B
bigokyanus
Guest
25.5 son denemem yoksa daha da uğraşmam![]()
Şimdi çokkkk daha yaklaştın açıklamasını da bekliyorum bilginize... k8908
25.5 son denemem yoksa daha da uğraşmam![]()
Yaa yaklaştın diyosun ama bilmeden açıklamak saçma olmaz mı))
Şöyle ki her gidişte 2 tane alsa birini harcar birinin yarısını da dönerken harcar( yük olmadığı için yarım harcar die düşündüm). Her ikide 0.5 taşır. 98 de 24.5 oluyor. son iki çifte de 1 harcar 1 ekler. 24.5 + 1=25.5 E 0.5 Nereye gitti![]()
Yöntem mantıklı gibi görünse de gidişat yanlış ... Cevabı farklı ve 26 çıkmalı sapkal89
Hadi yaaaa resmen bozuldum çok fena Allahım bu nasıl bir utançMoralim eksilerde yapamayacağımmmm
)
Gaza da getiriyosun ama eksik bişey var. Dönerken daha az harcamalı yoksa biter. İpucu ver ya sinir oldumÜzüldüm yapmayacağına , neyse demek ki merakta etmiyorsun krz67 Ben olsam yerinde mutlaka uğraşır ve sonucu bulurdum ... sapkal89
Gaza da getiriyosun ama eksik bişey var. Dönerken daha az harcamalı yoksa biter. İpucu ver ya sinir oldum))
44 varil benzin götürebilir ... Artık sen de benim sorumu rahatlıkla cevaplayablirsin![]()
eğer ki vahiy yoluyla kamyonun dönüşte %50 daha az yakıt harcadığı dürtüsüne ulaşırsak cevap 1.5 varil 0.5 için ise 1 litre benzin taşınması için 3 litre benzin harcanır dolayısıyla elimizdeki benzinin 0.25 i varış noktasına ulaşır. Cevap kamyon geri dönecekse 25 dönmeyecekse 26 olarak çıkar.
Soruda yük ve benzin sarfiyatıyla ilgili bilgi verilmediğinden sorunun asıl cevabı 1 de değil 0 dır. kamyonun geri dönmeyip son bırakacağını sandığınız varil de kamyonun ilk pozisyonuna dönmesi gerektiği için kaybolur.
Gnr radyo kardeşimizn cevabı: 34 (1 varil taşınması için 2 varil telef olur) 1 varil taşımanın maliyeti 3 varil olacağından 99 varil masrafla 33 varil taşınır son seferde kamyon geri dönerken harcıyacağı varili bulunduğu yere bırakacağından 33+1 34 olur.
100 Varil benzininiz var ve bir de kamyonunuz, Ankara'dan İstanbul'a bu benzini taşımanız gerekiyor. Yalnız bazı kriterler var, Ankara- İstanbul arasında kamyonunuz 1 varil benzin harcıyor ve kasasında da en fazla 1 varil taşıyabiliyor. Benzinin ne kadarını taşıyabilirsiniz?idea3
pardon cevabi gormemisim100 Varil benzininiz var ve bir de kamyonunuz, Ankara'dan İstanbul'a bu benzini taşımanız gerekiyor. Yalnız bazı kriterler var, Ankara- İstanbul arasında kamyonunuz 1 varil benzin harcıyor ve kasasında da en fazla 1 varil taşıyabiliyor. Benzinin ne kadarını taşıyabilirsiniz?idea3
pardon cevabi gormemisim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.