Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kitap Çalışması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Elindeki Kitap (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=613802)

Berilce 28-04-2011 12:24 PM

Cevap: Elindeki Kitap

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 796537)
Şu an elimde Vamık D. Volkan'ın Atlarla yaşayan Kadın adlı Okyanus yayınlarından çıkan kitap'ı var.
Vamık Volkan Kıbrıslı bir Türk, ABD'de yaşıyor. Psikanalizde Jung'çı yaklaşımı benimsemiş
ve Kitle Psikolojisi üzerinde çalışmaları var. Kitaptan bazı alıntılar;
Vamık Volkan, Virginia Üniversitesi Blue Ridge Hastanesi başhekimliği görevini yürüttüğü sıralarda şişmanca, bir genç kadın odasına davetsiz olarak girer. Saçları dağınık ve yürüyüşü Amerikan güreşçileri gibi erkeksidir. Yaklaştıkça at gibi koktuğu ve üzerinde bir hayvan dışkısının lekeleri olduğunu farkeder.

Genç kadın, yüzünde saldırganca bir ifadeyle: 'Son ümidimin sen olduğunu söylediler. Hastan olmaya geldim,' der. Volkan onu, küstah ve haşin bulsa da bu görüntüsünün ardında yardım isteyen korkmuş bir çocuk olduğunu sezer. Oturup konuşmasını ister. Adı Pattie’dir ve 21 yaşındadır. 14 yaşındayken bir psikiyatristten 'şizofreni' tanısı almıştır. Bu nedenle haftada 3 gün bir psikologla görüşmeye başlamış. 18 yaşındayken 'şizofreni’ tanısıyla bir akıl hastanesine yatırılmış. Bu hastanede 2 yılı aşkın bir süre kalmış ve burada bir bayan terapist tarafından yine haftada 3 gün terapiye alınmıştır.

Pattie ailesinin Virginia’daki çiftliğinde, ailesi ise ayrı bir eyalette oturuyormuş. Başlarda evin bazı odaları Pattie'ye açıkken daha sonraları eve misafir geldiğinde Pattie evden uzaklaştırılıp yakınlardaki bir otele yerleştirilmiş. Ailesi, Pattie'nin kaotik ve eksantrik yaşam tarzının kendi düzenlerini bozmasını istemiyordu. Aslında Pattie, tıpkı çiftlikteki diğer hayvanlardan biriymiş gibi algılanıyordu. Pattie de bunu farketmiş olacak ki vaktinin çoğunu hayvanlarla geçiriyor ve çoğunlukla orada uyuyordu. Evde yattığı nadir zamanlarda da yatağında değil bir sedirin üzerinde köpeğiyle yatıyordu......

Atlarla yaşayan kadın'ı bitirdim, Vamık D. Volkan'ın "Fanustaki insanlar" ve "Kusursuz kadın'ın peşinde" adlı kitaplarını aldım. Fanustaki insanlarda ağırlıklı olarak "Narsisizm" üzerinde duruluyor (daha başlamadım, kapak tanıtımından okuduğum kadarıyla), Kusursuz kadın'ın peşinde adlı kitapta ise Hamilton adlı bir adam var ve kendini “kadın bağımlısı” olarak tanımlayan 57 yaşında mutsuz bir adam bu ve terapi süreci 5 yıl sürüyor...
Adam, çocukluğundan bilinçaltına kazınan mutsuzluklarını dindirmek için birbiri ardına kadınlarla birlikte oluyor. Onlarda “kusursuz kadın”ı arıyor. Bulamadıkça yerlerine yenileri geliyor.
Her hayal kırıklığında biraz daha göçüyor. Kitap ilginç oldukça, daha bitirmedim, yine Okyanus yayınlarından çıkmış.
* * *

bussraster 28-04-2011 12:53 PM

mevlana'yı okuyorum.
mesneviden seçmeler.
kafamdaki bulutları dağıtıyo resmen.

bigokyanus 28-04-2011 01:40 PM

Alıntı:

aprilrose Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 797144)
Serenad'ı bitirdim, kitabı bloğumda tanıttım bilgi almak isteyenler linki tıklayabilirler ;

http://blog.milliyet.com.tr/Serenad_...?BlogNo=303082

Girip üye oldum yorum yapabilmek için , yaptım da ama olmuş mudur bilmiyorum .
Bir de burdan yazayım , elimdeki kitapları bitirir bitirmez tavsiyelerini almaya çalışacağım , serenad adlı kitabı da çok merak ettim ben Zülfü Livaneli'nin 2002 yılında mutluluk adlı kitabından başkasını henüz okumadım .
Yorumun ve tavsiyen için çok teşekkürler :)

yaziodasi 28-04-2011 02:52 PM

Nietzsche- Gilles Deleuze
Otonom Yayıncılık

http://www.otonomyayincilik.com/tekkitap.php?id=20

Gilles Deleuze?ün Nietzsche'si, Nietzsche'nin felsefesine bir giriş niyetiyle yazılmış olmasına rağmen, yanlış Nietzsche okumalarının sis bulutlarını dağıtıp, Deleuzecü özgünlüğün ve yaratıcılığın tadını da sunmaktan geri kalmayan yalın, duru ve anlaşılır bir metindir. Çok duyulan ama az bilinen "güç istenci, üstinsan, tanrının ölümü" gibi belli başlı Nietzscheci kavramlar sanki daha bir berraklık kazanır bu sayfalarda. İlk olarak 1965'te yayımlanan ve muhtemelen gömlek cebine koyulup rahatlıkla sokağa çıkarılabilsin diye kısa tutulan bu çalışmada Deleuze bizim için Nietzsche'nin yaşamı, felsefesi, metinlerinde adı geçen kişilikleri üzerine ışık tutar ve metin seçkisi bölümünde de sırf Nietzsche'den yaptığı alıntıları belli başlıklar altında sıralayarak adeta yeni bir metin yazar. Bu kitap Nietzsche'nin ezgisini Deleuze'ün yorumundan dinlemek isteyen herkes, ama bu sefer gerçekten herkes içindir.

aprilrose 29-04-2011 12:37 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 797158)
Girip üye oldum yorum yapabilmek için , yaptım da ama olmuş mudur bilmiyorum .
Bir de burdan yazayım , elimdeki kitapları bitirir bitirmez tavsiyelerini almaya çalışacağım , serenad adlı kitabı da çok merak ettim ben Zülfü Livaneli'nin 2002 yılında mutluluk adlı kitabından başkasını henüz okumadım .
Yorumun ve tavsiyen için çok teşekkürler :)

Aldım canım aldım :) Çok mutlu oldum seni sayfamda görmekten. Çok teşekkür ederim canım benim, çok naziksin.
Öpüyorum

Işıldayan Safir 16-05-2011 12:40 AM

Şuan okumakta olduğum kitap Kibarca İkna Sanatı Sözlü Dövüş. Kitabın yarısını filan okudum şuanda. Ama şimdilik izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Önce hoşuma gitmeyen noktaları söyleyeyim.

Ben bir kitapta çok fazla "Bu kitapta şunu öğreneceksiniz.", "bu kitapta anlatılanlarla artık bundan kurtulacaksınız" gibi ifadeler görmekten hoşlanmam. Hadi bir kere iki kere yazdın diyelim okuyan da okuduğunu anlıyordur heralde 40 kere aynı şeylerin yazılması hoşuma gitmez. Adam lafı dolandırmış dolandırmış hep aynı yere gelmiş. Bu kitapta aklınıza gelenleri dilinizin ucunda tutmayı öğreneceksiniz diye çok fazla cümle var. Bu cümlelerden konuya giremiyor bir türlü.

İlk başta kitap bundan ibaret diye düşünmeye başlamıştım artık. Hiçbir şey anlatmıyordu. Neyse şimdi arada az da olsa detaylar vermeye başlıyor. Hatta bazı yerler gerçekten çok hoşuma gitti ve değişik bilgiler öğrendim. İşe yararlılığını denemeden bilemem. Ama arada gerçekten hoş bilgiler paylaşıyor. Bazı cümleler gerçekten çok etkiledi beni. Bir de özellikle insanların öğrenme biçimleriyle ilgili çok hoş bir noktaya değinmişti. İçinden beğendiğim kısımları belki bir ara eklerim siteye.

Bir de önceki okuduğum kitap Sevgi Bağı gerçekten çok güzel bir kitaptı. Belki de konu olarak okuduklarımdan çok farklıydı. Kesinlikle herkese tavsiye ederim Sevgi Bağı'nı. "Gözleri olmayan bir kediden hayata dair ne öğrenebiliriz?"in yaşanmış örneği...

bussraster 16-05-2011 01:48 PM

şuanda okuduğum kitap
sthendal'ın parma manastırı.
ilk sayfalarındayım, dün başladım.
dönemin siyasetini ve askerlerini anlatan bir roman gibime geldi.
hiçte sevmem böyle romanları ama daha fazla sevmediğim şey ise bir kitabı yarım bırakmam.
inat ettim okuyacağım :)

Alice in Wonderland 16-05-2011 03:24 PM

şu an elimde baba ve piç kitabı var elif şafaktan. Okadar uzun zamandır ve bölük bölük okuyorum ki elimde kaldı ve bitmedi :( çok sürükleyici olduğu söylenemez ama elimdeki kitabı bitirme alışkanlığı gibi alışkanlığım var bitirmek için çabalıyorum.

bigokyanus 16-05-2011 03:47 PM

http://www.ilknokta.com/urun/I/975070090-2.jpg

Yakın tarihimize damgasını vuran 31 Mart Vakası'nın çevresinde gelişen İsyan Günlerinde Aşk. insanın en derinlerinde saklı olan duyguları bile şaşırtıcı bir aydınlıkla gösteren bir roman. İnsanları ustalıkla aydınlatırken tarihin de onlar gibi sırları, yalanları, ihanetleri, asla açığa çıkarmaya yanaşmadığı karanlık yanları olduğunu hatırlatıyor. İsyan Günlerinde Aşk, bütün bir yüzyılı sarsan bir ayaklanmanın içinde yaşayanların aşkları, tutkuları, acılarıyla dokunmuş. Bu kitabı okuduktan sonra bir daha unutamayacaksınız. Aşkı ve insanı pek az yazar onun gibi anlatabildi... ( Tanıtım yazısından )

Alice in Wonderland 16-05-2011 03:52 PM

çok kaba bi tabir oldu demi ağla2

nerdeyse kitap elimde ordan oraya benimle heryere geliyor ama açıp 1 sayfa okuyup tekrar kapatıyorum ve böle böle 50 sayfasını ilerledim sayılır. :S

Işıldayan Safir 16-05-2011 04:01 PM

Alıntı:

Alice in Wonderland Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798633)
çok kaba bi tabir oldu demi ağla2

nerdeyse kitap elimde ordan oraya benimle heryere geliyor ama açıp 1 sayfa okuyup tekrar kapatıyorum ve böle böle 50 sayfasını ilerledim sayılır. :S

İfadeyi kaldırdım. Mesajlarımıza özen gösterelim lütfen.

Sevgiler.

Alice in Wonderland 16-05-2011 04:08 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798634)
İfadeyi kaldırdım. Mesajlarımıza özen gösterelim lütfen.

Sevgiler.

tamam söz y789

bigokyanus 23-05-2011 12:36 PM

http://www.kitapturk.com/data/produc...50/serenad.jpg

Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla başlar. 1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir. Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor.

Okurunu sımsıkı kavrayan Serenad'da Zülfü Livaneli'nin romancılığının en temel niteliklerinden biri yine başrolde: İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz Dengesi. ( Tanıtım yazısından )

bigokyanus 06-06-2011 03:42 PM

[quote=aprilrose;797144]Serenad'ı bitirdim, kitabı bloğumda tanıttım bilgi almak isteyenler linki tıklayabilirler ;

http://blog.milliyet.com.tr/Serenad___Zulfu_Livaneli/Blog/?BlogNo=303082[/quote]

Güzelcim okudum önerdiğin kitabı , süperdi . Soyu , dili, rengi ne olursa olsun çatışmalarda olan masum insana oluyor . Çok güzel bir kitaptı teşekkür ederim.

Şu an elimde İskender Pala'nın Aşkname adlı kitabını okuyorum .

AŞKNAME'den..
http://img248.imageshack.us/img248/8500/askname.jpg

Bir genç, mahallesinden bir kızı sevmişti.Sonra yolları ayrıldı ve genç gurbete gitmek zorunda kaldı.Aradan uzun yıllar geçti,içindeki aşktan zerre miktar eksilme olmadı.Geri dönebildiğinde sevgilisi ona sitem etmiş ve şöyle demişti:

- A gönlüme hükmeden!..Bunca yıl geçti,yolunu gözledim.Ne bir haber,ne bir mektup?..Meğer ne kadar vefasızmışsın?...

Hakiki âşık başını yere eğdi,gözlerinden yaşlar boşandığı sırada cevap verdi:

- Ey sevgili! Yüzünü görmek benim için uğruna ölünecek bir hasret iken,o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?..

http://www.iskenderpala.net/yeni/adm...knamebuyuk.jpg

Aşk, uyumadan önceki son şey, uyandığı zamanki ilk şeydir.Peki böyle midir?!..İnsanlık tarihinin en eski konusu... Ve İskender Pala nın nefis anlatımı... Aşkın kutsallığını, ayrılığın ve kavuşmanın anlamını, insanın aşka düşünce çektiği acıları, aşka düşen şairlerin dilinden dizelerle süsleyen İskender Pala, aşkı sadece kavuşmak olarak anlayanlara, aşkın tükenmeyen bir duygu olduğunu, beklemenin, özlemenin de aşka dair olduğunu seçkin bir üslupla anlatıyor.brbr Bundan yıllarca ve yıllarca önce yaşamış bazı şairleri ve onların şiirlerini, bu topraklarda yaşanan acıları ve insana dair en temel duyguyla aşkla yoğuran bu öyküleri, geçmiş zamana tanıklık ederek okuyacak, okurken sarsılacaksınız. Her yüzyıldan bir aşk öyküsü var kitapta. Tek başına okunduğunda her biri bir hüzün yumağı, ama ard arda okunduğunda yüzyıllar akarken değişen anlayışları ve hissedişleri sunan bir aşk tespiti... Bu kitabı okumadan aşk şudur demek daima yanlış yargı olacaktır. (tanıtım yazısından )

aprilrose 06-06-2011 05:04 PM

Güzelcim okudum önerdiğin kitabı , süperdi . Soyu , dili, rengi ne olursa olsun çatışmalarda olan masum insana oluyor . Çok güzel bir kitaptı teşekkür ederim.

Rica ederim canım, beğenmene sevindim. Öpüyorum, kendine iyi bak.

Işıldayan Safir 06-06-2011 05:11 PM

Bu ara elimden geldiğince Kpss kitaplarını okuyorum. girlhaha

yelda_k 06-06-2011 09:28 PM

istanbulda aşkk yeni, başladım..
memnun olacağımı düşünüyorumm :)

gunesim 08-06-2011 09:39 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 797121)
Aşkın Gözyaşları'nı bitirdim. Ancak hiç beğenmedim. Düşündüklerimin çok çoookk altında. Şimdi Gwen Cooper'ın Sevgi Bağı kitabını okuyorum. Çok güzel başladı. Çok daha iyi süreceğini tahmin ediyorum. Çok merak ediyorum şuanda devamını...

Sevgiler.

kitabı okuduktan sonrada yorumunu yazarsan sevinirim. merak ediyorum.

Işıldayan Safir 08-06-2011 10:36 AM

Alıntı:

gunesim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800094)
kitabı okuduktan sonrada yorumunu yazarsan sevinirim. merak ediyorum.

Sevgi Bağı'nı bitireli epey zaman oldu. Gözleri görmeyen bir kedinin hayatını anlatıyor. Gerçekten çok güzel bir kitap. Çok ilginç anıları var kahramanımızın. Hiç düşündünüz mü hayatınızda ben şu işle meşgulken dünyanın şurasında şöyle şeyler oluyormuş diye? Bana bunu düşündüren bir kitap oldu. Hatta bir hikayesini de benzer bir şekilde deneyimledim. Bana kendi hayatıma dair almam gereken bazı dersleri gösteren bir kitap oldu. Tavsiye ederim herkese.

Sevgiler. actionsmile

gunesim 08-06-2011 04:30 PM

Zerynthia teşekkür ederim cevabın için actionsmile

prenses1 09-06-2011 09:22 AM

şu an elimde biraz farklı bir kitap var.telekült gücü
bitirince paylaşırım..
sevgiyle ve ışıkla kalın

arca 09-06-2011 11:44 AM

Alıntı:

prenses1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 800164)
şu an elimde biraz farklı bir kitap var.telekült gücü
bitirince paylaşırım..
sevgiyle ve ışıkla kalın

Paylaşırsan sevinirim merak ediyorum canım. Sevgiler........

