![]() |
Cevap: Elindeki Kitap Alıntı:
Adam, çocukluğundan bilinçaltına kazınan mutsuzluklarını dindirmek için birbiri ardına kadınlarla birlikte oluyor. Onlarda “kusursuz kadın”ı arıyor. Bulamadıkça yerlerine yenileri geliyor. Her hayal kırıklığında biraz daha göçüyor. Kitap ilginç oldukça, daha bitirmedim, yine Okyanus yayınlarından çıkmış. * * * |
Cevap: Elindeki Kitap mevlana'yı okuyorum. mesneviden seçmeler. kafamdaki bulutları dağıtıyo resmen. |
Bir de burdan yazayım , elimdeki kitapları bitirir bitirmez tavsiyelerini almaya çalışacağım , serenad adlı kitabı da çok merak ettim ben Zülfü Livaneli'nin 2002 yılında mutluluk adlı kitabından başkasını henüz okumadım . Yorumun ve tavsiyen için çok teşekkürler :) |
Cevap: Elindeki Kitap Nietzsche- Gilles Deleuze Otonom Yayıncılık http://www.otonomyayincilik.com/tekkitap.php?id=20 Gilles Deleuze?ün Nietzsche'si, Nietzsche'nin felsefesine bir giriş niyetiyle yazılmış olmasına rağmen, yanlış Nietzsche okumalarının sis bulutlarını dağıtıp, Deleuzecü özgünlüğün ve yaratıcılığın tadını da sunmaktan geri kalmayan yalın, duru ve anlaşılır bir metindir. Çok duyulan ama az bilinen "güç istenci, üstinsan, tanrının ölümü" gibi belli başlı Nietzscheci kavramlar sanki daha bir berraklık kazanır bu sayfalarda. İlk olarak 1965'te yayımlanan ve muhtemelen gömlek cebine koyulup rahatlıkla sokağa çıkarılabilsin diye kısa tutulan bu çalışmada Deleuze bizim için Nietzsche'nin yaşamı, felsefesi, metinlerinde adı geçen kişilikleri üzerine ışık tutar ve metin seçkisi bölümünde de sırf Nietzsche'den yaptığı alıntıları belli başlıklar altında sıralayarak adeta yeni bir metin yazar. Bu kitap Nietzsche'nin ezgisini Deleuze'ün yorumundan dinlemek isteyen herkes, ama bu sefer gerçekten herkes içindir. |
Öpüyorum |
Cevap: Elindeki Kitap Şuan okumakta olduğum kitap Kibarca İkna Sanatı Sözlü Dövüş. Kitabın yarısını filan okudum şuanda. Ama şimdilik izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Önce hoşuma gitmeyen noktaları söyleyeyim. Ben bir kitapta çok fazla "Bu kitapta şunu öğreneceksiniz.", "bu kitapta anlatılanlarla artık bundan kurtulacaksınız" gibi ifadeler görmekten hoşlanmam. Hadi bir kere iki kere yazdın diyelim okuyan da okuduğunu anlıyordur heralde 40 kere aynı şeylerin yazılması hoşuma gitmez. Adam lafı dolandırmış dolandırmış hep aynı yere gelmiş. Bu kitapta aklınıza gelenleri dilinizin ucunda tutmayı öğreneceksiniz diye çok fazla cümle var. Bu cümlelerden konuya giremiyor bir türlü. İlk başta kitap bundan ibaret diye düşünmeye başlamıştım artık. Hiçbir şey anlatmıyordu. Neyse şimdi arada az da olsa detaylar vermeye başlıyor. Hatta bazı yerler gerçekten çok hoşuma gitti ve değişik bilgiler öğrendim. İşe yararlılığını denemeden bilemem. Ama arada gerçekten hoş bilgiler paylaşıyor. Bazı cümleler gerçekten çok etkiledi beni. Bir de özellikle insanların öğrenme biçimleriyle ilgili çok hoş bir noktaya değinmişti. İçinden beğendiğim kısımları belki bir ara eklerim siteye. Bir de önceki okuduğum kitap Sevgi Bağı gerçekten çok güzel bir kitaptı. Belki de konu olarak okuduklarımdan çok farklıydı. Kesinlikle herkese tavsiye ederim Sevgi Bağı'nı. "Gözleri olmayan bir kediden hayata dair ne öğrenebiliriz?"in yaşanmış örneği... |
Cevap: Elindeki Kitap şuanda okuduğum kitap sthendal'ın parma manastırı. ilk sayfalarındayım, dün başladım. dönemin siyasetini ve askerlerini anlatan bir roman gibime geldi. hiçte sevmem böyle romanları ama daha fazla sevmediğim şey ise bir kitabı yarım bırakmam. inat ettim okuyacağım :) |
Cevap: Elindeki Kitap şu an elimde baba ve piç kitabı var elif şafaktan. Okadar uzun zamandır ve bölük bölük okuyorum ki elimde kaldı ve bitmedi :( çok sürükleyici olduğu söylenemez ama elimdeki kitabı bitirme alışkanlığı gibi alışkanlığım var bitirmek için çabalıyorum. |
Cevap: Elindeki Kitap http://www.ilknokta.com/urun/I/975070090-2.jpg Yakın tarihimize damgasını vuran 31 Mart Vakası'nın çevresinde gelişen İsyan Günlerinde Aşk. insanın en derinlerinde saklı olan duyguları bile şaşırtıcı bir aydınlıkla gösteren bir roman. İnsanları ustalıkla aydınlatırken tarihin de onlar gibi sırları, yalanları, ihanetleri, asla açığa çıkarmaya yanaşmadığı karanlık yanları olduğunu hatırlatıyor. İsyan Günlerinde Aşk, bütün bir yüzyılı sarsan bir ayaklanmanın içinde yaşayanların aşkları, tutkuları, acılarıyla dokunmuş. Bu kitabı okuduktan sonra bir daha unutamayacaksınız. Aşkı ve insanı pek az yazar onun gibi anlatabildi... ( Tanıtım yazısından ) |
Cevap: Elindeki Kitap çok kaba bi tabir oldu demi ağla2 nerdeyse kitap elimde ordan oraya benimle heryere geliyor ama açıp 1 sayfa okuyup tekrar kapatıyorum ve böle böle 50 sayfasını ilerledim sayılır. :S |
Sevgiler. |
|
Cevap: Elindeki Kitap http://www.kitapturk.com/data/produc...50/serenad.jpg Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla başlar. 1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir. Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor. Okurunu sımsıkı kavrayan Serenad'da Zülfü Livaneli'nin romancılığının en temel niteliklerinden biri yine başrolde: İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz Dengesi. ( Tanıtım yazısından ) |
Cevap: Elindeki Kitap [quote=aprilrose;797144]Serenad'ı bitirdim, kitabı bloğumda tanıttım bilgi almak isteyenler linki tıklayabilirler ; http://blog.milliyet.com.tr/Serenad___Zulfu_Livaneli/Blog/?BlogNo=303082[/quote] Güzelcim okudum önerdiğin kitabı , süperdi . Soyu , dili, rengi ne olursa olsun çatışmalarda olan masum insana oluyor . Çok güzel bir kitaptı teşekkür ederim. Şu an elimde İskender Pala'nın Aşkname adlı kitabını okuyorum . AŞKNAME'den.. http://img248.imageshack.us/img248/8500/askname.jpg Bir genç, mahallesinden bir kızı sevmişti.Sonra yolları ayrıldı ve genç gurbete gitmek zorunda kaldı.Aradan uzun yıllar geçti,içindeki aşktan zerre miktar eksilme olmadı.Geri dönebildiğinde sevgilisi ona sitem etmiş ve şöyle demişti: - A gönlüme hükmeden!..Bunca yıl geçti,yolunu gözledim.Ne bir haber,ne bir mektup?..Meğer ne kadar vefasızmışsın?... Hakiki âşık başını yere eğdi,gözlerinden yaşlar boşandığı sırada cevap verdi: - Ey sevgili! Yüzünü görmek benim için uğruna ölünecek bir hasret iken,o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?.. http://www.iskenderpala.net/yeni/adm...knamebuyuk.jpg Aşk, uyumadan önceki son şey, uyandığı zamanki ilk şeydir.Peki böyle midir?!..İnsanlık tarihinin en eski konusu... Ve İskender Pala nın nefis anlatımı... Aşkın kutsallığını, ayrılığın ve kavuşmanın anlamını, insanın aşka düşünce çektiği acıları, aşka düşen şairlerin dilinden dizelerle süsleyen İskender Pala, aşkı sadece kavuşmak olarak anlayanlara, aşkın tükenmeyen bir duygu olduğunu, beklemenin, özlemenin de aşka dair olduğunu seçkin bir üslupla anlatıyor.brbr Bundan yıllarca ve yıllarca önce yaşamış bazı şairleri ve onların şiirlerini, bu topraklarda yaşanan acıları ve insana dair en temel duyguyla aşkla yoğuran bu öyküleri, geçmiş zamana tanıklık ederek okuyacak, okurken sarsılacaksınız. Her yüzyıldan bir aşk öyküsü var kitapta. Tek başına okunduğunda her biri bir hüzün yumağı, ama ard arda okunduğunda yüzyıllar akarken değişen anlayışları ve hissedişleri sunan bir aşk tespiti... Bu kitabı okumadan aşk şudur demek daima yanlış yargı olacaktır. (tanıtım yazısından ) |
Cevap: Elindeki Kitap Güzelcim okudum önerdiğin kitabı , süperdi . Soyu , dili, rengi ne olursa olsun çatışmalarda olan masum insana oluyor . Çok güzel bir kitaptı teşekkür ederim. Rica ederim canım, beğenmene sevindim. Öpüyorum, kendine iyi bak. |
Cevap: Elindeki Kitap Bu ara elimden geldiğince Kpss kitaplarını okuyorum. girlhaha |
Cevap: Elindeki Kitap istanbulda aşkk yeni, başladım.. memnun olacağımı düşünüyorumm :) |
|
Sevgiler. actionsmile |
Cevap: Elindeki Kitap Zerynthia teşekkür ederim cevabın için actionsmile |
Cevap: Elindeki Kitap şu an elimde biraz farklı bir kitap var.telekült gücü bitirince paylaşırım.. sevgiyle ve ışıkla kalın |
|
Cevap: Elindeki Kitap şu an elimdeki kitap muhasebee uygulamaları ve iş ve sosyal güvenlik hukuku hiç tavsiye etmiyorum ikisinide sevincli |
Cevap: Elindeki Kitap http://www.iskenderpala.net/yeni/adm...0%20387(3).jpg Tutku… Güzellik… Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş. Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim’i de Şah İsmail’i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş. Çaldıran... Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride. Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi? Kızılbaşlık! Sünnilik! İktidar hırsı. Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman! Korku? Ya o? Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir. Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir. Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta. Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir. Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri. Ve işte bir kez daha aşk! Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar. Şah ve Sultan… Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler. Masal kadar gerçek. Büyüleyici olduğu kadar umut verici. Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap. İskender Pala’dan… ( tanıtım yazısından ve İskender Pala'nın internet sayfasından ) |
Cevap: Elindeki Kitap harika bir kitap . şah sultan ben çok beğendim. sevgiyle ve ışıkla kalın |
Cevap: Elindeki Kitap http://www.ilknokta.com/urun/T/101797.jpg Tek ve Tek Başına Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına. Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı. Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı. “Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!” ( Tanıtım yazısından ) |
|
Cevap: Elindeki Kitap http://kapak.netkitap.com/170zk/4/06040442.jpg Şimdi'nin Gücü, Eckhart Tolle'yi günümüzün en önemli spiritüel öğretmenlerinden biri haline getirdi. Şimdi, Şimdi'nin Gücü'nün devamı niteliğinde olan ve uzun zamandır beklenen bu kitap Tolle'nin güçlü mesajını ve ruhsallığını tamamen yeni bir kuşağa taşıyor. ( arka kapak ) |
Cevap: Elindeki Kitap kitabın adı : gülün adı yazarı : umberto eco Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır. nefisss :D |
Cevap: Elindeki Kitap kitabın adı : gülün adı yazarı : umberto eco Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O KITABIN FİLMİ DE CEKİLMİŞTİ... |
|
Cevap: Elindeki Kitap elimdeki kitap Cengiz Aytmatov beyaz gemi... elimde olmasını istediğim çooookk kitap var ama:D bıraktıgım yerden bu güzel alışkanlığıma devam etmek istiyorum çünkü çok özledim okumayı ::) |
Cevap: Elindeki Kitap Oğuz Saygın 'nın Negatif Limanlardan Pozitif Sulara .. Okumak istiyordum şimdi kısmet oldu. Güzel bir kitap. Herkese tavsiye ediyorum deyemeyeceğim zaten bu sitedekilerin çoğu okumuştur.. :)) 956k956k Kısa bir kitap , bunu bugün bitirebilirsem. Nuray Sayarı nın İçindeki Gücün sırrını keşfet i okuyacağım, yada Aykut Oğut un Aynalı kitabını ama karar veremedim şimdi. :)) bakiciğiimm :)))y789 |
Cevap: Elindeki Kitap mevlananın mesnevisine yeni başlayabildim:) |
|
Cevap: Elindeki Kitap Nuray Sayarı'nın kitabı da okunması çok kolay, kitabın içindeki olumlamalar da akılda kalıcı. |
|
Cevap: Elindeki Kitap Ben de Elif Şafak'ın yazarı olduğu, "Firarperest" adlı kitabını okuyorum. Bu arada benim bir alışkanlığım 2-3 kitabı bir arada okumaktır, son yıllarda böyle okuyorum. Kitaplar benim vazgeçemediğim sevgililerim, imkan olsa da dünyadaki bütün kitapları okuyabilsem... Elif Şafak'ın "Siyah süt" adlı otobiyorafik kitabında da özellikle bazı entellektüel ve yazarlardan bahsetmesi kitabı ilginç hale sokmuş. Böylelikle benim tanımadığım yazarları da merak etmemi sağlayarak, bu kitapları alma olasılığımı artırdı Sevgili Elif Şafak. Firarperest'in arka kapak sayfasında şunlar yazıyor; "İnsan ki eşrefi mahlukattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, ötekini keşfetmek... Çakılı kalmamak sırf alışkanlıklardan ötürü demir attığın koylara. Çıkmak oralardan, geçmek dalgakıranların beri tarafına, bilmediğin memeleketlere varmak, tatmadığın yemekler yemek, sözlerini anlamadığın şarkılarla içlenmek, risk almak, dağılmak ve parçalanmak ve hasret çekmek buram buram, gurbetin tadına bakmak ve kendini yabancının gözünden görmek, şaşırmak yeniden, şaşırmak bir çocuk gibi dünyanın hallerine, çeşitliliğine, güzelliğine, acımasızlıklarına... Şaşırmak ölene kadar... Şaşırma kabiliyetini hiç yitirmemek... Budur son tahlilde Ademoğullarına, Havvakızlarına kendilerini keşfettiren serüven... İyi ki varsın, Elif Şafak... |
|
Canım benim sen ne güzel bir insansın . Seni görmek içime gülücükler koyuyor . İyi ki varsın. Firarperest elinde yoksa bende var istersen getirebilirim , yolda okursun giderken ... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:49 PM. |