Elindeki Kitap

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bigokyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eşzamanlılık adlı kitabı bitirdim bu sabah. Nefis bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Carl Jung, zaman ve sebep-sonuç zincirlerine ait geleneksel fikirlerin açıklayamadığı anlamlı rastlantıları tasvir etmek için "eşzamanlılık" terimini ortaya koymuştur. Büyük kuantum fizikçisi Wolfgang Pauli ile çalışırken Jung bu rastlantıları zihin ve maddeyi, bilim ve ruhu içine alan fenomenler olarak açıklama yolunu aradı. Böylece telepi, öngörü ve sezgi gibi parapsikolojik olaylar için de mantıklı açıklamalar elde etmeye çalıştı.Eş zamanlılık, Jung ve Pauli'nin çalışmalarının yanı sıra ünlü bilim adamları Paul Katmmerer, Werner Heisenberg ve David Bohm'un çalışmalarını da ele almaktadır. Yazarlar, özellikle Kozmik Şatkacı (Hilekâr) Hermes'e ait Yunan efsanesi gibi eski ve modern mitolojilerde tasvir edilen eş zamanlılılk konusunu ayrıntılarıyla işlemektedir. Onların günlük hayat ve literatürden alınmış bol sayıda anekdotlarla dolu, disiplinleri aşan benzersiz yaklaşımları; doğanın gizli modeli içine doğru bir göz atma süreci içinde, bu karmaşık kavramın zeki bir keşfini sunmaktadır.

Yazar:Mark Holland
Yazar:Allan Combs
Çevirmen:Cüneyt Kurdoğlu

0000000063910_3_1.jpg

Sayfa Sayısı: 220
Baskı Yılı: 1998
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ruh ve Madde Yayıncılık

Nuray Sayarı'nın kitabı da okunması çok kolay, kitabın içindeki olumlamalar da
akılda kalıcı.

Bu aralar o kadar çok kafa yormam gereken kitaplar okudum ki.. yoruldum. Geçen hafta Aykut Oğut'un ilk kitabında baya bi notlar aldım. aslında hiç ara vermeden okuyayım diyorum ama yoruldum. bu hafta Nuray Sayarı'ya bakıyım o zaman. Hem dinlenmiş olurum.
Daha sonra Aykut Oğut a geçerim. :))krzm67

Canım benim sen ne güzel bir insansın . Seni görmek içime gülücükler koyuyor . İyi ki varsın.

Firarperest elinde yoksa bende var istersen getirebilirim , yolda okursun giderken ...

Sağolasın, var elimde, okuyorum güzel arkadaşım.actionsmile

Ellerimde kitaplarrrrrrrrrrrsevinclisevincli

taze taze aldım geldim

Elif Şafak-Bit palas
John Verdon-Aklından bir sayı tut
Khaled Hosseini-Bin muhteşem güneş
Cengiz Aytmatov-Gün olur asra bedel
.....

daha niceleri:D

artık sahalara döndüm:p
herkese iyi okumalarpartysmiley

kitabın adı : gülün adı
yazarı : umberto eco

Konusu Orta Çağ İtalya'sında geçen romanda, Papa ile İmparator arasında atama yetkisi savaşı, Hıristiyan tarikatlar arası görüş ayrılıkları, cinayetler, bir Manastır ve etrafında gelişen olaylar, iyi kurulmuş Polisiye bir öykü ile bir anlatıcı (Melk'li, Dom Adso) tarafından aktarılmaktadır. Yedi günlük zaman dilimine bölünerek yazılmıştır
YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O KITABIN FİLMİ DE CEKİLMİŞTİ...

