Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim

Uyarılar

Alternatif Kişisel Gelişim kişisel gelişim konuşma, kişisel gelişim, kişisel gelişim ve kişisel başarı, mesleki gelişim kişisel gelişim, kişisel gelişim başarı, kişisel gelişim özgüven, kişisel gelişim makaleler, çocuk kişisel gelişim,

feng shui

Kişisel Gelişim Klubü ve Alternatif Kişisel Gelişim feng shui Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Evler için Feng Shui İşyerleri için Feng Shui Ev Arama (House Hunting) için Feng Shui Proje Aşamasında Feng Shui Senelik Feng Shui Güncellemesi FENG SHUİ EV UYGULAMASI Hangi durumlarda eviniz için Feng Shui Kulllanabilirsiniz? Yaşadığımız mekanlar hergün mutluluğumuzu, sağlığımızı, işimizi, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Alternatif Kişisel Gelişim telkin cd indir izle İstanbul Alternatif Kişisel Gelişim nerededir kimdir Alternatif Kişisel Gelişim çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Alternatif Kişisel Gelişim hipnoz Alternatif Kişisel Gelişim olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Alternatif Kişisel Gelişim hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Alternatif Kişisel Gelişim kuantum düşünce kitap haberi

feng shui

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-12-2007, 12:30 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart feng shui

Evler için Feng Shui
İşyerleri için Feng Shui
Ev Arama (House Hunting) için Feng Shui
Proje Aşamasında Feng Shui
Senelik Feng Shui Güncellemesi
FENG SHUİ EV UYGULAMASI
Hangi durumlarda eviniz için Feng Shui Kulllanabilirsiniz?
Yaşadığımız mekanlar hergün mutluluğumuzu, sağlığımızı, işimizi, ve bereketimizi etkiler. Ne kadar rahat, huzurlu ve bizi destekleyen bir ortamda yaşarsak o kadar daha huzurlu oluruz ve her kalktığımız gün daha enerjik ve verimli olabiliriz.Eğer aşağıdaki faktörlerden şikayetçi iseniz oturduğunuz eve Feng Shui Analizi yaptırmanız çözümler getirebilir.

Evinizde/işyerinizde Feng Shui yapıldığında dört nokta incelenir ve bunlarla birlikte evin yönlerine bakılır-

Çevre -evin konumu
İnsan- evde yaşayanların doğum tarihleri
Zaman:Taşınılan tarih
Mekan:Evin planı
İlk görüşmede evinize/işyerinize gelinip eviniz ve çevresi incelenir, Feng Shui Pusulası (Luo Pan) ile evinizin yönleri, konumu tespit edilir ve yaşayan kişilerin doğum tarihleri, evin tarihçesi (inşa tarihi, yapılan renovasyonlar, tamirat) ve kişisel bilgiler alınır. Bundan sonra bir hafta içinde alınan verilerle size analiz ve öneriler içeren bir rapor hazırlanır ve tekrar sizinle evinizde/işyerinizde görüşülür. Tüm başvurular gizli tutulur.

EV ARAMA (HOUSE HUNTING) İÇİN FENG SHUİ

Eviniz veya işyerinizin sizin için en uygun yer olmasını isterseniz bu doğru seçimi, satın almadan veya kiralamadn evvel yapın. Bunu Feng Shui ile yapabilirsiniz. Risk almadan sizin için en doğru seçimi yapın. Bizi arayıp randevunuzu alın.

FENG SHUİ İŞYERİ UYGULAMASI
Hangi durumlarda işyeriniz için Feng Shui Kulllanabilirsiniz?
İşyerinizde aşağıdaki durumlardan memnun değilseniz işyerinize Feng Shui Analizi yaptırabilirsiniz.

İşyerinizin kazancı
İşyerinizdeki verimlilik
İşyerinizden çalışanların uyumu
Yöneticilerinizin verimliliği
İşyerinizde çalışanlar ne kadar rahat ve dengeli bir ortamda çalışırlarsa o kadar daha fazla verimli olabilirler. İşyerindeki denge iyi bir enerji akışından gelir. Girişiniz gelenleri nasıl karşılıyor? Yöneticilerinizin bulunduğu ofis ortamı nasıl? Kasanız doğru yerde mi? Bunlar hepsi bereketinizi etkileyebilir. Gelin neler yapabiliriz bakalım


Yer / Arazi seçimi
Mevcut işyerinizde iç dekorasyon değişikliği
Mevcut işyerinizde daha verimli olabilmeniz için öneriler
yeni bir işyerinin tasarımı

PROJE AŞAMASINDA FENG SHUİ

Binanız henüz şekil almadıysa veya iç tasrımı yapılmadıysa Feng Shui Analizinin size çok faydası olabilir. Bu şekilde önemli yerleri (girişler, yatak odaları, mutfaklar ve çalışma odaları) daha olumlu enerjileri olan bölgelere koyabilirsiniz. Mekanınızın olumlu bölgeleri evinizin yönlerinden belirlenir. İşyerindeki önemli noktalar yönetici odaları, resepsiyon ve finans bölümüdür. Her zaman bu önemli bölümleri bitmemiş bir projede yerleştirmek bitmiş bir binada çözüm araypı değişiklikler yapmaktan daha kolaydır ve tercih edilir.

Arazi seçimi
Mevcut evinizde iç dekorasyon değişikliği
Mevcut evinizde daha kaliteli yaşamanız için (mutluluk,sağlık,bereket) öneriler
yeni evin tasarımı
işyeri ve evin birleştirilmesi
iç tasarım
ev, bahçe renovasyonu

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:32 PM   #2 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

SENELİK FENG SHUİ GÜNCELLEMESİ
Zaman sürekli değişim halindedir. Enerjide sürekli değişmektedir. İlk yapılan Feng Shui Analizinde uzun vadeli mekanınız analiz edilir ve bulunduğumuz yıl için inceleme yapılır. Yıldız değişiklikleri ve hareketleri evin veya mekanı ve içinde oturanları etkiler. Senelik yıldız hareketlerini bilerek evinizin o sene içinde daha şanslı noktalarını daha fazla kullanıp olumsuz noktalardan kaçınabilirsiniz. Bunu evinizin astrolojisi olarak değerlendirebilirsiniz. Tahminler ve seçenekler.

Feng Shui takvimine göre yeni yıl 4 Şubatta başlar. İster Ocak ayında, ister daha sonra senelik analiz yaptırabilirsiniz.

alıntıdır....
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:37 PM   #3 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui



Yatak odasının feng shui'si çok önemlidir. Ömrümüzün üçte birini yatakta geçiririz; demek ki yatak odamızda evin her yerinden daha fazla zaman geçiririz. Ana yatak odası ön kapıdan en uzak noktada, çapraz hattın ucunda olmalıdır. Bu simgesel olarak oda sakinlerine daha fazla güven verir ve daha iyi uyumalarını sağlar.

Yatağın yerinin önemi yaşamsaldır (ön kapıdan sonra yatağın ve ocağın yerleşimleri çok önemlidir). Yatak öyle yerleştirilmelidir ki, yatakta yatan kişi odaya her gireni görmelidir. İdeali, yatağı kapının çaprazındaki köşeye yerleştirmektir. Yatağın ayakucu doğrudan kapıya bakmamalıdır, çünkü bu Çinlilere tabutu anımsatır. Buna 'ölüm' konumu denir.

Yatak açıkta bir kirişin altında durmamalıdır. Kirişin altında yatan kişinin bedeninin tam kirişin altına rastlayan bölümü hastalanır. Kiriş midenize rastlıyorsa, mide rahatsızlığı çekersiniz. Başınızdan geçiyorsa, başınız ağrır. Yatağın konabileceği başka bir yer yoksa, kiriş yatağı keseceğine uzunlamasına durursa daha iyi olur.

Yatağın başı bir duvara dayanmalıdır. Bir yanı da duvara dayanabilir. Yatak duvara dayanmazsa, yatakta yatan kişi kendini dengesiz ve rahatsız hisseder.

Yatak bir aynaya bakmamalıdır. Yatağa bakan ayna evlilik üzerine büyük gerilim bindirir. Ancak bir nedenle yatan kişi odaya girenleri göremiyorsa, aynalar gerekli olabilir. Doğru bir noktaya konmuş ve odaya girenleri görmenizi sağlayan bir ayna, bu durumu ortadan kaldırır.

Yatak uyanan kişilerin hoş bir görüntüyle karşılaşacakları bir konumda olmalıdır. Güzel bir manzaraya açılan bir pencere bu iş için idealdir. Ancak hem yatak doğrudan güneş ışını almamalı, hem de pencerenin dışında doğrudan yatağa yönelmiş Sharlar olmamalıdır. Eğer bunlar mevcutsa ağır perdeler kullanılarak engellenebilir.

Geniş gövdeli çekmeceler ve komodinler yatağın yanma konmamalıdır çünkü Ch'i akışını engellerler.

Mümkünse yatak pa-kua'da gösterilen yönde olmalıdır. Sağlık ve uzun ömür yönleri daha uygundur elbette.

Kadın hamileyken yatak yerinden oynatılmamalıdır, yatağın altının da bu dönemde tozu alınmamalı ve temizlenmemelidir. Çinliler Ling, yani molekül boyutlarında ruhların yatağın altında doğmamış bebeği bekleyerek ona yaşam soluğu (Ch'i) vereceğine inanırlar. Yeni doğmuş bebeklerin odaları Sharlar açısından kontrol edilmelidir çünkü Sharlar bebekleri mutsuz ederek sürekli ağlamalarına neden olurlar.

Yatak odasının halısı ve duvarlarının rengi oda sakininin elementiyle uyum içinde olmalıdır. Bu özellikle çocuk odaları için önemlidir.

o Çocuğun elementi ahşap/yeşilse, uygun renk mavidir.
o Çocuğun elementi ateş/kırmızıysa, uygun renk yeşildir.
o Çocuğun elementi toprak/sarıysa ya da kahverengiyse uygun renk kırmızıdır.
o Çocuğun elementi metal/beyazsa, uygun renk sarıdır.
o Çocuğun elementi su/mavi ya da siyahsa, uygun renk beyazdır.

alıntı...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:39 PM   #4 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

Evin İçi « Form Ekolü
Odalar evin geri kalanıyla orantılı olmalıdır. Dev gibi bir oturma odası ve daracık yatak odaları olan bir ev kötü Ch'i'ye sahiptir. Odalar düzgün biçimli, tavanlar da yeterli yükseklikte olmalıdır. Odalara özen gösterilmeli, havaları taze ve temiz olmalıdırlar. Kapılar iyi çalışmalı, pencereler rahatça açılabilmelidir. Eve iyi bakılırsa, iyi Ch'i yaratılır.

Oturma odaları yatak odalarından daha geniş olmalıdır. Bunun nedeni yatak odasının yin (dişi) enerji, oturma odasının yang (erkek) enerji ile dolu olmasıdır. Feng shui'ye göre, eşitliğin geçer akçe olduğu günümüzde bile baskın olan erkektir.

Oturma odası yemek odasından ya da mutfaktan daha yüksek seviyede olmamalıdır. Çünkü bu odada misafirler ağırlanır. Eğer oturma odası daha yüksek seviyede olursa, Ch'i evin sakinlerinden ziyade, misafirlere doğru akacaktır. Tek seviyeli katlarda farklı seviyeli katlara göre çok daha fazla Ch'i vardır.

Ön kapı o kadar önemlidir ki, yanlış yerleşimi evin tüm öteki yararlı yönlerini mahvedebilir. Kapı ev ile doğru orantıda olmalıdır ki, doğru yin yang dengesi sağlansın. Yakındaki bir evin çatı açısı ya da doğrudan kapıya yönelen bir yol gibi sharlardan uzak olmalıdır. Bu zehirli oklar bitkiler ya da sharı engelleyen bir paravan, perde yardımıyla engellenebilir.

Kapı geniş olmalı, aydınlık, hoş görünüşlü bir yere açılmalıdır. Bu, farklı bir giriş de olabilir, ama evin içi görünmelidir. Giriş açık olmalıdır ki, yararlı Ch'i içeri dolabilsin. Karanlık girişler de Ch'i enerjisini bozar ve evin kederli, çekicilikten uzak görünmesine neden olur. Bu durum ışıklar ya da geniş bir ayna aracılığıyla çözümlenebilir. Ön kapı doğrudan bir pencereye bakmamalıdır çünkü açık pencerelerin iyi enerjinin evi dolaşmadan kaçmasına neden olduğuna inanılır.

Evin bir arka kapısı olmalıdır. Tek bir giriş çıkışı olan bir evde yaşamak tehlikelidir. Böylesi bir durumda Ch'i durgunlaşır ve sağlık, zenginlik, mutluluk tıkanır.

İç kapılar aynı boyutlarda olmalıdır. Düz bir çizgiye sıralanmış üç ya da daha fazla kapı Ch'i'nin birinden girip, ötekilerden çıkmasına neden olacağı için iyi değildir. Hele bu kapılardan biri ön ya da arka kapıysa, durum daha da ciddidir. Bu kapılardan birini bloke edin. Yapamıyorsanız birinin önüne bir paravan koyun ki Ch'i dolanmak zorunda kalsın. Ya da kapıya bir ayna asın.

Evin tasarımının Ch'i'nin evin içinde zorluk çekmeden dolaşabileceği biçimde olması gerekir. Düz çizgiler negatif Ch'i'yi destekler. Kapılar, kemerler ve öbür açıklıklar düz çizgiler üzerine yerleştirilmemelidir.

Evin için parlak ve iyi aydınlatılmış olmalıdır. Karanlık odalar Ch'i'nin durgunlaşmasına neden olur. Bu nedenle insan kederli evlerde tuhaf duygulara kapılır. Feng shui uzmanları şamdanlardan hoşlanırlar, çünkü şamdanlar yalnızca ışık bolluğu yaratmakla kalmazlar, ışığı çoğaltacak kristallere de sahiptirler.

Karanlık tavanlar başın üzerinde kara bir bulutu simgelediği için Ch'i açısından iyi değildir. Ch'i'nin serbestçe dolaşmasına engel oldukları için kötü şans getirirler.

Ahşaptan yapılmış her şeyde ahşabın yolu dik durmalıdır. Ahşabın yolunun başka bir yöne doğru olması zenginliği uzaklaştıracağı için kötü feng shui anlamına gelir. Ayrıca ahşabın bir ağacın büyüdüğü yönde olması da zenginlik demektir.

Masa ve yataklar duvara dayanmalıdır. Odanın ortasında dururlarsa sakinleri otorite yitirir. Eşyalar odanın ortasında kendi başlarına duruyorlarsa 'yüzer' bir durumda, 'tabut konumunda'dırlar demektir. Bu Çinlilerin uygun bir mezar yeri bulunana kadar yakınlarının tabutlarını tapınağın ortasında tutmalarından kaynaklanan bir gelenektir.

Bununla ilgili bir arkadaşımın on bir yaşındaki çocuğu hakkında çarpıcı bir örneğim var. Babasının işyerindeki masasını taklit etmek için kendi çalışma masasını odasının ortasına koydu. O zamandan beri ödevlerini yapmakta zorlanıyor ve ailesini endişelendiriyordu. Masayı eski konumuna taşımalarını önerdim ve çocuğun okul başarısı ânında düzeldi. Babası da işyerinde kendi masasının konumunu düzeltince, üç ay içinde terfi etti.

alıntı...


  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:41 PM   #5 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

KİRİŞLER

Açıkta kirişler negatif Ch'i üretir. Stres ye gerilim yaratarak maddi ilerlemeyi engeller. Açıkta kirişlerin altında uyumak iyi değildir, baş ağrılarına, onur kaybına ve kötü şansa neden olurlar. Bir çalışma masasını açıkta duran bir kirişin altına yerleştirmek çok kötü feng shui'dir.

MERDİVENLER

Merdivenler mümkünse hafifçe kıvrılmalı ve açık bir hole açılmalı, basamaklar geniş ve yuvarlak hatlı olmalıdır. Sarmal merdivenler özellikle evin merkezinin yakınındaysa, çok kötüdür. Merdivenlerin ön kapıya bakmaları da kötüdür. Ch'i kapıdan kaçar.

Merdiven kasaları sağlam olmalıdır. Basamakları ayrı ayrı merdivenler paranın kaçmasına neden olur. Merdivenler her zaman iyi aydınlatılmış olmalılar ki Ch'i rahatça aksın.

TUVALETLER

Çinliler utangaç olup tuvaletlerini gizlemeyi yeğlerler. Tuvaletler doğrudan ön kapıya, yemek, oturma ya da çalışma odalarına bakmaz. Ön kapıya bakan bir tuvaletin eve giren tüm Ch'i'yi alıp götüreceğine inanılır. Tuvalet arada bir kapıyla uzun bir koridorun sonundaysa da aynı şey meydana gelir. Tuvalet ve banyo kapıları kapalı tutulmalıdır.

MUTFAKLAR

Mutfak yemek odasına mümkün olduğunca yakın olmalıdır. Bu iki mekân birbirine uzaksa, aile sorunları yaşanır. Mutfak aydınlık ve havadar olmalıdır. Yemeğin hazırlandığı yer olduğu için Ch'i olabildiğince engelle karşılaşmadan dolaşabilmelidir. Pencereler, temiz hava, renkler hep yararlı Ch'i'nin avantajınadır.

Ev sakinlerinin sağlığı ve zenginliğiyle doğrudan ilgili olan ocağın yeri son derece önemlidir. İdeal olanı, evin merkezine doğru yönlenmesidir; bu, aileye bolluk getirir. Ön kapıya yönlenirse ailenin sağlığı ve maddi durumu sıkıntıda demektir.

YEMEK ODALARI

Yemek odaları geniş olmalıdır. Yuvarlak masalar tercih edilmelidir. Geniş bir aynanın masanın üzerindeki yiyeceği yansıtması yararlıdır ve etki olarak yemek miktarım ikiye katlar.

Bu durum bolluk ve zenginlik duygusu yaratır. Duvarlara yiyeceklerle ilgili resimlerin asılması da bolluğu simgeler.

YATAK ODALARI

Batılı evlerinin çoğunda yatak odaları bir koridor boyunca sıralanır. Bu, iki nedenle negatif Ch'i yaratır. Uzun koridor olumsuz enerji yaratan düz bir çizgidir ve bir geçişe açılan bir aradaki pek çok kapı rekabet ve hayal kırıklığı yaratır...

alıntı...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:45 PM   #6 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

Feng Shui Tedavileri
Yaşadığımız alanların Feng Shui öğretisine göre mükemmel olmasını beklememiz mümkün değildir. Zaten Feng Shui’nin de amacı farklı yöntemler kullanarak, yaşanılan alanları daha iyi hale getirmek, böylece yaşayanların hayatlarındaki aksaklıkları gidermek, eksiklikleri tatmin etmek ve daha iyiye taşımaktır.

"Dokuz Temel Çare" olarak bilinen "tedavi" yöntemleri evde yaşayanların kişisel ihtiyaçlarına ve Feng Shui’nin kurallarına göre dikkatli bir şekilde uygulanabilir. Ancak bir tarafı düzeltirken, diğer hayat alanına zarar vermemek konusunda dikkatli olmak da önemlidir.



Parlak Nesneler

Feng Shui’de “aspirin” olarak kabul edilen aynalar, iç ya da dış mekanlarda enerji akışını daha iyi hale getirmek, eksik noktaları tamamlamak, kötü enerjileri dışarı yansıtmak ya da iyi enerjileri içeri çekmek için kullanılabilir. Ancak aynaların çoklukla ve bilinçsiz şekilde kullanılması tehlikelidir.


Kullanılan ayna ne kadar büyükse o kadar iyidir.

Feng Shui’de tedavi olarak kullanılan aynaların çerçeveli, temiz ve bakımlı olmasına dikkat edilmelidir. Kırık aynaların hemen yenisi ile değiştirilmesi ya da tamir edilmesi önemlidir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 12:50 PM   #7 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

Aynalar çok farklı şekillerde olabilir. yuvarlak, kare ya da dikdörtgen aynaların kullanılması mümkündür. Ama aynalar yekpare (tek parça) olmalıdır. Küçük parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan aynalardan kaçınmak gerekir.

Bagua Aynası olarak bilinen, dışbükey aynalar koruma amaçlı olarak kullanılır. Bagua Aynası’nın iç mekanlarda kullanılması uygun değildir. Sekizgen şeklinde olan ve sekiz yönün sembollerini içeren (trigramlar), yeşil kırmızı ve sarı renklernden meydana gelen, Bagua Aynası, dışarıdan gelen Shar Chi’yi yansıtmak hatta kaynağına geri yollamak için evlerin, dükkanların dışına asılır. Yin enerjisini sembolize ettiği için, iç mekanlarda dengesizlik yaratabilir.

Kapıların, girişlerin ya da pencerelerin karşısına ayna asmak uygun değildir. Chi’nin yani enerjinin giriş noktaları olan bu konumlardan, enerjinin geriye yansıtıldığı yani Chi’nin kaçtığı düşünülür.

Aynaları karşılıklı asmak, enerjinin sürekli yansıtılmasına neden olaması nedeniyle, mekanın içinde dolaşmasına engel olur.

Yatağın tam karşısında hiç bir zaman ayna olmamalıdır.

Aynanın yansıttığı görüntünün güzel bir manzara ya da görüntü olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Aynaları dışarıdaki suyu, ışığı ve manzarayı içeri çekmek için kullanmak idealdir.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2007, 06:28 PM   #8 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: feng shui

Feng Shui'nin temel gereçleri, pakuanın esas unsurları çevremizdeki doğal dünyadan gelir; pusulanın yönleri, 5 ana unsur (toprak,ateş,su,metal,ağaç) ve bir gün batımının ateşli kızılından, gökyüzünün dinginlik veren mavisine kadar doğanın renkleri. Bu doğal gereçleri dikkatli bir biçimde kullanarak çevrenizle uyum kurabilir ve bunun sonucunda ortaya çıkacak olan sağlık, mutluluk ve başarının tadını çıkarabilirsiniz.

Pusulanın Yönleri:

Güney: Güney en uğurlu yöndür. Bu yüzden Çinliler güneyi haritanın tepesinde gösterirler. Güney sözcüğün her anlamıyla yüksek bir noktayı temsil eder. Yaz mevsimini,yazın acelesiz günlerinde geleceği düşünülen ün, servet, kısmet, şenlik güney tarafından yönetilir. Bu yön ısı,ateş ve kırmızı renk ile ilişkilidir. Kırmızı Çinlilerin kutlama ve mutluluk rengidir.Eğer güneye bakan bir duvarı kırmızıya boyarsanız, kendinize kısmet, ün, serveti çekerken bir yandan da bu konudaki zararlı etkileri kovmuş olursunuz. Güneyin sayısı da sayıların en büyüğü olan 9'dur.

Batı: Sonbahar mevsimi ile ilişkili olan batı,metalin parlaklığını temsil eden beyaz renkle ifade edilir. Beyaz renk ayrıca batının büyük etki alanları olan saflık ve çocukları da ifade eder. Batının hayvanı beyaz kaplan, sayısı 7'dir.

Kuzey: Kuzey, soğuk havalar, rüzgara açık oluş ve şiddetli karakış ile ilişkilidir. Su ile ifade edilen kuzeyin sayısı 1'dir. Su parayı temsil eder, suyun akışı nakit akışı demektir. Meslekler, işler, ticarethaneler bu yön ile yönetilir. Ölüm, felaket ve kötülük kuzeyin etki alanına girer. Kuzeyin hayvanı, uzun ömürlülüğün simgesi olan kaplumbağadır ki bu da ölüm ile ilişkiyi azaltır.

Doğu: Yükselen güneşin yönü olan doğu, büyüme, sağlık ve aile yaşamı ile ilişkilidir.

İlkbahar,doğunun mevsimi, 3 de sayısıdır.Uyum ve refah doğu tarafından yönetilir. Tüm büyüyen şeyleri temsil eden ağaç,doğunun hakim unsurudur ve güç, kuvvet ve gelişmeyi simgeleyen ejderha onun hayvanı, yeşil de rengidir.

Güneydoğu: Pusulanın yönlerinin yarısı,mali durumun bazı bölümlerini yönetir, ama güneydoğu, bolluk ve zenginlikle doğrudan ilişkili pusula yönüdür. Rengi mor ve sayısı da 4'tür.

