![]() |
DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Yeniden doğmuş gibiyim,gönlümde huzur var,dün akşam Kuran-ı Kerim dinledim büyük bir huzur duydum,evrensel mesaj adeta ruhuma işledi,Tasavvuf üzerine bir kitap okumaya başladım,nefis terbiyesinden bahsediyor,kişi nefsini çeşitli arzulardan temizledikçe ruhu kuvvet buluyor ve bedende hakimiyeti ruh ele geçiriyor,böylece kişi daimi huzura ulaşıyor |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ nefsin terbiyesi...vazgeçmekten bile vazgeçmeye ulaşmak..inşallah hepimize nasip olur...şimdilik.arsızlıktan huysuzluktan,doyumsuzluktan bir kurtulsak,tüm varlığımızı huzurla doldursak,başımızı yastığa koyduğumuzda vicdanımız rahat,derin ve dinlendirici uykulara dalsak...ne geçmişten gelen gölgelerle,nede geleceğin karanlığıyla uğraşmasak....inşallah ..inşallah...inşallah...bu günümüze şükürler olsun..yaradana hamdü senalar olsun.. |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Alıntı:
ama ben şu an da tam kabz halindeyim az önce hayati bir vaka yaşadım gittim çoruh nehrinin kenarına ağladım haykırdım niye yaptığımı pek te bilmeden şu anda bulunduğum bataklıktan çıkış yolu arıyorum bu arada okuduğun kitapların isimlerini bana özelden iletirsen sevinirim dualarınızı bekliyorum selametle... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ İnsan aşk ateşinde piştikçe olgunlaşıyor,daha önce çiğ bir hamur iken,faydalı bir besin maddesi olan ekmek haline geliyor,piştikçe pişiyor,değirmen taşı gibi dönüyor,Allah aşkı ile çağlıyor,işte Tasavvuf pişmek demek,süzülmek demek,herşeyin özü demek,daha önce insan ibadetinden feyiz alamazken,daha huzurlu ibadet ediyor,Allah'ın huzurunda olduğunu hissediyor,Peygamber Efendimiz: "Dünyadada bir Cennet var buyuruyor,onu bulanda Cennet arzusu kalmaz,bu Cennet marifetullah'tır" Bu Cennet gönül Cennetidir,kişi daima Allah'ın huzurundadır,sürekli huzur ve huşu vardır üzerinde,onların birgünü belki diğer insanların 70 yılından daha dolu ve huzurludur,onların vakti bereketlidir,az zamana çok iş sığdırırlar,onlar haramdan ve şüphelilerden sakınırlar,helal lokmaya dikkat ederler,içki satan yerden alışveriş yapmazlar,besmelesiz kesilen Etlerden yemezler,çünkü haram lokma insanın içini tahrip eder ve kötülüğe tahrik eder,bizde huzurun olmayışı lokmaya dikkat etmeyişimizdendir |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ alk78 tebrikler dostum senden ogrenicem cok sey var arada sirada bana tassavvuf sohbeti versen cok hosuma gider hismiley |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ evet ben de bu tür sohbetlere bayılıyorum ama cevremde cok kısı yok boyle gozel konusan dolaysıyla kıtaplardan ogrenıyoruz acaba bana da ozelden kıtap ısımlerı verebılır mısınız ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDERIM ... 96 |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Eskiden bende okurdum ama heralde o anki ihtiyacına göre kitaplar çevre karşına çıkıyor. Harikasınız |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Kitapmı beni okuyor ben mi kitabı okuyorum,daha doğrusu ben artık hiçbirşeyi bilmiyorum,değerli bir taş ancak usta bir kuyumcunun elinde şekillenir,okuyorum,okuyorum ama akıl terazim acaba okuduklarımı nasıl değerlendiriyor,hangi değer yargılarına göre değerlendiriyor,bilemiyorum... Sevgilerle |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Bazen kafamızın karıştığını hissediriz,aslında bu iyiye işarettir,çünkü bu kafamızın çalıştığını gösterir,kafasını çalıştırmayan insanın kafasıda karışmaz,bu dünyada hiç bir iz bırakmadan yaşar ve gider,kafası karışan insan doğruyu bulmaya gebedir,bu düşünce bunalımı beynin doğum sancılarıdır |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ dost 78 kaç gündür sana teşekkür etmek istiyorum..burada olduğun için, ve yazdığın için..teşekkürler dostum,teşekkürler kardeşim.. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:51 AM. |