SPIRITUEL UYANIS
Ellen L.Montgomery
GIRIS
... Son zamanlarda, arkadaşlarımın, öğrencilerimin ve müşterilerimin çoğu, çok sayıda ve çeşitli degisimler, garip hisler ve fiziksel duyumlar deneyimlediklerini bildirdiler. Kendim de arkadaşlariminkine uyan bir çok sekilde hayatimin olagan olmayan periyodundan geçmekteyim. Önce, bana olmakta olan şeyi orta yas krizi ve/veya menopoz olarak etiketlendirdim. Ancak benzer durumlari erkeklerde ve tüm yas gruplarinda da gözlemeye basladim. Bu noktada notlarimi digerlerininki ile karsilastirdim ve bu konu ile ilgili biraz arastirma yaptim. Asagidakiler bulduklarimin bir derlemesidir. Bunlarin çogu bazilarina garip görünebilir ama bu durumlarin tüm dünyadan fiziksel olarak saglikli, zihinsel ve duygusal olarak saglikli yetiskinler arasinda olduguna sizi temin ederim.
Bir uyari notu: Hiç kimseye profesyonel dikkat gerektiren büyük fiziksel veya duygusal durumlara aldirmamalarini tavsiye etmiyorum. Ancak bu liste herhangi bir sekilde bu semptomlardan sikayetçi olanlara yardimci olabilir. Belirtilerin çogu için verilen tavsiyeler de degisik kaynaklardan toplandi ve benim kisisel deneyimimi yansitmayabilir. Eger bu faydali ise, iyi. Eger degilse, bunlara aldirmayin. Hepimiz kendi spiritüel gelisimimizi kendi eşsiz yolumuz ile deneyimliyoruz. Bazilarimiz için degisimler yavas oluyor; digerleri için bir seri olay ani büyümeyi/gelismeyi tetikleyebilir. Hepimiz ayni belirtileri veya degisimleri paylasmiyoruz. Ve tabi ki, kendi spiritüel inançlarimiza sahibiz. Hepimiz kar taneleri gibi farkliyiz, ancak ortak bir özü ve genel şekli paylasiyoruz. Bu bilginin bir kismi sizinle rezonansa girmeyebilir. Diger kavramlar sizin için rahatsiz edici olabilir. Her birimiz yeni bilgiyi incelemeliyiz ve kendimiz için neyin dogru oldugunu ve bize neyin hizmet etmeyecegini ayirdetmeliyiz. Bu listeyi okurken bunu kendiniz için yapmanizi istiyorum. Kendi yorumlarinizdan siz sorumlusunuz. (Her konu ile ilgili inançlariniz ve düsünceleriniz sizin kendi sorununuzdur.)