![]() |
Cevap: günlüğüm bu akşam komsularım bi kahve içmeye geleceklermiş bana...yine içimi bi korku kapladı...cesaretim içime kaçtı...umarım yine altından kalkabilirim...yaşamak ne zor bizler için sad456 eylül ayında kaynımın düğünü var...bu yuuzden eşimin memleketıne gıtmemız gerekecek...ama eşim düğünden snra birz kalacagız dıyor.özlemişşşş...cok dogal birşey belkide ailesini özlemesi onlarla uzun süre kalmak istemsi...ama ben bunalıyorum.düğünümde milyonlarca kişi beni görmeye gelmişti...bu sefer yine eve mılyonlarca kişi gelini görmek için gelecek...bizi görmeye gelmiş olmalarından hıcbır fark kalmayacak...kalabalık.......kalabalık.....bakışlar.......sorul ar...........sigrt56 off düşünürken hastalandım walla...eşim bu konuda beni hiç anlamıyor...gitmek istemedigimi hastalıgımın arkasına sığındıgımı söylüyor...oysaki durum farklı...heyecanıma onun yanında yenık düşmekten...kızardıgımı görmesinden korkuyorum...iş görüşmesine gitsem bundan daha rahat olurum...çünkü benı tanımnayan bı ınsanın önünde kızarsam ne olur....ama eşimin,ailesinin önünde olmaz... birde cok bunaldım tatıle gıdelım dıye yalvarıyorum....imkanı da var...balayımda haava soguktu.odadan cıkamamıstım..serın sularda sıkıntılarımı bırakıp gelmek ıstıyorum...hem boylece ailesinin yanında az kalmıs iznimizin yarısını tatilde geçirmiş olrz...ama o dogdugu yerde geçirmeyi tercih ediyor...denizli den nefret edıyorum...............anlamıyor beni hiç anlamıyor...tanımadıgın kişilere anlatıyorsun bana nıe okutmuyorsun dıyor...zaten bildigi şeyler...bu konular her acıldıgında kavgayla sonuclanıyor...sonra iki gün küslük... bir siz anlıyorsunuz beni...iyiki varsınız... |
Cevap: günlüğüm tatil fikri çok güzel canım..ama sana bir sır veriyimmi..hayat seni sınıyor korkularınla yüzleşmen için sana fırsatlar sunuyor ve sen hepsini başarıyla aşıyorsun.. en iyisini hakettiğini düşünmeye devam et canım.. |
Cevap: günlüğüm Alıntı:
biliyor musun? hiç gücüm kalmadıgını hıssedıyorum su anda...benim ailem yanımda degil.evlenmdeen once olsaydı,annem sacımı oksayıverırdı de butun sıkıtılarım giderdi...şimdi annem heran sacımı oksayacak kadar yakın degil...üzülmesinler diye birşeyde anlaatamıyorum zaten...eşime sıgınıyoruum oda annenin yerini asla tutmuyor...neden evlendım sanki...agl34 ...hala annemin küçük kızıyım...ben bu kadar çok şeyle savasacak kadar büyümedim...agır gelıyor omuzlarıma...kamburum cıkıyor...tasıyamıyorum... |
Cevap: günlüğüm tabiki hayatı tek başına deneyimleyebilmek için evlendim..annensizde birey olduğunu evren sana ispatlamak için bu kadar zorluk çekiyorsun..öğreneceksin öğrnene kadar deneyimleyeceksin..önce sen tek başına bir bireysin..ne eşine ne annene ihtiayacın yok..bilki tek yardımcı ve dayanak ilahi kudret.. |
Sevgili tanyeli, Kurduğun cümleleri bir kez daha gözden geçirirsen sende göreceksin ki çoğunluğu sürekli bir endişe hali ve hayat ne zor kalıplarını içeren cümlelerden oluşuyordunk56 Her zaman bunu söylüyorum ve sanırım söylemektende bıkmayacağım,---sanada söylemiştim daha önce---insan hayatını cümleleriyle var eder,cünkü kurduğumuz cümleler hayata karşı tutumumuzu belirlerler,tabiki tutumlarda sonunda kaderimiz oluverirlergirlhahagirlhahagirlhaha Aslında cümlelerden bahsederken söylemek istediğim şey hayatını farkında olarak yaşaman.Attığın adımların farkında olarak!!!! kurduğun cümlelerin farkında olarak!!! Şöyle bir deneme yapmaya ne dersin; Aynanın karşısına geç ve kendine mutluyum de ve yüzüne bir gülümseme yerleştir.Bir kaç dakika boyunca ''ben mutluyum'' dediğin cümleni tekrar et,ve bak bakalım yüzüne ilk başta koyduğun o gülümseme gerçek anlamda ruhunu nasıl sarıyor ve kendini gerçek anlamda nasıl mutlu hissediyorsun sevincli sevincli sevincli Hayat bir illizyon ve biz nasıl kurgularsak öyle anlam kazanır!!! Canıımm hayat aslında çoook basit onu zorlaştıran bizleriz.girlhahagirlhahagirlhaha Geçen gece öğrenmiş olduğun tekniği neden hayatının her alanında uygulamıyorsun dusun2dusun2dusun2 Şunu sakın unutma etrafımızdaki insanları değiştirebilmek gibi bir lüksümüz yok.Bizler ancak kendimizin farkında olabiliriz ve kendimizi değiştirebilirz.Kendi tutum ve davranışlarını değiştirdiğin andan itibaren göreceksin etrafındaki herşey de değişmeye başlayacak.Eski tutumlarını ve davranışlarını artık terk etmenin zamanı çoktan geldi bence. Yapman gereken tek şey bence oturup kendine ve eşine nasıl bir hayat istediğini saptaman.Bunu tüm ayrıntısıyla düşle ki ,isteklerin gerçekleştiğinde tamda senin istediğin gibi bir hayatın olabilsin girlhaha girlhaha girlhaha Sana sevgili tolgaasya'nın siteye koyduğu altta linkini vermiş olduğum HAYATIN PİN KODU adlı yazıyı okumanı tavsiye edebilirim.İçinizdeki cezaevinden kurtulun diyor yazıda sevincli sevincli sevincli http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-pin-kodu.html |
Cevap: günlüğüm kendimi iyi hissetmemi sağladığınız için tesekkur ederım bluegırlx ve fgceker... bugun bakmak istedim aYnaya ama farkettimki kendime küsmüşüm...konusamadım...aynayla konuşmam topluluk ıçine girmemi engellemiyck....ben yıne bunları yasamak zorundayım...ama biliyorumki en azndan o gün gelene kdr mutlu olmalıyım...şimdiden baslamamalıyım üzülmeye... ama ne yapayım onumde sıkıntılı günlerin oldugunu bilmek beni boğuyor...dıyorsunuzki,nasıl düşünürsen o olur.ama bu olacak... beni eşimin akrabaları bi çember içine alarak soru yagmuruna tutacaklar...aslnda beni sevdıklerını hıssedebılıyorum,nereden bilsinler kendilerinden korktugumu...yada hangibirine anlatayım sosyal fobik oldugumu... iyiki varsınız yaaaa.... kimselere anlatamadıklarımı dinleyip yardmcı oluyorsunuz...Rabbim hepinizi sıkıntılarınzdan arındırsın... |
Cevap: günlüğüm kendinle barışınca hepsi geçecek..hadi biraz çaba..aynayla barışma vakti.. |
biliyomusun aslında eşini yerinde olsaydım bn kesn bi şekilde nickini öğrenir girerdim siteyey789 sonuçta burada samimi duygularını paylaşıyorusn..belkide görmesnde bir sakınca olmaz ....smil56 |
Cevap: günlüğüm Seviyorum bu siteyi yaa herkes ne kadar samimi ve iyi ;))) Alakasız yer ama söylemek istedim ;))) |
|
Cevap: günlüğüm Yaz ne kaybedersin demeyeceğim elbette , konuşarak anlaşmayı da öğrenmek lazım. İnsanların çoğu aynı hatayı yapıyor iyi durumlarda ben , suçlarken sen. Belki de ortada suç yok , herkes kendi açısından haklı. Empati kurmak lazım hem de her durumda.... Suçlarken sen değil de ben öyle düşünüyorum ya da ben öyle algılıyorum gibi cümleler kurulursa çok daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim. |
eşimin de sosyal fobi konusunda empati kursada bunun yeterli olamayacagını biliyorum...yaşamayan bilemez çünkü...ne kadar evt korkuyor,ortama giremiyor diye düşünsede bazen hastalıgının arkasına sıgınıyorsun gidicez ve aileme surat asmayacaksın diyor...buda beni tam olarak anlayamadıgının ne kdr acı cektiğimi bilmediginin kanıtı... yani bir yara olsa bu dersinki ay o yara bende olsa kım bilir nasıl acı cekerım... küçüklüğünde düşmüştür ufak ta olsa yarası, bilir acısını...ama kendine cok güvenen,insanlar arasında cok rahat olan birisi icin örn;eşim sf li birisini anlamak cok zor... |
Bir de benim bi yöntemim vardı onu da seninle paylaşmak istiyorum. Hiç kimsenin senden bi farkı yok belki onlarda senin gibi ortamlara girmeye çekiniyordur , herkes 9 aylık ve onlarda sen gibi yemek , uyumak ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyor . Kızdığın zamanda herkesin patates çuvalı olduğunu düşünebilirsin ben öyle yapıyorumgirlhaha Ve beğendiğim iki sözü de seninle paylaşmak istiyorum. Oyun bitince şahta, piyonda aynı kutuya konur. Yani hepimizin öldükten sonra konacağı yer aynı . Ayrıca Kafka'nın bir sözünü de çok beğenirim. Ölümün olduğu yerde hayatta hiçbir şey çok ciddi değildir. Kimse değil sen kendine yardım et ve kendini sevip en yakın dostun ol. Kimse senin kadar sana yardım edemezzzzzzz....O0 |
kendimi seviyorum...siizi seviyorum...hayatı seviyorum...insanları seviyorum...yaşamayı seviyorum...dl67dl67dl67 sanki bi çikolatalı pasta yı hakettim y789 |
Cevap: günlüğüm Kesinlikle hakettin. Kurs çok iyi gelecek inan bana , belki ben o yüzden yıllardır kurslara giderim. Olabilir... Çünkü ben de aileden kaynaklı kendine güvensizlik ve aşağılık kompleksi vardı . Hala bazen ortaya çıkmaya çalışıyor , bastırıyorum çıkmasın diye. |
|
|
Cevap: günlüğüm ramazan geliyor...en korktugum sey olan birinin karsısında yemek yemek, bu ayda daha tedırgin ediyor beni...iftar davetlerine gitmemek olmaz...eşime alt komsunun ramazanda koye gıdecegıni böylelikle en azından bir kişini iftara davet etmesnıden kurtuldugumu soyledım....oda ii ne buyuk bişey kutlayalım bunu dıe dalga gecti...anlamıyor benı ama yınede ona kızmıyorum...o yanımda olmasada sız yanımdasınız ve benı anlıyorsunuz.atlatacagım Allah ın izniyle... |
Cevap: günlüğüm eşimi aldım karsıma derdimi anlattım.istersen günlüğümü okutayım,problemlerim ciddi,hafife alınacak şeyler degil, beni anlamıyrsun dedım.beklediğim tepki,haklısın gerçekten zor zamanlar gecırıyrsun,birlikte atlatacagız tarzında seylerdi...ama o sadece işe girmemi,insanllarla evde oturarak arkadaslık kuramayacagımı ancak o zmn acılacagımı soyluyor...butun gun o sıteye gırerek bısey elde edemezsın dıyor.daha oncede calıstım ama hala aynıyım...bu sıte bnm ıcın tek kurtuluş yolu... dedimki benden su denızı asıp karsıya gec dıyorsun...ama ben once kopru yapmalıyımki saglam adımlar atayım...sfli olarak ne kdr calısırsam calısayım bir adım bile ilerleyemıyorum.ama iyileşip oyle calısırsam onume cıkan fırsatları degerlendırıp,kademe atlaayabilecegime ınanıyorum...hiç kimse benm kdr cekıngen,musterılerının yuzune bakamayan bırını alıpta işinnin basına gecırmez... bende iyileşip karsısına dikilicem...işte diycem artık hasta deglm...o işten o işe koşşturucam...her gun toplantılar,partiler vercem...yaparım ben bunu... |
Sağlıcakla kal |
ahaha koptum resmn yha gerçekten mükemmel bir yöntem şimdi hayal ettimde sevinclisevincli bende çok yazı yazarım ve aksi gibi orda burda unuturum ..bir ara hatrlıyorum dayanmamadım kağıtta yok etrafta çukalata kabının arkasına minimini doldurdum herşeyi ..sonra cebimde kalmışşş..okuyan okudu y789 olan oldu Allahtan unutuldu :) birde eşinn seni anlamsını istersn sonuçta bn bu konuda ehil sayılmam ama yeni aldığım kitapta btn problemlern sorumluluğunu üstlenmek gerktiğiyle alakalı birdolu bilgi var.. çoğu arkadş biliyordur zero limit--joe vitale hnz okuyorum kavramaya çalışıyorum belki faydalı olabilr diye önermek istedm..küçük bi öneri superxy kendine çok iyi bak actionsmile |
|
Cevap: günlüğüm ahahhaha ölecem vallah ya ne tatlısın sen =)sevincli zero limit kitabın ismi jeo vitale de güzide yazar arkideş...neseli56 olay şu herşye seni seviyorum özür dilerim beni affet teşekkür edrm diyceksin arınmaktan ibaret gördüğüm herşeyin sorumlusun yüzde yüz sensin .. gibi ilginç değişik şeylr var henz yeni başladı denebilir vallaha bnde çözemedm daha ama eyer doğruysa ki doğrudur byk ihtmal manyak bişey yahusevinclisevincli:zpzp: |
girlhahagirlhahagirlhaha sonra bide sucluluk duygusuna kapılmıyım...sen çözdükten sonra okursam daha iyi olcak sanırım...girlhahagirlhahasana bişi olmazsa alıırm... |
Cevap: günlüğüm Sizi kikirdekler sizi girlhaha girlhaha girlhaha yook yok suçluluk duygusu falan olmuyor kitabın özünü zaten sevgili inferus söylemiş,kitapla ilgili derin bilgilere kitap bölümünden de ulaşabilirsin canım ....İşte buda linki girlhaha girlhaha girlhaha http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ero-limit.html Buda içerisindeki tekniğin anlatıldığı link sevincli sevincli sevincli Hadi bakalım kolay gelsin sevincli sevincli sevincli http://www.hayatimdegisti.com/forum/...nma-hatti.html Bana konu hakkındaki fikrimi soracak olursan-yani kitapla ilgili--.Beğenmedim bana göre ticari kaygıyla yazılmış bir kitap.Bu güne kadar okuduklarım arasında en beğenmediğim diyebilirim yu89 yu89 yu89 Şimdi herkes beni topa tutacak sitede yu89 yu89 yu89 Bol neşeli günler ikinizede sevincli sevincli sevincli |
Cevap: günlüğüm teşekkur ettim ... umarım kıtabı alırken ısmıyle yazarını karıstırmamgirlhahagirlhahagirlhahagirlhaha |
Cevap: günlüğüm bugun anneme gidiyorumuy897 cok özlemişim waallah ya...hem belkim dönüşte ablamı alıp gelcem...hep evde yalnıızım,sıkılmamış olurum...smileydancesmileydance size bişey danısmak istiyorum...ben sosyall fobiğim ya...biri nasılsın dedgnde bile utanıyo,sıkılıyorum zor cvp verıyorum...bana sureklı evlı oldugumdan bebiş falan var mı dıolar...cok utanıyorum...utananadamhele bırde olsa var nASIL derım dıye dusunuyorum...napmam gerek bu konudan utanmamak ıcın ya sad456 cok mutluyum bugun ya ALLAH arttırsın s456 |
Bir şey rica edebilir miyim ben sf liyim diyip durmaktan vazgeç , beynini oılumsuz yönlendirme . Ben çok sosyalim ve güçlüyüm diyerek yönlendirebilirsin. Hadi bakalım kolay gelsin. Echart Tolle'nin var olmanın gücü kitabı da süper geliştirici , tavsiye olunur... |
Cevap: günlüğüm Sevgili tanyeri, Önce kendine bulduğun bu kadar güzel bir nick için seni kutluyorum. Kelimenin içinden adeta hayat fışkırıyor canlılık fışkırıyor ışık fışkırıyor. Bende hep böyle şeyler çağrıştırır.Bravo sana çok güzel bir nick in var artık. Epeydir siteden uzak kaldım. Şimdi arayı kapatmaya çalışıyorum. Bıraktığım yerden günlüğünü sonuna kadar okudum. Güzel gelişmeler var bunları okumak güzel elbet daha da güzellerini okuyacağız inşallah. Yalnız sadece burada arkadaşlarımın söylediklerini aynen uygula nolur. Olumsuz düşüncelerinden arınmaya gayret et. İstediğin zaman güzel şeylere imza atabildiğini hepimiz görüyoruz. Sadece ara verme azimle devam et. Göreceksin başaracaksın. Geçmişle yaşıyamıyoruz.Ben burada bunu öğrendim.(Daha doğrusu buradaki arkadaşlarım öğrettiler)Yarın desen böyle birşey zaten yok.Sadece şu an var. İyiki bizimlesin kardeşim. |
|
|
Hadi bakalım başla bugünden söylemeye, çünkü beyin ne dersen onu yapıyor , son 2 haftada yiyorum yiyorum kilo almıyorum diyerek 1 kilo zayıfladım ki emziren bi anneyim ve yemem de hiçbir değişiklik yok dün mesela gece kokoreç yiyipte eve döndük ... Su içsem yarıyor diyen insanların beyni mideye emir veriyormuş ne yerse ne içerse depolayalım diye , bir de ne yesem kilo alamıyorum diyenlerin de beyni mideye 3-4 kat daha fazla çalış emir böyle geldi diyormuş. Bilmem anlatabildim mi, her şey beyinde... Hadi bakalım başla şimdi kendini motive etmeye ;) |
soyledikleriniz benm iicn emirdir girlhahaben cok sosyalim...kendime cok güüveniyorum...kendimi cok seviyorum...herşeyin ustesınden gelirm cok güçlüyüm ...birde sizleri cok seviyorum... |
Cevap: günlüğüm Merhaba. Umarım bu günlüğe hep güzel şeyler yazarsıni, hayırlı olsun. Fobilerinden kurtulman dileği ile,,, |
|
Cevap: günlüğüm bugun cokta iyi geçmedi...eşimle de biraz dargınız...telefonu suratıma kapadı dıye bıraz kızdım ona...ama affedıyorum onu...en kotusude kardeşim...ergenlık donemlerınde suan...babadan cokk ii bir ornek almadıgı ıcın,dogru yolu bulması cok zor...daha 16 yasında elınde tespıh,eve gelıyor tek yaptıgı bilgisayarda oyun oynamak(metin,nıght onlıne,counter gıbı oyunlar)...oyun yasaklansa gece vaktıne kadar eve gelmıyor...annemler ile hıc sohbet etmıyor kahvaltıya dahi oturmuyor...gercı haklı cocuk babam sofradan bırılerını rencıde etmeden kalkmaz...3 kardesız üçümüzde de kendine güven eksikliği var...telkınlerı annemlere de ındırdım.evde dınleyın herkse dınlet anne dedım...umarım etkılı olur babam ve kardesımde de...ben ınancımı yıtırmedım...bıgun sıkıntılarımızdan arınıcaz... |
Cevap: günlüğüm caım zero limiti oku..ve kendini affettiğini ihtiyaçlarını dinlemyip kendini başkalarından fazla önemsediğin için kendinden hergün özür dile..kendinin eksiksiz ,tam olması gerektiği gibi olduğunu düşün..ve kendini sevdiğini söyle..olan haline şükret ve kendini sevdiğini söyle ..insanlar bunları hayatlarına empoze ederek neleri değiştirmişler o kitapta öğreneceksin.bende çok şey kazandım bu cümleleri özümseyerek..istersen sana özelden detay olarak anlatırım.şimdi kendin isevme vakti.. eşinden beklentin şu mu..?senin soyo fobik olduğunu kabullensin senden biryere gitmeni, birşey yapmanı beklemesin mi istiyorsun..sende olduğun gibi yaşamaya devam et.. bu gerçekten senin için ne acı bir hayat olur..eşin seni önemsiyor ve çözüm üretiyorsa tabiki dinle..ve sakın egonun oyununa yenilme yine işe gir..iyi kötü olduğun halinle biryerden başla mükemmel olmayı bekleme tecrübe insanı mükemmel yapar beklemek değil..bahane üretiyor olabilirsin iş için sakın yenilme..ilk fırsatta karış hayata.. seni bekliyor pencerenin önünde.. |
|
Cevap: günlüğüm |
Cevap: günlüğüm bu sorunların hepsi birbirinden ayrı değil. sen düzel dünya düzelsin.sağlıklı düşünebilirsen kardeşine ardımcı olabilirsin yada ailene ..hem senin düşünce yapın pozitif olunca bak belki çevrenede bulaşır..artık ışık saçmaya başladın bile farkediyorum başkalarına yaptığın yorumlardan.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:33 AM. |