Suyun Altında Nefes Almak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Neptün1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben daha suyun altında gözümü bile açamıyorum.nefes almak sigrt56 düşünemiyorum...

güzel soru ilginç bir konu...
sınırlarımızı kendimiz belirleriz demek istemiş arkadaş
kendi bilincimizin dışına çıkabilirsek neden suyun altında nefes almayalım veya neden oksijene ihtiyaç duyalım? suyun altında nefes almadan durabilen biri suyun üstünde de nefes almadan yaşayabilir anlamı çıkmıyor mu bundan?

o halde ilk sorulması gereken insan kendi bilinç sınırlarını nasıl aşar?

inanarak veya inat ederek bu sınırlar bence aşılamaz, çünkü inanç bilincin bir ögesidir ve inanç doğrultusunda yapılan herşey insanın kendi bilinci dahilinde yapılır. bir şeye inanırsan, inandığın şeyle ilgili kendine başka bir sınır oluşturursun ama bunun farkına bile varamazsın.
elmanın yuvarlak ve kırmızı olduğuna inanan bizler, elmanın üçgen şeklinde ve mavi olacağı düşüncesine kapılarımızı kapatmış olmuyor muyuz?

kendi bilincimizin dışına çıkabilirsek neden suyun altında nefes almayalım veya neden oksijene ihtiyaç duyalım? suyun altında nefes almadan durabilen biri suyun üstünde de nefes almadan yaşayabilir anlamı çıkmıyor mu bundan?

inanarak veya inat ederek bu sınırlar bence aşılamaz, çünkü inanç bilincin bir ögesidir ve inanç doğrultusunda yapılan herşey insanın kendi bilinci dahilinde yapılır. bir şeye inanırsan, inandığın şeyle ilgili kendine başka bir sınır oluşturursun ama bunun farkına bile varamazsın.
elmanın yuvarlak ve kırmızı olduğuna inanan bizler, elmanın üçgen şeklinde ve mavi olacağı düşüncesine kapılarımızı kapatmış olmuyor muyuz?
Güzel açıklamışsın. Artık fulun ikna olmuştur. De mi fuluncum? İkna olmadıysan yazın bana çay içmeye gel. Gelmişken seni güzel bir plaja götürcem ve başını denize sokup 15 dk bekleticem. Yaza kadar telkin mi dinlersin bilinçaltınıla mı oynarsın, sınırlarını mı aşarsın naparsan yap yoksa boğulursungirlhaha Ama senin gibi tatlı bir kıza kıyamam. blissy
Sevgiler...

nasıl yaptığını bilmiyorum ama su altında 17 dk kalan birisini biliyorum her şeyi başarabilir insanoğlu
İşte bu oluyorsa o da olur diye düşünüyorum.

Merhaba teoman_ burda da sınırlarımızı belirliyoruz. Her ikisi de olmuyor mu yani? illa birine sahip olabilmek için diğer ihtimali yok mu saymamız gerekiyor? aynı anda birden fazla olasılığı göz önünde bulundurup bunların hepsine birden sahip olamaz mıyız?

Güzel açıklamışsın. Artık fulun ikna olmuştur. De mi fuluncum? İkna olmadıysan yazın bana çay içmeye gel. Gelmişken seni güzel bir plaja götürcem ve başını denize sokup 15 dk bekleticem. Yaza kadar telkin mi dinlersin bilinçaltınıla mı oynarsın, sınırlarını mı aşarsın naparsan yap yoksa boğulursungirlhaha Ama senin gibi tatlı bir kıza kıyamam. blissy
Sevgiler...
:) böyle bir cevabın geliceğini biliyordum. tamam 15 dk beklerim sorun değil nefes alamasam da.

Güzel açıklamışsın. Artık fulun ikna olmuştur.

fulun'u veya seni ikna etmek gibi bir niyetim yoktu işin aslı :)
tam tersi yukardaki yorumuma eleştiri beklemekteydim,
ben, inanarak bilinç sınırlarını aşamayız iddiasında bulundum. bu iddia benim, inanarak bilinç sınırlarını aşamayacağım inancına dayanıyordu.
o halde ben, inanarak bilinç sınırlarını aşamayız diyerek, inanarak bilinç sınırlarını aşma ihtimalini kapı dışına bırakmış oluyordum...
falan filan... :)

fulun'u veya seni ikna etmek gibi bir niyetim yoktu işin aslı :)
tam tersi yukardaki yorumuma eleştiri beklemekteydim,
ben, inanarak bilinç sınırlarını aşamayız iddiasında bulundum. bu iddia benim, inanarak bilinç sınırlarını aşamayacağım inancına dayanıyordu.
o halde ben, inanarak bilinç sınırlarını aşamayız diyerek, inanarak bilinç sınırlarını aşma ihtimalini kapı dışına bırakmış oluyordum...
falan filan... :)

anladım. bana kalırsa inanarak bilinci esnetebiliriz.

anladım. bana kalırsa inanarak bilinci esnetebiliriz.

tam mesaj yazmaktaydım bu mesajını görünce vazgeçtim :)

bu konudaki önerilerin nedir? en azından inanmak istediğimiz halde insanlığın zihnindeki duvarları yıkabilmek için bir fikrin var mı?
insanoğlunun suyun altında nefes alamayacağı düşüncesi çok güçlü bir yasadır. bu yasayı kırmaya çalışmanın sonunda ölmek ihtimali de var :)
sadece inanarak, suya dalma cesaretini gösterebilir miyiz? yoksa bizim ihtiyacımız olan inancın ötesinde bir şeyler mi?

böyle bir şeyin oalcağını sanmıyorum.eğer olacak olursa bilenin paylaşacğını sanmıyorum:)

öncelikle iyi geceler diorum ve yeni üyeyim öyle işde.. bnde neptün'e katılıorum sonuçta insan inandığı sürece yapamayacağı sey yoktur belkide sizi yanlıs anlamısımdır ama su gerçekde var ki Bir İnsanın yapamayacağı şey yoktur .. harbiden yok gibi bişey bu

evet çok hoş bir fikir ben serbest dalışa meraklı birisi olarak hop diye atladım konuya (başlığı görünce mecazi bir anlam var diye öngördüm ama atladım). Şimdi su içerisinde nefes almak tabi uç bir nokta ama aynı zamanda bilinç altımızı kandırarak bunu yapmak, bunu gerçekleştirmek için tek yol sanırım. Ama ne yapılabilir, suda nefesimizi daha uzun süre tutmak için, daha rahat tutmak için bilinçli olarak yapacağımız egzersizler dışında bilinçaltımızı da bu konuda " Su içerisinde çok sakinim, suyla müthiş bir uyum içerisindeyim, daldığımda doğal olarak, kolaylıkla kaslarım rahatlıyor ve gevşiyor" gibi telkinler kullanılabilir. Ayrıca serbest dalıcıların mutlaka yoga, meditasyon tarzı şeyler yaptıklarını da biliyoruz

Bebekler anne karnında su içinde değilmi ? yanlış mı biliyorum ben :)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri