- Reaksiyon puanı
- 0
İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ ATAMA KRİTERLERİNDE
YöNETİM KURULU'NCA DEĞİŞİKLİK YAPILDI.
1 Kamuda çalışan hekimlere 2 tane (50 işçinin üzerinde toplamda 240 işçiyi geçmemek şartıyla) işyeri hekimliği yetkisi verilmesine,
2 Kamu görevi yanında özel bir hekimlik çalışması olan hekimlere 100 işçiye kadar en fazla 1 işyeri için yetki verilmesine
karar verilmiştir.
Meslektaşlarımız duyurulur.
İSTANBUL TABİP ODASI YöNETİM KURULU
TüRK TABİPLERİ BİRLİĞİ İŞYERİ HEKİMİ ATAMA YöNETMELİĞİNE DAYANAK
İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ YETKİ KRİTERLERİ
1 Kamu Hekimliği :
- Kamu kurumları ve kamu iktisadi teşebbüslerinde memur veya sözleşmeli statüde çalışan hekimleri kapsar. Bu statüde çalışan hekimlere,
- Sadece kamu görevi olanlara maksimum 240 işçiye kadar en fazla 2 işyeri için
- Kamu görevi yanında herhangi bir gelir getirici özel hekimlik çalışması bulunan hekimlere maksimum 100 işçiye kadar en fazla 1 işyeri için
yetki verilir.
2 özel Hekimlik :
- özel hastane, poliklinik, muayenehane, estetik merkezi, banka hekimliği, tanı merkezi, görüntüleme merkezi, laboratuar vb. birimlerin herhangi birinde çalışan hekimleri kapsar. Bu statüde çalışan hekimlere,
- En fazla bir işyeri için
- En fazla 240 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
3 Emekli Hekimler :
a) Sadece emekli hekim olup başka bir görevi olmayan hekimlere,
- En fazla iki işyeri için
- En fazla 400 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
b) Emekli hekim aynı zamanda 2. maddede belirtilen özel hekimlik alanlarının herhangi birinde görevli ise,
- En fazla 200 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
4 İşyeri Hekimleri :
- Sadece işyeri hekimliği yapıp başka bir kamu ve özel görevi olmayan hekimlere,
- En fazla 780 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
5 İşyeri hekimliği sertifikası olmayan hekimlere işyeri hekimliği kesin çalışma izni verilmez.
6 İstanbul Tabip Odası bölgesinde işyeri hekimliği yapan hekimlerin her yıl Şubat ayı sonuna kadar, güncel ücret bordrosunun bir örneğini ve son aya ait SSK bildirgesini İstanbul Tabip Odası'na göndermesi zorunludur.
7 Hiçbir hekim İstanbul Tabip Odası'nın yetki ve onayı olmadan işyeri hekimliği yapamaz.
8 İşyeri hekimliği yetkilendirme işlemleri İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.
YöNETİM KURULU'NCA DEĞİŞİKLİK YAPILDI.
1 Kamuda çalışan hekimlere 2 tane (50 işçinin üzerinde toplamda 240 işçiyi geçmemek şartıyla) işyeri hekimliği yetkisi verilmesine,
2 Kamu görevi yanında özel bir hekimlik çalışması olan hekimlere 100 işçiye kadar en fazla 1 işyeri için yetki verilmesine
karar verilmiştir.
Meslektaşlarımız duyurulur.
İSTANBUL TABİP ODASI YöNETİM KURULU
TüRK TABİPLERİ BİRLİĞİ İŞYERİ HEKİMİ ATAMA YöNETMELİĞİNE DAYANAK
İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ YETKİ KRİTERLERİ
1 Kamu Hekimliği :
- Kamu kurumları ve kamu iktisadi teşebbüslerinde memur veya sözleşmeli statüde çalışan hekimleri kapsar. Bu statüde çalışan hekimlere,
- Sadece kamu görevi olanlara maksimum 240 işçiye kadar en fazla 2 işyeri için
- Kamu görevi yanında herhangi bir gelir getirici özel hekimlik çalışması bulunan hekimlere maksimum 100 işçiye kadar en fazla 1 işyeri için
yetki verilir.
2 özel Hekimlik :
- özel hastane, poliklinik, muayenehane, estetik merkezi, banka hekimliği, tanı merkezi, görüntüleme merkezi, laboratuar vb. birimlerin herhangi birinde çalışan hekimleri kapsar. Bu statüde çalışan hekimlere,
- En fazla 240 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
3 Emekli Hekimler :
a) Sadece emekli hekim olup başka bir görevi olmayan hekimlere,
- En fazla 400 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
b) Emekli hekim aynı zamanda 2. maddede belirtilen özel hekimlik alanlarının herhangi birinde görevli ise,
- En fazla 200 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
4 İşyeri Hekimleri :
- Sadece işyeri hekimliği yapıp başka bir kamu ve özel görevi olmayan hekimlere,
- En fazla 780 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerleri için
yetki verilir.
5 İşyeri hekimliği sertifikası olmayan hekimlere işyeri hekimliği kesin çalışma izni verilmez.
6 İstanbul Tabip Odası bölgesinde işyeri hekimliği yapan hekimlerin her yıl Şubat ayı sonuna kadar, güncel ücret bordrosunun bir örneğini ve son aya ait SSK bildirgesini İstanbul Tabip Odası'na göndermesi zorunludur.
7 Hiçbir hekim İstanbul Tabip Odası'nın yetki ve onayı olmadan işyeri hekimliği yapamaz.
8 İşyeri hekimliği yetkilendirme işlemleri İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.