|  | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi  Dün akşam ammada atmışım tutmuşum.... Bugün yine hiç birşey yapmadan bitti gün. Nasıl akşam oldu anlamadım. Kızlarla bir sürü oyun oynadık ,çok eğlendik hep beraber. Olsun onların gülen yüzleride yeter, bugünün kazancı olarak. aa34 Sabah bir kanalda R.Şanal vardı kızlardan fırsat bulup dinlemeye çalıştım. Bir izleyici annelikle ilgili bir soru sordu.Vermiş olduğu cevap çok hoşuma gitti. Dediki "Her çocuk anne babasını seçerek gelir, sizin onlara vereceğiniz sadece sevgi sevgi ama koşulsuz, şartsız sevgi. Bol bol dokunun sevin onları. Bir de onlarla konuşurken olumsuz cümleler kurmamaya özen gösterin." Evet dedim bende kendi kendime niye endişe ediyorum istedikleri kadar seveceğim onları hiç bir koşul gözetmeden. Zaten zamanı geldiğinde ne yapacağım da bana bu sistem tarafından bir şekilde söylenecek. Şimdiden yarını düşünmenin ne anlamı var.İyi bir anne olmaya çalışmayacağım zaten ben iyi bir anneyim.......... | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bencede sen iyi bir annesin,çocuklarını koşulsuz seviyorsunya en önemlisi bu.Sen içindeki sevgiye güven onu bir ırmağa benzet kaynak nekadar güçlü ise okadar gürül gürül akaçaktır ve ne olursa olsun kendine bir yol bulacaktır.Kızları benim içinde öp. kiss3 kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Canım ablam uyansınlar söz önce kendi yerime sonrada senin yerine koklaya koklaya öpeceğim küçük meleklerimi. Bende seni o güzel kalbinden öpüyorum. kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Yas senin icin ne ifade ediyor? Yaslanmaktan korkuyor musun? Yoksa kendi dizginlerini eline alan ve genclik pinarinin insanin kendi bilincinde bulundugunu bilen ve anlayanlardan misin? Zihnini genc, taze ve uyanik tuttugun zaman, yaslanmak diye birsey yoktur. Yasamda pek cok ilgi alanin oldugunda ve yasami dolu dolu yasadiginda, nasil yaslanabilirsin ki? Insanlar yetmis yasin yasamin tamami oldugunu dusunerek kendilerini sinirlandirirlar. Pek cok ruh icin yasamin sirrina ve mucizesine uyanmak bir baslangic olabilir ve bu uyanisla da yasamin keyfini cikarmaya baslarlar. Yaslilikla ilgili tum dusunceleri gondermelisin. Yaslilikla ilgili dusunus tarzi, evrensellesmis ve oyle guclu bir dusunus tarzidir ki, kirilmasi zor, sert kabuklu bir kuruyemise benzer. Simdi, yas hakkindaki dusunus tarzini yeniden duzenlemeye basla. Yaş alalım ama yaşlanmayalım ........ kiss3 kiss3 kiss3 Sevgiyle paylaştım :) | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi ayy resim yükleyeyim dedim becerebilmişim sonunda ama bu niye böyle küçücük olmuş anlayamadım. dusun | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi kıyamam ben onlaraaaaaaaaaaa..çok güzeller yaa | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün yazarken aklımdan çıkmış bir an, bugün kızlarım (13 Mart) 25 aylık oldular. Ayy büyüyor bunlar yaaa....... girlhaha Zaman su gibi akıp gidiyor bizde arkasından öylece bakakalıyoruz. Anı yaşamak ve anda kalmak gerek. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi dilerim kızların sonsuz güzellikte harika bir yaşam yaşasın.. tender45 onlar büyüdükçe hep iyi günlerini göresin.. blissy resim eklerken forumlar için önizlemeli kodu kullanarak eklemişsin.. orjinal boyutlarında eklemek istiyorsan direkt resim linkini (direct link to image )kullanarak aşağıda vereceğim linkteki basamakları takip ederek ekle canım.. sevgiler.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...r-t3007.0.html | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Ben de büyük deşişimler var. Cumartesi günü kızları babalarıyla bırakıp 11 saat sokaklarda gezdim. Önce kuaföre gittim, ardından uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla buluştum ve kızlarımdan uzun süre ayrı kaldım. Güzel bir gün geçirdim. Pazar günü liseden arkadaşımın bebişleri oldu onları görmeye gittik. Bir kız bir oğlan rabbim nasıl küçük ve güzeller maşallah. Sanki benim kızlar hiç okadar olmamışlar gibi geldi. Bebeklere kızlarda bayıldı. Anlata anlata bitiremiyorlar. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Senin adına sevindimçok iyiyapmışsın biraz değişiklik sana iyi gelmiştir.Zaman geçip gitmeden zamanı yakalamamız çok önemli sen yakalamaya başladın devam et kendini bırakma sakın.Kızları ve seni kocaman öptüm. kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bu sabah yağmurla uyanmak bana çok iyi geldi. Kendimi yenilenmiş ve tazelenmiş hissettim. blissy Evet zaman akıyor ve yakalamak gerek......... kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Bir civciv yumurtasindan, veya bir kelebek kozasindan bir kez cikti mi artik geri donus yoktur, tam tersine yeniye dogru surekli bir ilerleme vardir. Birak ilerleme eylemi senin icin gun gun, saat ve saat, dakika ve dakika suren bir islem olsun. Gerceklesen herseydeki heyecani ve umudu hisset. Sen harekete hazir bir atlet gibi parmak uclarinin ustunde hazir bekledigin surece yasamda sıkıcı gecen bir an bile yoktur; daima gerceklesen birseyler vardir. Birak onlar gerceklessin, ve asla islemi durdurmaya calisma, tam tersine sen de onlarla birlikte hareket et. Sana, gerceklesen herseyin en hayirli olan icin gerceklestigini, gelisme icin ve butunun hayrina oldugunu soyluyorum. Yasamin o mukemmel ritmini bul ve onun icin elinden gelenin en iyisini yap. Akisa karsi degil, akisla birlikte ak cunku ancak bu sekilde yureginde ve zihninde huzuru bulabilirsin; ve ic huzuruna kavustugunda, yeninin gerceklesmesine de hazir ve acik olursun. Sevgiyle paylaştım......... Herkes kendi payına düşeni alsın :) | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Usta ve çırak  Ustalarin ciraklarina sadece edindikleri meslegi, zanaati degil hayati da ogrettikleri, en genis ve gercek anlamiyla ogretmen olduklari donemdeHintli bir ahsap ustasi yasiyordu.Bu ustanin ciragi buyudu, ahsap islemeyi ve hayati ogrendi, kendi isini kurup baslatti. Bir sure sonra dostlarindan biri oglunu getirdi, ustadan onu yanina cirak almasini istedi. Fakat bu cirak surekli yakinip duran, her seye bozulan bir cocuk cikti.Tahta getirmeye gidiyor, dondugunde ellerine kiymik battigindan uzun uzun yakiniyordu. Bir is teslim etmeye gidiyor, dondugunde yoldan, sicaktan, musterinin tavrindan yakiniyordu. Usta cocuga bir seyler anlatmaya calisiyordu ama sozlerinin hicbir etkisi olmuyordu. Bir gun usta ciragini koye tuz almaya gonderdi.Cirak ustasinin soyledigi gibi, tuzu alip dondu. Usta bir bardak su getirmesini soyledi. Cirak bir bardak suyu da getirdi.Usta, Simdi o tuzu suyun icine at' dedi. Cirak ustasinin soyledigini yapti. Sonra usta 'Simdi o suyu ic' dedi. Cirak suyu icti ve tabii ki icer icmez de tukurdu. Ofkeyle ustasina bakarken, usta 'Nasildi tadi' diye sordu. Cirak nefretle, 'Cok aci' dedi.Usta cocuga 'Tuzu yanina al gel, gidiyoruz' dedi. Cirak ustasinin pesine takildi. Bir sure sonra civardaki golun kiyisina geldiler. Usta ciraga 'Butun tuzu gole dok' dedi. Cirak soyleneni yapti.Usta 'Simdi golun suyundan ic' dedi. Cirak icti. 'Suyun tadi nasildi' diye sordu usta. Cirak, 'Cok guzeldi' dedi.'Peki tuzun acisini hissettin mi' diye sordu bu kez de. Cirak 'hayir' dedi.Usta ciragi karsisina oturtup anlatti: 'Hayattaki butun olumsuzluklar iste bu bir avuc tuz gibidir. Eger sen kucuk bir bardak su isen, nasil tuzun butun acisini tattiysan, hayatin butun olumsuzluklarindan da oyle etkilenirsin. Eger sen kisiliginle ve gonlunle bu onumuzdeki gol gibi isen, hayatta karsilasabilecegin butun olumsuzluklar seni, o bir avuc tuz golun suyunu nasil etkilediyse oyle etkiler, bir bardak suda tattigin aciyi vermez sana. Secim senindir : Ya bardak olacaksin ya da gol...' ALINTI | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi FIRTINA Yıllar önce bir çiftçi, fırtınası bol olan bir tepede bir çiftlik satın almıştı. Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu. Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde çalışmak istemiyordu. Müracaatçıların hepsi çiftliğin yerini görünce çalışmaktan vaz geçiyor, burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur diyorlardı. Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti. Adamın haline bakıp 'çiftlik işlerinden anlar mısın?' diye sormadan edemedi çiflik sahibi. 'Sayılır' dedi adam, 'fırtına çıktığında uyuyabilirim'. Bu ilgisiz sözü biraz düşündü, sonra boşverip çaresiz adamı işe aldı. Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı. Ta ki o fırtınaya kadar: Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı. Öyle ki, bina çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: 'Kalk, kalk! Fırtına çıktı. Herşeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım.' Adam yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: 'Boşverin efendim, gidin yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya.' Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu. Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu: A-aa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti. Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı. Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı: 'Fırtına çıktığında uyuyabilirim' Sıkıntılara mânen (dua), zihnen (bilgi, plan), maddeten (tedbir) hazırsanız, fırtına çıktığında uyuyabilirsiniz. Hayatınız boyunca. KIZGINLIKLA KARAR ALMAYIN, MUTLULUKTAN UÇTUĞUNUZDA SÖZ VERMEYİN. İKİSİ DE SARHOŞLUK ÂNIDIR, AKIL BAŞTA DEĞİLDİR ALINTI. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi 21 MART Icimizdeki Tanri'dan Korkusuzca ilerlemeye ve gorunuste yeni olan yollara, kavramlara ve fikirlere onculuk etmeye istekli ol. Eski engelleri yikmaya ve gercegin isigini ortaya cikartmaya istekli ol. `Gorunuste yeni' diyorum cunku hicbirsey yeni degildir. Bu sadece tam donguyu tamamlama meselesidir; Benimle bir oldugunu tekrar farketme; baslangicta oldugu gibi Benimle birlikte ilerlemeyi ve Benimle konusmayi tekrar ogrenme; Ruhunda ve gercekte tekrar dogma... Gelistigini ve olgunlastigini hisset. Eskinin senden uzaklasip gittigini hisset ve nese ve sukran duygusuyla yeniyi kabul et. Yeni olan ne kadar muhtesemdir ve Benim yollarim ne kadar harikadir! Benim ve Benim ilahi varligimin bilincli olarak farkinda ol ve sevin cunku Cennetim geliyor. Birak Huzurum ve Sevgim icini doldursun ve seni sarip sarmalasin. Yuregini buyuk bir sevgiyle, sukran ve husu duygusuyla canlandir; ve Benim sevgimle bugunu yasarken, Benim irademi yerine getirirken, Benim yolumda ilerlerken, mukemmel bir huzur icinde ol. sevgiyle paylaştım............ kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Selamlar günlüğüm; Birkaç gündür yazamıyordum ve yazamadığım için kendimi biraz huzursuz hissettim. Ben vücudumuzdaki hastalıkların bizlere birşeylerin ters gittiğini göstermek için evren tarafından gönderilen küçük hatırlatmalar olduğuna inanıyorum. Mesela başım ağrıyorsa "sistem bana diyorki bak düşüncelerini değiştir" Dün bütün gün bacaklarımda ve eklem yerlerimde ağrılar vardı o kadar dayanılmazdıki anlatamam. Uzun zamandır ilaç kullanmayı kestim önceden ufacık bir ağrıda ilaçlara saldırırdım şimdi ilaç almıyorum ve dün bütün gün bu ağrılarımla boğuştum durdum, sistemin bana neyi hatırlatmaya çalıştığını aradım. Ama bulamadım. Gece başımı yastığa koyarken sabah hiçbirşeyim kalmayacak ve ben iyi olacağım dedim. Çok şükür iyiyim teşekkür ederim girlhaha Buraya yazmak bana çok iyi geliyor. İyiki varsınız hepinizi çok seviyorum...... kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Dolap agzina kadar dolup tastiginda kapilar acilir ve icindekiler disari gurultuyle dokulur; hicbir sey buna engel olamaz. Bent kapaklari acildiginda su muazzam bir gucle onune ne gelirse kendine katarak ileri dogru akar. Ayni sekilde icinde tasidigin ruhsal gucu bir kez farkina varip ortaya cikarttiginda, artik hic bir guc onun akmasini engelleyemez. O, akarken butun olumsuzluk ve uyumsuzlugu bir kenara iter, yerlerine baris, sevgi, uyum ve anlayisi koyar. Sevgidir dunyanin sahibi, tum insanligi birlestirecek olan sevgidir. Boylelikle kendi icinden gelen muazzam sevgiyi ne kadar cabuk serbest birakirsan ve akmasina izin verirsen dunya barisi, uyum ve Bir olmaya o kadar cabuk tanik olursun. Yureginde sevgiyi tasidigin zaman diger insanlarin en iyi yanlarini ortaya cikartirsin, cunku sevgi ancak en iyiyi gorur ve boylece en iyiyi ortaya koyar. Korkma; yuregini ac, icinde hicbir sey biriktirme ve herseyin ozgurce akmasina izin ver. Sevgiyle paylaştım.. Herkes kendi payına düşeni alsın... kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün yaşadığım birşeyi paylaşmak istiyorum günlüğüm seninle; Öğlenden sonra kızlarla kitap okuyoruz. Daha doğrusu ben okuyup kitaptakileri kendime göre değiştirip anlatıyorum. Onlarda kocaman kocaman açılmış gözlerle beni dinliyorlar. Daha sonra benim anlattıklarımı bana anlatmaya başladılar. İkisi birden öyle tatlı anlatıyorlardıki bir anda ne oldu anlayamadım içim doldu doldu ve göz yaşlarıma hakim olamadan gözlerimden akmaya başladılar. Sanki kızları ilk defa görmüşüm gibi ilk defa dinliyormuşum gibi geldi. Sanki onlara bakan gözler benim gözlerim değil gibi. Çok farklı bir duyguydu tam ifade edemiyorum ama sevgi aktı gözlerimden yaş değil....... | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bazı zamanlar vardır hani karşınızdaki kişi size bişeyler anlatır ve sizdende onun anlattıklarınızı onaylamanızı yada hak vermenizi ister. Dün bir arkadaşımla sohbet ederken onun böyle bir beklenti içinde olduğunu farkettim. Aklımdan bir sürü cümle geçti ona söylemek istediğim yaptıklarının tersini yaparsa daha güzel sonuçlar alacağına dair ama bir türlü ağzımdan kelimeler çıkamadı sanki büyük bir güç beni engelledi.Hiç birşey söyleyemedim ne hak verdim ne de karşıtı birşey söyledim. Öylece yüzüne baktım kaldım dilim tutulmuştu sanki. Derdi çevresindekilerden maddi destek görememesiydi ama o insanlara hiçte sevgiyle yaklaşamıyordu falan filan şimdi bunu niye yazdım diye düşünüyorumda demekki etkilenmişim. Aklıma bir nasrettin hoca fıkrası geldi: Hocanın iki kızı varmış bir tanesi çanak çömlek işiyle uğraşırmış. Hoca birgün ziyaretlerine gitmiş. Kızı demişki baba dua et bu yıl hava hep kurak geçsin bol güneşli olsun avludaki çanak çömlekler çabuk kurusun, bizde onları satıp kışı rahat geçirelim. Hoca tamam kızım demiş. Oradan ayrılmış diğer kızına gitmiş o da çiftçilikle uğraşıyormuş "baba demiş bizim için dua et bu yıl bol yağış olsun bol ürün alalım ve kışı rahat geçirelim. Hoca onada olur kızım demiş ve yanından ayrılmış. Yolda ellerini havaya kaldırmış "Allahım kızlardan biri ağlayacak ama, sen hangisi için neyin hayırlısı olduğunu bilirsin demiş. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Benim ve Benim ilahi varligimin tam olarak farkinda misin? Hergun yureginde bir sukran ve sevgi sarkisiyla mi uyaniyorsun? Benim senden once gidip yolu hazirladigimi ve bunun icin de gunun harika bir gun olacagini bilerek, gunun getireceklerine hazir misin? Bugunden en hayirli olanin gelecegini ve herseyin mukemmel bir sekilde yerli yerine oturacagini gormeyi bekliyor musun? Dunyada varolan tum guzelligi ve harikaligi gorebiliyor musun yoksa dunyadaki kargasa duzeyine odaklanip tum bunlarin nedeninin insanlik oldugu gercegine mi sizlanip uzuluyorsun? Inanc ve guven olmadan bu yasami yasayamayacaginin farkina var cunku herseyi inanc ve guvenle yapabilirsin; oysa kendi basina hicbirsey yapamazsin. Birak sende ve seninle birlikte olusumlarimi gerceklestireyim ki herkes Beni bilmek icin Bana gelebilsin, Beni sevebilsin ve Benim yollarimda yurumeyi ve Benim irademi gerceklestirmeyi istesin. Sevgiyle paylaştım........ Herkes kendi payına düşeni alsın ..... kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi İyi geceler günlüğüm; Zaman ne kadar hızlandı.Bir zamanlar devam ettiğim kişisel gelişim seminerindeki hocam demiştiki "bizler günü 16 saat olarak yaşıyoruz,zaman çok hızlandı." Bunu söyleyeli 3 sene önceydi şimdi bakıyorumda dahada hızlandı 16 saattende az yaşıyoruz bir günü.Saatler dakikalar su gibi akıp gidiyor. Eğer her anın tadına ve hazzına varabiliyorsak ne mutlu bize.Dışarıda yeşermeye başlamış ağaçların, çiceklerin farkına varabiliyor ve şükrediyorsak ne mutlu bize. Herkes birşeylerin telaşında. Bir koşturmadır gidiyor.Nereye? Neye ulaşmaya çalışıyoruz? Ne arıyoruz? Ne olmak istiyoruz? Aslında aradığımız sevgi ve mutluluk....... İkiside uzaklarda değil içimizde. Hep bizimleydiler uzaklarda değillerdi. Ama şu kapalı gözlerimiz hep başka yerlerde, başka başka olaylarda aradı durdu ikisinide. İkiside hamurumuzda fazlasıyla var hem kendimize yetecek kadar hemde herkese dağıtacak kadar. Hatta dağıttıkça artacak ve çoğalacak, büyüyecek....... Dünyada nasıl bir değişim var. Baharın gelmesi ve ağaçların yeşermesi gibi herkes kendi özünün farkına varmaya başladı. Uyandığım her sabaha şükürler olsun....... Aldığım her nefese şükürler olsun...... Beni ben yapan geçmişime şükürler olsun...... | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bu hikayenin yeri burası değil biliyorum ama şimdi bir arkadaşım gönderdi bunu, çok bilinen bir hikaye. Belki hepimiz defalarca okuduk. Ama bilmiyorum benim içimi aydınlattı yüzüme kocaman bir tebessüm kondurdu, okuyunca. Bende günlüğümde paylaşmak istedim. kiss3 smiliyface smiliyface smiliyface İleri derecede hasta iki adam ayni hastane odasindaydilar. Adamlardan birinin her ogleden sonra 1 saatligine oturmasina izin veriliyordu, cigerlerindeki suyun suzulmesi icin. Bu hastanin yatagi odadaki tek pencerenin tam yanindaydi.Diger hasta ise hep sirtustu yatmak zorundaydi. Bu iki hasta saatlerce birbiriyle konusur, eslerini, ailelerini, evlerini,islerini, askerlik anilarini, tatilde gittikleri yerleri anlatirlardi birbirlerine. Pencerenin yanindaki hasta, her ogleden sonra oturmasina izin verdikleri saati diger hastaya pencereden gorebildiklerini anlatarak geciriyordu. diger hasta hep bir sonraki gunu iple cekmeye basladi, disaridaki renkli ve hareketli dunyayi dinlemek icin. Pencere, icinde cok guzel bir göl olan parka bakiyordu.Ördekler ve kugular gölde yuzerken çocuklar model bot'larini suda yuzduruyorlardi. Genc asiklar, gokkusaginin tum renklerindeki ciceklerin arasinda kol kola dolasiyorlardi.Ulu agaclar etrafi susluyor, uzaktan sehrin silueti gorunebiliyordu. Pencere kenarindaki adam bunlari muhtesem bir detayla anlatirken, odanin diger ucunda yatan adam gozlerini kapar ve bu muhtesem manzarayi hayalinde canlandirirdi. Sicak bir ogleden sonra, pencerenin yanindaki adam gecmekte olan bir senlik alayini tarif etti.Diger adam bando seslerini duyamasa bile hayalinde canlandirabiliyordu, pencere kenarindaki adamin tasviriyle. Gunler ve haftalar gecti. Bir sabah banyo yaptirmak icin su getiren gunduzcu hemsire pencere kenarinda yatan hastanin cansiz bedeniniyle karsilasti: uykusunda, huzur icinde ölmüştü. Huzunlendi, hastane gorevlilerini cesedi disari tasimalari icin cagirdi. Uygun zaman gectigine kanaat getirir getirmez,diger hasta pencerenin kenarindaki yataga tasinmasinin mumkun olup olamayacagini sordu.Hemsire Memnuniyetle istegini yerine getirdi, hastanin rahat oldugundan emin Olduktan sonra onu yalniz birakti. Yavasca, duydugu aciya aldirmadan, bir dirsegine yaslanarak disaridaki dunyaya bakmak uzere yatagindan dogruldu adam. Sonunda, disariyi kendi gozleriyle gorme zevkini yasayabilecekti. Pencereden disari bakabilmek icin yavasca donmeye zorladi kendisini. Pencere, bos bir duvara bakiyordu. Adam hemsireye, vefat eden oda arkadasinin pencerenin disinda gorunen Harika seylerden bahsetmesine sebep olan seyin ne olabilecegini sordu. Hemsirenin cevabi, olen adamin kor oldugu ve pencerenin onundeki duvari gormedigiydi. 'Sanirim seni cesaretlendirmek istedi' dedi. Diger insanlari mutlu etmek çok buyuk mutluluk getirir, Kendi durumunuz ne olursa olsun. Paylasilan dertler yarisi kadar uzuntu verir, paylasilan mutluluklar ise İki kati artar. Kendinizi zengin hissetmek istiyorsaniz, sahip oldugunuz ve paranin satin alamayacagi her seyi paylasin. Bu gun bize bir hediyedir. Bu yazinin kaynagi bilinmiyor, fakat okuyan herkese mutluluk dilegiyle... Alıntı | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi  Ne kadar güzel bir hikaye bu defduru.İlk kez okudum ve çok beğendim.Gören göz müdür yoksa gönül mü?Paylaşımın için çok teşekkürler. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi  Geçen hafta cumartesi günü bir eğitim seminerindeydim. Konusu evden yapmayı düşündüğüm işle ilgili. Bir hevesle sabah erkenden kalkıp yollara düştüm. Kızları babalarıyla bıraktım. Oraya vardığımda büyük bir kalabalık vardı. Tanıdık insanlar ve tanımadığım bir sürü kişi. Eğitim vermek için yurtdışından birini geldiğini öğrendim. Bir köşeye geçip oturdum, toplantının başlamasını bekledim. O sırada biraz ilerimde oturan bir hanımla göz göze geldik. İkimizde aynı anda birbirimize tebessüm ettik. Bu tebessüm benim içimi öyle bir aydınlattıki anlatamam. Karşımdaki kişiyi daha önce hiç görmemiştim ama öyle tanıdık geldiki. Sanki benden biriydi, sanki çok uzun süre önce kaybettiğim bir dostum gibiydi.Nereden tanıyorum diye düşünmeye başladım ama bulamadım. Cesaretimi toplayıp yanına gitmeyede çekindim. Neyse toplantı başladı ve konuşması için yurtdışından gelen konuğu davet ettiler ve benim az önce gözgöze geldiğim hanım kalktı. Ben onun türk olduğunu düşünüyordum ama o dünyanın diğer ucundan gelen bir konuktu. Ben kadının anlattıklarını dinleyemedim ve o konuştukça hala onu nereden tanıdığımı bulmaya çalıştım. Ünlü biri değildi benim gibi bir evhanımıydı. Sizede olurmu yeni tanıştığınız birini aslında önceden beri tanıdığınız hissine kapılırmısınız. Bir hafta geçti ben hala nereden tanıdığımı bulmaya çalışıyorum. Eşimde dalga geçiyor benimle "önceki hayatındandır" diyor. Ne dersiniz öylemi acaba ???? dusun dusun dusun Başka bir deneyimimde sizlerle paylaşmak istiyorum bir ay kadar önceydi. Günde 3 - 4 defa iç ışığıma ulaşma ve içe yerleşme meditasyonları yaptığım dönemdi. Şu aralar bıraktım. Aslında yine başlasam kendimi çok iyi hissediyordum. Pazardan dönüyorum, yürürken etrafı seyrediyorum ağaçlara, bahçe kenarlarındaki süs bitkilerine bakıyorum. Bir anda bişey oldu ne olduğunu adlandıramıyorum sanki bir kapı açıldı ve ben o kapıdan içeri girdim ve çevremdeki herşey daha parlak daha ışıltılı ve muhteşem göründü bana. Kendimi uçuyormuş gibi hissettim. Çok güzel bir duyguydu.Bir kaç saniye sürdü herhalde ama çok hoş bir deneyimdi. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Can dostum göndermiş aşağıdaki metni.Benim çok hoşuma gitti. Bende sizlerle paylaşmak istedim. Sevgilerimle........ kiss3 Farkında olmayabilirsin ama %100 doğru: 1. Bu dünyada uğrunda ölebileceğin en az iki kişi vardır. 2. En azından 15 kişi öyle ya da böyle seni seviyordur. 3. Herhangi birinin senden nefret edebilmesinin tek sebebi, aslında sadece senin gibi olmak istemesidir. 4. Senden gelecek bir gülümseme bazılarına mutluluk getirebilir, o senden hoşlanmasa bile. 5. Her gece, birisi uykuya dalmadan önce seni düşünüyor. 6. Birisi için dünyalara bedelsin. 7. Çok özel ve teksin. 8. Varlığını bile bilmediğin biri seni seviyor. 9. Hayatındaki en büyük hatayı yaptığın zamanda bile, ondan hayırlı bir şey çıkar. 10. Ne zaman dünya sana sırtını dönmüş gibi hissedersen, dön ve bir daha bak. 11. Her zaman aldığın iltifatları hatırla. Kaba sözlerin hepsini unut. Ve hep hatırla.... Hayat sana ekşi limonlar sunarsa, sen de tekila ve tuz iste ve beni çağır! İyi arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremeyebilirsin ama orada olduklarını bilirsin. 'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayı, öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeğe tercih ederim.' | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün kuzenim, eşi ve minik oğluşları bizi ziyarete geldiler.Aslında damadımız askere gidiyor ve vedalaşmaya geldi. Ne güzel bir adet askere giden kişinin sevdiklerini, yakınlarını dolaşıp vedalaşması aslında veda çok doğru bir kelime olmadı ama. Neyse işte hayırlısıyla 6 ay askerlik yapacak ve dönecek inşallah. Ama kuzenim iki gözü iki çeşme ağlıyor, o ağlıyor diye çocukta ağlıyor. Evliyken askere gitmek, ayrılmak çok zor. Bizde yaşadık bunları ve ben onları yolcu ederken eşimle beni düşündüm. Ne kadar zor gelmişti ve ne kadar uzun sürmüştü. İki kişi askerlik yapmıştık. Kendime bir tane şafak defteri yapmıştım günleri hatta saatleri sayıyordum. Benim bir avantajım vardı onlara göre çocuklar yoktu. Kuzenim birde oğlu için üzülüyor daha çok minik, benim kızlardan iki gün küçük ve babaya çok düşkün bir çocuk. Valla ben herkese söylüyorum askerlik bitmeden evlenmeyin. Bakın ben yaşadım çok zor diyorum, beni kimse uyarmamıştı :)) Allah bütün askerlerimize hayırlı teskereler nasip etsin.... 96 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi  ark5 http://img335.imageshack.us/img335/1...fawm4fl0cc.gif dilerim çok huzurlu bir askerlik yapar... kısa sürede sevdiklerine kavuşur.. tüm askerlerimize sağsalim gidip dönmeyi nasip etsin rabbim... http://img335.imageshack.us/img335/5474/atacem8xz.gif bekleyenlerine sevgiyle bekleyecek gücü ve sabrı nasip etsin.. http://img289.imageshack.us/img289/6...e2a2b000yo.gif sevgiler..http://img335.imageshack.us/img335/6...5f4b3f77ob.gif | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün oturdum nette kiralık ev aradım. Ama keseme ve zevkime göre bulamadım. Bu evden taşınmak istiyorum. Burası beni sıkıyor artık.  Ferah, temiz, kirası makul ve çocuklarım için uygun bir ev istiyorum. Haa birde komşuluk ilişkileri olan bir yer olsun :))) | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Umarım hayalindeki evi anında bulursun...Keşke sizle komşu olsak ttli3...Hergün gelip bir fasıl yerdim senin minikleri kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi defdurum, allah hayırlı tezkereler nasip etsin, günler su gibi akıp gitsin inşallah, adetlerimiz çok güzel. ben, benim tohumluğu davullarla zurnalarla gönderdim..davulun önünde hem göbek attım..hemde ağladım..sanki benimkinden başkası askerlik yapmıyormuş gibi,bide balkona çarşaf gibi bayrak astım dönünceye kadar (5,5 AY) indimedim bayrağı.(görgüsüzlük işte, şimdi gülüyorum utançla karışık, ama o, zamanlar, oğul büyütüpte asker etmek çok anlamlı gelmişti nedense, hani gök görmediğin oğlu olmuş ya, banada bu çocuk hep böyle gelmiştir, onun yaptığı herşey büyük başarıdır ve onur vesilesidir..benim için..kendimi her konuda dengeledim..bunu başaramadım.görgüsüzlük dedim ya başka bir şey değil.) allah kuzenine, eşine, yavrularınada sabır versin.. ben sana başka birşey daha söyliycem..bunu yazdım ama, günlüğün eski sayfalarında okumamışsındır.. 2003 yılı umutcan bana gelecek, kötü ötesi bir evde oturuyorum..kirada, asla bir bebeği büyütemiyeceğim şekilde ev, başladım, daha elverişli kiralık ev aramaya, izmirin en büyük üç semtinde arıyorum..yok kardeşim..kiralık evler erdi göğe çekildi, satılık ev var, kiralık yok, evden çıkmayan ben.sokak sokak, mahalle mahalle geziyorum..zaten barut gibiyim o zamanlar..günde bir kaç kişiyle kavga etmeden dönemiyorum eve..ilk hedefimde emlakçılar, adamlar yüzüne bile bakmıyorlar..artık ümidimi kestim..eve geldim..üç ayların girmesine 7 gün var..kaldırdım..kafamı yukarı, sende gördün..kiralık ev bulmak için neredeyse amuda kalktım, ben bulamadım..şimdi iş sana düşüyor..ben üç odalı..büyük mutfaklı, bahçeli bir ev istiyorum..şu andan itibaren bu iş için parmağımın ucunu bile kıpırdatmıycam..sen yap ne yapacaksan..kalktım..güzelce gittim yatağımın içine kuruldum...özlemişiiiiiim yatakcığımı..aradan 10 gün geçti, bizim 30 yıllık bitmeyen şarkı kooperatif vardı..kooperatif annemi, beni yaşlandırdı yetmedi, oğlumu büyüttü, ordan bir telefon..hayal hanım sizinle görüşmemiz lazım..bir kaç aylık borcum var..4 kolon dikmişler, senelerdir başka bir şey yapmıyorlar, para ödemek zaten zor geliyor, birde kiralık ev bulamamışım...kim suçlu?..sorulurmu? kooperatifçiler suçlu tabiii..körün istediği bir göz allah verdi iki göz..kavga edecek yer arıyorum..ahanda kendi ayaklarıyla geldiler..bir gidiyorum kiii..genç osman görse beni, torunu zanneder.. bürodan içeri girerken yüzümün rabbiyesiri silinmiş halini gören başkan beni ayakta karşılıyor..neyse oturdum..bizde aman diyene el kalkmaz..ama aporttayım..hayal hanım sizin kooperatifteki payınıza bir alıcı çıktı demesinmi adam..ben yok canım kimmiş o enayi diyecektim, ki tuttum tabiii...kaça gidiyor hisseler dedim..38 milyar dedi, buda ben, yok dedim..az, dediki hayal hanım çok makul..neyse uzatmıyayım, alıcı adamla telefonlaştık..ertesi gün ben hisseyi devrettim..ve o parayla kendime bu evimi aldım..şimdi kiralık ev arayanlara, tavsiye ediyorum, kiralık ev bulamıyorsanız satın alın..nasılmı? bırakın onuda sizi gözeten halletsin..haaa evimmi, 135m2 yıllarca hayal ettiğim gibi büyük büyük 3 oda 1 salon, mutfak aynı zamanda oturma odası olarak kullanılacak büyüklükte, arkada bahçe saydığımız bir yer var...şehrin göbeğinde ve denize 4 dakika..hele bir iste bakalım ne olacak...benim evimin daha iyisi senin tapulu malın olsun..şimdi şimdi şimdi amiiiiiiin.. 96 96 96 96 96 not! not!not!..şimdi aklıma geldi..ÇİNGENE PARASI....hadeee buda ne deme dinle.. şimdi 41 kişiden bozuk para topluyorsun..( rivayete göre bu kişiler ev sahibi olacakmış ama boşver ben önüme gelenden topladım) bu bozuk paralarla hıdırellez günü kuyumcuya gideceksin..ama sakın paraları bütünleme..bozuk çingene parasını vereceksin kuyumcuya.( hiç utanma kuyumcular bu bozuk paraların ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar) .oradan bir altın anahtar kolye alacaksın..hıdırellez akşamı..balkonuna bir ev yap...bu arada hızır duasını oku.bu dua sende yoksa (ablan ne güne duruyor gönderirim ben sana...) altın anahtar kolyeyi kapı olarak yaptığın yere koy, ve duanı tamamla...niyetinide et..huzur içinde yat. sabahleyin ezanda kalk 2 rekkat hacet namazı kıl..sonrada kolyeyi boynuna tak....şu anda ev alma gibi bir imkanın yoksa bile 1 ila 2 yıl içinde ev alıyorsun..ev aldıktan sonra , altın anahtarını, ev sahibi olmak isteyen birine hediye et..ben iki sene dolmadan ev aldım..hayırlısıyla senin ev daha çabuk olur..çünkü işin içinde senin meleklerin rahatı var..hızır mutlaka size herkesten erken uğrar..hadi inşallaaaaaaaaaaaaah | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Alıntı: 
 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Hayal ablam; melekmisin sen???? mlk34 mlk34 Yazdıkların yüzümü güldürdü ve içime su serpti. Umutcan'ı biliyorum daha günlüğünde okumuştum.Bu konuda seni taktir ediyorum. Ben acaba doğuramasaydım böyle birşey yapabilirmiydim açıkçası bilemiyorum. Tedaviye başlarken bir kere deneyeceğim olmazsa olmaz deyip başlamıştım.Biliyormusun hiç yuvadan evlat edinmeyi düşünmedim. Ama kızlar biraz büyüsün şimdi sizin yazdıklarınızdan sonra düşünüyorum. Sen ve mustang bana yol gösterdiniz. Valla tez vakitte senin şu çingene parasını toparlıyacağım. Ablacım eşimde bende hiç ev sahibi olmayı düşünmedik bugüne kadar.Ama şimdi çocuklar için bunu düşünüyoruz. Biliyorum ki isteklerim hep gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Yaradan o minik melekleri bana verirken onlar için hayırlısını düşünmüştür. Duaların için çok sağol. Ben herşey için hakkımda hayırlısı diyorum. Ailem için hakkımızda hayırlısı neyse o çıksın karşımıza. İyininde hayrıma,kötününde hayrıma olduğuna inanıyorum. Yazdıklarını eşimede okudum çok teşekkür etti sana. Yarın başlıyoruz şu çingene parasını toplamaya bir ay var hıdırelleze girlhaha Ablacım herşey gönlünce olsun.. Çok çok çok sağol. Burada olmaktan sizleri tanımaktan çok mutluyum. Yaradan iyiki yolumu sizlerle kesiştirdi. kiss3 kiss3 kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Hayal ablam unuttum hızır duasını istiyorum senden kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi dün gece hayal ablamın yazdıkları bana nasıl bir enerji verdiyse gece rüyamda hep evlerle uğraştım çok güzel evler mekanlar dolaştım durdum. Birde önüme gelenden para istedim. Ablam senin çingene parasını rüyada topladım ben. Yok ama bugün eşime görev verdim o benim adıma iş yerindekilerden istemeye başlayacak. Ben evde kimseyi göremediğim için iş ona düşüyor. Ben şu gri havalardan bir türlü hoşlanamadım gitti. Kaç gündür ne kadar sıkıcı hava bir yağmur yağsa sanki şu gri bulutların ardındaki güneş çıkacak ortaya. Kızlar bile güneş nerde anne diye soruyorlar. Yavrularımı şöyle bi parka götüremiyorum uzun zamandır. Her sabah kalkıp güneş arıyorlar. Bol güneşli bir günde onların sağa sola koşmalarını seyretmek istiyorum.. blissy blissy blissy azıcık şaşı oluyorum ama değer 44 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Icimizdeki Tanri'dan Insanlardan nefret ederek Beni sevemezsin cunku sevgi ve nefret yag ve su gibidir; karismazlar. Beni gercekten sevdiginde insanlari da seversin. Birbirinizi seversiniz. Birbirinize karsi sefkatiniz ve anlayisiniz olur. Birbaskasini sevdiginde Beni de sevmis olursun. Bu o kadar icice gecmistir ki birbirinden ayrilamaz. Baskalari icin sevgin ne kadar buyuk? Bir baskasi icin kendini feda etmeye hazir misin? Sevginin kelimelerle ifade edilmesi gerekmiyor; o eylem halindeyken gorulup hissedilebilir. Sevgi senden yayilir. Sevgi sessizligin dilidir. Bir kelime bile konusulmadan anlasilip kabul edilebilir. O akilla degil yurekle anlasilabilen uluslararasi bir dildir. Hangi ulustan oldugun hic onemli degildir, sevgiyi daima ifade edebilir ve tumuyle sessizlik halinde iletisim kurabilirsin. Gozlerin, yuregin, davranisin ve tum varligin baska bir ruha karsi ne hissettigini ifade edebilir. Sevgiyle paylaştım........... Herkes kendi payına düşeni alsın ........... kiss3 kiss3 kiss3 | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bu sabah utanarak uyandım. Gece gördüğüm bir rüyanın etkisindeydim. Uzun zamandır görmediğim bir dostumu ziyarete gitmişim elimdede bir tabak yemek var.Aaaa ne güzel diyorlar bizde tam sofrayı hazırlıyorduk git sen bunu sofraya bırak dediler gittim sokağın ortasına sofra kurulmuş bende elimdeki tabağı oraya bıraktım ve yoldan geçen iki kadın ve iki kız çocuğu gelip oturdular ve kimseyi beklemeden yemeğe başladılar. Ben hem ne kadar açlar diye üzülüyorum hemde götürdüğüm yemek bitecek diğerleri yiyemeyecek diye sıkıldım ve önlerinden tabağı alıp kalktım sofradan. Ama nasıl utandım ve sıkıldım anlatamam. Hala devam ediyor bu sıkıntım. Neden öyle davrandım diye düşünüp duruyorum.Vardır bir hayır diyorum. Seneler önce babaannem ve dedem sağken onların yaşadığı bir olay geldi aklıma. Gece geç saatlerde köyde evin önünden bir ses duyuyor bizimkiler.Dışarıdaki ses necmiye yenge diye bağırıyor. Dedem yatağından kalkıp camdan dışarı bakıyor yaşlı bir adam dikiliyor bahçede. Babaanneme dönüp sen nerden bu adamın yengesi oluyorsun diye soruyor.(Babaannemde dememde çok gençler o zaman.) Gidip kapıyı açıyor. Yaşlı adama sormak için birazda kızıyor bu saatte yabancı biri niye karısının ismiyle bağırıyor diye. Yaşlı adam diyorki geç saatte köye geldim bir sürü kapı çaldım karnım aç herkes git necmiye yenge yemek versin dedi ve beni buraya gönderdi diyor. Dedem gülüyor adamı içeri buyur ediyor ve babaannem allah ne verdiyse önüne yemek çıkartıyor yaşlı adam bir sürü dua ediyor ve ağlıyor. Yani bizim evimize kim gelirse gelsin yemek yemeden gönderilmez peki ben niye rüyamda böyle yaptım yahu. Ay ne çok etkisinde kalmışım rüyanın.............. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi Bugün kendimi nasıl iyi hissediyorum. Bahar geldi ya içim kıpır kıpır. Kızlarla bir temizlik yaptıkki süperdi. Bir yandan temizleyip bir yandan dağıttık. Temizliktenmi yoksa kızlarla boğuşmaktanmı bilmem her yanım ağrıyor. Süper kızlarım benim..... Şimdi de oturdum pc05 kahvesmiley keyif yapıyorum. Minnoşlarda uyuyorlar. | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi ALLAH KEYFİNİ NEŞENİ BOZMASIN | 
| 
 Ynt: Defduru'nun Güncesi  96 96 96 96 96 96 Hepimizin inşallah | 
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:33 PM. |