Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   csk günlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/1549-csk-gunluk.html)

Bugle 12-07-2007 01:47 PM

Ynt: csk günlük

Alıntı:

coskun Nickli Üyeden Alıntı
11.07.2007 bana iş konusunda yardım edecek birini bulan dostum, dün yanıma geldi. loto da 5 tutturmuş. bu senenin tatil parası çıktı dedi. bu arkadaşımın NLP'den, secretten vs hiç haberi yok. ama olumlu düşünme, kafasına taktığı bir şeyi mutlaka elde edeceğinine dair hırsı ve sonucunda istediklerini hayatına çekme konusunda doğal bir yeteneği var. belki de çekim yasası kimisinin doğasında var ne bileyim. bazen konuşuyoruz da işler parayla dönmüyor dostum, çevren olacak diyor. kulaktan kulağa yayıldı mı açılmayacak kapı, alamayacağın hiçbirşey yok diyor. eşi çalışmıyor, iki çocuğu var, kirada oturuyor, maaşı benden düşük ama benden daha zengin yaşıyor ve ihtiyaç duyduğu birşeyi tam zamanında kendine çekme konsunda müthiş bir yeteneği var. dün altı tutturmam yakındır dedi. hissediyormuş. tamam dedim. aynen devam. altıyı tutturduğunda bana sıfır bir araba alacakmış.. thumbsanim
Arkadaşını da bu siteye davet edelim..Ben de inanıyorum ki bazıları gerçekten güzellikleri kendine çekme konusunda müthiş yetenekli.Korkunun tuzağına düşmediklerinden midir nedir?Bizdeki garantici ,olanı koruma sevdası elimizi kolumuzu bağlıyor valla..Yaşamın sonsuz olanaklarına güvenmeli sanırım...İyiki burdasın ve gönüllü sanal danışmanlık şirketin kurdun.Bu arada bi şey sorayım sana,psikolojik danışmanlık yapmak için illa ki fakülte mezunu mu olmak lazım?Dediğin gibi kurslarla da bu işe girebilir miyim?Kafa karışıklığım dağılıyor ama yavaş yavaş..

csk 12-07-2007 02:05 PM

merhaba bugle,

psikolojik danışmanlık konusunda bilgim yok. ancak bunun mutlaka eğitiminin alınması gerektiğini düşünüyorum. çünkü riskli ve büyük sorumluluk isteyen bir iş bence. bunun haricinde zaman zaman eğitim danışmanlık şirketi ya da klüp , dernek çatıları altında bu tür konularda eğitimler toplantılar düzenlendiğini de duymuşluğum var. tabi bunlar sertifika vermek ve insanlara meslek kazandırmak için değil, katılımcıları motive etmek vs için oluyor. en son ankaralı bir yaşam koçu bursada büyük bir otelde evlilik okulu diye 2 gün seminer verdi. iyi bir evlilik için nelere dikkat edilmeli vs konular vardı. yani bir anlamda danışmanlık gibi birşey ama birebir değil seminer içinde kafandaki sorulara cevap bulmaya çalışmak gibi.

csk 12-07-2007 05:29 PM

12.07.2007 de farkettim ki:

ben zenginlik istiyorum ama zenginliği kendime çekmek için davranış ve düşüncelerimde cimri mi davranıyorum acaba. neden mi?

arkadaşım lotoyu tutturuncu sana sıfır araba hediye edeceğim dedi. ben hedeflermi yazdığımda lotodan para kazanacağım ve o parayla bir araba alacağım ama temiz ve yakıt tüketimi düşük bir araç olacak diye yazmıştım. ve aslında onları yazarken aklımda 2. el bir araç vardı. sen lotoda 6 tutturrumuş yüzmilyarlar kazanmış adamsın neden sıfır araç almıyorsun öyle değil mi? bakıyorum zenginler zenginliklerini ispat için son model lüks hatta benzin canavarı araçlar kullanıyorlar. arabaların vergisi bile tek başına bir servet. ben ise yine mütevazi düşünmeye devam ediyormuşum. ( neymiş temiz olacakmış, neymiş yakıt tüketimi düşük olacakmış vs. )

kendime sıfır bir araba alacağım arkadaşlar. yakışır değil mi?

BURCU GELEGEN 12-07-2007 08:38 PM

Coşkun verdim kargoyu yarın sende 44

tresor 12-07-2007 08:46 PM

coskun bugun ne basardıgımıza ınanamayacaksın 956k , ben sana bısı dıyım mı gercekten bız su loto ısıne konsantre olmamız lazım. Nedenıne gelınce, senden gelen numaraları aldım. Sonra arkadasımla bulustum kızın bu arada cok paraya ıhtıyacı var. Yolda yururken bugun 50 euro buldum. Hemen aldım arkadasıma verdım al dedım bu senın olsun. Kız soka gırdı, sonra aklıma geldı bu parayla bır kazı kazandan mı alsak acaba bugun sans mı dondu ne ? Sonra gıttım 5 euroluk kazı kazan aldım ıcınden 20 euro cıktı ettımı sana 65 euro . Yarın senın sayıları oynamaya gıdıyorum tam anlamadım cunku cok cesıt var burda bılen bırıyle doldurucam. Konsantre ol. Bız bu ısı becerıcez.... forza coskun danısmanlık art56art56

Bugle 12-07-2007 09:49 PM

Alıntı:

12.07.2007 de farkettim ki:

ben zenginlik istiyorum ama zenginliği kendime çekmek için davranış ve düşüncelerimde cimri mi davranıyorum acaba. neden mi?

arkadaşım lotoyu tutturuncu sana sıfır araba hediye edeceğim dedi. ben hedeflermi yazdığımda lotodan para kazanacağım ve o parayla bir araba alacağım ama temiz ve yakıt tüketimi düşük bir araç olacak diye yazmıştım. ve aslında onları yazarken aklımda 2. el bir araç vardı. sen lotoda 6 tutturrumuş yüzmilyarlar kazanmış adamsın neden sıfır araç almıyorsun öyle değil mi? bakıyorum zenginler zenginliklerini ispat için son model lüks hatta benzin canavarı araçlar kullanıyorlar. arabaların vergisi bile tek başına bir servet. ben ise yine mütevazi düşünmeye devam ediyormuşum. ( neymiş temiz olacakmış, neymiş yakıt tüketimi düşük olacakmış vs. )

kendime sıfır bir araba alacağım arkadaşlar. yakışır değil mi?

yakışmaz mı hiiç..tabiki yakışır...Nedense şu kendimizi güzelliklere layık görememe gibi bir kompleksimiz var Türk halkı olarak.İstemek lazım elbette,isteyelim ki gelsin..Hayal panosu yapsak mı herbirimiz evlerimize...şu secret'ta vardı ya izleyenler bilir....Beğendiğimiz arabanın,evin hatta kartvizitin takılı olduğu?

tresor 12-07-2007 10:34 PM

siz daha yapmadınız mı yoksa, durdugunuz kabahat bır an once yapın, oluyor

BURCU GELEGEN 12-07-2007 11:51 PM

oo harbiden yapmadınız mı ben neler neler yaptım utananadam Coşkun doğru karar almışsın s456

YAZGÜLÜ_81 13-07-2007 01:43 AM

Bir ara , the secret kitabını yeni okuduğumda , imgeleme yaparak hayatıma çekmek istediklerimin hayalini kurdum ve sayısal loto oynadım o dönemde daha önceden üç bile tutturamazken birdenbire her hafta arda arda kuponlarda dördü tutturdum ,bir sayı aşağı yukarı çok yaklaştım ama maalesef beş ve altılıyı bulmak kısmet olmadı henüz, sonra hiç bilemediğim bir haftada pes edip bırakmıştım, ama görüyorum ki kesinlikle oynamaya devam gulensmiley hismiley

csk 13-07-2007 08:45 AM

günaydın arkadaşlar,

yazdıklarınızı okudukça çok mutlu oluyorum. herkese maddi manevi bol kazançlar diliyorum. bugün benim de loto oynama günüm. her cuma oynuyorum. ve artık etrafımda kazancı kendime çekecek o kadar çok arkadaşım varki, parayı şimdiden ellerimde hissedebiliyorum. yaa acaba o kadar parayı kazanınca şunları bir arada göreyim hani filmlerdeki gibi evin içinde havaya saçıp para yağmuru içinde dolanayım ister mi? bence bi kere yapılmalı. It's raining money.. halaluya it's raining money. hey hey..

evde bizim bir panomuz var. metalden yapılmış. istediğimiz şeyleri mıknatıslarla yapıştırıyoruz. şimdi fark ettim ki oraya daha bir loto kuponu koymadım. örnek bir kupon doldurup koyayım bari.. aslında ben nasıl kazanacağım biliyormusunuz. rakamların içinde çok ortak rakamlar var oynadığım sabit kolonlarda. lotoyu kazanınca, aynı anda hem 6 hem 5 hem 4 tutturacağım göreceksiniz. hatta vardır bir iş deyip sırf ortak rakamlardan yeni bir kolon bile oluşturmuştum.

csk 13-07-2007 08:55 AM

Alıntı:

BURCU GELEGEN Nickli Üyeden Alıntı
Coşkun verdim kargoyu yarın sende 44

teşekkürler. alınca ve seyredince haber veririm. 96

csk 13-07-2007 08:56 AM

Alıntı:

tresor Nickli Üyeden Alıntı

coskun bugun ne basardıgımıza ınanamayacaksın 956k , ben sana bısı dıyım mı gercekten bız su loto ısıne konsantre olmamız lazım. Nedenıne gelınce, senden gelen numaraları aldım. Sonra arkadasımla bulustum kızın bu arada cok paraya ıhtıyacı var. Yolda yururken bugun 50 euro buldum. Hemen aldım arkadasıma verdım al dedım bu senın olsun. Kız soka gırdı, sonra aklıma geldı bu parayla bır kazı kazandan mı alsak acaba bugun sans mı dondu ne ? Sonra gıttım 5 euroluk kazı kazan aldım ıcınden 20 euro cıktı ettımı sana 65 euro . Yarın senın sayıları oynamaya gıdıyorum tam anlamadım cunku cok cesıt var burda bılen bırıyle doldurucam. Konsantre ol. Bız bu ısı becerıcez.... forza coskun danısmanlık art56art56

65 eoru 650.000 euro olsun insallah

csk 13-07-2007 09:01 AM

bu pano ile ilgili aklıma birşey geldi.

sahip olmak istediklerimizin resimlerinden slayt showlar hazırlayıp üzerine bir de telkinleri müzik olarak yapıştırıp gün içinde birkaç kere seyretmek lazım. canlı hareketli yaşayan ve işyerlerimizde de bizimle olan bir panomuz olmuş olur. ne dersiniz?

krzm67

angel2030 13-07-2007 09:44 AM

Harika bir fikir coşkun ben hemen yapacağım böylece gün içinde hayal panomuz hareketli olacak u859

csk 13-07-2007 10:02 AM

ben de başladım Angel,

internetten amerikan tipi bir ev resmi buldum şim di de güzel bir makam odası resmi araştırıyorum.

csk 13-07-2007 10:03 AM

burcu, şimdi muhaberattan aradılar, kargo gelmiş. birazdan gidip alacağım. tekrar teşekkürler

csk 13-07-2007 12:36 PM

Hayatım Değişti Telkinli Kişisel Gelişim Motivasyon Cd'leri > HAYATIM DEĞİŞTİ KLUBÜ > SİZDE HİKAYENİZİ ANLATIN > Üyelerin Makaleleri ve Yazıları > Konu: BİLİNÇALTI ÇALIŞMALARI

yukarıdaki yazıyı henüz okudum. Müge göndermiş. henüz okumayanlar varsa okumalarını tavsiye ederim. secretta yer alan kaynak kişilerden Joe Vital'den alıntı yapılmış, uzun ve güzel bir yazı.

bu arada şu an için 7 slaytlık bir slaytshowum oldu. bu konunun başına yazmış olduğum hedefleri resimli hale getirdim. scanerdan paraları, gür saçlı bir fotoğrafımı, evrenkbanktan kendime yazdığım çeki, oynadığım lotonun kuponunu vs taradım. internetten güzel müstakil bir ev resmi buldum. eşim ve çocuğumla çekilmiş bir resmimizi ekledim. güzel bir makam odası buldum yapıştırdım. gerisi zaman içinde eklenecek..

BURCU GELEGEN 14-07-2007 10:00 AM

Coşkun Hayal Panon hayırlı olsun 44

25emel 14-07-2007 04:08 PM

hoşgeldinnn!! biraz gec kalmışım ama neyse artıkım idare ederiz sanırım utananadam ancaga geldim vallaha. coşkun ismini ilk okuduğumda basımdan ates fıskırdı sanki heyacanlandım.abime bahsetmiştim siteden hımm dusun ... diyerek söylediğim her seyi dinledi. senin adını görünce aha gelmiş dedim kendi kendime heyecan yaptım biran sevincli

csk 16-07-2007 08:42 AM

merhaba,

haftasonu aşağıda vermiş olduğum konuda geçen bulut egzersizini yaptım. Güneşlenirken bir bulut seçtim ve ona dağılmasını söyledim. bu arada kulaklıklar kulağımda ve telkinleri dinliyordum. sonra bulut gerçekten dağıldı!! mantığım itirazlarını sürdürüp, oğlum onlar yukarıda senin hissetmediğin bir hava akımı saysinde zaten hareket ediyor diyerek itiraz etse de; ben, evet hepsi hareket ediyor ama benim seçtiğim bulut dağıldı diyerek onu susturdum.

burcu için not: cuma akşamı işten çıkarken CD yi almayı unutmuşum. seyredemedim. tuh788

emel için not: smil56 o ilk andaki durumunu tahmin edebiliyorum. sen de hoşgeldin.

25emel 16-07-2007 09:59 AM

Alıntı:

emel için not: smil56 o ilk andaki durumunu tahmin edebiliyorum. sen de hoşgeldin.

yok yok anlatılmaz yaşanır yrl78 kesin şimdi dimi abim değilsin sevincli masaya vuruyorum 3 kez geldiysen ses ver khkh56

csk 16-07-2007 10:09 AM

akşam evde görüşeceğiz seninle.. 2600 deyip ortalığı kızıştırayım biraz..

yok yok benim yani asıl ben, yani abin olan ben değil.. dusun

bu arada hafta sonu internet bağlantım yoktu. bugün hala yok. bilgi işlemdeki stajyeri götürüp baktıracağım. biz işin içinden çıkamadık. dedim ya biz interneti ortak kullanıyoruz diye.. ( telekom bize yeni üyelere yaptığı indirimi yapmıyor mu biz de iki aile ortak kullanıp aşağı çekiyoruz fiyatı.. türk işi yani:) neyse. kesin evin veletleri birşeyler indirirken ya da yüklerken yaptılar bişey ya sildiler ya güvenlik duvarına takıldılar.. çözeriz inşallah. bu arada adsl modem kurulumu hakkında ipuçları olan varsa paylaşsın. modem airtees midir nedir. normalde üzerinde kırmızı bir işık yanıyormuş ama artık yanmıyormuş. bilgisayarda ağ bağlantısı yok diyor. onar diyoruz vs ama nafile.. yeniden yükledik olmadı. firmayı aradık bizde hattınız düzgün görünüyor kabloları kontrol edin dedi. eeeeeee yani.. hani kapatıp açılınca düzeliyordu bu bilgisayarlar. hiç bişey düzelmedi..

angel2030 16-07-2007 11:12 AM

Günaydın coşkun wave hayal panom hazır. Bilgisayarımda ekran koruyucu olarak 6 adet resim var (harika bir ofis, showroom, nefis bir çiftlik evi, kangal köpeği, başarı ve tabi para) seninde dediğin gibi bunlar artacak zamanla. Şu bulut egzersizini bir de ben deneyeyim fırsat bulabilirsem.

csk 16-07-2007 11:23 AM

bugün güzel bir site keşfettim ve paylaşmak istedim. ismi www.parasalzeka.com bu siteyi de kendime çektim diye düşünüyorum. aşağıdaki paragrafta ise resmen çekim yasasından bahsediyor. siz ne dersiniz.

Bütçe yapmanın dördüncü ve son evresi bütçenizi değerlendirmektir. Altı aylık ya da yıllık aralıklarla finansal durumunuzu değerlendirmek çok faydalı olacaktır. Bir önceki örneğe geri dönecek olursak, 1.000 YTL aylık kazançla 300.000 YTL değerinde bir eve iki yıl içinde sahip olmak istiyorsanız ya hedefinizi küçültmelisiniz ya da kazancınızı artırmalısınız. Peki bunu yapmak söylemek kadar kolay mı? Tabii ki hayır. Ama eğer “niçin”iniz varsa bütün “nasıl”ların cevabı vardır. Bunu biraz daha açalım. İnsan olarak hepimiz belli amaçlar uğruna çalışırız. Eğer çalışmak zorunda olmasaydı, acaba kaç kişi bugün yapmakta olduğu işi yapmaya devam ederdi? Çalıştığımız amaçlar kendimizi ve ailemizi geçindirmek, daha iyi bir yaşam standardına sahip olmak, muhtaç olanlara yardım etmek ya da başka bir şey olabilir. Çalışma amacımız ne olursa olsun “niçin” sorusunun cevabını verir. İşte bu yüzden diyorum ki eğer “niçin”iniz varsa bütün “nasıl”ların cevabı vardır. Bir amacınız varsa ve ona gerçekten ulaşmak istiyorsanız, nasıl ulaşılacağı konusunda zihniniz size yol gösterecektir. Üniversite yıllarımdayken 2,5 sene Türkiye Zekâ Oyunları Kulübü’nde görev yaptım. O dönemde insan zekâsı ve beynin anatomisi konusunda oldukça araştırma yapma imkanım oldu ve şunu öğrendim. Beynimiz kandırılabilen bir organdır. Siz kendiniz bir hedefe inanmıyor olsanız bile, beyninize o hedefe ulaşmak istiyorum şeklinde bir komut gönderdiğinizde beyniniz onu bilinç altına atıyor. Daha sonra bilinç altına yerleşmiş olan o isteği gerçekleştirmek için size “nasıl”ların cevabını hiç beklemediğini anlarda vermeye başlıyor. Yaratıcı düşünme tekniklerinde buna arşimet tekniği adı veriliyor. Arşimet, suyun kaldırma kuvvetini hamamda bulmuştu. Ama onu bulmasına dair beynine gerekli komutları verip çalışmalarına daha öncesinde başlamıştı.

csk 16-07-2007 11:26 AM

Alıntı:

angel2030 Nickli Üyeden Alıntı
Günaydın coşkun wave hayal panom hazır. Bilgisayarımda ekran koruyucu olarak 6 adet resim var (harika bir ofis, showroom, nefis bir çiftlik evi, kangal köpeği, başarı ve tabi para) seninde dediğin gibi bunlar artacak zamanla. Şu bulut egzersizini bir de ben deneyeyim fırsat bulabilirsem.

merhaba angel, benimki de 9 slayt oldu. ben bir de resimlerin üzerine hedefimi de yazdım. hatta bazı slaytlar tamamen yazı. telkin misali onları da slaytlardöndükçe okuyorum.

csk 16-07-2007 11:31 AM

arkadaşlar merhaba,

csk danışmanlık şirketini fesh ettim. iflas bayrağını çekmeden dükkanı kapatayım istedim.

bundan sonra sadece bu sayfalarda hizmete daevam edeceğim.

bilginiz olsun

Bugle 17-07-2007 12:38 PM

Aaaa aşkolsun yaa..ne çabuk pes ettin..belki daha böyle bir şirketten haberi olmayanlar vardı..promosyon olayına girseydin.. 44

nilgün07 20-07-2007 03:06 AM

nerdesin coşkuncum özlettin kendini

csk 20-07-2007 09:09 AM

Alıntı:

nilgün sav Nickli Üyeden Alıntı
nerdesin coşkuncum özlettin kendini

merhaba Nilgün abla,
merhaba arkadaşlar,

kullanıcı adımı değiştirmek istedim ve bu nedenle nerdeyse 1 haftadır site dışında kaldım. Atakan Bey, sağolsun istediğim değişikliği yaptı ancak sonra ben şifremi güncelleyeyim derken yine birşeyler karıştırdım ki sistem tekrar giriş yapmak istediğimde yazdığım hiçbir şifreyi kabul etmedi. sistemden şifreyi tekrar alayım diye uğraştım olmadı... olmadı ... tekrar mailler attım vs ve bekledim bekleim beklerim.... derken bugün yine birseyi yanlış yaptığımı fark ettim ve gereksiz bir chek işaretini kaldırınca şifremi sistemden yenileyebildim. yrl78

yani aslında sistemi kuranlar herşeyi düşünmüşte ben düşünememişim. bi de hazıra konmayı beklemişim gibi hissettim. dusun

neyse bu geçen sürede boş durdum sanmayın herşeyi not ettim. birazdan mesaj yağmuru başlayacak. şemsiye kullanmanıza gerek yok. ne kadar ıslanırsanız bu yağmurda o kadar iyi sung66

csk 20-07-2007 09:55 AM

sizden ayrı geçen zamanlarda, mail kutuma takip ettiğim konulara mesaj geldiği haberi geldikçe içim içimi yiyordu. platonik bir aşkı yaşamak gibiydi...

ayrı geçen zamanı bir tırtılın kelebek olmak için etrafına koza ördüğü dönem olduğunu düşünmenizi istiyorum. gördüğünüz gibi değiştim. kullanıcı adım artık coşkun değil csk. yani marka oldum smil56 ve CSK danışmanlık tanımlamasını da ekleyerek kimliğime kurumsallaştım... khkh56

csk 20-07-2007 09:57 AM

17.07.2007

Secret’i film olarak izlemeye başladım. Görsel anlamda da güzel olmuş ama yinede kitabının okunması gerektiğini düşünüyorum. Hem kitabı okumuş olmak hem de filmi izlemiş olmak ise en güzeli. Birbirlerini tamamlıyorlar.

19.07.2007

Dün hizmet aldığımız psikoteknik merkezi ile bir sorun yaşadık. Arkadaşlardan biri “ ya bu adamlar bile iş yapıyor bunların yerinde biz olsak tozu dumana katardık” vs. diye konuşmaya başladı. “Gel bi danışmanlık şirketi açalım. Bize ne gerekir, kaça patlar” diye hesaplamaya başladı. “Parayı ben bulacağım, bilgi de senden” diyerek ortaklık teklif etti. O anlatıyor ben gülüyordum. O fırsat yaratmaya çalışıyor, ben “piyasa giderek daraldı, bu hizmeti Bursa’da veren firma sayısı dörde çıktı, Bursa 5. firmayı kaldırmaz, zaten piyasada şoför kalmadı” diye itiraz ediyordum. “Üstelik senin, benim yapabileceğimiz bir iş değil, kanunen bir psikolog ve bir psikiyatrist istihdam etmen gerekir. Sağlık müdürlüğünden onay alman ve istihdam ettiğin adamlara sertifika alman gerekir” diye neden olmayacağını açıklıyordum. O da “amma garantici adamsın, ticaret hayatı risk almayı gerektirir” diyordu. Konu uzadıkça uzadı en sonunda “sen şirketi kur ben sana dışarıdan danışmanlık veririm” deyip konuyu kapattım. Sanırım kapanan sadece konu olmadı. Hayat durduk yere karşıma bir fırsat çıkarmıştı işte ben ise garantici davranıp bu fırsatı tepmiştim.

Bu sabah konular gene açıldı. Ortaklık yapamam ama sana danışmanlık veririm diye tekrar ettim. Sonra kendisine swot analizi yapmasını önerdim. Swot analizini kısaca anlattım ve internetten de swot analizi ile ilgili araştırma yapmasını istedim. Sonra da analize başlayarak, bu işi yapabilmek için kendinde gördüğü güçlü yanlarını, zayıf yanlarını, bu işi yapmakla elde edebileceği fırsatları ve karşılaşabileceği riskleri yazmasını istedim. Şimdi bir hafta süresi var bu analizi yapmak için. Sonra yazdıklarını birlikte değerlendireceğiz. O kendisini ifade etmiş olacak, ben de onu tanıyan biri olarak dışarıdan nasıl algılandığını belirteceğim. Belki onun kendisinde zayıf bulduğu bir alada aslında güçlü olarak algılandığını görüp farkına varmasını sağlayacağım. Belki göremediği birkaç riski ekleyeceğim. Bakalım bu analizin sonunda ne karar verecek.

csk 20-07-2007 10:02 AM

Bir süredir farkındalıklar yaşıyorum. Bazı şeyler su yüzüne çıkmaya başlıyor, neredeyse sorunlarımın ilk başlangıç noktaların keşfeder oldum. Belki de böylece sorunlarımı kökünden kazıyacağım gibi geliyor.

Mesela dün birden karın bölgesi ile ilgili problemin başlangıcı su yüzüne çıktı. Ben hiçbir zaman kilolu biri olmadım. İş hayatına başlayana kadar da hep spor giyindim. Ancak okul bitip iş hayatına başladığım zaman bedenime uyan takım elbiseler bulmakta zorlanmaya başladım. İçimden hep kilo almam gerekir diye düşünüyordum. Ve işte hayat bana istediğim kiloları vermişti. Hem de tam istediğim yere. Bilinçli olarak göbek yapmak istemedim ama pantolonlar belime otursun, kemerlerle büzüştürmeyeyim ya da terzilere daralttırmayayım diye düşüne düşüne bel çevremi kalınlaştırmıştım.

Sonra zamanla bundan rahatsız olmaya başladığımda beni engelleyen saçma, komik, okuduğunuzda inanamayacağınız bahaneler bile düşündüğümü fark ettim. Mesela, şu an iyi bir gardrobum var diyordum. Zayıflarsam pantolonlar bana bol gelecek, masraf yapıp yenilerini almak zorunda kalacağım, şu an giyim masrafı yapmak için iyi bir an değil ya da çok sevdiğim bir pantolonu bir daha giyemeyeceğim vs. diye düşündüğümü bile hatırladım. Kendi kendime yarattığım ve sarıldığım dirençleri fark edince resmen afalladım.

Farkına vardığım bir başka nokta ise ablamlar evde 3-5 kilo için kendilerine işkence ettiklerinde, şurası burası nasıl düzelecek diye üzüldüklerinde onlara gülüp, ben çok şanslıyım, istediğim her şeyi yiyor ama sizin gibi kilolarla uğraşmıyorum diyordum. Demek ki o zamanlar öyle düşündüğüm için kilo almıyormuşum. Sonra kilo almayı istedim ve etme bulma dünyası misali, onlara güldüğüm duruma düştüm.

csk 20-07-2007 10:05 AM

Bu sabah ise gerçek bir imgeleme yaşadım. Sahip olmak istediğim evin mutfağındaydım. Mutfak açık bir mutfak şeklindeydi ve ben “acaba bu, salonla mutfağı birbirinden ayıran alçak duvarı ailecek kahvaltımızı edeceğimiz, eşim yemek yaparken oğlumla benim onu izleyeceğim ve bu arada sohbet edeceğimiz bir bölüme çevirsem mi diye düşünüyordum. Bir tuğla genişliğinde ve 1 metre yükseklikteki bu duvarın salona bakan kısmına açılır kapanır bir kapak monte ettiğimi, bu kapak açıldığında masa olarak kullanılacağını, oraya 2-3 adet yüksek bar sandalyesi alabileceğimi düşünüyordum. Hayal görüyordum ve hayalimdeki ben de evin mutfağında durmuş ne yapabileceğini hayal ediyordu ama her şey çok gerçekti.

Kişisel gelişimimdeki hedeflerle ilgili bazı şeyleri kendime çekmeye başladığımı fark ediyorum. Daha önce adını duymadığım ama ihtiyacıma yönelik internet siteleri keşfediyorum. Bazen okuduğum yazıdaki bir cümle bile bana yetiyor ve ihtiyacım olan noktada bana geliyor.

nilgün07 20-07-2007 12:41 PM

hoşgeldin kardeşim.yeni nikin(markan) hayırlı olsun.senin yazdıklarını okuyunca sanki adını koyamadığım bazı şeylerin farkına varıyorum bende...kendi adıma söylüyorum senin hayata bağlılığın bana güç veriyor.hep beraber olalım inş...

angel2030 20-07-2007 12:43 PM

Nilgünle bende aynı fikirdeyim coşkun. Sendeki enerji hayat sevinci yazdıklarını okuyunca sanki bana geçiyor. Coşkumuz eksik olmasın blissy. Kendini özletme emiii 44

csk 20-07-2007 01:49 PM

Alıntı:

nilgün sav Nickli Üyeden Alıntı
hoşgeldin kardeşim.yeni nikin(markan) hayırlı olsun.senin yazdıklarını okuyunca sanki adını koyamadığım bazı şeylerin farkına varıyorum bende...kendi adıma söylüyorum senin hayata bağlılığın bana güç veriyor.hep beraber olalım inş...

Alıntı:

angel2030 Nickli Üyeden Alıntı
Nilgünle bende aynı fikirdeyim coşkun. Sendeki enerji hayat sevinci yazdıklarını okuyunca sanki bana geçiyor. Coşkumuz eksik olmasın blissy. Kendini özletme emiii 44

çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. sung66

csk 20-07-2007 01:59 PM

ofisteki arkadaşımın başladığı SWOT analizini isteyen herkes yapabilir. bir kağıdı ortadan kocaman bir + ile 4 e bölerek ya da 4 ayrı kağıda başlıkları atıp altlarına gerekenleri yazarak sizler de yapabilirsiniz. bu konadu isteyen herkese CSK Danışmanlık olarak seve seve yardımcı olabilirim. SWOT analizi bir insanın, bir kurumun ya da sadece herhangi bir konu hakkındaki durumun netleştirilmesi için güzel bir yöntemdir. Bu yöntemi dener ve beğeneriseniz iş hayatında problem çözme yöntemleri olarak bilinen diğer konuları da insan psikolojisine ya da sorunlarına adahte edip çözüm bulma konusunda yeni adımlar da atabiliriz. Pareto analizleri. neden sonuç diyagramları, kalite çemberleri ( ki yeni bir zihni sinir projem olarak yakında bir konu açabilir ve sanal bir çember kurabiliriz belki ) yeterki siz isteyin ben hazırım.

SWOT analizi nasıl yapılır? 4 başlık altına incelediğiniz durum/ kişi / kurum vs hakkında beyin fırtınası ile ya da kendiniz için yapacaksanız içinizden gelen sesi dinleyerek notlar almakla başlayabilirsiniz.

1. başlık: güçlü taraflar
2. başlık: zayıf taraflar
3. başlık: fırsatlar
4. başlık: riskler

swot analizini yapan olursa paylaşımını bekliyorum.

Coşkun'uz eksik olmasın sung66

csk 23-07-2007 11:13 AM

Merhaba,

hayatımda ilk kez sayısal lotodan para kazandım. Öncesinde çoğu kolanlar boş geçerdi. bir kolonda 1- 2 tutturduğum bile enderdi ancak bu kez 3 tutturdum.
thumbsanim
gerçekten sevindim. Çünkü şeytanın bacağını kırdım. şimdilik 3 ytl kazandım ama bu 3 ytl sadece bir başlangıç. sevinçten dans etmem yakındır.
derty

csk 24-07-2007 12:58 PM

çok ilginç:

biraz evvel yemekte öğlen arasında yapı markete gidelim mi diye arkadaşlara soruyordum. ( işyerimizin yakınında var ve ben yapı marketlerde dolaşmayı severim. ) şimdi yerime geldim ve mail kutumda oraan gönderilmiş bir kampanya maili buldum. hani diyorlar ya bir arkadaşınızı düşünün kısa bir sürede ya görürsün ya haberi gelir oyle hissettim.

yapı marketlerle ilişkim dekorasyon, ahşap boyama, yaratıcılığını kullanıp atık malzemleri değerlendirme vs. kaynaklı hobilerimden kaynaklanıyor. ..TAŞ'ın internet sitesinde evimi çok seviyorum diye bir bölüm var. orada evimin salonundan 4 resim var. . ev şu an yazlık modunda, o da bizlr gibi ağırlıklarından kurtuldu ve hafifledi. perdeler kaldırılıp jaluzi ve püfür püfür tüller takıldı. lambalara japon fenerleri asıldı. cdlerden ve amerikan servislerden yaptığım renkli panolar var evin duvarında. ilkbaharda evlenirken aldığımız mobilyaları elden çıkarıp evi hafiflettik. zaten o eşyalarda gereksiz yere alınmıştı. nedense evlenirken pek çok ağır mobilya alınıyor gaza gelinip.

csk 25-07-2007 09:44 AM

sevgili günlüğüm ve diğer yavrularım:

ben ne ettimde bunarı kendime çektim diye düşünüyorum. Forumumuzun moderatörleri sitede tadilata başlamışlar ve windows sisteminin disk birleştirme işlemi gibi konuları taşıyorlar. siz de rüzgara kapılıp ordan oraya taşınıyorsunuz birer birer. csk günlük yavrum, şimdilik senin yerin sağlam gibi duruyor ama her an bu bölümden değişim günlüğüm bölümüne taşınabilrsin hazırlıklı ol. anket kardeşlerin çoktan ele karıştı. motivasyon cümleleri ve erkekler nerede isimli kardeşlerin de yakında kaybedebiliriz. ne de olsa üyelerin hikayeleri konusuyla pek ilgili değil ya ondan söylüyorum. sakın kendini yalnız hissetme. bu hayatta hepimizin bir takım görevleri var. zaman geldiğinde her yavru kuş yuvadan uçar ve kendi gerçekliğini yaşamaya başlar. babanızın kanatları altından çıkıp kendi kanatlarınız ile uçma vakti gelmiştir. her nereye taşınırsanız taşının bilin ki ben sizleri unutmayacağım.

sevgiyle kalın..

babanız..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:22 PM.