Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   phantommun günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/14358-phantommun-gunlugu.html)

phantomm 07-11-2008 11:53 PM

Ynt: phantommun günlüğü

Evet maaesef böyle düşünce kalıpları baya yerleşmeye başladı artık.Ben küçük bi şehirde yaşıyorum normalde ve orda hala küçükler büyüklere,erkekler de bayanlara yer verme geleneğini mi, güzelliğini mi diyeyim artık bilmiyorum ama devam ettiriyolar neyseki.
Özellikle büyük şehirlerde bu değerler baya yok olmaya başlamış ama.Yine de biz devam edelim canım en güzelini yapıyoruz.Belki örnek alan biri olur ya da çocuğumuz bizden öğrenir o yapar.Hiç bişi olmasa yaşlandığımızda toplu taşıma araçlarına bindiğimizdeki oturcağımız koltukları garantilemiş oluyoruzdur heraldee 44 (Cümle biraz düşük oldu heralde ama dusun )

stubborn 08-11-2008 09:13 AM

Hepimiz melek olduk bır bakıma:))) bakın sihir yapabılıoruz puhahahahahah:)))

ceren18 08-11-2008 09:24 AM

Alıntı:

stubborn Nickli Üyeden Alıntı
Hepimiz melek olduk bır bakıma:))) bakın sihir yapabılıoruz puhahahahahah:)))

khkh56

phantomm 08-11-2008 02:04 PM

Hep olmak istemişimdir zati 44 Benim bitane melek haykelciğim var küçük , böööle kuş tüyü kanatları var bembeyaz.Ben onu küçüklüğüme benzettiğim için almıştım.Sürekli de bakıyorum seviyorum melek olma yolunda bi çekim mi yaptım acaba bilmeden ttli3

phantomm 08-11-2008 09:57 PM

Yine kanıtladın bana kararımda haklı olduğumu.Maalesefki sevgi tanımlarımız çok farklı.Maddiyat senin için çok önemli bunu bugün iyice anladım artık.Senin için çok üzülüyorum ama ben çok denedim.Bugün beni üzeceğini bile bile yine konuştum senle ama .. Artık bir daha hç konuşmamalıyım senle ne şartla olursa olsun.Senin için ulaşılmaz olmalıyım.Bunu intikam gibi saçma bi duygunun varlığıyla istemiyorum.İçini görebilmen için; bugüne kadar azcıkta olsa sevgimi hissettiysen eğerki yokluğumda nasıl olacaksın, ne hissedeceksin görmeni istiyorum.Bu süreçte tepkisiz kalırsan anlıycam ki baştan beri zaten yanlışmışız ve kalbimi sana tamamen kapatıcam.Ama dönersen ve içinde bişeylerin değiştiğini kanıtlarsan o zman yanında olcam işte.Yine ve yeniden..Ama şimdi ayrı kalmalıyız.Seni hala seviyorum ama acı çekmiyorum artık.Çünkü ben sevgiyle değişiyorum ve aynı şeyi senin için de diliyorum.Sevginin tüm kalbini doldurmasını ve davranışlarına yansımasını istiyorum.İkimiz için de en iyisini diliyorum hala..Dualarımdasın..

phantomm 11-11-2008 04:38 PM

Hayatımm çok güsell ttli3 Çok mutluyum artık.Şükredip duruyorum hep..
Bu sabah yedide uyanmam gerekiyodu ve ben hiç zorlanmadan kalktım; kalkabildimm!!
Bugün derste çok sıkıldım.Birazdan bi derse daha gircem ama eminim o çok güzel geçicek.
İkinci dönem de burda kalmam için gereken prosedürler işliyor bakalım sonuç ne olacak.Ama olursa çok güzel olcak 44
Ve sonunda merak edilip, özlenildiğimi hissettim sonunda.. son iki gündür aranıyorum, görüşülmek isteniyorum,değer veriliyorum ttli3 Ama yelkenleri suya indirmicem tabii..
Sevgiyle değişiyorum.İçimdeki değişimi izliyorum; harika bir duygu..Farkındalık kazanmak ve bunun eskisiler gibi geçici olmadığının farkında olmak muhteşem tender45
Yapmam, öğrenmem gereken bi çok şey var ama acele etmiyorum artık.Zamanı geldiğinde herşey oluyor, kendime zaman tanımayı öğreniyorum.
Kendimi seviyorum..
Çekimlerim gerçekleşiyor..

çiçeğim 11-11-2008 04:44 PM

alk78 alk78 alk78 Sonuna kadar böyle devam etsin phantomm,yolun hep aydınlık olsun tüm güzel gelişmeler bizler için evren bizi seviyor kiss3

shamanic 11-11-2008 06:44 PM

merhabalar sevgili phantomm ..

yanımıza hoşgeldin..
http://th200.photobucket.com/albums/...th_welcome.gif

çevirmen olarak desteğini bizlere verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim.. ark5
son mesajında olduğu gibi günlüğünün daima güzel haberlerinle dolmasını dilerim.. http://img297.imageshack.us/img297/6020/21sy4.gif

aslında bu mesajınla hayatın en önemli bir kaç yasasını göstermiş oldun..

etki tepki yasası.. sevgi yasası ..
kuantum düşünceye göre gözlem şeklini değiştirdin ve sonucu da bu doğrultuda etkilemiş oldun..

ilk mesajlarına baktığımızda daha çok senin haklı olmak ihtiyacın vardı..
yaptıklarının karşılığını almak ihtiyacı..

düşüncen koşulsuz sevgiye dönüştükçe .. yani gerçek sevgiye..
her şeye rağmen sevmeye devam ederken sahiplenme duygunu ve beklentilerini özgür bıraktıkça
tamda olmasını arzuladığın gibi gerçekleşemeye başladı herşey.. super

sık sık hatırlatarak diyoruz.. seçtiğimiz yaşam ve başımıza gelenler kendi düşüncelerimizin ürünüdür.. ttli3
düşüncelerimiz gözlemlerimiz ile şekillenir.. b456

o zaman gözlediğimiz sonucu değiştirerek ilerlemek bizi amaçlarımıza taşımakta en büyük olumlu etkendir..
yani schrödingerin kedisiyle ilgili olgu ana noktamiz.. sevincli

yakalamış olduğun bu güzel başarının tadını doyasıya çıkartarak daima daha iyilerini yaşantına tezahür ettirebilmen dileklerimle.. clapping

http://img228.imageshack.us/img228/3620/35692544if7.gifsevgiler..

stubborn 11-11-2008 07:41 PM

senın suan içsel durumunu merak edıyorum..bılıyorsun benzer seyler bende yasadım..arıyor dıyorsun ama donmeyecemmı dıyorsun??? kararı n kesınmı ne yapmak ıstedıgınden tam emınmısın? senın degerını anlamasınımı ıstıyorsun yoksa tamamen bıtırmekmı?? bunu cevaplarını kendıne ver once olurmu?hatta yaz dusunduklerını bır kagıda eksılerını artılarını huzur buldugun anları sıkıntı yasadıgın anları sana yasatıgı guzel zamnalarla zor zamanları hepsını dok..ve artıklar ıle eksılerı cıkar ve kendıne soru sor..huzur nerde? ben nerde huzur buluyorum..bunu cevabına gore haraket etmen gereklı bence..ısteklerının farkında ol..yaptıklarınında sonradan pişman olma canım ben oyle yaptım cunku..işe yarıyor

engilizce 11-11-2008 07:57 PM

Sevgili Phantom verdiğn haberler çok sevindirici. Gelişmelerinin sebebini sevgili shamanic çok güzel açıklamış. Dinginlik hayatını yoluna koyuyor ve sen bunun değerini biliyorsun. Hep böyle güzel gelişmeler dileğiyle canım... Sevgiler...

phantomm 11-11-2008 09:41 PM

Sevgili çiçeğim, shamanic,stubborn,eingilizce (isimleri mesaj sırasına göre yazdım) ..Ah canlarım yaa hepiniz o kadar güzel şeyler yazmışsınız kii..Ne kadar mutlu oldum anlatamam.Evet artık ben başarıyorum.Artık hayatımı kızgınlıklarımla,sabırsızlıklarımla,pişmanlıklarım la,üzüntülerimle yaşamıyorum.Öğretmenimin dediği gibi dinginlik var hayatımda.Ve kontrolü ben ele aldım artık.Tüm olumsuzlukları yanı başıma yığıp sonra da 'Neden hiç bişey istediğim gibi gitmiyor??' diye yakınmalarım bitti.Arada bir dalgalanmalar yaşıyorum ama kendimi bi kaç dakikada yatıştırabilmeyi öğrendim.Sadece mutlu olmayı seçiyorum ve hayatım benim bu isteğime göre şekilleniyor.Tüm bunlar gerçekten harika.
Tabiki tüm bunlarda değerli yorumlarınızın, kendi günlüklerinizin faydası çok fazla.Bu yüzden her bir kelimeniz birer hazine benim için ttli3 Hepinize kocaman sarılmak isterdim şimdii utananadam Bari kocaman öpücükler yollayayım herbirinize kiss3 Sevgiyle kalın..

engilizce 11-11-2008 10:19 PM

Canım benim sen ne kadar zarif ve duyarlı bir kızsın öyle ttli3 Yüreğin böylesine sevgi dolu olduğu ve gelişime açık olduğun sürece hep mutlu olacağına ve bunu hakettiğine inanıyorum. Bu genç yaşında çoğu insanın sahip olamadığı değerlere sahipsin. Senin gibi pek çok insanın olduğu bu sitede olmak ve herkesin birbirinin yaşamlarına dokunduğunu görmek çok güzel. Sarılmış kadar oldun smiliyface Sevgiler...

phantomm 11-11-2008 10:38 PM

Kendi kendime kızarıp bozardım oturduğum yerde utananadam utananadam
Sevgili günlük, burdaki insanların kocaman yürekleri var bilmem sen farkında mısın, hiç tanışmamış olsak bile sevgilerini hissedebiliyorum o yüzden.Bu bile başlı başına çok büyük bir mutluluk kaynağı benim için ttli3

stubborn 11-11-2008 10:43 PM

Ha işte hep boyle pozıtıf cumleler kurkı ..o yolda gıdebılesın..herkezın eksık yanları var..ama burda kı paylasımlarla bırbırımızın eksıklerını kapatacagız oyle degılmı?

phantomm 11-11-2008 11:25 PM

Kesinlikle..Hadi bakalımm alk78

stubborn 11-11-2008 11:34 PM

hanı eller nerdeee derty derty alkış alkışş alk78 alk78 alk78 alk78 sung66 sung66

phantomm 11-11-2008 11:44 PM

alk78 alk78 alk78 alk78

henna 13-11-2008 10:54 PM

Merhaba Phantom,
bahsettiğin günlükleri bugün bulabildim, o kadar dolu bir siteki hergun yeni bir bölüm keşfediyorum. ttli3
Sendeki değişimleri çok güzel anlatmışsın. alk78
Ben yeni başladım telkinleri dinlemeye, henüz bir değişim hissedemedim, hissetikçe bende yazmaya çalışacam.
Çalışacam diyorum çünkü malesef ben duygularını yazıya dökmeyi becerebilen biri değilim.

Sevgiler...

phantomm 13-11-2008 11:35 PM

Hoşgeldin canım kiss3 Evet sitemiz öyle ben de hala keşfetmekle meşgulümm ttli3 Dolu dolu çok güzel..
Telkinleri düzenli şekilde dinlersen içindeki duygular tek ses haline dönüştüğünde, karmaşaların dindiğinde kelimeler,cümleler içinden süzülür dökülür canım merak etme.Ama şimdiden yazmaya başla bence çok faydası oluyor değişimleri görmek için..

henna 14-11-2008 12:04 AM

Hoşbulduk canım kiss3
telkinleri düzenli dinliyorum, ilk bir hafta geçsin diye bekliyorum.
Umarım dediğin gibi olur kelimeler,cümleler içimden süzülür,dökülür. ttli3
Bana uyan başlıklara elimden geldiğince birşeyler yazmaya çalışıyorum ki yazamama hissini kırıyım diye. utananadam

phantomm 14-11-2008 01:08 AM

Evet yazabildiğin kadar yaz alış iyi yöntem bu ttli3 Acele etme hepsi olur yavaş yavaş..Burda olduğuna göre bunu başarabilecek birisindir zaten onayi

phantomm 14-11-2008 03:01 AM

Bugün verimli birgün oldu gibi.Sonunda eft nedir nasıl yapılır öğrendim ve bikaç farklı sorun için bikaç tur yaptım ama son vuruşla sondan birinci vuruşun yerini ters yapmışım her defasında sonradan farkettim çok birşey farkeder mi bilmiyorum ama yeniden deniycem.Bunu iyice yapabilmeyi öğrenmem gerekiyor çünkü eftyi denerken farkettim ki suçluluk duyduğum bazı şeyler beni hala hatrı sayılır derecede etkiliyor.Oysa suçluluk telkinini dinlemeye başlayalı 22 gün oldu.Demekki bende bazı şeyler derin izler bırakmış.Yarın suçluluk telkinini arada bir dinlemek üzere listemden çıkarcam ama bu problemlere eft ile çözüm arıycam.Benim merak ettiğim bu eftyi gerçekten tam olarak uyguladığımı nasıl anlayabilirim arkadaşlar?El kitabını okudum netten, vuruş yerleri de tam olarak gösterilmiş ama yaparken prosedüre ne kadar uyabiliyorum endişe ediyorum.Gerçi elbette çalıştıkça gelişiyor herşey ama ben bunu kendi başına yapmayı deneyerek öğrenmiş bir insanın ortalama olarak ne kadar sürede başarıya ulaşabileceğin merak ettim ve öğrenmek istiyorum.Deneyenlere sorucam bakalım ttli3 Çünkü bu mucize gibi birşey ve ben sürekli aklıma gelip anlıkta olsa beni rahatsız eden şeylerden(telkinlerden sonra onları kovabilir oldum) kurtulmak kendimle tamamen barışık olmak istiyorum ki yeni yollara yürüyebileyim artık..

Bunun dışında kendimi çok huzurlu hissediyorum çünkü bayadır çeviri yapamıyodum bugün oturdum başına yaptım ve bitirdiğimde kendimi çok mutlu hissettim..

Artık kendimi baya hafiflemiş hissediyorum.Telkinlerim 21 gün olduğu için mi acaba?

İçimden bisürü şey yapmak geliyo.

Çekimlerimin gerçekleşmesi için kendime,vücuduma,güzelliklere zaman tanımayı öğrendim.Eminim hepsi gerçek olacak birgün.Bu aralar zamanı anlamaya çalışıyorum ama buna taktım..Nasıl birşey yaa??Kuantuma göre geçmiş,şimdiki zaman ve gelecek zaman aynı anda şekilleniyor gibi birşeyler okumuştum.Ne kadar ilginç..Bu konuda detaylı araştırma yapmak ve zamanın sırrına vakıf olabilmek istiyorum..(Anlamak istediğim herşeyi kolaylıkla anlayabiliyorum.)

Ona da zaman tanıyorum.Hala seviyorum ve bunu aranmak,sorulmak,şımartılmak için yapmıyorum.İçimden geliyor.Ben sevmeyi seviyorum.Herkesi seviyorum evrendeki herşeyi seviyorum.Kendimi çok seviyorum.Onu da çok seviyorum ama ben mutlu olmayı seçiyorum.Sevgiyle değişiyorum ve onun da sevgiyle değişebilmesini talep ediyorum..

Şükürler olsun..Herşey mükemmel..

stubborn 14-11-2008 09:26 AM

Bende eft yapmaya basladım 4 gunum oldu içimde gerçekten hafifleme hisediorum..eft turk diye bır sıteden butun vıdeolarını ızledım ve oyle uygulamaya basladım..korkularımla yuzleşmeye basldım..içimde bir hafifleme duygusu oldu..rahatladım..eft yapınca..gun geçince dahda iyi oluyor bunu hıssedıyrum gunu her anında yapabılıosun..ben işyerindede uyguluyorum..hemen bır rahatlama oluyor..gun geçtikçe dahda rahatlıyacagmı bılıyorum..bızler daha yoluna basındayız..ama beraber cıktık bu yola ve beraberce herseyın ustesınden gelecegmıze ınanıyurm..

phantomm 14-11-2008 01:52 PM

Evet ben de bi rahatlama hissediyorum ama sonra o olayı düşününce yine aynı yerdeymişim gibi geliyor ama ısrarla devam ediicem tabi.Ben de sitede bi kitap var eftyle ilgili onu okudum dün ayrıca bahsettiğin sitedeki videoları izledim ama yapmaya alışmak gerekiyor heralde ttli3 Belki de önce somut şeylerde denemem benim için daha faydalı olabilir mesela 'yılan' fobimde.Adını duyunca bile tırsıyorum yaaa sad456 Dün önce gözümü kapatıp onu görüyomuş gibi yapıp 10-0 arası bi puan vercektim hani korkumu ölçmek için ama düşünmek bile beni o kadar korkutuoki yapamadım aa34 Artık bugün 10'la başlıycam..Bakalım herşeyde deniycem hem pratik olur hem de belki bi bakarım herşeyi altetmişim tüy gibiyim ttli3
İşallah canım işallah herşeyin üstesinden gelcez beraberce ve bize yaraşan şekilde yaşıycaz..

pisiii 14-11-2008 11:13 PM

happy6 phantmda burda
yaşasın kelebekelr çiçekler kuşlar :)
sana harika bir cuma akşamı diliyorum canım gulensmiley

phantomm 14-11-2008 11:20 PM

Evet herzamanki gibi yine buradayım... Ben de sana harikaüstü bir cuma akşamı diliyorum pisicim ttli3

phantomm 15-11-2008 04:11 PM

'Ohhh bee!!' diyebildim sonunda..
Neden daha önce söylemedin bütün bunları?Neden zaman talep ettiğini hiç bi zaman açık etmedin bana karşı?
Ben de diyordum bu beni hiç anlamıyo..
Ama sen de benimle birlikte değişiyosun bitanem.
Bunu görüyorum,hissediyorum ve çok mutluyum.Saol kalbini kapatmadığın için.
'Geldiğinde..' dedin ben razıyım geldiğimde herşey çok daha farklı,mükemmel olacak; çünkü bu sefer sana uzattığım elimi geri çevirmeyeceksin biliyorum.Farkındalığını gösterdin sonunda, sana olan inancımın sana olan teslimiyetimin boşuna olmadığını gösterdin ya..Bugün tarihi günlerden biri.Barış için savaş açtım çünkü.Mutlu bir savaş..Silahlarım gülücüklerim,mutluluğum,inancım.Güzel geleceğe doğru, uygun adımlarla..

TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ BEN,
TEŞEKKÜRLER ZAMAN(Seni gerçekten anlamaya başladığımı düşünüyorum yavaş yavaş..Anlamasamda karşımda dilsin artık..)
VE TEŞEKKÜRLERİN EN BÜYÜĞÜ...

Mustang 16-11-2008 08:28 AM

Canım benim mutlu olmak için savaş açmışsın ya bu olumsuzluk çağrıştırır .Savaş kelimesi akla olumsuzluklar getirir ve sen olumlu düşünmeye çalıştıkça olumsuzluk verebilir .Bu olumlamayı daha güzel bir kelime olan barışla değiştir ben kendimle barışmayı seçtim hedefiim kendimle barış yapmak gibi.Canım bazenkelimeleri herne kadar olumlu olarak kullansakta kelime olumsuzluk ifade ettiği için olumlamamızda olumsuz hale gelir .Bizlerin bunlara dikkat etmesi gerkiyor. kiss3

phantomm 17-11-2008 12:11 PM

Saol Serpil Abla.Haklısın içleminde negatif bi kelime.Olumlama için uygun dil dediğin gibi onayi Artık daha dikkatli olcam ttli3

yeşillim2005 17-11-2008 03:12 PM

selam canım
sen herşeyi salıverdiğinde nasılda değişiyor olaylar telkinlerin etkisi muhakkak ....şimdi artık sen ve sen varsın ....bu arada sen zaten duygularını açık açık ifade edebilen bir kızsın bastırılmış duygularının olduğunu düşünmüyorum sadece olaylar biraz daha hızlı gelişsin istiyorsun kararlarından asla vazgeçme kiss3

phantomm 04-03-2009 02:18 PM

Çookk uzun zaman sonra yeniden merhaba herkese..
Yeniden döndüm.Hala telkinleri dinliyorum ama hala etkilerini göremiorum çok fazla..Yine de bırakmıyorum tabiki.Arada bir moralim bozulsa da oldukça düzenli bir şekilde dinlemeye çalışıyorum.Sanırım 5 ay oldu başlayalı.İlk başlarda etkilerini gördüğümü düşündüm ama sonradan bu değişiklikleri bilinçli olarak yaptığımı farkettim yani burdan okuduğum etkileri kendimde yaşıyormuş gibi hissediyordum ama durup düşününce değişikliklerin bilinçaltımdan gelmediğini farkettim.Ve bi süre sadece dinlemeye verdim kendimi başka hiç bişi yapıp düşünmeden.Ama şimdi yine aynıyım bi fark hissetmiyorum:(

phantomm 06-03-2009 03:57 PM

merhabaa..
Yine ben..
Telkinlere devam..Bu arada kpssye hazırlanıyorum.Şu sıralar motivasyonum biraz düşük ama çok yoğun çalışmam lazım malum ikinci dönem başladım çalışmaya.
Birde aklıma bi soru takılıyo.Ben telkinlerden fayda göremediğimi düşündüğüm için sürekli ego suçluluk dinliyorum.Bir ara değiştirmiştim suçluluğu kaldırıp başkalarının düşüncelerini önemsememe,kendine güven ve koruma kalkanı koymuştum.Yaklaşık bir ay öyle dinledim ama sonra baktım değişiklik yok tekrardan eski listeye döndüm.Acaba yanlış mı yapıyorum??:((

Belgin ∞ 06-03-2009 04:16 PM

Canım benim öncelikle evine hoşgeldin sevincli Seninle hep gün saydık ama sonunda vatanına kavuştun :)

Her şeyde olduğu gibi azminle ve kararlılığınla kpss sınavında da başarıya ulaşacağını biliyorum, ne istediğini bilmeni ve buna göre hedeflerini belirlemeni her zaman takdir ediyorum ark5

Telkinlere gelince canım, listene istediğin her telkini ekleyebilirsin zaman itibariyle. Etki görmediğini düşünüyorsun ama bu dinlemeyi hiç kesmediğinden olabilir. Ben etki gördüğünü gözlemleyebiliyorum. partysmiley

Dilerim şartlar olgunlaşır da İstanbul seminerinde görüşebiliriz 956k

Sevgilerimle canım kiss3

phantomm 07-03-2009 11:41 AM

Hoşbuldumm:) Desteğin için teşekkür ederim redflowers..
İnşallah kazanıcam ama biliyosun çalışmak için biraz geç kaldım ama yine de herşeyi halledebileceğime inanıyorum ben, bu konuda kafamda çok fazla bir olumsuzluk yok çok şükür ki..
Peki öyleyse bugün kendine güven telkinini ekleyeyim listeme.Bakalım nasıl olcak:)
Ama etki konusunda hala biraz karamsarım:(Belki de bi anda istediğim herşeyi yapabilmeyi istediğimden oluşan etkileri hiçe sayıyorumdur.Ama bilmiyorum sürekli kendini izleyen biri olarak küçükte olsa tüm değişiklikleri farketmem gerekirdi heralde??Sitede bazı şeyler okudum yeni halimizi deneme konusunda.Çeşitli ortamlara girdiğimizde değişip değişmediğimizi anlarmışız ben sürekli insanlarlayım, farklı ya da aynı kişilerle sürekli etkileşim halinde.. Ama sanki ben yine aynı benn.Neyse artık farklı telkinler ekleyip listeme bakıcam..Belki bu kez fark edilecek değişimler olur :P

phantomm 07-03-2009 11:43 AM

Bi dee evet inşallah bu kez benim için de uygun olur da görüşebilirizzz:)

phantomm 09-03-2009 04:27 PM

Kendine güven telkinini de ekledim suçluluğu çıkardım listemden.
Şimdi de bi yandan delta bi yandan telkinler ikisi de çalıyor aynı anda dinlersem belki daha iyi etki eder die düşündüm.
Bu arada zaman buldukça yoga hareketleri de yapmaya çalışıoum ama henüz tam dengeye ulaşamadım daha çok hareketleri doğru yapabiliyomuyum acaba diye düşünerek yapıyorum herşeyi:)Zamanla konsantrasyon ve denge artar galiba.Tabi devamlılık sağlayabilirsem.

phantomm 10-03-2009 10:27 PM

Arkadaşlar merhaba..
Bi konuda değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Acaba ben de sosyal fobi olabilir mi diye düşünüyorum iki gündür..Bunu da kendim araştırmadım belirtileri nedir diye.Sizlere sormak daha güvenli olur diye düşündüm çünkü kendim okuyup teşhis koysam, benzer şeyler var diye olmayan bişeyi kendime yakıştırabilirm.Şimdi yaşadığım hissettiğim şeyleri yazıcam.
1.Bendekisi normal bir heyecan değil sanki.Ciddi konularda annem babamla konuşurken bile sesimin titrediğini hissedebiliyorum sanki ağlayacakmışım gibi yani.Topluluk önünde biçok kez sunum yapmış olmama rağmen ne zaman yine konuşcak olsam sesim titriyor.Birisi o an bi soru sorsa bana beynim duruyor resmen düşünemiyorum beynim duruyor!Bunu çok kez yaşadım ve çok basit kelimelerden oluşan cümleleri anlayamayıp defalarca 'Pardon anlayamadım bi daha tekrar eder misiniz?' deyip kıpkırmızı olduğumu hatırlıyorum.O an öyle çarpıyor ki kalbim belki de kalbimin sesinden duyamadım bilmiyorum.
2.Yeni birisiyle tanışmam gerekiyorsa bundan kaçınmaya çalışıyorum.Mesela bir dükkana girmek isterken girmemek ya da birisine bişi sorcakken sormamak soruyu kendi içimde cevaplamak bununla yetinmeye çalışmak gibi.Ya da çoğu kez tanıdığım insanları gördüğümde konuşmak istemediğim için görmezlikten geldiğim ve sonrasında kendimi deli gibi azarladığım kızdığım olmuştur.Çünkü çoğu kez insanlarla durup konuşmak benim için çok zor birşey olup çıkabiliyor.
3.Böyle konuşma ortamlarında birisiyle konuşcakken vs. kalbimin deli gibi çarptığını hissediyorum.
4.Herhangi birisiyle konuşurken,bu yakın ya da uzak olabilir, sürekli kendimi izliyorum.Konuşurken hata yapmamalıyım, karşımdakileri kırmamalıyım,benden hoşlanmamalarına neden olacak bişi söylememeliyim...Bu yüzden söyleyeceğim herşeyi birkaç kez süzgeçten geçirip söylemek durumunda kalıyorum.Yani kontrollü olmaya çalışıyorum daima.Ve bu üzerimde bi baskı oluşturuyor.
5.En çok yalnızken odamda mutluyum.Kalabalıklarda insanların yanındayken mutsuz oluyorum.Yapılanlardan, konuşulanlardan tat alamıyorum.Gereksiz ve saçma geliyor çoğu zaman.
6.Sürekli mükemmeliyet peşindeyim.Hatalarımı kabul edemiyorum, olumsuz eleştiriler resmen kalbime batıyor,sürekli bişilerden dolayı kendimi suçluyorum.
7.Çoğu zaman insanları sevmediğimi farkediyorum.Onlardan farklı görüyorum kendimi çünkü.Bu kendini üstün görme gibi bi farklılık değil insanların bencilliği,birşey anlatılırken hep kendilerini ön plana çıkarmaya çalışmaları komiğime gidiyor daha doğrusu trajikomik herkesten nefret ediyorum bazen.İçime kapanıyorum bilmiyorum tuhaf..
8.Kendimi ifade ederken güçlük yaşıyorum.
9.Sanki herkes beni sevmek zorundaymış, napıp edip herkesin beni sevmesini sağlamam gerekiyormuş gibi hissediyorum.Tabiki kimseye yalakalık sevimlilik yapmıyorum ama sürekli kendimi kontrol altında tutarak başkalarının hoşuna gitmeyecek şeyler yapmamaya çalışarak herkesle aramı iyi tutmaya çalışıyorum.Gerçi tartışmayı,kötülük çıkmasını hiç istemem birazda bundan kaynaklanıyor bu ama sürekli iyilik meleği,sevimli yaratık olarak ortada gezinmek hiçte hoş değil evet herkes beni sever beğenir bunu biliyorum ama gerektiği yerde tavrımı koyabilmek kimsenin ne düşüneceğini düşünmeden istediğim gibi hareket edebilmek,yaşayabilmek istiyorum.
10.İnsanların yanında kendimi değersiz hissediyorum.Geçenlerde çok iyiydim mesela, geceleri kendime telkinler veriyordum (o aralar günlükte tutuyordum burda zaten) ben değerliyim, kendimi seviyorum..Yalnızken buna inanıyorum ama insanların yanına çıktığımda ise herşey yeniden bozuluyor tam bir zavallı gibi hissediyorum!!Değersiz, sevilmeyi haketmeyen, yalnız biri gibi görüyorum hep kendimi.
11.Aslında herkesle yakın olmak istiyorum ama birşeyler beni tutuyor.Birisine sarılacakken öpecekken kendimi hep tutma ihtiyacı hissediyorum.
12.Kendimi övmek için söylemiyorum ama bi çok konuda yetenekli hissediyorum kendimi yalnızken bunlar ortaya da çıkıyor ama bunları birilerinin yanında yapmam gerektiğinde gerçekten kendime sinir oluyorum çünkü hiçbirşey yapamıyorum.Normalde çok yaratıcıyımdır mesela şu konu hakkında bi şiir yaz deseler ya da bi yazı ya da bir resim ne bileyim işte kendi çapımda birşeyler yaparım beğenirim de ama bir ortam içinde, sınıfta yapamıyorum.Biyerde yapmam gerekn şeyi bekleyin ben evde düşünür yaparım yarın getirirm diyemiyosunuz tabi.Yani bu herneyse bilmiyorum ama başarımı da büyük ölçüde etkiliyor.
.
Böyle bi sürü şey işte.Kısacası kendimi bir kalıp içinde hissediyorum.Sanki herşey yapay gibi.Emin olduğum birşey var yaşadığım ben gerçek ben değil aslında.Ve ben bunları yenmek istiyorum.Kendimi gerçekleştirmek istiyorum.Kendime gerçekten güvenmek ve gerekn yerlerde öne çıkabilmek istiyorum.Ama aylardır bi değişiklik yok bu konularda.Telkinlere başlamadan önce aşmaya çalıştım bunları; çeşitli topluluklara girdim,sorumluluklar aldım,topluluk önünde konuşmaya zorladım kendimi,insanlarla ilişkilerimi geliştirmeye çalıştım ama olmuyor olmuyor!Kendimi zorlarsam yapıyorum evet konuşuyorum da başarıyorum da ama ben zorlanmadan yapmak istiyorum kaç kere denemiş olmama rağmen hala zorlanıyorum pes ediyorum yeniden başlıyorum yeniden başlıyorum ama yoruldum artık:(Neden herkesin zorlanmadan gülerek eğlenerek yaptığı şeyleri ben kalp çarpıntıları ile yapmak zorundayım?Hiç bişi yapmadan telkinleri dinlemeye karar vermiştim ama yine olmadı.Acaba sosyofobik olabilir miyim?Tüm bunlar neyin işaretçisi?Bu sf değilse nedir?Bunları düşünüyorum şimdi, belki de sfm var bundan dolayı diğer telkinler çok fazla fayda etmedi belki de sf telkinini dinlemeliyim?

phantomm 13-03-2009 11:30 AM

Aynı şekilde devam ediyorum telkinlere.Ama sf konusunda bi cevap gelmedi bana hala bekliyorum.

phantomm 14-03-2009 02:23 PM

Sosyal fobiyi ve topluluk önünde konuşmayı da ekledim telkinlerime.Bi iki gündür rüyalarımı çok net hatırlamaya başladım.Ama bu gece kabus diyebileceğim bi rüya gördüm ve yaşadığım duyular çok gerçekçiydi.Acaba işe yarıyolar mı?Bunu da zaman gösterecek.

phantomm 16-03-2009 01:07 AM

Bugün içim çok sıkılıyor..
Yine hiçbirşeyi doğru yapamıyorum galiba..
Bi kaç gündür ilk defa ölüm fikri o kadar da korkunş gelmedi bana nedense..İntihar edenlerin nasıl olupta böyle bir karar alabildiklerine şaşırıp durmam son buldu iyi anlıorum artık onları.Halbuki geçirdiğim en zor zamanlarda bile bunu hiç düşünmemiştim.Hala da düşünmüyorum ama 'bi an önce..' diyorum bazen artık 'nolucaksa olsun hadiii..' Sonra kızıyorum kendime.Onca derdi tasası akşam nerde uyuyacağını bilemeyen insanlar,savaş altında nolduğunu anlayamayan bebeler varken..Yapma Allahaşkına!Sen kim oluyorsun da ölümü düşünebiliyorsun nasıl bu kadar zavallı hissedebilirsin??
Ama napayım..Hiç bişi tat vermiyoki bazen..Sanki yaşadıklarım bir oyun..Bi beden içine hapsolmuşum ve yok olup gidene kadar onu çekmek zorundayım.Hayatımı iyiye götürmeye çalışırken geçmişim beni bırakmıyor..Yaptıklarım yapmadıklarım..
Olmasını en çok istediğim şey konusunda yanlış yolda ilerliyorum sanki..HErgün düşkırıklıkları,kırgınlıklar,kızgınlıklar yaşadığıma baklırsa evet..Ve bu konuda bi değişiklik yapacak gücüm yok..Evet yok çünkü herşey birbirine bağlı üfff!!
Hiç bişi yapamıyorum..Kendi başıma tek soru çözmedim bugün çok güzel!

Şu cümleye takıldım bugün.Belki de aklımdan hep geçiyordu bu düşünce ama bugün kitapta okurken iyice farkettim sanırım.'Mutluluğu beni en çok mutsuz eden adamda arıyorum hep.'(Ahmet Altan-En Uzun Gece).Ve onu da mutsuz ediyorum sanırım bitmek tükenmek bilmeyen kaygı ve beklentilerimle..

Kendimi kuş gibi hissetmek istiyorum ya da kendimden bi kaç günlüğüne de olsun kaçabilmek!!

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:05 PM.