Uykuda Öğrenme Deneyim - 88 Gün -

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lusid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sadece geceleri dinliyordum, gündüz coğrafya çalışmadım. Artık gündüz de çalışacağım ( soruları hızla okuyup geçeceğim ).

ÖSS Coğrafya Deneme Testi aldım. Toplam 380 sayfa. Günde 5-6 sayfa çözersem sınava kadar bitiririm. Sorulara baktım, bazılarını doğru yaptım, bazılarını yanlış. Olsun sınava kadar bir konuyu 36 gece daha dinleyeceğim. Ayrıca bildiğim sorularda ilk seçtiğim şık doğru çıkıyor.

Yöntemi değiştiriyorum. Sınava 72 gün kaldı sanırım. İlk 12 konuyu 36 gün, sonraki 13 konuyu da 36 gün dinleyeceğim. Tüm üniteleri 2 gece de dinlemeyeceğim.

Sizin de bu yöntemi denemeniz için sitedeki telkin mp3 ler gibi seçtiğim müziğin altına 9 ingilizce kelimenin anlamını, okunuşunu ve hikayesini seslendirip kaydedeceğim. Bir kelimeyi seslendirmem en fazla 20 saniyemi alır. Zaten bilinçaltının bilgileri kaydetmesi için yavaş okunacak diye bir kural yok. Kelimeleri tersten bile okusanız bilinçaltı anlıyormuş. Gece yatmadan önce kelimeler okunacak. 8 saat uyursanız bir kelimeyi toplam 160 kere dinlemiş olacaksınız. Öğrenip öğrenmediğinizi ( 160 kere dinleyip öğrenmemek hımm ) anlamak için de test hazırlayacağım. Çünkü gece dinlediğimiz cümleler uyandığımızda aklımıza gelmez ama test çözerken hatırlarız. Bu sistemin başarılı olacağını düşünüyorum. Deneyip başarı oranınızı bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Çok yakında hazır olur. siirokul
Kelimeleri hikayelendirme nedir?

bence bunun yerine 30 dakika çalışsan 3-4 saat dinlemekten daha iyi olur.Sadece fikrimce karışmak gibi olmasın.

Bilinen, klasik ve "garanti" yöntemlerin dışına çıkmak birçok insana mantıksız gelir. Ama deneyerek hiçbir şey kaybetmeyeceğini biliyoruz -zamandan başka-
Ben seni destekliyorum. İnşallah başarırsın... Yolun açık olsun.

deneyimleriniz nasil geciyor sevgili Lusid..

Kendinizi nasil hissediyorsunuz ???

Şu an ne durumdasınız acaba?

merhaba sevgili Lusid deneyim nasil gidiyor???

cözmeye basladigin testlerin varmi???

iyi haberlerini beklemekteyim..

Sınav nasıl geçecek bakalım. :)

umarım sınav iyi geçmiştir..

Coğrafya

6 Doğru
7 Boş
1 Yanlış

Soru bankasındaki testlerin yarısını çözdüm. Hepsini çözseydim bu kadar boş soru bırakmazdım. Ama uykuda öğrenme işe yarıyor gibi, çözdüğünüz sorular çok yabancı gelmiyor.

88 gün kala değil bir yıl önceden bu deneye başlasaydım hepsini doğru yapardım. 88 günlük uykuda dinlemeyle bu kadar arkadaşlar y789

uykuda öğrenme değilde uykuda öğrenmeyi kolaylaştırma gibi. işe yarıyor fakat çalışmakta lazım, armut piş azıma düş yaradılışımızda yok herşey emek istiyor bu dünyada.

3 aylık süre ile daha etkili yöntemlerle görülür sonuçlar alınabilrdi.süreki tekrar etmemize rağmen yani bilinç ile bilinçaltı arasında haberleşme olmasına rağmen çoğu bilgileri unutuyoruz,hatırlamıyoruz.Yani sadece bilinçaltı ile çok geniş konuları öğrenmek çok zer geliyor.En iyisi kodlama çapa atma benzetme ile bilgileri hafızaya atmak

Ben bu şekilde ingiliz gibi ingilizce konuşan birisiyle bir otobüs yolculuğunda tanışmıştım...ingilizcenin i"si yokken..kendini ingilterede doğan biri kadar rahat ingilizce öğrendiğini anlatmıştı..ayrıca sigarayıda bırakmış..hala var öyle kurslar..eskiden korkuluyordu aman bişey olur falan diye..transandantal meditasyon deniyor buna...ama bilinçaltına yerleşen her bilgi düşününce hatırlanmasa o an bile aslında var ve en gerekli yerde hatırlama sağlanıyor... ben isim ezberleyemiyordum hiç..ayıp oluyordu birisiyle tekrar karşılaşınca..bu metodu kendimde denedim...1 yıl görmediğim ve bir kez konuştuğum bir öğretmen arkadaşı geçen gün bir toplantıda gördüm ve "salih hocam nasılsın" dedim..sonra buna kendim bile inanamadım..4 telkinle kızım sınav stresinden kurtuldu..kitap açmadan gidip 100 alıp geliyor son zamanlarda..bu gerçek...özel okulda olduğundan müfredata göre 2 yıl ilerde olmalarına rağmen hiç zorlanma yok..bale yapıyor gitar kursuna gidiyor...süper bir şey bunlar..

Üniversite son sınıftayken tek dersten okulu uzatmıştım.Sınav yaklaştıkça stresten uyuyamıyordum geceleri.Bende derste zorlandığım konuları kaydedip gece dinlemeye karar verdim uyuyamıyorum bari dinleyeyim diye.Sınav akşamıda dinledim.Dersi geçtim ama bu uygulama ne kadar etkili oldu bilmiyorum.

bu yolların farklı yöntemleri vardır,örneğin herhangi bir ingilizce tv kanalını (CNN,BLOOMBERG,CNBCE,BBC WORLD vs) gece açıp,kulaklığımızı tv ye takalım ve normal bir ses düzeyiyle gece sabaha kadar bu kanalları 3 ay veya 6 ay gibi kafayı takmadan sadece dinleyin ve bu arada ingilizce kitapları doğru yanlış demeden serbest bir şekilde okuyalım ve altyazı desteksiz filmleri kafaya takmadan dinleyelim bakalım ne gibi değişiklikler olacak!... bunu amerika'ya tek kelime ingilizce bilmeden greencard la giden birinin uyguladığı deneyimdir ve müthiş bir şekilde kendi bile FARKINA VARMADAN ingilizceyi nasıl öğrendiğine şaşırmıştır...şimdiden bu kadar,saygılar....

Coğrafya

6 Doğru
7 Boş
1 Yanlış

Soru bankasındaki testlerin yarısını çözdüm. Hepsini çözseydim bu kadar boş soru bırakmazdım. Ama uykuda öğrenme işe yarıyor gibi, çözdüğünüz sorular çok yabancı gelmiyor.

88 gün kala değil bir yıl önceden bu deneye başlasaydım hepsini doğru yapardım. 88 günlük uykuda dinlemeyle bu kadar arkadaşlar y789

deneyine saygı duyuyorum ama 6 doğrunun gece bir şeyler dinlemeyle alakası olduğunu sanmıyorum .. bende girdim sınava .. ben hiç coğrafyanın yüzüne bakmadım hep lys çalıtım .. benim 7 doğrum var .. zaten 5-6 tanesi yorum 1-2 tanesi genel kültür ..

herkese coğrafyadan 6 soru yapar.... bir de bir yıl boyunca dinlemek bana çok ilginç geliyor... zatne otursan... 1 ayda tüm coğrafyayı bitirirsin... bütün soruları çözersin... benim düşüncem bu

Sevgili Lusid,

deneyinin sonucunu merak ediyordum hep.

kendine olan güvenin ve deneyine olan bagligindan dolayi seni tebrik ediyorum.

hic birsey kolay degil ve sen farkli olani denemeyi sectin ve hicte yanlis etmedin. her zaman

kendini dinlemen ve iyi kararlar vermen dilegi ile..

bolca basari ve bolca bilgi senin olsun
O0

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri