phantommun günlüğü

Çok teşekkür ediyorum..
Değerli desteklerinizle birşeyler yapmaya çalışıyorum..
İyi ki varsın:)

Rica ederim canım ne demek sevincli
Hayatta birisine verebilecek en güzel hediye, o kişiyi cesaretlendirmektir, bugüne kadar gerek meslek hayatımda gerekse özel hayatımda beni cesaretlendiren pek kimse olmadı ama ben hep kendi kendimi cesaretlendirdim ve bu durumdan ders aldım.
Birisi bana gelip, bir konuda danıştığında da hiçbir zaman cesaretini kırmamaya ve onu cesaretlendirmeye özen gösteriyorum çünkü biliyorum ki, insanların hayatta en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri bu...y789

Ne kadar güzel bir davranış benimsemişsin.Tebrik ediyorum.
Zaten çevremizde o kadar çok moral bozan,destek yerine köstek olan insan var ki..Birazcık zayıfsan herşey berbat oluyor.En önemli şey olan umudu yitiriveriyorsun.
Neyseki benim burda destekleyici arkadaşlarım var:)
Çok sağol..

Rica ederim canım ne demek sevincli
Hayatta birisine verebilecek en güzel hediye, o kişiyi cesaretlendirmektir, bugüne kadar gerek meslek hayatımda gerekse özel hayatımda beni cesaretlendiren pek kimse olmadı ama ben hep kendi kendimi cesaretlendirdim ve bu durumdan ders aldım.
Birisi bana gelip, bir konuda danıştığında da hiçbir zaman cesaretini kırmamaya ve onu cesaretlendirmeye özen gösteriyorum çünkü biliyorum ki, insanların hayatta en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri bu...y789

Ne kadar güzel bir davranış benimsemişsin.Tebrik ediyorum.
Zaten çevremizde o kadar çok moral bozan,destek yerine köstek olan insan var ki..Birazcık zayıfsan herşey berbat oluyor.En önemli şey olan umudu yitiriveriyorsun.
Neyseki benim burda destekleyici arkadaşlarım var:)
Çok sağol..

Merhaba
İzin verirseniz bende bir ekleme yapmak istiyorum.
Cesaret konusu çok önemli hayatta.
Bunu kendi tecrübelerimle biliyorum.
Hele bu yeni gidilecek bir okul yada yeni işe başlanan bir şirket ise.
İster istemez tüm davranışlarımız kontrollü,dikkatli,(+süper bir nezaket)
mesafe vs.vs.

Ve ilk anlar,en çok bizi kıran durumlarda bu ilk başlangıç sürecinde oluyor.

İnsanları teşvik ederken,cesaretlendirirken anne-babamızın daha
çocukken bize verdiği cesaretde sanırım çok önemli.
Bir şey isterken,birilerine özenip;
-'Bende gidicem,bende yapıcam.' diye tutturucunca
-Git çocuğum,geri kalma kimseden,geri kalma sende yap.'
-Sende yap evladım:)
gibi cesaret veren onaylayıcı telkinlerle teşvik edilerek büyüyen çocuk
ileride vereceği kararlarda
herhalde kendini daha yeterli ve cesaretli hissedecektir.

Selamlar

Evet çok haklısın pinnko.Ailenin çocuk üzerindeki etkisi kesinlikle tartışılamaz zaten.
Doğru yaklaşımla yetiştirilen çocuk yalnızca bu konuda değil pek çok konuda yeterlilik hissederek atıyor adımlarını.
O yüzden anne baba olmak öyle "doğsun büyür" yaklaşımıyla ele alınamayacak bir konu.

Phantomm, günlüğünü okudum.Sana tavsiyem karar verme sürecince acele etme.Kendin için en iyisini yine en iyi sen bilirsin ve alacağın kararın sonuçlarını da yaşayacak olan sensin.Ailen hayatının bir an evvel düzene girmesini istiyordur belki o nedenle öğretmenlik konusunda hassaslar.Ben de günlüğümde iş konusundaki sıkıntımı dile getirmiştim ve sen yorum yapmıştın.Benim şuanki işyerimde olmamda ailemde etkili oldu.Hatta çok etkilerinde kaldım da diyebilirim.'Bu işin saatleri çok güzel,bayan için ideal,iş yoğunluğu yok ' vs. vs. ile o anki ruh durumumu rahatlatacak ve orada çalışma kararı almamı etkileyecek şekilde sözler sarfettiler.Tabiki benim iyiliğimi istiyorlardı.Ben de isteyince oldu ama şuan orayı benimseyemediğimi ve oraya ait hissedemediğimi rahatlıkla söyleyebilirim sana ve ayrılmak istediğimi de belirtmiştim hatırlarsan.

Evet canım hatırlıyorum.
Evet ailemin isteklerini göz ardı ederek adım atmak biraz zor geliyor.Gerçi dediğin gibi onlar kesinlikle bizim iyiliğimizi istiyorlar zaten keyifle çalıştığım bir işim olsa onlar da memnun olurlar.Ama "tam olarak neye yöneleyim sorusu" asıl sorun.
Acele etmek istemiyorum aslında:)Ama malum kpss yaklaşıyor ben henüz birkaç aydır çalışmaktadım yani eksiğim çok.Olur da yeniden kpssye odaklanmaya karar verirsem geç olabilir endişesi taşıyorum.
Çünkü maddi bağımsızlığımı biran önce kazanma gibi bir çabam var.
Aslında bana kalsa bir şekilde istediğim şeyler üzerine eğitime devam etmek istiyorum.Belki yüksek lisans,ya da sertifika kursları ile..Öğretmenlikten farklı,sevdiğim bir alanda uzmanlaşmak istiyorum.Ama ailemin şuanki halinde onlardan bunu talep edemiyorum.
O yüzden bir şekilde bir işe gireyim de kendi yağımda kavrulayım asıl işime kavuşana kadar dedim.
Düşünceler böyle başladı sanırım:)Sonra ucunu alamadım.
Senin sayfanda anlattığım işler yine eğitim alanında idi.Ama dediğim gibi mutlu olmamıştım ve kesin kararımı verip ayrılmıştım.
Bakalım işte..Hayırlısı ne ise o olacak inşallah..İlgin ve desteğin için çok teşekkür ediyorum iloscuk.İkimiz de mutlu olacağımız işe en kısa zamanda kavuşuruz umarım:)

İnanıyorum ki hangisini seçersen seç başarılı olacaksın..Bir gün hakettiklerimize kavuşmak dileğiyle..Sevgiler.

İnşallah Allah'ın izniyle öyle olacak.
Çok teşekkür ederim.
En yakın zamanda,en hayırlı olacak şeylere ulaşmak dileğiyle canım..

Yazmadığım günlerde çok iyi oldum ben günlük:)
Gerçi çok geçmedi değil mi?

Dün bir temizlik operasyonuna kalktım.Eskiler gün yüzüne çıktı.Tee lisede yazdığım yazılar,resimler..Lise sınıf defterimiz:P Okudukça geçmiş günlere döndüm yeniden.Çok eğlenceliydi.Neler yazmışız,herkes melankolik..Bana şaka yaptıkları gün..Kalpten gidiyodum:) Birisinin aşkı,birisinin derdi..Yok hocamız birine küsmüş niye konuşmuyormuş..Ha ha geçmişteki güzel günleri böyle ziyadesiyle canlı şekilde hatırlamak harika geldi.Sağolsun canım arkadaşlarım benim.Gerçekten lise dönemim çok güzeldi tüm endişelerimize rağmen..

Çocuğuma bir yazı yazmışım!Hİç hatırlamıyorum bile:)Yalnız üç beş paragraf sonrasını ben bile okuyamıyorum bir insan bu kadar mı okunaksız yazar:)
Bu ilk değil notları bile öyle tutardım ki sınav zamanı hep başkasından not dilenirdim.Ya bulamazdım bulsam da aynen böyle okuyamadığım zamanlar olurdu hey gidi:)

İşte bu yüzden buraya yazmayı çok seviyorum.Çünkü elimin ayarı yok çok yazıyorum ama elim bu kadar çok yazınca bir aşamadan sonra hep okunaksız yazıyor.Çok çaba sarfetmem gerekiyor okunaklı yazabilmem için o zaman da daralıyorum.

Neyse..Başka büssürü büssürü şeyler buldum.Ama artık atılma vakti gelenler atıldı.

Bir de dersi dinlemediğim birgün ismi lazım olmayan arkadaşla isimlerimizi yazmışım nerden baksam bi 1500 tane:P Ay bi de hepsini değişik biçimlerde yazmışım.Hiç üşenmemişim de amacım neydi acaba:)
Bulduğum o alengirli yazı tarzlarına acıyaraktan yaktım o kağıdı da.

Sonra bana aldığı nadide kitaba ilişti gözüm.Bir önceki operasyonumdaki gibi içim cız etmedi.Hatta o benim için normal bir kitap artık:)Bir ara okuciiim.

İşte böyle..Böylece hem biraz daha temizledim bilinçaltımı,hem de neler kalmış neler gitmiş gördüm bir kez daha.

Sonra akşam Ayşegültırtılımla konuşuyorduk.Konu yine malum şahsa geldi.Affetmekten filan bahsederken arkadaş yine mesaj attı ve muhabbet yine aynı.

Bu kez cevap vermedim.Ama tam ondan bahsediyorken mesaj atması gerçekten tuhaf oldu.Telepatik bağ mı kurduk nedir.

Burda bir konu var tabi.Benden çaldığı enerjiyi bana geri ödemesini istiyordum ben.Ancak öyle tamamen serbest bırakabilirim gibi geliyor şimdilik.O da yaptığı herşeyle enerjimi geri ödüyor sanki.O mesajın bir anlamı yok ama büyük bir enerji dolu idi sanırım ki kendimi halsiz hissediyorken iyi hissetmeye başladım birden.

Bugünse herşeyi yapabilen phantom olarak uyandım:)
Uzundur ertelediğim şeyleri halletim.Saçlarımda değişikliler yaptım,rengini de değiştirdim.Sarılara hoşçakalın deyip uğurladım ve yeni rengimi çok sevdim:)

Bu arada..Kardeşimle herşeyimi paylaştığım için nişan olayından da bilgi sahibi olmuştu.Bugün sayfasına bakmış onun.Bakacağını söylemişti ama ben bakmamasını rica etmiştim meraklı şey duramamış.Ve bana haberi yetiştirdi.Nişan olayı bitmiş!Napıyor anlamadım vallahi.Hayırlısı diyeceğim ama demek ki bana bu son mesajı atarken hayatında kimse yokmuş.

Üff çok acıktım.Mutfak faresi olacağım şimdi de:P Tamam biliyorum çok geç oldu ama napimm:)
Gölüşülüs günlükçüm.

Rüyamda bana birisi yıllık gibi bir defterini gösteriyordu. Bak buna çıkacakmış :) Hayatına bir yenilik daha getirmişsin. Bu arada çekim yasası da yapmışsın ;) Hakkında hep hayırlısı olsun.

Gölüşülüs ;) :)

Son düzenleme:
Rüyamda bana birisi yıllık gibi bir defterini gösteriyordu. Bak buna çıkacakmış :) Hayatına bir yenilik daha getirmişsin. Bu arada çekim yasası da yapmışsın ;) Hakkında hep hayırlısı olsun.

Gölüşülüs ;) :)

Aa olabilir bak, beni görmüşsün:)
Evet yavaş yavaş değişiyor herşey,ben de ufaklı büyüklü değişimler yaparak bu akışı hızlandırmaya çalışıyorum bir nevi:)

Hepimizin hakkında hep hayırlı şeyler olsun inşallah yeshappycim.Hayatımız mucizelerle dolsun.
tender45

Gölüşülüs. girlhaha

(Bu arada resmin renkleri ve papatya süper..)

Ne demek ;) yeni açan çiçekler gibi taptaze kalsın senin ve bu sitedeki herkesin her anı.

Aminnnn.
tender45

Phantomm iyi yapmışsın değşiklik bazen iyidir kendini geliştirirken değişimin olması super..Yeni saçının rengini iyi günlerde kullan darısı bana:)

Teşekkür ederimm.Gerçeten çok iyi oldu.
Güzel günlerde kullanmaya başladım bile gülenyüzcüm. ttli3
Şimdi tam bahar da gelmişken saçlarda yeni birşeyler güzel oluyor.Darısı başınaaa:)

Dün bi sürü şey yazmıştım bir anda.
Ama site gitti tam cevapla dediğim an ve benim yazdıklarım da uçtu gitti.

Belki yazmam gereken şeyleri mi yazdım?

Hmm söylememem gereken şeyler yazmıştım sanki.Sorası güzeldi ama..

Boğazımdaki düğümü izlemeye,hangi durumlarda ortaya çıktığını test etmeye karar vermiştim.Dün yeniden geldi.
Hemen içinde bulunduğum şartlara baktım.Babam duymak istemediğim olumsuz şeyler söylüyordu.
Bense onları duydukça herşeyi kontrol altına almam gerektiğine karar veriyordum yeniden.
Hayat hakkındaki söylediği şeylere karşı çıkmak istedim ama sustum.Allah'a havale ettim bakalım.İnşallah tüm ailemin hayrına olan şeyler gerçekleşecek.Ve hepimizin mutlu olacağı şekilde.

Şİmdi ilk kaydı aldım.En belirgin durum, kendimi güvende hissetmeme,olaylara yön vermek için kontrolü ele alma düşüncesi,böyle panik anlarda teslimiyeti elden bırakma güdüsü.Bunlar biranda boğazımda ağrı ile karışık bir his ve göğsümde daralma hissi ağlama isteğine neden oluyor.

Ben o durumda hemen olumlamalarımı yaptım.Hissettiğim öfkeden ayrıştım ve Allah'a sığındım.Sonraki konuşmalarıma da bu tutum yansıdı.

Ben her zaman ve tamamen güvendeyim.Akışa teslim oluyorum..

Böyle anlarda asıl, olumlu düşünceyi, teslimiyeti elden bırakırsam,panik yaparsam nerde kalıyor benim olumluluğum?İşte tüm bunlarla öğreniyorum bakalım.

Şimdilik ilk etapta etkili olan yine eski tarz düşünceler oluyor ama ben hemen kendimi desteklemeye başlıyorum.Derin nefesler alıp,duygularımı izlemeye onlardan ayrışmaya gayret ediyorum.

Sonra bugün paniklememe neden olan gayet basit bir olay oldu,Ve ben normalde çok iyi yapabileceğim bir işi ilk etapta elime yüzüme bulaştırdığımı düşündüğüm bir şekilde yaptım.Heyecandan yine o "beynimin boşalması,durması" anını deneyimledim.Aslında güzel birşey o an hiç bir şey düşünemiyorsunuz:)Böyle bomboş bir zihin.Sadece o andasınız.Bir saniye sonra ağzınızdan ne çıkabileceğini,birşey çıkıp çıkmayacağını merak ediyorsunuz ve kalbiniz öyle bir çarpıyor ki gürültüsünden sesiniz boğuluyor.

Öyle ki kaç kere derin nefes almaya çalıştım ama kendimi kontrol altına alamadım.

Ve hemen sonrasında gelen "yetersizlik" duygusu "öfke" ve "rezil olmuş" hissi.

Tabi bunlar yine ilk tepkiler.

Benim "yetersizliğimi" görmeye ihtiyacım yok, "gereksiz yere yetersiz hissettiğimi" görmeye ihtiyacım vardı.Bunu bayadır yaşamıyordum ama bu duygu benimle hep.Şİmdi sıkı şekilde buna da çalışmak lazım..Ki bunu döne döne bir daha hissetmeyeyim.

Arkadaşıma teşekkür ediyorum bana bunu hatırlattığı için.Bu duyguyu serbest bırakıyorum.(Serbest bırakıyorum derken yine geldi boğaz ağrım.)
Ben her zaman tamamiyle yeterliyim.
Olduğum anda herşey bütün ve tam.
Kendimi derinden kabul ediyor ve onaylıyorum.
Her zaman için güvendeyim.
Bilirim ki herşey benim ve bütünümün hayrına olur hep,ben bunun hafifliğini ve keyfini yaşarım.

İyi Geceler

Okuyunca,gün içinde kısa bir zaman süresince,varolan anlık duygularını
ne güzel izlemişsin ve yazmışsın.
Ve istediğin gibi de duygularını değiştirebilme yeteneğin var demektir bu.
İç gözlem yapıyorsun ve kendini kontrol ediyorsun.
Aynen ben gibisin.
Ben bir zamanlar bu duyguların altında kelimenin tam anlammıyla
ezilirdim.
Başka duygular oalabileceği aklıma gelmemişti.
Deneyimlememiştim.
Ve yerine başka duygular koymayıda doğal olarak akıl edemiyordum.
Daha sonra farklı konumlarda olabileceğimi gördüm.
Mesleki olarak,gelir düzeyi,ilişkilerde vs.vs.
Ve bu durumlarda kendimi daha iyi hissettim.
İyi hissettiğim zamanlarda beni aşağı çeken duyguları da aşama aşama
yok etmeye,daha doğrusu yenileriyle,karşıtlarıyla
değiştirmeye başladım.
Değiştirmek içinde yazarak onaylamalar yapıyordum.
Bu bana çok etkili bir yöntem geldi.
Günlük yaşamımda da bunu uyguluyorum.
Birde kendimi iyi hissetmeye özen gösteriyorum ki bu da çok önemli.
Çevremize baktığımızda görüyoruz zaten.
Buna herkes dikkat eder zaten.
İşte nedir sen önceki mesajında yazmışsın.
Saçlarını değiştirdiğini,bu vesile ile bende
-(Umarım yakışmıştır.) diye iyi temennilerde bulunayım.

Bunun gibi basit şeyler işte:)

Selamlar.

Hissetme,görme,ayrışma,yerine yenilerini koyma:)
Teşekkür ederim ben sevdim vallahi yakıştı mı bilmiyorum da gözüme güzel görünüyor. girlhaha
İyi geceler.

Hissetme,görme,ayrışma,yerine yenilerini koyma:)
Teşekkür ederim ben sevdim vallahi yakıştı mı bilmiyorum da gözüme güzel görünüyor. girlhaha
İyi geceler.

Evet aynen öyle,sistematik bir şekilde sonuca ulaşıyoruz,yani herkes.
Kolayca sistemi kurmuşsunuz,analitik zeka dedikleri bu olsa gerek.
Tebrikler.
Siz öğrencilerinizide çok iyi analiz edeceksiniz demekki:)

Lady phantomm
Güzelliğiniz daim olsun efendim.
Saygılarımla

Eh sizin analitik zekanız kadar olmasa da bizde de var demek bişiler. :)
Yüz güzelliğimiz belki geçici olur ama yüreğimizin güzelliği daim olsun efendim.:)

Önceki gün teyzemler sayesinde evde gerginliğe neden olan konu aşıldı.Ben olayın öyle akar gider gibi çözümlenmesini gülerek izledim.Çünkü bu kez üzülüp hemen olaya müdahale etme gereği hissetmedim.Yalnızca akıntıya bırakmıştım,herkesin lehine çözüleceğine inandım ve o yönde çıktı son karar.Bu yüzden kendime teşekkür ediyorum.Şükürler olsun.

Bugünse yine başka bir şaşırdığım haberle uyandım.
Babam son günlerde iyice tuhaflaştı.Bu bizi kimi zaman üzse de yeni hali ile hem kendisini hem bizi üzen şeylerden uzaklaşmaya başladı biraz.

Sürekli hasta olduğunu söylüyor.Görünürde birşey yok ama sürekli düşünüp bizi de kendini de üzdüğü için depresyona girdi sanırım.Zamanında dedemden aldığı bir para varmış kızım onu verin annen unutur sana güveniyorum her konuda diyor.Benim sağlığım yerinde değil diyor ölücekmiş gibi konuşuyor..

Burası çok iç açıcı değil tabi ki.Bu sabah gözümü bile açmadığım bir vakit kardeşim geldi babam amcamlarla barışmaya karar vermiş dedi direk fırladım yataktan.Yaklaşık bir senedir araları gerçek anlamda bozuktu, ben normalde amcam ve yengemi çok severdim ve annemler gitmemesine rağmen gitmeye devam ettim.Fakat sonra sürekli bu konuların konuşulmasından o kadar rahatsız oldum ki gitme isteği kalmadı içimde.Bayadır gitmiyordum.
Son haftalarda sürekli yengemi görüyordum rüyalarımda.Bana "Niye gelmiyorsun baban mı izin vermiyor?" diyordu.Daha başka başka şeyler..

Babam bu konuda gerçekten çok katıydı.Bize siz istiyorsanız gidin ama ben ne giderim ne de evime gelsinler bundan sonra derdi hep.Ölsem bile gelmesinler diyordu.

Bu sabah anneme demiş ki "Ara bakalım müsaitlerse gidelim, barışalım.Ben kendimi iyi hissetmiyorum nolur nolmaz.."Annem de aradı biraz önce gittiler bakalım.İnşallah güler yüzle geri gelirler.Merak ediyorum çok.

Babamın bu hali arada bir korkutuyor beni.Hani bazı insanlar hissederler ya..Ama bir yandan da depresyonda olduğu için böyle diyorum.Çünkü çok şükür büyük bir sağlık problemi yok.Bakalım doktora götürcez şimdi..

Onun dışında yine kararsızlık problemi yaşıyorum günlük.Karar veremediğim için adım atamıyorum.Bugün kendimi çok zorladım dün yapmaya karar verdiğim şeyleri yapmaya ama gerçek anlamda ne istediğimi bilmediğim için adım atamıyorum.Kafamda soru ve çekincelerle tam odaklanmak güç oluyor.Bir şeye karar veriyorum, gerçekleştireceğim zaman gerginlik hissediyorum.Aklım başka şeylere takılıyor.Ve enerjimi sadece bir yöne aktaramıyorum, gereksiz yere bölünmeler..Üff.
Neyse aşıcam bunları inşallah..

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri