Eğitimli babanın çocuğu başarılı oluyor

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, babanın eğitiminin çocuğunun başarısında etkili olduğunu gösterdi
nokta.gif

YYÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof
nokta.gif

Prof
nokta.gif

Bu okullardan 4′ünün özel, diğerlerinin ise gelir düzeyi yüksek aileler ile dar gelirli ailelerin çocuklarının gittiği okullar arasından seçildiğini anlatan Prof
nokta.gif

Benzer şekilde özel dershanenin etkisine, ailenin sosyal ekonomik ve demografik özellikleri ile mezun olunan okulun etkilerinden bağımsız olarak tek başına bakıldığını ifade eden Prof
nokta.gif

Prof
nokta.gif

Bu araştırmada, çocuğun gittiği okul ve dershanenin de babanın eğitim düzeyine bağlı olarak değişiklik gösterdiğini ifade eden Prof
nokta.gif

Prof
nokta.gif
Köse, araştırmada babaların eğitim düzeyinin annelerin eğitim düzeyinden yüksek çıktığını da belirterek, şunları kaydetti:

“Babanın eğitim ve meslek durumu, öğrencilerin OKS’deki başarısını

etkileyen en önemli faktör olarak ortaya çıktı
nokta.gif
Bu durum, okul

dışındaki sosyal, ekonomik ve kültürel temelli toplumsal sınıfsal ayrışmanın, öğrencilerin ilköğretimden ortaöğretime geçişlerindeki başarılarını etkileyen temel faktör olduğunu göstermektedir
nokta.gif

ANNELERİN YÜZDE 92′Sİ ÇALIŞMIYOR
Prof
nokta.gif

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Van’da, kadınların ücret karşılığı kamusal alanda çalışmamasının olumsuz bir durum olduğunu anlatan Prof
nokta.gif

REKABET İLKÖĞRETİM DÜZEYİNE İNDİ
Türkiye’de gençlerin en önemli ve gerilimli yaşam olaylarından ikisinin, merkezi nitelikteki OKS ve ÖSS olduğunu bildiren Prof
nokta.gif

Prof
nokta.gif

Yıllar üzerinden sürekli olarak büyüyen orta ve yüksek öğretim arasındaki öğrenci arz-talebi arasındaki bu dengesizliğin, öğrencilerin üniversiteye girmesini zorlaştırdığını vurgulayan Prof
nokta.gif
Köse, şunları söyledi:

“Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OKS aracılığıyla ilköğretimden mezun olan öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeye başlanmasıyla, ortaöğretim düzeyindeki rekabet, ilköğretim düzeyine kadar inmiş bulunmaktadır
nokta.gif
”  

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri