Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yaşam Koçluğu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/)
-   -   Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü . (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/329267-simdi-de-yasamak-zihin-kontrolu.html)

Merto 20-04-2009 12:02 PM

Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Zihnimiz kontrolü kendi elinde tutabilmek için, sürekli olarak şimdiki an'ı geçmiş ve gelecekle gizlemeye çalışır, bunu buraya kadar anladık.
Ama bu otomatik programlı bir işleyiştir onun için. Yani o bir makinedir ve görevi budur zaten. O endişelenmelidir bize en kötüsünü sunmalıdır ama biz onun her sunumunu ciddiye almamalıyızdır. Çünkü biz idrak sahibi bilinçli en üstün varlıklarız ve onun geçmiş tecrübelerine dayalı önermelerini dinleyip, içinde bulunduğumuz gerçeğe en yakın çözüm yoluna gitmeliyizdir sadece o kadar.

İyi bir patron müessesesindeki tüm elemanlarını izler ve onların fikrini alır, onları dinler, o yüzden onlara maaş verir.. ama asla onların dediğini bire bir uygulamaz!
Ekibinin tüm bu önermelerinden, karma bir kendi ticari politikasına göre en uygun olan projeyi üretir ve uygular. İşte biz asli patronu devre dışı bırakmışız ve sürekli olarak AN'ı geçmiş ve gelecekle örtüp gizleyen zihnimiz yüzünden, şimdi'de sabit olan varlığımızın canlılığı ve sonsuz yaratıcı potansiyelini, zamana dayalı endişeler kaygılar zihinsel diyaloglar monologlar tarafından örtmekteyiz. Sonra da kandılırdığımızı iddia etmekteyiz !

Kısacası varlığımız zihin ve zaman tarafından örtülürken, gerçek doğamızı görme şansımız olmaz ve öz-bilincimizi fark edemeyiz, varlığımızı zihinsel gürültüden ibaret sanarız, o bizim sahte de olsa kimliğimiz olmuştur artık.

Yani şirketi eleman yönetmektedir !.
Ve bu kimlik egosal ve duygusal, kurgusal, gerçeklerden uzak bir kimliktir.
Bu kimlik geçmiş gelecek senteziyle an'daki realiteyi doğru anlayamamakta ve belki de hatalı önermeleriyle hayatı, vahşi, acı, intikam, gözyaşı dolu bir arenaya çevirmektedir, sonra da buna -kader-i ya da yaptıklarının cezası damgasını vurup, acısını da ilginç bir haz ile mazoşistçe yaşamaktadır.

SinanATASOY 20-04-2009 01:15 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Bu elemanı kolayca devre dışı bırakmanın yolu varmıdır peki?

serkangs 20-04-2009 01:30 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Cok tesekkür ederim paylasim icin. Elemani devre disi birakmanin tek yolu AN'I yasamak. Icimizde o güveni olustutabilmek cok önemli. Endise ve kaygilar insanin birseyleri Kontrol edebildigi hissini verir, ama bu cok büyük bir yanilgidir. AN'I yasamak demek, sevgi, güven, bolluk, yani herseyin en güzelini yasamaktir. Cünkü Farkindalikikla yasadigimiz zaman herseye kadir olan ALLAH'IN kanalina acigizdir. O bizim icin en iyisini , en güzelini , ve en hayirlisini sunacaktir. Önemli olan, eger inaniyoruz diyorsak, bunu AN'I yasayarak endise ve kaygilari birakip, icmizde ALLAH'A olan güvencimizle yasamaliyiz. Bunu basardigimzda, artik Özgürlüge ve Ferahliga kesin kavusurz. Sevgi ve Saygiyla kalin

Merto 20-04-2009 01:58 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Şimdide yaşamanın en kolay yolu şimdiki anın farkında olmak üzere çalışmaktır, peki bu nasıl yapılacak?

Gün içerisinde sürekli düşüncelerimizin farkında olup onları yargılamadan farkında olmak bunun bir yolu. İslamda istiğfar denen ve Peygamberin bile günde 70 kez istiğfar ederim dediği de bir şekilde budur.

Tüm dikkatin her an o an yapılan şeyde olması da bunun yollarındandır, zaman içinde alışkanlık olarak kazanılabilecek bir farkında olma halidir.

Aydınlanma ile sürekli bir anda kalış olduğu belirtilir. Meditasyon v.b tüm çalışmalarda öz beklenti budur.

Bu konuda okunabilecek çok güzel bir kitabıda tavsiye edebilirim

ŞİMDİNİN GÜCÜ
Eckhart TOLLE

PEMBE YETİŞEN 20-04-2009 06:43 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
zihnimi kontrol edemediğim çok oluyor hep giziyor onu tutamıyorum

yas_min 05-05-2009 09:59 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
guzel bilgiler icin tsk ederim mert bey:)

KURDELE 23-12-2009 10:43 AM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
ya hep geçmişteyim ya gelecekte şimdi şu an nerdeyim,ne yapıyorum çoğu zaman farkında olmadan yaşıyorum geçmişin üzüntüleriyle geleceğin ümitleri artasında sıkıştım kendimi durdurmak istiyorum şimdi şu anda

esen27 24-12-2009 07:35 PM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
geçmişi hiçbir zaman silemezsin ancak onu kabul edip yaşadıklarından dolayı deneyimleri için teşekkür et ve şimdiyi yaşamak istediğini söyle
öyle zamanlarda ana dönüyorum ve zihnimi boşaltıyorum diyebilirsin
yaşanan ne olursa olsun onları kucaklamak sevgi ile
sarılmak hayatımıza çok şey katacaktır deneyerek farkı hisedeceksin
şimdiyi yaşamak ana dönmek gelecek ve geçmişi düşünmemek
püf noktası başarılar

Yilmaz 25-12-2009 03:16 AM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Gecmis yasam yani anilarimiz, simdiki bilgilerimizdir. Bu bilgiler istesenizde istemesenizde her zaman var olacaklardir, öncelikle bunu kabullenmek daha sonra simdiki zamani yasamak icin Merto beyinde söyledigi gibi yargilalamamak, günlük yasamimiza yargilarla bakmadigimiz sürece simdiki zamanin farkina varabiliriz ve anlayabiliriz. Simdiki zamani anlamak ve yasamak icin ise gerekli olan acik bir zihin, acik zihin ise gene zihnimizde olusanlari yargilama süreci ile zihinin tekrar kontrolden cikmasi ve simdiki zamani görememesidir. Simdiki zamani anlaybilmek icin anilarimizin konumunu ve simdiki durumunu anlamaya calismamizdan gececektir.

simka 25-12-2009 04:14 AM

Cevap: Şimdi de yaşamak - Zihin kontrolü .
 
Ho'oponopono yapmanın en güzel getirisidir "An" da kalmak ve o anda da Yaratıcı ile bağlantıda olmak. Uygularken zihniniz zaman yolculuğu yapamaz siz isteseniz de...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.