Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Çok yol kat etmişim ama macera hiç bitmez! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/614393-cok-yol-kat-etmisim-ama-macera-hic-bitmez.html)

_roxie_ 02-04-2011 10:37 AM

Cevap: Geri döndüm! :)

yelda_k üzülmeyin pazar günü yaklaşıyo sanırım siz de yapabilirsinizz hem benimki tamamen can sıkıntısındandı, buluşcak görüşecek birileri olsaydı kesin fırlardım yataktann bu güzel bahar havalarını evde harcamazdım

_roxie_ 02-04-2011 10:40 AM

Günlüğüm,

Dün gece arkadaşlarımla çook güzel bi gece geçirdim, çok eğlendim şimdi de erken kalktııım iki haftadır gidemediğim insan hakları ve demokrasi okuluma gidiyorummm orada da yeni insanlarla tanışıcam ve bu gün de çoook güzel bir gün olacak benim içinnn. Artık bahar geldi, içimdeki sevinçleri hiçbir şeyin gölgelemesine izin vermeyeceğimmm şu an annemin benimle uğraşıyo olması bile bozmayacak sinirlerimiii =)

_roxie_ 06-04-2011 10:55 PM

Yaşam üzerine fazla geldiği zaman onu zorlama,
Biraz duraksa, neler olup bittiğine anlam verme.
Mutlaka yanlış bir şey oldu ve düşüncelerin ile dileklerin aynı orantıda değildi.
Ve varlığın ile buluşamadı
Sorun yok, sadece bekle.
Güneş doğacaktır, çimler yeşerecektir,
Çiçekler açacaktır,
Rüzgâr esecektir
Ve yağmur yağacaktır, zorlamaya gerek yoktur.
Olması gereken kendiliğinden olur.

İzlemene devam et, şahitlik güzeldir
Hem olayın dışındasındır hem de içinde...
O bir dengedir,
O anlamlıdır,
Şahit ol, tanık ol, olan ile bütünleş.
Güzellik olanların içinden filizlenecektir;
Zorlamaya gerek yoktur.
Olması gereken kendiliğinden olur.

Hayat üç buçukla dört arasındadır
Ya üç buçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın.

[ Neyzen Tevfik ]

_roxie_ 10-04-2011 01:00 AM

Sonunda huzur, üzerimden çok büyük bir yük kalktı, artık hayatımın kontrolünü kendi elime alıyorum. güçlü olduğumu, içimdeki gücün kaynağını damarlarımda hissediyorum. İnsan önce kendi mutluluğu için yaşamazsa, başkalarını da mutlu edemiyormuş, bunu anlıyorum, tıpkı kendimizi sevmeden, başkalarını sevemeyeceğimiz gibi...

_roxie_ 19-04-2011 05:20 PM

3 Haziran'a kadar sabır, adım adım, herşey birer birer yoluna giriyor bak... =) sadece sabır... unutmamalıyım, bunu evrenden ben diledim, bu sene sabırlı olmayı, sabretmeyi öğreneceğim... =)

balkan72 20-04-2011 06:31 PM

sevgili roxie,
günlüğünü takip ediyorum harika gidiyorsun..:) arkası yarın gibi oldu :) inan merak ediyorum gelişmeleri...
ama şu bi gerçek çok yol almışsın ve böyle hayatını ve kendini sorgulayarak çok iyi yerlere gidiyorsun..
harikasın....
farkındalığını faketmen dileğiyle

_roxie_ 26-04-2011 09:19 PM

teşekkür ederim balkan72 aslında bu aralar pek de iyi değilim, eski sevgilimi yeni sevgilisi ile gördüm öpüşüyorlardı... sonra o da beni gördü konuştuk ve kafamı karıştıracak şeyler söyledi... önce "ben seni gerçekten çok sevdim" dedi ben de "artık kalbinin benim için atmadığını biliyorum" dedim kalbine dokunarak o da " orada bi kalp yok aslında" dedi... daha sonra ise " ben onu seviyorum, onun için buradayım senin için değil" dedi, "aşık değilim aşık olmadığımı biliyorum" dedi neyse sarıldık ve güzel ayrıldık o gece ben de kendimi tuttum ve yeni kız arkadaşı ile mutluluklar dilediğimi söyledim mutsuzluğumu belli etmemeye elimden geldiği kadar gülümsemeye çalıştım. O sürekli olarak beni gerçekten çok sevmiş olduğunu tekrarladı, çok sevdim ama olmadı yapamadık, sürdüremedik, sen benim özgürlüğüme saygı göstermedin dedi, ben ilişkimizle ilgili kendi şikayetlerimin hiçbirini dillendirmedim. O iş aslında öyle değil, ben başka şeylerin eksikliğini hissettiğimden, istemeden senin özgürlüğünü kısıtlamış olabilirm belki, ama derdim bu değildi, demedim, çünkü yeni bir ilişkisi var ve söylemenin bir faydası yok diye düşündüm.

karşılaştıktan bi iki gün sonra facebookunda zülfü livaneli nin "memleket kokulu yarim" ini paylaşmış ve yeni sevgilisi yabancı bir kız Amerikalı. Bir de facebookunda ilişkisi var görünüyordu onu da kaldırdı ben de bizim yaşadıklarımızdan sonra ayrıldılar sandım, şarkıyı da gayet üzerime alındım bilmiyorum doğru mu yaptım, bir umut oldu bana ister istemez, egom da tatmin oldu yani ne yalan söyleyeyim =) ama sonradan ayrılmadıklarını öğrendim bir kaç hafta sonra ben değil de bu sefer arkadaşlarım görmüş onu ve sevgilisini dışarda, sürekli öpüşüyorlarmış.

Ama bir yandan da kız kardeşine yine sevmediğini öylesine zaman geçirdiğini ima eden sözlerde bulunmuş, sevgilisi Erasmus Türkiye'de yani bundan 1 ya da 1 buçuk ay sonra ülkesine dönecek ve o döndüğü zaman biter, peşinden koşmam, ciddi bir şey düşünmüyorum gibisinden konuşmuş.

Kafam allak bullak, öpüşmeleri gözümün önünden bir türlü gitmiyo, bin tane yazı çalışması yaptım aşabilmek için, bu arada olaydan bağımsız olarak Dört Anlaşma diye bir kitap aldım, yazarı Don Miguel Ruiz, harika bir kitap... Kişisel gelişim, evreni ve kendimizi anlama yolunda bence kesinlikle ve kesinlikle okunması gerek, ama yapamıyorum... fayda etmiyor...

bazen hiç birşeye ama hiçbirşeye dikkatimi veremiyorum... sabah bununla kalkıyor akşam bununla yatıyorum... lütfen yardım edin üçüncü gözlere ihtiyacım var..

yelda_k 26-04-2011 09:24 PM

çok zor bi durum gerçektenn..ama ne olurr unutmaya çalışş kolayy kaldırılcak bi durum değil kesinliklee rabbim kimseyeee yaşatmasınn..

sen güçlü birisin lütfennn kendin içinn ii şeylerrrr düşünnnnnnn...bizler hepp yanındayızz seninleyizz..

ii varsınn

_roxie_ 26-04-2011 10:15 PM

çoooook teşekkür ederimmm hani hep derler ya olaylara karşı bakış açınızı değiştirin diye, o zaman her şey değişir, daha iyi olur diye ben bu olaya karşı bakış açımı nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum... kalbim de bilmiyo....

bigokyanus 27-04-2011 09:43 AM

Hımm evet zor bir durum senleyken yapamıyorsun , başkasıyla olduğunda elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi oluyorsun ...
Ama bu böyle değiştiremezsin , değiştireceğin sadece düşüncelerin olablir , hislerini değiştirmek zor.
Düşünmemeye çalışırsan daha çok düşünürsün , özlememeye çalışırsan daha çok özlersin , yani kendini kısıtlama ve özgür bırak .
Ve aklımdan geçen iyi ki ayrılmışsın bu kadar saygısız biri ile olman seni daha çok incitirdi , ne senin duygularına saygısı var ne de şu an ilişki yaşadığına . Açıkçası söyledikleri de kompleks göstergesi , şu an birlikte olduğu kız için de üzüldüm , arkasından çok küçük düşürücü laflar ediyor , olgunlaşması için daha çok yolu var.

Berilce 27-04-2011 10:57 AM

Bağımlılık zincirlerini kırın...

_roxie_ 27-04-2011 10:11 PM

sanırım hala ne kadar sevildiğimi ne kadar sevilmediğimi ölçmeye çalışıyorum... ve gene başkalarıyla kendimi kıyaslayarak...

balkan72 03-05-2011 11:48 AM

sevgili roxie,
senin yaşadığın bu durumu bende yaşadım,çok zor bir durum olduğunu anlıyorum ama hayat bu şekilde geçmiyor.yüce yaradan bana birine bağlanmamayı ve kendimi sevmeyi öğretti. kendini sevmek birinin sevgisine ve ilgisine ihtiyaç olmadan yaşamak. birinin sevgisini ilgisini test etmemek.
bu da ancak içindeki küçük çocuk sevgiye tam doyduktan sonra oluyor. sen içindeki küçük çocuğa bak bakim o sevgi ve ilgi eksikliğimi yaşıyor. korkuları var mı? bu konuda biraz düşün...onu iyileştirmedikçe gerçek sevgiyi yakalayamazsın ve herzaman birinin sevgisine ihtiyaç duyarsın. yıllar geçtikçe artık tabiri caizse" ne olur beni sevin bana ilgi gösterin " demeye başlarsın. bunu demeden sen kendi sevgi ihtiyacını kendinden al. bu kolay olmayabilir biraz zorlanabilirsin ama sonun da kimsenin sevgisine ihtiyaç olmadan yaşamayı öğrenirsin. buda sana büyük bir özgürlük verecektir.
o dediğin kişi sana bunu öğretiyor. kendini sevmeyi öğrenene kadar da hayatından çıkmıyacak. o kişi senin öğretmenin rolünde..eğer öğrenmezsen başka öğretmenler hayatına girecek ve sen yine bir insana bağlanacaksın ve oda sana ilgi-sevgi göstermeyecek..o yüzden o kişiyi unutamıyorsun çünkü hala dersini öğrenmemişsin...
Bizi yaratan Yüce Rabbimiz bize tek tek birey olarak değer veriyor ve bizi çok seviyor.
ama sizde birçok farkındalıklar yaşamışsınız bununda farkındalığına vardığınızda hayatınız muhteşem olacak
sevgiyle ve mutlu kalın

_roxie_ 10-05-2011 10:02 PM

kendime geliyorum sanırım yavaş yavaş... haklısın balkan72 ömür böyle geçmiyor... bunları düşünerek, bu acıları çekerek yaşayamıyor insan.. ister bana deli gibi aşık olsun.. ister başkasına artık umrumda değil... onun sevgisinden değer biçmeyeceğim kendime.. =)

_roxie_ 08-06-2011 02:52 AM

Sınav dönemi falan derken çok boşlamışım günlüğümü... =)

Öncelikle iyiyim, en azından durgunum, dinginim... olup biteni seyredip yapmam gerekenleri yapıyorum sadece diyebilirim... bol bol gülmeye, kendimi, çevremdekileri güldürmeye çalışıyorum... günleri güzelleştirmeye... çok yazıyorum... her gün sayfalarca yazı yazıyorum... arasıra gözyaşları geliyor geceleri, onları da kabullendim oldukları gibi, içimden toksinlerimi atmamı sağlıyorlar :) hala pek etkisinden kurtulabilmiş değilim yaşadıklarımın, düşündükçe çok ağır geliyor, ama hayatıma devam etmeme engel olmuyorlar... olduğu gibi kabullenmeye çalışıyorum.. :)

_roxie_ 08-06-2011 02:54 AM

tabi şükretmem lazım halime, kimler ne acılarla boğuşurken ben aylardır bunlara saplanıp kaldım.. ama yine de aklım almıyor, tamam insan yeniden sevebilir... neden olmasın, ama bu kadar çabuk mu?

sweeet 08-06-2011 03:29 AM

Merhaba Roxie ne güzel anlatıyorsun yüreğindekileri. Yaşadığın son olayı okudum az önce(ilk fırsatta tüm günlüğünü okuyacağım). Üzüldüm tabi. Hemen yazmadan edemedim.

Eminim sayfalar dolusu yazmak yaşadıklarını atlatmanda en iyi şekilde sana yardımcı oluyordur. Bazen öyle oluyor ki kimseyle paylaşamadığımız şeyleri yazarak adeta kendimizle konuşuyor dertleşiyoruz...

Yeniden sevmek konusuna gelince. Kendine izin versen belki sen de yeniden sevebilirsin? Belki daha doğru bir kişi çıkar bu sefer karşına.

Bir de yaşadıklarımız ne kadar kötü olursa olsun. Şunu sorabiliyor muyuz kendimize "Bunun bana ne faydası var?" Atalarımız demiş ya "her işte bir hayır vardır.". Belki göremiyorsun henüz ama bunda da bir hayır vardır.

Geride bıraktığın insanlar bırak orda geçmişte kalsın kafanı karıştırmalarına izin verme. Belki de senin için onun çıkması gerekiyordu hayatından bunun bilincinde ol. Belki de yakın bir gelecekte seni daha mutlu edebilecek bir insan girecek hayatına.

Sen yaşadıklarınla başa çıkabilecek kadar güçlü görünüyorsun. Yorulduğunda biz burdayız gel burda bir mola ver. Paylaşalım, güzel düşünelim sen çok daha iyi olacaksın. Az daha sabır.

Güzel günler yakın olsun senin olsun

Umutlu kal canım...

sweeet 08-06-2011 01:31 PM

Yeninden bir merhaba diyorum roxie şuanda günlüğünü okuyorum. Biraz zaman yolculuğu gibi olacak ama sana birşeyler söylemek ve anlatmak istedim. Henüz yarısındayım sabırla okuyorum. :)

Senin ruh halini hayata olumlu bakma direncini kıran yaşadığın ilişkinin gitmesi hayırlı olmuş. Geri dönüp baktığında en başında hikayenin adam hayatta ne istediğini bile biri değil ki. Tüm hayatını etkileycek üniversite eğitimini annesi için başlamadı. Sonra sana böyle bir ağır sorumluluk yüklemesi. En başında sen bunu kabul etmemeliydin belki de.İlişki de bazen biz kadınlar çok fazla annelik taslıyoruz. Elde değil, oluyor. Ama bunu zaman zaman dizginleyebilmek gerekiyor. Belki de annesiyle ilişkisindeki sorunlarını sana yansıtmış. Annesine veremediği tepkileri sana vermiş.

O geçmişte kaldı artık. O ne istediğini bilmiyordu. Ama onun ne istediği önemli değil ki. Önce sen ne istediğini bileceksin. Onun durumu senden daha kötü. Sen duygusal anlamda sıkıntı yaşıyor olabilirsin. Ama onun kişisel problemleri de var.

Kendine güven konusu çok önemli. Kendine güvenen insan iyi ilişki idare eder, kıskançlık krizlerine girmez. İlişkilerin uzun sürmesi hem kendine hem de karşılıklı güvene bağlıdır. Kendini güven telkinini ihitytaç duydukça dinlemeni tavsiye ederim.Ben bir dönem çok dineldim. Şimdi aynada gözlerimin içine bakarak kendime güvendiğimi söyleyebiliyorum. Eskiden insanlar bana güvenirdi. Onların güvenini boşa çıkarmamak için çabalardım. Şimdi ise kendime güveniyorum yapabileceklerimin farkındayım. Bence sen de farkındasın. Çünkü kişisel gelişim yolunda birşeyler başarmışsın. Yeniden toparlanacak ve hayatını güzelleştireceksin.

Üniversitenin ilk yıllarında ben de aynı senin gibi uzun süreli bir ilişki istiyordum. Hayatımı paylaşabilecğeim bir kişiyi çekmek istiyordum. O zamanlar bikinçsiz de olsa onu seçtim ve kendime çektim. Hep sorguladım. İlişkinin başında öyle bir soru evresi geçirdim ki. Doğru soruları sormak öyle öenmli ki bazen. Bu sorularım bana verdiğim siparişler gibi geri döndü adeta. Sonra biz sağlam bir ilişki temeli attık. Kavgalarımız bile ne azdı. Etraftaki insanlara bakıyorum tüm çiftler kavga ediyor ayrılıyor. Ama biz hep farklı olduk. yaklaşık 6- 6.5 yıl olduve hala birlikteyiz. Şimdi bir çok konuda daha bilinçliyim.Hikayemizin başı benziyor. O masalsı havayı kaybetmemek için kendine güvenmek ve bilinçli bir şekilde sahip olduğun ilişkinin en iyi yönleri için olumlamalar yapmak şükretmek kaybetme korkunu yenecektir. En azından bundan sonra yeni başlangıçlar yaptığında kendinden dhaa emin adımlar atacağına inanıyorum.

Sen hayata pırıl pırıl, geleceğe umutla bakabilecek güçlü bir kızsın. Dün sitede evlilik ile ilgili bir yazı okudum işte burada:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post800067

Tavsiye ederim yeni başlangıçlar yapacak herkesin okuması gereken bir paylaşım. Çok doğru tespitler var içinde. Yeni bir aşkı hayatına çekmeden önce kullanılması gereken bir kılavuz gibi.

Bu arada ilk ilişkin ve terk edilme konusunda da aynı şeyi yaşamışız. (çok benzer yönelrimiz var yaptığın olumlamalar falan). Çok eskidendi bu yaşadıklarımız ama bu bile kendimize güvenimizi yaralamış olabilir. Ben de kesin öyle olmuştu. Tekrar kendime güvenmemi sağlayan şey ise zaman ve hayat yolunda birlikte yürüdüğüm kişinin yardımları oldu. Ben olaya bakış açımı değiştirdim. Ve herşey daha da güzelleşti. Bir pencereden bakarken dışarı uzattım kafamı gördüğümden daha fazla şeyin orada olduğunu keşfettim.Yakın zamanda kendine güven telkinlerini dinledim epeyce onun da faydasını gördüm zaten güvenmek için çaalarken eksiklerimi o telkin yardımı ile tamamladığıma inanıyorum. Şimdi ise çok şükür her konuda güvenim tam.

Hayatta yaşadığımı korkular bugünkü problemleri hayatımıza çekiyor. Korktuğumuz şeylere odaklanmaktan çok her zaman olumlu şeyleri düşünmeye çalışmalıyız. Örnek en basitinden karanlıktan korkan bir kişi sürekli karanlığı düşünmesi ona ne kadar yardımcı olabilir. Oysa ışığı ya da güneşin her sabah doğacağını düşünmesi daha faydalı olacaktır.Korkularına odaklanma!

Ben de Portekiz hikayelerini çok merak ettim. :))

Şunu da fark etmeni isterim yas tutmayı biz seçtiğimiz gibi yas tutmayı bırakmayı da biz seçebiliriz. Herhangi bir anda buna karar verebiliriz. Şimdi, 5dk sonra, yarın vs. ...

Arkadaşının sözünü de çok beğendim "yitirdiklerine değil elde kalanlara bak!" ne de güzel söylemiş. :)) Böyle arkadaşlara sahip olduğun için ne kadar şanslısın.

Bir de ilişkinde çözmeden bıraktığın çok problem olmuş uzun süre bilinçaltın bunları çözmeye çalıştığı için sürekli gelgitler yaşıyorsun.
Kendini ve onu affet ve ruhunu özgür bırak. Yeni güzellikler senin olsun. Sana kalan şeyler sadece güzel anıların olmalı. O güzel anılar sana verilmiş en güzel hediye olan hayatının renkleri olacak. Daha çok güzel şeyler yaşayacaksın. Sen kendine izin verirsen önünde çok güzel bir hayat olacak.

Hani durup durup kendine soruyorsun ya bazı sorular aslında en güzeli zamanında aklındaki soruları sakinliği elden bırakmadan karşındakine sorabilmektir. Alacağın cevaplardan korkmadan sorabilmeli hatta herhangi bir cevap beklentisi içine girmeden sorulmalı sorular. Ama cevapları da alınmalı. Hoşumuza gitse de gitmese de böylece kendi kendini sorgulamaktan vazgeçersin. En azından kendine cevaplayabileceğin soruları sorar cevapları bulduğunda da daha mutlu ve huzurlu olabilirsin.

(çok uzun oldu ikiye bölecrğim daha yazacaklarım ve okuyacaklarım var.) Ve yine diyorum ki senle ben, biz çok benziyoruz.
::)

sweeet 08-06-2011 01:53 PM

Roxie ciiğiiim nasılsın? Bitirdim bitirdim sonunda günlüğünü bundan sonra da hep takipteyim canım.

Alıntı:

_roxie_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793954)
"Mutluluk aslında çok yakındır. Korku, öfke, kırgınlık, kıskançlık gibi olumsuz duyguları sistemimizden çıkartıp, yaşananların nedenini düşünmeyi bıraktığımızda, karşımızdaki insana sadece 3 his besleyebiliriz.

SEVGI
ŞÜKRAN
VE SAYGI

Sevgi, seni olduğun gibi kabul ediyorum ve böylece seviyorum diyebilmektir. Onu kontrol etmeden sevebilmektir.

Şükran, hayatıma girdiğin ve bana yeni hayat dersleri öğrettiğin için, ruhsal gelişimime katkıda bulunduğun ve yaşattığın tüm güzel anılar için teşekkür ederim diyebilmektir.

Saygı ise, onu değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi hiç kontrolsüzce kabul etmek, varlığına, seçimlerine, davranışlarına saygı gösterebilmektir. Öyle ya, her insanın ruhu yücedir. Eğer bu şekilde davranmayı seçiyorsa, biz kim oluyoruz da onu değiştirmeye çalışıyoruz ki?Karşımızdaki kişinin yaşam dersi almasına zorla vesile olamayız.

Unutmayın.

Kendimizi değiştirir, geliştirirsek, tüm evren değişir.

Kırılamayacak hiçbir kısır döngü yoktur"

Seda Diker'in sitesinden alıntı.. çok hoşuma gitti...

Bu paylaşımın benim de çok hoşuma gitti canım öyle güzel şeyler anlatmışsın ve paylaşmışsın ki zaman zaman içim cız etti, duygulandım, kimi cesaret aldım hele bazılarında kendimi buldum.

Belli bir yol katettiğin de aşikar. Gelişim devam ediyor biz istediğimiz sürece ve ben senin başaracağına çok güçlü inanıyorum kendime insandığım kadar inandım .Kendine güven. Hayatta ne istediğini bildikten sonra başarmak için bir aşılmayacak engel olamaz tatlım.

İyi ki varsın. Kendine çok iyi bak umutlu kal.

_roxie_ 09-06-2011 02:48 AM

Sweet ciğim merhaba,

Öncelikle hoşgeldin, sefalar getirdin, güneş gibi doğdun günlüğüme! =) Birbirimize çok benziyoruz derken ne demek istediğini o kadar iyi anladım ki... Gerçekten içimde hissettim birbirimize benzediğimizi, imkanı var mıdır bilmiyorum ama bence yaratalım, şu an karşımda gülümseyen yüzünü görmek, seninle uzun uzun sohbet etmek istedim =)

Aslında geriye dönüp de katettiğim yollara baktığım zaman bu ilişki onun içerisinde sadece bir adım. Bunu ben de hissedebiliyorum. Uzun süreli ilişkimin olmamasını taktığım dönemlerde tek problemim kendime güvendi belki de, bu site sayesinde onu aştım, ve bu ilişkimin başlamasının arifesinde ne hissettiğimi ne düşündüğümü çok iyi hatırlıyorum.. "Mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok, ben tek başıma yeterli ve harikayım" diye düşünürken ve gözüm kimseleri aramazken girmişti hayatıma...

Sonra bunun da bambaşka bir puzzle olduğunu farketmek baya zamanımı aldı, ben duygularına kapılıp gitmeyi seven bir insanım aslında, bu beni bir anlamda besliyor, yaratıcılığımı artırıyor, hissetmek bana varolduğumu daha derinden hissettiriyor ve melankoliye meyilli olduğum, bilinçaltında olumsuz kalıplar taşıdığım için olumsuzu hissetmek daha kolay geliyor bana her zaman ama artık farkındalığım arttı bunu olumluya döndürmeye çalışıyorum.

Ama onun da bir dengesi olması lazım mutsuzluğu reddetmek değil aslolan, ayrılık sürecinde düştüğüm ilk hata o oldu, direndim güçlü olucam derken içimde baskıladım çoğu şeyi... düşünüyorum ben bu ilişkiden neredeyse arkama bakmadan kaçtım ve ilk 2-3 ayı oldukça güzel de geçirdim aslında. Pek çok insanla tanıştım, beğenildiğimi hissettim, ilişki içerisindeyken beni kısıtlayan şeylerden kurtuldum, yaratıcı yazarlık atölyesine gittim her yaştan insanla vakit geçirdim bunlar benim için oldukça güzel deneyimlerdi. Sonra ilk karşılaşmamızı yaşadık o gene normaldi ikimizde çok heyecanlandık sonra o zaten kalmak istemedi ve ortamı terk etti ben de artık yavaş yavaş güçlü durmaya çalışmaktan yorulduğumu hissetmeye başladım. Bu arada o benim oradan oraya kelebekler gibi uçarak geçirdiğim 2-3 ayı kendine dinlenme ve yas süreci olarak tanımıştı ve tam benim yorgun düştüğüm dönemde toparlandı ayağa kalktı, şu anki ilişkisine başladı.

Kendimi rekabet etmek zorunda hissettim neden bilmiyorum, sanki gerçek bir aşkta yenmek, yenilmek varmış gibi...

Sonra ikinci karşılaşma zaten beni sarstı burda da uzun uzun anlattım, aşağı yukarı 2 ay oldu ben etkilerinden yeni yeni kurtuluyorum ve bugün mesela düne göre çok çok daha iyiyim senin yorumların sayesinde =)

Eski erkek arkadaşımın ne istediğini bilmediği sanırım 10 metre öteden anlaşılıyor bi ben ona hala kondurmak istemiyorum çünkü onu tanıyan ya da benim anlattıklarımdan bilen kim varsa aynı yorumu yaptı, benim için gerçekten büyük bi sınavdı, ama artık geçti, geriye sadece dediğin gibi güzel anılar ve tecrübeler kaldı.

Umarım -ne istediğini bilmese de - hayatta herşey onun da kalbine göre olur... =))

Bundan sonra ben de seni takipteyim sweet'cim iyi ki varsın iyi ki geldin! =)

_roxie_ 13-06-2011 01:17 AM

Sweet söylediğin bir şey beni çok etkiledi, doğru soruları sormak çok önemli ben ne sorduysam bana hepsi sipariş gibi geri döndü dedin ya, önümde uzun bir yaz, bol bol boş vakit olacak, düşündüm de bu vakti artık olmuşa bitmişe üzülerek değil de kendime doğru soruları sormaya çalışarak, dinlenerek, hem içimdekileri atarak hem de yerine daha iyilerini koyarak geçirmem gerekiyor... Bunun için şu andan daha doğru bir zaman olamaz!

Belki başkalarına da ışık olur diye kendime soracaklarımın listesini buraya yazıyorum :

*Kendim ve sevdiklerimin gerçekten ne istiyorum? Nasıl bir yaşam hayal ediyorum?
*Kendimde bu hayallerimi gerçekleştirme konusunda güçlü ve zayıf bulduğum yönlerim neler?
* Ne beni teşvik ediyor ve ne yılgınlığa uğratıyor?
*Zayıf bulduğum yönlerimi güçlendirmek için neler yapabilirim?
* Karşılaştığım engellerle nasıl başa çıkabilirim?
*Kendimi mutlu hissettiğim zamanlar nasıl zamanlar?
*Kendimi üzgün hissettiğim zamanlar nasıl zamanlar?
*Ne oluyor da umutsuzluğa kapılıyorum?

sweeet 13-06-2011 02:11 AM

Kolay olmayan bir şeyden bahsetmek geldi içimden. Kolay olmasa da biz başarırız değil mi? İstediğimiz zaman.

Konu affetmek. Yaşadığım bir olayı anlatasım geldi. Çünkü bugün geçmişimle ilgili affettiğim ve artık serbest bıraktığım ona karşı iyi kötü bir his beslemediğim kişi ile karşılaştım. Yüzüme karşı geldi ve bana çok iyi bir şekilde selam verdi. Şaşırdım ama bir o kadar da kendimi rahat ve huzurlu hissettim. Bu bir gönül meselesi değildi.Geçişte yapılan bir haksızlıkla ilgili bir yaşantı. Çocuk yüreğimi kırmış biri ile ilgili bir öğretmendi. Kaldı ki bu kişiyi 1 yıl öncesine kadar hala affedemiyordum. Kabaca bir hesap yapsam 13-14 yıl öncesine ait bir mesele. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim belki bir ara anlatırım. Günlüğüm olduğunda mutlaka anlatırım. :))

Ne yaşamış olursan ol seni özgürleştirecek tek şey "Affetmektir."

Ancak affettiğimiz zaman gidenler ait oldukları yerde geçmişte kalıcaklar.

Affetmediğimiz her an gölgeler peşimizde olacaktır.

Affetmemek toksin duygulara neden olacaktır.(nacizane kendi düşüncem)

Sinirlenmek, kin duymak kanda gerçekten zehirli maddelerin salgılanmasına neden oluyormuş.(bunu da bir yerde okudum :D ) Şöyle ki insan sinirlenince o kanında salgılanan maddeler normalde sahip olmadığımız gücü sağlarken bir yandan da yıkıma neden oluyor. Hem içte hemde durduramazsak kendimizi dışta. Zaten keskin sirke hikayesini hepimiz biliriz değil mi? Aynı o hesap işte. Hem içine hem dışına zarar verir keskin sirke ama en çok içine.

Affetmek ise bir detoks (duygusal detoks) gibi günden güne seni daha da iyileştirecektir.

Sorduğun bu sorular kendini tanımak adına sorulabilecek gayet faydalı sorular. Hiç acelen yok bu bir sınav telaşı havası değil. Yavaş yavaş cevapların seni bulsun. İstediğin sorudan başlayabilirsin. Önce en iyi bildiklerinden başla(öğretmen edasıyla söylüyorum bunu).

Bu arada bu aralar afformasyon yapıyprum sitede sen de denk gelmişsindir belki canım. Olumlama + afformasyon kendimi daha iyi hissettiriyor. Soru deyince onla ilgili olmasa da afformasyon geldi aklıma. :D

Harika bir hafta geçirmen dileğiyle

Her daim mutlu ve huzurlu kal

Sevgiler...

_roxie_ 17-06-2011 06:08 PM

Sweetcim, tekrar teşekkürler yine yeniden bana ışık oldun. Ben durumu yanlış değerlendiriyorum bunu farkettim, yanlış bir sözcüğü kullanıyorum "unutmak". Neden niçin unutayım ki? Zaten unutmamı gerektirecek bir durum da yok ortada. Neden unutayım ki? Ben bu insanla 1,5 yılımı geçirmişim, iyi de kötü de olsa pek çok şey yaşamışım, paylaşmışım neden unutayım? Ama toksin duygularımdan, onun bende yarattığı negatif etkilerden kurtulabilmek için affedebilirim, onunla savaşmak yerine kararlarına saygı duyup durumu olduğu gibi kabullenebilirim. =)

_roxie_ 21-06-2011 04:46 PM

Günlükçüm,

Kabullenmek zorundayım ki gerçekten, kendimden başka kimseyi değiştiremiyorum, önce kendimi değiştirmeliyim ki, başkalarının da bana karşı davranışları değişsin ya da buna uyum gösteremeyen insanlar hayatımdan çıkıp gitsin...

Uzun zamandır bi yenilik bekliyorum hayatımda, bi kıvılcım olsun, sonra o büyük bir yangına dönüşsün...

Ama kendime karşı o kadar ilgisiz kaldım ki... Başkalarının hayatlarını seyre dalıp onun içinde boğuldum nerdeyse...

Başka mutlulukları kendi mutluluğuma engel diye gördüm, oysa eski sevgilimle biz birbirimizi mutlu edebilseydik zaten beraber ve mutlu kalırdık... Şimdi benimle değil başkasıyla mutlu olabilmesine üzüldüm ve bunu kıskandım evet.. Bende bi eksiklik bi zayıflık var diye düşündüm... Kendimi suçladığımdandı içten içe mutsuzluğum, kıskançlığım...

Ama şimdi uyanma kendine yeniden hatırlatma zamanı... Elbette hatalarım oldu, elbette mutsuz olduysak bunda benim de payım var... Ama mutluluklarda da aynı şekilde... Yani bu bir uyum meselesi... Sağlıklı bir ilişkinin ne olduğunu deneyimlemeden önce hayatın bana sunduğu bir tecrübe... =)

Hatalarımı yadsımamalıyım ama kendimi idam sehpasına da taşımamalıyım...

Bu yaz yeniden kendime, güçlü yönlerime, eksikliklerime ama ne olursa olsun öncelikle KENDİ MUTLULUĞUMA, hayata dair kendi isteklerime beklentilerime odaklanıcam ve yaralarımı iyileştiricem, kendimde zayıf gördüğüm yanları sağlamlaştırmaya, uç noktalarımı törpülemeye adayacağım kendimi..

Hiç bir şans son şans değildir... Yaşadıkça hep şansımız var... Herşeyi düzeltebiliriz... Eğer kendimizi düzeltirsek! =)

_roxie_ 24-06-2011 01:38 AM

Bugün kendimi gerçekten geçmişimden özgürleşmiş hissediyorummmm =))

Ayrıcaa beni gerçekten heyecanlandıran birisiyle tanıştıımmmm! =))

sweeet 25-06-2011 04:10 PM

Bu harika bir haber roxie ciiiim inşallah gerçekleşmesini istediğin bütün güzel yaşantılar hayatına en kısa sürede gelsin.

Kucak dolusu sevgiler...actionsmile

papatyagibiyaşamak 25-06-2011 04:12 PM

çok güzel roxie süper bir günmüş, sevindim senin adına. :))

_roxie_ 25-06-2011 11:34 PM

Çoook teşekkür ederim sanırım geçmişimi geride bırakıp yepyeni bi ilişkiye başlamak üzereyim ama bu sefer geçen sefer düştüğüm yanılgıya düşüp ilişkinin içerisinde kendimi, sizleri unutmayı hiiç ama hiiiç düşünmüyorum yaşadığım herşey güzel de olsa kötü de benim kişisel gelişimimin bi parçası yine sizin yanınızda olmaya ve sizinle beraber olmaya devam edicem iyi ki varsınız, herşey sizin de gönlünüzce olsun! =)

_roxie_ 29-06-2011 03:15 PM

Merhabaaa,

Öncelikle şunu söyleyeyim şu yeni tanıştığım ve beni heyecanlandıran insan vardı ya onunla ilgili bir olay oldu yani bir şüphe düşürdü içime bazı davranışları güvensizliğimi uyandırdı ve "eğer benim hayırlı değilse olmasın" dedim onunla konuştuktan sonra bir gece uyumadan önce. Ertesi sabah telefonu kapalıydı ve kapatış o kapatış kendisinden 3 gündür haber yok... Bu olay başlangıçta biraz şaşırtıp üzdü beni ve sağlığından endişe ettim ama şimdi iyi olduğunu biliyorum (beni annemin numarası diyerek bi numaradan daha aramıştı o numarayı aradım kendi telefonundan ulaşamayınca bir adam çıktı, tamam ben kendisine söylerim sizi arar dedi ama hala ses yok, sağlığının kötü olduğuna dair bişey de söylemedi... ) anlayacağınız içimde yanan aleve birden böyle soğuk sular serpildi...

Ama bu konuda bir arkadaşımın yorumu bana çok mantıklı geldi " belki de bu adamın hayatında işlevi senin yeniden birini sevebileceğini, birine bağlanabileceğini, birinin seni heyecanlandırabileceğini sana göstermek için vardı" gerçekten de öyle...yeniden sevmek o kadar kolay mı demiştim önceden günlüğümde, bu saatten sonra artık benim için gerçekten kolay =) yeter ki duygusal ve düşünsel açıdan uyuştuğum beni anlayan, heyecanlandıran bende yakınlık hissi uyandıran o doğru insan çıksın karşıma =)

Bir de Beki İkala'nin Meleklerle Yaşamak isimli kitabını okudum ve dün gece ilk melek mucizemi gerçekleştirdim meleklerim bana "biz yanındayız" sinyalini verdi ayrıca eski erkek arkadaşımla ilgili bir vizyon gördüm 2 gece önce rüya gibi değildi yatağımda gözlerimde kapalı yatıyorduma ama uykuya dalmamıştım bir anda gözümün önünde olaylar olup bitti... ve içim çok rahatladı vizyonun sonunda eski erkek arkadaşıma veda ettim... Ama kafamda bi soru işareti kalmıştı, "acaba ben bunları uyduruyor muyum?" "Kendi kafamdan yazdığım senaryolara inanıp kendimi mi kandırıyorum?" diye

Dün gece sorumun cevabını Meleklerle Yaşamak'ı okurken buldum, Beki Hanım da aynı ikileme düşüyormuş acaba uyduruyor muyum diye =))

Vizyonum beni herşeyden çok rahatlattı, güzel bir hesaplaşma oldu. Üzerine de melek mucizeleriii =)))

***********************KENDİMİ SEVGİYLE PARLAYAN BİR YILDIZ GİBİ HİSSEDİYORUM*************************

_roxie_ 29-06-2011 10:10 PM

Sevgili günlüğüm,

Bu gece kendime geçmiş yaşam terapisi yapmaya karar verdim, bulduğum meditasyon videoları ingilizce ne kadar işe yararlar bilmiyorum ama çok heyecanlıyımmm deneyimlerimi paylaşacağım =))

_roxie_ 05-07-2011 11:34 AM

An itibariyle kalan son dersimden de geçtiğimi öğrendim =)

Artık üniversite mezunuyummmm =))))

Umarım artık benim için yeni ve süper başlangıçların tohumu olur =)))

Berilce 05-07-2011 11:44 AM

Sizi tebrik ediyorum, yaşamınız mutluluklar, güzellliklerle dolu olsun.

gülücan 05-07-2011 01:46 PM

tebrikler roxie ...artık hayatında yeni bir dönem başlıyor..umarım istediğin en uygun zamanda iş hayatına başlarsınn..güzellikler getirsin inşallah..

_roxie_ 07-07-2011 04:40 PM

sanki çok uzun zamandır uykudayım gibi hissediyorum... aylardır hayatıma hiç bi yenilik gelmiyor gibi.. yeni yerlere gitmek yeni insanlarla tanışmak, yeni başlangıçlar yapmak... yeniden aşık olmak...

yeni... yeniden... tek istediğim bu.

ama olmuyor bi türlü...

sanırım hayat benim yeniden hazır olmamı bekliyor, bana yeni siparişlerimi sunmak için..

bir de sabretmeyi öğrenmeyi dilemiştim.. ama eski tas eski hamam...

tükettim gene sabrımı...

gelsin artık "yeni"...

sweeet 08-07-2011 01:43 AM

Mezuniyetini tebrik ederim canım umarım yakın zamanda kendine göre bir iş de bulursun. Belki de bir süreliğine odağını kariyerin olarak değiştirmelisin. Yeni bir işin olduğunda daha bir çok yeniyi sana getirecektir. Yeni çevre, yeni insanlar... vs. :))

Sevglerimi yolluyorum

Güle kal...

bigokyanus 08-07-2011 10:56 AM

Hayırlı olsun , artık yeni bir yaşam başlıyor süperrrrrrr :)

_roxie_ 22-08-2011 06:57 PM

Merhabaaa,

Uzun bi aradan sonra yeniden evimdeyim, upuzun bir tatil yaptım, gezdim tozdummmm ama hala bir türlü iyileşemedimm kendime güvenimi yeniden kazanmak istiyorummm bu kaçıncı umut dolu başlangıç hevesi ama benimkisi yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı oldu sanki... hayatın akışıyla aynı yöne gidemedim bir türlü.... sanırım çok çok büyük değişiklikler olacak, hayat beni bu yüzden bu kadar zorluyo... en kötüsü durgunlukmuş... hareketsizlikmiş... kötü birşeyler yaşamaktan da betermiş... saplanıp kaldığını hissediyor insan...

_roxie_ 22-08-2011 08:08 PM

bugün kendime ve burada yanımda olan herkese bu şarkıyı armağan ediyorum... :)

http://www.facebook.com/l.php?u=http...jKHaGiucPsNagw

_roxie_ 22-08-2011 08:08 PM

Delice Zeytin - YouTube

_roxie_ 22-08-2011 10:48 PM

Kendimi değerli hissetmek için Tanrı'nın sevgi dolu bir yaratımı olduğumu bilmekten, insan olmaktan başka sebebe ihtiyacım yoktur.

Tanrı'dan içinde bir parça taşıyan olarak, her insan gibi, her insan kadar sevmeyi, sevilmeyi, mutluluğu hak ettiğimi bilirim.

Herşeyin en iyisine ve en güzeline layığım ve layık olmak için tek yapmam gereken kendim olmak.

İnsan olmaktan kaynaklanan değerimin farkındayım ve artık kendi özdeğerime sahip çıkıyorum.

Bunu engelleyen, zihnimde oluşmuş bütün olumsuz inanç kalıplarını bugün sevgiyle değiştirmeye niyet ediyorum.

Varlığımı olduğu gibi, bir bütün olarak kabul ediyorum.

Yaşanmışlıklarımı olduğu gibi bir bütün olarak kabul ediyorum.

Yüksek hayrıma olmayan bütün bağlılık ve bağımlılıklarımı sevgiyle hayatımdan uğurluyorum.

Kalbimin hayatımın kapılarını sonuna kadar yeni fırsatlara açıyorum.

Evrenin bana kısmetimi doğru şekilde ve doğru zamanda göndereceğini biliyorum.

Kendimi seviyorum, kendimi bağışlıyorum, kendimi olduğum gibi kabul ediyor, onaylıyor, sevgiyle kucaklıyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:17 PM.