Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Depresyon Dünde Kaldı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Yaşıyorum ama yaşamak denirse (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=622779)

ac_milan_ac 01-04-2013 12:09 AM

Yaşıyorum ama yaşamak denirse

Halimi hiç sevmiyorum.Sessizim,konuşmuyorum,mutsuzum,keyifsiz im tek istediğim şey insan gibi yaşamak. Evden dışarı çıkmıyorum okula gidiyorum derslerde konusmuyorum agzımı açmıyorum . Soruları bilsem bile bilmemezlik numaraları yapıyorum tahtaya kalkmıyorum söz almıyorum. Arkadaşım neredeyse hiç yok. Herkes benımle olmaktan sıkılıyor. Bunu hiç sevmiyorum. 3 senedir bu durumum böyle. Eğlenceli biri olmak istiyorum. İnsanlarda iz bırakmak istiyorum. Ama bu durum engelliyor beni. Geçenlerde öğretmenlerden biri bana '' para versek konusturamayacagımız tiplerden '' dedi. Herkes beni ezik yerine koyuyor. Sıkıldım artık. İnsan gibi yaşamk istiyorum. Bir kız arkadaşım olsun istiyorum. Sosyal olayım sosyallikten gebereyim istiyorum. Arkadaş istiyorum yanlız olmak evde tıkılıp kalmak istemiyorum. Nasıl değiştirecem ben kendimi ? İnsanlar bir şey yaparken benide çagırsın istiyorum eski günlerime geri dönmek istiyorum. Gün boyu asık suratla dolaşıyorum. Sınıftakiler lakabımı koydu bile '' miskin ''. Derslerde ağzımdan tek kelime cıkmıyor. Arkadas muhabbetlerine katılmıyorum. Etrafa negatiflik saçıyorum. İçimdeki eğlenceli adamı ortaya cıkarmak istiyorum. İnsanların bana '' ölmüş,ruhsuz,ölsen kimse farketmez,adam ölmüş '' demesinden bıktım artık. Enerji dolu biri olmak istiyorum sosyallikten bogulmak istiyorum. Dolu dolu bir adam bilgili kültürlü herkesin saygı ve sevgisini kazanmış bi adam olmak istiyorum. Eskiden herkesi eğlendiren bir adam olmak istediğimi düşünürdüm ama artık bunu istemediğimi anladım. Etrafımda arkadaşlarımın ve en önemlisi bir kız arkadasımın olmasını istiyorum. Artık benimde kız arkadasım olsun. Neden olmuyor neden !!?!? Böyle birine kim bakar tabi..İnsanlar arasında ezilen,donuk,ruhsuz,yaşayan ölü,ağzı var dili yok birine kim bakar... galiba artık olgun olma vaktim geldi. Çocuk olarak kalmak istiyordum .. bi aralar çocuk olarak kalmıycagım için depresyonlara girdiğim olmuştu.. Ama artık büyümek olgunlaşmak istiyorum. Derslerimde başarılı olmak , arkadaşlarımın olması, onlarla birlikte bara gitmek cafelere gitmek sinemalara tiyatrolara konserlere maçlara gitmek istiyorum.. en cokta kız arkadas istiyorum. ama olmuyor kıramıyorum engellerimi...sizin fikirleriniz nedir arkadaslar yardımınız için sağolun şimdiden..

Işıklı yol 01-04-2013 12:19 AM

Cevap: Yaşıyorum ama yaşamak denirse

Neden bu sorunların için eft yi kullanmıyorsun? Değişmek istiyorum diyerek değişemezsin. Bunun için çareler aramalısın. Ve emin ol bulursun. Affetmek özgürleştirir diye bir başlık var ya forumda o forumla başla çalışmaya ben çok faydasını göreceğini düşünüyorum.

Işıklı yol 01-04-2013 12:22 AM

Joe Vitale - Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Röportajı 2/2 - YouTube
Mesela bu videoda söylenen şeyleri deneyebilirsin. Kesinlikle faydasını göreceğine ben inanıyorum.

Işıklı yol 01-04-2013 12:24 AM

Hem biliyor musun, ben bugün seni merak ettim. Bir ac_milan_ ac vardı, acaba ona ne oldu? Çözebildi mi sorunlarını ? Ve işte buradasın. Demek ki seni merak eden, seni düşünen insanlarda varmış. Kendine bu kadar kötü davranma lütfen. Gerisi kendiliğinden gelir. sevgimle

annie hall 01-04-2013 12:27 AM

Merhaba hosgeldin aramiza. İlk olarak yalniz olmadigini bil. Buradaki cogu kisi benzer sorunlar yuzunden burada. Ben de daha cok yeniyim ama 2 aya yakin bi zamandir bu siteden cok sey ogreniyorum ve telkinlerinde etkisiyle sosyal hayatimda olumlu gelismeler yasiyorum. İlk olarak fazla mukemmelliyetci olma. İnsanlarla iliski kurmanda sana ne engel oluyo olabilir? Bunu bi dusun. Dis gorunusunu mu yeterli bulmuyosun, kendini aptal olarak mi goruyosun ya da gecmiste birinden bi darbe aldinda tekrar aci cekmekten korktugun icin mi kendini insanlardan geri tutuyosun? Sen her halinle mukemmelsin ve insanlarin sevgisini hakediyosun bunu aklindan cikarma. Diger insanlarin sozlerine kulak asma. Onlarin derdi seninle degil aslinda kendileriyle... Ahkam kesmis gibi olmak istemem, burada cok daha deneyimli uyelerin gunlukleri var, onlari okuyabilirsin. Bi de telkinleri duzenli dinle ve bu siteyle olan iliskini kesme. İnan bana cok kisa zamanda kendindeki degisimi gorebilirsin. Sevgilerle :)

annie hall 01-04-2013 12:29 AM

Aa pardon sen eski uyeymissin zaten :) Telkinleri duzenli dinledin mi acaba onu merak ettim?

ac_milan_ac 01-04-2013 12:59 AM

malesef telkin dinleme fırsatı bulamıyorum. sınavlar falan derken vakit olmuyor dediklerinize bakacağım şimdi biraz geç oldu ilginiz için çok çok teşekkür ederim

shadow_walker_ 01-04-2013 02:30 AM

ben de şu an aynen bu durumdayım .. ben çocukken daha aktiftim özellikl 15 yaşıma kadar ama sonra ne olduysa 15 yaşımdan şimdiki yaşıma kadar bir durgunluk var üstüm de yukarı da ki yaşadıklarının hepsini bende yaşadım .. özellikle sevgili konusunda bende dertliyim .. şu an 24 yaşımdayım neredeyse sevgilim hiç olmadı .. şu sıralar nlp ve eft i araştırıyorum fakat kendi kendine olacak iş değil uzmanından yardım almak gerek .. ve başarı sonuçlarıda kişiden kişiye değişiyor .. ayrıca telkinlerle de çok zor sürekli müzik dinlemek zorundasınız .. günün kaç saati müzik dinleyebiliriz ki ? bazen günlerce dışarı çıkmadığım da oluyo . üniversite okuyorum bitti bitecek doğru düzgün ne sevgili ne arkadaşlarım oldu .. nasıl geldiysem öyle gidiyorum .. anlatacak çok şeyim var da forumun db si kaldırmaz .. eğer ben değişebilirsem herkes değişir .. 25 yıl yaşadım ama 4-5 sene yaşamış gibiyim .. geçecek gibi de durmuyor ..

ac_milan_ac 01-04-2013 12:17 PM

eft yi denedim ama faydasını göremedim acaba yanlış uyguluyo olabilirmiyim ?

birde arkadaşlar eskiden yaşamım dolu doluydu şimdi hiçbir şey beni heyecanlandırmıyor. öyle sessizce yaşayıp gidiyorum. çok umursamaz oldum. rahat miskin ve uyuşuk kavramları cuk diye üstüme oturuyor. bıktım artık bu durumdan . enerjik aktif girişken biri olmak istiyorum. etrafımdaki her şey boş geliyor

Işıklı yol 01-04-2013 12:45 PM

Bak bitanem, bütün bunları istiyorum demen, bende yok anlamına gelir. İstiyorum kelimesi isteklerini hep belirsiz bir zamana atar. O yüzden hep olumsuz yönlerine odaklanma. Biliyorum bunu uzun süre yaptığın için başka türlüsü elinden gelmiyor olabilir ama denemek zorundasın. Vira bismillah de ve çık yola inan bana başaramaman için hiç bir sebep yok. Öncelikle, kendinde sevdiğin bazı özellikleri bulmaya çalış. Ne olursa ve onlar için teşekkür et. Sevmediğin her şey için ise kendini affet. Affetmek özgürleştirir o sayfayı iyice araştır oradaki çalışmaları yap faydasını görmeye başladıkça arkası gelecektir. Hadi bakalım ha gayret. Başaracaksın mutlaka

maviinci 01-04-2013 04:53 PM

belki de kendini olduğun gibi kabul etmen gerekir.. bu asosyal ola demek değil, tam tersine sende bi farklılık olduğunu - farklı ilgi alanları konusunda sende yetenek olduğunu gösterir.. ne olabilir, çok çeşitli şeyler var.. bir şey olmalı, mutlaka.. insanlara bak, gerçekten sevilenlerin birşeyler üreten, ortaya koyan ve kendini böyle tanıyan ve tanıtanların olduğunu göreceksin. bu gitar çalmak olabilir, müzik yapmak olabilir, resim yapmak olabilir, origami olabilir, kitap okumak vs. olabilir... bir çok şey olabilir, senin bir şey seçip onu yapman, onun üzerinde sabırla durman lazım. ama öyle bir şey olmalı ki, devam ettiğinde kendini onda bulmalısın. öğrenci yurdunda kalıyorum bir arkadaşım var ve gitar sanki üçüncü eli. o şarkı söyleyince, gitar çalınca biz onu anlıyoruz. konuşunca değil. ve biliyoruz ki, yurtta gitar çalan birkaç kişi var ve biri de o. lisede de rap söyleyen birkaç arkadaşımız vardı, insanlar onları çok severlerdi. yine, resim yapan bir arkadaşımız vardı, satranç kulübünde olan vardı... birçok insan birşeyler yapıyordu. ben hiçbirşey yapmıyordum, yapmak istediklerimdense vazgeçiyorduöm sürekli.. hep yarım bırakıyordum. bilseydim, öyle yapmazdım. farkında olsaydım, üzerine giderdim kendimin. geç de olsa farketmeye çalışıyorum. umarım anlatabilmişmdir...

Işıklı yol 01-04-2013 06:45 PM

teşekkürler maviinci çok güzel ifade etmişsin.

ac_milan_ac 01-04-2013 10:25 PM

resim yapmak gitar çalmak falan bununla vakit geçiremiyorum. ben eskiden büyüdüğüm için depresyona bile girdim hatta böyle ddüşüncem oldugundan beri böyleyim konusmuyorum uyuşuğum yavaşça hareket ediyorum çok fazla üşengecim ama artık büyümek istediğimi farkettim artık kabuğumdan çıkmak istiyorum artık . artık olgun biri olmak istiyorum kız arkadaşım bugüne kadar 1 kere oldu oda 6.sınıfta. kardeşim benden 1 yaş büyük ve o şimdi bir sevgili buldu ailedeki herkes tüm ilgiyi ona cekti benimde içten içten kıskançlığım tuttu. onun gibi biri olmak istiyorum artık bu durumumdan bıktım ya of yeter. insanların bana garip yaklaşmasından bıktım. okuldaki devamsızlığım yakında neredeyse 1 ay olacak. kendime bakımımda özensizim. artık sıkıldım yeter. böyle olmak istemiyorum artık. ama istemekle bir yere varılmıyor galiba yada ben evrenden çok iyi isteyemiyorum.

Işıklı yol 01-04-2013 11:27 PM

İstiyorum diyorsun ama hiç bir adım atmıyosun. İstemiyorum diyorsun ama hiç bir şey yapmıyorsun. Bak motivasyon filmleri izle en azından bunu yap. Bu zevkli bir uğraş. Mesela dingin savaşçıyı izle ya da umudunu kaybetme ya da dalgalara karşıyı izle. En azından bunu yap sana güç olsun motivasyon olsun. Kendinden bahsederken ne kadar olumsuz cümleler kullanıyorsun farkında mısın? Üşengecim, uyuşuğum yavaş hareket ediyorum gibi. Kendine vurmayı bırakır mısın lütfen. Bak her gün yaz buraya aralıksız yaz. Devamlı gir oku insanlar neler yapıyolar nelere dikkat ediyorlar. Nasıl adımlar atıyorlar gibi. En azından telkinlerin ne durumda? Ayrıca eft yaptım faydası olmadı diyorsun ya, bırakma devam et lütfen. Ya yapacaksın ya da hayat ellerinden kayıp gidecek ve sen hayatı böylesine yaşayıp gideceksin. Dediğin gibi "tabi buna yaşamak denirse!"

annie hall 02-04-2013 01:39 AM

Maviinci ve Isık abla cok tesekkurler size. Milan sen iyiki varsin, bu dunyada teksin, senden baska bi tane daha yok. Varoldugun icin degerlisin. Seni seven ve onemseyen insanlar var. Kendine karsi bu kadar acimasiz olma. Sen de biliyosun icinde inanilmaz bi cevher var, kabugundan cikmayi bekleyen. Kendine engel olma. Sevgili istiyorum a odaklanma bence. İlk once kendini sevmeye basla. Gerisi kendiliginden gelir. Diger uyelerin sana ne soylemeye calistigini anla iyice, okuyup gecme. Isık ablanin da dedigi gibi her gun buraya yaz. Bugun sunlari sunlari yasadim ve bunlar bana soyle hissettirdi gibisinden... Biz de elimizden geldigince sana yardimci olalim. Uzulme lutfen mutlu ol olur mu? :) Sevgilerle...

maviinci 02-04-2013 05:56 PM

Alıntı:

ac_milan_ac Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838653)
resim yapmak gitar çalmak falan bununla vakit geçiremiyorum. ben eskiden büyüdüğüm için depresyona bile girdim hatta böyle ddüşüncem oldugundan beri böyleyim konusmuyorum uyuşuğum yavaşça hareket ediyorum çok fazla üşengecim ama artık büyümek istediğimi farkettim artık kabuğumdan çıkmak istiyorum artık . artık olgun biri olmak istiyorum kız arkadaşım bugüne kadar 1 kere oldu oda 6.sınıfta. kardeşim benden 1 yaş büyük ve o şimdi bir sevgili buldu ailedeki herkes tüm ilgiyi ona cekti benimde içten içten kıskançlığım tuttu. onun gibi biri olmak istiyorum artık bu durumumdan bıktım ya of yeter. insanların bana garip yaklaşmasından bıktım. okuldaki devamsızlığım yakında neredeyse 1 ay olacak. kendime bakımımda özensizim. artık sıkıldım yeter. böyle olmak istemiyorum artık. ama istemekle bir yere varılmıyor galiba yada ben evrenden çok iyi isteyemiyorum.

neden sadece gitar, resimle sınırlıyorsun? boks kursuna yazıl? karate kursuna git? aikido yapabilirsin? Geleneksel okçuluk olabilir..?? neden olmasın? Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korolarına katılabilirsin.. biliyorum, o koorlarda mesela 60 yaşımdaki amcalar teyzeler de var - 8 9 yaşındaki çocuklar da.. Çok hoş.. Ayrıca herkes büyüyor, ben ilkokuldaydım ve ingilizce öğretmenimiz 30 yaşında bi kadındı, bize çizgi film izleyip izlemediğimizi sordu. ben utandım, izlemiyorum dedim. hocam bize bakıp şaşırmıştı, ben bile izliyorum siz neden izlemiyorsunuz, diye.. büyüklük - küçüklük, bunların yaşla ilgisi yok. bak sen şanslısın, bu kalıpları sana yüklemeye çalışan topluma bir nevi karşı çıkıyorsun, kendini arıyorsun. bu arayışta, birşeylerle uğraşman lazım ki rüzgâr seni çok sarsmasın. Mesela, kız arkadaş meselesi bi rüzgârdır.. ne olmuş, ben yirmi iki yaşımdaym, kız arkadaşım olmadı. senin bir kez olmuş, ben de seni kıskanayım mı..?? Hem, inan bana ailenin kardeşin üzerindeki ilgisi, komik. düşünsene, aynısını sana yaptıklarını düşün. kızarkadaşın var ve her gün eve geldiğinde sana bundan bahsediyorlar.. çekilmez şey!! kardeşim olmaya çalışırsın, abin olmaya çalışırsın, sokaktaki adam, mahalle maçındaki takım kaptanı olan ilgi çeken çocuk gibi olmaya çalışırsın.. ama işte, sen kendini ihmal ediyorsan bunun tek sebebi onlar gibi olmaya çalışman. "sen" gibi olmaya karar vermedikçe sen, kendine yoğunlaşamıyorsun.. senin elinde, herşey...

Değişmek 02-04-2013 11:44 PM

Senin sorunlarının aynısı tıpatıp bende var bende değişmek istiyorum senin istediklerinin aynısını istiyorum bunun içiçn çok kafa patlattım neden böyleyim diye çok sıkıntıya girdim(günlüğümü okursan anlayabilirsin) ama telkinleri dinlemeyi hiç bırakmadım halada dinliyorum değişmeye çalışıyorum kendime özen gösteriyorum kılığıma kıyafetime bakıyorum değişmek için sürekli adım atıyorum küçük adımlarda olsa bişeyler yapıyorum sende yapmalısın pes etmemelisin savaşmalısın zorluklarla unutma bunları yaşacan sadece sen değilsin

ac_milan_ac 02-04-2013 11:56 PM

bugüne kadar hep değişirsem insanlar yeni halimi nasıl karşılar eski halime alışmışlardı düşüncesiyle yaşadım ama artık bu düşücemi değiştirmek için savaşmaya karar verdim. konuşmuş olmak için konuşuyordum okulda ama artık kendimi zorlamıycam ve bugün bunu denedim işede yaradı. günüm güzel geçti. ilk defa böylesine boş olmayan bi gün yaşadım nerdeyse. artık olgunlaşmalıyım. bu düşünceleri bırakmalıyım. artık bırakıcam herşeyi akışına hiçbir şeyin üzerinde durmıycam.

maviinci kız arkadasın olmus demişsiniz ama 1 haftalık bişeydi ve ne bir kafeye gittik ne bi sinemaya nede bi kere buluştuk hiçbir şey yapmadık ... pazar günü buraya isteklerimi çok içten yazmıstım ve dünden beri bir kıpırdanma oluyor.. içten istemenin faydası heralde...ama derslerde hala parmak kaldırıp söz almıyorum korkuyorum istemiyorum böyle olmasını ama engelliyor içimden bir şey... her neyse hepinizie ilginiz için çok çok teşekkür ederim düşünceleriniz benim için çok değerli her gün yaz demişsiniz bende her gün yazıcam :) ah birde kız arkadasım olsa..

javert 03-04-2013 12:22 AM

Selam ac_milan_ac, bildiğin her şeyi unut ve yeniden başla.
ilk yazında yapmak istediklerini yazmışsın, demek ki NE OLMAK istediğini BİLİYORSUN :) tek yapman gereken cesur olup ilk adımı atmak.

ac_milan_ac 03-04-2013 12:51 AM

işte o ilk adımı atmak çok zor geliyor

Işıklı yol 03-04-2013 07:29 AM

Zaten bir şeyler yapmaya çalışmak yorar. Sadece yapmamız gereken şey, mutluluğu doğal halimiz haline getirmek. Yani küçük mutluluklar biriktirmek. Sanki bir kumbara gibi, içine durmadan ufakta olsa başarılar, minik adımlar, küçücük sevgiler koymak. Adeta bir fidan gibi, sabırla büyütmek. Biz anneler bu işi yavrularımızda deneyimleyebiliyoruz zaten. Önce hamilesiniz ya da hamileymişim şeklinde başlar serüven. Ondan sonra gelsin aşermeler, mide bulantıları, uykusuz geceler, bir yandan durmadan şişmanlıyosun. Aynalarda kendini adeta bir kamyon tekerleği gibi görmeye başlıyorsun. Sağdan sola dönmek bile büyük bir macera yatarken. Nefes alamazsın, neredeyse oturarak uyursun. Uyumak denirse tabi buna. Birde karnında ki bebiş biraz afacan bişeyse kıpırdanır durur. Tekmeler durmadan sanki çıkarın beni burdan dercesine. Ya da belkide oyun oynuyordur. Sonra en zor kısmı doğum hadisesi. Sanki içiniz parçalanırcasına bir sancıyla boğuşursun. Sonra bebişin gelir dünyaya ve işte o zaman asıl film başlar. Emzirmeyi beceremezsin, gazı nasıl çıkıyodu ki bunun? Hastalanırsın, o hastalanır ve beraber bir yolculuk başlar. Dünyanın en güzel duygularından biridir annelik. Allah tüm isteyenlere nasip etsin. Uykusuz geceler, yemek beğenmemeler, ay boyu uzamadı bu çocuğun, ay ne yedirsem, acaba ne yedirmesem? Burnu tıkanır gözleri sulanır hepsi ama hepsi başlı başına birer devlet meselesidir. Arkadaşlar arasında bilgi alış verişi, ateşlenir o ayrı bir olay. İlk adımlar atılır büyük heyecan sanki dünyanın en önemli olayıymış gibi sevinirsin. Ah bi yürüse dediğin çocuğa sonra "Ya oğlum Allah aşkına bi dakka bi yerde bi otur" dersin. İlk kelimelerinde havalara uçtuğun yavruya yalvarırsın adeta, " nolur ya bi dakka sus:)" Her şey ama her şey sizi ve onu adım adım büyütür. İşte hayatta her şey böyle, her şey zamanla büyür ve gelişir.

Işıklı yol 03-04-2013 07:45 AM

Size mesneviden bir hikaye anlatayım. Şimdi bir yerde bir adam toprağa diken ekmiş. O dikenler büyümeye başlamışlar. Adam hiç oralı değilmiş. Fakat dikenler büyüdükçe etrafı sarmaya, çevreye eziyet vermeye başlamış. İnsanlar "bu dikenleri buradan kaldır bize zarar veriyor" dediklerinde onlara " tamam sökeceğim diyormuş ama erteleyip duruyormuş. Oysa dikenler iyice büyümeye daha çok can yakmaya başlamışlar. Köylüler bakmışlar ki olacak gibi değil gidip onu köyün bilgesine şikayet etmişler. O bilge kişi gelmiş ve o kişiye demiş ki " Ne zamana kadar erteleyeceksin bak dikenler gittikçe daha da kuvvetleniyorlar ve sende tam tersine yaşlanıyor güçten kuvvetten düşüyorsun. Öyle bir zaman gelecek ki sen artık istesen de onları söküp atamayacaksın. Onlar daha küçükken onları sök ki daha fazla insana ve sana eza olmasın" İşte o dikenler küçük alışkanlıklarındır. Sen onu küçük gördükçe ve önemsemedikçe onlar güçlenirler oysa sen tam tersi zayıflar, güçten düşersin. Ve bir gün gelir onları oradan söküp atacak gücü kendinde bulamazsın. Yani herşey zamanla alışkanlıklara dönüşür.
İşte aynen bu hikayede ki gibi, ufak şeylerle başlayabiliriz adım adım.Bizler güzel alışkanlıkları böyle böyle kazanabiliriz. Ne olduğuna çok aldırmamak gerekir. Ne olsa her şey zamanla alışkanlıklara dönüşüyor. Malesef bizler şikayet toplumunda yaşıyoruz. Bu bizim ülkemizde bir kültür. Sizler daha çok gençsiniz. Bunu değiştirin arkadaşlar. Şikayet etmeyi bırakın ve yapmanız gerekene odaklanın. Kendinize minik bir bebeğe hayatı öğretiyormuşçasına adım adım yeni davranışlar kazandırın. Ne olabilir mesela? Annenize teşekkür edebilirsiniz yaptıkları için. Ya da babanızın boynuna sarılabilirsiniz. Odanızı düzenli tutmaya çalışabilirsiniz. En azından çalışma masanızın üzerini. Sonra kalkar kalkmaz yatağınızı toplayabilirsiniz ya da üzerinizden çıkardıklarınızı ortalığa değilde kirli sepetine atabilirsiniz. Kıyafetlerinizi katlayarak bırakabilirsiniz. Dolabınızı düzenli tutmaya başlayabilirsiniz. Gibi. Yavaş yavaş adımlar atın. Ufak mutlu adımlar.Başlangıçta zor olsalar bile zamanla fıtrata dönüşür bu davranış biçimi.

Işıklı yol 03-04-2013 07:49 AM

ve elinde bir defterin olsun. Her güzel düşüncene bir gülen yüz, kendine yaptığın her eleştiriye bir asık surat işaretle. Ve gülen yüzün 100 tane olunca çok istediğin bir şeyi hediye et kendine. Ya bunun gibi işte maksat içinde ki şeytani düşünceleri susturup onun yerine vicdanının sesini kalbinin sesini yükseltmeye gayret etmek. Bu senin için bir ödev aslında, aslında bu hepimizin ödevi şükür halinde bulunmak. Hadi bakalım kolay gelsin. Sevgimle

maviinci 03-04-2013 11:25 AM

Alıntı:

ac_milan_ac Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838686)
bugüne kadar hep değişirsem insanlar yeni halimi nasıl karşılar eski halime alışmışlardı düşüncesiyle yaşadım ama artık bu düşücemi değiştirmek için savaşmaya karar verdim. konuşmuş olmak için konuşuyordum okulda ama artık kendimi zorlamıycam ve bugün bunu denedim işede yaradı. günüm güzel geçti. ilk defa böylesine boş olmayan bi gün yaşadım nerdeyse. artık olgunlaşmalıyım. bu düşünceleri bırakmalıyım. artık bırakıcam herşeyi akışına hiçbir şeyin üzerinde durmıycam.

maviinci kız arkadasın olmus demişsiniz ama 1 haftalık bişeydi ve ne bir kafeye gittik ne bi sinemaya nede bi kere buluştuk hiçbir şey yapmadık ... pazar günü buraya isteklerimi çok içten yazmıstım ve dünden beri bir kıpırdanma oluyor.. içten istemenin faydası heralde...ama derslerde hala parmak kaldırıp söz almıyorum korkuyorum istemiyorum böyle olmasını ama engelliyor içimden bir şey... her neyse hepinizie ilginiz için çok çok teşekkür ederim düşünceleriniz benim için çok değerli her gün yaz demişsiniz bende her gün yazıcam :) ah birde kız arkadasım olsa..

956k yaz tabi kardeşim,, hem bak göreceksin yazdıkça insanın içi rahatlıyor.. hele, Işık abla, Sweet, Safir ve daha birçok melek gibi insan var burda, olduğu gibi kabul eden insanı.. onlarla paylaşmayacağız da kiminle paylaşacağız değil mi :))

annie hall 03-04-2013 11:35 AM

Kesinlikle oyle ya. Kendimi ne zaman kotu hissetsem sweeet'in ve Isık ablanin gunluklerini acip okuyorum.

Işıklı yol 03-04-2013 01:01 PM

Maviinci, annie hall çok teşekkür ederim. Çok tatlısınız. Bunlarda benden de size o haldegirlhahakiss3ark5
Ve burada ki diğer sevgili arkadaşlarıma

Işıklı yol 03-04-2013 01:06 PM

Hem biliyor musunuz size söyleyip de kendim yapmamazlık yapmadım. Kalktım ve kaç gündür erteleyip durduğum bir çok şeyi yaptım. Aslında size söylerken kendime de hatırlatmış oluyorum. Ne mi yaptım? Balkonumu resim yapmak için uygun hale getirdim. Minik bir atölyeye çevirdim orayı, ayrıca çiçeklerimin saksılarını değiştirdim. Kötülemiş olan yapraklarını kestim. Görseniz cıvıl cıvıllar her biri. Ben onlara baktıkça onlarda onlarca çiçekle bana karşılık veriyorlar.:zpzp:

Işıklı yol 03-04-2013 01:15 PM

ac_milan_ac :)
Ah bir de kız arkadaşım olsa demişsin ya,bunun ilk şartı kendinle barışık olmandır. Kendini seversen, kendine değer verirsen, bakımlı olursan, aşk sana koşarak gelir. Sen kendini sevmezken başkası seni neden sevsin ki? Bunu bir düşün! Sen kendinden bahsederken uyuşuğum, pasifim, sıkıcıyım, boşboğazım diyorsun ya işte ortak bilinçte yani kuantum alanında bunu herkes hissediyor. Yani bu şekilde enerji yayıyorsun. Hani deriz ya bu insan ne kadar şanslı, şans değildir o, o kişinin etrafına yaydığı enerjidir. Karanlıkta bir ışık olduğunda ne olur, pervaneler o ışığın etrafında dönmeye başlarlar. Aynen onun gibi, sen ışığını yükselttiğinde etrafında onlarca ışığına koşan pervane bulursun. Bu sefer sen seçilen değil seçen olursun. Anlatabiliyor muyum? Ve ayrıca hayatına giren kızlar kaliteli, düzeyli ve güzel olur yani hastalıklı ilişkileri değil mutlu beraberlikleri çekersin hayatına. İşte bu yüzden kız arkadaşın olsun mu istiyosun kalk bakalım yerinden mutlaka dişlerini bakımlı tut. Gülümsemen güzel olsun. Hafta da bir kaç kez duş al, temiz giyin ve en önemlisi dü-şün-ce-le-ri-ni mutlaka ama mutlaka sevgi dolu hale getir. Sevgi ve şükür frekansına geç ki sevgi dolu ve şükredeceğin bir ilişkin olsun.

ac_milan_ac 05-04-2013 12:18 AM

cok güzel şeyler yazmışsınız beni düşünerek böyle şeyler yazıdğınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. sizin gibi insanların olduğunu bilmek beni hem sevindiriyor hem güçlendiriyor.

ıışıklı yol düşüncelerini sevgiyle doldur diyorsunuz ama bunu bi türlü halledemiyorum. bugün fizik öğretmenimiz '' hayat dolu bi insan gözlerinden belli olur '' dedi sonra arkadaşlarım beni gösterdi hoca bana bakıp '' sen gitmişsin '' dedi. okulda derslerde konusmuyorum konusmam gerektiğini hissediyorum ama konusmuyorum. arkadaslarımdan biride '' her zaman olduuğu gibi sessizsin '' falan dedi. bunları duymak istemiyorum ya. bugün bu lafalrı duyunca şu geçirdiğim 3 günün etkisi kayboldu neredeyse. Ben eski günlerimdeki gibi olmak istiyorum zevkle bir şeyler yapmak istiyorum eskiden maç izlerken yada okuldayken ne kadar iyiydim hayatın her anından keyif alıyordum. ne olduysa 8.sınıftan sonra oldu ya...hatırladıgım kadarıyla eskidende derslerde çok söz almazdım nadir alırdım ama arkadaslarım vardı sosyaldim birşeyler yapardık arkadaslarımla okul günleri çok güzel geçerdi şimdi öyle mi allah askına şimdiki halime bakıyorumda çok üzülüyorum ya ben eski beni istiyorum yaşamdan zevk alan ... nasıl kurtulcam şu saçma sapan düşüncelerden bilemiyorum... güzel pozitif hayat dolu bir enerji yaymak istiyorum etrafıma ama içimdeki bu düşüncelerden fırsat olmuyorki ... aile içindede böyle gözükmek beni üzüyor... küçüklüğümden beri cok sey paylaştıgımız kuzenim bile benimle olurken sıkılıyor gecenlerde bana '' sen ölmüssün '' bile dedi... böyle böyle olmak istiyorum diyorum ama eyleme geçemiyorum nerden nasıl baslıycam ne yapcam bilemiyorum ve bu durumdan kurtulmak bana imkansız gibi geliyor... bir uzmandan yardım alma istiyorum ama bu düşüncelerimi ailemle paylaşamıyorum istemiyorum paylaşmak... ayrıca psikologla rahat konusamam bu konuları ona karsıda cekıngen soguk davranırım falan gibi düşünceler gelıyor... ilerki yaşantımdada sürekli evde tıkılıp kalan bir tip mi olacagım diyye düşünüp duruyorum...çok dağınığım üşengecim pasifim asosyalim ya ne oldu bana böyle... okuldaki devamsızlıgım deseniz cok fazla...zaman cok hızlı geçiyor ve cok bos gecıyor benım için... eski dolu dolu hayatımı geri istiyorum ben..yasama sevincli oldugum zamanları....

annie hall 05-04-2013 01:08 AM

8.siniftan sonra boyle oldum diyosan ergenlik doneminin getirmis oldugu problemleri cekiyosun heralde. Ben de senin gibiydim o donemde. Odamdan disari cikmazdim. Bazilari hafif atlatiyo o donemi ama daha duyarli, hassas kisiler daha agir... Bence ise baskalarinin dusuncelerini onemsememekle basla. Onlar sana soylemiyolar aslinda o laflari, kendi eksikliklerini kapatmak icin soyluyolar. Belki de seninle iletisim kurmak istiyolar ama kullandiklari dil yanlis. Cok fazla onemseme onlari. Sen kendin hakkinda gercekten ne dusunuyosun? Buna yogunlas. Kendinde sevdigin yonler mutlaka vardir. Yasadigin bu zorluklar ileride senin icin tecrube olucak. Hayatin boyunca bu sekilde olmicaksin tabiki :) Her gecen gun buyuyosun, gelisiyosun, degisiyosun. Umutsuz olma lutfen :)

Işıklı yol 05-04-2013 01:09 AM

Öncelikle şunu bilmeni istiyorum. Ben iki yıl terapi gördüm ve sonra hipnoterapi, sonra yine psikologlara devamlı olarak danışırım. Onlar seni anlar, bu onların uzmanlık alanı. Eğer içinden bu geliyorsa bunu yapmalısın. Ailene bunu söyleyebilirsin. Beni anlamayacağını bildiğimden ben bunu eşime söylemeden yapmıştım. Psikolog parasını denkleştirmem öyle zor oldu ki benim için, hatta bazen beş parasız kaldım. O zamanlarda ise resimlerimi satarak terapi paramı denkleştirdim. Hayat senin ve onu sen yaşayacaksın. Ne istemediğini biliyorsun peki ne istediğini. Evet biliyorum diyorsan kalk ve buna gayret et. Merak ettim gerçek adın nedir ve burcunu yazar mısın canım benim.

Işıklı yol 05-04-2013 01:12 AM

Çekirdek inanç tespiti sayfamda son olarak 2 video paylaşmıştım sen de izleyebilirsen eğer çok faydalanabilirsin.

annie hall 05-04-2013 01:17 AM

İsik abla sen de bigun kendi hikayeni paylasir misin? Hic bilmiyodum mesela resim yapip sattigini. Cok merak ettim senin umut verici kisisel gelisim yolculugunu.

Işıklı yol 05-04-2013 01:35 AM

Alıntı:

annie hall Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838836)
İsik abla sen de bigun kendi hikayeni paylasir misin? Hic bilmiyodum mesela resim yapip sattigini. Cok merak ettim senin umut verici kisisel gelisim yolculugunu.

Şikayet etmek gibi gördüğümden böyle davranmışımdır. İnsanlarda huydur bu hep şikayet edip durmak. Ben hep çözüme odaklıyım. Sorunları çözmek bana keyif veriyor. Şimdilerde bunu mesleğe dönüştürmeye çalışacağım. Teşekkür ederim. İnsanlara umut olmak benim kişisel gayretim.

ac_milan_ac 06-04-2013 12:36 AM

bugünde bir arkadaşım bana '' zaten dünyaya sağladığın bi yarar yok '' dedi. geçtiğimiz günlerdede'' ölsen gitsen kimsenin haberi olmıycak ... çok boş bakıyosun '' gibi şeyler söylemişlerdi bana. bu gibi laflar beni üzüyor. bide arkadaslar ben dışarda kendim gibi davranamadıgımdan kendimi salakça gösteriyorum aslında ben böyle biri değilim ama içimdeki beni ortaya cıkaramıyorum.. insanların aklında hem salak hemde konusmayan sessiz biri olarak kalcam. arkadaslarım ilerde beni hatırlamaz bile. hatırlarlarsada sessiz konusmayan salak dayak yiyen ezik olarak hatırlayacaklar. kendimi salak olarak gösteriyorum çünkü diğer türlü bir arkadaslık edinemiyorum onlarla. öyle olunca sessiz oluyorum çünkü bir ortamda kendi fikrimi ortaya atmıyorum çekiniyorum. başkaları ne derse koyun gibi onu yapıyorum.

bazen aklıma sessiz olmak konusmamak gibi durumlarımı kabul etmek geliyor ama kabul edince kendimi iyi hissedeceksem bile insanların sessiz biriyle sıkılacağı düşüncesi gibi şeyler geliyor aklıma...geçenlerde babam bana '' sen benden daha olgunsun '' dedi. Ben cok mu ciddi biriyim acaba ya ... bu laf bile beni etkiliyor.Ciddi birimiyim ben acaba hemde bu yaslarda ... bu yaslarda insanın cıvıl cıvıl enerji saçan biri olması gerekirken... cıvıl cıvıl neşeli sosyal çekinmeyen hayattan zevk alan arkadaslarımla bir şeyler yaptıgım kendimi ve yaşamı sevdiğim bir hayatımın olması çok mu zor ? nasıl başarıcam bunu ben...

Işıklı yol 06-04-2013 12:56 AM

YA HAYY: Çok sağlıklı, güven içerisinde bir yaşam sürer. Bunun dışında 6. hissin kuvvetlenmesi, şifa veren nefese sahip olmak için ve duru görünün artması için okunur. Etrafında ışıklar, nurlar belirir. Ömrü uzun ve sağlıklı olur. Maddi manevi bolluk ve bereket içerisinde, sağlık, varlık ve huzurla yaşanır. ' Ya Hayy, Ya Kayyum' Esmaları İsmi A'zamın bir halkasıdır. Bir diğer halkası da 'Ya Latif' esmasıdır.

Günlük okunma sayısı: 324

Özel okuma:
Günde en az 18 kez tekrar edilmesi çok faydalıdır. 'Ya Hayy, Ya Kayyum' esmalarını beraberce 870 kere okumak pek çok harikulade olayın gerçekleşmesine, arzuların çok güzel bir biçimde yerine gelmesine sebep olur.

Hayy Allahın hayat sıfatıdır. Bence bunu okuyabilirsin belkide sana neşe ve canlılık verir ne dersin ?

Değişmek 06-04-2013 09:37 AM

benim yaşadıklarımın 2-3 ay gerisinden geliyosun sanki okurken kendimi görüyorum

maviinci 06-04-2013 11:08 AM

Alıntı:

ac_milan_ac Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 838875)
bugünde bir arkadaşım bana '' zaten dünyaya sağladığın bi yarar yok '' dedi. geçtiğimiz günlerdede'' ölsen gitsen kimsenin haberi olmıycak ... çok boş bakıyosun '' gibi şeyler söylemişlerdi bana. bu gibi laflar beni üzüyor. bide arkadaslar ben dışarda kendim gibi davranamadıgımdan kendimi salakça gösteriyorum aslında ben böyle biri değilim ama içimdeki beni ortaya cıkaramıyorum.. insanların aklında hem salak hemde konusmayan sessiz biri olarak kalcam. arkadaslarım ilerde beni hatırlamaz bile. hatırlarlarsada sessiz konusmayan salak dayak yiyen ezik olarak hatırlayacaklar. kendimi salak olarak gösteriyorum çünkü diğer türlü bir arkadaslık edinemiyorum onlarla. öyle olunca sessiz oluyorum çünkü bir ortamda kendi fikrimi ortaya atmıyorum çekiniyorum. başkaları ne derse koyun gibi onu yapıyorum.

bazen aklıma sessiz olmak konusmamak gibi durumlarımı kabul etmek geliyor ama kabul edince kendimi iyi hissedeceksem bile insanların sessiz biriyle sıkılacağı düşüncesi gibi şeyler geliyor aklıma...geçenlerde babam bana '' sen benden daha olgunsun '' dedi. Ben cok mu ciddi biriyim acaba ya ... bu laf bile beni etkiliyor.Ciddi birimiyim ben acaba hemde bu yaslarda ... bu yaslarda insanın cıvıl cıvıl enerji saçan biri olması gerekirken... cıvıl cıvıl neşeli sosyal çekinmeyen hayattan zevk alan arkadaslarımla bir şeyler yaptıgım kendimi ve yaşamı sevdiğim bir hayatımın olması çok mu zor ? nasıl başarıcam bunu ben...

sadece yap, kardeşim.. sadece yap. nasıl diye sormak karşına her an yeni sorular çıkarır ve hiçbir şey yapamazsın...

Işıklı yol 06-04-2013 11:36 AM

Bence başaracaksın. Hayatı sorguluyorsun, kendini.. Yol yöntem araştırıyorsun. Biliyor musun şu halinle sen yumurtasını kırıp dışarı çıkmaya çalışan bir kuş yavrusu gibisin. Biraz zorluyor seni ama olsun. Sonunda dileklerine kavuşacaksan, biraz yorulmak seni durdurmasın ve bil ki bu zorlanmalar seni çok daha güçlü kılacak. Bir kelebek kozadan çıkarken çok zahmet çekermiş fakat bu onun kanatlarının güçlenmesi için gerekliymiş. İşte bunun gibi, sende kendi hayatının kahramanı olacaksın. Ben sana inanıyorum başaracaksın956k

Işıklı yol 06-04-2013 11:39 AM

Sakın ama sakın pes etme bu hayat senin lütfen onu elinden geldiğinin en güzeliyle yaşa!

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:45 PM.