Güneybatı: Bu yön evliliği, eşleri ve her türlü birlikteliği yönetir. O ayrıca anneliği de simgeler. En temel unsur olan toprağın rengi sarı,güneybatıya hakimdir. Sayısı 2'dir.

Kuzeydoğu: Eğer okulda başarılı olmak ya da herhangi bir akademik başarı kazanmak istiyorsanız bu yöne dikkat etmelisiniz. Kuzeydoğu, bilgi, zeka ve öğrenimi temsil eder. Turkuvaz onun rengi ve başarının, zenginliğin ifadesi 8'de onun sayısıdır.

Kuzeybatı: Yurt içi ve yurt dışı yolculukların yönüdür. Babalığı ve ev yaşantısında yer alan hobileri ve merakları yöneten yöndür. Bu yönün rengi gri, sayısı 6'dır.



Beş ana unsur:

Ağaç,ateş,toprak,metal,su.

Bu 5 ana unsuru akıllıca kullanarak çok iyi bir enerji yaratabilirsiniz.

Yaratıcı evre içinde ağaç ateşi besler,küllerinden toprak üretir, toprak maden cevheri oluşturarak metal yaratır ,metalin yüzeyindeki buğulaşmadan su meydana getirir ve su da bitkileri ve ağaçları yaratıp besler.

Yıkıcı evre içindeyse ateş metali eritir, metal ağacı keser, ağaç toprağı çürütür, toprak suyu bulandırıp çamurlandırır, su ise ateşi söndürür.







Ana Unsurların Yaratıcı Evresi

İşte yaratıcı ve yıkıcı unsurlara örnekler:

-Ateş,kırmızı,ün,servet,kısmet ve şenlik güney yönüyle ilişkilidir.Eğer şansınızı ve servetinizi artırmaya,ün kazanmaya ya da yaşamınıza biraz daha şenlik katmaya çalışıyorsanız,oturma odanızın ya da iş yerinizin güney duvarına kırmızı mumlar koyun.

-Öte yandan su ateşi söndürür.Odanın güney tarafına akvaryum,yapay bir pınar koymayın ya da içine göl,deniz gibi su bulunan bir resim asmayın.Bu bölgede şansınızı artırmak için ateş unsurunu kasten vurgulasanız da , buraya su koymak , sizin güneyin sunduğu iyi şeyleri kazanma şansınızı söndürecektir.

-Doğu duvarına pirinç şamdan,kurşun kalay alaşımı tabaklar ya da gümüş eşya gibi metal eşyalar koymaktan kaçının.Yıkıcı evre içinde metal doğunun unsuru olan ağacı keser,ve bu ailenizin kuvvetini ya da bağlılık duygusunu dağılıp çözülmeye götürebilir.

-Batı,çocuklarla yakından ilişkili yön olduğundan,küçük bir çocuğun yatak odasının batı duvarına (bir lamba,heykel ya da resim çerçevesi) gibi beyaz ve metal bir şey koyarak onun Chi’sinin olumlu bir biçimde gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

Olumlu Feng Shui oluştururken yaratıcı olmaya çalışın.Hedefleriniz ve ilgi alanlarınız sizi bireysel gereksinimlerinize uygun Feng Shui ayarlamalarına götürecektir.
alıntıdır....




  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


feng shui

Kişisel Gelişim Klubü ve Alternatif Kişisel Gelişim feng shui Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Evler için Feng Shui İşyerleri için Feng Shui Ev Arama (House Hunting) için Feng Shui Proje Aşamasında Feng Shui Senelik Feng Shui Güncellemesi FENG SHUİ EV UYGULAMASI Hangi durumlarda eviniz için Feng Shui Kulllanabilirsiniz? Yaşadığımız mekanlar hergün mutluluğumuzu, sağlığımızı, işimizi, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Alternatif Kişisel Gelişim telkin cd indir izle İstanbul Alternatif Kişisel Gelişim nerededir kimdir Alternatif Kişisel Gelişim çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Alternatif Kişisel Gelişim hipnoz Alternatif Kişisel Gelişim olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Alternatif Kişisel Gelişim hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Alternatif Kişisel Gelişim kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.