![]() |
Defduru'nun Güncesi Merhaba; Baktım birçok kişinin günlüğü var benim niye olmasın dedim. Belki içimden geçenleri, duygularımı buradan yazarsam kendimi biraz olsun rahatlamış hissedeceğim. Telkinleri bugün tekrar dinlemeye başladım. Aslında şu anda mutluluk' u dinliyorum ilk defa dinliyorum. Sizce hangilerini sırasıyla dinleyeyim? Birçok telkine ihtiyacım olduğuna karar verdim kafam karıştı valla dusun . cumartesi başımdan geçen ve kaç gündür etkisinden kurtulamadım beni agresif ve debresif yapan bir gün geçirdim. Uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımı ziyarete gittim. Arkadaşımın 5 yaşında bir oğlu var çocukta kan hastalığı var ve çok hareketli bir çocuk. Evde anne ve annane var ikiside piskopata bağlamışlar. Sürekli çocuğun peşindeler ve evde sürekli bir bağarıi çağarış gidiyor. Onlar bağırıyor çocuk koşuyor falan uzunca bir süre orada kalmak zorunda kaldım . Bu arada benim iki melekte baktılar abi koşturuyo peşinden ayrılmadılar. Ev sahiplari onlarada bağırmaya yapma etme demeye başladışlar. Bir an kocaman bir elin kalbimi sıktığını ve avazım çıktığı kadar bağırmak geldi içimden. Neyse eşim gelip aldı fakat ben hala o sıkıntılı durumdan ve kalbimi sıkıştıran o elden kurtula bilmiş değilim. Mutluluğuda onun için dinliyorum. Kendimi çok gereksiz, önemsiz ve boş hissediyorum. Yaşadıklarımla ne alakası var çözemedimde. Ama sanki yazarsam kurtulacakmışım ve sıkıntılar uçup gidecekmiş gibi hissettiğim için yazıyorum. Belki yaşadıklarımı tam anlatamadım ama o günden beri sürekli bir ağlama hali var bende. Evdekileride etkiledi bu durumum. İki küçük melek kocaman gözlerle bana bakıyorlar. Neyse sevgiyle kalın.............. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi cilgin897 8977 hayırlı olsun yazmak insana çok iyi geliyor bence tabi |
Ynt: Defduru'nun Güncesi hayırlı olsun günlüğün defduru cum.. ark5 niye olmasın tabii.. harika bir iş yapmışsın günlük açmakla.. thumbsanim sıkıntılarından kurtulup.. bolca mutluluğu anlattığın yaşamınla dolar inşallah sayfaların.. blissy telkinlerin hepsinde ortak nokta mutluluk.. huzur ve sağlıklı yaşam.. lakin mutluluk adında genel bir telkinimiz yok.. şahsi özel telkinin mi onu anlayamadım.. dusun bizce diye bir şey yok aslında .. telkinleri dinleme kararını kendin vereceksin kuzucum.. onayi şöyleki.. sevincli ilk başta suçluluk ve ego.. bilinçaltına diğer telkinlerin daha rahat etki yapabilmesi için şart.. 15-20 gün kadar sonra suçluluk u çıkar lakin dönem dönem bu kadar uzun olmasada listende yer alsın.. kendine güven ile birlikte genel olarak anne olanların yaşadıkları depresif duygulardan dolayı depresyonu eklemeni öneririm.. listeni birden aşırı kalabalık hale getirme.. en ihtiyacın olan hangisi ise onlarla başla ve diğerlerini ortalama 2 aylık aralarla ekle.. her telkin yeni kodlamalar yapmak için bilinçaltına mesaj veriyor.. birden çok yüklenmen sana ağır gelebilir.. değişiminin kalıcı ve kolay olabilmesi için devamlılık ve sürekli yükselen bir çıtayı takip et.. anlattıkların bana kendini arkadaşının çocuğuna karşı sorumlu hissetmenden kaynaklıiçsel suçluluk gibi geldi.. yardımcı olabilecek düşüncelerin vardı.. yanlış davrandıklarını biliyordun ama bunun onların yaşamlarına müdahale gibi algıladığın yada üzerine vazife değil diyerek söylemedin.. bu sende doğru olanı yapmadığın için bir çocuğa karşı duyduğun sevgi sorumluluğun içsel olarak tepki vermesine yol açtı.. daha sonra onlar senin sınırlarının içerisine girdiler ve meleklerini de hedef yaptılar.. onların alanlarında olduğun için yada kendi çocukların çok şükür sağlıklı oldukları için bir başkasına gösterceğin tepkiyi onlara veremedin.. bu seferde kendi çocukalrımı savunmadım psikolojisiyle kendini suçladın.. hala içinde bir yerlerde öyle değilde böyle davranmalıydım diye alternatif seneryolar üretiyo olabilir bunun içinde sıkılgan bir ruh hali içinde olabilirsin.. yapacağın tek şey var .. olması gerektiği gibi oldu.. yoluna devam edip meleklerinle güzel günler geçireceksin.. içindeki karmaşa şu anını mahvediyor çünki.. meleklerinin sana endişeli gözlerle bakmalarını mı yeğlersin.. yoksa şimdi evde birlikte yağacağınız bir piknikle mutluluktan koşuştururken sevgi dolu bakmalarını mı tercih edersin.. cat3500 seçimini yap ve yolda ilerle.. b456 sevgiler.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Davranis bicimin olumlu oldugunda o an gorunenin otesini, cok daha derinlerdekini gorebilirsin. İhtiyaclarini net bir sekilde gor ve bil ki o ihtiyaclarin muhtesem bir sekilde karsilanacak; ve karsilandiklari icin sukran duy. Sukran duymayi asla ihmal etmemelisin. `Hersey icin sukran' yasasi temel bir ruhsal yasadir. Hersey icin gercekten sukran duyabilir misin? Her durumun icindeki hayri gorebilir misin? Bu yasayi daha cok uygulamaya koymani istiyorum, ozellikle oldukca zor gibi gorunen bir durumla karsilastiginda... Duruma adil ve durust bir sekilde bak; ondan sonra da durumun icine, altina, ustune ve tum cevresine bak. Bu sekilde bakmayi bitirdiginde goreceksin ki duruma karsi tum bakis acin tamamen degismis; daha once bir felaket gibi gorunen sey, simdi bir firsat haline gelmis; ve sen de buyuk bir kararlilikla bu durumun icinden en hayirli olani bulup cikartarak bunu bir basari haline getireceksin. Yukarıdaki metini dün bir arkadaşım dönderdi. Bana çok iyi geldi. Dün öğleden sonra suçluluk duygusu, kendine güven ve koruma kalkanı telkinlerini dinlemeye başladım. Bir yıl kadar önce ego ve suçluluk duygusunu uzun bir süre dinlemiştim ama..... Neyse gelişmeleri daha sonra yazacağım...... Bugün kendimi müthiş hissediyorum. sevgiyle kalın............. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün çok ama çok iyiyim.................... Kendimi uzun zamandır hiç böyle hissetmemiştim. blissy blissy blissy Sanki sihirli bir değnek değdi ve etrafımdaki kara bulutlar dağılmaya başladı... mlk34 daha sonra devam edeceğim .......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Yasamin kargasa icindeyken kendi kendinden memnun olmayip, icine dönerek, icinden gelecek rehberlik ve yönlendirmeyi bekle; disaridan da gelecek yardimi kabul etmek icin istekli ol. Bazi zamanlar vardir ki Kanallarimi bir durumun uzerine isik tutmak uzere yardim etmek amaciyla kullanirim, özellikle de durumda kör noktalar varsa ve durumu net goremeyecek kadar duruma fazlasiyla yakinsan. Öyle zamanlarda disaridan gelen yardimi kabul etmeye istekli ol;ancak bu, her cözume ihtiyac duydugun sorunun icin birine koşacaksin anlamina gelmez. Senin kendi ayaklarin uzerinde durmayi ve gerektiginde kendin icin care dusunup, kendi icinden gelecek cözumu aramayi ogrenmen cok önemlidir. Kendi kendine halledebilecegin bir sey icin baskasina dayanip, ruhsal olarak tembel olmaman gerekiyor. Sukunet icinde olmak ve ice donup cözume ulasmak icin sabir ve zaman gerekir; ve onu uygulamaya koymadan da ruhsal olarak olgunlasmayi bekleyemezsin. Sizlerle paylaşmak istedim............ Çok yakın bir arkadaşım gönderiyor. Bana iyi geliyor. Umarım sizlerde payınıza düşeni alıyorsunuzdur....... Burada olmaktan çok mutluyum...... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Paylaşma ruhuna sahip olmak sürekli mutlu olmaktir.................. Ne güzel bir söz. Paylaşabiliyormuyuz ki.... Hayatımızda sürekli kısıtlamalarla yaşamaya çalışıyoruz. En basiti sevgimizi esirgiyoruz, saklıyoruz. Sürekli ne derler aman şöyle desinler diye yaşamaya çalışıyoruz. Yaaa bende pandoranın kutusu gibiyim dün süperdim, bugün çok sıkıntılı ve üzgün......... agl34 Herşey yolunda ...... Herşey yolunda...... Olan en güzel şekilde olmaya devam ediyor. Sadece benim bu güzellikleri görmem ve dokunmam yeterli ama....... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Olan en güzel şekilde olmaya devam ediyor. Sadece benim bu güzellikleri görmem ve dokunmam yeterli ama....... Bu cümleyle bitirmiştim yazımı ya maillerime bir baktım arkadaşım yeni bir yazı göndermiş..... Sanki beni hissetmiş ve benim için yazılmış...... b456 Paylaşmak istedim... kiss3 Herkes kendi payına düşeni alır değilmi...... Icimizdeki Tanri'dan Icindeki merkezini bir degirmen havuzu kadar sakin tut ki sen disaridaki tum iyiligi hic puruzsuz bir sekilde yansitabilesin; ve sonra da sen o iyiligi disariya yayabileceksin. Seni hicbirseyin strese sokmasina izin verme; sadece bil ki hersey mukemmel bir sekilde isliyor; ve yolculugundaki herseyi dunyada hicbirsey icin endise duymadan gerceklestir. Kendine gulmeyi ogren, ozellikle de cok ciddilestigini ve dunyadaki olaylar yuzunden agirlastigini ve asagi cekildigini hissettigin zamanlar... Cok ciddilestigini hissettigin zamanlar herseyi oluruna birak, rahatla ve yasamin keyfini cikarmaya basla, boylece tum stres ve gerginliginin bittigini goreceksin. Omuzlarinda tasidigin agir yukler yuzunden agirlasip asagi cekildigini hissettigin zaman, hemen o yukleri birak ve dinlenip rahatla. Dinlenmis ve rahatlamis bir seviyedeyken, tamamen gerilmis ve birakilinca carpmaya hazir bir lastik gibi gergin oldugun zamanlardakinden cok daha fazla seyi yapabilecegini goreceksin. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Mutlak bir huzur icinde ol. Anlayisinin otesinde olani anlayabilmek icin strese girme. Sana birseyi bildirmek istedigim zaman bu hic caba sarfetmeden olacak ve gercegin isigini senin uzerine birakacagim. O sana aciklanacak ve senin icinde de onun anlami hakkinda hicbir suphe kalmayacak. Yasam icin cabaya gerek yok dedigimde iste tam da bunu kastediyorum. Yasamda stres ve caba gerektiren pek cok sey var. Yasaminda surekli cabalarsan ve asiri stres icinde olursan nasil huzur icinde olmayi bekleyebilirsin ki? Birak Benim, tum anlayislarin da otesindeki huzurum icini kaplasin ve kucaklasin cunku sen huzur icinde oldugun zaman bu huzuru disariya da yansitirsin ve karsilastigin tum ruhlar bu huzurunu hissederler. Hicbirseyin seni rahatsiz etmesine ve seni strese sokmasina izin verme. Sadece bil ki hersey Benim elimdedir ve tum olan daima en iyisidir, en iyisi... O yuzden yuregini sevgi, dua ve sukran duygusu kaplasin ve canlandirsin; ve bugune huzurla devam et. Herşey için şükürler olsun....... Minik dokunuşlar devam ediyor ve ben iyiyim.................. Sevgiyle paylaşıyorum...... hismiley |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bu harika art56art56 yeniden iyi hissetmene çoookkk sevindim..... 956k 956k |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Merheba; Bugün hayatın bana sunduğu bütün güzellikleri hiç geri çevirmeden almaya karar verdim. Onun içinde şu an için hayatımdaki en güzel iki varlığın resmini profilime ekleyip sizlerlede paylaşmak istedim. mlk34 mlk34 ( iki taneler çünkü ) İnsan bazen unutuyor ( yada görmüyor ) Ben o iki meleği öyle çok istedim ki olmaz denilen bir zaman da hayır olacak çünkü ben istiyorum diyerek ve uzun süre istediğimi hergün bir deftere tekrar tekrar yazarak ve gün bitiminde teşekkür ederek kapattım defterimi. Şükürler olsun...... Bir arkadaşım önermişti bunu bana istediğini yaz ve teşekkür etmeyi unutma diye uygulayın derim size..... Benim gibi anne olmayı isteyen ama bir türlü tedavileri olumlu gitmeyen herkese diyorum ki: Teslim olun ( aktif teslimiyet ) elinizden ne geliyorsa yapın ama eğer olmuyorsada sisteme güvenin çünkü o bizim için en iyisini biliyor ve yapıyor. Daha başkasıda olamaz zaten . smiliyface smiliyface smiliyface smiliyface |
Ynt: Defduru'nun Güncesi bence sen bunları kaldır.. y789 yemeklerden sonra tatlı niyetine hepimiz bir parçasını koklayarak bitiririz biz bunları yahu... hatta yemek sonrasına beklenmez ara öğün.. kahvenin yanında suyun yanında... sevincli sevincli canım benim şaka bir yana.. sağlıkla sıhatle mutlulukla nice seneler geçirin birlikte.. bütünlüğünüz huzurunuz daim olsun.. ark5 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Çok tatlılar yaa..Allah bağışlasın cnm,beraber çok sağlıklı,huzurlu,mutlu günler yaşarsınız umarım... Bende senin dediğin tarzda bir şükür defteri yaptım...Soru işaretlerim vardı bu konuda,saolasın yardımcı oldu bu yazın bana ve soru işaretlerime...Teşekkürler... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Pazar günümü kızlarım eşim ve çok güzel dostlarla geçirdim..... Kızlarım bütün gün öyle mutluydularki . Ama düşününce ben çok mutluydum ve benim mutluluğumu onlarda gördüm.... mlk34 Aslında tüm öğrendiğim ben kendimi nasıl hissediyorsan çevreme yaydığım enerji bana geri dönüyor ve onu görüyorum, onu yaşıyorum. Sevgiler............ smiliyface smiliyface |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Dün-Bugün-Yarın Çok zaman önceydi. O kadar zaman önceydi ki zaman diye bir şey yoktu. İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı. Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı.Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan.Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın. Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu. Dünü düşünüp pişman oldu,yarını düşünüp telaşlandı; ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıkları güneş doğup batıncaya kadar yaşadı.Farkında olmadan rezil etti bu gününü. Oysa yarın, bugüne dün diyor, dünde bu gün için yarın diyordu. Bir türlü beceremedi. Bir eliyle yarına, diğer eliyle düne yapıştı. Bu günü eline yüzüne bulaştırdı...Mutsuz oldu insan. Ve ne gariptir ki yarının telaşı da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı.Ne yarın ne de dün! Can Dündar Beni seven dostlarımdan birinden geldi bu yazı inşallah yazarı doğrudur.Benim çok hoşoma gitti. smiliyface Sevgiyle paylaştım..... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi sağol canım bu güzel yazı forum sayfalarımızda vardı ama senin vesilen ile tekrar hatırlamış olduk.. hismiley |
Ynt: Defduru'nun Güncesi İnsan bazen öyle doluyorki... Söylemek isteyipte söyleyemediği şeyler kocaman kocaman yumruklar gibi boğazına düğümleniyor. İçimden dışarı fışkırmak için bekleyen bir sürü laf var.Ama yaa dışarı çıktıklarında şimdiki durumumdan daha kötü olursam... İçimden dışarı çıkacaklara diyorum ki zamanı gelince de neyin zamanı ne zamanı şimdi değilse hiç değilmi?...... Kendimi çok iyi hissediyorum. Ama bir anda enerjim, frekansım düşüyor.Ne çok içimde gel gitler yaşıyorum. Kendimi bulmaya çalışırken kayboluyormuyum ne????? 4897 Aman diyorum içimden aman ..... Bu ne yaaaa...... Bırakın beni ben mutluyum .......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi bana kalırsa içinden geçenleri olduğu gibi yaz.. forum sayfalarımızı umarım inceleme fırsatı buluyorsundur canım.. bu konuda çok başarılı örneklerimiz var.. siyah.. hayal abla.. başı çekenler.. sycorox da var.. ne hissettiklerini anında yazarlar.. ilerisini gerisini düşünmeden.. yazıp içlerinde yer tutmalarına engel olurlar... bence en etkili çözülmelerden biri.. yazdıkalrından dolayı seni suçlayacak eleştirecek kişilerin yanında değilsin.. senin gibi düşünerek seni anlamaya çalışacak dostlarının arasındasın.. birde eğer okuyamadıysan bu yazıyı okumanı tavsiye ederim.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-t4374.0.html sevgiler.. hismiley |
Ynt: Defduru'nun Güncesi R.Şanal'ın kitaplarını birkaç kez okudum. Tavsiye edilen bölümüde çok iyi hatırlıyorum. Ama bir anda olmuyor herşey.... Burada çok ama çok yeniyim... Biraz ısınayım ondan sonra diyorum size....... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bana ne oldu bilmiyorum ama kendimi ve hayatımı biraz sizlerle paylaşmaya karar verdim. Yarın babamı bu dünyadan uğurlayalı yedi sene bitiyor. Bir bakıyorum o yaşıyormuş gibi geliyor. Bir bakıyorum hiç yaşamamış yada daha dün aramızdan ayrılmış gibi. Çok ani olmuştu babamın aramızdan gidişi. Gece yarısı gelen bir telefon trafik kazası diye hastaneye koşturmaca ama araba kullanırken kalp krizi sonuçu ayrılmıştı aramızdan. Bana ilk eşim söyledi yer ayaklarımın altından kaydı ve yere yığıldım. Ama aklımdan sadece ben şimdi ne olacağım geçti. Şimdi düşündükçe nasıl kızıyorum kendime bencillikten başka bişey değil. Koskoca kadındım on yıllık evli ve baban öldü dediklerinde ilk düşündüğüm ne olacağımdı. Ne garip...... Daha sonra ben babamın görevini üstlenmeye karar verdim. Anneme ve kardeşime sahip çıkacak, onların her zaman yanında olacaktım. Çünkü babam benim böyle olmamı isterdi. Kendi evimi ve eşimi hatta kendimide ikinci plana itip onlara koştum. Ama her fırsatta. Bir süre sonra kayınvalidem rahatsızlandı. Zorlu bir dönemdi. Hastaneler, evde sürekli yanında kalmalar falan. Babamdan birkaç ay sonra kayınvalidemide aramızdan gönderdik. Bu sefer benim anneme ve kardeşime yaptığımı eşim babası ve kardeşlerine yaptı. Beni hiç görmeden onlara koştu. Ben o zaman kendi yaptığımın farkına vardım. Çok kötü bir dönemdi. Sıkıntılar,bunalmalar, tartışmalar. Fakat biz karıkoca bu arada maddi ve manevi çökmüştük. Benim kardeşim evlenmeye kalktı daha babam gideli 6 ay olmuştu,eşimin kardeşi üniversiteye gitti. devlet yurdunda kalamazdı özel yurda yerleşti. Yetiş biz salaklar. Kimseyi kırmamak için herşeye evet dedik. Bu aslında hala böyle devam ediyor. Biz birbirimizin farkına vardığımızda ilişkimizden çok şey gitmişti. Bunu toparlamak için gayret göstermeye başladık. Çünkü birbirimizi seviyorduk. Bir arkadaşımın ısrarıyla kişisel gelişim seminerlerine gitmeye başladık. Bu okadar iyi gelmiştiki bize. Yine eski günlerdeki gibi eleleydik. Çok ama çok mutluydum. Tabi arada bizimkiler boş durmuyor sürekli istemeye devam ediyorlardı. Ben anne olmak istediğimi eşime söyledim ve bir tedavi süreçine başladık. Çok şükürki minik meleklerim hiç sorunsuz bizlere katılmaya karar verdiler ve bizi anne baba olarak onurlandırdılar. O aralar şöyle düşünmüştüm. Evet çocuklarımız var bizi artık rahat bırakırlar ve biz ailecek kendi kendimize yeteriz. Çok bunalmıştım şu dış mihraplardan. Ama maalesef öyle olmadı. Biz hayır demeyi öğrenemediğimiz için onlarda istemeyi kesemediler. Beş altı aydır evimizde eşim ve kızlarımla başbaşayım. Hayalini kurduğum gibi bir aile . Çok mutluyum ... Ama hala onlara karşı hayır demeyi öğrenemedik. Kırmadan hayır demeyi öğrendiğimiz hem onlar hem biz mutlu olacağız her halde........... Ya bazen düşünüyorum acaba benmi çok abartıyorum diye ama sırf eşimin ailesine değil kendi ailemede aynı ölçüde kızgınım. Biz hiç bir zaman evimizdekini kimseye yansıtmadığımız için bizi çok rahat, çok paralı falan sanıyorlar. Çünkü ben paramız yok diye ağlanan insanlara çok kızarım. Benim paramın oluması veya olmaması kimseyi ilgilendirmez. Kimseyede bilgi vermek zorunda değilim. ayy ben bunları şimdi kaç kişiyle paylaşıyorum.... Ne oluyor bana yahu y789 İyiki buradayım....... İyiki benimlesiniz....... İyiki yolum buradan geçti... girlhaha |
Ynt: Defduru'nun Güncesi canımm .... oh rahatladın biraz... ark5 bir çoğumuzun benzer yaşanmışlıkları var malesef.. (bakınız hayal abla.. nihayet annesine hayır demeyi öğrendi thumbsanim ) iyilik diye yaptıklarımız görevimiz olarak yakamıza yapışır herdaim.. onun için merkeze kendini ve öncelikli olan yavruların ile eşini koyarak hareket ettikçe herkez yerini anlayacaktir.. bunun anlamı sana kendini kötü hissettirmesin kesinlikle.. ancak bu şekilde mutlu olabilirsin.. sen çözüm yollarını zaten bulmaya başlamışsın onun için tebrik ederim.. ve yaşamında açtığın bu yeni sayfada kolaylıklar ve tüm sevdiklerine mutluluklar bolundan.. tender45 eminim babanda kendi hayatını doyasıya mutlu olarak yaşamanı isterdi.. sonuçta baban bu dünyadan sorumluluklarını bırakarak değil tamamlayarak gitti.. evet belki erken gitti sad456 ama sana mirası yaşadığınız güzel günlerdi sorumluluları değil.. ki eğer bir sorumluluk bıraktıysada miras olarak tüm aile arasında eşit olarak paylaşılır tatlım.. b456 sevgiler.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi shamanic çok teşekkür ederim...... kiss3 Benim sorunum bir türlü geçmişimdeki kırgınlıklarımı kızgınlıklarım bir kenara koyamamak. Birde aman kırılmasınlar diye kimseye hayır diyememek. Biliyormusun ben bunları yaparken çevremdeki hiç kimse (eşim hariç ) bana mutlumusun? hayatın nasıl? diye sormadı. Bir tek babam sorardı. Neyse yaaaa daha sonra devam edeyim......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Valla bir açıldım pir açıldım. İçimden sürekli yazmak geliyor. Yargılanmıyacağımı biliyorum ya burada rahatım. Ben geçmişe bakınca hatalarımı görüyor ve onlardan dersler çıkarmaya çalışıyorum. Ama bazen farkına varmadan aynı hatayı tekrar yapıyorum. Doğumdan sonra büyük bir çöküş dönemi yaşadım. Ben anneliğin ağır yükü altında ezildim. İki tane bebek ve sizin sorumluluğunuzda ne yapacağımı nasıl davranacağımı bir türlü bilemedim. Onları ben istemiştim ve en iyi şekilde onları büyütecektim. Fakat yine eşimi ve kendimi ikinci plana iterek. Ama bunun farkına ancak 17-18 ay sonra gelebildim. Doğumdan sonrasına dönüp baktığımda kendimle ilgili eşimle ilgili hiçbir paylaşım yok. Ki biz hep yanyana yürümeye çalışmıştık. Her halde bu benim zaafımdı büyük olaylarda kendimi ve eşimi ikinci plana atmak. Ben kendi kendime herşey yolunda derken aslında hiçbirşey yolunda değilmiş. Kocaman bir tokatla kendime geldim. Şöyle silkinip kendime gelme zamanım gelmişte geçiyordu bile. Oturup eşimle konuştuk geçen zamanda bilerek yada bilmeden yaptığımız herşey için birbirimizden özür diledik. Fakat bende büyük bir boşluk olmuştu. Koca bir yılım hiç yaşamamıştım. Sadece bebeklerin bakımıyla ilgilenmiş kendime yada eşime hiç birşey katmamıştım. Ben bu geçen zamanı nasıl telafi edeceğimi bir türlü bulamadım. Herşey olması gibi olmuştu belki. Başka türlü olamasıda beklenemezdi diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Biz şimdi aramızdaki sorunları çözdük. Sadece yanyana elele durmaya devam ediyoruz. Çünkü birbirimizi seviyoruz. Ama ben hala bunlarla ilgili kendimi affetmiş değilim. Birde aramızda kalsın eşime söyleyemediğim ve fena halde takılmış olduğum bir durum var .Gurur yapıp kendisine söylemeye cesaret edemiyorum. Neyse çok özele girmeyeyim .......... yaaa yazmak hakketten iyi geldi. Rahatladığımı hissediyorum........... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Merhaba, İçinden geçenleri buraya yazmak insana terapi gibi geliyor...İnanılmaz rahatlıyorsun... Zamanla Hayır! demeyi öğreniyorsun...Daha net oluyorsun insanlara karşı...İlk önce bir afallıyorlar...Ama sonra alışıyorlar,hatta hoşlarına bile gidiyor... Yaptığın yalnışları farketmen iyi olmuş...1 yılım gitti fln diyede düşünme,senin 1 ylın gitmiş benim en güzel geçireceğim 6-7 yılımı mahvettim kendi elimle:) geçmiş günlerine bakıp hayıflanıcağına gelecek,aydınlık ve güzel günlerine bak...ttli3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Günaydııınnnnnnnnnnnn kiss3 Icimizdeki Tanri'dan Baskalarini kendine model olarak almaktan vazgec ve icine donup Benim sana hangi acidan ihtiyacim oldugunu ve tum resmin hangi bolumunde yerini aldigini bulmak icin zaman ayir. Asla yeteneklerine uymayan bir durumda olma ve ritim ve uyum bozuklugu sergileme. Sen kendin olabildigin zaman, tum stres ve gerginlik yokolur cunku sen artik olmadigin birsey olmak icin cabalamazsin. Aslinda cabalamazsin bile; sadece sen olursun. O zaman sen kendi icinde mukemmel bir huzura sahip olursun ve bu da disariya yansir. Huzur, sukunet, dinginlik senden yayilir. Nereye gidersen git uygun atmosferi yaratirsin. Sen, yoluna cikan tum ruhlar icin bir kutsama, bir yardim ve bir coskusun ve cevrendeki tum dunyada huzur ve uyum yaratiyorsun. Simdi birak Benim huzur ve sevgim seni kucaklasin ve doldursun. Yuregini neselendir ve sana yolu actigim icin Bana sonsuz sukran duy. Herşey tam istediğim zaman karşıma çıkıyor. Yukarıdaki metinde bu sabah mail kutumda beni bekliyordu ........... ttli3 Sevgiyle paylaşıyorum... Herkes kendi payına düşeni alır umarım..... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi aşağıda ki satırlar da tanrı’nın doğum günü nden /sayfa 22 sevgiler.. ölüm, başımıza gelen en büyük felakettir. aslında biz öyle sanırız. oysa, başımıza gelen şeylerin en ağırı, ilk anda üzerine iyi ya da kötü etiketini yapıştıramadıklarımızdır. birine aşık olmak iyidir. iyinin de ötesinde muhteşemdir. istediğin arabayı almak iyidir. daha iyi ev de iyidir. diğer tarafta ise ölüm kötüdür. ayrılık kötüdür. bir dostu yitirmek çok kötüdür. peki başa gelen olayın sonucunda kendini yitirmek nasıl bir durumdur? eski kendine, sendeki manası silinmiş eski bir sevgili gibi yabancılaşmak hangi başlığa aittir? iyiye mi kötüye mi? hiçbir insan uğurladığı “eski” kendisinin arkasından kötü konuşmaz! kucağına aldığı bembeyaz yenisine umutla bakmaması gibi bir ihtimal de söz konusu değildir. acıyı körükleyen de işte bu ikilemdir. başımıza gelen bazı hadiseler, bizde büyük izler bırakır. bunların üstesinden gelmenin tek yolu zamana sığınmaktır. başımıza gelen bazı hadiselerse, bizdeki büyük izleri siler. o günlerde zaman artık senin iksirin değildir. zamanın tek yaptığı sana, gün geçtikçe o olayda silinenin izler değil, “sen” olduğunu anlatmaktır… bu en zorudur. bu en ağırıdır. inandıkların, hissettiklerin, düşündüklerin, hatırladıkların ve unuttukların… bunları silecek kudretteki yaşanmışlıklar, gerçekte seni silmişlerdir. işte bu yüzden, ardından en çok ağlayacağımız ölüm, bizi biz yapan şeylerin ölümüdür. bir kalecinin elleri koptuğunda, kopup giden iki el değil tüm bir yaşamdır. bir şarkıcının ses telleri işlemez hale geldiğinde, kaybedilen bir gırtlak değil tüm bir kimliktir. yaşadığın bir olay, eski seni “sen” yapan unsurları elinden aldıysa o gün gerçekten ağır bir gündür. o gün sen ölümü yaşamışsındır. ama aynı zamanda o gün senin doğum günündür. çünkü, dünyaya yeniden gelmişsindir. o gün avazın çıktığı kadar ağlamak istersin ama annenin veya babanın yanıbaşında seni pişpişlemek üzere hazır beklemediğinden adın gibi eminsindir. ağlamak, dünyaya geldiğinde yaptığın ilk keşiftir. hiç şaşmaz… ağlamaya başlarsın, ihtiyacın olan anne şefkati servise hazır, yanıbaşındadır. yıllar sonra ağlamak istediğin o anda hayatta bile olsalar onlar artık gerçek anlamda senin annen ve baban değillerdir. çünkü, onlar sadece ve sadece bedeninden yeniden doğduğun günler için anne ve baba sıfatını taşımışlardır. kimliğinden yeniden doğduğun anlarda, bir bebek kadar zayıfsındır ama ondan daha önemlisi yapayalnızsındır. o gün fikrine güvendiğin dostların da yanında yoktur. çünkü, “eski sen”i gömdüğün o gün sen, “eski sen”e ait her şeyi ve herkesi onunla birlikte gömmüşsündür. eski dostlarının sihri “yeni sen”de geçerli değildir artık. yeni dostlarını bulmak için ise önce yeni kendini tanıman ve sevmen gerekecektir… başımıza gelen olayların en ağırı, asla nerede, ne zaman, nasıl, yaşadığımızla ilgili değildir. o olay, kim olduğumuzu kökünden sarsmıştır. inandıklarımızın yanlış olduğunu ispat etmiştir bize. “en ağır” sıfatını bu yüzden dibine kadar hak etmiştir o. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi merhabalar defdurucum..sanırım senin günlüğünü gözden kaçırmışım..aslında itiraf etmem gerekirse bir çok arkadaşımızın günlüklerini takip ediyorum..genelde yazmıyorum..ya karma veriyorum ya da teşekkür ediyorum paylaşımları için..ancak yazmanın ne derece önem taşıdığını kendi günlüğüme yazan arkadaşların yazılarını okudukça anladım sanırım..neden mi?günlüğüme yazdıklarımın bir başkası tarafından okunduğunu görmek beni mutlu ediyormuş,bunu fark ettim..üstelik bana yazarak cevap vermeleri enerjime enerji katıyormuş..bu yüzden elimden geldiğince tüm günlüklere yetişebildiğim kadarıyla yazmaya karar verdim..eminim herkez günlüğüne birilerinin bir şeyler yazmasından mutlu oluyordur..benimde katkım olsun güzel günlere... defdurucum,hepimizin hayatında yaşanmış o kadar çok olumsuzluklar var ki..hiç birimiz mükemmel hayatı yaşamışlardan değiliz..ancak yaşamanın da imkansız olmadığının farkına varmış insanlarız..burayı tanımadan önce başlamıştı bende ki bir takım değişiklikler..hayatımı değiştirmeyi istiyordum fakat bunu nasıl ve nereden başlayarak yapabileceğimi bilmiyordum..arayışlarım beni buraya getirdi..ve hiç soru sormadan kabul ettim..değişime açtım kendimi..biliyordum ki,istemiştim ve isteyişim sonucu buradaydım..bunun bir anlamı olmalıydı..o günden sonra hemen hemen her gün kendimi burada buldum..telkinleri dinlediğim ilk andan itibaren,sanki buradaki herkezi daha önceden tanıyormuşcasına hiç yabancılık çekmeden paylaşımlarımı yazdım..oysa ben kolay paylaşan biri değilimdir..sorunlarımı yansıtmaktan çekinen,iç halimi saklayan,etrafıma benim hiç sorunum yok buyrun sizinkileri çözelim diyen bir halim vardı..belkide bu yüzden kendimi unuttum..daha doğrusu unutmuşum...meleklerim beni onurlandırdıktan sonraysa,hayatımı tamamen onlara adadım..kendimi eve kapattım..eşimi ihmal etmedim ama onlara yeteyim derken kendi isteklerimi unuttum..ve bu zamanla beni mutsuz bir insan yaptı..insanları seven ben..insanlardan kaçan ben oldum..nasılsa güvenilecek insan yoktu dünya da bir tek ben vardım güvenilecek olan..ancak kendimle de kopukluklarım vardı..bende hayır demesini bilmeyenlerdendim..çok kırıldığım için,kırmamaya özen gösterirdim insanları..fakat farkettim ki,herkezi aynı anda mutlu edeyim derken,kendimi mutsuz etmeyi başarmışım.. burada olmak bana çok şeyler kattı..içimde zaten var olan sevgiyi ortaya çıkarrttı..kendime güvenim arttı..düşüncelerimi rahatlıkla paylaşabiliyorum..burada özgürlüğümü yaşıyorum..ve bu hayatıma da yansıdı..zeka mı fark ettim..becerilerimin farkına vardım..hatalarımı gördüm..(kaldı ki aslında hata diye bir şey yok bana göre)insanlara karıştım..sevildiğimin farkına vardım..sevdiğimi söylemeye başladım..düşüncelerimi ayırt etmeye başladım..kendimle konuşmaya başladım..o kadar çok ki..hangisini yazayım..sanki bir sihirli değnek başıma dokundu ve ben uyandım..bazılarına bunlar abartı gibi gelebilir..ama unutmamaız gereken bir şeyler var diye düşünüyorum..evrende olmayan bir şeyi,bizlerin yaratma imkanı yok..bizler var olanı kullanıyoruz..sanırım anlaşılmayan nokta bu..enerji var ve biz kullanıyoruz..belleğimizin konumu belli,öğrenmeye her daim açık bunun için telkinleri kullanabiliyoruz..değişmek mümkün,bunun için değişebiliyoruz..öyle donanımla yaratılmışız ki,biz ve yaratılan herşey..bu yüzden başarısızlık diye birşey yok..hayatta herşey mümkün yani..ve bizler bunun farkına varmanın keyfini burada yaşıyoruz..kolay mı tüm bunları değiştirmek?zor diye birşey yok ki..kolayı olsun..ancak bize zorluklar öğretilmiş..insanları anlamak zordur,hayatta yaşamak zordur,zenginlik zordur,başarı zordur,değişim zordur,zeka zordur,o zor bu zor şu zor...herşey zor..iyide bunları yapanlar nasıl yapmışlar?birşey zorsa o halde herkeze zordur..ama bakıyoruz ki bazılarına göre çok kolay...o halde zoru yapan bizim kendimizden başkası değil..belkide bunları öğrenmek kavrayabilmek için zamana ihtiyacımız var..ben bu döneme arınma dönemi diyorum..ve herkez kendi arınma dönemini yaşıyor..gerek geçmişyle yüzleşerek..gerekse kendisiyle harp ederek..harp ederek derken,kendine kızıp bağırmaktan bahsetmiyorum tabi..değişimin içinde olanlar ne demek istediğimi nasılsa anladılar..yaptığımız herşey bizim kendimizi tanımamız için olması gerekenlerdi..önemli olan farkında olmak..ne güzel ki hayatının farkına varmışsın..ve güzel yol kat ediyorsun..bunları bizlerle paylaşman bunun en güzel örneği..artık çekinmiyorsun..ben buyum,neysem oyum diyorsun..buda senin artık değişim içinde olduğunu gösterir..çünki çabalıyorsun..hayatın da herşeyin istediğin gibi olmasını diliyorum canım..buna herkez gibi senle layıksın..mutluluk hak edilmez,alınır..senin olan birşeyi hak etmeyi bekleme..ALLL..sevgi ve saygılarımla.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi öncelikle Benim mesajımın üstünde mesaj yazmış olan hülya kardeşimiz ( yaşın hakkında bir bilgim olmadığı için sakıncası yoksa kardeşim demeyi tercih ettim ) in hayatını yorumlamak istiyorum görüyorum ki tıpkı benim gibisiniz bana göre siz her zaman kendinizi ihmal ediyorunuz ki mesajınızdan da bu anlaşılıyor biliyormusunuz ben de aynı şeyi yapıyorum ve bunun farkındayım bilmiyorum ama bazılarını mutlu etmek bana mutluluk veriyor bazen kendimi ihmal etsem bile sanki hiç sorunum yok muş gibi ama hepmiz biliyoruz ki sorunsuz insan yoktur şunu söyliyeyim ki ben hayattan şunu öğrendim sürekli kendin için bir şeyler yapmalısın hayatta kalabilmek için çevrenle uyum içinde olabilmek için yani demek istediğim benim düşünce bun düşünce bana aittir hayatta kendini mutlaka ödünlendirmelisin çünkü her davranış aslında öğrenilmiş bir bilginin yansımasıdır ödüller bilgileri çeker bilgiler davranışları ve ortaya mutlu az sorunlu bir insan modali çıkar burda önemli olan aslında her zaman ödül vermek değildir önemli olan doğru zamanda doğru ödülü doğru miktarda vermektir hayat felsefem bu benim . Bir diğer nokta ise bazen kendimin bile eleştirdiği falan insanın doğasında olan ve insandan insana miktarı değişebilen Bencillik duygusu bu duygu insanın yapısında vardır ben bencil değilim diyeni bili yalan söylüyor ama en doğrusu ben çok az bencilim tarzında birşey olmaldır demek istediğim insan hayatta bazen bencil olmalıdır az yada çok BAZEN yada sürekli ama nedir bunu dışarı hemen vurmassın zaten bunu dıraşı vurmaman için ayrı bir çaba sarfetmene gerek yok her insan biraz bencil olduğuna göre bu her insan için farklılık olmayacağı için toplumdada fark edilmez temel felsefe bencil olursun falan bunu özellikle dışarı vurmassın yapman gereken insan yapısında olacak olaylara bazen izin vermek bana göre bu da mutluluğun anahtarı olabilir kısacası AZ MÜDAHALE EDEREK HAYATI YAŞAMAK ... şunuda söyliyeyim mesajıma öncelikle bu şekilde başka bir arkadaşın sayfasında başkasına yer verdim ve bunu mesajın başında yaptım çünkü bu mesaj hülya kardeşimiz tarafından görülmeyebilird i sayfanın sahibi de bu konuda anlayış gösterecektir umarım şimdide gelelim DEFDURU kardeşimize bir mesajında bazen başık açısını değiştirmek gerektiğii söyledin ne kadar güzel birşey söledin gerçektende hayatta başık açısı çok önemlidir bazen insanlar şunu söyler ben sınırlarımın ötesine çıkamam !!! çok yanlış karşılaştığın sorunlar sınırlarının dışına çıkmakla çözülür değişimi gör İNSAN NE ZAMAN KENDİSİ OLUR BİLİYORMUSUN DİĞER İNSANLARDAN KENDİNİ AYIRAN ÖZELLİKLERİ ÖĞRENDİĞİ ZAMAN hayata pozitif bakmak zorunda değilsin ama bunu öğrenmek zorundasın ve bunu yaptığında mutlu olacağını bilmek zorundasın mutlu olmak istemiyorsan yapmassın ...Şunuda söyliyeyim bazen küçücük bir şeyden çok şey çıkabiliyor etrafındaki uyumu gözden kaçırma buna her zaman dikkat et ! Bir insanın mutlu olması BİN insanın mutlu olmasına yeter unutma !!! HADİ KALIN SAĞLICAKLA ... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Öyle güzel şeyler yazmışsınızki. Herkese çok çok teşekkür ederim.... kiss3 Ben bu siteye üye olduğum dönemde aslında çok yeni daha 15 gündür. Çok büyük bir yanlızlığın içindeydim. Kendimi terkedilmiş, kimsesiz hissediyordum. Meğer güzel insanlar bir tık uzağımdaymış. Biz kez daha herşery için bu siteye emeği geçen herkese teşekkür ederim. Günde on saatten fazla telkinleri dinliyorum. Kızlardan fırsat buldukçada buraya bakmaya çalışıyorum. Şu anda bu yazıyı üç kişi yazıyorum. Onlara bakmaktan ne anlatacağımı unuttum ama teşekkür ederim. İyiki varsınız.......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi http://www.lcss.net/interactive/chickee_piano.swf bu cik cik ler meleklerin için... madem 3 kişi katılımda bulunuyorsunuz foruma.. tender45 onlara da şarkı söyleyelim dimi... blissy hımm.. dusun dusun başka ne varmış bu güzel melekler için bakıyoruz.. aaa şarkı söyleyen atlar.. annesi hangi atı seçerlerse onun üzerina tıkla.. http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.swf kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Canım ellerine sağlık çok teşekkür ederim. Kızların çok hoşuna gitti. Bugün kızlar biraz huysuzlar beni pek bilgisayar başında istemiyorlar. Herşey için teşekkür ederim. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defduru merhaba.. senin meleklerin bana ne kadar büyük bir tedavi uyguladığını biliyormusun..sıkıldığım zaman onların gülüşlerini seyrederek..içimi mutlulukla dolduruyorum...çocukların saflığı temizliği..her şeye özgüvenle yaklaşmaları..yüzde yüz sevildiklerini bilmeleri...bana hep yaradan katında onlardan bir farkım olmadığını hatırlatıyor..ne iyi yaptın bu fotoğrafı buraya koymakla ..çok teşekkür ederim... babam vefat edinceye kadar benim annem ve babam hiç vefat etmiyeceklermiş gibi gelirdi bana..onların ölüm için çok genç olduklarını düşünürdüm...babam çok zor ve nefes nefese yaşadığımız bir süreçten geçti giderken...kan kanseriydi...devamlı kana ihtiyacı vardı..ben sürekli kan aramaktan öyle bir hale gelmiştim ki..bir gün hastaneye gidiyorum..karşıdan kanlı canlı biri geliyor...içimde alllaaaaah bundan kaç ünite kan çıkar kimbilir diye düşünürken yakaladım kendimi...ve vampirleştiğimi görüp utandım....3 hafta sonra gideceğini söyleyip eve gönderdiler..7- 8 gün içinde bacağı çürümeye başladı..tekrar hastaneye döndük...gitmezden 1 hafta önce bacağını kestiler..ben gideceği için babama kıyamazken..bildiğim tüm yöntemlerle şifa vermeye başladım...yaşadıkça her uzvu yavaş yavaş çürüyecekse lütfen bu acı onada bizede yaşatılmasın diye...sekerata girdiğinde ben başındaydım..bir yandan kuran okuyor..bir yandanda şifa gönderiyordum..baktım yolu açıldı gidecek ama tutunuyor..yaklaştım yanına babacığım eğer vaktin geldiyse yoluna çık..ama gelmediyse lütfen geri dön ben bu duruma katlanamıyorum dedim..ellerini yatağın iki tarafına sıkıştırmış..onları düzelltim..be sert bir şekilde ıııııh yaptı...ellerin acımasın diye düzelttim dedim..hııı yaptı..ben yine okumaya başladım ve yarım saat 45 dakika sonra sorunsuz bir şekilde gitti...BEN, ŞÜKÜR ETTİM, ve hala kendimden utanırım hatırladığım zaman..şükür ettiğim için..hayatıma AMA, FAKAT kelimesini sokmamaya çalışırım..fakat o günü hatırladığım zaman ama derim yaşasaydı her gün biraz daha çürüyecekti...babamın gittiğine çok üzüldüm..onun gölgesi yetiyordu..ama daha büyük acılar çekmediği için seviniyorum..işte ben o günden beri böyle ikilem içinde yaşıyorum..kendimi suçlayıp suçlamadığımı çok sordum, böyle düşündüğüm için, sanırım utancım bize öğretilen ayıp, yasak,günah terbiyesinin izlerinden dolayı.. ayrıca bunu bugün hatırladığıma göre sanırım artık bu duyguylada vedalaşmanın zamanı geldi.. babanın gitmesi beklenmedik bir durum olmuş senin için..hani derler ya helallık istemek fırsatı versin allah diye...eminim o sizlere hakkını helal etmiştir...hayatımızdan ilk gidenler hep, hayatı bize kolaylaştıranlar oluyor..ödevimizi tam yapalım diye bize fırsat vermek için gidiyorlar...şimdi gülü dikeniyle sevmeyi öğreniyorum...başaracakmıyım bilmiyorum.. başarmak istiyorum..belkide başaramam..artık döngüleri çokta umursamak istemiyorum...hayatımızın hiç bir günü boşa geçmiyor aslında...bizler öğreniyoruz...hayır demeyi, evet demeyi, denge kurmayı, hayatımızın her saniyesi bize başka farkındalıklar getiriyor...başkaları için yaptığımız her şey bize ne kadar bereketli ve verimli olduğumuzu gösteriyor...para konusunu halletmiştim ben...hemde borçların tümünü ödediğimi düşünerek...annem bende yaşamaya başladığı zaman ev ekonomisine katkıda bulunmaya başladı..ve hergün beş vakit BEN SİZE ŞU KADAR VERİYORUM DİYEREK..anında benim para kazanmam durdu..ve hiç olmadık yerden 10 bin lira borç çıktı..borcun aslı 2150 lira faizlerle o boyuta gelmiş...bütün bunlar nedenmi oldu..çünkü para almayı reddettim..borcumun olduğu kurum beni arayıp hatırlatma yapabilirdi...çünkü çok eski müşteriyim..ama ben para almayı reddettiğim için onlarda direkt avukata vermişler...bunun farkına varır varmaz...tekrar düşüncelerimi değiştirdim..şimdi biliyorum ki..farkettiğimiz her şey yoluna giriyor ama farkındalığımızı yitirdiğimiz an bir uyaran geliyor...düzeltip yolumuza devam etmek lazım...içine girip boğulmadan... kendinin ne kadar şanslı ve güçlü olduğunu düşün...sen, ve eşin bu kadar güçlü olmasanız kimse size dayanmaz..zaten sizde buna izin vermezsiniz...başkalarına hayır diyemediğiniz için, ve durumunuzu anlatmadığınız için herkesin sizi zengin sandığını yazmışsın...ben tabiiki zenginsiniz diyorum..siz karı koca çok zenginsiniz...olmasanız..şikayet etmene rağmen herkese yetişemezsiniz..maddi ve manevi her açıdan...siz tıpkı benim gibi verdiğiniz zaman sizden gittiğine inanmak yanılgısına düşmüşsünüz benim gibi ..ben buna ek olarak..aldığım zaman gururumu kırmaları için fırsat yarattığımı düşünmüşüm...hayır verdiğimiz katlanarak bize dönüyorsa ki dönüyor...verdiğimizin , 20, 100, katlarını almaya kendimizi açmayıda öğrenelim..maddive manevi her konuda verdiğimizin fazlası bize dönüyor...verdiklerim helal olsun...banada helal yollardan fazlası gelsin..diyelim...ablam ço mu başını şişirdim bilmiyorum..sen üzülürsen meleklerin üzülür diye yazdım..dilerim onların gülüşleri solmasın,bakış açılarımızı geliştirdikçe daha başka bakış açıları geliştirmemiz gerekecek...sağlığımızı..maddi durumumuzu düzelteceğiz..başka düzeltecek durumlar yaşayacağız...bir sipiral düşün..alt ucu dar ve yükseldikçe genişleyen..bizim yollarımızda dar olan alt uötan başlıyor..farkındalık geliştikçe döne döne yükseliyoruz...meleklerine ve sana saygılı sevgiler..ne olur onları şöyle koklaya koklaya öp benim için..melek kokusunu özledim.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi ben hep mesajlarımda kendi deneyimlerimi yazarım..deneyimlerini yazmaktan çekinen arkadaşlara birbirmizden farkımız olmadığını, kendilerini yargılayacak insanlar olmadığımızı görmeleri ve rahatlamaları adına..ne yapmış olursanız olun...hepimiz aynı yollardan geçiyoruz..ve allaha şükür öğrenerek geçiyoruz...bakın bana, ben bu siteye girdiğimden beri...hah bitti diyorum..insanlar oleeey diyorlar..iki gün sonra arkadaşlar ben bu durumdayım diye yazıyorum..canım arkadaşlarım benim..hani sen iki gün önce iyiydin ya demeden destekliyorlar sil baştan..hepinize saygılı sevgiler ve kocaman kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi yaa Hayal ablacım beni ağlattın biliyormusun. Yüreğine sağlık ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslında öyle güzel özetlemişsinki herşeyi .Sadece seni seviyorum demek geliyor içimden .İyiki yolum burayla kesişti. Kızları senin yerine öptüm onlarda bilgisayar'a el sallıyorlar şu an kiss3 mlk34 mlk34 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bir saat önce kızları uyuttum. Bir kahve yaptım ve şöyle biten günümü gözden geçireyim dedim. Bir baktım bilgisayar başındayım. Yaa burası bende alışkanlık yaptı. girlhaha Gün içinde çok fazla gelgitler yaşamışım. Bir saatim bir saatime uymamış.Aslına bakılırsa son birkaç aydır bu gelgitleri yaşıyorum. Bir anlam veremiyorum. Kendimi çok iyi, çok mutlu hissediyorum hop herşey ters dönüyor olumsuz bir hava içine giriyorum.Son zamanlarda yapamıyorum ama bir ara kızlardan fırsat buldukça günde iki üç defa meditasyon yapıp iç ışığıma yönelmeye çalışıyordum. Ve o saatleri deli gibi bekliyordum. Şimdi yapamıyorum. Bir isteksizlik bir bıkmışlık yapıştı sanki üstüme. Herşeyde en iyi olmaya çalışırken ( en iyi anne , en iyi eş , en iyi evhanımı, en iyi bakımlı kadın......) aslında hiçbişey olamıyorum.İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Bekliyorum öylece neyi beklediğimi bilmeden. Galiba bir sihirli değneğin bana değmesini bekliyorum. Ama o sihirli değnek benim içimde onu biliyorum. Çevremde konuştuğum insanlarda da aynı bıkmışlık ve bezginlik var. Bir ben değilim diyorum. Kendimi kandırmaya çalışıyorum. Biliyorum geçecek....................... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi canım hayal ablam bi tanesin.. ark5 özü.. sözü.. yüreği.. yazısı bir olan harika kadın.. ttli3 yazdığın her yazın ayrı bir yönümüzü tanımamıza yardımcı oluyor.. bir tek şey söyleyeceğim sana.. ( ki sen aslında bu durumu artık atlatmış sayılırsın.. ) biliyorsun ben anneanneciğimle büyüdüm.. senin babacığın için ettiğin duayı hayatta güven ile tutunduğum dal olan annanem hastalandığında bende yaradana aynı dua ile yalvardım.. 21 yaşındaydım.. hayatımında ilk defa büyük bir hastalık ile karşılaşmıştım.. 3 aydır hastanelerdeydik.. anneannemin sürekli kanaması vardı.. sürekli kan kusuyordu.. iki günde bir endoskopi yapıp kanayan damarlara işlem yapıyolardı.. benim heybetli annanem minik bir yavru gibi küçülmüş hareket bile edemiyordu.. onu halde görmeye daha fazla dayanamadım.. ya rabbi dedim .. ya yanına al.. ya yanımda sağlıcakla bırak.. daha fazla ne onun ne benim inan dayanacak gücüm kalmadı.. ki onu hastaneye ben zorla getirdim.. herkes bırak evinde rahat ölsün diye karşıma dikilmişti.. kendisi bile.. çok şükür 9-10 yıl kadar oluyo hala yanımda.. rabbim benim yanımda olmasına izin verdi.. ama sen yada ben yada başka birisi bu duayı edecek güce meleklerimiz ve yaradanın verdiği izin ile cesaret edebildik ki buda çok sevdiğimiz insanların (senin baban benim anneannem ) verdiği destek ile olmuştur.. gönlün yüreğin daima rahat ve huzur dolu olsun.. en iyisini isteyecek kadar cesaretli bir yüreğe sahipsin çünki.. kendini düşünerek herşeye rağmen dünyaya bağlamayacak kadar cesursun.. eminimki babacığın.. bulunduğu yerden bu güzel duayı ettiğin için kendisine.. yüreğine sevgilerini gönderiyodur.. sevgiler.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Dışarıda hava puslu ve kapalı böyle havalarda genelde kendimi iyi hissetmem. Ama bugün anlamsız bir huzur ve mutluluk var içimde. Minicik bir tebessüm yüzüme geldi ve oturdu. ttli3 İyiyim bugün çok iyiyim. Kızların yaptığı yaramazlıklar bugün güldürüyor beni. Son günlerde onların bu davranışları benim öfkelenmeme sinirlenmeme neden oluyordu. Aslında istediğim anne modeli değil bu. Ben çocuklarımla arkadaş olmayı onlarla aynı yaşlarına inebilmeyi istemiştim. Son günlerdeki üzerime yapışan bu kişilik ben değilim. Her halde bu bir dönem geçecek ve ben hayal ettiğim gibi bir anne olacağım.Bugün öyleyim sabahtan beri kızlarla dans ediyoruz. Çok tatlı dans ediyorlar. Ben huzurlu, mutlu oldummu onlarada yansıyor aslında. Ama elimde olmadan bir anda içimdeki öfke dışarı fışkırıyordu son zamanlarda. Sonrada oturup ağlıyordum. Mükemmel olmaya çalışmayacağım... Sadece kendim olacağım ... Bugünkü kararım bu bakalım ne olacak. Uygulayabilecekmiyim...... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi iyi geceler defduru, gunlugunu tam okumadim ama gunlugun hayirli olsun demek icin yazdim. gece saat 2 ben uyacagim bugun uykuyuda astik gidis hat iuyi degil yani bende neyse ben uyum yarin yazarim buraya birseyler herkeze iyi gecelerrrrrrrrrrrrr |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Dışarıda ufak ufak kar atıştırmaya başladı. Şöyle güzel bir kahve yaptım kendime. kahvesmiley Ve en önemlisi bugün kendime kocaman bir armağan verdim. Büyük bir paket tebessüm ve kahkaha dolu içi.Eğer dışarıdan alamıyorsam hediyeyi kendi kendime vermek en güzeli. Çünkü beni benden daha iyi anlayacak hiç kimse yok. Anlıyorum ki beklentiye girdiğim zamanlar mutsuz oluyorum. Hiç birşey beklememek en güzeli. Beklentisiz günler diliyorum.................. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Beklentilerim cok buyuk yuksek enerji icindeyim. esim uyandi serseri beni sinir etti aglar bagirdim ama dua etsin sitres olamak icin kendimi tutuyorum |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:10 PM. |