Zeka sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bigokyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

bigokyanus

Guest
100 Varil benzininiz var ve bir de kamyonunuz, Ankara'dan İstanbul'a bu benzini taşımanız gerekiyor. Yalnız bazı kriterler var, Ankara- İstanbul arasında kamyonunuz 1 varil benzin harcıyor ve kasasında da en fazla 1 varil taşıyabiliyor. Benzinin ne kadarını taşıyabilirsiniz?idea3

Hİç birini taşıyamaz :D sadece 50 kez ankaradan istanbula gidip gelir boştan yere. :D

Ankara istanbul gidiş 1 varil
Geliş 1 varil

Götürdüğünü geri gelirken kullanmak zorunda.Yada taşımacılıktan kazandığı parayıda benzine yatırır

Karsız bir cevap sevgili Renac, taşıyabildiği bir miktar var biraz daha düşünmelisin :)

100 varil benzinimiz var ama nerde olduğu söylenmemiş :D Benim 100 varil benzinim zaten İstanbul'da; o yüzden benzinin hepsini taşıyabilirim smil56

Canım benim 100 varil benzinin Ankara'dan İstanbul'a taşınması gerektiği söylenmiş sence benzin nerededir? :))

100 varili büyük bir(1) varile koyarak 99 tanesini taşırız:)

100 varil benzini 100 km ileri götüreceğiz
elimizde bir tanker var
tanker en fazla 2 varil benzin alabiliyor
tanker 100km de 1 varil benzin yakıyor
başlangıçta tankerde benzin yok
tanker üzerine konulduğu varilden benzin yakıyor
bulunduğu yerden 100 km mesafeye en fazla kaç varil benzin götürülebilir
buldum:)
sen bunu cevapla bendde bunu sevgili bigokyanus::

khkh56Cevap yok galibakhkh56

Yalnızca 1 varil benzin tasıyabilir,

Ankara'dan yola cıkan kamyon 1 varil benzini kasasına, 1 varilide yola harcar. İstanbul'dan Ankara'ya dönmek için kasadaki benzini kullandıgını varsayarsak, en son 50.seferinde 2 varil benzin kalır elinde, 1 varili yola 1 varili de İstanbul a bırakılır.

Yalnızca 1 varil benzin tasıyabilir,

Ankara'dan yola cıkan kamyon 1 varil benzini kasasına, 1 varilide yola harcar. İstanbul'dan Ankara'ya dönmek için kasadaki benzini kullandıgını varsayarsak, en son 50.seferinde 2 varil benzin kalır elinde, 1 varili yola 1 varili de İstanbul a bırakılır.
aynen katılyorum superxyson seferde 2 varil taşır, 1 varil harcar geri ankaraya gitmediği için elinde 1 varil kalmıştır.istanbula ancak 1 varil ulaştırabilir.

aynen katılıyorum,son seferde 2 varil taşır 1 varili yolda harcar.1 varili istanbula ulaştırmış olur

100 varil benzini 100 km ileri götüreceğiz
elimizde bir tanker var
tanker en fazla 2 varil benzin alabiliyor
tanker 100km de 1 varil benzin yakıyor
başlangıçta tankerde benzin yok
tanker üzerine konulduğu varilden benzin yakıyor
bulunduğu yerden 100 km mesafeye en fazla kaç varil benzin götürülebilir
buldum:)
sen bunu cevapla bendde bunu sevgili bigokyanus::

44 varil benzin götürebilir ... Artık sen de benim sorumu rahatlıkla cevaplayablirsin :)

pardon yaa hata verdi sandım iki defa yazmışımmutananadam

25.5 son denemem yoksa daha da uğraşmam :P

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri