egoizm

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
çok ilginç bi durum olup açıklaması için nice kitaplar karıştırılması gereken tabir...

felsefede de geçen,kişinin mutlu olabilmesinin kendi kendini mutlu edeceğinden geçtiğini savunan görüş,zihniyet..bencillik de denilebilir.

yüksek puanlı üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerinde müthiş bir şekilde kendini gösteren olgu. sinir bozan şeylerden. bir de bunu tamamlayan bir şey var:

kişinin kendi merkezli hareket etmesi, ancak kendi çıkarlarını koruması şeklinde tarif edilebilir. rasyonel ve irrasyonel egoizm olarak ikiye ayrılabilir.



günümüzde serbest piyasa ekonomisi açısından bakıldığında her insan ve her kuruluş egoist olmak mecburiyetindedir. ancak tercih edilen türü rasyonel egoizm olmalıdır.

türkiye'nin geneline hakim olan bir hastalık bu.



umumi tuvalete girer türk insanı, alabildiğine kirletir, öyle çıkar. nasıl olsa kendisi girmeyecek bir daha. nasıl olsa başkası temizleyecek.



otobüse biner, koltuğu yırtar, kırar, diğer aksamları kırar, hatta camları kırar. kendisi bir daha binmeyecek, başkası düşünsün.



duvarlara yazı yazar. sadece kendisi yazdığı için bir şey olmaz o kadarcık yazıdan. sonra bütün tarihi eserlerimizde, mozaiklerde, ikonalarda ali ayşe'yi seviyor yazar.



tarihi, turistik mekana gider. vurar kırar orayı, parça alır götürür. sadece kendisi yaptığı için bir şey olmayacak.



sokağa çöp atar, tükürür, sakızını atar. nasıl olsa başkası atmayacak, kendisi de etkilenmeyecek.



daha böyle binbir şey. kendi kıçımızdan başkasını düşünmediğimiz, 10 dakika sonrasını düşünecek kabiliyete sahip olmadığımız için dünyanın ve medeniyetin içine sıçmakta mahsur görmeyiz. adam 1000 yıl dayanacak sütun yapmış, üstünde osman [kalp] feriştah yazıyor. beyninizi sikeyim ben sizin.



Kaynak: İtüSözlük
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst