Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayvanları Koruma Klubü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=317)
-   -   Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=2335)

PSİKO 26-10-2007 06:02 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
yaa alamam bundan sonra ciğerlerime tüyü kaçar anca tüyleri yolunmuş ve bıyıkları üdülmüş bi kedi alabilirim sevincli
benim kardeşi görsen onu da hayvanlar aleminde sınıflandırırdın

pisimbat 26-10-2007 06:11 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
peki sağlık önce gelir sende eve alma hastahanede bak sokakta besle yahu sevme dokunma uzaktan besle ::)

PSİKO 26-10-2007 06:15 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
kedi benle ameliyata girer dimi dusun
yok ben kendimi beslicem zaten benim kıyafet alma hastalığım devam ederse ben beslenmeye muhtaç olucam sevincli

jaunty 26-10-2007 08:15 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
pisimbat kardeş bence sizde seytan tuyu misali kedi tuyu var...gelecek tabi...
hem siz kendinizi benle bir tutmaklan bu konuda bana iltifat etmis oluyorsunuz valla cok tesekkurler ediyorum da...neeerde bende..ole my other cat is .... diycek durum yok.hani my other car is ferrari derler ya onun gibi .. smiliyface
ama deniyecegim inanin..tesekkurler kiss3

shamanic 26-10-2007 08:42 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaş
 
çok özür dileyerek bir yazıyı paylaşamak isitiyorum..

kedi köpek tüyü kist yapar mı?
ımagebelki de en büyük şehir efsanelerinden biridir ufak dostlarımızın tüyünün bizde kist yaratacağı. bu yüzden de hep daha bir çekingen yaklaşırız ufak dostlarımıza.
"eyvah! ufak dostumun tüyünü yuttum kist kapar mıyım?"
"ben hayvanları çok seviyorum ancak tüylerinden kist kapmaktan korkuyorum."

belki de en büyük şehir efsanelerinden biridir ufak dostlarımızın tüyünün bizde kist yaratacağı. bu yüzden de hep daha bir çekingen yaklaşırız ufak dostlarımıza. onlara sıcak bir yuva sağlama olasılığını da bu yüzden geri çeviririz.
evet, insanlara bulaşan ve "kist hidatik" denen bir hastalık mevcut. ancak bu hastalık hakkında yanıldığımız birçok nokta var.

kist hidatik olarak adlandırdığımız bu hastalığın asıl nedeni, sanılanın aksine; kedi ve köpeklerin tüyleri değil; cestode sınıfının taenidae familyasına ait bir parazit olan echinococcus'dur. e. granulosus, e.multilocularis, e.vogeli ve e.oligarthus olarak adlandırılan 4 türü vardır. bunlardan en yaygın görüleni e.granulosus'tur . bu parazitin erişkin şekilleri ana konakçı olan kedi, köpek, kurt, tilki gibi hayvanların bağırsaklarında bulunur. larva şekilleri ise ara konakçı olan koyun, keçi, sığır, deve, domuz, at, eşek, manda , karaca, geyik, çeşitli kemirgenler ve insanlarda kist içinde yaşarlar. kedi ve köpeklerin dışkılarıyla atılan bu parazitin yumurtaları ağız yoluyla alındığında insanı enfekte eder. alınan bu yumurtalar bağırsaklarda açılarak bağırsak duvarını geçer, kan ve lenf yoluyla öncelik sırasıyla karaciğer, akciğer, diğer organ ve dokulara yerleşerek kist formunda yaşamlarını sürdürürler. işte kist olarak bahsedilen aslında budur. yani kistler, küçük dostlarımızın tüyleriyle alakalı değildir. çünkü normal bir tüy bizim kendi saçımızdan farksızdır.

peki bu hastalıkta tüyün rolü ne ve niye hepimiz evcil hayvan tüylerinden bu kadar korkuyoruz diye sorarsanız; cevap; tüylerin bu parazitin "yumurtasını" taşıma riski olmasıdır. biraz daha açarsak, paraziti taşıyan kedi ve köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşurlar. uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riskimiz bulunur. ( suçlu olan tüy değil; tüye yapışmış olan parazit yumurtasıdır).
ufak dostlarımızın tüylerini yok edemeyiz. ancak bu paraziti 3 ayda bir ufak dostumuza yaptıracağımız parazit tedavisiyle yok etmemiz çok kolaydır. bu yüzden uçuşan tüylerden hiçbir korkunuz olmasın!
ayrıca bu hastalığa yakalanmamızda tüyden ziyade; iyi yıkanmamış çiğ sebze ve meyveler, kirli içme ve kullanma suları daha fazla rol oynar. paraziti taşıyan kedi, köpek, kurt, tilki gibi hayvanların dışkılarıyla kontamine olan (temas eden, bulaşan) bu tür gıda maddelerinin iyi yıkanmadan tüketilmesi sonucu bu hastalığa yakalanma olasılığımız çok daha yüksektir.

alacağımız ufak önlemler ile bu kadar korkulan kist hidatik hastalığından korunmamızın çok da zor olmadığını açıklamaya çalıştım.siz de bundan sonra bir evcil hayvan sahibi olmak istediğinizde tüylerden korkmayacaksınız.
küçük-büyük, 2 ayakli-4 ayakli, kanatli-kanatsiz demeden tüm bedenlerde atan yüreklere saygılı olan herkese sevgilerle.

kaynak... bir mail girlhaha

Regina 26-10-2007 10:54 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
Arkadaşlar bu konuyu tartışmak bile abes. Secret'ta söylüyor ya kedi köpek gibi ev hayvanları çekim yasasını hızlandırmak açısından inanılmaz yararlı çünkü size sürekli karşılıksız sevgilerini sunuyorlar ve tabii siz de onlara. Bir hayvanı severken içinde bulunduğunuz duygu hali adeta iyileştirici ve pozitif titreşimler yayan bir durum yaratır ve güzel şeyleri bize çeker. En basitinden enerji fazlamızı alır. Benim 12 sene köpeğim vardı ve inanın o gittikten sonra hayatımda kötü gelişmeler yaşadım birbiri üzerine. O yüzden imkanınız varsa ne olur bir ev hayvanı alın, ben de en kısa zamanda istiyorum... İlginç olan şu telkinleri dinlediğimden beri rüyamda köpeğimi görüyor olmam. O geçen yaz öldü ana rüyalar öylr ilginçki. Sanki rüya değil gerçek ve ben onunla başka bire boyutta bulışuyorum, seviyorum öpüyorum hasret gideriyor ve sonra da uyanıyorum... Köpeğim olduğu ve hayatıma kattığı tüm güzellikler için evrene şükrediyorum şimdi, artık yok diye üzülmektense...

orpheo 28-10-2007 02:47 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
annemin hayvanlardan korkusu olmasına rağmen bugüne kadar 4 tavşan besledim.birkere bi çılgınlık yapmıştımki.bütün sülaleden nasibimi almaya ramak kalmıştı.6.sınıftayken eve 6 aylık rotvaylır(yazılışını unttum) getirdim.tabii onun adınıda orpheo koydum.orpheo aşa orpheo yukarı.orpheo koltuk takımalrının içine etti.bizim evde sadece 3 hafta kalabildi.şimdi büyümüş kerata.nys ilk okulda okulun var dediler.lisede okulun var vaktin olmaz dediler.şimdi üniv.deyim.rahatım.tekrar bi rotfaylır yada has orjinal bi sivas kangalı istiyorum.çok asil bi hayvan yaa.

PSİKO 28-10-2007 04:02 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
canım kardeşim benim kangalı evdemi beslemeyi düşünüosun dusun

ZEYNEPAYY 28-10-2007 04:44 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
khkh56

25emel 28-10-2007 05:21 PM

Ynt: Kimler evinde ,pisi,kuçu,kuş,yılan,börtü,böcük,hamster vb. arkadaşlarla yaşıyor
 
ayy yokk ben almayayım kalsın rizede calıştıgım yerde saglık ocagını koruyan 3 tane kangal vardı.ayy nasıl tırsardım onlardan bir de seviyolardı patilerini omuzlarıma koyup dilleri dısarda yüz yüze bakıyolardı.korkudan kımıldayamıyordum smil56 ayy girlhaha girlhaha yok kardes yok ben ben almayayım uzaktan sevmeyi tercih ederim.balık besleyem dedim cok yemekden patladı terli345 bir tanede muhabet kuşum vardı oda sigara dumanı ve aclıktan mefta b456 ben beceremiyorum hayvan beslemeyi bakmayı o sebepten uzaktan severim o kerataları aa34 aa34


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.