Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Öğretici Bilgiler

Uyarılar

Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir? Yazar: Sorularla İslamiyet 2011-05-04 İslâm Dini, Peygamber Efendimizin (asm) sünnetine uygun eğlenmeyi ve çalgıyı haram kılmamıştır. Çünkü insanın bazen bu gibi şeylere de ihtiyacı vardır. Dinî musikî ruhun gıdasıdır. İlahîler bu cümledendir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-09-2011, 06:05 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2011
Mesajlar: 28
Tesekkür: 8
10 Mesajinıza toplam 20 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bosverrr is infamous around these parts
Standart Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Yazar: Sorularla İslamiyet 2011-05-04

İslâm Dini, Peygamber Efendimizin (asm) sünnetine uygun eğlenmeyi ve çalgıyı haram kılmamıştır. Çünkü insanın bazen bu gibi şeylere de ihtiyacı vardır. Dinî musikî ruhun gıdasıdır. İlahîler bu cümledendir. Halk arasında «Musikî ruhun gıdasıdır.» sözü meşru ölçüler içinde düşünülürse, bir bakıma doğrudur.

Ancak hangi ölçülerdeki musikî, müzik ve çalgılar mubahtır? Bunun için konulan genel kaide nelerdir? İslâm'ın bu husustaki koymuş olduğu genel anlamda ölçüleri şöyle sıralayabiliriz.

— Şehveti tahrik edici, ahlâk bozucu her türlü saz ve çalgı,

— Kadın - erkek karışık bir şekilde toplanıp herhangi bir çalgı çalmak,

— Kadınları sahneye çıkarıp şarkı - türkü söyletmek, şantözlük yaptırmak,

—Toplum yapısında çalışma, ibâdet ve düşünme ruhunu öldüren, insanı havaî şeylere itip zamanı boşa harcamayı aşılayan her türlü eğlence ve çalgı haramdır.

Bunun dışında mubah olan musiki ve çalgılar:

— Kafayı dinlendiren musiki; ruha gıda veren dinî musiki,

— Allah'ı, âhireti ve sorumluluğu hatırlatan veya vatan ve millet aşkını uyandıran, kahramanlık ruhunu aşılayan her türlü şarkı, türkü ve çalgı.

— Ahlâkî kurallara bağlı kalınarak kadınların kendi aralarında eğlenip çalgı çalmaları, şarkı ve türkü söylemeleri,

— Ayni ölçüler içinde erkeklerin kendi aralarında bu kabil eğlence tertiplemeleri -ibâdet ve çalışmayı engellemediği sürece- mubahtır.

Bunun için fukaha genel anlamda şu hükmü koymuşlardır:

Söylenen şarkı, türkü ve şiirler ahlâk bozucu, ilâhî sınırları aşıcı ve şehveti gayri meşru yola itici olmadığı takdirde mekruh değildir. İçki, kadın ve benzeri şeyleri över mahiyette ise, mekruhtur. (El-Muhit - Radiyüddin Serahsî)

Düğünlerde Tef, Darbuka ve Benzeri Aletleri Çalmak:

Düğün ve derneklerde bu kabil âletleri çalmaya cevaz verilmiştir. Nitekim. Peygamber (asm) Efendimiz zamanında bayram günleri kadınların biraraya gelip bu tür çalgı çalıp eğlendikleri sahih rivayetlerle sabit olmuştur. Hattâ bir bayram günü Hz. Âişe (r.anha) validemizin evinde kadınlar toplanıp tef çalıp eğlenirlerken Resûlüllah (asm) Efendimiz içeri girmiş, onlara bir şey demeden çekilip bir köşede uzanarak uyumak istemişti. Tam bu sırada Ebûbekir Sıddık (ra) içeri giriyor ve çalgı seslerini işitince üzülüyor, onları azarlayarak «Peygamber Efendimizin huzurunda caz ve sazın yeri mi olur?» diye uyarıda bulunuyor. Bunun üzerine Efendimiz (asm) yüzünün üstündeki örtüyü kaldırarak,
«Ya Ebabekir! Herkesin bir bayramı var, onda eğlenirler, vazgeç bunlar da kendi bayramlarında eğlensinler.»
buyurarak, bunun bir aşırılık olmadığını belirtiyor.

Efendimiz (asm) Mekke'den Medine'ye hicret edip Medine'ye girerken coşkun bir tezahüratla karşılandı, bunların arasında neşide söyleyen kızlar ve kadınlar da bulunuyordu. Efendimiz (asm) onların bu davranışını o gün için yadırgamadı. Sonraları, kadınların erkekler arasında neşide, (şarkı ve türkü) söylemelerini yasakladı.

Aşırı şekilde çalıp oynamak ise mekruh kabul edilmiştir. İmam Ebû Yusuf bu görüştedir. (El-Muhit - Radiyüddin Serahsi)

Hızanetü'l-Müftîn adlı eserde bu konuya temas edilerek deniliyor ki: «Bayram ve benzeri günlerde tef ve benzeri şeyleri çalmakta dinen bir sakınca yoktur.»

(bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı)

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bosverrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2011, 07:30 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Herr_Mannelig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 1,355
230 Mesajinıza toplam 717 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Herr_Mannelig will become famous soon enoughHerr_Mannelig will become famous soon enough
Standart Cevap: Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

çok saçma buluyorum bu tür şeyleri de bu yazıyı da
Herr_Mannelig isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2011, 12:44 AM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2011
Mesajlar: 28
Tesekkür: 8
10 Mesajinıza toplam 20 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bosverrr is infamous around these parts
Standart Cevap: Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

atatükçü olman sebebiyle bu normal :=
bosverrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2011, 01:18 AM   #4 (permalink)
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Alıntı:
bosverrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
atatükçü olman sebebiyle bu normal :=
Ne alaka.Şucu bucu diye neden ayırıyorsunuz insanları.Yok şu günahmış şu normalmiş.

Müzik evrenseldir.Ruhsaldır.Sevabı günahı olmaz.Birileri çıkıp vaaz veriyor milletin aklı çıkıyor.Zamanında saz gitar piyano keman vs. vardı da çalmadılar mı.Yok idiyse bu fetvaları kim uyduruyor.Her şeyi yaptık sevapları topladık, müzik kaldı.Milletin ruhunu dinleyip kafasını topladığı bi müzik var hocalar hemen ona da koşturmuşlar.

Müzik dinlemeyle cehenneme cennete gidilmez.Yıl 2011.Hala temiz kalabilirse dürüst olabilirse insanlar onlarla uğraşalım.Birbirine yardım etmekle ilgili fetvalar verelim.Şucu bucu diye ayırarak şu günah cehennemlik cennetlik tarzı şeylerle uğraşmak kimseyi mutlu etmez.Suçluluk psikolojisi oluşturur.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-11-2012, 11:02 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: üsküdar
Mesajlar: 335
Tesekkür: 7
199 Mesajinıza toplam 303 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ceko_25 is infamous around these parts
Standart Cevap: Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

sevbı günagı olmaz diye bişey yok Allah kelamı neyse dogrudur bu sözü sen 700 yılında söleseydin bilim sana cevap veremedi için dogrudur ama bu gün cevap verebiliyo söyledin kelimelerin bi enerjisi yokmu site moderöterüsün her kelimenin bi erejisi vardır Allaha ve kurallarının hiçe saydıgı kelimeler pop da da var arabesktede sanat müzigindede var bunları dinlemek bilinç altında yer almazmı bu seni yıllar içinde yozlaştırmazmı bi örnek sölim kapansın camile açılsın meyhaneler mesela bu dinlersen buna inanmasanda bilirsinki bilinç altında yer tutar bu açıklayıcıdır umarım

topluluk halinde çalıp sölemeye örnek olmaz çag çok ileri kabul edilemez bu saatten sonra ama madonnanın konserleri söledigi şarkılar 50 kişinin yaydı enerji 50 kişi seytan diye bagırdıgında ortaya çıkan enerji bazı örgütler tarafından toplanıp bi amaçlar için kullanılmaktatır
yani sözün kısası dicemde asslında çok uzun örnegin abdest alırken kolumuzu yukarı kaldırar yıkamamız sölenmişse o şekilde yıkamalısın aşagıya dogru yıkamayın diye emir verilmiş Allah tarafından bu gün buna cevap veremiyosak bilim izin veremedigi için dir çünki Allahın bilgisi sonsuzdur domuz eti alkol bunların en açık örnekleridir sölediginiz sözlerin bedelleri çok agırdır bi araştırmanızda fayda vardır
ceko_25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir?

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dinimizin müzik dinleme ve eğlenme konusundaki ölçüsü nedir? Yazar: Sorularla İslamiyet 2011-05-04 İslâm Dini, Peygamber Efendimizin (asm) sünnetine uygun eğlenmeyi ve çalgıyı haram kılmamıştır. Çünkü insanın bazen bu gibi şeylere de ihtiyacı vardır. Dinî musikî ruhun gıdasıdır. İlahîler bu cümledendir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.