Havuç muyuz, yumurta mı, yoksa kahve mi?

tolgaasya

New member
7
HD RANK
Reaksiyon puanı
3
Web sitesi
www.tolgacelebi.com
Bir baba ile kızı dertleşiyormuş. Kız babasına, çok sıkıntı çektiğinden, sorunlarla baş edemediğinden bahsetmiş. Babası kızını dinlemiş, dinlemiş ve “Gel, sana bir şey göstereceğim!” diye kızını mutfağa götürmüş. Ünlü bir aşçı olan baba, ocağa üç tane eşit büyüklükte kap koymuş, üçüne de eşit su koymuş ve üçünün de altını aynı miktarda yakmış. Ve birinci kaba bir havuç, diğerine bir adet yumurta, diğerine ise bir avuç çekilmemiş kahve çekirdeği koymuş. Ve her üçünü de tam 20 dakika pişirmiş.

Daha sonra ateşi kesmiş. Sonra masaya 2 tane tabak bir tane de boş bardak koymuş. İlk önce haşlanmış havucu alıp bir tabağa koymuş. Sonra pişmiş yumurtayı diğer tabağa koymuş. Sonra da suya iyice sinmiş ve tam kıvamında kahve görüntüsü olan kahveyi de alıp bir bardağa boşalttıktan sonra kızına dönerek, – Kızım ne görüyorsun?

Kızı “Havuç, yumurta ve kahve.” Kızını masaya iyice yaklaştıran baba bunlara daha yakından bakmasını istemiş. Kızının şaşkınlığını gören baba, anlatmasına devam etmiş: – Havuç haşlandığı için yumuşak bir hal aldı. Yumurta, artık pişmekten içi katılaşmış sert bir hale geldi. Kahve ise, (bir yudum alarak) harika olmuş. Tadı da çok hoş. Kız, iyice şaşırarak, “Baba, bunu bana niçin gösteriyorsun?” diye sormuş. “Bak” demiş babası, “Hepsi aynı şekil kapta, aynı sıcaklıkta, aynı dakika pişti. Fakat hepsi bu etkiye farklı tepki verdiler. Havuç ilk başta sertti, güçlü idi; ama kaynatılınca yumuşadı, güçsüzleşti, çözüldü. Yumurta çok kırılgandı, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi; ama kaynatılınca içi sertleşti, hatta katılaştı.

Bir avuç çekilmemiş kahve ise yine sertti, hepsi birbirine benziyordu. Fakat ısıtılınca ne oldu; bu kahve çekirdekleri, ısındılar, gevşediler ve içinde oldukları suya yayıldılar. Koku yaydılar, tad yaydılar ve suyu “eşsiz tad”da bir kahveye çevirdiler.” Ve kızına, “Kızım sen hangisisin?” diye sormuş adam. “Zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gösteriyorsun? Havuç gibi sıkıntılara, problemlere rastgelince çözülüyor musun, benliğini koruyamıyor musun? Yoksa yumurta gibi katılaşıyor, başta kendin olmak üzere kimseye faydan dokunmuyor mu? Yoksa sen kahve misin? Kendini bitirmek uğruna, kendini ateşe atma pahasına diğer insanlara mutluluk veren, huzur veren, ağızlarına lezzet veren bir sevgi kaynağı mısın? Karar ver yavrucuğum ve bence sen bir kahve ol hayatta. Kahve bulunduğu çevreyi değiştirir, mutluluk soluklarını etrafına yayar. Başkalarının yaşaması uğruna kendini feda et ve bundan sonsuz mutluluk duy... Peki dostlar biz hangisiyiz acaba?

Çok güzel ya. :) Kahveyi sevmem ama verilen örnekler harika.:)

Teşekkürler.

Herzaman kahve olmak dileğiyle alk78
Paylaşım için çok teşekkürler Sevgili Tolga t678

Az önce kendime bir bardak kahve aldım, bu yazı geldi aklıma.

Dediğiniz gibi, kahve olmak dileği ile :))

tesekkurlerrrrrr

Kahve grubundan olarak bunun hiç de iyi bir şey olmadığını söyleyebilirim. Başkalarının mutluluğu için uğraşırken kendini feda etmek kadar acı bir durum olamaz.

Yazı için teşekkürler. Sevgilerimle. actionsmile

süpersin,çok güldüm cavabınay789

ayrıca asla kahve olmak istemem,o ne ya başkaları mutlu olsun ben kendimi harap ediyim,yanlış anlamayın bencil felan değilim ama bukadarıda fazla benim için,yumurtada olmam,kendinede başkasınada hayrın dokunmuyo,havuç zaten olmam, ya başka besin maddesi yokmuydu hem kendine hem başkalarına hayrı dokunany789

süpersin,çok güldüm cavabınay789

ayrıca asla kahve olmak istemem,o ne ya başkaları mutlu olsun ben kendimi harap ediyim,yanlış anlamayın bencil felan değilim ama bukadarıda fazla benim için,yumurtada olmam,kendinede başkasınada hayrın dokunmuyo,havuç zaten olmam, ya başka besin maddesi yokmuydu hem kendine hem başkalarına hayrı dokunany789

y789Sen de zeytin ol bari,hem başkasını mutlu et çekirdeğinlede zeytin ağacı ol hem sen büyü kendine hayır hem yüzbinlerce kişiyi daha mutlu etkrzm67

Ben düşündümde, sanırım kahve olmak istiyorum yine. Hem kahveyi, yumurta dan daha çok severim :)))

bence türk kahvesi süper..suyunu içerler posasına fal kapatırlar..

kahvesmiley

malesef havuç oluyorum :( birazda kahve başkaları daha önemli oluyor bazen

Ben de zeytin yorumunu beğendim. Zeytin dalı barışı hem temsil ediyor hem de faydalı bir besin. Her durumda yiyeceklerden örnek verdiğimizde sonuç olarak hepsi kendini feda etmiyor mu? :))

İnsan ne başkalarının mutluluğu için kendi mutluluğunu feda etmeli, ne de kendi mutluluğu için başkalarının mutluluğunu. Duruma göre davranmak değil de insan ilişkilerinde dengeyi bulmak ve en adil şekilde davranmak önemli.

Yine de güzel bir hikaye düşünce tarzını beğendim aşçının. Yani somut örnekleri hayata uyarlamasını sevdim. Ben de yeri geldiğinde günlük hayatta yeri geldiğinde de hazırladığım ders anlatımlarında böyle örnekler vermeyi severim. Yaşayan örnekler. Sevgiler.

hımm düşündüm ve ben üçüde olmadığıma karar verdim kahve fena değil gibi ama sadece başkalarına mutluluk vererek yaşamak kendi mutluluğunu çöpe atmak demek kendini aydınlatmayan mum alevi gibi o yüzden sanırım benim daha yolum uzun ne olduğumu öğrenmem lazım..

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri