kpss(öğretmen adayları)

ceylan84lum

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
2
merhabalar...
kpss ye hazırlanan biri olarak benim gibi bu sınava hazırlanan arkadaşlarla burada paylaşımlar yapabiliriz die düşündüm..nasıl bi çalışma stratejisi izliyorsunuz..kaynak kitap tavsiyeleriniz nelerdir..

kolay gelsin arkadaşlar...bisiklet

sanırım benden başka kpss ye hazırlanan kimse yokdusun2

y789

sanırım benden başka kpss ye hazırlanan kimse yokdusun2

y789

Olmaz mıı ben varımmm:) Ben de birileri teknik filan yazsa da ben de nasiplensem diyordum ama kimse birşey yazmadı:)
Nasıl gidiyor senin çalışmaların?

Ben de onlardan çalışıyorum.Ama benim sorunum düzenli çalışamamak..Her gün aynı motivasyonu sağlayamıyorum.Bi başlarsam kendimi adapte edebiliyorum ama..

ben de aynı şekilde düzenli çalışamıyorum.çalışmak istemediğim için düzenli çalışamıyorum

Benim geçen sene kafama kazınmış birşey vardı.Ben zaten öğretmenim neden bir daha sınava tabi tutuluyorum ki?Üstelik yıllardır matematik görmemişim matematik çözmem lazım.Kendi branşımdan tek soru yok!Bu düşünceye öyle takılmıştım ki resmen bu düşünce yüzünden çalışmadım.Başka şeylere yöneldim işe girdim filan..
Bu sene bunu aştım neyseki.Olaya birşeyler öğreniyorum,yeniden matematikle barışıyorum,genel kültürümü artırıyorum diye bakıyorum.
Yine de onca yıl ders çalışmanın filan verdiği bir yorgunluk var.Kitaplarıma elime alana kadar bayağı bir zorluyor beni bu.Belirli saatler koyup program yapıyorum bu sefer stres oluyorum.Yapmasam da iki üç gün üstüste hiç kitabı elime almadığım oluyor..
Yine de napıp edip bu sene kazanıcam inşallah.:)
İnşallah herkes kazanır diyeceğim ama maalesef bu şartlarda zor.İnşallah herkesin istediği işe girip çalışabileceği,mutlu olabileceği bir ortam olur ülkemizde diyeyim bari.Ve inşallah biz kazanan azınlık içinde olup,insanlara faydalı olabiliriz:)

inş. arkadaşlar allah hepimizin gönlüne göre versin.yaayın adı vermek doğrumu bilmiyorum ama o bahsedilen kaynaklara çalıştım ben geçen yıl ve çuvalladım.artık kpss değişti.2007 den sonra bambaşka bir hal aldı ve zorlaştı.ben daha zor kaynaklardan yararlanmanızı tavsiye edrim..ben de çalışmaya çalışıyorum işte.tarih coğrafya bitti.eğitimden geciktim.millet bitirmiş ben daha yeni başladım.hayırlısı bakalım.

ha bu arada kafamıza takılan şeyleride tartışalım actionsmile

yol arkadaşlarım benimy789

inş. arkadaşlar allah hepimizin gönlüne göre versin.yaayın adı vermek doğrumu bilmiyorum ama o bahsedilen kaynaklara çalıştım ben geçen yıl ve çuvalladım.artık kpss değişti.2007 den sonra bambaşka bir hal aldı ve zorlaştı.ben daha zor kaynaklardan yararlanmanızı tavsiye edrim..ben de çalışmaya çalışıyorum işte.tarih coğrafya bitti.eğitimden geciktim.millet bitirmiş ben daha yeni başladım.hayırlısı bakalım.

ha bu arada kafamıza takılan şeyleride tartışalım actionsmile

yol arkadaşlarım benimy789

Bence de şimdi kafamıza takılanları paylaşalım sonra başarılarımızı da paylaşırız inşallah:)
Tabi ki farklı kaynaklardan faydalanmak lazım,her çeşit soruyu görmek lazım.Ama ben bunların anlatışını beğeniyorum,geçen seneki kaynaklarımdı pek kullanmadığım için bu sene önce bunları bitireyim dedim:)Bunlar bi bitsin geçerim farklı kaynaklara artık.
Zamana da takılmayın bence.Sözel derslerin oturması için zaman gerekiyor evet ama verimli bir çalışmayla iki ayda kazananlar bile var.
Bize disiplin lazım:) Ben mesela bir oturunca bütün dersleri bitirip kalkmak istiyorum:) ama bırakınca da öyyle kalıveriyor.

Neyse şöyle yapalım mı?Artık burda olmuyor,yapamıyorum gibi şeyler yazmayalım?Gerçi en çok ben yazdım bunları ama,daha yazmayacağım:PBirbirimizi motive edelim hep:) Ne dersiniz?

Sınava dair olumlamalarımızı bile yazabiliriz.Bilinçaltımızı da sınava hazırlayalım.
Mesela ben işin kolayına kaçıyorum:)
"Sınavda bana yardımcı olacak tüm bilgileri bir şekilde öğreniyorum."
"Kolayca öğreniyorum,kolayca hatırlıyorum." gibi olumlamalar kullanıyorum çalışmadığım günlerde bile.:P

ben bu program geliştirmeyi anlayamıyorum yaaadunk56

İnşallah temennimiz o yönde ben daha 3.sınıfım o yüzden dedim.Bizim işimiz zor valla temiz bi 100 çeksek ancak:D:D

tarihe nasıl çalışmalıyım arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..

arkadaşlar bu soruya bakarmısınız....actionsmile

acıkan bir bebeğe süt şişesiyle süt verilirse sonradan süt şişesini görüncede sevinme tepkisi verir.daha sonra kendisine süt şişesi getiren kişinin sesini duyuncada aynı tepkiyi verir.
bebeğin kendisine süt şişesini getiren kişinin sesine de aynı tepkiyi vermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir.
A)genelleme
B)ayırt etme
C)alışma
D)ikinci derecede koşullanma
E)kendiliğinden geri gelme

Bu olsa olsa genelleme olabilir.tabi emin değilim psikoloji çalışmayalı 2 yıl oldu.

Bu olsa olsa genelleme olabilir.tabi emin değilim psikoloji çalışmayalı 2 yıl oldu.
hayır hocam değilmiş.ben de genelleme demiştim fakat 2. dereceden koşullanmaymış.zaten diğer şıklarla alaksı yok.bu iki şık kalıyo.ama bilemiyorum aralarında bi fark var sanırım.bilen arkadaşlar varsa paylaşabilir mi

hayır hocam değilmiş.ben de genelleme demiştim fakat 2. dereceden koşullanmaymış.zaten diğer şıklarla alaksı yok.bu iki şık kalıyo.ama bilemiyorum aralarında bi fark var sanırım.bilen arkadaşlar varsa paylaşabilir mi
Hmm kritik bir soru. Bu ikisi arasında kalır insan zaten diğerleri alakasız. Aslında genellemede olabilir bu. Tartışılır bir soru bu. Nerden bu soru? Kaynağı ne?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri