Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öneri ve İstekleriniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=312)
-   -   Neden Yorumlar Bu Kadar Çok? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=620037)

kutayhun 15-12-2011 02:12 AM

Cevap: neden yorumlar bu kadar az

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813307)
Ben konuları kim okur, kim okumaz, kim okumuş gibi yapar hatta bir de üstüne okumadan yorumlar onları da anlıyorum. :D

Yani bu kadar da olmaz. Katılımlar artsın diye bir sürü aktivite yaptık. O konuları açtım her ay. Açın o konuları bakın yorum yapan kaç kişi konuyu okumuş. Orada bile aktiviteye katılıcaksın bari oku bir ne yazmışlar diye. Adamı hasta ediyorlar.

Aslında benim açtığım konu senin açtığın konu fark etmiyor. Kimse kimsenin tarzını beğenmek, sevdiklerini sevmek zorunda değil. Ben şuna çok kızıyorum. Çok sevdiğim kişiler de hatta ben de yorum yapıyorum belli konulara ama devamlı bugün buna şükrettim yarın da şuna şükredicem ya da seni seviyorum beni affet gibi ho'oponopono mesajları yazmaktan ibaret olmasın mesajlarımız. Her şeyin bir anlamı var. Her şeyin bir felsefesi var. Çok fazla basitleştiriyoruz.

Valla burada okuyan yok da başka sitelerden yazdığım haliyle misler gibi alıp kendi sitesine aynen (eklediğim giflerle filan beraber) ekleyenleri de görüyorum. Bazıları için meziyet olmuş. Bir de yazmıyorlar mı çok sevdiğim bir okurum mail attı diye. Hadi lan oradan dersin yani. Sen kimsin ki okurun olucak. Gören de yazar, bir konuda uzmanlaşmış, eğitim almış biri filan sanır. Gerçi öyle sanan aklı selimler de yok değil. Ama bu kadarına da yuh yani.

ya aynen yüzde yüz katılıyorum... hatta arada gaza gelip bir şeyle ilgili bir fikrimi belirteyim ya da birine yardımcı olayım.. diyorum ama. kişiler kocaman alıntıyı yapıyor altına sadece teşekkür ederim yazıyor.. budur abi başka bir şey değildir.. mesela teşekkür butonu var.. ama adam aynı alıntıyı yapıp teşkkür ediyor hatta dikkatli bakıldığında teşekkür ederim, cansın seni çok sek seviyoruz da başka bir şey yazmayan insanlar bile var... cidden ben de çoğu zaman bir şey yazmak istemiyorum hatta böyle teşekkürcü canımcı tiplerin ne benim gönderilerimin altına ne de başkalarının gönderilerinin altına bir şey yazmalarını istemiyorum... artık o kadar basitleşmiş ki aaaaaa dur sana özelden msaj atıyorum diye bile yazılmış.. sanki özelden mesaj atınca orada gözükmeyecek... vesaire vesaire....
yaşasın her yerin köy kalması...

Janer 15-12-2011 06:52 PM

gülmek güzel birşey AMA

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...e-ogretir.html

bu KONU mantığın ne olduğunu açıklıyor yada açıklamaya çalışıyor ..

bu yazının şuan okunma sayısı 20 .

--------------------------------

güldüren şeyler mesela mantık konusundan 2 gün sonra açılan bir konunun okunma sayısı 30+

konu da http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-kornanin.html

tamam gülmek güzel birşey ama biraz amacımıza uygun şekilde hareket edelim .

* sadece teşekkürden bahsediyoruz birazda buradan düzeltmek lazım ......................

vittoria è nostra 15-12-2011 07:09 PM

Alıntı:

eT HO win US AND Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813862)
gülmek güzel birşey AMA

güldüren şeyler mesela mantık konusundan 2 gün sonra açılan bir konunun okunma sayısı 30+

* sadece teşekkürden bahsediyoruz birazda buradan düzeltmek lazım ......................

kesinlikle tamam elbette eğlenilir, ama buraya geliş amacı o olmamalıdır kişinin öncelikle kendini çevresini geliştirmeli buradan yarar aldıgı gibi yarar sağlamalı ki sonunda keyifle eğlenceli vakitte geçirilebilinsin. yoksa ortada zaten bir dünya gır gır şamata gani giden forum var onlara gidilsin hani.

Janer 15-12-2011 07:27 PM

bu arada bu konuyu açanın son aktivitesi yarın 1 ay olacak :) ..

Son Aktivitesi: 16-11-2011 12:47

sweeet 15-12-2011 07:48 PM

Teşekkür butonu var farkında mıyız?

Konuyu açan aktif olmasa ne olur aktif ve rahatsızlığını belirten üyelere vesile oldu arakadaş. :)) Teşekkür konusunda ben de birkaç birşey söyleme ihtiyacı hissediyorum. Bir kere beğendiğim yazılar için mutlaka teşekkür butonunu kullanıyorum. Sonra sıkı takip ettiğim başlıkları takip etmede de faydasını görüyorum. Sırf "teşekkürler" yazan mesajları görmekten hoşlanmıyorum. Çünkü bunun için zaten bir buton var ve ben bir başlığa girdiğimde insanların deneyimlerini, sorularını, bu sorulara verilen cevapları ve insanların yorumlarını okumak istiyorum. Sadece teşekkürler yazan arkadaşların mesajı orada boş yer kaplıyor. Teşekkürü cümle içinde kullanıp da yanında bir takım duygu mesajları yazanları dışında tutuyorum. Bazen o butona basmak anlamsız kaldığında ben de yazmışımdır içinde teşekkür bulunduran mesaj ama bunu alışkanlık haline getirmemeyi seçiyorum, seçtim.

Işıldayan Safir 15-12-2011 09:01 PM

Alıntı:

eT HO win US AND Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813862)
gülmek güzel birşey AMA

Eee boşuna tariz yapmadım ben fıkra okuyup, karikatür bakalım, öğrenmeyelim de gelişmeyelim de diye. Eğlence unsurları da gerekli elbette. Ama her şeyin bir yeri var. Yerine göre de sınırı var. vittoria è nostra gibi düşünüyorum bu konuda. Ben fıkraya bayılıyorsam burada ne işim var. Girerim öyle bir siteye bütün gün eğlenirim yani.

Oyun kategorisini kapatmasaydım iyice zıvanadan çıkılıcaktı da o kategoriyi kapattım Allah'tan. Millet giriyo kendinden önceki için bir kelime söyle, yok 3 arkadaşının adını yaz, sonraki mesajın sahibini bil vs. saçma sapan şeyler. Bir de durmadan bunlara yanıt veriyorlar. Üşenmeden. Bir de kapatınca da tepki gösterenler oldu. Niye oyunları kapattınız diye. Bunun için kullanılan çok uygun bir tabir var da söylemek istemiyorum burada. khkh56 Yani hani bazen deniliyor ya konulara yapılan yorumların azlığı ile ilgili olarak ya görmemiştir ya da söyleyecek bir şey bulamamıştır diye. Doğru bir bakıma. Söylenmesi gereken şeyleri söylemek yerine boş işlerle uğraşmak daha kolay geliyor bize. Bir insan durmadan böyle abukluklara vakit ayırırsa söyleyecek bir şey de bulamaz elbette. khkh56

Ama yine de en büyük etken okumayı sevmeyen insanların çokluğu. Sevmiyorlar, istemiyorlar.

Janer 15-12-2011 09:26 PM

MaLeseF haKLısın :S ..

mizah bölümünü de mi tek e indirsek herkes ne mizah yapacaksa tek bir konudan yapsa :) bence çok mantıklı ..

şekil A :) .. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post813889

Işıldayan Safir 15-12-2011 09:30 PM

Ayy nolur bana link verme. Ben hiç hoşlanmıyorum zaten bu tür konulardan. Ama dediğin çok zor bir iş. Ben kesinlikle uğraşmam ve sen de uğraşamazsın. O kadar konuyu birleştirmek neredeyse imkansız ve güzel ve değerli vaktine yazık olur.

Janer 15-12-2011 09:32 PM

birleştirmek :) ?

direk silelim ..

ama mesaj sayısı için konu açanların çabaları heba olacak o ayrı bir konu sevincli happy6 :zpzp:

Işıldayan Safir 15-12-2011 09:33 PM

Vur dedik öldürdün. khkh56

Janer 15-12-2011 09:36 PM

benimkiler tavsiye ben yapamam .. ama sen yapabilirsin :) ..

en azından 'az olur öz olur ' ama sürekli gelişim uğruna olur ..

:zpzp:

Işıldayan Safir 15-12-2011 09:38 PM

Ne yaparım. Ne yaptırırım. Öyle bir şey saygısızlık olur. O kadar da değil. girlhaha

Janer 15-12-2011 09:40 PM

peki :D .. sen bilirsin ..

patron sensin 96kl

Işıldayan Safir 15-12-2011 09:42 PM

Aman ne patron ne patron. khkh56

maxhealth 15-12-2011 09:47 PM

Yorumların bu kadar az olması beni de açıkcası meraklandırıyor.Acaba telkinlerden fayda görüp hayatlarına tamgaz devam eden
arkadaşların siteye artık ihtiyaç duymamaları nedeniyle siteye tekrar girip kendilerinde yaptıkları değişimleri anlatmıyor olabilirler mi?Ya da telkinleri dinleyipte sorunlarını halleden insanlar sorunları telkinlerin yardımı olmadan çözdüklerini mi zannediyorlar.
Bazı arkadaşların kendilerinde gördükleri değişiklerin tamamını telkinler yardımıyla değilde %50 telkin %50 kendi çabalarıymış
gibi anlatmışlar.Telkinler kimsenin hayatını yada sorunlarını doğrudan çözmüyor.Telkinler sizi değiştiriyor.Olaylara bakış açınızı,
düşüncelerinizi, yorumlarınızı ve içsel konuşmalarınızı değiştiriyor.HAYATINIZI ŞEKİLLENDİREN SİZİ DEĞİŞTİRİYOR.
İlk kıvılcımı yakıyor özellikle ego güven sorunlarla mücadele gücünü veriyor.Hayatınızda yolunda gitmeyen şeyleri düzeltme
isteği uyandırıyor.İstemek, yaptıklarımızı bize en iyi açıklayacak şey ne istediğimizdir.Ne yaparsak yapalım önce YAPMAK İSTER
sonra yaparız.

Janer 15-12-2011 10:09 PM

Konu Konuyu Başlatan Cevaplar Görüntüleme Forum
▼ 7 günde Einstein gibi ol ...! eT HO win US... 12 99 Beyin Gücü & Beynin...
▼ Ego güçlendirici Suçluluk Duyguları thebiglion 4 30 Ego(Güven)Güçlendiric...
▼ neden yorumlar bu kadar az thebiglion 54 800 Öneri ve İstekleriniz
▼ Bilge ile köpek <3 ... acemisirine 3 29 Geliştiren Yazılar
▼ laz SEEMANN 8 34 Mizah Bölümü
▼ ingilizce ögrenelim acemisirine 3 49 Mizah Bölümü
▼ Yedi Ruhsal Kural Isola 1 24 Geliştiren Yazılar
▼ selamünaleyküm gülevurgun 0 15 Tanışalım
▼ Beni Yıka Yazması Kolay, Bunları... vittoria è... 3 42 Resim
▼ gs blue jaloon 5 62 Nostalji Sohbet Video

10 konunun 5 forum amacı dışı y789

vittoria è nostra 15-12-2011 10:20 PM

Alıntı:

eT HO win US AND Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813906)
Konu Konuyu Başlatan Cevaplar Görüntüleme Forum
▼ 7 günde Einstein gibi ol ...! eT HO win US... 12 99 Beyin Gücü & Beynin...
▼ Ego güçlendirici Suçluluk Duyguları thebiglion 4 30 Ego(Güven)Güçlendiric...
▼ neden yorumlar bu kadar az thebiglion 54 800 Öneri ve İstekleriniz
▼ Bilge ile köpek <3 ... acemisirine 3 29 Geliştiren Yazılar
▼ laz SEEMANN 8 34 Mizah Bölümü
▼ ingilizce ögrenelim acemisirine 3 49 Mizah Bölümü
▼ Yedi Ruhsal Kural Isola 1 24 Geliştiren Yazılar
▼ selamünaleyküm gülevurgun 0 15 Tanışalım
▼ Beni Yıka Yazması Kolay, Bunları... vittoria è... 3 42 Resim
▼ gs blue jaloon 5 62 Nostalji Sohbet Video

10 konunun 5 forum amacı dışı y789

bu geyik muhabbetini sabah öğle akşam yapınca noluyor onuda ben anlamıyorum tamam birine gülersin ikisine gülersin ama sürekli gülmek istiyorsan komedi sinemasına git tiyatroya git git karikatür dergileri vs oku bunlar hem kişiye yararda sağlar. da burayı katletmek niye
ks3

kutayhun 16-12-2011 02:20 AM

o yüzden ben kendi deney başlığımın altında paylaşmaya karar verdim herşeyi.... açıkçası açılan başlıkların hiç olmasını... öpüyorum yanaktan cansın bir tanesin cümleleriyle konunun altına onlarca gereksiz mesaj yazılmasını önleyip, sanal boşluktan da tasarruf yapılmasını bu biçimde sağlamayı düşünüyorum...

vittoria è nostra 16-12-2011 04:22 AM

Alıntı:

kutayhun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 813932)
o yüzden ben kendi deney başlığımın altında paylaşmaya karar verdim herşeyi.... açıkçası açılan başlıkların hiç olmasını... öpüyorum yanaktan cansın bir tanesin cümleleriyle konunun altına onlarca gereksiz mesaj yazılmasını önleyip, sanal boşluktan da tasarruf yapılmasını bu biçimde sağlamayı düşünüyorum...

siz yeterki o engin bilgilerinizi paylaşın hocam.. o bilgilerden yararlanmak isteyen 3-5 kişide kalsak biz her daim takipçiniziz:))

bende inadımdır, oğlak burcundan olsa gerek.. doğru yararlı bilgiler buldukça kişisel gelişimle ilgili olanları inatla eklicem, birde kültürel açıdan kitap okuma alışkanlığı kazanalım diye, okuduğum kitap tanıtımlarını eklemeyi düşünüyorum kısa zamanda..

imported_Angel 16-12-2011 07:30 PM

Arkadaşlar şikayet ettiğiniz noktalarda haklısınız...gerçekten site yeterince aktif değil ve yorumlar az....bazılarınız söylediklerime karşı çıkacaktır ama içimde tutmak istemedim.... insanların yorumlarının tarzını eleştirmek bence bu sitenin hareketliliğine katkı sağlamayacağı gibi varolanı da azaltacaktır...bazı mesajlar sadece teşekkürden ibaret olabilir veya samimiyetten uzak olabilir...veya size samimiyetsizmiş gibi görünebilir..hepimizin kendimizi ifade tarzı farklı...kimimiz canım cicim diye konuşur kimimiz daha mesafelidir...insanın yapısıyla ilgili birşey....ama hiç değilse o kişi oturmuş ve bir iki kelime de olsa zahmet edip birşeyler yazmış...onlarca kişi gibi konuya bakıp geçmemiş...

şimdi bu tarz eleştirileri gören insanlar ister istemez yorum yazarken kendini baskı altında hissedecektir veya yazmamayı seçecektir...belki de gerçekten içinden teşekkür etmek gelmiştir..başka sözle de içindekini dökememiştir..olamaz mı ?
yani sizce de biraz çelişki içinde değilmisiniz arkadaşlar ? hem yazan yok diyorsunuz hem yazılanı beğenmiyorsunuz....

acemisirine 16-12-2011 07:40 PM

Aslinda cevap vermek istemiyordum ki, bu duruma birde ben de dahil olup olumsuzlugu devam ceken olmim diye..

Bence burada acilan her "BIR KONUNUN" bir amaci vardir..

Bu sekilde bakarsak ve yaklasirsak sanirim daha olumlu sonuclar elde edebiliriz...

Kimisi yorum yazmak isteyipte yazamiyor.. Kimiside gerekli gereksiz yaziyor.. Sizler ve ben kendimizi ve güvenimizi elimize almisiz ve kolaylikla ve kim ne diyecek demiyecek düsüncesi olmaksizin yorum yapabiliyoruz bunuda yapamayanlar var düsüncesi ile yola cikarsak tesekkür butonu haric tesekkür yazan biri icin bile sevinmemiz gerek.. Onu yazdirabildigimiz icin yada yazabildigi icin..

Önemli bilgiler evet hayatimizda sart ve gerekli ama mizahi konularinda olmasi gerek, hatta gereksiz bilgiler bile hayatimizda yer etmesi lazim.. Kimilerine göre abarti olan mizah ve gereksiz yazilari bir digeri icin "ne kadar az" islenilmis denilebiliyo..

Tek söylemek istedigim, burada kimseyi elestirmeden, kirmadan ve yargilamadan olumlu yaklasip olumlu bakalim ve madem sikayetimiz var bazi noktalarda biz onu sIklIkta dile getirip buraya forumda aktuel paylasimlari buraya yapistiripta daimi bi sizlanmayi yürütme degil, yeni yeni farkli farkli konular acip ilgi alanini oraya cekelim...

Saygilar Sevgiler..

Sevgi, saygi, hosgörü olumlu bakma düsünme görme ve anlayisimiz bol olmasi dilegi ile... O0

juger 16-12-2011 07:42 PM

evet, özellikle kendisine moderatörlük görevi verilmiş çoluk çocuklar bunu adam gibi kullanırsa, saygı, sevgi ve hoşgörü olursa insanlar paylaşımlarını rahatça yapabilirler

Işıldayan Safir 16-12-2011 07:47 PM

Bu bir çelişki değil. Ben de teşekkür ediyorum. Benim hiç öyle mesajım yok mu? Ben de bazen söyleyecek bir şey bulamıyorum. Her okuduğuma cevap yazmıyorum. Benim söylediğim şey çok açık ve net. Ben sitede konuları okuyanları da bilirim, okumayanları da anlarım. Küçük bir örnek; post kasma amacıyla ardarda yazılan teşekkür mesajlarını samimi bulmam. Okunmadığı bellidir. Seri halde kopyala yapıştır şeklinde eklenir. Yoksa o kadar hızlı yorum yapılamaz. Sayfayı her yenilediğimde 3 mesaj eklenirse bu tür kişilerin mesajını yüz kere teşekkür etse de beğenmem. Bu kadar basit.

Girmediğim 3 aylık dönemde durum nasıldı bilemiyorum. Bununla çok karşılaştım. Başka bir örnek; günlüğüme eklenen mesajlardan birisini sildim. Sebebini bildirdim. Okunmadığını... Bana atılan pm de yazdığı cevapta hala okumamış olduğunu anladım. Nasıl anladın dersen. Mesajımın son cümlesini alıntılayıp gözümden kaçmış yazmıştı. Halbuki okusaydı ilk paragrafımda da aynı şeyi yazdığımı görecekti. Ne diyebilirim yani. İyice kendisini rezil etti. Öyle birine cevap vermeye bile tenezzül etmem.

Bu bir tarzsa evet tarz. İnsanları gerizekalı yerine koymak bazıları tarafından yaşam biçimi haline getirilebilir tabii ki. Bu ve bunun gibi örnekler nedeniyle ben sürekli ve sadece teşekkür mesajı yazılmasının benim için anlam ifade etmediğini söylüyorum.

imported_Angel 16-12-2011 07:48 PM

Alıntı:

acemisirine Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814021)
Aslinda cevap vermek istemiyordum ki, bu duruma birde ben de dahil olup olumsuzlugu devam ceken olmim diye..

Bence burada acilan her "BIR KONUNUN" bir amaci vardir..

Bu sekilde bakarsak ve yaklasirsak sanirim daha olumlu sonuclar elde edebiliriz...

Kimisi yorum yazmak isteyipte yazamiyor.. Kimiside gerekli gereksiz yaziyor.. Sizler ve ben kendimizi ve güvenimizi elimize almisiz ve kolaylikla ve kim ne diyecek demiyecek düsüncesi olmaksizin yorum yapabiliyoruz bunuda yapamayanlar var düsüncesi ile yola cikarsak tesekkür butonu haric tesekkür yazan biri icin bile sevinmemiz gerek.. Onu yazdirabildigimiz icin yada yazabildigi icin..

Önemli bilgiler evet hayatimizda sart ve gerekli ama mizahi konularinda olmasi gerek, hatta gereksiz bilgiler bile hayatimizda yer etmesi lazim.. Kimilerine göre abarti olan mizah ve gereksiz yazilari bir digeri icin "ne kadar az" islenilmis denilebiliyo..

Tek söylemek istedigim, burada kimseyi elestirmeden, kirmadan ve yargilamadan olumlu yaklasip olumlu bakalim ve madem sikayetimiz var bazi noktalarda biz onu sIklIkta dile getirip buraya forumda aktuel paylasimlari buraya yapistiripta daimi bi sizlanmayi yürütme degil, yeni yeni farkli farkli konular acip ilgi alanini oraya cekelim...

Saygilar Sevgiler..

Sevgi, saygi, hosgörü olumlu bakma düsünme görme ve anlayisimiz bol olmasi dilegi ile... O0

evet söylediklerinize aynen katılıyorum...özellikle de teşekkür butonuna basmak ile elle teşekkür ederim yazmanın aynı kapıya çıkmadığını aynı şey olmadığını düşünüyorum...birisinde sadece bir fare tıklaması var diğerinde ise ellerin parmakların emeği var...aynı kefeye konamaz bence de...

benim de dikkatimi çekiyor mesela birşey sormak için konu açtığımda soruma cevaben birşey yazılmamış ama konuyu okuduğunu belirtmek amacıyla teşekkür butonuna basanlar olmuş...kimi insan bunu "konumu okumadan butona basmış" diye değerlendirebilecekken ben bunu " en azından sorumun cevabını bilemese de birşey yazamasa da ilgilenip konumu okumuş" şeklinde yorumluyorum....bu biraz da insanın kendi değerlendirmesine bağlı...

Işıldayan Safir 16-12-2011 07:52 PM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814022)
evet, özellikle kendisine moderatörlük görevi verilmiş çoluk çocuklar bunu adam gibi kullanırsa, saygı, sevgi ve hoşgörü olursa insanlar paylaşımlarını rahatça yapabilirler

Çoluk çocuklar derken?

imported_Angel 16-12-2011 07:56 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814023)
Bu bir çelişki değil. Ben de teşekkür ediyorum. Benim hiç öyle mesajım yok mu? Ben de bazen söyleyecek bir şey bulamıyorum. Her okuduğuma cevap yazmıyorum. Benim söylediğim şey çok açık ve net. Ben sitede konuları okuyanları da bilirim, okumayanları da anlarım. Küçük bir örnek; post kasma amacıyla ardarda yazılan teşekkür mesajlarını samimi bulmam. Okunmadığı bellidir. Seri halde kopyala yapıştır şeklinde eklenir. Yoksa o kadar hızlı yorum yapılamaz. Sayfayı her yenilediğimde 3 mesaj eklenirse bu tür kişilerin mesajını yüz kere teşekkür etse de beğenmem. Bu kadar basit.

Girmediğim 3 aylık dönemde durum nasıldı bilemiyorum. Bununla çok karşılaştım. Başka bir örnek; günlüğüme eklenen mesajlardan birisini sildim. Sebebini bildirdim. Okunmadığını... Bana atılan pm de yazdığı cevapta hala okumamış olduğunu anladım. Nasıl anladın dersen. Mesajımın son cümlesini alıntılayıp gözümden kaçmış yazmıştı. Halbuki okusaydı ilk paragrafımda da aynı şeyi yazdığımı görecekti. Ne diyebilirim yani. İyice kendisini rezil etti. Öyle birine cevap vermeye bile tenezzül etmem.

Bu bir tarzsa evet tarz. İnsanları gerizekalı yerine koymak bazıları tarafından yaşam biçimi haline getirilebilir tabii ki. Bu ve bunun gibi örnekler nedeniyle ben sürekli ve sadece teşekkür mesajı yazılmasının benim için anlam ifade etmediğini söylüyorum.

haklısınız tabi bunun da bir dozu olmalı..öyle kişilere ben de rastladım sitede... her sayfayı yenilediğinizde en az 3 tane yeni teşekkür mesajı gördüğünüzü söylemişsiniz...aynı kullanıcıdan gelicek olan mesajların arasında geçmesi gereken süreyi biraz daha uzun ayarlayarak belki bu tür şeyler engellenebilir...mesela her kullanıcı için siteye ardarda atacağı mesajların arasına 2 dakikalık süre sınırlaması konulabilir..ne dersiniz ?
böylece amacı mesaj çoğaltmak olan kişiler bu uygulamadan sıkılıp vazgeçeceklerdir...veya konuyu okumak zorunda kalacaklardır..

juger 16-12-2011 07:56 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814026)
Çoluk çocuklar derken?

çoluk çocuk derken seni kastetmedim. benim lafım burada paylaşım yapan insanlara inceden laf sokan, sağda solda bunun lafını yapan, daha dün bizden bir şeyler öğrenip, bugün bize aklınca bir şeyler öğretmeye çalışan moderatöredir.

saygılar

Işıldayan Safir 16-12-2011 07:59 PM

Bu tür önlemler alınabilir tabii ki. Önerin oldukça makul imported.

sweeet 16-12-2011 08:04 PM

Alıntı:

belki de gerçekten içinden teşekkür etmek gelmiştir..başka sözle de içindekini dökememiştir..olamaz mı ?
olabilir

Alıntı:

yani sizce de biraz çelişki içinde değilmisiniz arkadaşlar ? hem yazan yok diyorsunuz hem yazılanı beğenmiyorsunuz...
Çelişki yok bence.

Yazan yok şikayetini teşekkürler mesajlarının artmasıyla çözemeyiz ki çelişki yok. Tamam teşekkürler yazmayı emek olarak görüyorsun ama bununla aynı işi görecek bir buton var. Ben bazen bir tıkın bile esirgendiğini düşünüyorum. Özellikle de teşekkür butonuna basmayıp da altına teşekkürler yazanı anlamsız buluyorum.

Temel problemimiz yorumlar ve paylaşımların eskiye nazaran az olması. Yoksa teşekkürler yazanların sayısını arrtırmak değil. Son 10 konu listesinde 10 mesajın 7 si altında teşekkürler yazmış olsunlar. İlk bakışta çok aktif bir gün gibi görünür içine bakınca daha önce de okuduysam o mesajları aslında birşey yoktur orada okunacak.

Fikir paylaşıp çözüm üretmeye çalışıyoruz herkesin kendi düşüncesini söyleme özgürlüğü var sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

Teşekkürler...

Ben hala önemli bir kesimin forumu tam anlamıyla kullanmayı bilmediğini düşünüyorum. Bununla ilgili bazı konu başlıkları var eskiden açılmış ama özellikle arama fonksiyonunu kullanmayı tanıtma amaçlı bir başlık açmayı çoğu kez düşündüm. Nasıl sizce işe yarar mı? Yanılıyor muyum yoksa?

Başlık kirliliği açısından da önemli bu durum.

Daha dün bir konu aradım. Paylaşmadan önce var mı diye? Aradığım anahtar kelime ile ilgili aynı yazıya sahip 3 başlık gördüm. Haliyle paylaşmak yeni başlık açmak yerine konuyla ilgili yorum yaparak konuyu güncelledim.

sweeet 16-12-2011 08:12 PM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814028)
çoluk çocuk derken seni kastetmedim. benim lafım burada paylaşım yapan insanlara inceden laf sokan, sağda solda bunun lafını yapan, daha dün bizden bir şeyler öğrenip, bugün bize aklınca bir şeyler öğretmeye çalışan moderatöredir.

saygılar

Sevgili juger şimdi burada olmadığı halde bir kişiyi hedef alarak bu şekilde eleştirmen hoş mu?

Eğer tahmin ettiğim kişiyse o tamamen iyi niyetiyle moderatör oldu ve ben bir yanlışını görmedim. Gördüysen sen o mesajının altına yazıp uyarsaydın. Kimse mükemmel değil. Ama bir şeyi söylemenin bin bir türlü yolu vardır. Kelimeleri en doğru şekilde kullanmak önemlidir. İncitmemek gerekli. Yapılan bir yanlış varsa güzelce izah edilmeli. Belki o da birşeyi anlatmak isterken doğru kelimeleri seçeçemiş olabilir ama bu şekilde bir tartışma yaratmayı gereksiz buluyorum.

imported_Angel 16-12-2011 08:18 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814030)
olabilir

Çelişki yok bence.

Yazan yok şikayetini teşekkürler mesajlarının artmasıyla çözemeyiz ki çelişki yok. Tamam teşekkürler yazmayı emek olarak görüyorsun ama bununla aynı işi görecek bir buton var. Ben bazen bir tıkın bile esirgendiğini düşünüyorum. Özellikle de teşekkür butonuna basmayıp da altına teşekkürler yazanı anlamsız buluyorum.

Temel problemimiz yorumlar ve paylaşımların eskiye nazaran az olması. Yoksa teşekkürler yazanların sayısını arrtırmak değil. Son 10 konu listesinde 10 mesajın 7 si altında teşekkürler yazmış olsunlar. İlk bakışta çok aktif bir gün gibi görünür içine bakınca daha önce de okuduysam o mesajları aslında birşey yoktur orada okunacak.

Fikir paylaşıp çözüm üretmeye çalışıyoruz herkesin kendi düşüncesini söyleme özgürlüğü var sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

Teşekkürler...

Ben hala önemli bir kesimin forumu tam anlamıyla kullanmayı bilmediğini düşünüyorum. Bununla ilgili bazı konu başlıkları var eskiden açılmış ama özellikle arama fonksiyonunu kullanmayı tanıtma amaçlı bir başlık açmayı çoğu kez düşündüm. Nasıl sizce işe yarar mı? Yanılıyor muyum yoksa?

Başlık kirliliği açısından da önemli bu durum.

Daha dün bir konu aradım. Paylaşmadan önce var mı diye? Aradığım anahtar kelime ile ilgili aynı yazıya sahip 3 başlık gördüm. Haliyle paylaşmak yeni başlık açmak yerine konuyla ilgili yorum yaparak konuyu güncelledim.

sorun olarak gördüğünüz şeyin yorumların az oluşu ve sitenin eskisine göre aktif olmayışı olduğunu gayet iyi biliyorum...teşekkür meselesi sadece burdaki mesajlar arasında aklımda kalan örneklerden birisiydi...ama o konuda cevap veren arkadaşlar sayesinde öğrenmek istediğimi (almak istediğim cevabı) az önce aldım...teşekkür mesajlarının azlığını sorun etmiyorum kesinlikle...öyle bir izlenim uyandırdıysam yanlış anlaşılma olmuş...sadece teşekkür etmek de bazen emek sayılabilir demek istedim..ama tabi ki mesaj sayısı çoğaltmak amacıyla ardarda her konunun altına yazılanı değil....(teşekkürden teşekküre fark var tabi..ayrımına doğru varmak gerekiyor)

tabi ki sitenin kullanımına yönelik rehber niteliğinde resimli anlatımlı bir sabit konu veya bir bölüm açılabilir güzel bir fikir...forum kültürüne alışkın olmayan çok insanımız var demek istediklerinizi anlıyorum...
bu konuya şu an mesaj yazılıyor olması bile bence ümit verici bu site için...

herdaimmutlukız 17-12-2011 12:09 AM

Konuyu açan döndü :))

Ben de bu konuda fikirlerimi iletmek istiyorum. Bence teşekkür konusuna çok takılmamak lazım, okumadan mı teşekkür edildi diye. Bazen ben şöyle yapıyorum. Birisinin açtığı konu ya da günlüğe bakıyorum. Okuyabildiğim kadar okuyorum. Az bir kısmını da okusam teşekkür ederim. Çünkü mutlaka okuduklarımdan bana ışık tutan bişey olmuştur bir kaç paragraf okusam bile. Ya da o kişinin azmini, açık sözlülüğünü takdir etmek için.
Bir diğer konu: Bir arkadaşımız yazmış. Yapıcı yorumlar olmaması ile ilgili. Canımsın, teşekkürler gibi. Buna biraz ben de katılıyorum. Çünkü bi kişinin günlüğünü okumaya başlıyorum. Devamını gelişimini merak ediyorum. Fakat arada çok fazla konu dışı yorum oluyor. Sayfa ile ilerlet ilerlet bi türlü asıl günlük sahibinin günlüğünün devamına ulaşamıyorum. Pes ediyorum.
Başka bir konu. Bir arkadaş sormuş Acaba telkinlerden, sitedeki bilgilerden yararlananlar, hayatlarını yoluna soktukları için mi sonradan uğramıyolar diye. Açık söyleyeyim. Benim öyle bir durumum oldu. Siteye girişim eskiydi. Çok yararlandım. Kendi çabalarım da oldu tabi. Biraz nankörlük gibi oldu ama hayatım yoluna girince bi şekilde koptum siteden. Kendime kızıyorum bu konuda :(

herdaimmutlukız 17-12-2011 12:21 AM

Bir de moderatörlerden konunun adının değiştirilmesini rica ediyorum. Ngatif bir cümle kullanmışım konu başlığında.
Neden yorumlar bu kadar çok? ya da
Yorum yapmaya çekinmeyelim. ya da
Daha çok yorum ve paylaşım için elele. olabilir :)

imported_Angel 17-12-2011 11:23 AM

Alıntı:

herdaimmutlukız Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814049)
Konuyu açan döndü :))

Ben de bu konuda fikirlerimi iletmek istiyorum. Bence teşekkür konusuna çok takılmamak lazım, okumadan mı teşekkür edildi diye. Bazen ben şöyle yapıyorum. Birisinin açtığı konu ya da günlüğe bakıyorum. Okuyabildiğim kadar okuyorum. Az bir kısmını da okusam teşekkür ederim. Çünkü mutlaka okuduklarımdan bana ışık tutan bişey olmuştur bir kaç paragraf okusam bile. Ya da o kişinin azmini, açık sözlülüğünü takdir etmek için.
Bir diğer konu: Bir arkadaşımız yazmış. Yapıcı yorumlar olmaması ile ilgili. Canımsın, teşekkürler gibi. Buna biraz ben de katılıyorum. Çünkü bi kişinin günlüğünü okumaya başlıyorum. Devamını gelişimini merak ediyorum. Fakat arada çok fazla konu dışı yorum oluyor. Sayfa ile ilerlet ilerlet bi türlü asıl günlük sahibinin günlüğünün devamına ulaşamıyorum. Pes ediyorum.
Başka bir konu. Bir arkadaş sormuş Acaba telkinlerden, sitedeki bilgilerden yararlananlar, hayatlarını yoluna soktukları için mi sonradan uğramıyolar diye. Açık söyleyeyim. Benim öyle bir durumum oldu. Siteye girişim eskiydi. Çok yararlandım. Kendi çabalarım da oldu tabi. Biraz nankörlük gibi oldu ama hayatım yoluna girince bi şekilde koptum siteden. Kendime kızıyorum bu konuda :(

hoşgeldin :)
evet senin ve diğer arkadaşların söylediklerinden anlıyorum ki konulara cevap niteliğinde yazılan mesajların aslında bir nitelik taşımadığı konusundan yakınılmış...ve gerçekten hak veriyorum...canımlı cicimli mesajlar aslında benim hoşuma gidiyor...insan bazen sevgi sözcüklerine de çok ihtiyaç duyabiliyor...herkesin hoşuna gitmeyebilir tabi....fakat herşeyin dozunda olması gerek...asıl sorun burdan kaynaklanıyor....teşekkür etmek canım cicim demek kötü şeyler değil ama dozu arttığı zaman site açısından sorun olabiliyor...bazı kişisel sohbetler özel mesaj yoluyla yapılmalı diye düşünüyorum....yoksa senin verdiğin örnekteki gibi durumlar oluşuyor...bunun altını çizmek lazım....yoksa buradaki eleştirilere bakarak bir insan başka bir konuya teşekkür ederim yazmaya veya canımsın demeye çekinebilir..."acaba benim yazacağım yorum da mı böyle algılanacak diğerleri tarafından ?" diye şüpheye düşebilir...aslında başından beri söylemek istediğim şey buydu....burada bazı şeylere eleştiri yaparken ileride benzer yorumlar yazabilecek olan ama niyeti kötü olmayan kişileri şüpheye düşürüp yazmaya çekinmelerine sebebiyet vermemek lazım...konuyu detaylandırıp aydınlatmak için bu konuya katılıp bunları yazma gereği duydum :)

imported_Angel 17-12-2011 11:57 AM

Alıntı:

herdaimmutlukız Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814051)
Bir de moderatörlerden konunun adının değiştirilmesini rica ediyorum. Ngatif bir cümle kullanmışım konu başlığında.

gerçekten güzel bir fikir :)
benim de konuya katıldığımdan beri söylemeye çalıştığım şey buydu aslında...yani olumsuzluklardan çok olumluya yönelik konuşulmalı...yoksa ben de sitenin gereksiz teşekkür mesajlarıyla ve konuya cevaben yazılmamış mesajlarla dolmasından zevk alıyor değilim...

bence siteyi gereksiz dolduran mesajları eleştirmek yerine insanları daha içerikli yorumlar yazdırmaya nasıl teşvik edebiliriz onlar daha çok tartışılmalı...olumsuzlukları eleştirmek pek çözüm getirmeyeceği gibi..varolan katılımı da azaltacaktır düşüncesindeyim...özellikle de eleştirilerde yapılan genellemeler her okuyanı zan altında bırakıp şüpheye düşürebilir..ve yorum yazacağı varsa bile vazgeçirebilir....eleştiri yapılırken de açıkca ve detaylı yapılması gerekli...ve olumluya yönelik şeyler yazılmalı...

Işıldayan Safir 23-12-2011 08:40 PM

Alıntı:

herdaimmutlukız Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 814051)

Peki, değiştiriyorum.

Janer 11-01-2012 04:58 PM

Cevap: Neden Yorumlar Bu Kadar Çok?

başlık değişti diye mi bilmiyorum ama yorumlar artmaya başladı eski üyeler gelmeye başladı ..

ben eskisi gibi online olamıyorum sınavların tarihleri yaklaşıyor :) ..

.. Başlık olumlu herşey olumlu :) . y789 uy897

kutayhun 11-01-2012 05:12 PM

bence site çok güzel...

davutby 11-01-2012 08:07 PM

Bence yorumların az olması Site için yapılan öneri ve isteklere cevap verilmemesi ya da önemsenmemesi.

Janer 17-01-2012 10:34 PM

Alıntı:

davutby Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816419)
Bence yorumların az olması Site için yapılan öneri ve isteklere cevap verilmemesi ya da önemsenmemesi.

birincisi artık yorumlar az değil ..

ikincisi öner bana .. ne önerdin de önemsenmedi ? actionsmile

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:00 PM.