Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kitap Çalışması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Elindeki Kitap (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=613802)

yaziodasi 20-07-2011 03:26 PM

Cevap: Elindeki Kitap

Eşzamanlılık adlı kitabı bitirdim bu sabah. Nefis bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Carl Jung, zaman ve sebep-sonuç zincirlerine ait geleneksel fikirlerin açıklayamadığı anlamlı rastlantıları tasvir etmek için "eşzamanlılık" terimini ortaya koymuştur. Büyük kuantum fizikçisi Wolfgang Pauli ile çalışırken Jung bu rastlantıları zihin ve maddeyi, bilim ve ruhu içine alan fenomenler olarak açıklama yolunu aradı. Böylece telepi, öngörü ve sezgi gibi parapsikolojik olaylar için de mantıklı açıklamalar elde etmeye çalıştı.Eş zamanlılık, Jung ve Pauli'nin çalışmalarının yanı sıra ünlü bilim adamları Paul Katmmerer, Werner Heisenberg ve David Bohm'un çalışmalarını da ele almaktadır. Yazarlar, özellikle Kozmik Şatkacı (Hilekâr) Hermes'e ait Yunan efsanesi gibi eski ve modern mitolojilerde tasvir edilen eş zamanlılılk konusunu ayrıntılarıyla işlemektedir. Onların günlük hayat ve literatürden alınmış bol sayıda anekdotlarla dolu, disiplinleri aşan benzersiz yaklaşımları; doğanın gizli modeli içine doğru bir göz atma süreci içinde, bu karmaşık kavramın zeki bir keşfini sunmaktadır.

Yazar:Mark Holland
Yazar:Allan Combs
Çevirmen:Cüneyt Kurdoğlu

http://www.dr.com.tr/DNR_Folders/000...063910_3_1.jpg

Sayfa Sayısı: 220
Baskı Yılı: 1998
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ruh ve Madde Yayıncılık

elisya 20-07-2011 03:48 PM

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803180)
Nuray Sayarı'nın kitabı da okunması çok kolay, kitabın içindeki olumlamalar da
akılda kalıcı.

Bu aralar o kadar çok kafa yormam gereken kitaplar okudum ki.. yoruldum. Geçen hafta Aykut Oğut'un ilk kitabında baya bi notlar aldım. aslında hiç ara vermeden okuyayım diyorum ama yoruldum. bu hafta Nuray Sayarı'ya bakıyım o zaman. Hem dinlenmiş olurum.
Daha sonra Aykut Oğut a geçerim. :))krzm67

Berilce 20-07-2011 05:57 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803185)
Canım benim sen ne güzel bir insansın . Seni görmek içime gülücükler koyuyor . İyi ki varsın.

Firarperest elinde yoksa bende var istersen getirebilirim , yolda okursun giderken ...

Sağolasın, var elimde, okuyorum güzel arkadaşım.actionsmile

zahiri 20-07-2011 08:02 PM

Ellerimde kitaplarrrrrrrrrrrsevinclisevincli

taze taze aldım geldim

Elif Şafak-Bit palas
John Verdon-Aklından bir sayı tut
Khaled Hosseini-Bin muhteşem güneş
Cengiz Aytmatov-Gün olur asra bedel
.....

daha niceleri:D

artık sahalara döndüm:p
herkese iyi okumalarpartysmiley

disiplinlerarasıdisiplin 26-07-2011 09:38 PM

Alıntı:

fatos temiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803097)
kitabın adı : gülün adı
yazarı : umberto eco

Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır
YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O KITABIN FİLMİ DE CEKİLMİŞTİ...

evet kitabı bitirir bitirmez izlemek için sabırsızlanıyorum.u859

bigokyanus 03-08-2011 10:15 AM

İstanbul Hatırası-Ahmet Ümit

http://www.neokudum.com/wp-content/u...ist-hat-ku.jpgİlk kurban Sarayburnu’nda, Atatürk heykelinin hemen önünde bulunmuştu. Cesedin kolları yukarıya doğru uzatılmış, avuç içleri birbirine bakacak şekilde, elleri naylon iple bileklerinden bağlanmıştı. Cesedin iki yana açılmış ayakları deniz yönüne çevriliydi. Ölünün ayaklarının işaret ettiği yerde, iki çilekeş şehir hatları vapuru, denizin iki ağır işçisi, usulca kıpırdayan maviliğin üzerinde köpükten şeritler bırakarak geçiyordu. İnce bir esinti vardı Sarayburnu’nda. Süt mavisi bir aydınlık. Ortalık mis gibi deniz kokuyordu. Gökyüzünde solmakta olan yarım ay hem cesede hem de vapurlara eşlik ediyordu..
Cinayeti araştırmak, Ahmet Ümit’in bize tanıştırdığı eski dostlar Komiser Nevzat ve adamları Ali ile Zeynep’e düşüyor. Cesedin birbirine sıkıca bağlanmış ellerinin arasında bir sikke buluyorlar. Sikkenin üzerindeki portreden yola çıkan Komiser Nevzat ve arkadaşları önce Tanrı Poseidon’un oğlu Kral Byzas’a, ondan da Kral Byzas’ın, bugün Sarayburnu’nun olduğu yerde M.Ö. 660 yılında kurduğu Byzantion Krallığı’na ulaşıyorlar. ( Tanıtım yazısından )

Alice in Wonderland 03-08-2011 10:21 AM

Alıntı:

zahiri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803199)
Ellerimde kitaplarrrrrrrrrrrsevinclisevincli

taze taze aldım geldim

Elif Şafak-Bit palas
John Verdon-Aklından bir sayı tut
Khaled Hosseini-Bin muhteşem güneş
Cengiz Aytmatov-Gün olur asra bedel
.....

daha niceleri:D

artık sahalara döndüm:p
herkese iyi okumalarpartysmiley

Bİt palas ı okuudm güzel :) Aklından bir sayı tut bende de sora da :)

Alice in Wonderland 03-08-2011 10:21 AM

Şu an Meleklerle yaşamak ondan sonra sıra da Aykut oğutun adını Alice in Wonderland koyduğum kitabi :)

Işıldayan Safir 09-08-2011 11:59 PM

Dün Stephenie Meyer'ın Alacakaranlık kitabını okumaya başladım ve bitirdim. Bugünde 2. kitabı olan Yeniay'ı okudum. Muhtemelen filmlerini izlemişsinizdir. Ben bir tek Alacakaranlık'ı izlemiştim. Tutulma ben de olmadığı için onu okuyamayacağım. Ama onu da kesinlikle okumak istiyorum. Bana hitap edecek daha iyi bir kitap bulabilir miydim bilmiyorum ancak uzun zamandır böyle kitaplar okumamıştım. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Hatta Yeniay'ı okurken neredeyse meraktan çatlayıp dayanamayıp filmini bulup izleyecektim ama zor da olsa kendimi tuttum.

disiplinlerarasıdisiplin 10-08-2011 12:02 AM

jack london - john barleycorn an itibariyle bitti :D
umberto eco foucault sarkacına başlayacagımmm :D

Entel_Zebani 10-08-2011 01:41 AM

REZONANS KANUNU İSTEKLERİN YÖNETİMİ
PİERRE FRANCKH
ELİPS KİTAP
Kapak Yazısı:
Eğer şu ana kadar isteklerimiz gerçekleşmediyse, en şiddetli arzularımıza ulaşamadıysa; eğer hayatımıza hiç istemediğimiz şeyler girdiyse, eğer mutsuzsak veya yenilgiye uğradıysak, bütün bunların sebebini Rezonans Kanununda bulabiliriz."

Pierre Franckh, bu kitabında Rezonans Kanununu kavrayıp onu nasıl kullanacağımızı anlamaya başladığımız anda, hayatımızdaki her şeyin mümkün olabileceğini anlatıyor. Yazar, hayatımızı kalbimizle değiştirebileceğimizin de altını çiziyor.

Düşünce gücümüzle maddeye etki edebilir miyiz?

Kim olmayı istiyorsun?

isteklerimizi hangi yolla yayıyoruz?

ideal partneri yaşamımıza çekmemizi sağlayan en uygun rezonans

alanını nasıl oluştururuz?

Rezonans alanın yazılı ve görsel izlenimlere nasıl tepki verir?

Eğer istediğimiz sonuçları elde etmeye çalışıyorsak; düşüncelerimizi, duygularımızı ve inançlarımızı gözlemleyerek yönlendirmeye başlamalıyız. Çünkü hissettiğimiz ya da düşündüğümüz her şey, bir rezonans alanı oluşturur ve biz isteklerimizi yönetebiliriz.

Kitap ile ilgili şunları söyleyebilirim;
Kitap kesinlikle çok akıcı,konuların yeri özenle seçilmiş,ilk bölümde rezonans ile ilgili bilgiler verilmiş.
Ama kitabın en güzel yanı ise amaca yönelik madde halinde verilen bilgilerin çoğunlukta olması...
Örneğin, ruh hali ve rezonans alanının değişimi ile ilgili
-spoiler-
*Keyfine bak.
*Sadece yapıcı edebiyatla ilgilen.
*Sadece cesaret veren filmleri seyret.
*Sadece sana heyecan veren müzikleri dinle.
*Sadece hoşlandığın insanlarla görüş
*Sevgi yüklü mektuplar yaz
*Düşüncelerini yazıya dökerek bir günlük tut.
-spoiler-
gibi çok sayıda madde var bu kitabı çok ilgi çekici hale getirmiş. blook

bigokyanus 15-08-2011 05:11 PM

http://www.kitapambari.com/ambar/ima...6051130408.jpg

Ömrüm boyunca kaç kitap okudum bilmiyorum, lakin 'Aşkın Gözyaşları'nı okuduktan sonra anladım ki, meğerse ben hiç kitap okumamışım ve kara cahilmişim, "Şems ve Mevlana" hakkında... Teşekkürler Sinan hocam...
Murat Göğebakan
En mahrem bir gecenin, en matemli anında akıyordu gözyaşları. Sırların habercileri, hızına yetişemiyordu gözyaşlarının. Çok konuştuk, biraz da susalım. Susalım ve ağlaşalım. Aşkın Gözyaşları sağanağında, yitik cennetimize yol bulalım. "5 Aralık 1273; Mevlâna gördüğü rüya ile kan ter içinde uyanır. Şemsin seneler önce kaldığı odaya girer. Taş duvarlar, tahta sedir, acem kilimi, odada her ne varsa hepsi Şems kokmaktadır. Bakışları duvarda gezinir. Senelerdir, hiçbir şeyin asılı olmadığı duvarda, bir levhayı fark eder. Okur yazıyı, kopar çığlık, atar kendini avluya. Karla kaplı taş zemine, yüzüstü düşüp bayılmıştır."

( Arka kapak )

MarEspEraNZa 15-08-2011 06:11 PM

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, OlasılıkSız tam size göre bir roman..

Kitap ve ben ayrı diyarlardaydık. Okumaya karar verdim biran ve işte y789
Arka Kapak yazısı ve şu cümle çekti beni;

" Bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz"

.

YESHAPPY 15-08-2011 07:58 PM

"Firarperest" bana hitap etmedi.
"İskender" Roman sevenler için güze bir kitap,(ben roman sevmem) beğendim bende;ama o kadar işte... hiç biri "Aşk" ın yerini tutamadı.

Aykut Oğut'un kitabındakileri yazıp uygulamam, kendime soru üstüne soru sormam ve cevaplarımı bulmam lazım :) Eğlenceli anlatımını sevdim.

sarıgül 16-08-2011 09:46 AM

Evet bencede etkili edğişik bir kitap serisi,
Hiç tarzım değil demiştim ama şu an şafak vaktini okuyorum
ve herkese tavsiye ediyorum
değişik gerçekten

bigokyanus 19-08-2011 12:15 PM

http://www.indigodergisi.com/57/su_u...he_water_2.jpg

İnsanların taş üzerine kazıdıkları yüzyıllık yazılar, Allah için su üstüne yazılmış yazı gibidir. Bu kitap, yazarının Sûfîlik yolunda yaşadığı serüvenin akıcı fakat derinlikli bir anlatımıdır. Yazar, bu serüvenini, bir müslüman olarak Sûfîlikle ilk karşılaşmasından başlatıp, Şeyhinin rehberliğinde geçirdiği uzun yıllardan sonra eriştiği dervişliğe ve ötesine kadar götürüyor.

Muhyiddin Şekûr, sık sık heyecan verici bir tona ulaşan ve hemen her yerinde Sûfî geleneğin hikmetinin yankılandığı eğlenceli bir üslupla sizi de içine çeken bir serüveni anlatıyor.

YESHAPPY 23-08-2011 08:08 PM

Bunu(olasılıksız) bende çok okumayı istiyorum;ama başka kitaplarda gözüm olduğu için şu an aklımın bi köşesinde duruyo sadece. Kitap gerçekten arkasında yazan cümleler kadar ilgi çekici mi? Ne düşünüyosun ikiesitbir?

YESHAPPY 23-08-2011 08:09 PM

İçindeki Devi Uyandır, Sınırsız güç ve Hayat değiştiren 101 öyküyü aldım okuyalım bakalım

kuzeygüney 23-08-2011 11:13 PM

Niyetleri gerçekleştirmek - Lynne MCTAGGART
"Düşünceleri ve niyetleri gerçekleştirmenin bilimsel yolları"

Almış okumamıştım. Açığa çıkardım. Başlayacağım. Okuyan varsa yorum alabilirim arkadaşlar

nurbanu25 24-08-2011 01:14 AM

masaru emoto-suyun gizli mesajı
don miguel ruiz-dört anlaşma
shamanic özşem hanım önermişti.suyun gizli mesajını daha okumadım.ama 4 anlamşa gerçekten faydalı bir kitap...

bigokyanus 24-08-2011 10:02 AM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805442)
Bunu(olasılıksız) bende çok okumayı istiyorum;ama başka kitaplarda gözüm olduğu için şu an aklımın bi köşesinde duruyo sadece. Kitap gerçekten arkasında yazan cümleler kadar ilgi çekici mi? Ne düşünüyosun ikiesitbir?

Olasılıksız kitabını okuyalı 4 yıldan fazla oldu , çok süper bir kitaptı.
Gerçekten arka kapakta dediği gibi , okumak için yarını , anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz.

YESHAPPY 25-08-2011 02:36 AM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805479)
Olasılıksız kitabını okuyalı 4 yıldan fazla oldu , çok süper bir kitaptı.
Gerçekten arka kapakta dediği gibi , okumak için yarını , anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz.

Çoook teşekkür etim :)

YESHAPPY 29-08-2011 06:35 PM

Sınırsız Güç _Anthony Robbins çok güzel bi kitap gerçekten.Adım adım hedefime ulaşmam için ne yapmam gerektiğini buldurdu bana. İçinde ne yapılması gerektiği tam olarak açıklanmış, (hayal gücünü kullanma, negatifi pozitife çevirme,amaca giden yolda yapılması gerekenler vs) Teknikler detaylı anlatılmış. Uygulama kitabı resmen. Çok beğendim;ama gel gör ki bi yerden sonra karıştım :) o kadar çok teknik anlatıyo ki... uyguladıklarım işime de yaradı açıkçası. Sindire sindire, adım adım uygulanması gereken bi kitap olduğunu gördüm. İyi ki görmüşüm bu sitede bu yazarın adını. Bundan sonra Zerynthia nın sitede paylaştığı içindeki devi uyandırda sıra. Baştan okumaya karar verdim.

Işıldayan Safir 29-08-2011 10:45 PM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805771)
Sınırsız Güç _Anthony Robbins çok güzel bi kitap gerçekten.Adım adım hedefime ulaşmam için ne yapmam gerektiğini buldurdu bana. İçinde ne yapılması gerektiği tam olarak açıklanmış, (hayal gücünü kullanma, negatifi pozitife çevirme,amaca giden yolda yapılması gerekenler vs) Teknikler detaylı anlatılmış. Uygulama kitabı resmen. Çok beğendim;ama gel gör ki bi yerden sonra karıştım :) o kadar çok teknik anlatıyo ki... uyguladıklarım işime de yaradı açıkçası. Sindire sindire, adım adım uygulanması gereken bi kitap olduğunu gördüm. İyi ki görmüşüm bu sitede bu yazarın adını. Bundan sonra Zerynthia nın sitede paylaştığı içindeki devi uyandırda sıra. Baştan okumaya karar verdim.

Evet evet oku! Ayyy okuyacak biri çıktı mutlu oldum. girlhaha

YESHAPPY 30-08-2011 12:27 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805789)
Evet evet oku! Ayyy okuyacak biri çıktı mutlu oldum. girlhaha

Okuyordum;ama daha fazla dayanamadım kitabını aldım :)

Işıldayan Safir 30-08-2011 12:34 AM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805802)
Okuyordum;ama daha fazla dayanamadım kitabını aldım :)

İyi yapmışsın. Mis gibi kitap kokusunu içine çekerek okumanın keyfi bambaşkadır.

Güzel günlerde okumanı dilerim. :)

YESHAPPY 30-08-2011 12:49 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805805)
İyi yapmışsın. Mis gibi kitap kokusunu içine çekerek okumanın keyfi bambaşkadır.

Güzel günlerde okumanı dilerim. :)

Niyeyse sarı sayfalı kitapların kokusuna bayılırım :) Bende dilerim, teşekkürler ;)

Işıldayan Safir 03-09-2011 07:40 PM

Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk... Bugün başladım. Sıradışı kitapları seviyorum. :zpzp:

lanterna viridis 14-09-2011 03:11 PM

olasılıksız yazarı adam fawer empati okuyorum ,akşam evde. gündüz işyerinde ise nuray sayarı içindeki gücün sırrını keşfet... ikisinide çok beğendim...

Berilce 15-09-2011 09:06 PM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 805808)
Niyeyse sarı sayfalı kitapların kokusuna bayılırım :) Bende dilerim, teşekkürler ;)

Neyse ki benim gibi kitap kokusu seven kişiler varmış, bu eğilimimi farkettiğimde kendi kendime gülmüştüm, hatta Ortaokul dönemindeyken okuyuıp ta çok sevdiğim bir kitabı yastığımın altına koyardım.:)

Berilce 15-09-2011 09:19 PM

Yaşamınızın kontrolu sizde değil!
Öyle olduğunu düşünüyorsunuz ama değil,
Elbette kararlarınızı verebilrisiniz.
Bu kitabı kapatabilirsiniz
O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz
Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgın bir şey yapabilirsiniz
Ne isterseniz yapabilirsiniz
Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz
Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki,
onlara dikkat bile etmezsiniz
Ve bu da sizi mükemmel köle yapar.
Bu nedenle hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın.
Sadece isteklerinizin tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine
kafanızı fazla yormamaya çalışın.

Yukarıdaki satırları Adam Fawer'in, (Olasılıksız kitabının yazarı ) "Empati" adlı kitabından aldım.
Kitap bilim, felsefe ve kuantum fiziği de içeriyor, fakat bunları okuyucuyu sıkmadan, temposu hiç düşmeden
veriyor, kitabı elimden bırakamadım ve 2 günde bitirdim. Olağanüstü zeki ve Psişik güçlere sahip Winter, Elijah, Jill, Charlie'nin
çeşitli komplo teorileriyle karşılaşmaları soluk soluğa anlatılmış. Okumayanlara tavsiye ederim. Hayatı renk, dokunma, müzik ve empatiyle algılamaları çok güzel anlatılmış.

küçük umutlar 15-09-2011 11:12 PM

kitap için çok güzel yorum yapmışsın konusuda istediğim türden sayende hemen yarın alıp okuyucam :)teşekkürler

zahiri 16-09-2011 11:44 PM

Bin muhtesem gunes

Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar. Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi… Bin Muhteşem Güneş, ilk romanı Uçurtma Avcısı'yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini'nin ikinci romanı. Yazar bu romanında da yine doğduğu toprakları anlatıyor. Bu kez iki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden… Küçük yaşta evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, babaya ya da çocukluk arkadaşına duyulan, geçmişe gömülmüş aşklar… Khaled Hosseini, hasreti, dostluğu, aşkı ve insanlığı en iyi anlatan yazarlardan. Başarıyla kurduğu olay örgüsüyle, çıkmaz yolların nasıl düzlüklere açılabileceğini gösteren yaratıcı bir kalem. Bin Muhteşem Güneş, kelimenin tam anlamıyla “beklenen” bir roman…

alinti

tek kelimeyle sahane bir kitapti okumayan herkes okusun derim

Iki cami arasinda ask

SEVGİLİ YOKTUR ARTIK YERYÜZÜNDE

Aşk çaresiz bir derdin içinde kaybolmak mıydı, kaybolduğunu sandığı çaresizliğin içinde bir çare bulacak yarayı sarmak mı? Yokluğunun elemi içinde varlığıyla teselli bulduğu sevgili, sabah saatlerinden bu yana yeryüzünü endamıyla hoş etmiyor.
Kuşlar onu gördüğü için selamlamıyor, rüzgâr gül teninde dolaşmıyor. Ay, onun güzelliğini kıskanmak için salınmıyor gökyüzünde, sakin asude bir şekilde kayboluyor gözden. Arkasından doğan güneş, ateşiyle yakıyor kendini akşama kadar. Mavi gökyüzü, kuşlara ev sahipliği yapsa da biliyor ki yeryüzünün tadı kalmadı Sinan için.

alinti

cok etkilendigimi soyleyemem ama okumaktan zarar gelir mi? :)

Bu ikisi yakin zamanda bitirdigim kitaplardi.

Veee simdi asil elimdeki kitaba gelelim

İçinizdeki Öküze Oha Deyin!

Kişisel Gelişim Kitapları tersinden bir Kuran gibi!

Kuran’ı tersten okuyan her insan bu kitaplardan yazabilir! Şeytan, Kişisel Gelişimi kullanarak damarlarımıza sızıyor. Bu kitaplar “Şeytanın İlmihal Kitapları” olmaya başladı.

Çok satan, çok okunan ve tartışılan “Yılgın Türkler’in Antimodernist yazarı BÜLENT AKYÜREK’ten bir kavga kitabı daha! AKYÜREK, bu kitabında Kişisel Gelişim Kitaplarının şeytana, kapitalizme hizmet ettiğini ve Kişisel Gelişim Kitaplarının bir nevi Satanist, Kapitalist kuşatması olduğu-nu ayet ayet Kuran-ı Kerim ile karşılaştırarak ispatlıyor. Ayrıca yazarın bu eseri, Neo-tasavvuf olma özelliğiyle de bir ilk...

İnsanın nefsini kışkırtan Kişisel Gelişim, hepimizi bir tüketim nesnesi haline getiriyor. Dinimizde “Kazanmak” ya da Kaybetmek” değil “Sevap” veya “Günah” vardır! Öyleyse başarıya endeksli bu kitaplar niçin çok satıyor anlamış değilim, din elden gitti mi yoksa?

Iyi ki yapmisim dedirten cumleler gibi iyi ki almisim diyecegimi bildigim bir kitap aslinda bir de bitirince bakmali tadinahttp://img268.imageshack.us/img268/2803/thumbup6ly.gif

RenaC 16-09-2011 11:55 PM

Osho Farkındalık okuyorum.Bazı yerleri bana uyuyor bazı yerleri ise alakasız geliyor.Ama gerçekten insan hayatına etki edebilecek bir anlatım mekanizmasına sahip bir kitap.Yaralı bilgiler var içinde

Berilce 19-09-2011 11:59 AM

"Hep aynı olaylarla karşılaşıyorsun, çünkü sen de hiç bir şey değişmiyor.
Her şey benzerini kendine çeker, cennet parçaçığı cennet'i, cehennem parçaçığı
cehennem'i çeker."
"Dünya sen böyle olduğun için böyle..."
"Dünya ağzındaki sakızdır, çiğneyerek sen ona biçim verirsin."
"Düşünüş yazgıdır, bu dünyadaki yaşam Tanrılar okuludur."
"Kendinin efendisi olan, dünyanın efendisi olur."
"Ölüm'e, hastalığa, bağımlılığa, yaşlanmaya koşullandınız, tüm insanlık kendi kendini böldü, parçaladı."

Yukarıdaki satırlar, halen elimde olan "Tanrılar okulu" adlı kitaptan alındı. Ben de kaydımı yaptırdım bu okula ...:)
Karizmatik, yakışıklı, bilge, hiç yaşlanmayan, her şeyi aşmış bir adam olan Dreamer'ın rehberlik yaptığı kayıp bir adam'ın aydınlanma öyküsü anlatılıyor kitapta... Bu kayıp ruh tekrar yükselişe geçerken, Dreamer
bilgeliğiyle gözümüzün önündeki perdeleri yavaş yavaş kaldırıyor... Son yıllarda daha önce okumadığım için hayıflandığım tek
kitap olduğunu söyleyebilirim. Aslında hepimizin içindeki bilge olan Dreamer; hayat, ölüm, yaşam, hastalıklar, aşk hakkında
konuşurken, bir yandan da ölümsüzlüğün sırrını veriyor.
Herkese tüm samimiyetimle tavsiye ediyorum bu kitabı...
Yazarı; Stefano Delia D'anna

Berilce 19-09-2011 05:53 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806037)
Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk... Bugün başladım. Sıradışı kitapları seviyorum. :zpzp:

İskender Pala'nın bir de "Katre-i Matem" adlı bir kitabı var ki, orda eski İstanbul ve lale yetiştiriciliği ve lalelerden o kadar güzel bahsediliyor ki
anlatamam, yalnız kitabın dili biraz ağır, fakat sonrasında insan hikayeye kendini kaptırınca, bir bakıyorsunuz kitap bitmiş.

zahid 19-09-2011 11:36 PM

Anthony Robbins
İNKILAP KİTABEVİ
Bu kitap diğer kişiler üzerindeki gücünüzle ilgili değildir.
Kitap, kendinize uygulayabileceğiniz güçle ilgilidir.
Evet, yaşamda istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilir, başarabilir ve elde edebilirsiniz. Zihinsel gücün sihiri konusunun en büyük ustası olan Robbins, bu incelikleriyle; ne isterseniz olabileceğinizi, ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı zihninizin durumunun belirlediğini, tüm başarılı sonuçların modellenilebileceğini ve zihnizin korkuları yok etmek için nasıl yeniden programlanacağını, diğer kişilerle olan ilişkilerinizi nasıl geliştireceğiniz, nasıl ikna edici bir iletişimci olunacağını ve karşılaştığınız herhangi bir kişiyle ahengin anında nasıl sağlanacağını, diğer kişilerin başarılarını kendiniz için tekrar nasıl modelleyeceğinizi, zenginlik ve mutluluğun beş anahtarını, Asıl Başarı için nasıl ustalaşılacağını açıkladıkça; coşkusu salgın hastalık gibi herkese bulaşmaktadır.
Robbins onu kişisel başarının yeni bilimi olarak adlandırmaktadır. Siz de onu hayatınızda karşılaştığınız en iyi şey olarak adlandıracaksınız.
Alıntı
Başlangıç sözü ise şöyle: Yaşantımızı değiştirebiliriz,Yapabiliriz,Sahip olabiliriz ve Tam istediğimiz gibi olabiliriz :)
Başarı tanımı ise "Başarı Daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir" :)
Bu kitabı genelde herkese tavsiye ediyorum.Bu kitabı okuyan herkes en azından Nlp'nin büyük kısmını çözmüş olur.Oğuz Saygın,Muhammed Bozdağ gibi tanınmış yazarlar genelde Sınırsız güç ve Yine Antony Robins'in kitabı olan İçindeki devi uyandır okuduktan sonra ortaya çıkmaya başlamıştır(önsezime göre).Çünkü Büyük patlamalar 1999 yılından sonra olmuş bu kitapta 1999 yılında gelmiş.Oğuz Saygın'ın kitaplarında(Negatif limanlardan pozitif sulara,Kişisel gelişimin stratejileri vb.),Muhammed Bozdağ'ın kitaplarında(En fazla tavsiye edilen Ruhsal Zeka) ve diğer yazarların Anlattığı Nlp(SDP=Sinir Dili programlanması) yöntemleri Yine bu kitaptan sonra ortaya çıkmaya başlamış.Yani kısaca Bu kitap Hayatınızın Diğer alanlarını etkileyebilecek bir kitap.Kişisel gelişimin Öncülerinden :).Benim yazımı okuduğunuz için hepinize Teşekkür ediyorum :) İyi ki varsınız :)

Berilce 23-09-2011 10:38 AM

Son yolculuğum sırasında AŞTİ'de dolaşırken gözüme bir kitap ilişti.
Adını ilginç bularak aldım; "Ben bir başka senim". Daha önce de kitabın yazarının (Priya Kumar)
insanları daha önce hiç bir hazırlık yapmadan, kızgın korlar üzerinde, sadece konsantrasyonlarının
gücüyle yürütebilen bir kadın olduğunu ve bir motivasyon konuşmacısı olduğunu daha önce gazetelerde okumuştum.
Hindistan genellikle ruhani öğretileriyle, Yogi'leriyle, Yoga'nın uygulandığı bir merkez olarak bilinir.
Priya Kumar, hayatında tıkanmaların, bir takım parçalanmaların olduğu
bir dönemde, Hindistan'dan kalkıp Hollanda'ya Kahuna adlı bir Şaman'ın yanına gidiyor. Buradaki yaşantısını, öğrendiklerini,
yaşadıklarını anlatıyor. Kitap sade ve kolay anlaşılır bir dille yazılmış...Herkesin kendisinden bir şey bulabileceği bir hikaye.
Priya:
- "Kabul ve hoşgörü, insanı fiziksel bile olsa acının ağır yükünden kurtarıyor. Tüm yaşamım boyunca bir hamleyle acıdan
kaçtım ama acı her seferinde bana yetişti. Yanlış olan onca şeyin karşısında dimdik duramadım. Bunu asla kurbağanın
göle atladığı asaletle deneyimleyemedim. Geçmiş hayatıma baktım ve tüm dürüstlüğümle farkettim ki, tüm yanlışlıkları, yaşadığım onca acıyı tekrar yaşayacak olsam, bu kez hayatı asalet ve saygınlıkla yaşardım. Ayrıca sanırım hayat bu şekilde yaşanınca, acı geri çekiliyor. Eğer siz yüzleşirseniz, o zaman içinde bulunduğunuz durum size acı veremez. Sadece siz yok saydığınızda, sakındığınızda o durum size acı verebilir. Bir deneyim ancak öyle algılandığında acı verebilir. Kurbağalar için göl canlanıp, hayat bulsunlar diye su doludur; ılık ya da soğuk olması sadece bir durumdur. Hayatlarımız için de aynısı geçerlidir.
Oynama seçeneği bize kalmıştır. İşte o gün ben oynamayı seçiyordum, o günden sonra, durumum her ne olursa olsun, ben oynayacak ve mutlu olacaktım".

Goa Yayınları

MarEspEraNZa 24-09-2011 01:46 AM

Pozitif düşünce çok güzel ama yetmez!
Eğer sadece enteresan, ilham verici hikâyeleri okuyacağınız bir pozitif düşünme kitabı arıyorsanız yanlış adrestesiniz. Evet, böyle hikâyeleri okumak çok keyifli ama motivasyonumuz çok kısa süre dayanabildiği için iyileşmeyi yaşamadan, hemen eski halimize geri dönüyoruz.

Bilinçaltın karşında değil, yanında olsun!
Bu kitapta ilk kez karşılaşacağınız basit metotlarla çok kısa sürelerde büyük otomatik değişimler yaşayacaksınız. Bu değişimleri o kadar hızlı ve doğal şekilde tecrübe edeceksiniz ki, daha önce farklı olduğunuzu dahi inkar edebilirsiniz.

Yazar:M. Barış Muslu

Daha bugün aldım, görelim bakalım neler olacak actionsmile

sweeet 24-09-2011 07:56 PM

Alıntı:

zahid Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807339)

Anthony Robbins
İNKILAP KİTABEVİ
Bu kitap diğer kişiler üzerindeki gücünüzle ilgili değildir.
Kitap, kendinize uygulayabileceğiniz güçle ilgilidir.
Evet, yaşamda istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilir, başarabilir ve elde edebilirsiniz. Zihinsel gücün sihiri konusunun en büyük ustası olan Robbins, bu incelikleriyle; ne isterseniz olabileceğinizi, ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı zihninizin durumunun belirlediğini, tüm başarılı sonuçların modellenilebileceğini ve zihnizin korkuları yok etmek için nasıl yeniden programlanacağını, diğer kişilerle olan ilişkilerinizi nasıl geliştireceğiniz, nasıl ikna edici bir iletişimci olunacağını ve karşılaştığınız herhangi bir kişiyle ahengin anında nasıl sağlanacağını, diğer kişilerin başarılarını kendiniz için tekrar nasıl modelleyeceğinizi, zenginlik ve mutluluğun beş anahtarını, Asıl Başarı için nasıl ustalaşılacağını açıkladıkça; coşkusu salgın hastalık gibi herkese bulaşmaktadır.
Robbins onu kişisel başarının yeni bilimi olarak adlandırmaktadır. Siz de onu hayatınızda karşılaştığınız en iyi şey olarak adlandıracaksınız.
Alıntı
Başlangıç sözü ise şöyle: Yaşantımızı değiştirebiliriz,Yapabiliriz,Sahip olabiliriz ve Tam istediğimiz gibi olabiliriz :)
Başarı tanımı ise "Başarı Daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir" :)
Bu kitabı genelde herkese tavsiye ediyorum.Bu kitabı okuyan herkes en azından Nlp'nin büyük kısmını çözmüş olur.Oğuz Saygın,Muhammed Bozdağ gibi tanınmış yazarlar genelde Sınırsız güç ve Yine Antony Robins'in kitabı olan İçindeki devi uyandır okuduktan sonra ortaya çıkmaya başlamıştır(önsezime göre).Çünkü Büyük patlamalar 1999 yılından sonra olmuş bu kitapta 1999 yılında gelmiş.Oğuz Saygın'ın kitaplarında(Negatif limanlardan pozitif sulara,Kişisel gelişimin stratejileri vb.),Muhammed Bozdağ'ın kitaplarında(En fazla tavsiye edilen Ruhsal Zeka) ve diğer yazarların Anlattığı Nlp(SDP=Sinir Dili programlanması) yöntemleri Yine bu kitaptan sonra ortaya çıkmaya başlamış.Yani kısaca Bu kitap Hayatınızın Diğer alanlarını etkileyebilecek bir kitap.Kişisel gelişimin Öncülerinden :).Benim yazımı okuduğunuz için hepinize Teşekkür ediyorum :) İyi ki varsınız :)

Benim de elimdeki kitap bu :))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:58 AM.