evet kitabı bitirir bitirmez izlemek için sabırsızlanıyorum.u859

İstanbul Hatırası-Ahmet Ümit

ist-hat-ku.jpg
İlk kurban Sarayburnu’nda, Atatürk heykelinin hemen önünde bulunmuştu. Cesedin kolları yukarıya doğru uzatılmış, avuç içleri birbirine bakacak şekilde, elleri naylon iple bileklerinden bağlanmıştı. Cesedin iki yana açılmış ayakları deniz yönüne çevriliydi.
Ölünün ayaklarının işaret ettiği yerde, iki çilekeş şehir hatları vapuru, denizin iki ağır işçisi, usulca kıpırdayan maviliğin üzerinde köpükten şeritler bırakarak geçiyordu. İnce bir esinti vardı Sarayburnu’nda. Süt mavisi bir aydınlık. Ortalık mis gibi deniz kokuyordu. Gökyüzünde solmakta olan yarım ay hem cesede hem de vapurlara eşlik ediyordu..
Cinayeti araştırmak, Ahmet Ümit’in bize tanıştırdığı eski dostlar Komiser Nevzat ve adamları Ali ile Zeynep’e düşüyor. Cesedin birbirine sıkıca bağlanmış ellerinin arasında bir sikke buluyorlar. Sikkenin üzerindeki portreden yola çıkan Komiser Nevzat ve arkadaşları önce Tanrı Poseidon’un oğlu Kral Byzas’a, ondan da Kral Byzas’ın, bugün Sarayburnu’nun olduğu yerde M.Ö. 660 yılında kurduğu Byzantion Krallığı’na ulaşıyorlar. ( Tanıtım yazısından )

Ellerimde kitaplarrrrrrrrrrrsevinclisevincli

taze taze aldım geldim

Elif Şafak-Bit palas
John Verdon-Aklından bir sayı tut
Khaled Hosseini-Bin muhteşem güneş
Cengiz Aytmatov-Gün olur asra bedel
.....

daha niceleri:D

artık sahalara döndüm:p
herkese iyi okumalarpartysmiley
Bİt palas ı okuudm güzel :) Aklından bir sayı tut bende de sora da :)

Şu an Meleklerle yaşamak ondan sonra sıra da Aykut oğutun adını Alice in Wonderland koyduğum kitabi :)

Dün Stephenie Meyer'ın Alacakaranlık kitabını okumaya başladım ve bitirdim. Bugünde 2. kitabı olan Yeniay'ı okudum. Muhtemelen filmlerini izlemişsinizdir. Ben bir tek Alacakaranlık'ı izlemiştim. Tutulma ben de olmadığı için onu okuyamayacağım. Ama onu da kesinlikle okumak istiyorum. Bana hitap edecek daha iyi bir kitap bulabilir miydim bilmiyorum ancak uzun zamandır böyle kitaplar okumamıştım. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Hatta Yeniay'ı okurken neredeyse meraktan çatlayıp dayanamayıp filmini bulup izleyecektim ama zor da olsa kendimi tuttum.

REZONANS KANUNU İSTEKLERİN YÖNETİMİ
PİERRE FRANCKH
ELİPS KİTAP
Kapak Yazısı:
Eğer şu ana kadar isteklerimiz gerçekleşmediyse, en şiddetli arzularımıza ulaşamadıysa; eğer hayatımıza hiç istemediğimiz şeyler girdiyse, eğer mutsuzsak veya yenilgiye uğradıysak, bütün bunların sebebini Rezonans Kanununda bulabiliriz."

Pierre Franckh, bu kitabında Rezonans Kanununu kavrayıp onu nasıl kullanacağımızı anlamaya başladığımız anda, hayatımızdaki her şeyin mümkün olabileceğini anlatıyor. Yazar, hayatımızı kalbimizle değiştirebileceğimizin de altını çiziyor.

Düşünce gücümüzle maddeye etki edebilir miyiz?

Kim olmayı istiyorsun?

isteklerimizi hangi yolla yayıyoruz?

ideal partneri yaşamımıza çekmemizi sağlayan en uygun rezonans

alanını nasıl oluştururuz?

Rezonans alanın yazılı ve görsel izlenimlere nasıl tepki verir?

Eğer istediğimiz sonuçları elde etmeye çalışıyorsak; düşüncelerimizi, duygularımızı ve inançlarımızı gözlemleyerek yönlendirmeye başlamalıyız. Çünkü hissettiğimiz ya da düşündüğümüz her şey, bir rezonans alanı oluşturur ve biz isteklerimizi yönetebiliriz.

Kitap ile ilgili şunları söyleyebilirim;
Kitap kesinlikle çok akıcı,konuların yeri özenle seçilmiş,ilk bölümde rezonans ile ilgili bilgiler verilmiş.
Ama kitabın en güzel yanı ise amaca yönelik madde halinde verilen bilgilerin çoğunlukta olması...
Örneğin, ruh hali ve rezonans alanının değişimi ile ilgili
-spoiler-
*Keyfine bak.
*Sadece yapıcı edebiyatla ilgilen.
*Sadece cesaret veren filmleri seyret.
*Sadece sana heyecan veren müzikleri dinle.
*Sadece hoşlandığın insanlarla görüş
*Sevgi yüklü mektuplar yaz
*Düşüncelerini yazıya dökerek bir günlük tut.
-spoiler-
gibi çok sayıda madde var bu kitabı çok ilgi çekici hale getirmiş. blook

9786051130408.jpg

Ömrüm boyunca kaç kitap okudum bilmiyorum, lakin 'Aşkın Gözyaşları'nı okuduktan sonra anladım ki, meğerse ben hiç kitap okumamışım ve kara cahilmişim, "Şems ve Mevlana" hakkında... Teşekkürler Sinan hocam...
Murat Göğebakan
En mahrem bir gecenin, en matemli anında akıyordu gözyaşları. Sırların habercileri, hızına yetişemiyordu gözyaşlarının. Çok konuştuk, biraz da susalım. Susalım ve ağlaşalım. Aşkın Gözyaşları sağanağında, yitik cennetimize yol bulalım. "5 Aralık 1273; Mevlâna gördüğü rüya ile kan ter içinde uyanır. Şemsin seneler önce kaldığı odaya girer. Taş duvarlar, tahta sedir, acem kilimi, odada her ne varsa hepsi Şems kokmaktadır. Bakışları duvarda gezinir. Senelerdir, hiçbir şeyin asılı olmadığı duvarda, bir levhayı fark eder. Okur yazıyı, kopar çığlık, atar kendini avluya. Karla kaplı taş zemine, yüzüstü düşüp bayılmıştır."

( Arka kapak )

7-Olasiliksiz.jpg

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, OlasılıkSız tam size göre bir roman..

Kitap ve ben ayrı diyarlardaydık. Okumaya karar verdim biran ve işte y789
Arka Kapak yazısı ve şu cümle çekti beni;

" Bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz"

.

"Firarperest" bana hitap etmedi.
"İskender" Roman sevenler için güze bir kitap,(ben roman sevmem) beğendim bende;ama o kadar işte... hiç biri "Aşk" ın yerini tutamadı.

Aykut Oğut'un kitabındakileri yazıp uygulamam, kendime soru üstüne soru sormam ve cevaplarımı bulmam lazım :) Eğlenceli anlatımını sevdim.

Son düzenleme:
Evet bencede etkili edğişik bir kitap serisi,
Hiç tarzım değil demiştim ama şu an şafak vaktini okuyorum
ve herkese tavsiye ediyorum
değişik gerçekten

su_ustune_yazi_yazmak_muhyiddin_sakur_usa_abd_afro_american_the_writing_on_the_water_2.jpg

İnsanların taş üzerine kazıdıkları yüzyıllık yazılar, Allah için su üstüne yazılmış yazı gibidir. Bu kitap, yazarının Sûfîlik yolunda yaşadığı serüvenin akıcı fakat derinlikli bir anlatımıdır. Yazar, bu serüvenini, bir müslüman olarak Sûfîlikle ilk karşılaşmasından başlatıp, Şeyhinin rehberliğinde geçirdiği uzun yıllardan sonra eriştiği dervişliğe ve ötesine kadar götürüyor.

Muhyiddin Şekûr, sık sık heyecan verici bir tona ulaşan ve hemen her yerinde Sûfî geleneğin hikmetinin yankılandığı eğlenceli bir üslupla sizi de içine çeken bir serüveni anlatıyor.

Bunu(olasılıksız) bende çok okumayı istiyorum;ama başka kitaplarda gözüm olduğu için şu an aklımın bi köşesinde duruyo sadece. Kitap gerçekten arkasında yazan cümleler kadar ilgi çekici mi? Ne düşünüyosun ikiesitbir?

İçindeki Devi Uyandır, Sınırsız güç ve Hayat değiştiren 101 öyküyü aldım okuyalım bakalım

Niyetleri gerçekleştirmek - Lynne MCTAGGART
"Düşünceleri ve niyetleri gerçekleştirmenin bilimsel yolları"

Almış okumamıştım. Açığa çıkardım. Başlayacağım. Okuyan varsa yorum alabilirim arkadaşlar

masaru emoto-suyun gizli mesajı
don miguel ruiz-dört anlaşma
shamanic özşem hanım önermişti.suyun gizli mesajını daha okumadım.ama 4 anlamşa gerçekten faydalı bir kitap...

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri