![]() |
Neler bekliyoruz... Merhaba! Bu baslik altinda portaldan , dar anlamda da skriptlerden neler bekledigimizi paylasabiliriz diye düsündüm. Benim ilk beklentim sinav stresinden kurtulmak , ders calisabilmek icin daha cok istek duymak ve daha azimli ve caliskan olmak. Zaten Siteyi de ilk böyle tanidim ,sinav stresimi bilen biri bana sitedeki sinav stresi ile ilgili skriptin linkini yolladi. Ben de onu indirip dinlemek yerine önce, foruma ve aciklamalara baktim ve sirali bir dinlemenin daha faydali olacagini görerek sucluluk duygusu ve ego güclendirme skriptlerini dinlemeye basladim. Zaman icerisinde bu beklentilerimin karsilanip karsilanmadigini görecegiz , tabii ki bunu sizlerle de paylasacagim 12389 herkese iyi gelisimlerr t678 |
Ynt: Neler bekliyoruz... neler bekliyoruz neler beklemiyoruz ki :) ben hep şu tembelliğimden bir şey yapmadan vakit geçirme alışkanlıığmdan kurtulayım istedim, zamanında okuduğum kitaplarla da telkin in ne kadar yararlı olabilecek bi yöntem olduğunu biliyordum, ama burayı böyle bulmamıştım :p bir haberleşme grubuna gelen sigara bırakma telkini tanıtımından başladım sigara bırakma ile ve ego ve suçluluk duygusu ile, 1 hafta oldu sigarayı bıraktım sayılır(!)... şimdi sırada kişisel gelişim amaçlı diğer telkinler var :) bu arada hızlı okuma ve yabancı dil öğrenme ile ilgili çalışmalar da ilgimi çekiyor... ama bakalım onlara başlamaya ne zaman vakit ve yeterli istek bulucam :) herkese iyi gelişimler hismiley bu arada ne bekliyorum, en çok telkin mp3lerinin düzenlenip kolay ulaşılır olmalarını bekliyorum açıkçası hemenpaylas kapandıktan sonra bir çok telkin ulaşılamaz görünüyo, onlardan birini google ile rapidshare buldum ama 1 ay boyunca indirilmemekten silinmişti, dosyalar için hosting bulmanının zorluğunu da biliyorum ama umarım yakın zamanda bu sorun çözülebilir. yine de çok teşekkürler bu çalışmaları için ve bu derece çok çalışmayı ücretsiz sunduğu için Atakan Sönmez arkadaşımıza Zafer |
Ynt: Neler bekliyoruz... Merhaba; Hoşgeldiniz; Zafer Bey Yeni üyeler katıldıklarında en azından bir kaç mesaj yazıp ses verdiklerinde daha da mutlu oluyorum. :) Bu hosting olayını en kısa zamanda çözeceğime emin olabilirsiniz. |
Ynt: Neler bekliyoruz... Benim beklentim şu uyku problemimden kurtulmak.Bu siteyi de böyle keşfettim.Bir çok faydalı şey buldum ama benim asıl sorunuma yönelik bi şey bulamadım.Açıkçası benim sorunum sabah kalkamamak şu anki işimi sevmememden kaynaklanıyo olabilir ama işini sevmeyen bisürü insan sabah kalkıp işine gidiyo.Ayrıca ben çocukluğumdan beri böyleyim.eğer kimse dürterek uyandırmazsa uyanıp işime gidemiyorum.çok yorgun oluyorum.belki çok istisna bi sorun benimki ama çaresi ancak sizdedir diye düşünüyorum. dunk56 Bu siteyi hazırladığınız için çok teşekkürler. |
Ynt: Neler bekliyoruz... Kilo verme telkini erken ve zinde uyanmayı sağlıyor.Bir o telkini deneyin derim. |
Ynt: Neler bekliyoruz... Klasik müzik arka planlı mp3ler kategorisi ne zaman açılıcak? 789569 |
Ynt: Neler bekliyoruz... Aslında ne zaman açılacağını zaman gösterecek. Bugün Sosyal Fobi ve Yeni Kilo Verme MP3 lerini yaptım.Ancak son haline getrimEk üzere kayıt yaptığım cd dosyaları yüklemememiş.Bu nedenle bir kaç gün daha gecikmesi soz konusu.. Birazda bir şeyleri akışına bırakmak gerekiyor.Bir bakarsınız aynı gün içerisinde tüm boş olan kategoriler yeni linkler ile doldurulmuş olur. hismiley |
Ynt: Neler bekliyoruz... Ben de onun için her akşam işten geldiğimde kategoriler açılmış mı diye bakıyorum.Çünkü daha önce de söylediğim gibi ney versiyonunu dinleyemiyorum.Teşekkür Ederim. art56art56 |
Ynt: Neler bekliyoruz... telkinler gerçekten işe yarıyor. 26 ama nasıl olsa telkini dinliyoruz herşey yoluna girer derseniz bu yanlış.bizimde çaba göstermemiz gerekiyor.bunu kendimden biliyorum.ben telkinlerden bu etkiyi bekledimde:) şunu farkettim okulu bitirmek için nasıl okula gidip gelmek yeterli değilse ve ders çalışmamız gerekiyorsa,zayıf olmak için aerobik salonuna gitmek yeterli değilse ve orda spor yapmak gerekiyorsa,telkinleri dinleyip isteğimiz doğrultusunda adım atmamız gerekiyor. |
Ynt: Neler bekliyoruz... 956k fikrime katılmanıza sevindim. |
Ynt: Neler bekliyoruz... Alıntı:
siteyi az önce keşfettim ve hemen üye oldum.naryayla çok benzer sorunlar yaşıyorum sınav stresi ders çalışamamak vs.şuan ego güçlendirici mp3ü dinliyorum.nasıl bi yol izlemeliyim. dusun yardımcı olursanız sevinirim... |
Neler bekliyoruz... ben yeni basladım. iki gun oldu. ego guven ve sucluluk dinleyecegim bir hafta. sitede yazılanlardan bunu anladım zaten :) ama ego guvenin sayısını daha yuksek tutuyorum. sonrasında digerlerine gececegim buna kilo verme de dahil. iki gundur daha sakin hissediyorum kendimi. inancımla da ilgisi olduğuna inanıyorum. işe yarayacaklarına inandığım icin bu telkinlerin, işe yaramaları dogrultusunda mesaj gonderiyorum onlara :) gelişmeleri yazarım ben de. sevgiler. |
Neler bekliyoruz... Telkinlerin etkili olabilmesi için inanmak gerekmez.Dinleme süresi önemlidir.Gelişmeleri ilerki günlerde paylaşırsınız. 12389 t678 |
Neler bekliyoruz... Nasıl inanmak gerekmez? her şeyden önce insanın evrene gönderdiği mesajlar önemli deil midir? Ben bu telkinlerin yararlı olmayacağına inanıyor olsam, bu olumsuz bir etkiye sebep olmaz mı gerçekten? Teşekkürler. |
Neler bekliyoruz... Hoşgeldin, İstanbullu... hismiley bende inancın önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum. İnsanın evrene gönderdiği mesajlar gerçektende önemlidir. Çünkü bunlar hayatınızı şekillendirir. Telkinler ise yerçekimi gibidir, inansanızda inanmasanızda çalışır.... Ama inanarak (en azından gelişime inanarak) ilerlemek tökezlemeyi engeller. İnanç olmadan hiçbirşey yapılamaz, niyet ve inanç iki önemli şey .... Sevgiler.... |
Neler bekliyoruz... benim beklentim affedersiniz herkesten özür dilerim "kahrolası" sosyal fobiden tamamen ama hiç mi hiç iz kalmadan kurtulmak.Sosyal fobi lafını duduğumda bu bende de vardı ama artık yok diyebilmek.Toplum içinde rahat dolaşabilmek, sosyal olmak, insanlarla daha rahat iletişim kurabilmek, herkesin bana baktığını sanmadan sokakta dolaşabilmek topluluğa çıkabilmek kısacası yeniden doğmak gibi bişey benim istediğim tabiki sosyal fobisiz doğmak. |
Neler bekliyoruz... Alıntı:
Benim inanmaktan kastetiğim başka bir şey.Şöyle ki elbette direnç gösterirseniz inanmazsanız bu dinleme sürenizi etkiler ve yeterli etki göremezsiniz. Ancak nötr olan bir kişi inanmasa sadece öylesine dinlese bile telkinlerin etkisini görür... Bunu şunun için vurguluyorum.. Bazı sitelerde subliminal ile ilgili olarak normalde hiç bir etkisinin olmadığı sadece kişinin kendi kendisini inandırması neticesinde etki hissedebileceği söylenmektedir. Oysa bu telkinlerin faydalarını gören kişilerin çoğu şüphe ile yaklaşan pekde etkili olacığına inamayan kişilerdir. |
Zaten sosyal fobili olup telkinleri dinledikten sonra benzer etkileri yaşayan kişilerin sayısı oldukça fazla. Bunların bir kısmı foruma yazdılar.Bir kısmı buraya yazmasalarda özel olarak mail yolu ile değişimleri paylaştılar... Sizinde değişimi yaşayacağınıza inanıyorum. |
Neler bekliyoruz... öncelikle aranıza yeni katılan biri olarak merhabalar... bu siteden mailime gelen bir ileti vasıtası ile haberdar oldum.uyesi olduğum birkaç grup var.insan kaynakları, kalite yönetimi.... gibi gurup üyeleri sektörle ilgili güncel haberleri birbirleri ile paylaşır. bu siteyi ziyaret etmemi tavsiye eden bir mail aldım. öyle sanıyorum ki bu gruplardan bir üyenin mailiydi. bu telkinlerin faydalı olup olamıyacağını, nasıl şeyler olduğunu merak ettim. siteyi gezerken birçok faydalı başlık açıldığını ve telkinlerin çeşitli müzik aletleriyle yapılmış olduğunu gördüm. ve bunların arasında ney de var. işte burdan sonrası önemli çünkü artık faydası olurmu diye hiç düşünmüyorum. ney' e bayılırım ve bir faydası olması gerekmiyor sabaha kadar dinleye bilirim. indirdiğim mp3 leri bir kasete çektirip işe giderken arabada dinlemeyi planlıyorum. ama söylediğimgibi lise ve üniversitede sürekli müzik dinleyerek uyumaya alışkın olduğumdan kısık sesli olarak bu mp3 leri dinleyerek uyuyabilirim.telkinlerin faydalı olup olmadığını bilmiyorum(henüz) ama ney beni hem çok rahatlatıyor, huzur , sakinlik, dinginlik veriyor hemde dinlendiriyor. üstelik size birşey daha hatırlatmak isterim ki belki duymuşsunuzdur. Osmanlıda ney ile hazırlanmış dinletiler hastanelerde hastaların tedavisinde kullanılırdı.her nekadar bunları şu anda hastanelerimizde uygulamasak ve unutmuş olsakta bunlar tedavi edici olarak kullanılmış ve biz bir kenara atıp umursamamışız. belki avrupa bizim geçmişimizden örnek alıp bu müzikleri evirip çevirip adını değiştirip bize tekrar satmaya kalkarsa ozaman evet bizim geçmişimizde de müzikle tedavi yapılmıştı deriz. bu bir sitem tabiki. buradaki telkinlerin tedavi edici olduğunu falan savunmuyorum.bunu bilemem. nasıl faydası olacağınıda bilmiyorum. beklentim şu ki bu telkinlerden fayda görmek manasında herhangi bir beklentim yok sadece neyi çok seviyorum. çalışmalar çok güzel . ellerinize, nefesinize sağlık. güzel paylaşımlarınız için teşekürler. çalışmalarınızda kolaylıklar, hayatınızda huzur ve sağlık diliyorum. |
Neler bekliyoruz... Hoşgeldiniz Gencer Bey; Değerli katılımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Ney konusunda katılıyorum size.Zaten ben hem gündüz hem uyurken sadece neyli versiyonları dinliyorum. Ancak bazı arkadaşlar ney sevmiyorlar.Bunun nedeni bence senelerce ney'in dini bir motif olarak tanıtılması... Eski Türk Filmlerinde hep böyle mezar sahnelerinde ney sesi çalınırdı..Bu belkide kişilere olumsuz duygular çağrıştırıyor. Oysa ney dini bir motif değildir.Geçmişi çok eskilere dayanır.Türk filmlerinde yada İnanç Dünyasi gibi programlarda Ney sesini kullanarak belki de bir çok insanın neye farklı bakması sağlandı. Bende neyi çok sevdğimi tekrar ifade ediyorum.Ancak tabii ki herkes neyi beğeniyorsa onu tercih edebilir. dl67 çift anlam kullanmışım burada hismiley |
Neler bekliyoruz... http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/04/03/47.gif Ney değil, gönül sesi Ercan Irmak yeniden popüler olan ney için "Milattan önce 1800'lü yıllara dayanıyor" diyor. Sezen Aksu'dan Orhan Gencebay'a kadar birçok ünlüyle ney çalan Ercan Irmak'a soruyorum: Ruhunda kötülük olan biri güzel ney çalabilir mi? 'Hayır' diyor, olmaz HIZIR TÜZEL (E-mektup | Arşivi) İSTANBUL- Bu ülkede 'ney' deyince, insanın aklınaNeyzen Tevfik gelir önce. Sonra, ramazan günlerinde televizyonkanallarında ney taksimleri eşliğinde, 'İftar vaktine beş dakika kaldı' anonsu ve Türk filmlerindeki cenaze sahneleri gelir. Dini bir motif gibi kullanılır ney sesi bizde nedense. Oysa ki ney sesi, bir ustanın nefesinden can bulduğu zaman, belki de dünyanın en dinlendirici, en rehabilitasyona uygun, en yumuşatıcı, en içten, en vurucu sesidir. Hele ki piyano ve yaylılarla sohbet ettiğinde... Neyse ki, son yıllarda ney sesini daha bir güzel duyar olduk. Ustaların yanında Kudsi Ergüner'in çalışmaları ve Mercan Dede sayesinde, neyin o mütevazı ama kendinden emin sesini yeniden keşfettik. Bu kirlenmişlikte iyi geliyor. Ercan Irmak'ın 'Davet' isimli albümünü dinlerken hissediyorum bunları, içim temizleniyor. Albümlerde hep o var Ercan Irmak, yıllardır müzik piyasasının içinde. Kimin albümünde ney sesi kullanılacaksa Ercan bey üflermiş o neyi. İşte Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, Zülfü Livaneli ve diğerleri albümlerinde ney sesi istedikleri zaman adres hep Ercan Irmak olurmuş, bilmiyordum. Sordum kendisine bu vaziyeti: "Gönlümüzün sesi, içimizdeki duygularımızın yansıması. Hep yıllardır içimde ukte kalmıştır. Dinlersiniz ve kim olduğunu bilmezsiniz. Ama çok güzeldir o. Ama sizin yaşadığınız ortam birtakım şeylerden sizi ister istemez uzaklaştırıyor. Yapılan işlerin daha çok parasal özellikleri önem kazanıyor. Müzikal anlamda baktığınız zaman o istediğiniz keyfi veyahut da olması gerekeni göremiyorsunuz. İstedim ki, gönül yolculuğu derken tabii ki çok doğru bir laf. Doğru yolu buldum ben diyorum. Çünkü en azından müzik yapmayı, müzik nasıl olur, öğrenmenin zamanı yok. Ama bir şey var, bizim yaşanmış kültürlerimiz var. Farkında değiliz. Ben de farkına birkaç sene önce vardım. Nasıl farkında olmazsınız, hayret bir şey. Amapara kazanma derdi, geçinme derdi, piyasada böyle bir durum söz konusuydu. Şimdi doğru yolu buldum diyorum en azından. Hoş eskisi gibi para kazanmıyorum işin doğrusunu söylemek gerekirse. Ama şuna inandım ki, para değil her şey." Bu yazıyı yazarken, beri yandan Irmak'ın üflediği neyinde, Erkan Oğur'un gitarında ve İlyas Mirzayev'in piyano tuşlarında can bulan Sadi Işılay'ın 'Muhayyer Kurdi Saz Semaisi'ni dinliyorum. Beri yandan hiçbir ticari kaygı taşımayan bu albümü çıkardıkları için, TrioLila Müzik Yapım şirketine sempatilerimi sunuyorum. Diyorum ki, Irmak'a "Sanki ruhunda kötülükler barındıran bir insan bunu böyle üfleyemez gibime geliyor": "Yo, mümkün değil. İçi bozuk olan bir insanın içinden güzel bir ses çıkması mümkün değil. Onların yüzüne zaten baktığınız zaman görüyorsunuz. Hayat bize birtakım şeyleri öğretti. Yaşadıkça öğreniyoruz, gördükçe bilgi sahibi oluyoruz. O tip insanları ney kabul etmez kesinlikle. Çünkü siz ona ne kadar yaklaşırsanız o da size o kadar yaklaşır. Neyinizden bir gün uzak kalın o size 10 yıl gibi gelir, istediğiniz sesi vermez. Ama hiçbir kaprisi yoktur, natüreldir. Bütün enstrümanlarda birçok te ferruat vardır. Ama baktığınız zaman ney, bir hiçmiş gibi duran bir kamış parçasıdır. Yüceliği biraz da oradan kaynaklanıyor. Yani çıkan öyle ulvi ki bir ses ki, canlı gibi bir şey." Niye yeniden popüler oldu? Peki, ney sesi son yıllarda neden popüler olmuştu? Irmak diyor ki: "Gerçekten artan bir merak var. Ben aşağı yukarı 30 senedir müzik camiasının içindeyim. Fakat baktığınız zaman neye karşı eskiye oranla ilgi müthiş. Çünkü, evvelden popüler müzik içinde bu enstrüman kullanılmıyordu. İlk defa ben kullandım. Bugün Sezen Aksu'dan tutun herkeste var. Aklınıza kim gelirse hepsinde varım, hepsine çaldım. Neyin sesinin o şarkıyı yücelttiğini, büyüleyici bir ses olduğunun herkes farkında. Bunun yanı sıra elektronik müzikte de, günümüzün gençliğinin dinlediği müzisyenlerde kullanılır oldu. Mercan Dede bir şeyleri dinletti onlara. Neyi tanıttı insanlara." 