![]() |
Ynt: bigünlük... |
Ynt: bigünlük... DUYARSIZLIK Evin minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi açtıklarını gördü. Kendi kendine: - "İçinde hangi yiyecek var acaba ?" diye düşündü. Bir süre sonra gördüğü paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında paniğe kapıldı. - "Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye bağırarak telaşla bahçeye fırladı. Minik fareyi telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı ve gıdakladı: - "Zavallı farecik...Bu senin sorunun benim değil. Bana bir zararı olamaz küçücük kapanın" dedi. Tavuktan destek bulamayan farecik bu sefer telaşla keçinin yanına koştu ve, - "Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye adeta çırpındı. Keçi anlayışla karşıladı ama, - "Çok üzgünüm fare kardeş ama dua etmekten başka yapacağım bir şey yok. Dualarımda olacağından emin ol" dedi. Minik fare çaresizlik içinde ineğe döndü ve, - "Evde bir fare kapanı var, evde bir fare kapanı var!" dedi. İnek ; -"Bak fare kardeş, senin için üzgünüm ama beni ilgilendirmiyor." dedi. Sonunda farecik, başı önde umutsuz şekilde eve döndü. Çiftçinin fare tuzağı ile bir gün tek başına karşılaşmak zorunda olduğunu anladı. O gece evin içinde sanki ölüm sessizliği vardı. Minik farecik aç ve susuzdu. Tam yorgunluktan gözleri kapanacaktı ki birden bir ses duyuldu. Gecenin sessizliğini bölen gürültü, fare kapanından geliyordu. Çiftçinin karısı, ne yakalandığını görmek için yatağından fırladı ve mutfağa koştu. Karanlıkta kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunun kısıldığını fark edememişti. Kuyruğu kapana kısılan yılanın canı yanıyordu ve aniden çiftçinin karısını ısırdı. Çiftçi, karısını apar topar doktora götürdü. Doktor, zehiri temizledi sardı. Çiftçi karısını eve getirdi, yatırdı. Karısının ateşi yükseldi ve bir türlü düşmüyordu. Kadıncağız ateş ve ter içinde kıvranıp duruyordu. Böyle durumlarda taze tavuk suyunun gerekli olduğunu herkes bilir, çiftçi de bıçağını alıp bahçeye koştu. Karısı taze tavuk suyu çorbasını içti, biraz kendine geldi. Karısının hastalığını duyan komşular ziyarete geldiler. Onlara ikram etmek için çiftçi keçiyi kesti. Çiftçinin karısı gittikçe kötüye gidiyordu. Yılan, belli ki çok zehirliydi. Birkaç gün sonra çiftçinin karısı iyileşemedi ve öldü. Cenazesine çok sayıda kişi gelince hepsine yeterli et sağlamak için çiftçi ineği mezbahaya yolladı. Fare tüm bu olanları büyük üzüntü ile duvardaki deliğinden izledi. Birisi, sizi ilgilendirmediğini düşündüğünüz bir tehlike ile karşı karşıya ise hepimizin aynı tehlikede olabileceğini hatırlayalım. Hepimiz yaşam denilen bu yolculukta yer alıyoruz. Diğerimiz için bir gözümüzü açık tutmalı ve diğerlerini cesaretlendirmek için çaba harcamak GEREK... |
Ynt: bigünlük... harika resimler |
Ynt: bigünlük... hahahah radyoda sesimi duydum ve tek kelime ile "berbat" khkh56 benden bir daha ses mes yok khkh56 |
Ynt: bigünlük... olurmu sayın cent. sizler sayesinde öğrendik bir çok şeyi sağolun varolun. haddime düşmez dediğiniz durum tam uç nokta ve en önemli bir nokta. bana bu durum için yardımda bulunduğunuzdan dolayı size teşekkür ederim. çok saolun. sanırım bilinç altımdaki az kaldı normal zamandan uzun. ama artık şimdiki zamanı kullanmak daha iyi ve daha cazip. -bir an için düşündüm daha önceki deneyimlerimde şuan'ı söylemiştim- çok saolun. alk78 |
Ynt: bigünlük... 10 Yaratıcılık Kuralı: 1. En iyi fikri bulmak için bütün fikirleri topla ve kötü olanları içinden çıkar. 2. 15 dakika ötende olabilecek fikirler üret; ışık yılı uzağındakileri değil. 3. Her zaman ikinci bir doğru cevap ara. 4. İlk yapışında başaramazsan biraz mola ver. 5. Fikirlerini unutmadan mutlaka yaz. 6. Eğer herkes yanlış olduğunu söylüyorsa, herkesten bir adım öndesin demektir. Eğer herkes sana gülerse iki adım öndesin demektir. 7. Probleminin çözümü önceden bellidir. Cevabı bulmak için doğru soruyu sorman gerek. 8. Eğer aptalca bir soru soruyorsan, zekice bir cevap alırsın. 9. Hiçbir problemi, orijinal perspektiften çözme. 10. Problemi çözmeden önce, çözmüş olduğun anı hayal et. |
Ynt: bigünlük... Kod: Kuralların nedenleri : |
Ynt: bigünlük... [size=11pt] 1) unutma ki, yuksekte yer tutanlar, asagidakiler kadar emniyette degildir.(seyh edeb ali) 2) kabul edilen bir yanlıslık, kazanılmıs bir zaferdir( gascoıgne) 3) dusmanlarınızı bagıslayın, ama isimlerini asla unutmayın ( j.f.kennedy) 4) baskalarının yapamadıgını yapmak kabiliyettir.kabiliyetin yapamadıgını yapmak ise dahilik ( w.henry) 5) size kotu davrananları bagıslayın, bilin ki, hicbirsey onların bu derece canını sıkmaz ( o.wılde) 6) tembellik genellıkle sabırla karıstırılır (fransız atasozu) 7) kacınılmaz felaketler karsısında sızlanmak, gulmek kadar aptalcadır ( shakespeare) 8) uc kisi ancak, aralarından biri olurse bir sırrı muhafaza edebilir ( b. franklın) 9) paranın degerini ogrenmek isterseniz, borc almaya calısın ( b. franklın) 10) kopeklerin dudakları degdi diye deniz kirlenmez ( mevlana) 11) hic kimse gormek istemeyen kadar kor degildir.( ibni sina) 12) para herseyi yapar diyen adam, para icin herseyi yapandır.( b. franklın) [/size] |
Ynt: bigünlük... ayy çok güldüm gülemiyomda patron karşımda oturuyor y789 hayal abla kovalamasın diye buraya kaçtım smileydance |
Ynt: bigünlük... sevgili günlük naber_? iyisin iyisin. hacı hafta sonu uzunköprüdeydim biliyorsun. pazar da piknikte. deli gibi temiz hava ile doldurduğum ciğerlerim bayram ettiler. pazar günü yorulduk ve akşam istanbula geç döndük dolayısıyla uykumu tam olarak alamadım. pzt sabah işe geldim, işler çoktu, akşam da işten geç çıkmak durumundaydım. eve geç gidip bişeyler atıştırdım ve evdeki bilgisayarları kontrol etmem gerekiyordu çünkü biri vürüs yemiş, ben yokken. onlarda az fırsatçı değiller hani. ben yokum giriyorlar. biraz onlara ayar vermeye çalıştıktan sonra odama çekilip, tel e tüm melodilerimi -telkinler- attıktan sonra hafif ses ile dinlerken uyudum. sabahta geç kalktım 3 tel alarmı ötmesine rağmen bi ses vermeyen ben 719 da kalktım nihayet. tam dinlenemedim uykum var, fakat saksıda bi problem yok, uykusuzum ama dinç im... e bu güzel bişey... bu akşamda aynen devam, yarın akşamda, öbür akşamda... bu sabah işe geliyorkende klasik müzikleri dinledim. hoşuma gidiyor o enstrümanlardan çıkan sesler. bazı hareketlilikler. ateşliyor. sevinsirici. |
Ynt: bigünlük... ewet sayın cent dediğiniz gibi cümle kurmanın önemli olduğunu az evvel bir kere daha deneyimledim. şuan ....'ı seçiyorum. oturuşum değişti yaf :D çok iyi. tamam. artık kendime olumlama listesi hazırlamalıyım. kendi listem olacak. ewet kesinlikle "kendi listem olmasını seçiyorum." sağlıcakla |
Ynt: bigünlük... 1) unutma ki, yuksekte yer tutanlar, asagidakiler kadar emniyette degildir.(seyh edeb ali) 10) kopeklerin dudakları degdi diye deniz kirlenmez ( mevlana) 11) hic kimse gormek istemeyen kadar kor degildir.( ibni sina) 12) para herseyi yapar diyen adam, para icin herseyi yapandır.( b. franklın) bir kısmını alıntıladığım bu özlü sözleri kalıcı olsun diye pc ye kaydettim paylaşımın için teşekkürler. |
Ynt: bigünlük... ben teşekkür ederim. super |
Ynt: bigünlük... internetten para kazanmak isteyen arkadaşlarımı davet etmek isterim. [url=http://www.superteklif.com/SuperUye/SuperUyeFormu.aspx?bid=09679822-933b-48a2-a7cb-c101892d34e7] buyrun |
Ynt: bigünlük... uzun bir süre aranızda olmayacağım. kendinize iyi bakın. dostlar. |
Ynt: bigünlük... kardeşim nereye... sadanim hayırdır... dusun |
Ynt: bigünlük... nasıl yani blook niçin,nereye,ne zaman? bunların üçünün cevaplarını istiyorum smiliyface şaka bi yana kötü bişey yok dimi dusun |
Ynt: bigünlük... Umarım kötü birşey yoktur . |
Ynt: bigünlük... mümin abi nereye ? |
Ynt: bigünlük... Alıntı:
gerçekten nereye gidiyorsun.. dusun tatile mi.. wave gizli bir köşe keşfettinde tadını çıkarmaya mı.. sevincli sağlıcakla git .. sağlıcakla gel.. seni seven dostların olarak bizler yine buralarda olacağız dönüşünde.. blissy http://img503.imageshack.us/img503/8...ation49jx2.gifsevgiler.. hismiley |
Ynt: bigünlük... umarım hayırlı bir gidiştir bu gidişin...ne diyelim... b456 sağlıcakla git sağlıcakla gel... hismiley bu arada toplantıya gel ama unutma...( geliyorsun demi..) rt67 |
Ynt: bigünlük... Alıntı:
|
Ynt: bigünlük... neyse mümin kardeş iyi bak kendine ... işim başından aşkın tabi bu kadar insana cevapta veremedin e sende haklısın ..... güle güle git.... güle güle gel... çok özletme kendini ... t678 |
Ynt: bigünlük... dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun dusun |
Ynt: bigünlük... geldim de yazıyordum şimdi. |
Ynt: bigünlük... alakanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. çok saolun. sapkal89 önemli, kaydadeğer bişey yoktu. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
------------------------------------------------------------------------------- görünce mutlu ldum saolun. hepinize tekrardan teşekkür ederim. |
Ynt: bigünlük... sevgili günlük. usta nasılsın? -sevgili günlük diye başla sonra ustaya çevir hafif dengesiz gördüm kendimi khkh56 - kusura bakma uğrayamadım uzun zaman oldu. şimdi sana bendeki değişimlerden bahsetmek istiyorum. hayatımın değiştiğinin güzel örneklemeleri var. sana, önce, bir kaç ay önce ki benden bahsetmek istiyorum. kitap okumaya hevesli ama okumak için fırsat yaratmayan/yaratmaya çalışmayan -kitapçıya her girişte okurum diyip alan ama pek fazla okumayan- herhangibir kargaşa durumunda olayları daha da ateşleyen, kavgacı kendine pek fazla güvenmeyen içtiği suyun lezzetininin olmadığını düşünen arasıra kendi kendine neyseki uzuvlarımdan biri eksik değil buna da şükür diyen birinin stres yaratabileceği durumlarda alttan alan enerji diye bişey var olduğunu bilen ama kullanmaya hevessiz hayatı canlandırmak adına harekete geçmeyen kötü duygu ve düşüncelere sahip olan dünyanın gidişatının daha kötüye saracağına inanan nitekim pek olumlu düşüncelere sahip olmayan ve dolayısıyla bu tarz düşüncelerin oluşturduğu hayatı kabul eden hayatı pek sevmeyen, sıradan, olumsuz, karamsar bir birey neyse ki bir akşam, nihayet elime aldığım bir kitabın ateşlemesi sonucu google' a "sigarayı bırakmak istiyorum" dediğimde sıralamada böyle bir sitenin varolduğunu, bu ve benzeri durumların müziklerle iyileşebileceğini iddia eden (müzik ruhun gıdasıdır sözünün gerçekliğine inanan ben, ooohhhbeee diyerek) ana sayfasında sonuçların direk yazılması sonucu iddiasını destekyen ve doğrulayan, daha da heyecanlanarak girdiğim bu site sayesinde yukarıda yazmış olduğum negatif düşüncelerden arınarak, hayatımın değişeceği fikrinin ağır basıp, olaylara o kadarda negatif olmayan, pozitif bakışı daha fazla olan ve giderek artan, hayatımın giderek iyileşeceğine inanarak, çok güzel bir hayata adım atmak adına yapılan ve bu insanları bir arada toplanması fikrine sahip herkese teşekkürlerimi sunarım. saolun, varolun. iyi ki varsınız ve iyiki sizlerin bilgileri, fikirleri ve tecrübeleri sayesinde çok daha iyi bilgi ve deneyimlere ulaşıyoruz. hepinize teşekkürlerimi tekrardan iletiyorum. çok saolun. |
Ynt: bigünlük... merhaba mümin ,günlüğün hayırlı olsun demek için biraz geç kaldım ama demiin farkettim başlığını.yukarda saydığın özelliklerin tamamına yakını belki daha abartısını ben de yaşıyorum.hayata güzel bakabilmenin anahtarı sanırım,kendine sonsuz bir özgüven.farkındalıklarımız da artmışken ,umarım telkinler hepimizin işine yarar smiliyface. |
Ynt: bigünlük... Mümin kardeşim alk78 alk78 alk78 öncelikle seni nekadar alkışlasam az gelir.Seni siteye girdiğnden beri takip ediyorum site içindeki yazılarında ve arkadşlarına yazdıklarındaki sakin ,incitmeden kimsenin özeline müdahale etmeden yazdıklarını okuyunca hala bir umut var diye düşündüren bir insan olduğun için seni kutlarım.Hayat sürekli değişip gelişen insanların önüne değişik ufuklar açar ben inanıyorumki seninde ufkun kocaman bir yer kaplıyor. Yeni ufuklara ve yeni bakışlarda umarım aradıklarını bulursun.Hep iyi kal smiliyface |
Ynt: bigünlük... bu siteye ilk geldiğimi günü hatırlıyorumda... ilk mumin kardeşi gördüm... hala daha arkadaş listemdeki tek kişidir kendisi... kısa zamanda çok şeyler paylaştık... o siteye ilk geldğimdeki ne buldum delisi olduğum zamanlarda bana çok yardımcı oldu... sadece bana mı... hep birilerinin derdine yetişirken gördüm onu buralarda... var olduğu burda bizimle olduğu için çok mutlu olduğum kardeşim gidiyorum dediğinde önce çok üzülmüştüm... ama ben onun döneceğini biliyordum... duygularımı tam anlatamadım belki ama sen beni anladın bilyorum... döndüğüne çok sevindim kardeşim... seni seviyorum... kiss3 |
Ynt: bigünlük... son aldığım habere göre. ki beni çok mutlu etti. 8977 lisans tamamlamak için mezun olduğum bölüme hak verilmiş. elektrik bölümü mezunuyum ve işletme mezunu olabileceğim. benim için elimde 4 yıllık fakülte belgesi yeterli. öss ye yine gireceğim ama. kaçmaz. super sağlıcakla ve ışıkla kalalım. |
Ynt: bigünlük... abicim özletme kendini bi daha böyle sevincli ne güzel bir haber alk78 herşey daha da iyi olucaktır. |
Ynt: bigünlük... tamam ablacım. buralardayım mümkünse. Alıntı:
|
Ynt: bigünlük... yoksa bu konuda çekim yasasını mı işlettiydin sen sayın Mümin Okan? bu harika bir haber adına sevindim. wave |
Ynt: bigünlük... keşke böyle bi şans verilse iyi olur dedim. 4 yıl okumadan 2-3 yılda hallederiz. bu diplomayı ne kadar erken alırsam o kadar iyi. çünkü bunun yanında şuanki mesleğim -inşallah ne o beni ne ben onu bırakırım- ile alakalı uzmanlık sınavları var bu sınavlarda 3 yıl sürecek, onları da vermem gerekiyor. zevkli ama bir yol var önümde. 8977 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:48 AM. |