Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Evlilik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=362)
-   -   ~Evlilik Sandalı~ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=1415)

Umutlu 11-06-2007 12:57 AM

~Evlilik Sandalı~

Evlilik nedir?Neleri içinde barındırır?İki kişi arasındaki yapılan bir sözleşme midir?Yazılı yasaları olmayan ama yazıya dökülse cilt cilt fasüküller elde edebileceğimiz kendi içinde kuralları olan bir kurum mudur?Gelenek-görenekler evliliğin yüzde kaçını oluşturur?Herbirimiz ailelerimizden görüp işittiklerimizle mi şekillendiriyoruz evliliğimizi yoksa tamamen kendi bilgi,görgü ve yaşadıklarımızla mı ete kemiğe büründürüyoruz?Eşler arasında bir tarafın diğer tarafı sürekli alttan aldığı,suyuna gittiği,kendinden ödünler verdiği bir denge oyunu mudur evlilik?İki insanın bir hayat yaşaması mıdır yoksa kadın ve erkeğin kendi özellerinide içinde saklı tutan özgür yaşam alanı mıdır evlilik?Ya da oyuncuların engin bir öngörüyle hamlelerini planlayıp uyguladığı bir strateji oyunu mu?Bekarlıksa sultanlık evlliliğe ne demeli,nasıl adlandırmalı?Modern insanın evliliğe bakış açısı nedir?Tarih içinde neler görüp geçirdi bu evlilik?Zaman neleri değiştirdi neleri alıp götürdü evliliklerden?Huzuru,aşkı,sevgiyi,saygıyı her daim yaşatabilmenin sırrı nedir evlilikte? dusun sapkal89

murat 11-06-2007 01:22 AM

Ynt: ~Evlilik Sandalı~

Bekarlık sultanlık diyorum başka hiiiiiç bişey demiyorum.Evlilik kurumuna tamamen saygılıyım evlilik olması gereken en önemli şeylerden bir tanesi ama ben nefret etmesem bile en azından korkulu rüyam.Yinede olmayan çocuğumun bana ilk kez baba dediğini hayal edince insanın içi bi tuhaf oluyo değişik bi duygu yaw dusun
Daha mutluyum diyebilen bütün evlilere saygıyla sapkal89 çıkarıyorum...

hayalayaz 11-06-2007 01:43 AM

MURAAT
sen hiç evyemeğine hasret,yanlış yunluş ütülenmiş gömlek giyen,bir tatlı söze hasret sultan gördünmü? hatta o, sultanların bir çoğunun çoraplarıda kokuyor, kokar çorap giymeyen çok az içinizde, anacığınız sağolsun. aaa neoluyo size bakiim,ay bu yeni nesil tırsık valla,iyi tamam evlenmeyin bizde toruna torbaya hasret gidelim..evlilik iki kişi arasında yaşanabilecek beraberlikler içinde,en güzelidir..17 yaşında evlenmemek kaydıyla..zaten sizin jenerasyonun böyle bir problemi yok...üniversite,master.askerlik falan derken saçları beyazlamadan evlenmek nasip olmuyor..eski fotoğraflara bakıyorum genç genç insanlar evleniyor,şimdi ise nerdeyse ihtiyarlar..mafettiniz bizi..hep diyom ooolum benim yaşım geçmeden evlen kimse ayıplamadan iki göbek atayım..ıııh..oğlan evliliğe saygılı ama evlenmeye gelince tırsık..anne ya kızlarla uğraşamam ben deyip çıkıyor işin içinden.aaa gezmeye gelince kızlarla uğraşabiliyor ama..kızlaaaar boykot edin bunları...hemen yamacıma gelin, yarım saat içinde hızlandırılmış feminizm kursu verilir,gördünmü murat sizler evliliğe saygılı olup uzak durduğunuzda biz ne hale geliyormuşuz..aklıma düşürdün..oğlum nasılsa daha uyumadı..bi gidiiim evlilik hakkında gece yarısı konferansım geldi, sevgiler

25emel 11-06-2007 01:45 AM

arkadaslar benim için tehlikeli bir konu..ben evlilikten korkarım,olabildiğince kaçarım. 44 annem saolsun inanılmaz duygusal baskı yapıyor şaşkın.bir süre öncesine kadar neredeyse evlendiriliyordum rt67 suan kafam rahat şükür! 44 anneme hayatımda biri var dedim bıraktı peşimi smil56 bekarlık sultanlık! hele bu kadar soruyu bir arada gördükten sonra kesin öyle smil56 gidebildigi yere kadar...

25emel 11-06-2007 01:53 AM

hayalim canım benim gözün seveyimm rahat bırak zavallıyı... zavallıyı diyorum çünkü yazını okurken biran annem karsımda konusuyormuş gibi hissettim.bazı cümlelerin annemin kullandıgı ile aynı şaşkın her görüşmemizde telefonda 2 dakkalık konusmada bile nasıl yapıyor anlamıyorum söz dönüp dolasıp evlilige geliyor.ya aramaya korkuyorum terli345 allah aşkına ya bu annelerin hepsimi böyle 44 gözünü sevdiğim!söz söyle hangi gözünü dersen o gözünü sevecegim. 44..sizi atlatmanın bir yolu yokmu dusun? evlenmek dısında smil56

hayalayaz 11-06-2007 02:02 AM

sanada mesaj yazmıştım ama bi şekilde gönderememeyi başardım.evet emelim bütün anneler aynı..vede haklıyız..hemde yerden göğe kadar..yaşınız büyüdükçe denginizi bulmak zorlaşıyor.sizler evlenmiyorsunuz,nerde cangaloz cingolozlar var onlar evleniyor.evlilik kurumu onların sayesinde yozlaşıyor..yapmayın annem evlilik güzeldir..hele hele sizin gibi iyi yetişmiş insanların evliliği muhteşem olur..sevgiler

Umutlu 11-06-2007 02:03 AM

Sevgili Hayal ve Emel alemsiniz cidden siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün:)Gece gece genç iki insanın hayatıylamı oynadım nedir?Birisi annesinden evlilik brifingi alıcak yine,bir diğeride sıraladığım sorular yüzünden iyice kaçtı evlilik mevzundan iyimi 44

25emel 11-06-2007 02:08 AM

Alıntı:

Umutlu Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Hayal ve Emel alemsiniz cidden siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün:)Gece gece genç iki insanın hayatıylamı oynadım nedir?Birisi annesinden evlilik brifingi alıcak yine,bir diğeride sıraladığım sorular yüzünden iyice kaçtı evlilik mevzundan iyimi 44

hah iyi yaptın tabi ya... allah aşkına çok düşündün mü bu konu için smil56 ya neden bu ifadelerde sopalı bişi yok dusun hımm yada iyi ki yok kesin yerdim kafama bir kaç tane 44

Umutlu 11-06-2007 02:17 AM

"Beni sev, sev de anlama...
Dokun, hisset, ne olur sorgulama...
Sakın beni yagırlama...
Yapma, değiştirmeye çalişma...
Ele geçirmeye çalışma hiç böyle beni
Sen bana, ben sana benzersek ne olur?
Nasıl dayanır ki aşk bu kadar aynılığa?
Beni neden sevdiğini hatırla ne olur...
Beni böyle sev, değiştirme, boşver anlama...
Bir güç savaşı değil bu, kendi haline bırak...
Galibi yoktur ki hiç, aşk bu unutma."
Doğru sözler,yukarda denilenleri ektiğinde mutlu bir evlilik biçiyosun sanırım ama pratiğe dökülebiliyomu tartışılır 4897

25emel 11-06-2007 02:20 AM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
sanada mesaj yazmıştım ama bi şekilde gönderememeyi başardım.evet emelim bütün anneler aynı..vede haklıyız..hemde yerden göğe kadar..yaşınız büyüdükçe denginizi bulmak zorlaşıyor.sizler evlenmiyorsunuz,nerde cangaloz cingolozlar var onlar evleniyor.evlilik kurumu onların sayesinde yozlaşıyor..yapmayın annem evlilik güzeldir..hele hele sizin gibi iyi yetişmiş insanların evliliği muhteşem olur..sevgiler

ya anlıyorum sizi.yani sanırım 44 galiba 44 herhalde 44 sanırsam 44 haklısınız tabi her anne evladının sevgi,saygı ve güven temellerine oturmuş,huzurlu bir yuva kurdugunu görmek ister.düğünün de koşuşturmak ister.yumuk yumuk gösleri olan minicik torunlarını kucagına almak ister.torunun elinden tutup parklara götürmek ister.ister de ister...siz sevgili annelerimiz en degerli varlıklarımız inanın bizler de bunları en az sizin kadar istiyoruz.her seyin bir zamanı var demezmiydiniz hep bizlere... hah işte şimdi de biz sizlere diyoruz daha zamanı varrrr...gelecekte bir gün gelecek ümidinizi kaybetmeyin,biz kaybetmedik daha 44 baksana cevaplanması gereken daha biirr sürü soru var şaşkın hele orada yer alamamış bir sürü daha var terli345
sevgili anneler tüm saygı ve sevgilerimle o güzel ellerinizden öpüyorum sevincli

Umutlu 11-06-2007 02:24 AM

Hep aklımda olan bi konuydu paylaşayım dedim sizlerle kötümü yaptım canım 44 Yakında o öve öve bitiremediğiniz "sultanlığım" yıkılcak ya belki ondandır çok düşünmem utananadam

25emel 11-06-2007 02:29 AM

khkh56 khkh56 ooooo super ne kadar yakın şaşkın

Umutlu 11-06-2007 02:35 AM

Nerden baksan bi üç ay sultanlar gibi yaşıycam sung66 Sonrasını ne sor ne ben söyleyeyim demiycem elbette darısı başına öyle kaçmakla olmuyo bu işler en ummadığın anında yakalanıverirsin sonra:)

25emel 11-06-2007 02:47 AM

vahh vahh desene seni de kaybettik ağla e ne yapalım hayırlısı ağla ama bu duruma en çok hayalım sevinecek herhalde 44.....
Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı

hele o cangaloz cingaloz bölümüne bayıldıımmm 44.. savulun cangalozlar!!! biz geliyoruzzz düğünümüz var!!! bak vallaha düğününe gelirim bi oynarım bi oynarımm uy897 .hemde güzel oynarım thumbsanim
bu arada ummadıgım anda yakalanacagımı hiççç ama hiç sanmıyorum.agzından ve parmakların ucundan hatta ve hatta aklından yel alsın götürsün taaaa uzaklara 128956 umutluuu dost kalalım sung66

Umutlu 11-06-2007 02:48 AM

Tüm sultanlar ve sultanlıktan vazgeçenler iyi geceler ve iyi haftalar olsun hepinize,sevgilerimle... wave

25emel 11-06-2007 02:51 AM

saolasın sevgiler bizden de sana kucak dolusu iyi geceler 44 tahtı sallantıda sultan khkh56

Umutlu 11-06-2007 02:53 AM

Ehem ehem senide görücez!Konuş bakalım şimdi rahattt rahat ama unutma su uyur annen uyumaz wave Bide bakmışsınki benim düğün yerine kendi düğününde oynuyorsun super

Umutlu 11-06-2007 02:57 AM

"Tahtı sallantıda sultan" sevdim bu sıfatı ;bikaç ay sonra devir teslim töreni yaparız senle artık. thumbsanim

25emel 11-06-2007 03:13 AM

ooooo annem uyudu bileee naberrr!!! 44 bu saate kalırmı hiç uykusu gelir onunn.. beni biraz zor görürüsün khkh56 seni gidi senii devrik sultan seniiii.... sevincli

25emel 11-06-2007 03:18 AM

yemesler sen hele o soruların cevaplarını buull. hy789 bakalım yarın kim ne yorum yapacak cok merak ediyorum.hayalım lerzanı lalezarıda aldımı yanına tammm senlik oluruz vallaha... bu arada devrik sultan daha hoş oldu sanki bee dimi? dusun oldu olduuu güzel oldu 44 nese canımcım ben yatıyorum sana iyi geceler...allah kurtarsın.sey pardon kolaylık versin diyecektim smil56
cok takıldım kırılmadın insallah 44

hayalayaz 11-06-2007 09:42 AM

bir tatlı söze hasret sultanlar hepinize günaydın..
annelerinize içten selamlar...gözleri arkada kalmasın..görev teslim alınmıştır..nuhahaha..sorularınıza cevap vermiycem,çünkü o soruları cevapları kişiye göre değişir..hedefim, bu sitede bulunan vede evlenme çağına gelmiş erkek çocukların evlilik konusundaki, korkularını, yakmak...ve yaradanın inayetiyle onların evlenmeye kara vermelerini sağlamak...benim evdeki sultanın direnci yavaaaş yavaş kırıldı gibimi ne galiba...dün gece ilk defa evlenmekten bahsetti..yada gecenin o saatinde ricat etmeyi uygun görmüşte olabilir..neyse ben vazgeçmedim daha..şu düğün dernek işini atlatayım bir kız varmış onu görmeye gitcem..sonrada nasıl kostaklanaraktan oğluma tanıştırmanın plan projeleriyle uğraşcam...ya anne yaaa ben öyle görücü gibi tanışmam deyip çıkıyo işin içinden.hele bir kızı göreyim, beyeneyim..bulurum ben bi yolunu..evlenmek üzere,ve şu anda evli olanlara allah dört başı mamur mutluluklar versin...amiiiin

25emel 11-06-2007 10:42 AM

f678h f678h desene sitedeki tümm bekar erkeklere şimdiden geçmiş olaaa.. ooo baya düğün dernek kurulur bence hadi hayırlısı... bu arada sen iyice kafaya koymusun kayınvalide olmayı 44 herşey güzel yüreğine layık olsun hayalım 44

yakamozdüşleri 11-06-2007 12:41 PM

sultanlıklar da güzeldir umutlucum imparatorluklar da umutlu ol hep tadını çıkar yeni kararın da harika hayırlı olsun cok güzel sevindim ...Tebrikler 25889 gssmile uy897

Deria 11-06-2007 01:21 PM

valla benim durumum uygun olsa ben hemen evlenicem de daha okul bitmedi neseli56 daha ağbim evlenmedi sad456
bence evlilik güzel birşey olsa gerek hele anne baba olmak. biliyorum bunlar büyük sorumluluklar ama yaşamak isterim utananadam
artık zamanı gelince bakarız. super hele bi üniversite bitsin çocukda yaparız kariyerde blissy

tresor 11-06-2007 07:37 PM

senin annen iyimis benimki kendini asti artik, birak evlenmeyi bari cocugun olsun diye bastirmaya basladi sevincli , bu konulari konusmaya benim gitmemi mi beklediniz askolsun yahu, bana sigaradan cok bu forum fena aliskanlik yapmis, ne yaptim ettim internete girdim, deriacim bekle beni haftasonuna anlatacak cok sey olacak, carsambayi ben de iple cekiyorum pazardan beri de bir tane ictim, yasasin dayanismamiz sevgiler hepinize tresor

Umutlu 11-06-2007 07:38 PM

Hiç şüphen olmasın sevgili anneciğin bi yerlerde senin için bu konuda ince ince çalışıyodur bi müddet bahsini etmese bile[sende ohh kurtuldum inandı bana diye düşüne dur!Bu bi taktik olabilir haberin ola Emelcim:))]...Çok güzel sohbetini ettik evliliğin kırılcak bişey yok canım.Ayrıca doğru diyorsun pekçok soru var cevabı muallakta olan ama en güzeli bunları bizzat yaşıyarak öğrenmek olucak sanırım.Evet evet "devrik sultan" lafıda güzel uyar bana;ne kadar hoş bi laf olduğunu günün birinde sende tecrübe ediceksin nasıl olsa hehehe super 44 Sevgili Lerzan'ın dediği gibi bencede yeryüzünde erkek-kadın ilişkisi kişilere,toplumlara,kültürlere,zamana,mekana vb pekçok unsura göre farklılıklar gösterse bile temelde yaşanılanlar(ve hatta bazı dialoglar:) ) doğamız gereği benzeşir ve bu benzerliklerde evliliklere yansır diye düşünüyorum.Dolasıyla burda bu konuyu açmamı akıl almak olarak değilde; herkesin konuya dair bakış açısını görüp, hoş sohbetlerin edildiği şu beş çayı muhabbetleri olarak düşünmek daha kulağa hoş geliyo sanki 44 Bu arada unutmadan güzel dilekleriniz ve kutlamalarınız içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sevgili Emel,Hayal,Yakamoz Düşleri.Darısı başınıza Murat,Derya,Emel(ki bu temenni senin kapsamı alanın dışında gibi görünsede;her an her yerden çekebilir bakarsın sung66 ) ve site ahalisinin tüm bekarları!! hismiley

murat 11-06-2007 08:16 PM

Forumumuzun en Umutlusuna... (evlenirken bile... 44 )

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=vRmUWYrd4f8[/youtube]

Bu şarkı,türkü vb.neyse işte benim hayal gücümü baya geliştiriyor.Atları,yelkenleri,yüksek yüksek tepeleri falan canlandırayım derken bir bakıyorum taaa nerelerdeyim birde Candan Erçetin söyleyince...

Umutlu 11-06-2007 08:45 PM

"...Evlenirken bile" ha bu da iyiydi super Teşekkür ederim konunun anlam ve önemini taşıyan bu güzel türkü için ama biline Korkunun Ecele Faydası Yoktur! cilgin897

BURCU GELEGEN 22-06-2007 11:37 PM

hayal bana da öğüt verme sakın ben düşünmüyorum sadanim

hayalayaz 23-06-2007 02:09 AM

ben geldiiim
öyle bir düğün dümbelek deneyimi yaşadım'ki,sizleride,çocuğumu da evlendirmekten vazgeçtim,çünkü sizleri evlendireyim derken.bizlerin yani anne babaların, eften püften mevzularda yaşayacakları sinir harbiyle nasıl tüketildiklerini, çocukların bu en mutlu günlerinin nasıl cehenneme çevrilebildiğini hiç düşünmemişim,evliliği hepinize tavsiye ediyorum ama lütfen şunu unutmayın sadece siz değil ailelerde evleniyor/muş. bu arada ben sigarayı bırakmayıbir başka çarşambaya erteledim..hani çavdar ekmeği bahaneymiş ya benim kide öyle oldu. hepinize sevgiler

BURCU GELEGEN 23-06-2007 09:34 AM

Hayalim canım hoşgeldin çok özlettin kendini
aman iyi olmuş 44 hadi benide evlendir y789 khkh56 yok yok böyle iyiyz biz değil mi s456

YAZGÜLÜ_81 18-07-2007 09:55 AM

Evlilik aslında karşılıklı uyum ve sevgi olduktan sonra güzeldir diye düşünüyorum ben evliliğimde uyum ve dengeyi hiç yaşamadım güzel günlerimiz olmadı denecek kadar azdı ve en güzel günler bir sürü problemle geçti, ayrılalı üç sene bitti acaba yeniden evlensem mi diye düşünüyorum bir yandan da kızım var onun dünyasını yıkmak istemiyorum, o içime sinmiyor ama yalnızlık nereye kadar yalnızlık Allaha mahsus bir şey, bilmiyorum aklım karışık dusun

fato09 18-07-2007 04:58 PM

hayal abla kesinlikle katılıyorum sana ben pok çok düğünde karşılaştım ailelerin birbiriyle zıtlaşmasından doğan sorunlarla. bu düğünlerin çoğu da kuzenlerimin yakın akrabalarımındı. evlilik gerçekten çok büyük asla küçümsenmemesi gerekn bir sorumluluk. hiç akla gelmeyecek pürüzler çıkabiliyor o düğün telaşı zamanında. ben o kadar çok yaşadım ki o telaş ve çalkantıları şimdi çok korkuyorum evlilikten

ramtha333 18-07-2007 10:16 PM

Evlilik iki yabancını hayatı paylaşma sanatıdır heralde

Umutlu 19-07-2007 12:30 AM

Hayat ırmağınız kesişmişse sevdiğinizinkiyle ve birlikte akmaya başlamışsanız engebeli coğrafyada; sevgiyi,aşkı,saygıyı,hoşgörüyü,sabrı katarak sularınıza coşkuyla akarsınız mutluluğun huzurlu diyarına...Birbirinizin hayatlarının içine karışıp yol almak,ikiyken tek yürekte atabilmek,birin sıkıcı yalnızlığından bakarken hayata, ikinin zenginliğiyle varolup görebilmektir bu yolculuk...Dertler,sıkıntılar,gözyaşları,umutsuzlu klar yok mudur bu yolda?Su önüne katmazmı geçtiği yerden toprağı,çöpü,samanı,taşı her ne varsa!Zamanın ezici ağırlığına,mevsimlerin sıcağına soğuğuna ve insanların iyisine kötüsüne RAĞMEN suyu berrak kılabilmek ve kurutmamaktır aslolan...

25emel 20-07-2007 11:26 AM

umutlummm canım sen ne yaptın yahu düğün olayını evlendimi? bak sakın oldu bitti deme y789

Umutlu 02-08-2007 01:09 AM

Demiyorum super hala aynı sultanlığın tebasındayız Sevgili Emel gogogo

25emel 02-08-2007 09:26 AM

khkh56
Alıntı:

Umutlu Nickli Üyeden Alıntı
Demiyorum super hala aynı sultanlığın tebasındayız Sevgili Emel gogogo

khkh56 e iyi beraber sultanlığın tadını çıkaralım...zira belki gün günleridir yada son yılları sevincli

csk 02-08-2007 05:57 PM

biz evlenirken üniversitedeki psikoloji hocamız bize çektiği telgrafta " evlilik sosyalleşmesinde size başarılar dilerim" diye yazmıştı. ( sınıf arkadaşımla evlendim bu arada ). o zamanlar mesaj hoşumuza gitmişti biraz da gülmüştük kendine yaraşır bir mesaj göndermiş diye. ama zamanla gördük ki, evlilik gerçekten ayrı bir sosyalleşme biçimi ve kesinlikle hayal ablanın dediği gibi ailelerle de evleniliyormuş. üstelik insanın arkadaş olarak tanıdığı sevdiği kişiyle evlendiğinde karşılaştığı kişi farklı olabiliyormuş. roller ve beklentiler değiştiği için sanırım karşımızdakini farklı algılamaya başlıyoruz.

asevgican 02-08-2007 08:36 PM

Alıntı:

csk Nickli Üyeden Alıntı
biz evlenirken üniversitedeki psikoloji hocamız bize çektiği telgrafta " evlilik sosyalleşmesinde size başarılar dilerim" diye yazmıştı. ( sınıf arkadaşımla evlendim bu arada ). o zamanlar mesaj hoşumuza gitmişti biraz da gülmüştük kendine yaraşır bir mesaj göndermiş diye. ama zamanla gördük ki, evlilik gerçekten ayrı bir sosyalleşme biçimi ve kesinlikle hayal ablanın dediği gibi ailelerle de evleniliyormuş. üstelik insanın arkadaş olarak tanıdığı sevdiği kişiyle evlendiğinde karşılaştığı kişi farklı olabiliyormuş. roller ve beklentiler değiştiği için sanırım karşımızdakini farklı algılamaya başlıyoruz.

son cümleye hitaben yazıyorum.
insanın arkadaş olarak tanıdığı kişiyle karşılaştığı kişi farklı olabiliyor cümlesine.
bence biz kendimiz farklılaşıyoruz herşeyden önce. o an verdiğimiz kararlar bugün aynı önemi arzetmezken karşımızdakinden aynı kalmasını beklemek hata kanımca. değişiyoruz hepimiz zamanla. önemli olan bence bu değişime birlikte birbirinden güç alarak devam edebilmek. bu noktada kişiler bencilleşio işte.sonra porblemi kendimizde değil karşımızda görmeye meyilliyiz.
önemli olan sevgiyi daim tutup birlikte yol alabilmek ...hatta değişebilmek..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 PM.