Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   DOST78'İN GÜNLÜĞÜ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/1372-dost78in-gunlugu.html)

dost78 01-06-2007 12:05 PM

DOST78'İN GÜNLÜĞÜ

Yeniden doğmuş gibiyim,gönlümde huzur var,dün akşam Kuran-ı Kerim dinledim büyük bir huzur duydum,evrensel mesaj adeta ruhuma işledi,Tasavvuf üzerine bir kitap okumaya başladım,nefis terbiyesinden bahsediyor,kişi nefsini çeşitli arzulardan temizledikçe ruhu kuvvet buluyor ve bedende hakimiyeti ruh ele geçiriyor,böylece kişi daimi huzura ulaşıyor

hayalayaz 01-06-2007 12:12 PM

Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ

nefsin terbiyesi...vazgeçmekten bile vazgeçmeye ulaşmak..inşallah hepimize nasip olur...şimdilik.arsızlıktan huysuzluktan,doyumsuzluktan bir kurtulsak,tüm varlığımızı huzurla doldursak,başımızı yastığa koyduğumuzda vicdanımız rahat,derin ve dinlendirici uykulara dalsak...ne geçmişten gelen gölgelerle,nede geleceğin karanlığıyla uğraşmasak....inşallah ..inşallah...inşallah...bu günümüze şükürler olsun..yaradana hamdü senalar olsun..

turgay0101 01-06-2007 10:21 PM

Alıntı:

dost78 Nickli Üyeden Alıntı
Yeniden doğmuş gibiyim,gönlümde huzur var,dün akşam Kuran-ı Kerim dinledim büyük bir huzur duydum,evrensel mesaj adeta ruhuma işledi,Tasavvuf üzerine bir kitap okumaya başladım,nefis terbiyesinden bahsediyor,kişi nefsini çeşitli arzulardan temizledikçe ruhu kuvvet buluyor ve bedende hakimiyeti ruh ele geçiriyor,böylece kişi daimi huzura ulaşıyor

Senin adına sevindim dost insanların kabz ve bast halleri vardır biliyorsun sanırım, kabz sıkıntı içindeki hal bast da senin içinde bulunduğun hal wink77
ama ben şu an da tam kabz halindeyim az önce hayati bir vaka yaşadım gittim çoruh nehrinin kenarına ağladım haykırdım niye yaptığımı pek te bilmeden şu anda bulunduğum bataklıktan çıkış yolu arıyorum bu arada okuduğun kitapların isimlerini bana özelden iletirsen sevinirim dualarınızı bekliyorum selametle...

dost78 16-06-2007 11:49 AM

İnsan aşk ateşinde piştikçe olgunlaşıyor,daha önce çiğ bir hamur iken,faydalı bir besin maddesi olan ekmek haline geliyor,piştikçe pişiyor,değirmen taşı gibi dönüyor,Allah aşkı ile çağlıyor,işte Tasavvuf pişmek demek,süzülmek demek,herşeyin özü demek,daha önce insan ibadetinden feyiz alamazken,daha huzurlu ibadet ediyor,Allah'ın huzurunda olduğunu hissediyor,Peygamber Efendimiz: "Dünyadada bir Cennet var buyuruyor,onu bulanda Cennet arzusu kalmaz,bu Cennet marifetullah'tır"
Bu Cennet gönül Cennetidir,kişi daima Allah'ın huzurundadır,sürekli huzur ve huşu vardır üzerinde,onların birgünü belki diğer insanların 70 yılından daha dolu ve huzurludur,onların vakti bereketlidir,az zamana çok iş sığdırırlar,onlar haramdan ve şüphelilerden sakınırlar,helal lokmaya dikkat ederler,içki satan yerden alışveriş yapmazlar,besmelesiz kesilen Etlerden yemezler,çünkü haram lokma insanın içini tahrip eder ve kötülüğe tahrik eder,bizde huzurun olmayışı lokmaya dikkat etmeyişimizdendir

gulenyuzum 17-06-2007 12:18 AM

alk78 tebrikler dostum senden ogrenicem cok sey var arada sirada bana tassavvuf sohbeti versen cok hosuma gider hismiley

sessiz 02-07-2007 12:13 PM

evet ben de bu tür sohbetlere bayılıyorum
ama cevremde cok kısı yok boyle gozel konusan
dolaysıyla kıtaplardan ogrenıyoruz
acaba bana da ozelden kıtap ısımlerı verebılır mısınız
ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDERIM
...

96

BURCU GELEGEN 08-07-2007 04:26 PM

Eskiden bende okurdum ama heralde o anki ihtiyacına göre kitaplar çevre karşına çıkıyor. Harikasınız

dost78 10-07-2007 10:56 AM

Kitapmı beni okuyor ben mi kitabı okuyorum,daha doğrusu ben artık hiçbirşeyi bilmiyorum,değerli bir taş ancak usta bir kuyumcunun elinde şekillenir,okuyorum,okuyorum ama akıl terazim acaba okuduklarımı nasıl değerlendiriyor,hangi değer yargılarına göre değerlendiriyor,bilemiyorum...

Sevgilerle

dost78 28-07-2007 09:54 AM

Bazen kafamızın karıştığını hissediriz,aslında bu iyiye işarettir,çünkü bu kafamızın çalıştığını gösterir,kafasını çalıştırmayan insanın kafasıda karışmaz,bu dünyada hiç bir iz bırakmadan yaşar ve gider,kafası karışan insan doğruyu bulmaya gebedir,bu düşünce bunalımı beynin doğum sancılarıdır

hayalayaz 28-07-2007 12:07 PM

dost 78
kaç gündür sana teşekkür etmek istiyorum..burada olduğun için, ve yazdığın için..teşekkürler dostum,teşekkürler kardeşim..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:51 AM.