![]() |
DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Yeniden doğmuş gibiyim,gönlümde huzur var,dün akşam Kuran-ı Kerim dinledim büyük bir huzur duydum,evrensel mesaj adeta ruhuma işledi,Tasavvuf üzerine bir kitap okumaya başladım,nefis terbiyesinden bahsediyor,kişi nefsini çeşitli arzulardan temizledikçe ruhu kuvvet buluyor ve bedende hakimiyeti ruh ele geçiriyor,böylece kişi daimi huzura ulaşıyor |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ nefsin terbiyesi...vazgeçmekten bile vazgeçmeye ulaşmak..inşallah hepimize nasip olur...şimdilik.arsızlıktan huysuzluktan,doyumsuzluktan bir kurtulsak,tüm varlığımızı huzurla doldursak,başımızı yastığa koyduğumuzda vicdanımız rahat,derin ve dinlendirici uykulara dalsak...ne geçmişten gelen gölgelerle,nede geleceğin karanlığıyla uğraşmasak....inşallah ..inşallah...inşallah...bu günümüze şükürler olsun..yaradana hamdü senalar olsun.. |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Alıntı:
ama ben şu an da tam kabz halindeyim az önce hayati bir vaka yaşadım gittim çoruh nehrinin kenarına ağladım haykırdım niye yaptığımı pek te bilmeden şu anda bulunduğum bataklıktan çıkış yolu arıyorum bu arada okuduğun kitapların isimlerini bana özelden iletirsen sevinirim dualarınızı bekliyorum selametle... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ İnsan aşk ateşinde piştikçe olgunlaşıyor,daha önce çiğ bir hamur iken,faydalı bir besin maddesi olan ekmek haline geliyor,piştikçe pişiyor,değirmen taşı gibi dönüyor,Allah aşkı ile çağlıyor,işte Tasavvuf pişmek demek,süzülmek demek,herşeyin özü demek,daha önce insan ibadetinden feyiz alamazken,daha huzurlu ibadet ediyor,Allah'ın huzurunda olduğunu hissediyor,Peygamber Efendimiz: "Dünyadada bir Cennet var buyuruyor,onu bulanda Cennet arzusu kalmaz,bu Cennet marifetullah'tır" Bu Cennet gönül Cennetidir,kişi daima Allah'ın huzurundadır,sürekli huzur ve huşu vardır üzerinde,onların birgünü belki diğer insanların 70 yılından daha dolu ve huzurludur,onların vakti bereketlidir,az zamana çok iş sığdırırlar,onlar haramdan ve şüphelilerden sakınırlar,helal lokmaya dikkat ederler,içki satan yerden alışveriş yapmazlar,besmelesiz kesilen Etlerden yemezler,çünkü haram lokma insanın içini tahrip eder ve kötülüğe tahrik eder,bizde huzurun olmayışı lokmaya dikkat etmeyişimizdendir |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ alk78 tebrikler dostum senden ogrenicem cok sey var arada sirada bana tassavvuf sohbeti versen cok hosuma gider hismiley |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ evet ben de bu tür sohbetlere bayılıyorum ama cevremde cok kısı yok boyle gozel konusan dolaysıyla kıtaplardan ogrenıyoruz acaba bana da ozelden kıtap ısımlerı verebılır mısınız ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDERIM ... 96 |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Eskiden bende okurdum ama heralde o anki ihtiyacına göre kitaplar çevre karşına çıkıyor. Harikasınız |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Kitapmı beni okuyor ben mi kitabı okuyorum,daha doğrusu ben artık hiçbirşeyi bilmiyorum,değerli bir taş ancak usta bir kuyumcunun elinde şekillenir,okuyorum,okuyorum ama akıl terazim acaba okuduklarımı nasıl değerlendiriyor,hangi değer yargılarına göre değerlendiriyor,bilemiyorum... Sevgilerle |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Bazen kafamızın karıştığını hissediriz,aslında bu iyiye işarettir,çünkü bu kafamızın çalıştığını gösterir,kafasını çalıştırmayan insanın kafasıda karışmaz,bu dünyada hiç bir iz bırakmadan yaşar ve gider,kafası karışan insan doğruyu bulmaya gebedir,bu düşünce bunalımı beynin doğum sancılarıdır |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ dost 78 kaç gündür sana teşekkür etmek istiyorum..burada olduğun için, ve yazdığın için..teşekkürler dostum,teşekkürler kardeşim.. |
asıl benim teşekkür etmem lazım,güzel paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum,teşekkürler |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Sevgili dost, Yazılarını beğenerek ve ilgiyle okuyorum ben de teşekkür ediyorum böyle paylaşımlarda bulunduğun için iyi ki varsın siirokul |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Arkadaşlar bundan sonraki yaşamınızda sizlere huzur ve başarı dilerim,hayırlı günler dilerim... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ ben pek anlayamadım bu durumu ama dost78 kendiliğinden üyeliğini iptal etmediyse yani kovulduysa bu duruma üzüldüğümü belirtmek isterim...saygılar sapkal89 |
|
size ve hiçkimseye bir küskünlüğüm asla yok,kendinize iyi bakın sevgilerle... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ insana verilen bir irade var,fakat bu Allah'ın iradesi yanında denize nisbetle bir damla gibidir,şimdi bu damla kalkıp okyanusları ben yarattım derse,ne kadar büyük cehalet olur? Kişi düşüncesiyle neyi yaratabilir? Dünyada ve kainatta olan biten herşeyi acaba bizim düşüncelerimiz mi yönetiyor yoksa Allah mı yönetiyor İnsanlar batıdan ya uzak doğudan gelen eksik kültürlerle yoğruluyor,hiçbir şeyi yaratma gücüne sahip olmayan insan sanki Evreni yaratmış gibi bir konumda görüyor kendini ama bu çok tehlikeli bir konumdur,ben sadece bir dost bir arkadaş olarak bu konudaki çelişkileri sizlerle paylaşıyorum |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ çok güzel ve doğru 25889 |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Dost tebrikler... onayi |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ kesinlikleee, çok güzeeelll, bravo... 25889 sofinin dünyasını yılllaaaar önce okumuştum... hatırladğım kadarıyla... "çocuklar her zaman merak ederler" çocukluğunuzdaki merak duygunu yitirme diyordu.. tavşanın tüyleri.... thumbsanim |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ nickim DOST...iddialı bir söz,bazen soruyorum kendime,ne kadar dostum? Kendimle ne kadar dostum,çevremle ne kadar dostum? Dostum demek kolay... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Bugünde sade birgündü,bu aralar fazla kitap okuyamıyorum,bir an önce eski kitap okuma alışkanlığıma dönmem lazım |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Dost abi senden korkuyorum kahvesmiley sen bir tanesin.sesini duyamadım ama olsun |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ tek kelımeyle harıka dost78 dıyecek laf bulamıyorum partysmiley |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Şu an sitedeki arkadaşlar; radyonuzu açarsanız,sizlere biraz müzik çalmak ve seslenmek istiyorum |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Arkadaşlar şu an radyoda bir meditasyon kasetinden yayınlıyorum |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Teşekkür ederim bu bant kaydını kim yaptı yani ses kime ait öğrenebilir miyim. Birde yayın zamanınızı radyo sohbet köşesine yaparsanız çok sevinirim çok dağılmasın konular. Yayın içinse çok teşekkür ederim |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Seni sevenler seni sen var olduktan sonra sevdi. seni sevenler için önce var olman gerekliydi. yoksa nasıl severlerdi seni? yok olanı kim sever ki? hatırlamaya çalış; bir zamanlar yoktun. sen yoktun, seni sevenler yoktu. sen kendi yokluğunun farkında değildin. Rabbin seni yoklukta buldu. seni yoktan varetti. seni hiç yokken sevdi. seni sevdiği için var etti. başkaları seni var olduğun için sevdi. Rabbin seni şartsız sevdi. seni sevmesi için var olman bile gerekmedi... Senai Demirci |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ O'nunlasın her zaman... bütün internet bağlantılarından daha hızlı,tüm kısa mesajlardan daha doğrudan,tüm plastik kahramanlardan daha gerçek,tüm tv dizilerinden daha dostça.O varken "yalnızlık" sadece bir kelimedir.O'na yakın olduğun oranda yalnız değilsin,O'ndan uzaklığın oranında yalnızsın. sana şefkat eden bir rabbin var;sahipsiz değilsin. O seni ve diğerlerini şefkatle terbiye ediyor. herkesi merhametinin kucağında ağırlıyor. o seni sevdiği için var eyledi. seni severek var eyledi. senin varlığından hoşnut. senin varlığın O'na yük değil. büyük bir ateşten küçük bir çıra tutuşturulsa ateşten ne eksilir? yaşaman O'na ağır gelmez. seni beslemek ve büyütmek O'na zor değildir. senden sadece verdiklerine teşekkür etmeni istiyor. hem böylece sana sonsuzca vereceğini de müjdeliyor. sen ona nankörlük etsen de,üzerinden kudret elini çekmiyor. sen onu unutsan da,sana küsmüyor. sadece hatırlamanı istiyor. bekliyor;sabırla bekliyor. Senai Demirci |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ ... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ blook geçerken bir bakayım dedim dost78'in günlüğüne |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ ... |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Sevgili dost78 size saygım sonsuz inacınıza da ama lütfen, çok kere Atakan arkadaşımız bu konu hakkında gerekli açıklamasını yaptı ve lütfen bu sitede din ve siyaset konularına girmeyin. Bakın islam dini ve ya başka dinler sonuçta bir Allah inancı var buraya Hristiyan olan üyelerimizde girip kendi dinleri hakkında yazma haklarına sahip olmuş olur ve çıkacağı kargaşayı düşünür müsünüz. Benim tüm dinlere SAYGIM OLDUĞU GİBİ bu site dinlerle ilgili değildir. Lütfen sizde bu konuda anlayış gösterin |
|
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ uzun bir aradan sonra dün akşam telkinleri tekrar dinlemeye başladım telkinleri dinledikten sonra gelişmeleri sizlerle paylaşırım,telkinler daha önceden dinlediğimde bende yaklaşık bir haftada etkisini göstermişti |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Merhaba dost,ben de yaklaşık üç haftadır telkinleri teknik ekipman eksikliğinden dinleyemiyorum.İlginç ki kendimi gayet iyi hissediyorum.Bu arada kendi kendime de çalışmalar yapıyorum gerçi..Farkındalık içinde olmaya dikkat ediyorum.Olumlu düşünüp ,asık suratlı yakaladığım zaman kendimi toparlanıyorum.Annemlerden kendi evimize döndüğümüzde ben de telkinlere tekrardan başlayacağım.kendine iyi bak... hismiley |
Ynt: DOST78'İN GÜNLÜĞÜ Senden soruluncaya kadar susman, susturuluncaya kadar konuşmandan daha hayırlıdır. (Hz. Ali) |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:09 PM. |