![]() |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba Dostlar; Bu bölümde telkinli mp3’leri dinlemiş ve hayatı değişmiş ve belli bir süre geçmiş kişilerin dinlemeden önceki ve şu anki hayatları arasındaki değişiklikleri paylaşır mısınız? Değişenler kısmında dinledikten sonraki değişimler var. Burada da değişimlerin kalıcılığını görmek açısından mp3leri yeni dinleyen bizler için motivasyon olacağını düşünüyorum. Mesela burada dinlemeyi bırakmış olanlar da ne kadar dinlediğini ve ne zaman bıraktığını bıraktıktan sonraki hayatındaki değişiklikleri paylaşabilir siniz? Umarım hepimiz hayatımızda dilediğimiz mutluluk ve huzura kavuşuruz. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhabalar aşağıdaki yazıyı ağustosun sonlarında scriptleri ilk dinlemeye başladığımda yazmıştım.Şu anda scriptlerle sorunlarımın çok büyük kısmını halletmiş durumdayım.Eskiye göre çok çok ÇOOOK rahatım. Bilinç altım olumsuzluklara odaklı olduğundan dolayı hala ufak tefek sorunlarım var.Bunlarıda yine scriptlerle aşabileceğime olan inancım sonsuz.Çünkü denedim,dinledim ve sonucu gördüm. Yeni başlayanlara benim tavsiyem 5-10 günde faydası olmuyor diyerek bırakmamaları.Sonuçları görmek için biraz sabırlı olmak ve egzersiz yapmak gerekiyor... Herkese merhaba.Bu gun scriptlerde 8. gunumdeyim ve bir 'SOSYAL FObi'li olarak kendime inanamiyorum.Degisimimler muthis;, ben ben degilim sanki uzerimdeki baska birinin bedeni. Eskiden(8 gun once) mecbur kalmadan kimseyle konusamazdim konussam bile elim ayagim birbirine dolanirdi ve cok fazla titriyordum,basim devamli; yere bakardi;,istem disi olarak gozlerimi o kadar kaciriyordum ki insanlardan artikk bedenimin kontrolum altindan ciktigini; dusunuyordum,disariya cikmak birakin, gezmeyi isim oldugu icin bile disarida olmak, otobuse,vapura,tramvaya vs. binmek,kalabalik bir yerde yurumek,hakszılığa uğradığımda hakkımı; aramayı; bırakın cok basit bir konuda bile dusununcelerimi soylemek zorunda kalmak (bu listeyi daha da uzatabilirim) benim icin resmen iskenceydi;.Su ana kadar iki kez psIkiyatriye gittim.Son olarak bir ay oncesine kadar uc-uc bucuk ay kadar surekli tedavi gordum.Evet biraz rahatlatıyor insanı ama ben ne maddi olarak verdigimin karsılıgını alabildim nede sosyal fobiden kurtuldum.Yani kendi adıma soyluyorum hic bir isime yaramadı; sadece bosu bosuna kendimi maddi olarak sıkıntıya soktum.Artık gitmemeye karar verdikten sonra bu siteyle karsılastım.Once sitenin icerigini biraz karıştırdım, ritmotransı; anladıktan sonra kendimi birden scriptleri dinlerken buldum.Hayatımın bu kadar kısa surede ve bu kadar kolay bir şekilde degisecegine beni hic kimse ama hic kimse inandırazmdı;. Sonuc olarak hayatım cok etkili bir şekilde degismeye başladı. En cokta kendime guvenim ve cesaretim arttı; herkesin yuzune bakabiliyorum.Vapurda ellerim titremeden,kasılmadan,başkalarının bana baktığını; onemsemeden rahaaat rahat sigara icebiliyorum.Her yerde icimden geldigi sekilde hareket edebiliyorum,yolda yururken kol hareketlerimi,adımlarımı; sorgulamıyorum,otobus duraklarının onunden gecerken artık benim icin daha onemli olan şeyleri düşünüyorum, rahatlığın ve doğallığın tadını çıkarıyorum .Dolmuşlarda ,marketlerde verilmeyen para ustunu 5 kuruşta olsa isteyebiliyorum.Hem de butun bunları; kendimden emin ve net bir şekilde yapıyorum. Darısı diğer sf lilerin başına diyorum. Biraz karmaşık oldu cunku tamamen doğaçlama ,icimden geldigii gibi fazla dusunmeden yazdım bunları;. Biraz uzun oldu ama sizinle paylasmak istedim. Buraya kadar okuduysız tesekkurederim ) Atakan bey sizin hakkınız nasıl ödeyeceğim ben... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba Arkadaşlar; Telkinleri yaklaşık 3 haftadır dinliyorum. Bu gün yine eskisi gibi bir gün geçirdim. Yine depresif ve korku içinde idim. İnsanlarla diyaloglarımda yine sesim titriyordu. Arkadaşlar sizde ne kadar zamanda etkili oldu? Yani 3-4 hafta etkisini duymayıp daha sonraları duydunuz mu? İnanın ben 6 yıldır değişim için uğraşmadım şey kalmadı. En son sığındığım liman ritmotrans oldu. Bu yüzden değişmeyi gerçekten istiyorum ama bir türlü kendimi huzurlu hissedemiyorum başka insanların yanında... Paylaşırmısınız siz de de bu durumlar oldu mu? |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhabalar Medusa; 3-4 hafta dinledikten sonra etkileri gören bir çok üyemiz oldu.Her ne kadar burada yazmasalarda bunun bir çok örneği en azından bana yazılan özel maillerde mevcut. Süreci çok takip etmeyin sabırlı olun sonuç alırsınız... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... merhaba, bende eylulden beri dinleyip sonuc alamayanlardanim. defalarca telkinleri dinlemeye baslayip biraktim. hatta telkinlerin sadece bunun isine yarayacagina inananlarda etki edecegine bile kanaat getirdim cunku az bir zaman degil 4 ay. 1,2 ay once siteyi duzenlı takip edememeye basladim. o arada scriptler guncellemis bile ama ben eski telkinleri dinleyip duruyordum. hikayeyi gecelim 44 ben de az da olsa kendimde degisiklikler fark etim.kilo verme telkinini dinledim uzun bir sure. mide ilaclarimi eskisi kadar sik almiyorum artik- gecmedi ama nispeten azaldi- erken kalkma, kalkar kalkmaz dincim ve hafizam ve cenem yerinde sevincli ama kilo verebildim mi hayir dusun daha sık yememe ragmen kilo da almadim. hangi telkinin sonucu bilmiyorum ama tirnaklarim ve saclarim daha hizli uzar oldu hatta daha cocukken dusen tırnagım bile hızla uzayip digerlerine benzemeye basladi. daha once niye olmadi dusunuyorum da siteyi surekli takip etmek, uzerine cok dusmek, scriptlerin icerigiyle cok ilgilenmek olabilir. bir de herkeste farkli zamanlarda etki ediyor. benimle birlikte dinleyen oda arkadasimin 2. gunde mıdesi bozuldu ben de hic oyle bir sey olmadi. diger telkinleri de dinliyorum artik. ego, sosyallik arttirici, topluluk icinde konusma,beden dili telkilerinin daha hic bir etkisini gormedim. gorursem onlari da yazarim. Kissadan hisse: umudunuzu kaybetmeyin, cok fazla ustune dusmeyin, scriptlerle icli disli olmayin. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba periprensesi ... en başta şunu söyliyim etkilerini göremedim demişsin ama anlattığın etkiler de azımsanıcak şeyler değil.Ayrıca bence bu foruma hiç etki görmedim yazmak,denemek isteyen ve sonuçları büyük bir sevinçle , umutla bekleyen bizlerin şevkini kırmak demek.Amacım asla tartışmak değil,herkes tabiki istediğini yazmalı ama biraz daha düşünerek yazalım.çünkü birçok kişi bir tek yazı ile kısa sürede deneyip ''işte bi işe yaramıyor ben de zaten etkisini görmedim'' diyerek vazgeçebilir.yani kendilerine tanıdıkları bu şanstan etki beklemeden kısa sürede vazgeçebilirler ki bu bence büyük bir kayıptır.Ayrıca benim fikrim şudurki 100 kişi içinde 1 kişi bile hayatını değiştiriyorsa bu telkinlerle demekki olurluğu ispatlanmıştır ve herkes bu sonucu alabilir.hıı ama alamıyorsak bu bizim süre ve önem vermemizden kaynaklanıyor olabilir.HOŞÇAKALIN... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba, Siteye 20 kasım 2006 da sf ile ilgili bilgi araştırırken tesadüfen girdim ve verilen bilgiler ilgimi çektiği için üye oldum. Scriptleri dinlemeye karar vermeden önce telkin metinlerini okudum, dinlemeye başladığımda herhangi bir önyargım yoktu yani inanç veya inançsızlık gibi sadece dinlemeye başlarken kendime (beynime) duyacağım veya duyamayacağım sesleri kabul etmesini söyleyerek başladım. Faydası olabilir diye düşündüm eğer faydası olmasa bile ben daha kötü olamam dedim. Mümkün olan tüm zamanımı Suçluluk ve ego scriptlerini dinleyerek geçirmeye başladım. Her ne ile ilgilensem de açık kaldı mp3ler. 3 günden sonra sosyallik ve topluluk karşısında konuşma scriptlerini ekledim. Zaten var olan baş ağrılarım ve mide bulantılarım arttı, içimin daraldığı uzun saatler oldu ama sitede böyle şikayetlerin olabileceği ve geçici olduğu yazıyordu, ağrı ve sıkıntılarımı düşünmemeye çalışarak devam ettim dinlemeye.Telkinler 3 gün sonra etkisini göstermeye başladı diyebilirim. Haftalarca evden hiç çıkmak istemeyen ben dışarı çıkma isteği duymaya başladım ve o günden bu yana ne zaman canım istese dışarı rahatça çıkabiliyor rahatça alışverişimi yapıyor , geziyor ve insanlarla diyalog kurabiliyorum bazen geri dönüşler yaşıyorum ama geçici oluyor. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... yakamoz arkadaşım ne mutlu sana ,tebrik ederim.umarım tamamen güzel duygularla dolu olursun ve geri dönüşü olmaz. smiliyface smiliyface smiliyface |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba Arkadaşlar ; Öncelikle bir yanlış anlaşılmayı düzelterek başlayayım.. Daha önceden forumda etki görmeyenler için bir bölüm açmıştım.Bu bölüme bir iki üyemiz etki göremediklerini belirtmişlerdi.Bunlardan birisi Periprensesi isimli üyemizdi.. Forum bakımı yapılırken eski mesajlar silnidiği için o bölümde silindi ne yazik ki.. O bölüme yorum yapan arkadaşlardan birisi daha sonra etkileri gördüğünü söyledi ve bunu foruma yazdı.. Periprensesi 'de bu yaptığı yorumda daha önce etki görememiştim oysa şimdi bazı etkiler gördüm şeklinde yorumlarda bulunmuş.. Ayrıca kendisi etki göremediği dönemlerde bile siteye katkıda bulunup çok sayıda scripti ingilizceden türkçe'ye çeviri yapmış bir üyemizdir.Halende çeviri yaparak katkılarda bulunmaya devam etmektedir. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum... Ben iyi niyetli olduğu sürece olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlarıda önemsiyorum. Kaldi ki bu örnekte herhangi bir olumsuz yorum yok.Sadece bazı kişilerde değişim sürecinin daha uzun sürebildiği sabırlı olunması gerektiği noktasının altı çizilmiş. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Merhaba, Hayatımdaki değişimleri izleyebilmek ve de sizlerle paylaşmak amacıyla günlük notlar alıyor içsel konuşmalar yapıyorum. Bu gün bu bölüme yazmaya ve sizlerle paylaşmaya hazır aşamasına geldiğimi hissettim ve yazmaya başladım. Galiba Periprensesi ve Mügeyle eş zamanlı yazmışız 44 Ben de foruma yazan katkıda bulunan tüm arkadaşların iyi niyetli olduklarını düşünüyorum. Periprensesi ve Müge arkadaşımıza fikirlerini bizimle paylaştıkları ve foruma katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. Okur pozisyonundaki arkadaşlarımızında kendilerini hazır hissettiklerinde yazılarını bizimle paylaşmalarını diliyorum. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... hımmm evet anladım atakan abi,olabilir belki yanlış değerlendirdim.zaten yanlış değerlendirsem dahi periprensesi arkadaşımızı kıracak bişey söylemedim,söylemem... oradada yazdığım gibi fikrimi beyan ettim yalnızca. sevgilrimle.... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... rica ederim atakan bey. yardımcı olabıldıysem ne mutlu. sanirim bir yanlis anlasilma olmus. ben 4 ay boyunca bu scriptleri ara ara dinledim. sitede benim kadar gec tepki alan yok sanirim. nihayetinde sadece son 1,2 ayda bu etkilere ulasabildim. sadece gelisme elde edemeyenlere bir umut asilamasiydi. ayrıca 100 kisiden biri bile ulassa bu basarının kanıtıdır demissiniz. bu tur ispatlarin bilimsellikte hic bir yeri olmadigini, gecerliliginin hic olmadıgını belirtmek isterim. 10 kisiden biri yapsa bu tesaduftur, her 10 kisiden biri deseydiniz ve bunu arastırmayla kanıtlasaydınız bu bir ispat olabilirdi. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Öncelikle siteye katkıda bulunmuş olduğunuz için emeğinize teşekkür ederim.Daha sonrada 100 kişi değil 10 kişi deseydini gibi bir ifade gerçektende anlamsız olmuş,şunu belirtmek isterim bu tez zaten bilimseldir,kişisel değil,lütfen bilgi almak için araştırın.Ayrıca bilimde tesadüf diye birşey asla ve asla yoktur!HOŞÇAKALIN... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... asıl TESADÜF kelimesinin bilimsel bir yeri olmadığını ben mügeee olarak değil,bir bilim insanı ,başarılı bir fizikçi olarak beyan etmek isterim. smiliyface |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... ben de size yani seyi soyluyorum zaten. 100 kisiden 1i deneseydi basarsaydi ispat olur diyen sizsiniz. uzgunum ama bu site bilimselligi kanıtlanmıs br site degildir, daha siteye girerken bunu kabul ediyorsunuz. bu tez bilimsel midir degil midir konusu bile ispatlama gerektirecek bir konudur. gercek hayatta basarili bir fizikci olmaniz bu sitenin bilimselligi, scriptlerin guvenirliligi gibi konularda arastirma olmadan yorum yapmanizi saglamaz. smiliyface |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... öncelikle verdiğiniz cevaplara ve yazılara rica edicem özen göstererek okuyun.bu site bilimseldir demiş miyim?tabiki hayır!ben fikrimi beyan ettim ,üzerine bilim ve tesadüfü kullanan size,bu iki apayrı çelişen kelimenin bir arad olamayacağını söyledim.''bu tür ispatların bilimsellikte yeri yoktur, bu tesadüftür''demişsiniz ispat bilimde olur,tesadüf ise bilim dilinde yoktur.HOŞÇAKALIN... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... ayrıca sanıyorum birbirimizi anlayamadık,tatsızca uzatmamak en iyisi... belki ben anlatamadım yada siz önemli değil forum halkını meşgul etmeyelim.herkes mutlu ve hoşgörülü kalsın... hismiley |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... bence de hismiley |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Alıntı:
Gerçi henüz istediğim değişimler gerçekleşmedi ama adım adım ilerliyorum işte smiliyface |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... smiliyface merhaba ben de 4 gündür dinliyorum coook uzun zamandır panik atak depresyon okb gibi teşhislerle bir sürü ilaç kullandım gitmediğim doktor kalmadı şu anda ego ve sucluluk mp3 lerini dinliyorum bendeki değişimler herşeyde kötü birşey arayan geçmişinden dolayı kendini aşırı derecede yargılayan ben kötümser olan ben atak gelecek diye kara kara düşünen ben ve en önemlisi aşırı korkudan ne yapacağını şaşıran ben ben değilim artık herşeye daha olumlu bakmaya başladım artık yaşadığımın farkına vardım bu öyle bir duyguki mesela ben aşağı yukarı 15 senedir bir zindanda yaşıyordum ve bu mp3 ler beni bu zindandan cıkarttı ve görüyorumki coğu kişi böyle allah razı olsun atakan beyden şimdi cok mutluyum yaşamak güzelmiş ve herkesin bu güzelliği yaşamasını isterim daha olumlu mutlu huzurlu sevgi dolu yarınlara inşaalah |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... bence bu mp3ler cok işe yarıyor size tavsiyem sabırlı olun ve değişimleri görün ayrıca paylaşmak cok güzel bir duygu iyilik ve güzellik adına herşey gönlünüzce olsun |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Suçluluk duygularımız ayağımıza bağlı ve nereye gidersek peşimizden gelen bir kaya gibi.Ondan kurtulduğumuzda yaşama sevincimizi tekrar kazanıyoruz. s456 Sizin bu yazınız paylaşımınız emin olun bir çok kişiyi motive edecektir. |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Bu bölüme nihayet bende yazıyorumgerçi biliyordum sonucun güzel olacağını o nedenle sabırla bekledim zaten.Bir kere kendimi sürekli mutsuz hissediyordum fakat son günlerde telkinleri az dinlememe rağmen müthiş bir neşe var içimde,sürekli gülüyorum.enteresandır mutluluktan oturup ağladım bu mutluluk duygusunu öyle çok özlemişimki,ayrıca bazı sosyal çekingenliklerimi de yendim arkadaşlarımla hergün bişeyler yapıyorum kaç gündür,oysa dışarı çıkmak dahi istemiyordum hep mutsuzdm.Sonuç olarak %100 çözemedim problemlerimi fakat çok mutluyum ve %100de olucak eminim=))))))))))))))))) |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Senin adına çok sevindim ve tebrik ediyorum. Sadece sabırla beklemek yetmiyor.Yeni halini denemek için risk alıp arkadaşlarınla görüşmeye başlamışsın ki bu çok önemli Tüm bu etkenler birleştiğinde de değişimi farketmişsin. Aslında mutsuz olduğumuz anlar geçmişimiz için hiç bir zaman pişmanlık duymamalıyız.Bu sayede mutlu olmanın keyfini daha çok çıkartabiliyor onun değerini daha iyi anlayabiliyoruz. f678h Her şeyin çok daha iyi olacağını ve eskisinden bile daha iyi olacağına inanıyorum. Ancak hedefimiz hayatta 0 kaygı olmamalı.Kaygılarımız çeknigenliklerimiz ile bizler bir bütünüz.Zaten başarılı devlet adamları dünyanın en güçlü liderleri,şirketlerin üst düzey yöneticilerine bakarsak hiç kmsenin mükemmel olmadığını kaygıları olduklarını görebiliriz. Öyle ise mükemmel olmadan da hayattan keyif alabileceğimizi bilerek bugünün keyifini çıkartalım. |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Haklısın Atakan abi smiliyface |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... klasik psikanaliz bi işe yarıyormu diye merak ediyorum, yani mesela "geçmişte sorunların vardı ama psikoterapi seansları sonunda sorunumu çözdüm" diyen birine rastlamadım henüz, sorun çözülünce insanlar önemsemiyor ve artık paylaşmıyormu yoksa?, yoksa gerçekten işe yaramıyor ve üniversitelerde bi bölüm olarak hayatını sürdürüyormu, yada modern psikanaliz "insan" hakkında yanlış bi yerden başladı ve hala yön bulmaya mı çalışıyor, yeni psikoterapi yöntemleri bulunuyor ama bunlar eskilerden daha kısa sürede sonuç alan olarak değil de eskilere alternatif olarak ortaya çıkıyor (gibi). |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... herkese merhaba.. Arkadaşlar siteye dün üye oldum ve 6 tane mp3 indirdim uyuyuncaya kadar sürekli çaldı.uyurkende dinleyebilmek için mp3 playere yukledim ve uyumak için hazırlandım.Yalnız yatakta geçen süre içerisinde daima kendimi dişlerimi biribirine geçecek şekilde sıkmış vaziyette yakalardım bazı zamanlar çenem ağrırdı bu yüzden ama dün gece öle değildi.Kendimde farkettiğim ilk değişimdi.Gayet rahattım dişlerim artık savaşmıyordu... |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Bu konu ile ilgili daha önce mail grubuna yazmıştım ancak cevap gelmemişti blissy Benim böyle diş sıkma sorunum yok.Ancak olmamasına rağmen yine de telkinler ile birlikte çenemde bir rahtlama hissetmiştim. Bu fark aslında çoğu kişi tarafından farkedilebilir. Güzel bir tespitte bulunmuşssunuz.. Bruksizme ne sebep olur? Spesifik bir sebebi yoktur. Fakat duygusal stres gibi pek çok faktörün bunu tetiklediği düşünülür. Kişinin kişilik yapısı da önemlidir. Agresif, aceleci, titiz kişilerde daha sıklıkla görülür. Dişlerinin kapanışı düzgün olmayan kişilerde (maloklüzyon), ebeveynlerinde bruksizim problemi olan çocuklarda bu probleme daha cok rastlanır. Bruksizm, uyku sırasında dişleri sıkmak, gıcırdatmak ve çeneyi kenetlemektir. Bu normal olmayan bir durumdur ve oldukça rahatsız edici bir ses ortaya çıkar. Uyku sırasındaki diş gıcırdatma o kadar sesli olur ki, kişi uyanıkken aynı sesi çıkaramaz. Çağımızın hastalığı olan stresin, diş gıcırdatmanın en önemli nedeni olduğu düşünülmektedir. Diş gıcırdatmanın şiddeti ve sıklığı, dişlerimize zarar verecek boyutlara ulaşabilir. Sürekli birbirine sürtünen dişlerin mineleri zarar görür ve dişlerin boyları kısalır. Köklerinde basınçtan dolayı kistik oluşumlar olur. Dişi, çene kemiğine bağlayan bağlarda gevşemeler olur ve bu yüzden dişlerde sallanmalar başlar. Diş eti dokuları da zarar görür. Dokunulduğunda kanar ve gitgide koyu renkli bir görünüm alırlar. Ayrıca çene eklemindeki kıkırdak dokudaki tahribat yüzünden eklem şikayetleri ortaya çıkar. Eklem şikayetlerini oluşturan sebeplerden biri de sürtünme ile kısalan diş boylarıdır. Diş boylarının kısalması belirgin hale gelince hastanın dış görünümünü de etkiler. Dişlerini sadece kenetleyen, sürtmeyen kişiler de vardır. Böyle kişilerde ses olayı yoktur fakat yine dişler ve diş dokuları üzerinde oluşan rahatsızlıklar ortaya çıkar. Diş gıcırdatma ve diş sıkma işlemi sadece gece değil, stresli durumlara göre gündüz içinde geçerlidir. Kişi, olayı gündüz yapıyorsa gece de mutlaka yapıyordur. Sabah kalkıldığında eklemlerde, çiğneme kaslarında, baş ve boyuna yayılan ağrı, yorgunluk, yutkunma güçlüğü, dişlerde ağrı veya hassasiyet olması bruksizmin etkileridir. Çözümü, stresi ortadan kaldırmak veya dişleri korumaya almaktır. Dişlerin korunması için; ağza, kişiye özel yapılan, silikon esaslı maddeden yapılmış bir gece plağı takılması tavsiye edilir. Bu koruyucu sayesinde şikayetlerin azaldığı ve tamamen ortadan kalktığı gözlemlenmiştir |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... 10 gündür dinliyorum ve artık takıntılarım yok buna bende şaşırdım telkinler çoooooooooooooooooooooooooooooook işe yarıyor derty derty |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... ben de iki haftadır dinliyorum artık kendimi dinleme namına çok yol katetiğimi söyleyebilirim eskiden heep bunu yaptığımda ne derler acaba duygusu istemesemde yakamı bırakmıyordu şimdi ise çok rahat ve güvenli hissediyorum bunların kalıcı olmasını istiyorum acaba Atakan abi bize başka ne gibi egzersizler önerir mp üçler destek olarak |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... merhaba bende duygularımı paylaşmak istedim yaklaşık 3haftadır çok düzenli olmasada dinledim yavaş yavaş etkisini gösteriyor zaten yıllarca düşündüklerimin birden değişmesini beklemiyorum b ende kendine güvenarttı bu yeterli değil ama dinlemeye devam edeceğim eskiden etrafımda olan olumsuzlukları kendi suçummuş gibi görürdüm bunu bıraktım gibi ben böyleyim beni böyle kabul etsinler diye düşünüyorum çalışıyorum veişimi seviyorum yalnız ikiyıldır çalıştığım yerdebaskı altındayım mobbing dedikleri şey kendimi suçlamaya başlamıştım şimdibilenerde yalnış yapıyorum diye düşündüğüm oluyor artık eskisi kadar takmıyorum bana yapılanları ama yinede rahatsız oluyorum tabi dinlemeye devam edeceğim iyi sonuçlar almam ümidiyle |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... merhaba bende duygularımı paylaşmak istedim yaklaşık 3haftadır çok düzenli olmasada dinledim yavaş yavaş etkisini gösteriyor zaten yıllarca düşündüklerimin birden değişmesini beklemiyorum b ende kendine güvenarttı bu yeterli değil ama dinlemeye devam edeceğim eskiden etrafımda olan olumsuzlukları kendi suçummuş gibi görürdüm bunu bıraktım gibi ben böyleyim beni böyle kabul etsinler diye düşünüyorum çalışıyorum veişimi seviyorum yalnız ikiyıldır çalıştığım yerdebaskı altındayım mobbing dedikleri şey kendimi suçlamaya başlamıştım şimdibilenerde yalnış yapıyorum diye düşündüğüm oluyor artık eskisi kadar takmıyorum bana yapılanları ama yinede rahatsız oluyorum tabi dinlemeye devam edeceğim iyi sonuçlar almam ümidiyle |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Bu sitedeki telkinleri yaklaşık 30 gündür ortalama 10 gündür dinliyorum. İlk 3 hafta sadece ego güçlendiriyiciyi ve yakalaşık 10 gündürde diğertelkinleri karışık olarak dinliyorum. Sonuç şu: sitede telkinlerin ne gibi kazanımları olan bir bölüm var. Orda ne deniyorsa aynen oluyor bana. Düzenli olarak dinlemeye devam edeceğim. Herkeste sabırlı olsun ve düzenli dinlemeye devam etsin. Özellikle uykudaki boş vakti değerlendirin. Mp3 playera takın mp3 ünüzü ve sabaha kadar beyin bilgisayarınıza yükleme yapın. Sonuçlar mutlaka gelecektir. Benim öyle sosyal fobi gibi sorunlarım yok ama son 1 aydır kendimi acayip derecede rahat hissediyorum. Atakan Bey valla Allah razı olsun ne diyeyim. BU mp3leri pazarlamayı düşünüyormusunuz. Yani kitapçılardan alabilecekmiyiz bir gün. Eğer pisasaya pazarlanırsa hepsini alırım. Herkese başarılar |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Bende de önce hızlı bir değişim oldu ama 3 4 hafta sonra etkilerin azaldığını düşünmüştüm açıkcası ümitsizliğe düşmüştüm acaba o depresif günler geri mi geldi düşündüm ama şimdi su seslerini ney seslerine çevirince her şey değişti tekrar huzurlu ve mutlu günlerime döndüm önceleri forma yazmayıda bırakmıştım ama artık huzurluyum ve yazmak istiyorum |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Turgay selamlar, arada böyle şeyler yaşanıyor, bazen içsel bazen dışsal etkiler bunu tetikliyor...Bunları dalgalanma hissi başlığında incelemiştik bir ara....Vazgeçmeyin değişimden |
ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Sağolun Mert bey desteğiniz için teşekkürler bu destekleyici mesajları görmek çok mutlu ediyor insanı bu bütünlük huzur veriyor insana sevgiler... |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... merhaba Ben scriptleri 17 nisandan beri dinliyorum,daha önce eğer zorunda değilsem odamdan dışarı çıkmıyordum.veya arkadaşlarımla buluşmuyordum,evime bir kaç kişinin dışında kimseyi kabul etmiyordum buyrun gelin dediklerimde zaten ayda yılda bir gelirler. scriptleri birkaç gün dinledikten sonra,ilk farklılık,artık kahvemi balkonda içiyorum, geçen pazar deniz kenarında yalnız başıma yürüyüş yaptım,bugün yalnız başıma pazara gittim kalabalıktan sıkılmadığımı telkin ederek alışveriş yaptım ve kimseyle kavga etmeden eve döndüm..fikrimce, sadece müzikleri dinlemekle kalmayıp kendimize bir takım proğramlar hazırlamakta gerekiyor.ben şuanda hadi ben şuraya gideyim şu insanla buluşayım diyemiyorum,dışarı çıkmak için birkaç gün önceden proğram yapıyorum ve kendimi hazırlıyorum.yapamadıklarımın listesini çıkardım ve yaşam planı hazırladım ve kendime bu plana uyacağıma dair söz verdim,yaptığım doğrumu değilmi bilmiyorum ama işe yarıyor. sonuçta yıllardır yapmadığım bazı şeyleri yapmaya başladım. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Sevgili hayalayaz; yaşadıklarını ve tecrübelerini bizlerle paylaştığın için sana teşekkür ederim. Eminim ki bu yazdıkların benim ve bir çok kişinin işine yarayacak şeyler. İşe yaramış olması da denemeye değer olduğunu gösteriyo. Sana kendini daha iyiye daha güzele götüren yolunu hep mutluluk ve hep başarıyla bitirmeni ve sonunda da istediğin "sen" e ulaşmanı dilerim.. ve ben en kısa zamanda ulaşacağını görüyorum ve senin de gördüğünü görüyorum. Sevgiler. |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... Sayın hayalayaz yaşadığınız değişimlerden dolayı tebrik ederim yalnız sormak istediğim bir soru var bize faydalı olması açısından bu 9 gün boyunca hangi telkinleri dinlediniz ve kaç saat dinlediniz bu konudada bilgi verirseniz sevinirim |
Ynt: ARKADAŞLAR HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİMLERİ PAYLAŞALIM... arkadaşlar ben depresyona girdiğimden beri iki kuruşu bir araya getirip doktora gidemedim yani rahatsızlığımın adını bilmiyorum ancak bir yıl içinde iki kere iflas ettiğim için kendimi çok suçladım senelerce her aynaya baktığımda kendime aptal dedim,bunun sona ermesi için suçluluk duyguları.bu süreç içinde insanlardan uzaklaştım ve sosyal fobi oluştuğunu düşündüğüm için sosyal fobi ve sosyallik artırıcıyı ekledim,eh bukadar fiyasko yaşayan insanın kendine güveni kalmamıştır diye kendine güvenide ekledim,hiç kimseden bir şey istemeye hakkım olmadığı düşüncesini yenmek için ego güçlendiriciyide ekledim,dışarı çıkmaktan korktuğum için ertelemeyide ekledim çünkü dışarı çıkmamak için yapmam gereken her şeyi erteliyordum..ve tüm bunları aşabilmem için korunduğumu bilmem gerektiğini düşünerek en sona koruma kalkanını ekledim.yani doktor teşhisi yok ama kendimi gözden geçirdikten sonra acil olarak bunları yaptım,insan psikolojisi o kadar değişik ki bunlar biterse belki başka şeyler çıkabilir ama en önemlisi, yaşayacaklarım her ne olursa olsun ben hayatın içinde yer alarak başarmaya karar verdim, yaptıklarım hep küçük şeyler henüz kocaman adımları atmaya cesaretim yok ama bu cesaretinde kısa sürede yüreğimi dolduracağına inanıyorum hepinize sevgiler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:27 AM. |