Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilinçaltının Bilinmeyenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=155)
-   -   ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=617785)

juger 22-01-2012 11:38 PM

Cevap: ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği

Bilinçaltındaki olumsuz verileri temizlemek konusunda karşılaştığım en iyi tekniktir bu Zpoint. Ama bu teknik ile bu şekilde ağlayan birini ilk defa duyuyorum. Hani öyle çok şiddetli derecede ağlamaya sebep verecek bir teknik değil. Bence sizin yaptığınız yanlış bir şey yok. Her şeyi doğru uyguladığınıza eminim. Ama sanırım bu teknik size göre değil. Siz daha farklı, daha hafif teknikler bulmalısınız. Eft, nlp gibi daha profesyonelce teknikler ile ilgilenmelisiniz. Bol şanslar

jaimemiamor 22-01-2012 11:49 PM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818362)
Bilinçaltındaki olumsuz verileri temizlemek konusunda karşılaştığım en iyi tekniktir bu Zpoint. Ama bu teknik ile bu şekilde ağlayan birini ilk defa duyuyorum. Hani öyle çok şiddetli derecede ağlamaya sebep verecek bir teknik değil. Bence sizin yaptığınız yanlış bir şey yok. Her şeyi doğru uyguladığınıza eminim. Ama sanırım bu teknik size göre değil. Siz daha farklı, daha hafif teknikler bulmalısınız. Eft, nlp gibi daha profesyonelce teknikler ile ilgilenmelisiniz. Bol şanslar

siz nasıl uyguluyorsunubu tekniği ya a nasıl uygulattınız?ben psikoloğa gittiğimde ilk önce kuyruk kelimeyi seçtim benimki 'geçti' gittiğimde bana sevgili bilinçaltım diye başlayan bir protokol okuttu işte sonra gözlerimi kapadım iki kaşımın ortasına ve kafamın arkasına vuruşlar yaptı o şekilde beynime kazıdı herhalde.Protokolü okutmadan önce o sıkıntı anları geldiğinde iki ki buçuk dakika anahtar kelimeyi söylediğinde o sıkıntın geçer dedi bana.Sizin yaşadığınız deneyimler neler ya da uygulayanlardan duyduklarınız?

juger 22-01-2012 11:53 PM

Ben kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, ben buna benzer hiçbir olayda ağlamadım zaten. Sadece aklıma gelirse ya üzülürüm ya da sinirim bozulur. Bende bu tekniğe başlamadan önce bahsettiğiniz protokolü okuyup, bilinçaltımdan silmek istediğim konuyu seçip anahtar kelimemi seçiyorum. Sonra bu teknik için hazırlanmış mp3 kaydını dinliyorum. Sürekli anahtar kelimemi tekrar ediyorum. Ben bunu ardarda birkaç gün yaptım. Mükemmel bir rahatlama sağlıyor. Ama dediğim gibi, sanırım bu teknik size göre değil. Eft gibi bir teknik size çok yararlı olacaktır.

jaimemiamor 23-01-2012 12:00 AM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818364)
Ben kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, ben buna benzer hiçbir olayda ağlamadım zaten. Sadece aklıma gelirse ya üzülürüm ya da sinirim bozulur. Bende bu tekniğe başlamadan önce bahsettiğiniz protokolü okuyup, bilinçaltımdan silmek istediğim konuyu seçip anahtar kelimemi seçiyorum. Sonra bu teknik için hazırlanmış mp3 kaydını dinliyorum. Sürekli anahtar kelimemi tekrar ediyorum. Ben bunu ardarda birkaç gün yaptım. Mükemmel bir rahatlama sağlıyor. Ama dediğim gibi, sanırım bu teknik size göre değil. Eft gibi bir teknik size çok yararlı olacaktır.

Tekniği her uygulayışınızda mı protokolü okuyorsunuz ben mp3 falan dinlemiyorum öyle ibşeyden bahsetmedi psikolog protokolü okuttu sonra işte üstte anlattığım gibi kaş ortama kafa arkama vuruşlar yaptı o kadar.Siz mp3 ü tekniği her uygulayacağınızda mı dinliyorsunuz yoksa bi defa mı dinlediniz?

Işıldayan Safir 23-01-2012 12:03 AM

Teknikle ilgili olarak değil ağlamaya ilişkin fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Ağlamak da gülmek, huzur hissetmek, korku gibi bir şey. Bunun açığa çıkması da çok normal. Ve ben çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumuzda pislikler biriktiği zaman onu atmamız gerekir. O nedenle bir boşaltım sistemine sahibiz. Ya da burnumuz tıkandığı zaman temizleme ihtiyacı hissediyoruz. Hatta düzenli olarak temizleyin burnunuzu diye uzmanlar bas bas bağırıyorlar.

İnsan neden ağlar? Önce bunu biraz tartışalım. Sevinçten de ağlayabiliriz, üzüntüden ve derin bir acıdan da... Genellikle kendimizi kötü hissettiğimizde ağlarız. Bazı insanlar bu duygularını bastırmaya çalışırlar. O zaman ne olur? İçlerine akıtırlar ve bu bir zehir gibidir. İçinizde birikir. Bunu vücudunuzdan bir şekilde atmanız gerekir. Yoksa hastalanırsınız vs. Vücudunuz bir şekilde tepki gösterecektir.

Ağlamaksa temizlik gibidir ve arınmayı ifade eder. Çok öfkelendiğiniz zaman, çok kırıldığınız zaman kendinizi sıkmadan ağlayabildiğiniz kadar ağladığınızda tüm o kırgınlıklarınızdan, öfkenizden arınırsınız. Yaşadığınız olayları, sizi üzenleri hatırlarsınız ama çektiğiniz acıyı içinizden atmış olursunuz... Diye düşünmekteyim şahsen.

Sevgilerimle.

juger 23-01-2012 12:12 AM

Katılıyorum. Bir kızılderili atasözü var: "Zihindeki ıstıraplar göz yaşı ile temizlenir." Bence de ağlamak en mükemmel rahatlama yöntemidir. Ama bu sizi rahatsız edici düzeyde ise, durduramıyor iseniz yine psikoloğa danışmanızı öneririm.

jaimemiamor 23-01-2012 12:13 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818367)
Teknikle ilgili olarak değil ağlamaya ilişkin fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Ağlamak da gülmek, huzur hissetmek, korku gibi bir şey. Bunun açığa çıkması da çok normal. Ve ben çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumuzda pislikler biriktiği zaman onu atmamız gerekir. O nedenle bir boşaltım sistemine sahibiz. Ya da burnumuz tıkandığı zaman temizleme ihtiyacı hissediyoruz. Hatta düzenli olarak temizleyin burnunuzu diye uzmanlar bas bas bağırıyorlar.

İnsan neden ağlar? Önce bunu biraz tartışalım. Sevinçten de ağlayabiliriz, üzüntüden ve derin bir acıdan da... Genellikle kendimizi kötü hissettiğimizde ağlarız. Bazı insanlar bu duygularını bastırmaya çalışırlar. O zaman ne olur? İçlerine akıtırlar ve bu bir zehir gibidir. İçinizde birikir. Bunu vücudunuzdan bir şekilde atmanız gerekir. Yoksa hastalanırsınız vs. Vücudunuz bir şekilde tepki gösterecektir.

Ağlamaksa temizlik gibidir ve arınmayı ifade eder. Çok öfkelendiğiniz zaman, çok kırıldığınız zaman kendinizi sıkmadan ağlayabildiğiniz kadar ağladığınızda tüm o kırgınlıklarınızdan, öfkenizden arınırsınız. Yaşadığınız olayları, sizi üzenleri hatırlarsınız ama çektiğiniz acıyı içinizden atmış olursunuz... Diye düşünmekteyim şahsen.

Sevgilerimle.

evet doğru söylüyorsunuz ağlamak da gülmek gibi fakat ben bu iki iki buçuk dakika anahtar kelimeyi söyledikten sonra ağlamayabaşlıyorum ve kendimi durduramıyorum ve o kadar acı çekiyorum ki ağlarken o kadar sıkıntılı hissediyorum ki kendimi o sıkıntıyı atmak için daha çok ağlıyorum böğüre böğüre ağlamak geliyor içimden fakat yurtta herkes toplanır diye ağlayamıyorum böğüre böğüre işin açığı ağlamamı da durudramıyorum beni korkutan da bu.kafayı mı yedim ben diyorum çünkü çok şiddetli ağlıyorum.Böyle ağlarken yine durduramıyorum kendimi çok çaresiz kaldım sakinleşemiyorum bi türlü kardeşimi aradım bence sen sinir krizi geçiriyosun dedi. şu anda evde o kadar rahatım ki evde denemedim çünkü kötü bir düşünce aklıma gelmedi.Yapmaya da korkuyorum işin açıkçası yine aynı durumları yaşarım diye.

handesav 23-01-2012 12:14 AM

Merhaba,
Ben de aynı fikirdeyim. Ağlamakla içimizde biriken fazlalıkları dışarı akıtıyoruz. Bir şekilde heyecanlanınca nasıl gülebiliyorsak bu heyecanın daha fazlasında gözlerimizden yaş gelir dikkat ettiyseniz. Fazla gelen duyguların dışa aktarımı ve bence de çok yararlı.

Işıldayan Safir 23-01-2012 12:22 AM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818370)
evet doğru söylüyorsunuz ağlamak da gülmek gibi fakat ben bu iki iki buçuk dakika anahtar kelimeyi söyledikten sonra ağlamayabaşlıyorum ve kendimi durduramıyorum ve o kadar acı çekiyorum ki ağlarken o kadar sıkıntılı hissediyorum ki kendimi o sıkıntıyı atmak için daha çok ağlıyorum böğüre böğüre ağlamak geliyor içimden fakat yurtta herkes toplanır diye ağlayamıyorum böğüre böğüre işin açığı ağlamamı da durudramıyorum beni korkutan da bu.kafayı mı yedim ben diyorum çünkü çok şiddetli ağlıyorum.Böyle ağlarken yine durduramıyorum kendimi çok çaresiz kaldım sakinleşemiyorum bi türlü kardeşimi aradım bence sen sinir krizi geçiriyosun dedi. şu anda evde o kadar rahatım ki evde denemedim çünkü kötü bir düşünce aklıma gelmedi.Yapmaya da korkuyorum işin açıkçası yine aynı durumları yaşarım diye.

Anlıyorum yani nasıl söylesem. Yaklaşık 1.5 yıl kadar önce çok üzüldüğüm bir olay yaşamıştım ve bu olay olduğu zaman kahkahalarla gülmüştüm. Normalde ağlamam gerekirdi. Bu da oldukça anormal geliyor insana. Yaşıyoruz bunları ama. Her şey insanlara özgü. Yurtta insanlar görür diye ağlayamıyorsun. Yurtta kaldığım için bunu da çok iyi anlıyorum. Hatta evde bile ağladığımın görülmesini istemem. Sinir krizi mi bilemiyorum. Ciddi bir çözülme yaşıyorsun demek ki. Dilersen elbette psikologuna danışabilirsin. Seni daha iyi tanıdığı için en doğru desteği o verecektir.

Sevgilerimle.

sweeet 23-01-2012 12:24 AM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818361)
ağlama davranışım tekniğin işe yaramamış olmasıyla alaklı olabilir demişsiniz nereden bu kanıya vardınız.İşe yaramasaydı ağlar mıydım sonuçta 2 2 buçuk dakikadan sonra bir duygu değişimi oluyor yukardıa anlattığım gibi acaba ben tekniği yanlış mı uyguluyorum.

Daha önceleri de ağladığını söylediğin için böyle düşündüm. Yani ağlama tepkisi bu tekniği uyguladıktan sonra çıkmamış.

Bir de çalışmaya herşeye rağmen 21 gün devam etmen kalıcı değişimi farketmek için önemlidir. Telkin olsun, olumlama olsun ya da bu gibi bilinçaltı temizliği için yapılan çalışmalar olsun. Beynin öğrenmesi için aynı çalışmaya 21 gün devam etmen önemli.

Nedenini bildiğimiz sıkıntılar için bilinçaltı temizleme tekniği işe yarar mı? Bunu bir bilene sormak isterim gerçekten.

İstenmeyen düşünceler bilinçli bir şekilde -telkin dinleme, olumlama, eft gibi yöntemlerle- istendik düşünce kalıpları ile değiştirilebiliyor.

Tekrar söylemek istiyorum. Forumda yine olumsuz düşüncelerinle başa çıkmak için farklı yöntemler de bulabilirsin. Belki seni daha az etkileyecek daha çok işine yarayacak yöntemler bulabilirsin. Şuna inan bir şekilde o istemediğin düşüncelerle başa çıkabilirsin.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 AM.