![]() |
Cevap: Geri döndüm! :) Ben onunlayken başka bi ben keşfettm kendimde... Daha iyi niyetli, daha yardımsever, çevresindeki insanlara güzellik katan bir ben.. şimdi o beni kaybetmicem hayatımda o yok diye... çünkü karanlık yanım beni kendime, insanlara ve hayata karşı büyük güvensizliklere itiyo.. bi daha asla öyle olmıcam, ben ne yaşarsam yaşayayım içimdeki güzellikleri korumaya ve onları sevdiklerim için de kullanmaya devam edicem... kendimi bir daha asla harcamıcam, kimsenin beni harcamasına da izin vermicem... :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Sanırım Onur'la sınavımdan da alacağım dersi aldım.... Spiritüel yolculuğun ne olduğunu anlamaya başladıktan sonra geçmişime dönüp bakıyorum da, ne çok sınavdan geçmişim, ne çok öğretmen girmiş hayatıma... "Öğrenci öğrenmeye hazır oldukça öğretmen gönderilecektir... " der spiritüel felsefe.... Şimdi daha da büyük dersler bekliyor beni.... Onları karşılamaya hazırım... :) veee aşksız bir hayat istemiyorum Onur'a da beni gerçek aşkıma bi adım daha yaklaştırdığı için teşekkür ediyorum.. :) |
Cevap: Geri döndüm! :) "Öğrenci öğrenmeye hazır oldukça öğretmen gönderilecektir... " canım bu söze bayıldıım. |
Cevap: Geri döndüm! :) gerçekten öyle ama sweetcim genelde beklemediğimiz anlarda karşımıza çıkarlar melekler sürpriz yapmayı da sever öyle ne kadar hazır olsak da en beklemediğimiz anda çok tesadüfen tanışmış gibi görünen insanlar genelde bizim öğretmenlerimiz... :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Alıntı:
bunlardan biri sweeet diğeri de benim sanırım smil56 |
Cevap: Geri döndüm! :) eveeeet siz benim yeryüzü meleklerimsiniz :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Yol arkadaşlığı birbirimizle bildiklerimizi paylaştıkça daha güzel ve verimli oluyor, kızlar sizi seviyoruuum... |
Cevap: Geri döndüm! :) ben de ben de :)) |
Cevap: Geri döndüm! :) hayıııır en çok ben hıhhhhh :D:D D |
|
Cevap: Geri döndüm! :) Bu aradaaa Mutsuz Olmak Günahtır'ı okuyorum Mustafa Çay'dan harika bir rehbeeer hem nasıl mutsuz olduğumuzu hem de nasıl mutlu olabileceğimizi anlatıyor hem de dili çok eğlenceliii kesinlikle herkese tavsiye ederimmm :) |
Cevap: Geri döndüm! :) :)) o kadar çok kitap var ki okunacakk |
Cevap: Geri döndüm! :) Onur'la ilişkimden çıkardığım dersler : 1) İnsan birisini sevince gerçekten onun yerine kimseyi koyamıyormuş, araya başka insanlar girmiş olsa da "ille de sen tek bildiğim, uğruna sevgiler aşklar tükettiğim.." diyebiliyormuş :) yani kendine güvenen ve sevildiğine inanan bir kadın aldatılmaktan korkmamalı :) 2) Bir insan sizi gerçekten seviyorsa onu kaybetmenize sebep olacak şeyler: onun yanında mutsuz olduğunuzu hissettirmek/düşündürmek, ona haksızlık etmek. Bu ikisini yapmayınca, bir de erkeği çok arayıp sorup boğmadıkça o kişi sizi gerçekten seviyorsa bırakmaz. Ki, bunları yaptıysanız ve terk edildiyseniz ben gibi, gene de sadece hayatınızdan gittiğini, sevgisinin gene bitip tükenmediğini, en küçük şeyde yeniden alevleneceğini ama maalesef artık herşey için çok geç olacağını bilmek gerek... 3) Hayır demeyi öğrenmek. Bir insanı sevmek onun için içimizden gelmeyen şeyleri yapmaya katlanmak değildir. Bu konuda karşılıklı olarak sınırları çizmek ve aşmak gerekiyorsa (çeşitli psikolojik sebepler vs varsa ortada) birlikte, karşılıklı destek yoluyla sorun değil çözüm odaklı bir şekilde aşmak gerekir. 4) Çift olmak demek kendi karakterimizden ödün vermek değildir. Ancak iki tam benlik bir biz edebiliyormuş... :) çok bilmiş bilmiş konuşuyorum da kendim geçmişte yapabildiğimden değil, ama sevgililerin kendilerine ait hobileri olabilir, kendilerine ait alanları olabilir ve olmalıdır, bazen bazı şeyleri yalnız başlarına, ya da sadece siz olmadan yapmak istemiş olabilirler, bunun sebebi sizi istememekten çok daha başka şeyler de olabilir... bu konuda anlayışlı ve sabırlı olmam gerektiğini öğrendim. 5) İlgi, sevgi ve saygı beklentilerim konusunda haklı olduğumu öğrendim :) ama bir insanın sizi nasıl ve ne şekilde seveceğinin belli olmayacağını, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu, "ben şöyle sevilmek istiyorum" derken çok çok daha fazla ama çok çok başka türlü sevilebileceğimizi öğrendm :) 6) Zıt karakterdeki insanların iki seçeneği olduğunu öğrendim : Güç mücadelesine girmek(ego savaşı) ya da birbirlerinin eksik yönlerini tamamlayarak birbirlerini geliştirmek. Biz Onurla dönem dönem her ikisini de yaptık. 7) Herşeye rağmen uzun ilişki yürütebildiğimi ve benden vazgeçmenin de o kadar kolay olmadığını öğrendim :) (hep imrenirdim de sevgilileri bir türlü bırakmayan kızlara kendim hep terk edilen olduğum için) Bu aralar Onur konusunda kafam sakinken bu muhasebeyi yapmam gerekiyordu, o benim için gerçekten büyük bir öğretmendi, bana pek çok konuda aynalık etti, derslerimi çıkarmadan yoluma devam edemicem sanırım, çünkü hala hayatımda yeni bir şey olmuyor elimden geleni yapıyorum ama:D |
Cevap: Geri döndüm! :) güzel bir işim ya da en azından yüksek lisansım olsun istiyorum.... hayatta uğraşlarım olsun ve bu uğraşlar benim için anlamlı olsun istiyorum... sanırım yeniden bi kendimi keşfetme sürecine girmem gerek? tam olarak ne yapmak istiyorum, nelerden keyif alıcam, ne beni geliştirir?? insan gelişiminin durduğunu hissettiğinde, hayatına yeni dersler çekemediğinde ne yapmalıdır?? |
Cevap: Geri döndüm! :) meleğimmm çıkardığın derslere bayıldımm:)) |
|
Cevap: Geri döndüm! :) haftaya pazartesi ODTÜ'nün müzikal topluluğu The Company'nin tanışma toplantısı var ona gidicemmm umarım iyi geçer umarım beni de aralarına alırlar.... çok güzel yeni bir başlangıç olacak benim için eğer olursa :) nolur olsun nolur nolur :) |
Cevap: Geri döndüm! :) İnşallah olur canım, enstrüman çalıyor musun? :) |
Cevap: Geri döndüm! :) çalıyorumm klarnet çalıyorum 7 senedir :) |
Cevap: Geri döndüm! :) vay canına :) harika ben de amatörce gitar çalıyorum :)) Kursta harika bir arkadaş grubumuz vardı 2 yıl devam ettim ritim çalıyorduk hep birlikte ya da solo söylüyorduk, baya eğleniyorduk. Şimdi de aldım mı elime gitarı ben bu şarkıyı çalarım hem çalarım hem de söylerim dediğim zaman çalıyorum. Ama bir grubun üyesi olmak ayrı bişey. |
Cevap: Geri döndüm! :) ben de okulun orkestrasındaydım, hatta önce eski bir arkadaşım mesaj attı, mezunlar orkestrasının çalışmalarına davet etti, çok sevindim şimdi zıp zıp zıplıyorumm yaşasın artık sıkılmıcamm :D |
Cevap: Geri döndüm! :) Merhaba günlükçümmm, Çok ihmal ettim seni çok da özledimmm staj yapıyodum 3 haftadır bugün son günüydü uzatmamı istiyorlar çalıştığım yerde benden çok memnun kaldılar ama mümkün olacak mı bilmiyorum bi de ben maaşlı bi iş istiyorum ama stajın da hakkını yemeyeyim şimdi beni kendime getirdi hayatımı düzene soktuuu kendimi işe yarar hissettirdi ve birsürü de şey öğrendim televizyonlar, kamera arkası, reji, stüdyo hepsi çok çok eğlenceliydiii :) Bu arada sana bi haberim var eski erkek arkadaşımı silmişim ben tamamen (bu arada kendisi bana doğumgünümde 00.00 da mesaj attı söylemiş miydim?? :)) ama ben şöyle tuhaf bi durum yaşıyorum zamanında ona çok anlam yüklemiştim, hayatımdaki varlığına, kişiliğine, davranışlarına... fakat şimdi o anlamları unuttum, Eternal Sunshine of the Spotless Mind diye bi film vardı ya aynen onu yaşıyorum sanki... Bakışına gülüşüne sözüne, söylediğine, söylemediğine, yaptığına yapmadığına yüklediğim anlamlar bir bir siliniyor kafamdan... çok garip. Bu arada hayatıma başka erkekler girip çıkmaya devam ediyor ama hala geldikleri hızla gitmeye devam ediyorlar bilinçaltımda bunu tetikleyen çekirdek inancın ne olduğunu çözmeye çalışıyorum neden ben kalıcı ilişkiler kuramıyorum hala bulamadım... En yakın arkadaşım İstanbul'a taşındığından beri zaten çok büyük bi boşluk ve yalnızlık hissediyorum kendimi elimden geldiğince motive etmeye çalışıyorum ama bazen çok zor oluyor... Ama gene de içten içe çokça büyüdüğümü olgunlaştığımı hissediyorum günlük bunu anlatmak zor da belki işler benim açımdan daha önce hiç olmadığı kadar yavaş geliştiği için, nadiren fırsatları yakalayıp değerlendirebildiğim için mesela bu staj gibi... çok yavaş akıyor hayatımın nehri.. ama durmak yok yola devam :P |
Cevap: Geri döndüm! :) seni cadı senii :)) durmak tabi ki yookkk :))) |
Cevap: Geri döndüm! :) bazen gerçekten dayanma gücümü yitiriyorum. bir insanı seviyorum, bir insana alışıyorum ve o tam da alıştığım, sevdiğim, güvendiğim an hayatımdan çıkıp gidiyor... insanlar resmen son 1 senedir hayatımdan çıkmak için giriyormuş gibi hayatıma... üstelik ben kaybetme korkusu da yaşamıyorum eskisine göre çok büyük aşamalar kaydettim bu konuda ama yoruluyorum günlük... çok yoruluyorum... yıprandım çok duygusal anlamda... aşkı özledim... gerçek anlamda sevmeyi, sevilmeyi çok çok özledim... mutlu olmak istiyorum. |
Allah hepimize hayırlı insanları nasip etsin. :)).benim mesela 21 yaşındayım ama hiç sevdiğim olmadı hemde erkeğim.neden olmadı çünkü ben ciddi düşünüyorum.hergün veya haftada ayda bir sevgili değiştirmek hiç hoş değil.Ama olursada inşaAllah onu çok severim başkasına asla bakmam. |
Cevap: Geri döndüm! :) keşke herkes senin gibi olabilse, bi sevdi mi tam sevse, senin gibisi az bulunuyor evlenmek güzel şey, umarım seveceğin kişi de senin kıymetini blir :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Sevgili günlük, Ayşegül'ün Yaşam Koçu diye bir blog okuyorum. Ayşegül de bizim gibi farkındalık ve kişisel gelişim süreçlerini anlatıyor. Yaptığım hataları fark etmemde bana çok yardımcı oldu blogu. Gerçi benim nerede hata yaptığımı fark etmem her zaman sağlıklı bir şekilde davranışımı değiştirmeme sebebiyet vermeyebiliyor, neyi yanlış yaptığımı biliyorum ama o yanlışı yapmaktan bir türlü vazgeçemiyorum, çok yaşıyorum bunu, nasıl değiştireceğimi de bilmiyorum ama niyet etmek şart. Ben sağlıksız, yanlış bulduğum davranışlarımı güvenle değiştirmeye niyet ediyorum. Davranışlarımı değiştirirken güvendeyim. Davranışlarımı kolaylıkla iyiye ve güzele doğru değiştirebilme gücüne sahip olduğumu biliyorum ve buna inanıyorum. Neyse, hepimizin hayatı, hepimizin dünyası,kendimize özgü algılarımızla şekilleniyor, bilinçaltımız ve bilincimiz bir projeksiyon makinesi gibi, bize hayatımızı yansıtıyor. Bunu zaten kişisel gelişim yolculuğumun başlangıcından bu yana biliyorum. Ama bu ara ben kendimi çok boşladım. Karşıma çıkan insanların istediğim gibi olmasını istiyorsam, öncelikle ben istediğim gibi bir insan olmalıyım. Kendimden çok başkalarına odaklanmamalıyım, kendimi başkalarıyla kıyaslamamalıyım. Kendimin olabileceğim en iyi hali olmalıyım. En neşeli, en esprili, en bilgili, en hayat dolu... en üretken... en paylaşımcı versiyonum olmalıyım ki, benzer benzeri çeksin... :) Değiştirebileceğim tek insan kendimim... Ben değiştikçe hayatım da değişiyor... Ve bu değişim için gerekli olan yaşama sevincini de dışarılarda değil,kendi içimde arayıp buluyorum... :) Kendimi sandığımdan çok çok daha güçlüyüm ben aslında.. Ve kendime en büyük kötülüğü de kendim yapıyorum... Artık kendime daha çok iyilik yapacağım günlük.... Her gün kendimi mutlu etmek için en az 3 şey yapacağım.... Bugün beni mutlu edecek 3 şey : Kendime iltifat edeceğim. Gidip muhteşem lezzetli bir waffle yiyeceğim. Kendime sevgilimden duymak isteyeceğim bir şarkı armağan edeceğim :) |
Cevap: Geri döndüm! :) o şarkı bu :) sevgilimden dinliyormuş gibi dinliyorum, yanaklarım kızara kızara :) özdemir erdoğan-pervane-bana ellerini ver - YouTube |
Cevap: Geri döndüm! :) ahh bi sevgilim olsada şarkı hediye etsem ona :D |
Cevap: Geri döndüm! :) hepimizin gönlüne göre olacak, ben inanıyorumm :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Aminnnnnnnnnpartysmiley |
Cevap: Geri döndüm! :) selam roxie'cim nasılsın ? günlüğüme ilk uğrayanlardandın,tek çocuk olduğundan falan bahsetmiştin,ben henüz yeni bitirebildim senin günlüğünü:)) baya etkilendim açıkçası,ilişkin takıntı haline gelmiş gibi geldi bana önceden,ama şimdi aşmışsın bu durumu sanırım çok sevindim :)) bende birçok şeyi açtım,ama çok sık dalgalanma yaşıyorum,24 saat içinde 5-6 kez dalgalanma yaşayabiliyorum böyle de bi yeteneğim var :D:D |
Cevap: Geri döndüm! :) Sınırlarımı zorlamam gerektiğine yönelik mesajlarıma uyup zorladım ve herşey çok güzelll tüm düğümler sırayla çözülüyor yine yeniden herşey her geçen gün daha iyi oluyorrr :):) çok mutluyum çok huzurluyum durdu sandığım gelişimim yeniden başladı :) ve ben artık bir Eğitim Gönüllüsü'yümmm 4 aralıkta çocuklarla iletişim eğitimine gidiyorum bu muhteşem bişey :) |
Cevap: Geri döndüm! :) ayyhh çok güzelll :)) hımm hiç haber de vermiosun yaptıklarınıı. cadı seniiii :)) |
nasıl olunuyor eğitim gönüllüsü,biraz ayrıntılarından bahsedebilir misin ? |
Cevap: Geri döndüm! :) Merhaba Lavinya, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın internet sitesinden online olarak başvuru formu dolduruluyor. Kısa süre içerisinde size geri dönüyolar. Önce bir günlük iletişim eğitimi almak gerekiyor. Benim eğitimim 4 aralık'ta olacak merakla bekliyorum. Bence iletişim eğitimi çok önemli, özellikle de çocuklarla. Eğitime gittikten sonra öğrendiklerimi çok detaylı olarak yazacağım. Bu arada dün harika bir gün geçirdim. Ben yaratıcı yazarlık atölyesine gidiyordum geçen sene hatırlıyo musunuz? Ordan bir arkadaşım vardı Kübra. ODTÜ'de okuyor. Çok sevdiğimiz bir yazar olan Sema Kaygusuz'u söyleyişe davet etmişti kendisi de kabul etmişti. İnanılmaz tatlı bir insan. 3 saate yakın biizmle sohbet etti. Sonra Kübra ayarlamış, söyleşiden sonra yaklaşık 10 kişi Kaygusuz ile beraber akşam yemeğine gittik!! Beni çok sevdiğini hissettim, sürekli beni inceledi, sıcak sıcak gülümsedi, ayrılırken de yanağımdan şapur şupur öptü!! :) Unutulmayacak bir gündü. Sema Kaygusuz kimdir diye merak ederseniz Yüzünde Bir Yer ve Yere Düşen Dualar benim en çok sevdiğim kitapları. Okumanızı mutlaka tavsiye ederim. İnanılmaz bir dili vardır. |
Cevap: Geri döndüm! :) |
Cevap: Geri döndüm! :) Hosgeldin tekrar aramiza cok mutlu oldum seni burda gordugunde, Guzel paylasimlara arkadasim.. |
|
Cevap: Geri döndüm! :) Merhabalaar! Söz verdiğim gibi iletişim eğitiminden önemli gördüğüm noktaları size aktarıyorummm. :) Arkadaşlarım öncelikle bizi iki gruba ayırdılar. Eğitim Gönüllüleri olarak bir festival düzenleyeceğimizi hayal ettik. İki ayrı grup festivalin içeriğini paylaşacak. İlk grup "Evet ama.." ile başlayan cümleler kuracak, ikinci grup ise "Peki bir de..." ile başlayan cümleler kuracak. Haliyle ilk gruptan çıkan fikirler hep olumsuz ve yıkıcı oldu, "Peki bir de..." ile başlayan cümleler ise hep olumlu ve yapıcı oldu. Hayatımızda daha az "Evet ama..." daha çok "Peki bir de..." ile başlayan cümle kurmalıyız. Böylece ilişkilerimizde daha yapıcı oluruz. Bir önemli şey daha var "Sen Dili- Ben Dili" Karşımızdaki insanları "Sen sıkıcısın." "Sen beceriksizsin." diye suçlamaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Bunun yerine o insana değil davranışına odaklanmalıyız. Örneğin : "Bana karşı çok ilgisizsin". diye bir cümle kurduğumuzda sevgilimize onun kendisini yetersiz hissetmesine sebep oluyoruz. Fakat "ben yeterince ilgi göremediğimi düşünüyorum" dediğiniz zaman aslında aynı şeyi demiş oluyorsunuz fakat onun bilinçaltında suçluluk duygusu yaratmamış oluyorsunuz :) İletişimde de önemli olan sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünmek. Empati bu konuda tehlikeli olabiliyormuş, öğrendiğimde çok şaşırdım. Örneğin karşınızdaki insanın bir sorunu var, o sorunu size anlatıyor ve siz de benzer bir olay yaşamışsınız ve onu anladığınızı onunla empati kurduğunuzu düşünüyorsunuz. "Seni çok iyi anlıyorum, ben de bu durumu yaşamıştım" dediğiniz an tehlikeli sularda yüzüyorsunuz aslında. Tamam o durumdan nasıl kurtulduğunuzu anlatabilirsiniz, belki çok olumlu sonuçları da olur ama gene de sorunu karşımızdaki insanın yerine çözmeyip sadece sorularla yönlendirerek karşımızdaki insanın çözmesini sağlamak daha etkili bir iletişim. Özellikle de çocuklarda. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18 PM. |