Alice in Wonderland 09-06-2011 02:21 PM

şu an elimdeki kitap
muhasebee uygulamaları ve iş ve sosyal güvenlik hukuku

hiç tavsiye etmiyorum ikisinide sevincli

bigokyanus 09-06-2011 02:22 PM

http://www.iskenderpala.net/yeni/adm...0%20387(3).jpg

Tutku…

Güzellik…

Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.

Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim’i de Şah İsmail’i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş.

Çaldıran...

Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride.

Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi?

Kızılbaşlık!

Sünnilik!

İktidar hırsı.

Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman!

Korku? Ya o?

Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir.

Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir.

Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta.

Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir.

Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri.

Ve işte bir kez daha aşk!

Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar.

Şah ve Sultan…

Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler.

Masal kadar gerçek.

Büyüleyici olduğu kadar umut verici.

Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap.

İskender Pala’dan…

( tanıtım yazısından ve İskender Pala'nın internet sayfasından )

prenses1 09-06-2011 02:25 PM

harika bir kitap .
şah sultan ben çok beğendim.
sevgiyle ve ışıkla kalın

bigokyanus 28-06-2011 03:06 PM

http://www.ilknokta.com/urun/T/101797.jpg

Tek ve Tek Başına

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!”

( Tanıtım yazısından )

zynp0 28-06-2011 06:58 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 801577)
http://www.ilknokta.com/urun/T/101797.jpg

Tek ve Tek Başına

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!”

( Tanıtım yazısından )

Çok güzel bir kitaptı, tavsiye ediyorum herkese. Aslında Ayşe Kulin'in tüm kitaplarını tavsiye ederim superxy

bigokyanus 30-06-2011 06:07 PM

http://kapak.netkitap.com/170zk/4/06040442.jpg

Şimdi'nin Gücü, Eckhart Tolle'yi günümüzün en önemli spiritüel öğretmenlerinden biri haline getirdi. Şimdi, Şimdi'nin Gücü'nün devamı niteliğinde olan ve uzun zamandır beklenen bu kitap Tolle'nin güçlü mesajını ve ruhsallığını tamamen yeni bir kuşağa taşıyor. ( arka kapak )

disiplinlerarasıdisiplin 18-07-2011 11:33 PM

kitabın adı : gülün adı
yazarı : umberto eco

Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır.

nefisss :D

OkyanusEsintisi 19-07-2011 02:49 AM

Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır
YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O KITABIN FİLMİ DE CEKİLMİŞTİ...

Berilce 19-07-2011 11:20 AM

Alıntı:

fatos temiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803097)

Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır
YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O KITABIN FİLMİ DE CEKİLMİŞTİ...

Evet, "gülün adı" başlarda biraz zor okunan bir kitap, fakat filme uyarlaması oldukça iyiydi...

zahiri 19-07-2011 11:24 AM

elimdeki kitap Cengiz Aytmatov beyaz gemi...

elimde olmasını istediğim çooookk kitap var ama:D

bıraktıgım yerden bu güzel alışkanlığıma devam etmek istiyorum çünkü çok özledim okumayı ::)

elisya 19-07-2011 04:25 PM

Oğuz Saygın 'nın Negatif Limanlardan Pozitif Sulara ..

Okumak istiyordum şimdi kısmet oldu. Güzel bir kitap. Herkese tavsiye ediyorum deyemeyeceğim zaten bu sitedekilerin çoğu okumuştur.. :)) 956k956k
Kısa bir kitap , bunu bugün bitirebilirsem. Nuray Sayarı nın İçindeki Gücün sırrını keşfet i okuyacağım, yada
Aykut Oğut un Aynalı kitabını ama karar veremedim şimdi. :)) bakiciğiimm :)))y789

gülücan 19-07-2011 10:34 PM

mevlananın mesnevisine yeni başlayabildim:)

Berilce 20-07-2011 02:56 PM

Alıntı:

elisya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803119)
Oğuz Saygın 'nın Negatif Limanlardan Pozitif Sulara ..