'Dini bir motif değil' "Dini bir motif midir peki bu çalgı. Müslümanlıkla bir ilgisi vardır mıdır?" dedim. Yokmuş: "Milattan önce 1800'lü yıllara dayanıyor. Sümerler zamanından. Yapılan kazılarda ortaya çıkan bir Sümer mezarlığında ney bulunuyor. Philadelphia Üniversitesi'nde sergileniyor bu enstrüman. Bize 13. yüzyılda Mevlana, tekkeler zamanında geliyor. İnsanla çok örtüşen, insan sesine en yakın enstrüman. O Mevlevilikteki yaşam biçimiyle çok uygun. Çünkü hiç aracısız bir enstrüman. Ortadoğu ülkelerinin hemen hepsinde var, Asya'da, Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da. Hayatın acısını ve yoksulluğunu verebiliyor. İçinde öyle bir güzellik barındırıyor ki, içindeki o boşlukta var olan her şey var ama bir hiçmiş gibi görülüyor, duruyor öyle. Hayat gibi." |
ATAKAN SÖNMEZ; Kesinlikle çok doğru bir saptama . çok haklısınız. işten gelince evde her gece dinliyorum. söylediğimiz şekildeki algılama korkarım ki eşimde de var.:) 'kendimi mezarlıktaymış gibi hissediyorum, her an mevlüt başlayacakmış gibi geliyor ' şeklinde tarif ediyor bana hissettiklerini. smiliyface zaman içerisinde ney'in dini bir motif olduğu şeklindeki algıların değişeceğini umuyorum. ben peyzaj mimarıyım ancak hastane yöneticiliği konusunda da eğitim aldığımdan şu anda sağlık sektöründe faliyet gösteriyorum. belkide bizlerinde katkısı olabilir bu algının düzelmesinde. eskiden olduğu gibi hastanelerin bazı kliniklerinde hastalara yeniden ney dinletilmeye başlanılarak rahatlatıcı ve huzur verici bir müzik olduğu topluma hatırlatılabilir. oluşan bu bilinç dini bir motif olarak algılanmasının önüne geçebilir mi? pek öyle olacağını sanmıyorum ama artık bazı şeylerin farkında olmalıyız . toplumumuzdaki farkındalık artmalı. ney'in bu kadar unutulmasını birazda toplumumuzun gidişatına bağlıyorum. etrafımdaki insanları gözlemlediğimde yaşadıkları hayatı akıntıda sürüklenen gemilere benzetiyorum. amaçsız ve her sunulanı tüketen. seçicilik çoook az. o sebeple farkındalık artmalı dedim. karşımıza gelenleri sorgulamalıyız... her neyse.. konu önemli ve hassas ayrıca sizin gibi benim de önemsediğim bir konu ama galiba çenem düştü. biraz fazla uzattım. anlattıkça açılan bir konu iyisimi ben fazla dağılmadan konuyu bitireyim. belki farklı ortamlarda tanışır ve sohpetlerimize konu ederiz:) sonuç olarak NEY'i seviyorum:) ayrıca moderatör arkadaşlarda dahil olmak üzere her konuyu her yazılanı takip etmeniz olabildiğince bunlara cevap yazmanız beni çok etkiledi. bu çabanız ve ilginiz bu forumu inanılmaz misafirperver kılıyor. daha önce böyle bir forum görmedim. ilginiz için çok teşekkürler. |
Orta asyada hala su ve ney başta olmak üzere birçok enstrüman ile tedaviler özellikle psikolojik sorunların çözümünde kullanılıyor. Sanırım biz biraz da sizin belirttiğiniz gibi akıntıda sürüklenen çoğunluğa sahip olduğumuzdan kendi kültürümüzü dışlıyoruz. Halbuki yurtdışına gidip tencere tava gürültüsü ile terapi alıp üstüne binlerce dolar ödeyen insanlarımız var. Kişisel çabaların genele yayılmasıyla bunları aşabiliriz sanırım. Bu bölümde yorum yapan arkadaşların su ve ney sesi ile ilgili yorumlarına katılıyorum. Hernekadar hüzünlüde gelse aslında sonsuz huzur veren sesler. Sevgiler, saygılar. actionsmile |
Neler bekliyoruz... merhabalar aranıza yeni katıldım. daha once bilincaltı kalıplarımı degistirebilmek icin bir cok yontem kullandım. ancak yaptıgım egzersizlerde usengeclik ve sıkılma duygusu bir turlu pesimi bırakmadı.. her ne kadar konu ile ilgili bircok spirituel kitap devirmis olsamda.. sonuclarını düsün seda ! olumlu düsün seda ! iyi hisset seda ! desemde derinlerde bir yerlerde az bir ilerlemeyle , bilincaltındaki olumsuz kalıpların hala var oldugunun farkına varabiliyorum... beklentim once pozitif dusunebilmeyi saglamak ve bunu onemini algılamaktan ote hissedebilmek. henuz 2 gun oldu.. tavsiyelerinizin hemen hepsini okudum.. haliyle ego guclendirici ve sucluluk la basladım.. bakalım... bu yontemin farklılıgı bende nasıl cereyan edecek.. degisimleri sabırsızlıkla bekliyorum.. ve elbette sizi haberdar edecegim... herşey için ozellikle yonteminizi bizlerle paylastıgınız icin sonsuz tesekkurler.. |
Neler bekliyoruz... Sevgili İstanbullu sana katılıyorum,önce inanç önemli..çünkü inançla pozitif duygular umut,bi ışık doguyor önce.alıcılar açık ve hazır hale geliyor.sanırım Atakan Bey inanmayan üzerinde de etkili olur ,demek istedi..etkili olacagına ihtimal vermeyenler kendilerindeki degişimleri fazla ayırt edemezler diye düşünüyorum.. Ben de şu depresif duygulardan kurtulmayı ümit etmiştim,umdugumdan çok daha fazlası oldu..sigarayı bıraktım,saglıklı beslenmeye başladım,çok daha anlayışlı biri oldum,daha umut doluyum..İnsanların içinde bi çekincem kalmadı daha rahatım ve bence en önemlisi karşımdakine düşüncelerimi rahatça söyleyebiliyorum...önceden kafama durup dururken abuk sabuk şeyler takılırdı,kurtulmak için zorlanırdım..bundan kurtuldum bi kere...insan kendini geliştirdiği sürece hiçbir problem dünyanın sonu degildir...bunu da anlamış oldum..sabahları kendimi berbat hissediyordum,bu yavaş yavaş çok azaldı hatta yok oldu..ancak sigaradan mı telkinlerden mi onu tam seçemedim..belki bünye yükten kurtuldu...aslında çok da fazla olmadı dinleyeli...hatta bir ay olmadı desem dogru..Emegi geçen herkese teşekkürler.. blissy |
sevgili Lerzan bu mesajını bu akşam tesadüfen farkettim. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.her ne kadar bu mesajından sonra tatsız bi sohbet geçmiş olsa da aramızda. ben yine de sohbete açığım seninle her zaman bilmeni isterim. sevgiler onayi |
Dinlede gör Sevgili İstanbullu Yunus'a sormuşlar aşk nedir? Yunus da demişki ben olda gör. Simdi sende dinlede gör.İster inan ister inanma.Yeterki dinle.Atakan beyin dediği gibi inanman gerekmiyor.Dinlemen gerekiyor.Sitedekilerin çoğu inanarak değil denemek için dinledi. Tabiki bende... |
Neler bekliyoruz... ben daha önce çare bulamayıpta sürekli dert yandığım sosyal fobiden kurtulmayı umuyorum aslında bunu aşarsam bir çok engeli de rahatlıkla aşabileceğimi biliyorum çünkü bu öyle bir illet ki insan kendisinde mükemmel bir potansiyel olduğunu biliyor ama buna bir türlü müsade etmeyen bir durumla karşılaşıyor ve insanın kendine güveni namına bir şey bırakmıyor bu da insanın müthiş bir arzuyla yapmak istediklerini içinde bırakamsına neden oluyor bu da insana çok koyuyor açıkçası ama bu telkinler sayesin de bütün problemlerin üstün den geleceğimi ve inanılmaz işler başaracağıma inancım tam |
Neler bekliyoruz... tabiki atakan abini dediği inanmak gerekmez değil telkinler buna seni zaten inandırıyor yani istesen de istemesen de tabi istemeyip dinlemeyi kesersen bir gelişim olmaz telkin mana bakımından inandırmak bir düşünceyi kabul ettirmektir zaten |
Ynt: Neler bekliyoruz... bende yıllardır hafif şiddetlide olsa birlikte olduğum fobimden kurtulmak için dinleyeceğim(sosyal fobi)..birazda kuruntulu bir yapım var bunuda hallederim inşallah..ben inanıyorum olacak.kendine güvenen,kendiyle barışık.mutlu birey olamyı kim istemez?amacım bunu gerçekleştirmek.başaracağım bunu inanıyorum.atakan bey' e sonsuz teşekkürler.. smiliyface |
Ynt: Neler bekliyoruz... merhabalar. t678 ben de ilk olarak çok abur cubur yediğim için iştahım azalsın beklentisiyle başladım telkinlere. ve nitekim oldukça fazla yararını da gördüm. şimdi kimi görsem kilo verdiğimi söylüyor. uy897 daha fazla beklentimse kendime daha fazla güvenmek. kendime bi türlü güvenemediğim bi kaç konu var. onlarda da kendime artık güvenmeye başladım. gssmile ve bir de ben benden kaynaklı olsun olmasın herşeyde kendime bir suç bulan bir insandım. bu yüzden de kendimi pek savunamam. ama artık hiç bi suçum olmayan bir mevzuda kendimi daha iyi savunabiliyorum. 96 ve ve. insanoğlunun istekleri hiç bitmiyor. hep daha fazlasını istiyor. bende aynı şekilde daha fazla güven, daha fazla kendimi ifade edebilme ve savunma yeteneği ve daha fazla kilo vermek istiyorum blissy ben de inanınca herşeyin daha hızlı olacağını düşünüyorum. eğer inanamazsak bi direnç göstermemiz çok doğal. ama inanmak, herşeyi daha kolay hale getirir. super sevgiyle kalın... hismiley |
Ynt: Neler bekliyoruz... Gönderen açık: Dün 04:34:42 ÖSGönderen: lerzan rapor: sigara: tarih oldu. yani SIFIR ama kebap kunefe bu krizlerle bogusuyorum simdi ve bunun yaninda sigara birakmak lutfen inanin hakkaten hikaye.yani bu daha zor.epey cebellesiorum. [youtube=425,350]DpMQHULyzVg[/youtube]sigaranın tarih olusuna kutlama dierek bu şarkıyı önce lerzanım sana sonra tüm aynı fikir de olanlara hediye ediyorum 44 e bende dahil sevincli |
Ynt: Neler bekliyoruz... Merhaba, ben telkinleri yaklaşık 1 aydır dinliyorum. Benim asıl amacım, bilerek ya da bilmeyerek yüklenmiş olduğum yüklerimden kurtulmak. Suçluluk duygusu (farketmesem de mutlaka vardır, başkalarının ne düşündüğünü çok önemseme gibi). Bir de erken ve zinde kalkmak ve ertelemekten vazgeçmek. Bunlardan ilki farkında küçük de olsa olunmayan bir depresyon sonucu olabilir mi bilmiyorum. Ama o ihtimale karşı depresyon scriptini de ekleyeceğim. Genel olarak fazla sorunu olan birisi değilim çok şükür. İlk hafta günde en az 7-8 saat suçluluk ve ego güçlendiriciyi dinledim. İki haftadır da listeme kilo vermeyi ekledim. Aslında kilo almamın sebebi, öğünlerimin arasını çok uzun tutmak ve metabolizmamı yavaşlatmak biliyorum. Sabah 7'de kahvaltı ediyorum, evden çıkıp işe gidiyorum. Saat 13.00'e kadar ders veriyorum ve arada hiçbir şey yeme fırsatım olmuyor. Bazen eve dönünceye kadar ki saat 15.00'i bulabiliyor, birşey yiyemiyorum, açlıktan bayılmak üzere olmama rağmen. Kilo vermek isteyen arkadaşlar için doktorumun söylediği bir şeyi aktarmak istedim. Vücudumuzun verimli çalışması için tıpkı bir kombi gibi, onu sürekli belli bir enerji düzeyinde tutmamız gerekiyormuş. tekrar tekrar söndürülüp yakılan kombiler nasıl verimli bir ısınma sağlamıyorsa, vücudumuz da öyleymiş. Yani sık sık bir şeyler yiyerek kan şekerimizin düşmesini engellemeliymişiz. Bir de sigarayı bırakmak isteyenlere eczanelerde satılan Nicotinell adlı nikotin bandını şiddetle tavsiye ederim. Sigara içme isteğinizle elbette kendiniz mücadele edeceksiniz ama nikotin yoksunluğunun verdiği titreme, sinirlilik gibi hisleri engelliyor. Sigara içebilmek için 1 saatlik dersin bitmesini zor bekleyen ben, 5 yıl evvel yeniden başlamış olduğum sigarayı 8 aydır bırakmış vaziyetteyim. Yalnız içindeki talimatı iyi okuyun ve kullanacağınız boyu da içtiğiniz sigara miktarına göre doğru seçin. En önemlisi de bu bandı kullanırken sigara içmenin aşırı dozda nikotinden dolayı kalp krizine bile yol açabileceğini unutmayın.Bir de bandı vücuttan çıkarınca bile etkisi 2 saat daha devam ediyormuş, o zamana kadar, sigara isteğinizi de yenersiniz zaten. Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almak da abur cubur yemeyi engelleyerek çözülebilir. 7 yıl evvel aynı anda 20 kg verip, 2,5-3 paket içtiği sigarayı (yine nikotin bandıyla) bırakmış biri olarak, bu ikisinin arasında o kadar da direk bir sebep sonuç ilişkisi olmadığını düşünüyorum. Herkese sevgiler. |
Ynt: Neler bekliyoruz... En büyük beklentim; kendime güvenmek ve isteklerimi yapabileceğime inanmak. Umarım başarılı olurum. |
Ynt: Neler bekliyoruz... Merhaba Lerzan, Kilomun gösterdiğinin aksine, aslında aburcuburlara pek de düşkün olmayan birisiyim. Hatta çevremdeki tüm kız arkadaşlarımın zaman zaman çikolata krizlerine girmelerine rağmen, çikolatave tatlıya karşı da bir düşkünlüğümün olmaması, benim aslında erkek ruhu taşıyan bir kadın olduğum şakalarına da yol açıyor(: Ama sigaranın getirdiği el ve ağız alışkanlığıyla, insan kendini oyalamak için birşeyler atıştırma ihtiyacı duyuyor. Bu durumda bir bardak su içiyordum. Ya da dişleri fırçalamak ve onun verdiği ferahlık da insanı bir şeyler yemekten alıkoyuyor. Zaten çok kuvvetli nane tadı olan bir diş macunu kullanınca, hemen ardından yediklerinin de tadı pek bir şeye benzemiyor. Sana sigarayla savaşında başarılar dilerim. Bu arada sigara kelimesini kullanmadan, (olumsuz bir cümle kursan da sigarayı aklına getirdiği için) örneğin "hayatımda bana faydası olmayan hiç bir şeye yer vermiyorum" cümlesini sürekli tekrarlamak da yemek ve sigara alışkanlığına karşı beynine göndereceğin olumlu bir mesaj olabilir. Sevgiler |
Ynt: Neler bekliyoruz... Sevgili lerzan, Önce bir niyet edelim de, sonrasında aklımız veya hislerimiz bize neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu gösterecektir. Bunun yolu akıl mı olur, içgüdüler mi olur bilemem. Ama bazen akla aykırı gelen hareketler de sonunda bizi mutluluğa götürebiliyor diye düşünüyorum. Ama hiç bir şeyden de emin değilim. Bu nasıl? :) (Bu smileyleri kullanmayı bir türlü beceremedim:( ) |
Ynt: Neler bekliyoruz... Öss ye hazırlanıyorum nasıl bir yol izlemeliyim öncelik dinlemem gerekenler hangileri??? |
sevgili byekizz bence... sevgili byekizz öncelikle aramıza hoşgeldin ttli3 bence Ego(Güven)Güçlendirici ve Kendine Güven ile başlıyarak duruma göre yeni scriptler eklenebilir.önce temeli saglamlastıralım derim ben hismiley |
Ynt: Neler bekliyoruz... okadar fazla şey bekliyorumki.ilk önce bu huyumdan mı kurtulsam?hep böyleyim. |
Ynt: Neler bekliyoruz... selam arkadaşlar benim bu telkinlerden beklentim;hayatımda pişmanlıklar suçluluklar keşkeler çok fazla var.bunlardan biraz kurtulabilmek amacım.inş faydasını görürüm.hepinize iyi günler diliyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:41 AM. |