Ygs ve Lys sınavına hazırlanan Varmı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ben çok kararsızım meslek lisesinden mezun oldum ama sadece ygs ye girdim meslek yüksek okuluna gitsem mi acaba alan dışı tercih yapmak istiyorum 2 yıllıklar nasıl hangi bölümler iyidir yardım lütfen..

yoksa seneye mi hazırlansam ama tekrar baştan başlamak zor geliyor bana ne yapmalıyım 2 yıllık okuyup dgs ile geçiş mi yapsam 4 yıllığa oda çok uzun sürer off ya napıyım ben arkadaşlar yardım lütfen..

yoksa seneye mi hazırlansam ama tekrar baştan başlamak zor geliyor bana ne yapmalıyım 2 yıllık okuyup dgs ile geçiş mi yapsam 4 yıllığa oda çok uzun sürer off ya napıyım ben arkadaşlar yardım lütfen..

Tekrar ders çalışmanın zor olduğunu düşünüyor ve 2 yıllık tercih yapmayı da çok istemiyorsun anladığım kadarıyla...

Kendini 4-5 yıl sonra nerede görüyorsun ve nerede görmek istersin? Sen bunun cevabını verdiğinde inanıyorum ki tüm soruların cevap bulmuş olacak. Başarılar.....actionsmile

Tekrar ders çalışmanın zor olduğunu düşünüyor ve 2 yıllık tercih yapmayı da çok istemiyorsun anladığım kadarıyla...

Kendini 4-5 yıl sonra nerede görüyorsun ve nerede görmek istersin? Sen bunun cevabını verdiğinde inanıyorum ki tüm soruların cevap bulmuş olacak. Başarılar.....actionsmile
nerede görmek istediğime de karar veremiyorum kiağla2

kardeşim zaten inşaat mühendisi olmak istiyor bizde onu istiyoruz yani..neutrali5

Anlatamadım sanırım şöyle sorayım o zaman en samimi arkadaşın var ve ne yapmak istediğini bilmiyor , 2 yıllık mı yazsın, yoksa seneye tekrar mı hazırlansın...

Not: Dikey geçiş ya da yatay geçiş sandığın kadar kolay değil. Mimari restarosyanda da iş sıkıntısı yaşayabilirsin. Mimarlıkta zor değil bence zevkli bir bölüm severek ve isteyerek yaptıktan sonra hem kolay gelir hem de mutlu yaşarsın.

İstemediği bölümü okumaktansa seneye tekrar hazırlanması en iyisi olur kanaatindeyim . Yani bence sorularının yanıtını buldun gibi...sapkal89
ben bi sene daha çalışmayı aynı konulara sıkıcı buluyorum sorun bu zaten keşke bu sene daha fazla çalışsaydımağla2

ben bi sene daha çalışmayı aynı konulara sıkıcı buluyorum sorun bu zaten keşke bu sene daha fazla çalışsaydımağla2

Keşke ile başlayan cümle anlamsızdır, pişmanlık yok vardır her işte bir hayır.

Neden sıkıcı diye bakıyorsun ki bilmediklerin ve öğrenmediklerin varmış onları öğreneceksin ve kendini geliştireceksin daha ne olsun... Kendine bi süre ver bittikten sonra da çok güzel ve zevk alarak çalışmalara başla ... 1 yıl sıkacaksın ama ömür boyu rahat edeceksin.

Evet, sınav sonuçları pek iyi gelmedi sanırım. Ben de girdim bu sınava. Bugün sonuçlara baktım fakat hiçbir şey anlamadım. Sınav sistemi çok değişmiş. Nasıl anlaşılıyor? Yabancı dilden girdim ben.

Keşke ile başlayan cümle anlamsızdır, pişmanlık yok vardır her işte bir hayır.

Neden sıkıcı diye bakıyorsun ki bilmediklerin ve öğrenmediklerin varmış onları öğreneceksin ve kendini geliştireceksin daha ne olsun... Kendine bi süre ver bittikten sonra da çok güzel ve zevk alarak çalışmalara başla ... 1 yıl sıkacaksın ama ömür boyu rahat edeceksin.
evet bende öyle düşünüyordum ama şimdi karamsarlaşmaya başladım arkadaşlarım gidince ben burada kalıcam ona üzülüyorum aslında:(

evet bende öyle düşünüyordum ama şimdi karamsarlaşmaya başladım arkadaşlarım gidince ben burada kalıcam ona üzülüyorum aslında:(

Bak güzelim şimdi otur ve sakinleş ya da çık biraz dışarı ve kafa dağıt.

Seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben de geçtim geçtiğin yollardan ilk yıl giremedim ya da girmeyi istemedim, 2. yıl bilmeden makina mühendisliği yazdım ve kazandım fakat girdiğim bölüm hakkında hiçbir bilgim yoktu.

Senin yaşadığın üzüntüleri , kaygıları , endişeleri , bilinmezlikleri her şeyi çoğu insan gibi yaşadım. Bir süre sonra bulunduğun duruma adapte olman ve üzüntü halinden kurtulman lazım. Yoksa toparlayıp çok güçlü bir şekilde yola devam edemezsin . Daha çok gençsin ve önünde seni bekleyen çok daha güzel arkadaşlıklar hatta dostluklar olacaktır.

Şunu unutma başına ne geldiyse senin hayrınadır... y789

Bak güzelim şimdi otur ve sakinleş ya da çık biraz dışarı ve kafa dağıt.

Seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben de geçtim geçtiğin yollardan ilk yıl giremedim ya da girmeyi istemedim, 2. yıl bilmeden makina mühendisliği yazdım ve kazandım fakat girdiğim bölüm hakkında hiçbir bilgim yoktu.

Senin yaşadığın üzüntüleri , kaygıları , endişeleri , bilinmezlikleri her şeyi çoğu insan gibi yaşadım. Bir süre sonra bulunduğun duruma adapte olman ve üzüntü halinden kurtulman lazım. Yoksa toparlayıp çok güçlü bir şekilde yola devam edemezsin . Daha çok gençsin ve önünde seni bekleyen çok daha güzel arkadaşlıklar hatta dostluklar olacaktır.

Şunu unutma başına ne geldiyse senin hayrınadır... y789
teşekkür ederim yardımlarınız için çok sağolunactionsmile

teşekkür ederim yardımlarınız için çok sağolunactionsmile

Rica ederim bir notu da iletmek isterim. Ben hep doktor olmak istemiştim ama mühendis oldum işimi sevsem de doktorluk hep bir ukte olarak malesef içimde ve ne zaman hastaneye gidip bi doktor görsem içim burkuluyor .

Demek istediğim istemediğin bir bölümde okuyup istemediğin bir işi yapmaktansa bir yıl daha dişini sıkıp, şartları zorlayıp istediğin bölüme yerleşmen naçizane tavsiyemdir.

Her daim sağlık ve huzurla gülekal emi...sapkal89

Puan sistemi konusnda yardımcı olabilicek birisi var mı aceP?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri