kpss(öğretmen adayları)

matematik öğretmenliğinde atama doğru düzgün yok off cnm çok sıklıyor bu konuya

bikaç kodlama verelim..

Tektonik Göller => BASİT MUHASEBE

Beyşehir
Akşehir
Sapanca
İznik
Tuz
Manyas
Ulubat
Hazar
Acıgöl
Seyfe
Eber
Burdur
Eğirdir

2. Mahmut Askeri Islahatları => SEVDAM

Sekban-ı cedit
Eşkinci ocağı
Vakayi hayriye
Daruşurayı askeriye
Asakir-i Muhammediye
Mızıka-i humayun

Mısır'da Kurulan Türk-İslam Devletleri => TEMA

Tolunoğulları
Eyyubiler
Memlükler
Akşitler

Bakırın Çıkarıldığı Yerler => KADER

K astamonu-küre
A rtvin- murgul
D iyarbakır- ergani
E lazığ- maden
R ize- çayeli

coffe2

matematik öğretmenliğinde atama doğru düzgün yok off cnm çok sıklıyor bu konuya

olur mu öle şey alıyolar newroses..ben de matçıyım hele bozma moralimiziağla2
kaç kişi aldıklarını boşver.85 ve üstü alırsan tamamdır.biz çalışalım allah büyüktür.bunları sıkıntı etme..

bikaç kodlama verelim..

Tektonik Göller => BASİT MUHASEBE

Beyşehir
Akşehir
Sapanca
İznik
Tuz
Manyas
Ulubat
Hazar
Acıgöl
Seyfe
Eber
Burdur
Eğirdir

2. Mahmut Askeri Islahatları => SEVDAM

Sekban-ı cedit
Eşkinci ocağı
Vakayi hayriye
Daruşurayı askeriye
Asakir-i Muhammediye
Mızıka-i humayun

Mısır'da Kurulan Türk-İslam Devletleri => TEMA

Tolunoğulları
Eyyubiler
Memlükler
Akşitler

Bakırın Çıkarıldığı Yerler => KADER

K astamonu-küre
A rtvin- murgul
D iyarbakır- ergani
E lazığ- maden
R ize- çayeli

coffe2
paylaşım için teşekkürler..

arkadaşlar cevaplerınızı ve yorumlarınızı bekliyorum..

1.ölçme ve değerlendirme sürecinde kullanılan birimin ölçme ve ölçüt için aynı olmasının en önemli avantajı nedir?
A yapılan ölçmenin güvenirliğini artırır
B ölçütün güvenirliğini artırır
C değerlendirmenin isabetliğini sağlar
D yapılan ölçmenin geçerliğini artırır
E ölçütün geçerliğini artırır

2. a.eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi
b.hedeflerin ne kadarının gerçekleştiğinin belirlenmesi
c.bir takıma futbolcu seçilmesi
hangileri ölçmedir?

3.fen ve teknoloji öğretmeni 100 öğrencinin girdiği sınavda 62.sıradaki kişinin aldığı notun en çok 5 puan altında not alanı dersten geçireceğini ifade etmiştir
A mutlak ölçüt
B bağıl ölçüt
C mutlak değerlendirme
D bağıl değerlendirme
E mutlak ölçme

şimdilik bu kadar arkadaşlar..teşekkür ederim..iyi ki varsınızy789

1.ölçme ve değerlendirme sürecinde kullanılan birimin ölçme ve ölçüt için aynı olmasının en önemli avantajı nedir?
A yapılan ölçmenin güvenirliğini artırır
B ölçütün güvenirliğini artırır
C değerlendirmenin isabetliğini sağlar
D yapılan ölçmenin geçerliğini artırır
E ölçütün geçerliğini artırır

En önemli avantaj dediği ve değerlendirme sürecini içine kattığı için değerlendirmenin isabetliliği olabilir.Çünkü değerlendirme yaparken ölçüt ve ölçme sonuçları arasında kıyaslama yapılıyor birimler aynı olursa değerlendirme kolay olur ve isabetliliği artar diye düşündüm.

2. a.eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi
b.hedeflerin ne kadarının gerçekleştiğinin belirlenmesi
c.bir takıma futbolcu seçilmesi
hangileri ölçmedir?

c'de bir karar var.Seçilmiş olmak yani belli ölçütlere göre ölçüm yapılmış.Ve değerlendirme olarak seçilme kararı çıkmış.
a ve b'deki belirleme sözcüğü bana ölçme gibi geldi.Çünkü ihtiyaç belirlemek ya da hedeflerin gerçekleşme oranını ölçmek için bir sınav yapılabilir.Sınav bir ölçme oluyor.

3.fen ve teknoloji öğretmeni 100 öğrencinin girdiği sınavda 62.sıradaki kişinin aldığı notun en çok 5 puan altında not alanı dersten geçireceğini ifade etmiştir
A mutlak ölçüt
B bağıl ölçüt
C mutlak değerlendirme
D bağıl değerlendirme
E mutlak ölçme

62. kişinin sınavdan alacağı not belli değildir.Yani hangi notun 5 puan altında alınması gerektiği sınav sonrasında belli olacak.Burda bağıllık var.Sınıfa görelik.
Bu kimin kalıp kimin geçeceğini belirleyen bir anahtar, ölçme kuralı olduğu için de ölçüttür.Yani cevap bağıl ölçüt.

Cevapları merak ediyorum.Henüz ölçmeyle ilgili hiç test çözmedim:(Yalnızca bir kez okudum iki gün önce o kadar.Yani emin değilim cevaplardan sadece yorumladım.

canım aydınlattığın için çok teşekkürler....zorlanmıştım bu sorularda.yalnız son soru bana bağıl değerlendirme gibi geliyo,sonuçta geçme kalma var..çok mu sığ düşünüyorum yoksa..

Cevaplar yok mu? Ben de ilk ikiden çok emin değilim çünkü bilgilerimi soruda kullanıp değerlendirmediğim için henüz yalnızca doğru gelenleri söyledim.Ama sonuncusundan emin gibiyim:) Çünkü daha söylemiş, ortada bi değerlendirme yok ki.Şöyle düşünebiliriz çocuklar neye göre geçecekler sorusuna cevap veriyor.Henüz bir karar verilmemiş ki kimin geçip kimin kaldığı konusunda yalnızca bir ölçüt belirlemiş öğretmen.

evet doğru sölüyosun henüz bi karar verilmemiş..cevaplar var canım hepsi doğru olduğu için yazmaya gerek duymadım:)))süpersin...
bu yordama geçerliği ve uygunluk geçerliği arasında ne gibi farklılıklar var canım ya ben karıştırıyorum..

Ayy doğru mu iyi bari sevindim bak şimdi.Soru çözmediğim için kendimi pek yeterli görmüyodum çünkü.
Şİmdi canım benim çalıştığım kaynakta iki örnek var ben şimdilik onları yazdım kafama.Yordama da öss'de, bi çocuk girmiş mesela sınava x okulunu kazanmış.Sonraki dönemde akademik başarısı o okula girmek için aldığı puanla uyumlu ise öss'nin yordama gereçerliği yüksek oluyor.Geleceğe yönelik diye düşündüm.Geleceğe yönelik tahmini iyi yapmış yani.
Uygunlukta ise çocuk yapılan deneme sınavlarında 300 puan alıyor mesela, gerçek öss sınavında buna yakın bir puan alırsa deneme sınavlarının uygunluk geçerliği yüksek oluyor.Yani şöyle ki, deneme sınavları öss sınavına gayet uygun şekilde hazırlanmış ve başarılı olarak değerlendirebiliriz.Öss'nin ölçeceği şeyleri ölçmüş gerçekten.
Sorularda nasıl geliyor daha pek bilmediğim için yalnızca bildiğim kadarı ile yazdım canım.
Soru yazarsan bunlarla ilgili yine bakarız beraber:)

ayy çok saol canım ya..kitap yanımda değil o soruları da yazarım bi ara.sen hangi kaynaktan çalışıyosun..

Bi de yazmayı unutmuşum.Yordamada ilişkili bir özellikle test arasındaki ilişki,uygunlukta ise aynı şey ölçülüyor.Yani yordamada dedim ya akademik başarıya bakılarak yorum yapılıyor, yani öss sınavında kullanılan bilgilerle ilişkili bilgilere bakılıyor.Uygunlukta ise aynı testler yani, aynı şeyleri ölçen testler var.Biraz karışık oldu sanırım umarım anlatabilmişimdir söylemek istediklerimi.
Ben ihtiyaçtan çalışıyorum şimdilik.Bundan bir havuz oluşturuyorum, temel bilgileri öğrenerek.Eğlenceli geliyor bu kaynak.Sen hangi kaynağı kullanıyorsun?

yok canım saol anladım ben çok ii oldu.
yaa hiç sorma ben beyaz kalemden çalışıorum ama ii mi kötümü karar veremdim..çok zor geldi bana..ihtiyaç nasıl pek ii demiyolar,çok yüzeysel anlatıyo falan diolardı ama ii sanırım..beyaz kalem acaip bi yayın ya fazla zor bence,kafa karıştırıyo

Öyle bi kaynak mı var?Olaya ne kadar yabancı olduğum ortaya çıktı:)Vallahi geçen sene bizim sınıftakiler filan hep ihtiyaç kullanıyorlardı.Ben de onlardan görüp almıştım.Benim için şu an yeterli geliyor.Çünkü birdenbire çok fazla bilgiyi zaten özümseyemem diye düşünüyorum.Genel bilgi için gayet iyi.Oldukça da anlaşılır, renkli filan.İnsanın çalışası geliyor bi de fıkralarla vs. örnekler var akılda kalıyor.Ben beğeniyorum yani.Zaten tek kaynaktan çalışmak iyi olmaz, farklı kaynaklarla sonra destekleyebiliriz yüzeysel bilgileri.Ben de sabu diye bi kaynak vardı (bilmiyorum biliyor musun dersane vermişti geçen sene bize) ordan bakıyorum bazen, bazı konular ihtiyaçta yok, ihtiyaçta olanlar orda yok filan..Ben de sonra üstüne soru çözerken bilmediğim bir kavram filan olursa, bir soruda bilmediğim bir nokta çıkarsa hemen netten ya da o kitaptan bakıp tamamlamaya çalışıyorum.Bu sene yeni kitaplara eklenen bilgiler de olmuştur Allah bilir, o yüzden yeni kaynaklara da bakmak lazım..Lazım da lazım :)

Öyle bi kaynak mı var?Olaya ne kadar yabancı olduğum ortaya çıktı:)Vallahi geçen sene bizim sınıftakiler filan hep ihtiyaç kullanıyorlardı.Ben de onlardan görüp almıştım.Benim için şu an yeterli geliyor.Çünkü birdenbire çok fazla bilgiyi zaten özümseyemem diye düşünüyorum.Genel bilgi için gayet iyi.Oldukça da anlaşılır, renkli filan.İnsanın çalışası geliyor bi de fıkralarla vs. örnekler var akılda kalıyor.Ben beğeniyorum yani.Zaten tek kaynaktan çalışmak iyi olmaz, farklı kaynaklarla sonra destekleyebiliriz yüzeysel bilgileri.Ben de sabu diye bi kaynak vardı (bilmiyorum biliyor musun dersane vermişti geçen sene bize) ordan bakıyorum bazen, bazı konular ihtiyaçta yok, ihtiyaçta olanlar orda yok filan..Ben de sonra üstüne soru çözerken bilmediğim bir kavram filan olursa, bir soruda bilmediğim bir nokta çıkarsa hemen netten ya da o kitaptan bakıp tamamlamaya çalışıyorum.Bu sene yeni kitaplara eklenen bilgiler de olmuştur Allah bilir, o yüzden yeni kaynaklara da bakmak lazım..Lazım da lazım :)
ihtiyaç çok bilinen bi kaynak.geçen yıl dersane ihtiyaç veriyodu..bu sene dersaneyi değişince kaynakta değişti tabi.beyazkalem çok duyulmuş değil ama yazarları dersimize geliyo çok ii hocalar..zaten sorun kaynakta..ben alışamadım..hakkında güzel şeyler yazıyolar,hayırlısı nakalım..dediğin gibi değişik kaynaklardam takviyeler yapmak lazım..allah yardımcımız olsun canım..görüşmek üzere...

Evet hangi kaynak olursa olsun takviye şart :)Ama alışamadıysan önce farklı bir kaynağa da bak derim ben.Sonra yine ondan üst düzey ya da ayrıntı bilgileri çalışabilirsin.
Biz elimizden geleni yapalım da nasipse olur inşallah.Hem çalışırken hem sınavda yardımcımız olsun vallahi:) Görüşürüz, iyi çalışmalar:)

merhaba arkadaşlar

1.bir testin uygulamasından elde edilen madde güvenirlikleri toplamı 8 ve puanlar ortalaması 32 dir..

buna göre test puanlarının dağılımıyla ilgili hangisi doğrudur?
A.sivri dağılım gösterir
B.sola çarpıktır
C.sağa çarpıktır
D.normal dağılım gösterir
E.basık dağılım gösterir

2.bir grup öğrenciye uygulanan testenelde edilen puanların s.sapması 8,ve testin güvenirliği 0,64 olarak bulunmuştur.bu testten 75 puan alan bir öğrencinin gerçek puanı 0,95 olasılıkla hangi aralıkta değişir?
A.67,5-85,5
B.65,5-84,6
C.68,2-76,8
D.69,5-79,5
E.62,4-82,6

ŞİMDİLİK BU KADAR:)

kpss öğretmenlerin korkulu rüyası oldu ama başaranlarda kafasında bu sınavı büyütmeyenler oluyor günde 4-5 saat düzenli çalışmayla son aylarda daha artan çalışmayla hallttklerini söylüyorlar .Yapamama ihtimli dışında nasıl yaparımla ilgilenmek ve öğrenmeye çalışmk önce sonra sınvda netlere odaklanınca öğreniyosun .bence bir de kpss tek kapı görüp onu hayatının odak noktasına koymamk gerek sanırımn :)

Aynen öyle sevgili kardelen geçen sene bu vakitlerde ben de kpss ye çalışıyordum. Söylediklerine tamamen katılıyorum. Şimdi atandım hedefime ulaştım. Ama aksi olsaydı kendime yeni yollar yeni planlar hazırlamıştım. Hep kazanacağıma da inanmıştım.

Sevgiler.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri