sosyal fobikim:( yardım bekler hale geldim:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan csm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

csm

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, ben üniversiteden çiçeği burnunda mezun olmuş biriyim. Ve hep ertelediğim, kendi kendime çözerim dediğim, bazen de "yapım bu napıyım" deyip kabullendiğim sorunum ben farketmeden şişmiş, şişmiş içime oturmuş, ruhumu paramparça etmiş, şen kahkahalarımı götürmüş, hayat amacımı yalayıp yutmuş, ......r düşüncesi beynime gelir olmuş, güven desen siliniiiip gitmiş...
geriye kalanı ben de tanıyamıyorum...
Biliyorum , çok dolandırarak anlatıyorum herşeyi, her zamanki gibi..
Ben artık yaşamak istemiyorum, ya şa ya mı yo rum... Bu hayatı yaşamayı beceremiyorum, kendimi değersiz hissediyorum...
nedeni ise aptalca düşüncelerim, hayattan koptum, korkuyorum artık herşeyden, herkes hayata atlırken ben hayattan kopuyorum...
İşe girmekten ödüm kopuyor, hep bir hata yapıp insanların önünde rezil olma korkusu yaşıyorum..
Bankaya bile gidemiyorum, herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum, tamamen kontrollü hareket ediyorum, hatasız imajıma bişey olmasın diye...
Üstüne üstlük neyime güvendiysem yüksek lisansa kabul edildim ve de derslere hoca olarak girmem ve de bölümden sorumlu olmam istendi...
Bingo....
İnanın başkaları için süper görünen bi fırsatken bana mezara girmek gibi geliyor... Gitmektense ölürüm der hale geldim...
Hani derler ya ölesiye korkmak diye...
Artık kendimi tanıyamıyorum
Doktora bir kez gittim ve de hemen ilaç verdi, konuşmuyor bile benimle, buradaki uzmanın yeterli olduğunu düşünmüyorum ,ayrıca çok çok zayıf biriyim, 44 kilo civarındayım ve kolit rahatsızlığım var, bu yüzden verilen ilaç bende uykusuzluk ve kilo kaybına sebep oldu,sersemletti günüm yatarak geçti ben de kendim yenerim diye düşündüm, bıraktım ama yenemedim...
Tabi ki karar benim ancak sağlıklı düşünemiyorum şu an
Ve hiç tanımadığım sizlere danışıyorum
sizce bir müddet tedavi görüp yavaş yavaş aktivitelerimi arttırarak bir müddet memleketimde mi kalayım yükseği dondurup yoksa dan diye o ortama mı atlayayım ,çok çok korkuyorum arkadaşlar,hafife almdığımdan fenaymışım anlayacağınız...
Önerilerinizi bekliyorum
Ama pazartessi mutlaka psikoloğa gideceğim...
Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim
Allah kimseye bu rahatsızlığı vermesin...
Gerçekten süründürüyor...
Tüm rahat yaşam sizlerin olsun
Ve de inşallah benim...

mezuniyetin hayırlı olsun bende senin gibi yeni mezunum bence okulda ders verme fikri çok güzel bunun tadını çıkarmalısın psikoloğa gitme fikrin güzel seni rahatlatacaktır onun dışında forumdaki ego- güven güçlendirici sosyallik artırıcı sosyal fobi ve topluluk önünde konuşma telkinlerini bi sıraya koyup dinlemeni önerebilirim bunun yanı sıra bazı suçluluk duygularını hafifletmen için listene suçluluk telkinini de ekleyebilirsin

Ah CSM, yazdıklarını okurken nasıl da kendimi buldum. Ben de seninle aynı durumdayım. Önceleri son derece kendime güvenli, hatta bu güveni dışa yansıttığımdan ötürü ukala diye tanımlanırken, kaplan görünümlü kedi yavrusuna dönüverdim!
Devlet memuruyum, işimde de çok başarılıyım. Önceleri biraz sıkılganlığım vardı, çok fazla diyalog kurmazdım insanlarla. Fazla kişiyle muhatap olmuyorum, seçiciyim diye kandırırdım kendimi. Meğerse benim hayatımı mahvedecek bu sıkıntının filizlerini suluyormuşum! Bu günlerde bana önemli bir birimin müdürlüğü verilmek üzere, birkaç ay öncesine kadar sabırsızlıktan ölürdüm alabilmek için. Ama bugün, bu süreç uzadıkça uzasın diye dua eder oldum.
İnsanların karşısına çıkıp eğitim vermek, birşeyler anlatmak, hem de bütün gözler benim üzerimdeyken! Aman Allahım!
Hadi şaşırırsam, hadi söyleyeceklerimi unutursam ve insanlar benim arkamdan gülerse!
Hadi daha konuşmaya başlarken son zamanlarda sıkça olduğu gibi nefes alışverişim düzensizleşip, heyecen içinde tek kelime bile etmeden nefes almaya çalışırken nasıl kaçarım ben oradan?
Bazen tanımadığım insanlarla göz temasım uzarsa dahi içim daralmaya, çarpıntım olmaya başlıyor.
Yani işin en kötüsü; yukarıda da belirttiğim gibi, insanlar benim dışıma bakıp o kaplana saygı duyarlarken, ben içimdeki kediciği saklamak için çırpınıyorum.
Tek korkum, hadi dışarı çıkarsa?
Şimdi bu telkin müziklerini deneyeceğim. Umarım işe yarar.
Hepimize kolay gelsin...

Hoşgeldiniz..
Bahsettiğiniz konularda telkinlerin büyük faydasını göreceksiniz.
Suçluluk,ego,sosyallik,topluluk konuşma,koruma kalkanı olarak bir liste yapiniz.
Kisa sürede etkilerini görürsünüz..

maalesef sosyal fobinin ne demek olduğunu biliyorum.çünkü şu anda bende yaşıyorum.bir insanın gözünün içine bakamamak bakınca gözlerinin yanmaya başlaması,kalabalık diye otobüse bile binememek ,hatta otobüse durakta ineceğim diyememek,mutsuz olmak,çevrendeki herkesin senin hakkında konuştuğunu düşünmek...Bence sosyal fobideki en önemli şey şu "Başkaları ne der?" sorusu.Çünkü istediğin hiçbirşeyi o yüzden yapamazsın.Sitede onla ilgili bir telkin var başkalarının düşüncelerini önemsememek için bence onu mutlaka listene kat

Allah şifa versin iyileşeceğine inan korkularının üzerine git onlarla yüzleş başaracağına eminim aşırı olmasa da bende de sosyalleşememe sorunu var ego ,suçluluk mp3lerini dinliyorum kendimi mutlu hissetmeye başladım her karanlık gün aydınlığa çıkar unutma

bize dünyada yasama firsati veren rabbim bunlari yasamamiz icinmi firsati verdi
halbuki allah katinda herkes esit ne dersiniz?

bu dünya imtihan dünyası kimimiz sağlıkla kimimiz hastalıkla imtihan olyoruz Allahtan ümidini kesme Ümidini yitirirsen yarı ölü olursun

arkadaşlar eğer çocuğunuz varsa onu toplum içinde eleştirmeyin söylediklerine değer verin babam dediğim dedik bir insan hala öyle beni ve kardeşlerimi toplum içinde eleştiren biriydi bendeki çekingenliğin sebebi bu olabilir unutmayın çekingenlik öğrenilmiş bir davranış bunu değiştirmek lazım

evet size katılıyorum. çekingen olmak herseyden kopuk,umutsuz ve karamsar bi insan yapıyor malesef. bende mp3 leri dinlemeye basladım en kısa zamanda da faydasını göreceğime inanıyorum ve değişiklikleri hissetmeye basladım bile. ALLAH sizden razı olsun Atakan Bey.

maalesef sosyal fobinin ne demek olduğunu biliyorum.çünkü şu anda bende yaşıyorum.bir insanın gözünün içine bakamamak bakınca gözlerinin yanmaya başlaması,kalabalık diye otobüse bile binememek ,hatta otobüse durakta ineceğim diyememek,mutsuz olmak,çevrendeki herkesin senin hakkında konuştuğunu düşünmek...Bence sosyal fobideki en önemli şey şu "Başkaları ne der?" sorusu.Çünkü istediğin hiçbirşeyi o yüzden yapamazsın.Sitede onla ilgili bir telkin var başkalarının düşüncelerini önemsememek için bence onu mutlaka listene kat

senarist seni çok iyi anlıyorum. aynı sorunlar bende de var. Sanki beni anlatmışsın yazında.

Mp3leri dinleme başlayalı 1,5 ay oldu ve inanın göz temasında artık daha rahatım.

sosyal fobi (sf) mücadele edilmesi gereken ruhsal veya sinirsel bir hastalık değildir. yemek yemek ve su içmek gibi yaşamın belli dönemlerinde beynimize girmiş ve tamamen kendi hayal gücümüzün ürettiği düşünce örgüsü, davranış biçimi ve savunma mekanizmasıdır. neden ve nasıl ortaya çıktı neden bazı insanlar sf oldu hiç bilmiyorum ama bu dvranış kalıbını kendi lehimize çevirmenin bazı yollrı var.

sosyal fobinin temelinde insanın kendini sevememesi yatar. özsevginin olmayışı kişinin özellikle toplum içerisinde yaptığı en ufak bir hatada bile kendi varlığını suçlaması şeklinde bilince yansır.

hatalarını kusurlarını sevmeye ve kabul etmeye çalışarak işe başlayabilirsin. özellikle de toplum içinde yapacağın hataları.
bunları öylece kabul etmen mükemmelik takıntısının önüne geçme konusunda önemli bir adım olacaktır. falan filan...
bu sayede ''hata yapmamalıyım'' diyerek kendi kendimize vurduğumuz mührü kırmanın bir yolu bulunmuş oluyor.

buna tağmen mutlaka yeri gelecek hata yapıcaksın. ikinci bölüme geçiyoruz o halde. hata yaptığın için kendini suçlamayacağın bölüme.
''bu hareket hatalıydı ama ben yaptım, iyiki de yaptım.'' demekle
''ulen teoman o kadar kişinin içinde beni rezil ettin salak'' demek arasında binlerce fark var.
ben ilk cümleyi kurmayı tercih ediyorum :)

kusurlu bir hareketinden sonra kendine gönderebileceğin her olumlu mesaj zamanla alışkanlığa dönüşecek.
birbirinin tezatı olan alışkanlıklar insanda bir süre ikileme yol açar. eski alışkanlıkları unutup yerlerine yenilerini inşa etmek zor olacaktır ama mutlaka gerçekleşiecektir.

kendine zaman tanı ve kendine işkence etmekten vazgeç...

sadece hata yapmayla ilgili uzun bir yazı oldu ama bunları yazmam gerekiyordu. zaman zaman sf vari duygular içersine giren biri olarak ortak yönlerimiz olduğunu düşündüğm için yazdım. bu tavsiyeler hem sana hem kendimeydi...

Merhaba arkadaşlar, Hoşgeldiniz. Sitemizde Çeşitli Konular Hakkında Birçok Telkinli Mp3 mevcut. Bu mp3'lerin Yardımcı Olacağı Kanısındayım. Güzel Haberlerinizi En Kısa Zamanda Duymak Dileklerimle.
Mutlu Paylaşımlar Diliyorum.
sapkal89

bende otobüste iniceğim yeri söyleyemezdim,artık rahatım o konuda ama daha rahat olmadığım bi çok konu var,hepimiz atlatırız inşallah

arkadaşlar eğer çocuğunuz varsa onu toplum içinde eleştirmeyin söylediklerine değer verin babam dediğim dedik bir insan hala öyle beni ve kardeşlerimi toplum içinde eleştiren biriydi bendeki çekingenliğin sebebi bu olabilir unutmayın çekingenlik öğrenilmiş bir davranış bunu değiştirmek lazım

sf liler çocukken aşağı yukarı aynı davranışlara maruz kalmışlar bende dahil.anne baba filan etken rol oynamışlar

Selamlar :)
Elastikiyetin belli bir mukavemeti var. :)
Elinize bir lastik ip alın ve yavaş yavaş gerin :) gerin,gerin.
:) Koptu mu !? :)
Şimdi tekrar yeni bir lastik ip alın ve gerin,gerin :) şimdi bırakın.
Tekrar eski haline geri döndü :)
Bizler işte bu lastik ip gibi grilip gerilip ya tekrar eski halimize geri döneriz ya da koparız işlev göremez hale geliriz.
Halbuki Elastikiyet :Esneklik ,Mukavemet,Uyum ve Hareket genişliği özelliğine sahip avantajlı bir niteliktir.
Bu avantajlı durumu kullanmayı öğrenene kadar ya bizi gererler -geriliriz ya da kopar -koparılır sil baştan yeniden başlarız.

İçinde bulunduğunuz durumu inceleyin ve Kimin Yargılarına , Doğrularına Göre Yaşadığınızı tespit edin.Bu içinde bulunduğunuz durum :iş,mevkii,ortam,topluluk ,meslek......sizin ÖZGÜN seçiminiz mi?!.
Hiçkimse Aynı değil,Herbirimiz Özgün Varlıklarız.Dolayısıyla Herbirimizin Gerçekliği Yaşama ve Algılama biçimi farklı.Doğrularımız farklı Çeşitliliğe sahip.
Her bir deneyim 'ortamına-zamanına-kişiselliğe'göre farklıdır.Bu yüzden geçmiş deneyimleri dinlemek ve takdir etmek güzeldir fakat onu olduğu gibi Kopyalayamayız.Çünkü zaman-mekan-kişi Değişiklik gösterir.
'Her bir SANATESERİ ' değerini ÖZGÜNLÜĞÜNDEN -FARKLILIĞINDAN ve TEK olmasından dolayı kazanır.
Özgünlük :Özgürlük

Herbirimiz Kendimizi, Bir Sanatçının elindeki malzemeyi özgün bir esere dönüştürmesi gibi ,eşsiz bir güzelliğe ve mutluluğa dönüştürebiliriz.

Öncelikle gün içerisinde bir kere olsun kendi istediğiniz bir şey YAPIN-ALIN-SÖYLEYİN veya sadece DÜŞÜNÜN.:)
Ve bunu hergün çoğaltın .Göreceksiniz ki hergün biraz daha fazla istediğiniz şeylerle karşılaşmaya ve fırsatlarla dolmaya başlarsınız.
Önceleri bilinçli seçimlerle yapın sonraları göreceksiniz ki doğal olarak karşılaşıyorsunuz.
Vede en önemlisi her isteğinizin gerçekleşmesi sonucunda kendinizi tebrik edin,kutlayın ,teşekkür edin.:)

değişmeyi bekleme
git üstüne üstüne
........................
oyuncular tanıyorum, telefonla konuşma korkusu var, çoğu sahne korkusu yaşıyor.
sordum onlara heyecanlanıyor musunuz? onlar bile mi?
evet.
onlar bile korkuyor.
tiyatro kuramında uzman bir hoca şöyle demişti:
korkmarktan korkmayın.
amatör tiyatro guruplarında sosyal fobini yenebileceğini düşünüyorum. varsa çevrende bu fırsatı değerlendir.
ve unutmayalım ki yiğitler ve cesurlar korkmayanlar değil,
korkusunun üstüne gidebilenlerdir.
geçmiş olsun.

TÜM İYİ DİLEKLERİNİZ, DESTEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR...
O KADAR ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ Kİ HAYATIMDA... BAZEN BİR TOKMAK YEMEK GEREKİRMİŞ KAFAYA ŞÖYLE KALLAVİSİNDEN, TÜM ZERRELERİNİ DAĞITAN... TOZ BULUTUNA DÖNÜŞÜRMÜŞ İNSAN, UÇUŞAN PARÇALARININ ARDINDAN ÖYLECE BAKARMIŞ... AMA HER ŞEYİN BİR SEBEBİ VARMIŞ... GİDENLER YER AÇMAK İÇİN GİDERMİŞ ASIL OLMASI GEREKEN, DOĞRU PARÇALARA... İŞTE BAZEN ALLAH, KIYMETİNİ BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ ALIVERİYOR ELİMİZDEN, UMUT GİBİ... UMUT; EN DEĞERLİ KATIKMIŞ HAYAT DENEN SERÜVENDE... OLMAZSA OLMAZINMIŞ...
EVET. DAĞILDIM, UÇUŞTUM, DÜŞTÜM, AĞLADIM, DÜŞÜNDÜM, ÇOK DÜŞÜNDÜM VE UYANDIM, UYANDIRILDIM...
"KIYMET BİLEN" OLMAM İÇİNMİŞ İÇE DOĞAN O GİRİFT SIKINTILAR...
"BİLİYORUM" ŞİMDİ, HİÇ OLMADIĞI KADAR SIKI TUTUYORUM UMUT YÜKLÜ İPLERİMİ...
ARTIK ÖRENCİLERİNİ "KARDEŞ"LERİ KADAR SEVEN, SUNUMDAN SUNUMA KOŞTURAN BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM :)
MÜKEMMELLİYETÇİ DEĞİLİM ARTIK, İNSAN NİSYANDAN GELİR, HATAYA MEYİLLİDİR, HATA YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜ TANIDIM KENDİME ARTIK...:)
GARİPTİR, RAHAT OLDUKÇA DAHA AZ HATA YAPAR OLDUM :)
SIR BURADAYMIŞ MEĞER... :)TOPLUM ÖNÜNE ÇIKMAK, DERS ANLATMAK, GICIKLIĞINA SORULAN SORULARA KARŞI İNSANÜSTÜ ÇABAYLA KIVIRMAK :) NE KADAR DA ZEVKLİ ARTIK...
AAA HALA HEYECANLANIRIM AMA ÇAKTIRMAMM :)
BİRAZ DAHA KALDI ÇEKİNCEMELERİM İNSANOĞLUNA KARŞI, FITRATIMA İŞLEMİŞ SANKİ AMA, DOZUNDAYIM ŞİMDİ, "EDEP" MAKAMINDA OLMALI, FAZLASI ZARAR, ÖĞRENDİM :)
İŞTE BÖYLE DOSTLAR, HER ŞEY İNSAN İÇİN...
BİZİ YARATANIN GÖZÜNDE BİZLER EŞŞİZSEK, BİTANEYSEK; EGOYU ŞİŞİRMEDEN DE KENDİNİ SEVEBİLİRMİŞ İNSAN, SEVMELİYMİŞ ÇÜNKÜ RABBİ ONU HEEEP SEVİYORMUŞ... :)
DA KUL BAZEN DÜŞÜYORMUŞ :)
KULUNU KALDIRAN YİNE OYMUŞ...:)
MUSMUTLU, UMUT DOLU, ŞÜKÜR ESANSLI, DUA DESENLİ, RENGARENK GÜNLER HEPİNİZİN OLSUN...
TEŞEKKÜRLER, VARLIĞINIZ YETER s456

Csm sosyal fobini yenmene çok sevindim. bendede var. ama ben üstüne gidiyorum. bende bir öğretmen adayıyım. yüksek lisansta sunum yapmam gerekiyor. ilkinde kendimi baya telkin etmiştim. sonra çıktım güzelce anlattım. hocadanda güzel bir geribildirim aldım. bu beni olumlu yönde etkiledi tabiki. zaten derstede hoca bize anlattı duyguların en güçlülerinden biri korkuymuş. ve toplum içinde konuşma korkusu insanlarda, ölüm korkusundan bile daha fazla ve şiddetliymiş. O yüzden üzerine gitmek, ve kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek önemli gerçekten. ben bu cuma gene sunum yapıcam bakalım bu sefer nasıl olucak? :)

TÜM İYİ DİLEKLERİNİZ, DESTEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR...
O KADAR ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ Kİ HAYATIMDA... BAZEN BİR TOKMAK YEMEK GEREKİRMİŞ KAFAYA ŞÖYLE KALLAVİSİNDEN, TÜM ZERRELERİNİ DAĞITAN... TOZ BULUTUNA DÖNÜŞÜRMÜŞ İNSAN, UÇUŞAN PARÇALARININ ARDINDAN ÖYLECE BAKARMIŞ... AMA HER ŞEYİN BİR SEBEBİ VARMIŞ... GİDENLER YER AÇMAK İÇİN GİDERMİŞ ASIL OLMASI GEREKEN, DOĞRU PARÇALARA... İŞTE BAZEN ALLAH, KIYMETİNİ BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ ALIVERİYOR ELİMİZDEN, UMUT GİBİ... UMUT; EN DEĞERLİ KATIKMIŞ HAYAT DENEN SERÜVENDE... OLMAZSA OLMAZINMIŞ...
EVET. DAĞILDIM, UÇUŞTUM, DÜŞTÜM, AĞLADIM, DÜŞÜNDÜM, ÇOK DÜŞÜNDÜM VE UYANDIM, UYANDIRILDIM...
"KIYMET BİLEN" OLMAM İÇİNMİŞ İÇE DOĞAN O GİRİFT SIKINTILAR...
"BİLİYORUM" ŞİMDİ, HİÇ OLMADIĞI KADAR SIKI TUTUYORUM UMUT YÜKLÜ İPLERİMİ...
ARTIK ÖRENCİLERİNİ "KARDEŞ"LERİ KADAR SEVEN, SUNUMDAN SUNUMA KOŞTURAN BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİYİM :)
MÜKEMMELLİYETÇİ DEĞİLİM ARTIK, İNSAN NİSYANDAN GELİR, HATAYA MEYİLLİDİR, HATA YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜ TANIDIM KENDİME ARTIK...:)
GARİPTİR, RAHAT OLDUKÇA DAHA AZ HATA YAPAR OLDUM :)
SIR BURADAYMIŞ MEĞER... :)TOPLUM ÖNÜNE ÇIKMAK, DERS ANLATMAK, GICIKLIĞINA SORULAN SORULARA KARŞI İNSANÜSTÜ ÇABAYLA KIVIRMAK :) NE KADAR DA ZEVKLİ ARTIK...
AAA HALA HEYECANLANIRIM AMA ÇAKTIRMAMM :)
BİRAZ DAHA KALDI ÇEKİNCEMELERİM İNSANOĞLUNA KARŞI, FITRATIMA İŞLEMİŞ SANKİ AMA, DOZUNDAYIM ŞİMDİ, "EDEP" MAKAMINDA OLMALI, FAZLASI ZARAR, ÖĞRENDİM :)
İŞTE BÖYLE DOSTLAR, HER ŞEY İNSAN İÇİN...
BİZİ YARATANIN GÖZÜNDE BİZLER EŞŞİZSEK, BİTANEYSEK; EGOYU ŞİŞİRMEDEN DE KENDİNİ SEVEBİLİRMİŞ İNSAN, SEVMELİYMİŞ ÇÜNKÜ RABBİ ONU HEEEP SEVİYORMUŞ... :)
DA KUL BAZEN DÜŞÜYORMUŞ :)
KULUNU KALDIRAN YİNE OYMUŞ...:)
MUSMUTLU, UMUT DOLU, ŞÜKÜR ESANSLI, DUA DESENLİ, RENGARENK GÜNLER HEPİNİZİN OLSUN...
TEŞEKKÜRLER, VARLIĞINIZ YETER s456

tebrikler.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri