lütfen yardım, durumum kötü

AragornGondor

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve bende aşırı dalgınlık ve unutkanlık var. eskiden böyle değildim niçin böyle oldu anlayamıyorum. daha birkaç dakika önce yerine koyduğum bir şeyi unutup arıyorum, evden çıkarken yanımda taşımam gereken şeyleri unutuyorum ne olacak halim bilmiyorum,psikolojim bozuldu. acaba hergün bilgisayar başında çalışmamdanmı böyle oldu yoksa çok uykumu uyuyorum, lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkurler

1-Genç yaşta görülen unutkanlığın birinci sebebi depresyondur. Depresyon ,stres,üzüntü,ajitasyon,aşırı çalışma … gibi nedenlerle sinir sisteminin biyokimyasının değişmesi ve buna bağlı sinir sisteminin işleyişinin bozulmasıdır. Kişide uykusuzluk veya aşırı uyku ,heyecan .takıntı, sinirlere hakim olamama,…. gibi belirtiler oluşur. Depresyonda odaklanma sorunu olduğu için kişi dalgın ve unutkan olur. Konsantrasyon bozukluğu olur. Günümüzün çalışma koşullarının yoğunluğu ,özellikle büyük şehirlerdeki trfik hava yoğunluğu, vakitsizlik, ve geçim şartları sinir sisteminin hastalanmasına ve biyokimyasının bozulmasına sebep olur.

2- hazır gıdalar da vitamin ve mineralleri yeterince almadığından da unutkanlık olabilirmiş.

3-Tiroid yani guatr, hipoglisemi, şeker hastalıği(DM) …gibi sistemik hastalıklar iyi tedavi edilmezse unutkanlığa sebep olur

4-Genç yaşta beyin hasarına sebep olan bazı hastalıklar ve kazalar, beyin operasyonları unutkanlık sebebi olabilir

Teşekkürler, galiba depresyondan dolayı .. hiçbir şeye odaklanamıyorum :(

Aile hekiminize gidip tahlil yaptirin ozellikle b12 vitamininize baktirin eger dusukse b12 ignesi vurularak duzelebilirsiniz.

Doktora görünmen en doğrusu olacaktır.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri