![]() |
Cevap: Elindeki Kitap elimdeki kitap moduma pek bir uygun. beverly engel in kimliksiz kadınlar ı evet öneririm benliğini önemseyen herkese yitirmenin öncesi ve sonrasında |
Cevap: Elindeki Kitap dostoyevskiden başkasını tanımam:)Sanki baş karakter ben oluyorum okurken. |
Cevap: Elindeki Kitap kaç gündür yazmak istiyordum. elimdeki kitap bir arkadaştan öylesine aldığım bir yumak mutluluk.. önce kigem kitabı sandım.. roman çıktı.. yazarın küçük mucizeler dükkanı diye best bir kitabı varmış. okumadım.. okurken bu tarz kitapları sevmediğimi çünkü inanmadığımı düşündüm.. yaşamda herşey öyle peritozları serpilmişcesine çözüm bölümüne gelemiyor.. serim de kalıveriyoruz :)) ancak iki gündür olan gelişmeler tam da böyleydi.. peritozları serpiştiriliyordu sanki yaşamıma.. ve düşündüm.. bir telefonla yaşamımızın altüst olabileceğine inanıyoruz.. bunu yadsımıyoruz hiçbirimiz.. dönüm noktasıdır örneğin bir yılbaşı sabahı baban yoğun bakımda diye gelen telefon.. bir günde varlarımızın yokolacağına.. enkaz altında kalacağına inanıyoruz.. öyleyse neyin nesi bir telefonda ya da bir günde ya da bir anda mucizelerle dolacağımıza inançsızlık.. nedir bu negatif beklenti.. öğrenilmiş çaresizlik ve gardımızı alma durumu? roman demiştim değil mi :)) |
Cevap: Elindeki Kitap Sinan YAĞMUR / İncir Kuşları |
Cevap: Elindeki Kitap kafam az karışıkmış gibi yeni bir labirente daldım.. kimlik bulmacası için kılavux.. AHMET GÜNGÖREN.. VE YAZARIN KILAVUZ OLMAYA HİÇ DE NİYETİ YOK ASLINDA :) |
Cevap: Elindeki Kitap Muhammet Bozdağ-Düşün ve Başar sindire sindire,beğendiğim yerlerini not ala ala ve notlara döne döne okuyorum.Bitirmek için pek acelem yok çünkü gerçekten çok güzel bir kitap. |
Cevap: Elindeki Kitap EMPATİ YAZAR :ADAM FAWER Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. |
Cevap: Elindeki Kitap Uçurtma Avcısı Kryon Bitiş Zamanı |
Cevap: Elindeki Kitap Suzane Collins- Açlık Oyunları serisini okuyorum. 2. kitabı olan Ateşi Yakalamak' ı bitirdim. En kısa zamanda 3. kitaba başlarım heralde. |
Cevap: Elindeki Kitap http://www.derinkitap.com/Assets/Ima...511_103822.jpg KİŞİLİĞİMİZ ELİMİZDEN ALINABİLİR Mİ? YOKSA BİZ, ANILARIMIZIN TOPLAMINDAN FAZLASI MIYIZ? RUH NE DEMEK? Yazar ve üç çocuk annesi Andrea Gillies, Alzheimer’ın orta aşamalarındaki kayınvalidesi Nancy’ye bakmaya başlar. Kalabalıklaşan aile İskoçya’nın ücra bir köşesindeki büyük bir Viktoryen eve taşınır. Bu evde, Andrea’nın yeni bir roman yazma girişimleri başarısız olur. Bu arada, hastalığının seyri hızlanan Nancy mantıksal dünyadan ayrılmaya, bunamanın alternatif gerçekliğine doğru yol almaya başlar. Uzun Veda, bu ehlileştirilmemiş bölgede yazılmış bir roman... Andrea Gillies, bizim sıradan deyip geçtiğimiz şeylerin Nancy üzerindeki etkisinin kaydını tutuyor ve Alzheimer’ın insan üzerindeki etkilerine kendi zekice tespitlerini ekliyor. Bu dramın tam ortasında kalan ailenin İskoçya’dan Türkiye’ye uzanan öyküsü, hastalığı öğrenmekteki adımların aslında ne kadar zor ve ilginç olduğuna dair aydınlatıcı bir roman, bir gerçek hayat hikâyesi. “Harika bir kitap! Dürüst, hüzünlü ve nazik… Zaman zaman öfkeli, çoğunlukla komik. Kitap bizi bunama diyarına götürüyor ve insan olmanın anlamını keşfettiriyor.” DEBORAH MOGGACH “Harika, korkutucu, her kelimesi ve her cümlesi kesinlikle güçlü… Elinizden bırakamayacaksınız.” QUENTIN COOPER “Olağanüstü.” ALZHEIMER’S RESEARCH TRUST “Son derece duygulu.” DAILY MAIL ( Tanıtım yazısından ) |
Cevap: Elindeki Kitap ..Yavuz Çekirge den düş ile gerçek arasında.. tarihsel bir arka ğlan içinde hayatın anlamını arayış..aslında çoğumuzun yaşamımda kırılma noktası olan 12 eylül dönemi ile o zamana dek bildiği gerçeklik ve sonra içinden çıkacağı gerçeklik arasına sıkışan bir genç... bu kırılma noktası nın bana düşündürdüklerini.. modem beş ışıklı sürerse :)) günlüğüme yazmaya çalışacağım |
Cevap: Elindeki Kitap http://www.okuoku.com:8080/dynimages/urun/82374_0.jpg İÇİMDEKİ YOLCULUK İçimdeki Yolculuk -2- Bugün bu yolculukta ikinci perdenin tonuna seldim. Benim ikinci perdedeki yolculuğum bu kitapla beraber tamamlandı. Şimdi birinci kitabın olduğu gibi ikinci kitabın da kendi özgür yolculuğuna çıkma zamanı. Kitabın sevgiyle, onu bekleyenlere, ona dokunmak isteyenlere değme zamanı. Önce ben bana dokundum, kitap oldum, İçimdeki yolculuk oldum. İçimdeki yolculuk tüm evrene dağılacak. Sevgiyle, kabulle, şükürle. Evrendeki, herkes ve her şey gibi Allah olduğunun bilişiyle. Kitap kendi yolculuğuna çıkarken ben de üçüncü perdedeki yolculuğuma başlıyor olacağım. Heyecanla, evrenin, üstbenimin bana ne tip sürprizler hazırladığını bilmeden. Ben hu yolculuğu hiç bilmiyormuşum. Hem birinci perde hem de ikinci perde beni tanımadığım. hayal edemediğim diyarlara götürdü. Önüme aklımın alabileceğinin dışında ufuklar açtı. Ve ben anladım... Üstbenimin aydınlattığı yolda yürümenin ne demek olduğunu anladım. Kendimi her halimle sevmenin, akışa teslimiyetin ne kadar büyük bir özgürlük olduğunu anladım. Kendi yaratımımın sınırsızlığını anladım. Sevgi olmaya çalışmanın anlamsızlığını, benim zaten sevgi olduğumu anladım. Hiçbir şey olmanın, her şey olmak demek olduğunu anladım. Benim oyunum adında anlaşılacak hiçbir şey olmadığını anladığımda bitecek. ( tanıtım yazısından ) |
Cevap: Elindeki Kitap Kemal Gündüzalp tan ÖTEKİLER... ÖYKÜ KİTABI.. sanırım ismine bakıp seçiyorum alacağım kitapları.. öykülerde ikincil karakterler yeniden kurgulanıyor.. aslında keşkelerde kalanlar sanki.. kitaptan bir cümle .. kaçmış bir düşün yorgun çocuklarıyız biz şimdi...düşler de yinelenmiyor gözlerimiz açık oldukça.. yaşam gibi.. ve cansuyundan ötekine birkaç cümle :)) sızi yazmaktan vazgecmelı mıyım ? baska hıkayelerden cıkma dıye kendı hıkayemden sılmelı mıyım sızı baska bı hıkayeden okumuyorum kendı hıkayemde yazıyorum okumalı ya da kapatmalı mıyım hıkayeyı |
Cevap: Elindeki Kitap Ali Dinler Hayalleri olan insan durdurulamaz... |
Cevap: Elindeki Kitap Alıntı:
|
Cevap: Elindeki Kitap harun yahya. HZ MUHAMMED in hayatı |
Cevap: Elindeki Kitap Masaru Emoto Suyun Gizli Mesajı |
Cevap: Elindeki Kitap Münin sekman/kişisel ataleti yenmek |
Cevap: Elindeki Kitap lys edebiyat :D |
Cevap: Elindeki Kitap prof.dr.nevzat tarhan-mutluluk psikolojisi |
|
Cevap: Elindeki Kitap valla bu aralar öyle oldu krzm67 |
Cevap: Elindeki Kitap MAŞALLAH :) |
Cevap: Elindeki Kitap Befi Dicle den... bir acaip öfke... arka kapaktaki şu paragrafın hatırına almıştım kitabı.. yüreğimizdeki kanlı labirentler bize yol gösteriyordu. hiçbir yere ait değildik. öylece hiçliğe doğru yürüyorduk. yaşamın bakire olmadığını bilerek.. yüksek beklentilerle başlamadım kitaba.. ama mevcut beklentimi de doyurmadı.. yine de şaşırdım..bir dram bekliyordum az çok ama kişisel gelişim makaleleriyle doluydu sanki.. satır aralarına gizlenmeyenleri rahatsız eder beni.. yine de şaşırdım.. özgürlüğüne vurgun bir kadının benliğini yitirişiyle başlıyordu tüm hikaye.. bu ara kitap ya da yazarlar hakkında bilgi sahibim olmadığım kitapları seçsem de.. yine de şaşırdım.. çok mu söyleyecek sözü varmış bu kitabın da.. yoksa kulaklarım çok mu duymak istemiş.. |
Cevap: Elindeki Kitap Muhammed BOZDAĞ/ İstemenin Esrarı 3 yıl once okumustum,bı daha okuyorum,butun kıtapları harıka... |
Cevap: Elindeki Kitap Muhammet Bozdağ'ın Ruhsal zeka kitabına başladım:)) |
|
Cevap: Elindeki Kitap Sagol bıgokyanus.. |
Cevap: Elindeki Kitap Büyük İnsan Gibi Olmak- Aliye Arslan, Arif Arslan isimden gibiyi çıkarsam daha anlamlı sanki. |
Cevap: Elindeki Kitap elimdeki kitap benim ismine tav olduğum..ama kızımın kahkahalarla güldüğü.. anne bu isim değil kitabın tamamı dediği.. GERÇEK AŞKTA SORU İŞARETİ OLMAZ.. TİJEN KİNO arka kapaktan beni içine çeken pasaj.. acılarla..kıskançlıklarla.şiddetle beslenen bir ilşkinin gerçek aşk olamayacağını..içinde tüm bunlar bulunan bir ilşkinin aşk değil hastalık olduğunu..ve ancak kendinden nefret eden insanların bu tür ilşkiler yaşadığını ben de biliyorum uzun süredir..insan kendini seviyorsa eğer..böyle ilşkilere girmiyor.onu mutlu eden değer veren gerçek anlamda seven insanlarla beraber oluyorlar..insanlar aşkın huzur içinde varolamayacak bir duygu olduğunu düşünüyorlar..halbuki aşk.. huzurun ta kendisi.. bir yandan kendi aşkımı sorgulatırken -ama hemen sonra ya bırakıyorum bu sorgulamayı- bir yandan aklıma bir şiir düşüyor.. onu paylaşacağım birazdan.. ve kitaba gömülüyorum.. başta yine hayal kırıklığı.. iyilik ve kötülük üzerine bence biraz sıyırmış iyiler tarafındaki bir kadın ve kötüler tarafında gördüğü bir erkek.. ve dünya iyilerle kötülerin savaşı.. ben de griyi zor öğrenenlerdenim.. ya beyazdı herşey ya siyah.. hala vardır kalın çizgilerim.. ama -Kendim dahil :) - bu tür insanlara şüpheyle bakarım. bence hepsi gizli birer sınır kişilik bozukluğu .. değilse de potansiyelidir en azından.. hikaye saçma kurgulanmış derken örgüsü değişti..ve şimdi kadın gizli bir terapiye katılmak üzere hindistana gidiyor.. yani bula bula ben yine mi bir kigem kitabı bulmuşum.. çekim yasası bu olmalı.. şimdi yine kitaba gömüleceğim.. sadece fikir yürütüyorum..bence kadın bu terapide içindeki kötüyle yüzleşir.. |
Cevap: Elindeki Kitap beklediğim gibi gelişmedi kitap.. argümanı baştan belli.. ama ne kendi argümanına varamayan.. ne karşı savları savunamayan..içinden birkaç cümle kapabilmek için mercek ve cımbız kullandığım.. bence başarısız bir çalışma idi.. bu kez daha ne idüğü belirli bir kitabı alıyorum elime.. KÜRK MANTOLU MADONNA.. sindire sindire okurum onu.. arada birkaç çerez kitap katarım :)) |
Cevap: Elindeki Kitap elimdeki çerez kitaplardan biri BUNGALOV2 DANİELLE STEELL bir ara aynı yazardan yine çerez okuduğumu hatırladım ama alırken ne kadar da cahilce :) BUNGALOV 1 i arattım kitapçıda.. meğer hayatı mükemmel giden iyi bir iş eş ve çocuklara sahip bir kadının bir senaryo yazmak üzere 2 nolu bungalova yerleşmesiyle başlıyormuş roman :) e ne bileyim roman okumuyorum pek :) daha yeni başladım ama taşları yerli yerinde bir hayat... ve sanırım hiçbirşey göründüğü gibi değildir i deneyimleyeceğiz. sanırım sağlam surlardan kalelerin nasıl sırça köşkler olduğunu nasıl darmadağın olduğunu ve taşların yerinden oynaması için güçsüz rüzgarların bile yeteceğini.. başta tahmin yürütmeyi seviyorum :)) ama bu yolculuk da içsel bir yolculuğa dönüşecek.. bu kesin.. |
Cevap: Elindeki Kitap sahi KÜRK MANTOLU MADONNA bir solukta bitti.. ama uzun süre aynı hazzı almak istercesine gözlerim kapalı kitap elimde bekldim..bana öyle geldi ki uzun süredir gerçek bir kitap okumamışım sanki.. |
|
Cevap: Elindeki Kitap yine yeniden,Pat MEsiti- Hayalleri Olanlar Asla Uyumaz'ı okuyorum. Yıllardır defalarca okuduğum halde,başım sıkıtığında yine bu kitaba koşuyorum. ve sanırım bu böyle devam edecek. |
Cevap: Elindeki Kitap kürk mantolu madonnada konusundan çok konusunun işleyişi.. ruhsal tahlilleri ve edebi dili çekiyor sanki insanı.. görünmez bir adam düşünün.. hani hepimizin hergün karşılaştığı.. ama ne içi ne dışı ne öncesi ne sonrası yokmuşçasına... yaşlamı umursamazlıkla tepkisizlikle karşılarken .. onun yaşamın sırrına ermiş. en üst noktaya çıkmış olduğunu bilebilir miyiz? kaybedenlerden diye baktığımız insanların gerçek hikayelerini bilebilir miyiz desem :) |
İlgi çekici bir kitaba benziyor ilk fırsatta okumayı diliyorum , teşekkürler açıklamalarına ... |
Cevap: Elindeki Kitap Elimdeki kitaplar http://www.kitaphaber.com.tr/_images...c2f5adad81.jpg "Kur'an Günlükleri" asla akademik değeri olan bir çalışma iddiasında değil, olamaz da -buna bencileyin fakirin ne ilmi yeter, ne görgüsü-bilgisi, ne de feraseti. Bunu herkes bilir, bilmeyenler de bilvesile öğrenmelidir. "Kur'an Günlükleri", Rabbine kulluk edebilme ateşiyle yanan, bunun için de O'nun İlahi Kelamında, mübarek Kur'an'da beşer diline döktüğü Murad-ı İlahisine aşk ile cehd ederek anlamaya-kavramaya, giderek içine sindirip hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmeye çalışan herkesi, tabii ki önce Müslümanları, sonra da aklı eren, gönlü coşan her türlü inanç sisteminin mü'minlerini, Hakikat Bilgisinin bu eşsiz ve nihai kaynağıyla kendi öz gayretiyle muhatap olmaya, kucaklaşmaya, yani bir anlamda kendi "Kur'an Günlüğü"nü tutmaya bir davettir aslında. ( Arka kapak ) http://www.ilknokta.com/urun/S/134143.jpg Anne baba olmak, dünyanın en önemli aynı zamanda en anlamlı işi. Emek ister ama karşılığı dünyalara değer. Mesuliyeti çoktur ama evlat sevgisi söz konusu olunca insana hiçbir şey zor gelmez. Doğru anne babalığın nasıl olduğu aslında iç dünyamızda ve geleneksel kodlarımızda yazılı. Nevzat Tarhan işte buradan bakarak, çocuk eğitiminin en esaslı noktalarını bir araya getiriyor. Doğru anne babalığın mihenk noktalarına değinerek her ailede yaşanabilecek sorunlar hakkında çözümü kolaylaştıran öneriler getiriyor. Bizlere ebeveyn olmakla üstlendiğimiz en önemli vazifeyi hatırlarken aile içinde yaşanan pürüzlerde çözümün aslında ne kadar yakınımızda olduğunu da gösteriyor. ( Arka kapak ) |
Cevap: Elindeki Kitap dün kitap okuyarak günü atlatayım dedim ama.. nasıl bi ruh halinde almışım ben bu kitapları yahu? kendime kastım mı var benim. bir çöl rüzgarı ömrümüz..aya bakıp ağlayan adam..hüzün çiçeği.. ve hatta kim alır ki böyle bir kitabı demeyin yalnızlık ve hüzün şiirleri antalojisi :)) bence başucumdahki yığının erimemesi daha hayırlı benim için.. hemen eski kitaplara yumuldum.. oh be.. izmirin büyücüleri.. şimdi bitirdim ve aynanın karşısına geçip ben tezahür ettirme ustasıyım deyip imkansızlarımı sıraladım.. :)) |
Cevap: Elindeki Kitap Elimdeki kitap Dale Carnegie'nin Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı 2.Bölüme geldim her satırı defalarca okuyorum.Muhteşem bir kitap:)) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:05 AM. |