![]() |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Hayal abla yazdıkların çok etkiledi beni...Gözlerim doldu... Durucum senin kızlar siteye olumlu enerjileriyle dolduruyorlar... Onlara elinden geldiğince olumlu olmayı en karanlıkta bile aydınlıktaymış gibi görmelerini,çevrelerindeki olumsuz telkinlere kapılmamayı öğret...Gerçi sen bunları yapıyorsundur ama ben onlar için bunu en içten dileklerimle diliyorum... Tavuk suyuna çorba kitabında 19 yaşında bir kızın yazdığı bir şiir vardı onu seninle paylaşmak istiyorum... "-BİR SÜRE SONRA- Bir süre sonra bir eli tutmakla,bir ruhu zincirlemekarasındaki ince farkı anlarsın... Ve aşkın yaslanmak,birlikte olmanında güvende olmak anlamına gelmediğinide öğrenirsin... Ve öpücüklerinde sözleşme,hediyelerinde vaat olmadığınıda öğrenmeye başlarsın... Ve yenilgileride başın dik,gözlerin açık karşılamaya başlarsın,bir çocuğun üzüntüsü değil,bir yetişkinin zerafeti ile, Ve herşeyi bugünü düşünerek yaparsın,çünkü yarınla ilgili herşey belirsizdir... Bir süre sonra güneş ışığının yakıcı olduğunu öğrenirsin,eğer fazla maruz kalırsan... Bu yüzden başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden,kendi bahçeni kendin yarat,kendi ruhunu kendin süsle... Ve göreceksinki; Dayanıklısın... Ve kuvvetlisin... Ve değerlisin..." Sevgiler... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Gayretle ararsan, aradigini, yani Benimle, tum yasamin kaynagiyla, bir-ol-mayi, mutlaka bulacaksin. Ancak bu arayis icin zaman ayirmalisin. Bu, sen Beni ve gercegi bilmek icin buyuk bir istek duymadan ve onun senin icin ne anlama geldigini bulana dek aramadan oylece önüne dusecek birsey degildir. Bu icsel bilise ait derin ruhsal deneyim yalniz bunu bilmek isteyen ruhlara gelir; o nedenle asla bu ruhsal deneyimlerde ustunkoru cabalama. Gidip onu kendi icinde deneyimlemek sana kalmistir. Yasam sen onu dolu dolu yasayana ve herseyi, bu ruhsal yasamin uygulanabilir ve yasamaya deger olup olmadigini gormek icin test edene kadar ne kadar da bos ve faydasizdir! Hemen simdi bunun icin birsey yapmaya basla. Bu, oturdugun yerde, atil bir ruhsallik olmasin; yasayan, canli ve hareket halinde olsun. Simdi yasami gercekten yasamaya basladigini göreyim... Bu gelen metinleri sizlerle paylaşmak beni mutlu ediyor. Bana iyi geldiği gibi sizlerede iyi geliyordur umarım....... Günlüğüme yazılarıyla katkıda bulunan ve beni mutlu eden tüm dostlara selamlar.... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün de kendimi çok iyi hissediyorum. Telkinleri dinlemeye başlayalı 15 oldu. Bu arada etkisinde kalırım diye telkinlerin etkileri ve tepkileriyle ilgili hiç bir yazıyı okumamaya gayret ettim. İlk günlerde çok fazla su içmeye başladım. Ki ben su içmeyi sevmeyen biriydim. Her halde böbreklerim çok şaşırmıştır. Daha sonra bir asabiyet hali geldi yapıştı üstüme. Çok şükür ki o durumda geçti. Dinlediğim telkinlere yenilerini ekledim. Fakat dinlemeye başlayıp ertesi gün değişimleri hisseden arkadaşları kusura bakmasınlar ama ben anlayamıyorum. Tamam herkesin bünyesi tepkisi farklıdır ama bir günde değişim bana çok inandırıcı gelmiyor. Hap değilki bu telkinler...... Biraz zaman geçmesi gerek diye düşünüyorum.Bunlar da benim hissettiklerim. Bugün çok çok iyiyim.......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Sevgili Hayal Ablacım....... kiss3 kiss3 kiss3 ((geçen gün defdurunun meleklerini seyrederken ( ben her gün melek gülüşleri ile terapi uyguluyorum kendime, onların saf ve temiz gülüşlerinden şifa alıyorum..şifa gönderiyorum onlara gülüşleri hiç solmasın diye) )) Bunlar senin sözlerin bunun için ben ve minik meleklerim sana kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz. Çok ama çok teşekkür ederim. Ben kızlara hamile olduğum dönemde herkese iki tane meleğim olacak ve benim öğretmenim olacak onlar demiştim. Gerçekten çok büyük öğretmen bu küçük melekler. Ablacım ben de annemden ve babamdan ayrı büyüdüm. Çocuk aklımla her gece ağlayarak uyurdum ve ben anne olayım çocuklarımı kimseye bırakmam. Ben nereye gidersem onlarda benimle gelir derdim. Kimseyi rabbim anne-babasından ayırmasın. Dünyaya gelen her çocuğa yaradan ailesiyle yaşama şansı versin. İyi yada kötü ama anne-babanın yerini hiç kimse dolduramıyor. Seni tanımıyorum ama senin varlığını bilmek bana büyük bir enerji veriyor. Sanki çok uzun zamandır görmediğim bir dostum gibi geliyorsun....... Sevgilerimle.............. kiss3 kiss3 kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defdurucum ilk başta etkileri okumamakla iyi yapmışsın.. thumbsanim çoğu arkadaşımız yazılanlardan etkilenerek kendilerinde de aynı durumun oluşmasına neden oluyorlar.. onayi lakin okumadığın içinde atladığın bir şey var.. b456 telkinlerin etki etmesi bilinçaltında ilgili konu ile oluşan blokajların durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir.. ben telkinleri ilk dinlemeye başladığım zaman test için etki ediyor mu etmiyor mu diye.. dusun kilo verme telkinini listeme ekledim.. kilo ile ilgli hiç bir blokajım yok.. yani telkine ihtiyacm yok.. dinlediğim 3-4 saatin sonunda direkt olarak iştahım kesildi.. ve etkisi 2-3 gün devam etti.. terli345 erteleme alışkanlığını bırak telkini ise bu konuda blokajlarım olduğu için 2. haftadan sonra etkilerini göstermeye başladı.. canım benim sende biliyorsun ki hapların etkileri de yine inançlarımız sayesinde azalır yada artar.. yapılan deneylerde hastalara ilaç yerine şeker verilip bu ilacın çok kuvvetli yeni çıkan bir ağrı kesici olduğu söylenmiştir.. ve inanılmaz ağrıları geçmiştir.. bunun gibi yüzlerce deney var.. kendimiz kendimizi her konuda iyileştirecek güce sahibiz.. yeterki bu konuda kendimize inanalım.. bu gün ve hergün çok daha iyi olasın inşallah.. kiss3 sevgiler.. hismiley |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Sevgili shamanic iyi dileklerin için teşekkür ederim. Şimdi oturup teklinlerin etkileriyle ilgili ne kadar yazı varsa okuyacağım. Bakalım neler göreceğim...... Ben şu anda ego , suçluluk , koruma kalkanı birde topluluk karşısında konuşma (bunu daha dün başladım dinlemeye ) bunları dinliyorum. Aslında kızlarla birlikte dinliyoruz. Sabah daha kalkarken kızlar müzik aç diye beni uyarıyorlar artık onlarda alıştılar bu duruma. Neyse sevgilyle kalın............ |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defdurucum kolay gele, yaninda sigarayi birak muzigide dinle istersen iciyorsan eger ben dinliyorum ise yaradi sakinim gunde 2 sigaraya eyvallah dedim. ictigim icin birsey anlamiyorum ama hgercekten birden bire birakirsam birsey olur yavas yavas birakayim diye ikiye dusrdum biraz boyle devam edeyim tamen hayatimdan cikartacagim |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Sezencim valla içiyorum sigara. Yazını okuyunca bırakmak istiyormusun diye sordum kendime ama y789 istemiyorum . Zaten çok değil günde 5-6 tane içiyorum. Kendimi kandırıyorum aslında azı çoğu olmaz ama şu anda bırakmaya hazır değilim. Senin adına ve bebişler adına çok sevindim . Herşey gönlünce olsun arkadaşım...... kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi sagol canim dun ve bugun 2 tane icitim ama hic icmesemde olur yani aramiyorum o telikini dinelyince tabiki once isteyeceksin birakmayi ozaman yardim eder. bende senin meleklerini opuyorum benim meleklerde seni ve meleklerini opuyolar |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Neyi Yaşamak İstiyorsan Onu Yaşa Öyle bir hayat yaşıyorumki, Cenneti de gördüm, cehennemi de Öyle bir aşk yaşıyorum ki Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden Kendime bir sahne buldum oynadım, Öyle bir rol vermişlerdi ki, Okudum okudum anlamadım. Kendi kendime konuştum bazen evimde Hem kızdım hem güldüm halime Sonra dedimki 'Söz ver kendine' Denizleri seviyorsan, dalgalarıda seveceksin, Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı istiyorsan, düşmeyide bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yanlızca hayatı seyredersin. Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım Öyle çok değerliymiş ki zaman, Hep acele etmem bundan, anladım Nietzsche Çok güzel çoookkk smiliyface |
Ynt: Defduru'nun Güncesi gerçekten çok güzel unuttuğum bir şiiri hatırlattın tatlım.. teşekkür ederim.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan smiliyface Agzindan dokulen sozlerin ve kalbindeki niyetlerin her zaman Bana uygun olsun. Agzini acip, daha dokulur dokulmez pismanlik duyacagin, dogru yonlendirilmemis sozlerin dudaklarindan dokulmesine izin vermektense sessiz kalip hicbir sey soylememek cok daha iyidir. Suzmeden konusmak gereksiz bir aci ve eziyete yol acar; o yuzden dilini kontrol etmeyi ve agzini acmadan once ona kadar saymayi ogrenmelisin. Yaralayici birsey soylemek su gibi akan bir saniye surede gerceklesirken, o yarayi tamir etmek cok daha uzun bir sure alir. Eger herseyi Benim icin ve Benimle birlikte yapmayi ogrenirsen hicbirseyi yanlis yapmazsin. Eger sabirli olur ve bunun icin zaman ayirirsan, herkesin icindeki ilahi kivilcimi goreceksin. Ondan sonra da o kivilcimi korukleyebilecek ve elestiriciligin, tahammulsuzlugun ve anlayissizliginla asla yoketmeye calismayacaksin. Bileceksin ki tum ruhlar Benim gozumde esittir. Hani büyükler derler ya boğaz dokuz düğümdür bir söz söylerken dokuzkere düşün diye ne kadar doğru...... Benim içim bu dil yaralarından acıyor. Oturuyorum hepsini affettim diyorum. Yok beceremiyorum. Bir yol bileniniz varsa bana yardım etsin. Bugün, şimdi şu anda çok çok iyiyim. Geçmişe gidip gelmeler yaşadığımda mutsuz oluyorum. Gelecek hiç umrumda değil daha doğrusu geleceğime takılmıyorum. Nasıl olsa benim için en hayırlısı beni bekliyordur. Geçmişte yaşadıklarımda benim hayrımaydı aslında ama koparamıyorum kendimi. Bir söz vardır "Bir ayağımız geçmişte diğer ayağımız gelecekte ise, ancak bugünün içine ederiz. " y789 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defdurucum bu kitabı okumayı çok istiyorum..ama henüz elim de değil..bu yüzden günlüğünden takip ediyorum..ellerine sağlık..aktarımların için teşekkürler..ne kadar doğru anlatıyor kitap... < |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Hersey butunun parcalaridir ve sen de o butunun bir parcasisin. Bunu tumuyle farkedip kabul ettiginde bir daha asla kendini butunden geri cekemeyeceksin cunku bu yasamaktir, uygulamaya koymaktir; uygulamaya koymak, ona yasam gucunu ve gercekligi verendir. Ogrendigin herseyi yasamaya ve uygulamaya koymaya basla ve bu derslerin sende yer alan, gercekligi olmayan bos sozler olmasina artik izin verme. Bir tohum kendisini uygun cevrede, sevgi ve anlayisla cevrelenmis olarak bulana dek buyuyup kendini ifade edemez. O sevgi ve anlayisin oldugu sartlarda olusumlar baslar ve degisimler buyuk bir hizla gerceklesir. Gecmis, yeni olanin muhtesem isigi altinda geride kalir ve buyume ve bilincin genislemesi hicbir engelleme olmaksizin yerini alir. Bugün bunlar düştü mail kutuma...... Gecmis, yeni olanin muhtesem isigi altinda geride kalir. Bu söz bana söylenmiş gibi aldım kabul ettim. Geçmişi geçmişte bırakıp sevgiyle yoluma devam ediyorum. Artık önümde sadece huzur, mutluluk ve sevgi var.............. girlhaha girlhaha Sevgiyle paylaştım........... Herkes kendi payına düşeni alsın ..... ttli3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Dunu arkanda birak ve gunu bozabilecek hatalar ve yanilgilarla ugrasarak artik zaman kaybetme; bunlarin isi tamamlandi ve bitti. Yeni bir gun icin sukran duy; hicbirseyle bozulmamis bir gun icin...O simdi saf ve muhtesem ve onu bu sekilde korumak sana kalmis. Gunun icine dogru duzenli bir sekilde, onun harika bir gun olacagina dair mutlak bir guven ve inancla ilerlemek senin secimine bagli. Hersey mukemmel bir sekilde yerine oturacak; hersey sakin ve yumusak bir sekilde akacak. Karsilastigin herkesle konusmak buyuk bir keyif ve mutluluk verecek ve tek bir olumsuz ve tatsiz dusunce ya da teori senin bilincine girmeyecek. Gunun yeniligi icinde hersey gercekten harikadir. Hersey mukemmeldir ve sen de Benim devamli yardimim ve rehberligimle, Benim ve Benim ilahi varligimin bilincli bir sekilde farkinda olarak, Bana sakin ve sessiz bir sekilde, guvenle dua ederek, bunu boyle koruyacaksin. Ben birkaç gündür diğer arkadaşların günlüklerini okuyorum. Ve kendi hayatıma şükür ediyorum. Benim en büyük handikabım geçmişe takılı kalmak. Bir türlü geçmişte bana yapılanları bir kenara koyup yoluma devam edemiyorum. Tamam bitti diyorum. Bİr kıvılcım patlıyor içimde hoop yine geçmişle konuşuyorum. Bunu yaparken birde çevremdeki insanlarla yüzleşmem gerektiğini düşünüyorum. Niye bana böyle davrandınız diye hesap sormak istiyorum. Geçmişle ilgili birisine hesap soran bir mail attıktan sonra yukarıdaki metin geldi mail kutuma. Direk bana yazılmış bir seslenişti. Burada o dostumdan özür diliyorum. Ne yapacağımı ve nasıl davranıp kalbini kazanacağımı bilemiyorum. Mesajımı aldıktan sonra henüz konuşmadık. Tek dileğim inşallah olgunlukla karşılar ve beni anlar................ Sevgiyle paylaştım... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Geçmiş................ Ben biraz kendimden yaşadıklarımdan beni ben yapan şeylerden bahsetmek istiyorum. Bugün güncemde........... Çocukluğum anne-babamdan ayrı geçti. Babam beni bir akrabamızın yanında okula gönderdi. Çocuk aklımla hep kendimi terkedilmiş gibi hissettim. Haftasonu gelsede anneme gitsem diye dört gözle beklerdim.Cuma oldumu eve giderdim.Annemin kokusunu özlerdim. Ama annem beni anlayamazdı ona dokunmalarımı hissedemezdi. Şimdi kızlar bana annem diye sarıldıkça benim içimin yağları eriyor. Ama annemde ben bunları göremedim.Kaldığım evde itile kalıla büyüdüm.Her gece dua ederdim ben anne olayım çocuklarımı hiç bırakmayacağım diye. Lise bitti ve ben eve geri döndüm. Fakat daha büyük sorunlar çıktı annem benim büyüdüğümü genç bir kız olduğumu kavrayamadı. Sürekli kavgalar ederdik. Beni anlamaya hiç ama hiç çabalamadı. Şimdi de aslında öyle. Şimdi rolleri değiştik ben anne o kız oldu. Bana dert ortağım diyor ama ben onun kızı olmak istiyorum. Liseye giderken aşık oldum deli gibi sevdim. Arkadaşlarım anneleriyle paylaşırlardı ben anneme anlatmaya kalksam beni suçluyordu. Altın adını mangır etme derdi. Ve 18 yaşında kocaya kaçtım. Eşim 20 yaşında ben 18 evlenmeye karar verdik. O dönemde eşim üniversiteye gidiyor. İş yok, para yok ama sevgi var aşk var. Bir de kalktık istanbul'a geldik. Dedik biz istanbul'da yaşayacağız.Çok zor bir dönemdi. Beni çok korkutmuştu büyük şehir. Sokağa çıkmaya korkuyordum. Birlikte iş aramaya başladık. Bir pazarlama şirketine girdik. Para gitmesin diye işe yürüyerek gidip geliyorduk.Yaklaşık sabah akşam birer saat yürüyerek işe gidip geliyorduk. Ama çok mutluydum. Herkes öğlen dışardan bişeyler yerdi ben evden ekmek arası bişeyler yapar ve onu yerdik. Kimseyede belli etmeyeceğiz yaa ben dışarda yiyemem deyip kıvırıyordum.Öyle bir kenetlenmiştik ki birbirimize..... Daha sonra işten ayrıldık. Eşim başka bir yerde çalışmaya başladı. Ben evde oturuyorum. Kazandığı sadece ev kirasına gidiyor.Kayınvalideme giderdim hergün ev soğuk olduğu için ve yakıt gitmesin diye. Sorardı bana ne yemek yaptın diye bir sürü şey sayardım ama yalan evde sadece makarna vardı. Koca bir kışı ısınmak için iki tüple geçirmiştik. Bir yıl sonra bende bir iş buldum kendime bir şirkette telefonlara bakmaya başladım. Eşimde başka bir işe girdi. Çok şükür bir şeyler düzelmeye başlamıştı. Derken eşimin askerliği geldi. Ve biz beş yıllık evliyken eşim askere gitti. O dönem de hiç kimsede (aslında hiçbir dönemde ) bir yardım görmedik. Hep kendi yağımızla kavrulmaya çalıştık. Ama askerdeyken ben ailelerden bir destek bekledim ama kimse görmedi. Askerlik bitti. Bazen düşünüyorum acaba beklemek yerine o dönemde söylesemiydim diye..... Hayatımdaki herşey güzel gidiyordu. Başladık evimiz için alışveriş yapmaya uzun bir dönem taksitlerle geçti. Ama ben çok mutluydum.Bu geçen süre zarfında hiç çocuk istemedim. Hatta her gece dua ederdim çocuğum olmasın diye. Kendi sefilliğime birde çocuk olamazdı. (Nerden bilirdim daha sonra 5 yıl çocuk için uğraşacağımı) Şimdi düşünüyorumda hep ama hep mutluydum. Cebimizde üç kuruş olurdu gider dışarıda bişey yerdik. Sonraki günler de evde zeytin ekmek ama değerdi...... Ve bir gece babamı kaybettim..... Benim için dönüm noktası herhalde hani cemal süreyyanın bir şiirinde vardır "sizin hiç babanız öldümü? benim öldü kör oldum" Aynen bende öyle oldu babamı kaybettim ve kör oldum. Bunları daha önce yazmıştım. Eşimle bir kopukluk dönemi geçirdik. Tamam herşey bitti dedik. Ben anne oldum. Gene ben kendimi toparlayamadım. Çok fazla bocaladım, çok fazla bunaldım, çok fazla yanlız kaldım. aslında evin içi doluydu ama ben yanlızdım. Eşim beni bir anda kendi kendime bırakmıştı. Pusulası olmayan bir gemi gibi nereye gideceğimi ne yapacağımı bilemeden sadece çocuklar için bişeyler yaparak geçti. Eşim her akşam eve geldiğinde gözünün içine bakardım. Benim bu sessiz çığlıklarımı duysun bana yardım elini uzatsın diye ama o hiç görmedi. O da kendince kendini ikinci plana itilmiş kullanılmış hissetmiş. Bizim sorunumuz oturup konuşmamaktı. Çocuklar biraz toparlanınca annem bizim yanımızdan gitti. Biz artık yanlızdık. Fakat hala bir şeyler eksik hala bir şeyler soğuktu.Ama ben kendi içimde polyannacılık oynamaya devam ettim. Mutluydum eşim çocuklarım hayalini kurduğum yuvam...... Bir akşam eşimin ağzından şimdiye kadar duymadığım alışık olmadığım cümleler dökülmeye başladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne diyeceğimi bilemedim. Sadece ben alayım çocukları anneme gideyim. Sen ne zaman bizi geri istersen gelip alırsın. Ya da tamamen bitirelim. Ben çocuklarımı yanlız büyütürüm. Bütün gece sabaha kadar konuştuk. Ve ben gitmeye karar verdim. Ama ertesi gün ikimizde ağlayarak birbirimize sarıldık ve biz ne yapıyoruz dedik. Konuşmadığımız ne kadar konu içimizde birikmiş bize sıkan üzen ne varsa birbirimize anlatmaya başladık. Yargılamadan, eleştirmeden, kendimizi savunmadan.... Bu konuşmayı yapalı daha 3-4 ay oluyor. Şu anda çok ama çok mutluyum çok şükür. Şimdi diye biliyorum ki o geceyi iyiki yaşamışız ........ Artık hiç birşeyi içimizde tutmuyoruz. Anında bir kenara birikmeden süpürüp dışarı atıyoruz. Çok uzun anlattım galiba........ Ama bu sadece özeti....................... ttli3 Bir saat oldu bunu yazalı gönderip göndermeme konusunda karar veremedim. Ama ama |
Ynt: Defduru'nun Güncesi sizin adınıza sevindim bilinçli bir şekilde çöplerden tozlardan arındığınız için...inşallah bir daha olmaz..ama eğer olursa şunu sakın aklınızdan çıkarmayın..yılların yerleştirdiği alışkanlıklar tek niyette, tek konuşmada bırakılmıyor.. hayatınız boyunca sabır etmişsiniz, böyle bir durum olursa tekrar konuşmaktan çekinmeyin ve lütfen asla ben ona bir kere söyledim daha kaçkere söylemem gerekir demeyin..birbirinizi ikaz etmekten hiç bıkmayın..çünkü herkes eş olabilir..ama sizin gibi hem eş, hem arkadaş, hemde kara gün dostu olabilenler o kadar azki...eşine sana ve meleklerinize kocccaaamaaaan bir kiss3 vede saygılı sevgiler.. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Birkaç gündür bir koşturmadır gidiyor. Fırsat bulup birkaç kelime yazmaya fırsatım olmadı. Dünya telaşı işte.......... Nasıl sabah oluyor, nasıl akşam oluyor farkına bile varmadan zaman akmış gitmiş. Günler su gibi akıp gidiyor. Ben kendimi çok ama çok iyi hissediyorum. Bu akşam annem geliyor. Biraz ben de kalacak. Onunla farklı yollardan iletişim kurmaya çalışacağım..... Bu ilizyon dünyayı ve bana getirdiklerini seviyorum..... smiliyface |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Merhaba girlhaha Uzun zamandır fırsat bulup yazamadım. Ve siteye girmeye pek vaktim olmadı. Hafta sonu benim meleklerin doğum gününü kutladık. Minik yavrularım 2 yaşını doldurdular. mlk34 Biraz yoruldum ama onların yüzündeki sevinç ve mutluluk herşeye değer.......... Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Yahu ben bunları daha dün doğurmadımmı diye düşündüm o gün........ Cumartesi günü evimizden çocuk kahkahaları ve çığlıkları yükseliyordu. Artık abla olduk diyor benim cadılar. Çok güzeller çok.... Ben çok iyiyim . Doğum gününe gelen dostlarım sana birşey olmuş dediler mutluluk akıyor her yanından dediler. Evet mutluyum, huzurluyum, dinginim.... Galiba dinlediğim telkinler beni böyle yaptı. Teşekkürler........ kiss3 kiss3 kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi melklerinin yeni yaşları kutlu olsun..allah onlara, onların bana getirdiği güzelliklerden daha fazlasını nasip etsin ikisinide benim için öpüver noluuuur.. kiss3.. kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi nice mutlu hayırlı huzurlu başarılı ömürleri olsun inşallah... onların sevinçlerini bizlerle paylaştığın için sevgiler... kiss3 http://ak.webfetti.com/assets/glitter/0/230.gif http://ak.webfetti.com/assets/glitter/0/233.gif http://ak.webfetti.com/assets/glitter/0/234.gifhttp://www.iconsarcade.com/angel/mys...l_icons_04.gifhttp://www.iconsarcade.com/angel/mys...l_icons_04.gif |
Ynt: Defduru'nun Güncesi maaşallah...allah bağışlasın...http://img.blogcu.com/uploads/gifayd...graphics77.gif defduru'cuğum...meleklerin çok tatlıymış tekrar tekrar maaşallah diycem...ömürlü ve sağlıklı bahtları açık olur inşallah... rabbim hepimizinkini korusun...nice mutlu sağlıklı uzun yıllara...http://img.blogcu.com/uploads/gifayd...graphics13.gif kiss3 blissy |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün kızlarla yanlız kaldık yine.. Annemi bu sabah yolcu ettim. Bu sefer farklı yoldan iletişim kuracağım dedim ama yine ulaşamadım anneme..... Kendiyle öyle meşgulki kafasını kaldırıp hiç kimseye bakmıyor. Her söyleneni yanlış anlıyor. Bu sefer farklı gördüm annemi ne yapacağımı bilemedim. Ne yapsam nasıl yaklaşsam hep beni yanlış anladı. Yada ben beceremedim. Bu sabah o evden çıktıktan sonra arkasından ağladım............. agl34 Ben onu çok seviyorum ama öyle kapalı bir kutuki ulaşamıyorum. Benimle hiç ilgilenmiyormuş gibi hissediyorum aslında öyle değil ama bana hissettiremiyor. Ben annemi çok çok çok seviyorum. İyiki varsın annecim.......... kiss3 kiss3 kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi İçimizdeki Tanrıdan....... Bana, menteşeleri yağlanmadığı icin zor acilan buyuk ve agir bir kapi gosterildi. Ondan sonra menteselere birkac damla yag damlatildigini ve boylece kapinin tek bir parmagin dokunusuyla acilabilecek sekilde, rahat acilir hale geldigini gordum. Su sozleri duydum: Sevgiyi bir yag gibi devamli kullan cunku herseyi kolaylastiran sevgidir. Sevgi daima bir yol bulur. Yuregini ac ve sevginin ozgurce akmasina izin ver. Bugün mail kutuma gelen mesaj sevgiyle paylaştım...... Sevgiye açıyorum kalbimi..... Her hücremi....... Sevgi içimden bir çağlayan gibi akıyor. kiss3 kiss3 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün kendime çok kızıyorum. İnsanlara sitenm etmeyi sevmem ve bana sitem edilmesinden de hiç hoşlanmam. Ama dün kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımı arayıp ona sitemde bulundum. Çok uzun zamandır mail atıyorum cevap vermiyor, kızların doğum gününe davet ettim kar yağdı gelemem dedi. Doğum gününde kızların çekilen resimlerini gönderdim hiç cevap vermedi. Çok az görüştüğüm insanlar bile resimleri aldıktan sonra birkaç satır karalamışlardı ama o hiç umursamadı. Ben de sitem ettim ona ama şimdi bu yaptığımdan memnun değilim. Kendime çok kızıyorum.......... Beklenti içinde olduğumu gösteriyor bu benim aslında beklentilerden arınmaya beklentisiz yaşamaya çalışıyorum. Demek ki başaramamışım.Üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor. Ben bu zamana kadar yaşadıklarımdan öğrendim ki beklentiyle bişey yapar veya karşılık beklersem hep üzülüyorum. Ama arkadaşıma şimdi kızmıyorum o bana benim bu kendimde halledemediğim yanımı gösterdi. Hatta kocaman teşekkür ediyorum ona..... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi hey canim benim yeni gordum ya kizlarin dogum gelmis gecmis uzuldum ya. son zamanlarda sigara biraktimya kendime ugrastigimdan cogu seyi gormuyorum. birde son zamanlar forumda sohbet sanki birsey yaziyorsun 5gun sonra cevap geliyor yada gelmiyor neyse, beklentiler felan yazmissin bu konuda sana cok sey yazacagim ama isten geldim acayoip yorgunum ve usuyorum sonra pzartesi gunu yazarim uzun uzun kizlari op benim icin. kendine iyi bak |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Birşeyler yapmam gerekiyor. Hayatı kaçırıyormuşum gibi geliyor. Şu anda evde olmak kızlarımla ilgilenmek beni mutlu ediyor. Daha doğrusu anne olan tarafımı mutlu ediyor. Fakat içimdeki diğer ben birşeylere hasret. Çalışma hayatının dışında olmak evde kapalı kalmak, sosyal hayatımın neredeyse sıfıra inmesi beni çok rahatsız ediyor. Kızları bırakıp birşeyler yapmakta içime sinmiyor. Sanki köşeye sıkışmış gibiyim. Koca şehirde yanlızım gün içinde kızları güvenerek bırakacağım hiç kimsem yok. Belki birileri olsa bi iki saat kızları bıraksam biraz kendime zaman ayırsam iyi gelir diye düşünüyorum. Ama maalesef bu mümkün değil. Kendimle ilgili birşeyler yapmalıyım hayatı tekrar kaldığım yerden yakalamalıyım. En çok neyi özlüyorum biliyormusun doğum öncesi devam ettiğim kişisel gelişim seminerlerini nasıl mutlu ve huzur buluyordum o seminerler sonrası yada oradaki insanlarla sohbetler ederken. Ben biraz kendimle ilgili kafa patlatayım...... Kızlardan ayrılmadan kendime vakit ayırmanın formülünü bulmalıyım dusun dusun dusun |
Ynt: Defduru'nun Güncesi sevgili defduru arada birde olsa bencede kendine biraz zaman ayırmalısın. kızkardeşin annen yada kayınvalidene bırakma imkanın yada gideceğin yere kızlarıda götürme gibi durumun yokmu? |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defduru eğer izmirdeysen getir kızları bana..hem benim evim şenlenir, hemde sen biraz nefes alırsın..aa derdine bak benim kuzumun..izmirde değilsin galiba değilmi? şaşkın |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Hayal ablacım izmir'de olsam süper olurdu ama değilim. İnşallah 1-2 sene sonra izmir'e yerleşmeyi planlıyoruz. Güneş'cim maalesef ne anne, ne kız kardeş nede kayınvalide var koca istanbul'da tek başımızayız. Yanlızım anlıyacağınız.............. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bu sabah kızlardan birinin anne nerdesin,ne yapıyorsun haykırışları arasında sekize doğru uyandım. Gittim yanına beni görünce kocaman açarak gözlerini ben uyandım dedi. Biraz yatakta öpüş kokuş ve sevişme yaptık kızımla diğeride bizim sesimize uyandı onuda aldım yanıma hep beraber oynaştık yatakta. Daha sonra cadılar benden önce fırlayıp mutfağa gittiler yumurta koy pişin diye. Artık alıştılar yumurtayı koyduk elimizi yüzümüzü yıkadık ve kızların kahvaltısını yaptırdım. Dışarıda hava çok güzel gözüküyordu. Eğer uslu durursanız sizi parka götüreceğim dedim. Kocaman bir çığlık attılar parka gidiyoz diye biri ayakkabılarına yapıştı diğeri paltosuna çok erken biraz sonr dedim. Hep beraber temizlik yaptık önce . Amanın benim kızlarım büyümüş de bana yardım ediyorlar dedikçe pek bi iştahlı sildiler yerleri ellerindeki peçetelerle :))) Daha sonra giyinip parka gittik. Nasıl mutlu oldular bi kaydırağa bi salıncağa koşup durduk. En son tahtarevalliyi keşfettiler uzunca bir süre onunla oynadık. Saat biri geçiyordu eve döndük. Yemek yediler ve uykumuz geldi dediler şimdi ikiside baygın bir halde ve kucaklarında dün aldığım yeni oyuncaklarıyla uyuyorlar. Bu dünya da çocuk olmak var......... Bi ağlıyor sonra dönüp gülüyorlar. Yada içindeki çocuğu öldürmeden onunla yaşamayı öğrenmeli. Ben bir zamanlar içimdeki çocukla öyle barışık yaşardımki. Çevremdeki insanlara aldırmadan.. Şimdi pek bi umursuyorum aman ne derler aman şöyle desinler. Aslında ne derlerse desinler bana ne demek geliyor içimden. AMAN NE DERLERSE DESİNLER BEN BÖYLEYİM.................. Bundan sonra böyle.... Yeni hayat felsefem bu...... Kimse sen koca kadın oldun demesin!!!! |
Ynt: Defduru'nun Güncesi defduru hanım çocuklarının lafınızla hevesle temizlik yapmaları çok komik onları ohalde düşününce gülesim geliyor:) |
Ynt: Defduru'nun Güncesi çocukluk edip büyüyenler, erken yaşlanıyor..kim ne derse desin, sakın çocukluk edipte büyüme...ben hala daha sokakta ..çizilmiş bir kaydırak çizgisi göreyim sek sek oynuyorum..en azından bir iki dakika...büyüyecek kadar çocuk değilim.. |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Süpersin Hayal ablacım.... Biliyormusun bende bir zamanlar öyleydim. Sonra dedim ya insanların laflarını çok dinlemeye başladım. Artık evli barklısın çocukların var büyü dediler kadın gibi ol dediler . Ne demekse bu kadın gibi olmak. Ben de unuttum içimdeki coşku dolu çocuğu ama biliyormusun bugün kızlarla parkta bende bir salıncağa binip sallandım. İnsanlar garip garip baktılar bana. Ama bana ne dedim içimden.......... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün güne çok güzel başladık. Hava güzel diye kızlarla yine parka gittik. Onlar sağa sola koşarak pek bi eğleniyorlar ben biraz şaşı oluyorum yoruluyorum ama değer. Eve döndük banyo ve yemek faslından sonra kızlar şimdi mışıl mışıl uyuyorlar. Ben şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Sebebini bilmiyorum ama bütün enerji tükenmiş gibi. Son günlerde bir yanlızlık kabladı her yanımı sıkıldım galiba bu yanlızlıktan. Canımda hiç birşey yapmak istemiyor. Günlük ev işleri yemek falan gün bitiyor. Kendimle ilgili hiç birşey yapmıyorum. Birkaç gündür telkinleride dinlemek gelmiyor içimden. Herhalde bu bir geçiş dönemi. İçimde dışarı çıkmayı bekleyn bişeyler var ama çıkış yolu bulamıyorlar. Ben kendimi seviyorum diyorum seviyorum........... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Sevmenin ne anlama geldigini biliyor musun; yuregin o derece nese, cosku ve sukranla dolar ki artik onu icinde tasiyamazsin ve o senden tasip cevrendeki tum ruhlara yayilir; bunun ne anlama geldigini biliyor musun? Bu, kendini iyi hissetmenin ve tum yasamla bir olmanin harika duygusudur. Korku, nefret, kiskanclik, haset ve hirs, sevgi oldugunda yokolur cunku, sevginin varliginda olumsuz ve yikici guclere yer yoktur. Yuregin sogudugunda ve sevgi hissedemediginde umitsizlige dusme; cevrene bak ve sevebilecegin birsey bul. Bu kucucuk birsey olabilir ancak o kucuk kivilcim senin tum varligini, sevgi senin icinde bir ates olana kadar tutusturabilir. Buyuk ve agir bir kapiyi ancak kucuk bir anahtar acabilir. Tum kapilar acilana kadar bunu kullanmayi ogren. Hemen simdi ise oldugun yerden basla. Gozlerini ac, yuregini ac ve ihtiyacin olani ve cozumunu gor. Bu az önce geldi. Canım arkadaşım tam ihtiyacım olduğu zamanı çok iyi biliyor. Belki sizlede iyi gelir....... |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Alıntı:
Yasam senden degismeni istediginde, neye ihtiyac oldugunu gor ve her degisimin en yuksek hayrina oldugunu bilerek, direnc gostermeden degis. Degisim her zaman rahat olmayabilir, ozellikle de yeni yontemler ve fikirler getirmis insanlar icin. Hos, rahat, tam oturmus fikirleri, birbiri ardina birakmaya ve atmaya istekli olmalisin, ta ki tamamen ozgur olup,tumuyle yeni ve devrim niteliginde bir fikri almaya acik olana kadar... Iste zorluk da zaman zaman buradadir. Yeni bir seyi hazmetmis pek cok kisi, bu yenilige yapismak ister ve birakmayi reddeder. Neden bunu, sen onlara yer actigin takdirde, orada hazir bekleyen daha buyuk ve muhtesem ilham ve fikirlere bir atlama tasi olarak gormuyorsun? Dolu bir kovayi dolduramazsin, once onu bosaltman gerekir. Eskilere takilip kalmissan ve onlari birakmiyorsan, yeniliklere ilerleyemezsin. O yuzden degis, ve bu degisimi cabuk gerceklestir, cunku seninle yapilacak islerim var. ICIMIZDEKI KAPILARI ACMAK icindeki tanridan |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Asla birinin yoluna mudahale etmeye calisma. Tum ruhlar kendi yollarini kendileri bulmak ve hedeflerine kendi yontemleriyle ulasmak zorundadirlar. Bazilari bunu meditasyonla gerceklestirirler, bazilari tefekkurle, bazilari duayla, bazilari calisarak ve bazilari da insanlarla iletisim halinde olarak... Birak tum ruhlar yolunu bulsun ve izlesin. Cikmaz sokaklara girip donuslerin olmasina, anayollarda ve yanyollarda dolanip durmaya izin verme, vaktini bunlarla bosa harcama.Duz ve dar yolu izle. Gozun hedefte olsun; ki o hedef Benimle, Tanri'yla, icindeki ilahilikle, bir olmanin farkindaligidir...Yolculugun zorlasmasi ve guc hale gelmesi asla seni engellemesin, tam tersine ilerlemeye devam et ve oraya varacagini bil. Bu yasam zayif yurekliler icin, gercekle karsilasmaktan ve isiga yurumekten korkanlar icin degildir. Guclu ol, yurekli ol. Elini Bana ver, Ben seni yolun her adiminda yonlendiriyor olacagim; yalnizca eger Bana bunun icin izin verirsen... ICIMIZDEKI KAPILARI ACMAK |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Dün kızları iki yaş kontrolü için doktora götürdük. Doktor teyzeleri çok beğendi kızlarımı çok büyümüşler dedi. Muayene sırasında biraz ağladılar ama olsun. Hatta boyları yaşlarına göre 7-8 cm uzun olduğunu söyledi dr. bu benim çok hoşuma gitti. Ardından aşıları vardı. Benim melekler gerçekten büyümüş hiç ağlamadılar aşı yapılırken. Bende yüzümdeki şikayetlerimden dolayı dr.a göründüm. Kaşıntı ve kızarıklık vardı. Mantar olmasından korkuyordum ama değilmiş çok şükür sadece bir çeşit egzamaymış sebebide stres. Bir kaç ilaç yazdı dr kesin tedavisi yok dedi. Anlıyacağınız stresten uzak durmalıyım ki yüzüm birdaha böyle kıpkırmızı olmasın. Hastanede işlerimiz bittikten sonra kızlarla ortaköy'e gittik hava çok güzeldi ortaköy bomboş orada kuşlara yem verdik. Benimkiler biraz kuşlardan korktular ama onlara anneleri yanlarında yok mama yapamamış bizden mama istiyorlar korkmayın dedim ve ellerinde plastik bardaklarla kuşları doyurmak için birbirleriyle yarıştılar. Yerde uyuyan bir köpeğin yanına koşup havhav uyan mama yiyez diye bağırdılar. Eşimde sürekli onların fotoğraflarını çekti. Çok eğlendiler Ben de çok eğlendim. Onların yüzlerindeki tebessüm ve gülüçük benim içimi yaz güneşi gibi ısıtıyor ve aydınlatıyor. Ayy iyiki varlar iyiki doğurmuşum ben bunları yaaa. Yabbime şükürler olsun hayatımdaki herşey için........... kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 kiss3 mlk34 mlk34 mlk34 |
Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Yasaminda gerceklesen hersey senin bilincin sayesinde gerceklesir. Bilincini yukselt, boylece tum varligini, yasama dair tum bakis acini da yukseltirsin ve senin gercek mirasin olan bu muhtesem yasami dolu dolu yasamaya baslarsin. Baskalari sana bunu anlatabilir ve sen de digerlerinin bunu yasadigini gorebilirsin; ancak bu senin bilincine girene kadar ve sen bunun senin icin oldugunu farkedene dek hicbirsey olmaz. Gorunuste son derece basit ve cocuksu bir ruh cenneti, her cevabi kendi akliyla bildigini zanneden oysa ki bilinci henuz yuksek seviyelere ulasmamis olan cok entellektuel bir ruhtan cok daha kolay kabul edebilir. Her ruh yuksek bir bilinc seviyesine ulasabilir. Ancak bu kendi icinden, icsel bilisle, ilham yoluyla ve sezgilerle edinilmesi gereken birseydir ve disaridan gelen bilgiye ve bilgelige ihtiyaci yoktur. Tum olan orada, her ruhun icindedir; sadece farkedilmeyi, disari cikartilmayi ve yasama aktarilmayi bekliyor. Bu da bugün gelen sevgiyle paylaştım.......... Herkes kendi payına düşeni alır.... kiss3 |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:44 AM. |