![]() |
milattan sonra ben Merhaba, ben Gökçe. yeri geldikçe kendimi nasıl olsa tanıtacağım. günlüğüm bana ve herkese hayırlı, uğurlu olsun. bugün benim için bir milat. çünkü hiç beklemediğim bir yerden hayatımın dersini aldım. insanları gözünde çok büyütme, aynı şekilde küçük de görme. hatta mümkünse değerlendirme. (çok çok yakınların dışında) mucizeler kursu der ki aslında her şey anlamsızdır ve aynıdır. onlara anlamlarını veren biziz. bu arada canım eşimm şu an tv nin karşısında uyuyakalmış, mışıl mışıl uyuyo. şansım benimm... |
Cevap: milattan sonra ben yağmurlu bir ankara günü :) haftasonu eşimm iş nedeniyle şehir dışına gidiyo, ben de ilk gençlik yıllarımın geçtiği, neredeyse tüm akrabalarımın eşimin dostumun olduğu, dünyanın en güzel şehri istanbul'a. bir hafta kadar yazamayabilirim günlüğe. dün yazdığım şey benim için çok önemliydi. bundan sonra çok çok yakınlar dışında herkese 1 birim değer, ne fazla ne eksik. en büyük hatam bu benim analdım: insanları görür görmez değerlendirmeye çalışıyorum. sonra da ya hayal kırılığına uğruyorum ya da mahcup oluyorum. Düne kadar farkında değildim ama meğer ben insanlardan çok şey bekliyomuşum, dün çok alakasız bir olayla kafama dank etti.. Zararından neresinden dönersen kardır, 32 yaş geç değil |
Cevap: milattan sonra ben ha unutmadan bir de şu var: Değiştiremeyeceğin şeyleri kabullen. Yoksa hayatı kendine zindan edersin. toparlıyorum: 1. insanları gözünde çok büyütme, aynı şekilde küçük de görme. hatta mümkünse değerlendirme. (çok çok yakınların dışında) her insanın her şeyin değeri 1 br.dir. 2.İnsanlardan çok şey bekleme. Ne bekleyeceksen kendinden bekle. 3.Değiştiremeyeceğin şeyleri kabullen. Yoksa hayatı kendine zindan edersin. |
Cevap: milattan sonra ben Tanrım seni seviyorum İçimde bu duruma neden olan her ne varsa %100 benim sorumluluğum, senden hepsi için senden özür dilerim Hepsi için beni affet Teşekkür ederim Tanrım |
Cevap: milattan sonra ben "Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme.Unutma sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırır. "Bob Marley Sizce? |
Cevap: milattan sonra ben Umursamazlık ne güzel şeymiş, valla süpermiş. Sanki devamlı açık olan bir T.V. sesi vardı, ama ben o kadar alışmıştım ki sesin beni rahatsız etdiğinin farkında bile değildim. ama TV'yi kapatınca "oh be" dedim, "dünya varmış"... Yarına İstanbul yolcusu kalmasın canım kocamdan kısa süreliğine ayrılıyorum, ama en sevdiğim şehre gidiyorum. Ama laf aramızda ben Ankara'yı da seviyorum. Nesini seviyorum bilmiyorum ama seviyorum |
Cevap: milattan sonra ben Seni seviyorum Tanrım |
Cevap: milattan sonra ben yaşasınn evimdeyim :) |
Cevap: milattan sonra ben " bir insan iki efendiye hizmet edemez. Ya egonun, yani yanlış benliğimizin yada gerçek kişiliğimizin yolunda yaşamımızı sürdürebiliriz, ancak birine hizmet edebiliriz" egoya hakim olabilmenin en iyi yolu aslında her şeyin anlamsız, nötr olduğunu anlamak. anlam veren biziz.(iyi-kötü, güzel-çirkin, hoş-nahoş...) |
Cevap: milattan sonra ben Beklenen küçük misafir geldi mi ne? yine hayal kırıklığına uğramak istemiyorum |
Cevap: milattan sonra ben FARKINDALIK nötr olup AN'a odaklanabilmek |
Cevap: milattan sonra ben çok heyecanlıyım |
Cevap: milattan sonra ben yaşasın beklenen küçük misafir geliyor. o kadar mutluyum ki. daha yedi haftalık çok yeni, çok fazla da duygusal bağ kurmak istemiyorum. Ama biliyorum Tanrım korur onu |
Cevap: milattan sonra ben tam 25 haftalık oldu bebeğim, şimdilik her şey yolunda. ocak sonunda aramıza katılıyor. onun için artık eskisinden daha da güçlü olmalıyım. bu arada mucizeler kursu gerçekten mucize. herkese tavsiye ederim... |
Cevap: milattan sonra ben *Kendini bir bedenden ibaret olmadığın konusunda eğittiğinde güçsüzlüğü ardında bırakacaksın. *Mucizelerde şüpheye ve güvensizliğe yer yok. *Düşünceler haricinde hiçbir şey sana saldıramaz. ACIM |
Cevap: milattan sonra ben zamandan başka kayıp yoktur ve zaman da aslında mevcut değildir. her şeyde başarının, mutluluğun anahtarı Tanrı hakkında bilinçli farkındalıktır. sevgi egonun ölümü demektir. |
Cevap: milattan sonra ben bugün bolluk ve bereket hakkındaki bilinçli farkındalığın ve şükretmenin ne kadar faydalı olduğunu anladım. Tanrım sana şükürler olsun, rızık veren sensin |
Cevap: milattan sonra ben bayram temizliği zamanı; hem evime, hem de kalbime... |
Cevap: milattan sonra ben *Sen her zaman Tanrı'nın çok memnun olduğu sevgili kulusun.Egonun buna karşı çıkmasına, sana unutturmasına izin verme |
Cevap: milattan sonra ben en çok bu saatlerde tekmeliyo canım oğlummm :) |
Cevap: milattan sonra ben *Beni rahatlatma, besleme ve ayakta tutma gücüne ancak Tanrı sahiptir. Krallık, güç, zafer senindir Tanrım. *Bir problemi Tanrı'nın ellerine bıraktığında problemin temsil ettiği durum yeniden yaratılacaktır. Bu, bir tür İlahi aracılıktır. *Sevgi, kendinden farklı her şeyi kusar. |
Cevap: milattan sonra ben Gördüğüm dünyanın kurbanı değilim. Özür dilerim Tanrım. Beni affet. Seni seviyorum. Teşşekür ederim. |
Cevap: milattan sonra ben 99 gün kaldı O0 |
Cevap: milattan sonra ben Hayırlı bi şekilde doğar inşallah :) Yazdıklarının hepsini okudum çok önemli notlar var içlerinde. Ve ''Düşünceler haricinde hiçbir şey sana saldıramaz.'' bu sözü çok sevdim. Teşekkürler paylaşımlar için. İyi günleer :) |
Cevap: milattan sonra ben Alıntı:
Bu arada güzel dileğin için çok teşekkür ederim, inşallah. Gerçekten çok farklı ve özel bir duygu. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah |
Cevap: milattan sonra ben Zayıf insanlar intikam alır, güçlü insanlar affeder, zeki insanlar umursamaz(mış). En azından anlamsız intikam alma isteklerimden kurtuldum ama yine de (bu sınıflamaya göre) hala tam olarak güçlü sayılmam. yaklaşıyorum... "Başarısızlık da sürecin parçasıdır.En büyük başarılara genellikle iki adım ileri, bir geri yaparak ulaşılır.Umutsuzluğa kapılma,pes etme" |
Cevap: milattan sonra ben bugün hayatta en büyük korkumun şu olduğunu fark ettim: Başka insanların güzel, başarılı, kültürlü vs. (fark etmez herhangi bir oluumlu özelliğim) olduğum için benden nefret etmelerinden, beni kıskanıp sevmemelerinden ya da öyle olmadığımı söyleyip ima edip yüzüme vurmalarından çok korkuyorum. O yüzden de kendimi olduğumdan aşağı gösterip bir şekilde onaylarını alıp beni sevmemelerini ya da bozmalarını engellemye çalışıyorum. özellikle ergenlik yıllarında ve yirmili yaşlarda bu çok belirgindi. Şu anda azalmış olsa da hala var. Ve en büyük korkumun bu olduğunu 32 yıl sonra daha yeni fark ettim... |
Cevap: milattan sonra ben Sevgili Tanrım, Lütfen etrafıma ördüğüm duvarı kaldır. O kadar güçlü ördüm ki onu, yıkamayacağım kadar. Sana teslim ediyorum; her ayrılık düşüncesini, her korku hissini, her bağışlamasız düşünceyi. Bana yardım et, tek başıma Senin yardımın olmmadan egomla kazanamam bu savaşı. Lütfen sevgili Tanrım bu yükü al benden sonsuza kadar. AMİN |
Cevap: milattan sonra ben Sanırım zero limit kitabını okumuşsun :) Seni seviyorum Özür dilerim, lütfen beni affet Teşekkür ederim , bunları çok sık paylaşıyosun ondan söyledim :D |
Cevap: milattan sonra ben evet zero limiti okudum ve ho'oponoponoyu çok sık uyguluyorum. |
Cevap: milattan sonra ben Beende beende. En çok etkilendiğim kitap ve yöntem. Sürekli okuyasım geliyor, 2 kere okudum tekrar okuyacağım büyük ihtimal :) |
Cevap: milattan sonra ben "Korkulacak hiçbir şey yok emin ol. İllüzyonlara inanlar için bu gerçek değildir. Ama unutma illüzyonlar gerçek değildir, onlar sadece illüzyondur." |
Cevap: milattan sonra ben bugün ilk kez bebeğimmin tekmeleri dışarıdan görülebiliyordu. Teşekkür ederim Allah'ım |
Cevap: milattan sonra ben Cahillerle tartışmaya girmeyin, ben hiç yenemedim. | İmam Gazali 25889 |
Sevgili gökçe y.günlüğünü okudum,paylaştıkların öğretici.Bende 32 yaşındayım ve bu anlattıklarının bende olduğunu bende yeni farkettim.Kendimi aşağı gösteriyorum bende çoğu kez,vazgeçmeye çalışıyorum.Bulduğun yolları benimlede paylaşırmısın?Sevgiler... |
Cevap: milattan sonra ben her şey çok güzel giderken neden takıntılı düşüncelerimin saldırısına uğruyorum? |
en etkili yol sorumluluğu %100 üstlenip af dileyerek arınmaya çalışmak yani ho'oponopono. o yöntemi duyduğumdan beri çok yol katettim. bir de mucizeler kursu var, nette dersleri mevcut... |
Cevap: milattan sonra ben kafama en çok taktığım şeyler kendi ailemdeki en çok sevdiğim kişilerle ilgili şeyler. yabancı biri ya da hoşlanmadığım biri yanlış olduğunu düşündüğüm bir şey yaptığında ya da söylediğinde hiç takmıyorum. eşimi de çok seviyorum ama eşim kırk yılda bir,bir şey söylediğinde unutup geçiyorum,, o da aynı şeyi yapıyor. (ki evliliklerde doğru olan budur.) ama kendi ailemden olan insanları çok takıyorum. kesinlikle bilinçaltıma kazınmış bir şeylerle ilgili bu, çocukluğumda ya da ergenliğimde kafamda bitiremediğim, yarım kalmış bir şeyler var, ama ne? sanırım affetmeyi hala öğrenemedim. ama pes etmek yok... özür dilerim lütfen beni affet seni seviyorum. |
Cevap: milattan sonra ben Hiçkimse gerçek olduğuna inandığı bir günahı affedemez. |
Cevap: milattan sonra ben "Şah damarına bakmayı akil edemeyenler,Allah'i hep gökyüzünde aradılar." Üzülme evlat, kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki.." (Charles Bukowski) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:32 PM. |