Okumak istiyordum şimdi kısmet oldu. Güzel bir kitap. Herkese tavsiye ediyorum deyemeyeceğim zaten bu sitedekilerin çoğu okumuştur.. :)) 956k956k
Kısa bir kitap , bunu bugün bitirebilirsem. Nuray Sayarı nın İçindeki Gücün sırrını keşfet i okuyacağım, yada
Aykut Oğut un Aynalı kitabını ama karar veremedim şimdi. :)) bakiciğiimm :)))y789

Aynalı Kitap'ı ben aldım, okumaya değer, alıp okuyabilirsiniz. Bu arada ben kitaplarında Aykut Oğut'un çok sözünü ettiği Amerikalı hocası Darel Rutherford'un kitabını aldım, şu anda yarısındayım kitabın, okuduğum kadarıyla, insan yaşamlarında dikkatimizi veremediğimiz bir çok şeye parmak basıyor, özellikle "sessiz antlaşmalar" konusunda yazılanlar dikkat çekici, bir çok sessiz antlaşmaya imza atabildiğimi bende farkettim!

Berilce 20-07-2011 02:57 PM

Nuray Sayarı'nın kitabı da okunması çok kolay, kitabın içindeki olumlamalar da
akılda kalıcı.

bigokyanus 20-07-2011 03:01 PM

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803179)
Aynalı Kitap'ı ben aldım, okumaya değer, alıp okuyabilirsiniz. Bu arada ben kitaplarında Aykut Oğut'un çok sözünü ettiği Amerikalı hocası Darel Rutherford'un kitabını aldım, şu anda yarısındayım kitabın, okuduğum kadarıyla, insan yaşamlarında dikkatimizi veremediğimiz bir çok şeye parmak basıyor, özellikle "sessiz antlaşmalar" konusunda yazılanlar dikkat çekici, bir çok sessiz antlaşmaya imza atabildiğimi bende farkettim!

Merak ettim bu kitabı da , bir de Şafak Pavey'in 12 numaralı peron kitabını merak ediyorum . Araştırdım internette bulamadım , denk gelirsem almayı planlıyorum . Bir de Allah'ın isimlerinin sırları isimli kitabı almayı planlıyorum . Sanırım yazarının adı Arif ti soyadını hatırlayamadım :(

Berilce 20-07-2011 03:12 PM

Ben de Elif Şafak'ın yazarı olduğu, "Firarperest" adlı kitabını okuyorum.
Bu arada benim bir alışkanlığım 2-3 kitabı bir arada okumaktır, son yıllarda böyle
okuyorum. Kitaplar benim vazgeçemediğim sevgililerim, imkan olsa da dünyadaki
bütün kitapları okuyabilsem... Elif Şafak'ın "Siyah süt" adlı otobiyorafik kitabında da
özellikle bazı entellektüel ve yazarlardan bahsetmesi kitabı ilginç hale sokmuş. Böylelikle
benim tanımadığım yazarları da merak etmemi sağlayarak, bu kitapları alma olasılığımı artırdı Sevgili Elif
Şafak.
Firarperest'in arka kapak sayfasında şunlar yazıyor;
"İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür.
Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar.
Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek,
ötekini keşfetmek...
Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek
dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memeleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla
içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına...
Şaşırmak ölene kadar... Şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... Budur son tahlilde Ademoğullarına, Havvakızlarına kendilerini
keşfettiren serüven...
İyi ki varsın, Elif Şafak...

Berilce 20-07-2011 03:15 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803181)
Merak ettim bu kitabı da , bir de Şafak Pavey'in 12 numaralı peron kitabını merak ediyorum . Araştırdım internette bulamadım , denk gelirsem almayı planlıyorum . Bir de Allah'ın isimlerinin sırları isimli kitabı almayı planlıyorum . Sanırım yazarının adı Arif ti soyadını hatırlayamadım :(

Ben de 12 numaralı Peron adlı kitabı araştırayım Bigokyanuscum, Ankara'da yoksa, İstanbul'a gidince, oradan da bakarım.

bigokyanus 20-07-2011 03:20 PM

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803184)
Ben de 12 numaralı Peron adlı kitabı araştırayım Bigokyanuscum, Ankara'da yoksa, İstanbul'a gidince, oradan da bakarım.

Canım benim sen ne güzel bir insansın . Seni görmek içime gülücükler koyuyor . İyi ki varsın.

Firarperest elinde yoksa bende var istersen getirebilirim , yolda okursun giderken ...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:49 PM.