Singapur

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pisimbat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pisimbat

Paşa Site Kedisi
20
HD RANK
Katılım
16 Mart 2007
Mesajlar
3,019
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Konum
catland
NASIL GİDİLİR?
Türk Hava Yolları birinci alternatif. Bangkok aktarmalı olarak gidiliyor. Uçak kısa süre Bangkok'ta bekliyor. Son durak Singapur.
Ayrıca, Thai(Tayland Hava Yolları )ve Singapur Havayolları da gidebileceğiniz belli başlı hava yolları arasında yer alıyor.
Singapur havalimanı dünyanın en modern ve büyük havalimanları arasında yer alıyor. İçinde yok yok... Ne ararsanız var.

Unutmadan buradan yapacağınız alışverişler, şehirden, bir de KDV olmadığı için ucuz. O yüzden vaktiniz varsa havalimanındaki Free Shopları inceleyin. Şehirde alacağınız ürün varsa fiyatlarını karşılaştırın. Yoksa sonradan pişman olursunuz.
Changi Havalimanı'nda, iki terminal arasında insan denetimi olmadan, bilgisayarların yönettiği minik trenle kısa bir yolculuk yaparak, birbirinden lüks ve zengin mağazaların önünden geçip bagaj teslim bölümüne gidiyorsunuz.
Ülkede 2,5 milyon kişi yaşıyor.

Havaalanı ile şehir arasındaki mesafe 15-20 dakika sürüyor. Şehre gitmek için iki alternatifiniz var. Ya taksi ile gidiyorsunuz. Ya da kalacağınız otellere yönelik olarak çalışan toplu minübüslerle. Bunlar taksi ile otobüs arası. Bavulunuzu aldıktan sonra çıkış kapısına yakın ofisleri var. Buraya gidip sıraya giriyorsunuz. Gideceğiniz yeri söylüyorsunuz. Sizinle birlikte bekleyen aynı yöne giden diğer yolcularla birlikte, modern, klimalı minübüslere binip otelinizin kapısına kadar uygun fiyata gidiyorsunuz.

Şehir yoluna çıkınca, kendinizi bir anda Uzakdoğu'nun bu modern ülkesinde güzellikler içinde buluyorsunuz. Modern otoyolu sizi keyifli yolculukla şehre bağlıyor.

Havalimanı ile şehir merkezi arası, 10 SİNGAPUR DOLAR'ı...Bu Singapur Dolar'ı sizin peşinizi ve aklınızı ülkede bulunduğunuz her an bırakmıyor. Çarşıda-pazarda, otelde her yerde Amerikan Dolar'ı ile karıştırma ihtimaliniz çok büyük.
O nedenle bu ülkede önce Singapur Doları ile Amerikan doları arasında kıyaslama yapmayı iyice öğrenin. O zaman çok rahat edersiniz.

Havalimanı ile şehir merkezi arası, botanik bahçesi gibi.
Aklınıza gelebilecek hemen her tür tropik bitki yol boyunca sizi karşılıyor sanki. Kısa süre sonra da dev gökdelenlerin süslediği kent merkezinin etkileyici görüntüsü çıkıyor karşınıza. Bir zamanlar hastalıkların kol gezdiği bu küçük ülke, şimdi, modern dünyanın bütün güzelliklerini içinde barındıran, Asya'nın ekonomisi en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiş.

Singapur sokaklarında dolaşırken, bir yanda ülkemizde ateş pahası satılan orkideleri yol boyunca görüp gözlerinize ziyafet çekiyorsunuz. Bir yanda gökdelenler ve ünlü markalar sizi bekliyor. Diğer yanda Çin Mahallesi'nin, Hint Mahallesi'nin otantik giysi ve eşyaları. İlginç ibadet yerleri ve daha neler neler.

Hepsi ufacık fıçıcık bir ada olan Singapur'da...
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst