Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Forum Kulanımı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=300)
-   -   Türkçemiz "Turkche"leşmesin... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=9908)

MuminOKAN 30-06-2008 06:33 PM

Ynt: Türkçemiz "Turkche"leşmesin...

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı

[size=15pt]çok ama çok teşekkür ederim

loves_angel 30-06-2008 09:15 PM

sanırım bu konunun açılmasına ben sebep oldum... emb23
verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim... emb23 sung66

felistigris 01-07-2008 01:56 AM

pc05 valla olsun sebep olsanda ıyı oldu..:)) bırlıkte bıseler örenıp paylasıyoruz

elba 25-09-2008 11:38 AM

shamanic böyle bir duyarlılık gösterdiğiniz için size çoooookkk teşekkür ederim! Nedir bu insanlardaki özentilik anlamıyorum. Dünyanın en güzel, en zengin dillerinden birine sahibiz. Dilimizi muhafaza edip, koruyacağımıza onu günden güne acayip şekillerde bozuyoruz. Yapmayalım bunu arkadaşlar... sapkal89

selinarosa 25-09-2008 02:12 PM

Genel olarak batı dillerinin kulağa daha hoş ve daha modern geldiği söylenmesine ve daha popüler olmalarına karşın, doğu dilleri daha köklü, daha alt yapısı sağlam, daha eskilere dayanan, daha kalıcı ve kolay kolay yokolmayacak yapıdadırlar. Popüler, yüzeysel modernizme özeniş az görülen bir tavır değildir; fakat bu esnada elimizin altındakilerin değerini bilmemek büyük haksızlık olur.
Türkçe, sondan eklemeli yapısı ile pek çok yeni kelimeyi karşılamaya müsait, ingilizce gibi bir dile göre çok daha detaylı ve zengindir. Dilin iletişim için varolduğunu hatırlayalım. Bu durumda iletişime en net, en doğru, en anlaşılır, en detaylı, en zengin yapıdaki diller çok daha fazla hizmet edecektir. En popüler dil olan ingilizcenin yapısı incelendiğinde zarif ve hoş seslerden oluştuğu; fakat çok basit, hemen hemen ''ilkel'' bir kelime yapısında olduğu görülür. Buna karşılık doğu dilleri çok daha karmaşık, detaylı ve yeni kelimeleri karşılamaya oldukça müsait yapılarıyla oldukça gelişkindir. İngilizce gibi dillerin zarafetini, değerini bildiğimiz gibi; kendi dilimizin de ne kadar etkileyici ve değerli olduğunu görmemiz zor değildir. Unutmayalım ki onun popüler olmaması zengin ve de geçerli bir dil olmadığını göstermez.

selinarosa 25-09-2008 02:26 PM

Alıntı:

xeyn Nickli Üyeden Alıntı
Ne güzel bir uyarı teşekkürler.Ama gözüme takılan bir düzeltmeyi de ben yapayım:)
''ahmet,belgin,duru'' denmez ''Ahmet,Belgin,Duru'' denir yazılmış ama orda 'denir' kelimesinin yerine ...'şeklinde yazılır' olması gerekir çünkü birşeyi derken,söylerken büyük harf olmaz büyük harf yazarken gecerlidir oyüzden orda 'denir' kulllanılmaz bence yani nasıl dikkatimi cektiyse bilmiyorum smil56

Hepimiz hata yapıyoruz işte. ttli3 Mesela geçmişte Türkçe, dilbilgisi vs. derslerinde öğretmenler beni çok beğense bile bazen ben de fazlasıyla komik ve saçma hatalar yapıyorum. 44
Aslında evet, önemli olan hatasızlık değil; duyarlı olmak olmalı.
Mesela şimdi benim de içimden geldi. Noktalama işaretlerinden bahsedeyim! sevincli
*Ne güzel bir uyarı (virgül) teşekkürler (noktadan ve virgüllerden sonra boşluk kullanılır; ama ''ama'' ile devam edilmesindense noktalı virgül kullanıp devam etmek daha doğru olur. '' teşekkürler; ama gözüme takılan....''
''orda'' yerine de ''orada'' bu hatayı ben de bazen yapıyorum. Aradaki harfleri yiyerek! 44

Novos 25-09-2008 04:11 PM

ben de tartışmaya katılayım izninizle, ben bazı durumlara katılmıyorum, o kadar kurallı olursak burası ankara olur sanırım :) ki bunu çoğumuz da yapmıyor zaten, mesela ben büyük harf kuralına uymuyorum, normal olarak göze hoş geliyor forumdaki çoğu üyemizin yazdıkları. ama bir de maalesef arada sırada internet diliyle yazılar görüyorum, gerçekten göze hiç bir şekilde hitap etmiyor, gerçekten Türkçe'yi katlediyor.

shamanic 25-09-2008 04:20 PM

novos cum uymuyorum mu uyuyorum mu.. sevincli

burada her konuyu yazılı olarak maddeleştirip kurallara dökemeyiz malesef..
ancak özellikle eski üyelerimizin sergilemiş oldukları tutum örnek teşkil edecektir..

malesef sanal ortamdaki her adres bizler kadar duyarlı değil ki bizim bile pek çok eksiğimiz bulunmakta..
her şeye ve her keze rağmen mümkün olduğu kadar yazım dilimizi düzgün kullanarak kendi kültürümüzün korunmasına hepimizin katkı sağlaması gerekiyor..

bunu da en güzel forum içerisinde ki mesajlarımızın kalitelisiyle sağlayabiliriz..

bu başlığı tekrar aktifleştiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.. ark5
böylelikle yeni gelen arkadaşlarımız da konuyla ilgili hassasiyetimizi görerek bizlere destek vereceklerdir..

sevgiler..
http://img266.imageshack.us/img266/7...giyokbymw4.jpg

Novos 25-09-2008 04:40 PM

abla sen de uymuyorsun ki büyük harfe khkh56 demek istediğim atilla ilhan da şiirlerine büyük harfle başlamıyordu, hatalıyız ama forumda kullanırken biraz zor geliyor. kiss3

Belgin ∞ 21-03-2009 08:12 PM

Konunun tekrar gündeme gelmesi iyi olacak sanırım.
Son günlerde devamlı mesaj düzeltir olduk b456

Anlaşılır olmak için lütfen Türkçe yazalım, Türkçe konuşalım.

Sevgiler actionsmile

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:02 PM.