Zeka+dikkat (!) Testi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gnr

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Zeka+dikkat (!) Testi
Aşağıdaki soruları tam 1 dk. içinde yanıtlamaya çalışın. Bir kağıt kalem alın ve yanıtlarınızı not edin, ve her soruya bir defa bakmaya çalışın oldukça ilginç bir zeka testi... )
*1. Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?
*2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
*3. Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?
*4. 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?
*5. Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?
*6. Sadece bir tek kibritiniz var. İçinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz. Önce hangisini yakarsınız?
*7. Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
*8. 3 elma vardı ikisini aldım. Kaç elmam var?
*9. Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?
10. Hakkari' den hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Şanlıurfa' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Diyarbakır' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Edirne' ye vardığınızda şoförün adı neydi?

10. Hakkari' den hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Şanlıurfa' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Diyarbakır' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Edirne' ye vardığınızda şoförün adı neydi?

pardon?y789hadi ver cvplari sevincli

*1. Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?
Her ayda 28 gün vardır
*2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
1 saat
*3. Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?
1 saat
*4. 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?
25
*5. Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?
9'u hasta da olsa yaşıyor. cevap 9
*6. Sadece bir tek kibritiniz var. İçinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz. Önce hangisini yakarsınız?
Önce kibriti yakarım
*7. Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
Beyaz
*8. 3 elma vardı ikisini aldım. Kaç elmam var?
İki
*9. Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?
Musa değil Nuh almıştır. 2'şer adet alır ( ek bilgi) y789
Şoför benimm. Yani Nilaysevincli
Nasılım???smil56

supersin :D ben daha az bildim sana oranla :p tebrikler ^^

1.* Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır.*
2.* Bir saat.
3.* Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat.*
4.* 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir.*
5.* 9 canlı koyun.*
6.* Kibriti.*
7.* Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzeykutbundadır.*
8.* 2 elma.*
9.* Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi.*
10. Şoför sizdiniz.

Nilay'cım 4. soru dışında hepsi doğru tebrikler :)

Valla 4. sorunun mantığı benim aklıma yatmadı diyeyim. Neyse diğerleri doğru en azından cat56

harikaymış ya eglenceli 3 ve 7 yanlıştı haha:))teşekkürler...

Değerlendirme:

10 doğru: Einstein seviyesi

9 doğru: Toplumla uyuşamayan psikolojik vaka

8 doğru: Mühendis

7 doğru: Üniversite öğrencisi

6 doğru: Lise öğrencisi

5 doğru: İlkokul öğrencisi

4 doğru: ilkokul öğretmeni

3 doğru: lise öğretmeni

2 doğru: Üniversite Profesörü

1 doğru: Vatandaş

0 doğru: Milletvekili ...

Kızmayın ama buda zeka testinin değerlendirmesi y789

Ben öyle olduğuna inannmıyorumm:)
Bi soruyu kıl payı kaçırdın zaten:)dusun2
Bunu ben yapmadımm ama bana kızmaterli345

Çok şirinler yaaa34 çok sevdim y789

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri