EFT HAKKINDA

Ynt: Derin Peat HAKKINDA

Keops isimli arkadaşım,
Derin peatla ilgileniyorum. Bu konuda Slavinski'nin kitabını okudum. Derin peat seviyesi ile ilgili detayları diyalog şeklinde örneklendirip açar mısın? Bunu kendime uygulamak istiyorum. Bu konuya o kadar merak sardım ki derin peat ve derin peat 3 ü mutlaka öğrenip kendime uygulamalıyım. Temel kutupsallıklarımı öğrenmeyi çok arzuluyorum. Günlerdir düşünüyorum belk,i beynim bunu bulacak diye.içimde dirençli bir kutupsallık var. bunu biliyorum. sürekli şu mu bu mu arasında kalıyorum.ancak bulunduğum şehirden kımıldamam mümkün değil. Rica etsem tecrübenizi ve bilginizi benimlede paylaşır mısınız? Sevgiyle Kalın

Ynt: EFT HAKKINDA

Bende eft'ye merak saranlara katıldım.Mürüvvet Muratın kitabını okuyorum .Sedona yönteminin kitabını aldım.Peat kitabımda bu gün geliyor.Ayrıca Hayal'ciğimde yardımcı oluyor.Öncelikle geçmişle hesaplaşıp sorunlarımı halletikten sonra geleceğe yönelecegim.Kendime liste yaptım .Beni en çok üzen ,kıran inciten kişi ve olaylardan başladım.Benim meşur diz ağrıma yapıyorum .ağrım azaldı.Şimdilik bukadar diğer kitapları okuyunca deneyimlerimi yine yazarım. smiliyface

eft güzel bi yöntem gerçekten çok sevdim.

Sevgili Mustang, diz ağrından bahsetmişsin ya ," hayal mühendisliği" isimli kitabı okumanı tavsiye ederim,o kitapta bizlerin bazı olaylar karşısında , psikolojik yönden etkilenip, bunu fiziksel olarak yaşadığımız anlatılıyor , ben ilgi ve beğeniyle okudum, gerçekten güzel bir kitap, bizler içimizde neyi bastırırsak , ya da neye öfke duyup , kabullenemezsek, neye direnirsek , bu bize fiziksel rahatsızlık olarak geri dönebiliyor, sağlıklı, mutlu huzurlu günler geçirmen dileğiyle hismiley

Merhaba,
Ben Derin Peat yöntemini öğrenmek istiyorudum. Araştırdım ama nasıl yapılacağını öğrenemedim. Peat adlı kitabı okudum ama onda Derin Peatı fazla ele almamış. Öğrenci olduğum için şehir dışına çıkıp seminerlere falan katılabilmem mümkün değil. Bunu nerden öğrenebilirm ya da bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yardım ederseniz çok çok sevinirim.

pileterya ' Alıntı:
Merhaba,
Ben Derin Peat yöntemini öğrenmek istiyorudum. Araştırdım ama nasıl yapılacağını öğrenemedim. Peat adlı kitabı okudum ama onda Derin Peatı fazla ele almamış. Öğrenci olduğum için şehir dışına çıkıp seminerlere falan katılabilmem mümkün değil. Bunu nerden öğrenebilirm ya da bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yardım ederseniz çok çok sevinirim.
forumda deep peat balığının altında hayal abla bu konudaki notları koymuş
oradan bakabilirsin limkini şimdi hatırlamıyorum

sevgili pileterya ben senin buradaki mail adresine, notları gönderdim..yinemi beceremedim yaaaaaaaaaaa.. dusun

mailinizi aldım. Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

FT - Emotional Freedom Technique, yani Duygusal Özgürleşme/Arınma Tekniği Amerikalı bir mühendis ve NLP uzmanı olan Gary Craig' in, Amerikalı klinik psikolog Roger Callahan' in (Thought Field Therapy) Düşünce Alanı Terapisi' nden yola çıkarak geliştirdiği bir yöntemdir.

Roger Callahan normal psikoterapinin yanı sıra doğu felsefelerini ve tekniklerini de uzun yıllar araştırır. Su fobisi olan bir hastasını tedavi ederken hastanın, "Suyun düşüncesi bile midemi bulandırıyor!" demesi üzerine Roger Callahan' ın aklına, hastasının mide ile doğrudan bağlantılı meridyenine hafifçe vurmak fikri gelir. Hemen gözün altındaki bu meridyene yapılan vuruştan sonra hastanın mide bulantısı geçtiği gibi şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkar. Bir buçuk yıldır süren tedavi boyunca ilerleme kaydedilemeyen su fobisi, ortadan mucizevi bir şekilde kalkmıştır! Hatta buna inanamayan Callahan, hastaya en yakındaki havuza gitmeyi teklif eder ve daha önce suyun yakınına gidemeyen hasta, havuz suyuyla sevinç içinde yüzünü yıkar.

Vücuttaki meridyen sistemi üzerine kurulu bu metot, "Thought Field Therapy" yani Düşünce Alanı Terapisi adıyla bilinmektedir.

Callahan' in bu buluşundan yirmi yıl kadar sonra, Gary Craig, Callahan' ın tekniğini daha sadeleştirip, kolay kullanılabilir hale getirir ve Duygusal Arınma Tekniği - EFT de böylece ortaya çıkar.

DUYGUSAL ARINMA TEKNİĞİ NEDİR?

Geçmişte yaşadığımız bir olayın bıraktığı duygusal kayıtlardan ve izlerden, parmaklarımızı kullanarak, birkaç dakikada arındırabileceğimiz, zihnimizi vücudumuz vasıtasıyla iyileştirebileceğimiz bir terapi yöntemidir.

Kişi kendi kendine uygulayabilir, uygulaması oldukça basittir ve diğer terapi yöntemlere nazaran sonuçları çok daha hızlı alınır. Soruna bağlı olarak başarı oranı %85-97 arasındadır.

Nasıl Uygulanır?

Bedenimizin yaşam kaynağı enerji, meridyen adı verilen ve kendileri de enerjiden oluşan kanallar ile bedene yayılır ve tüm sistem tarafından kullanılır. Enerjinin sürekli ve düzgün aktığı, yüksek olduğu zamanlar bizim her bakımdan sağlıklı olduğumuz zamanlardır.

Yaşadığımız üzüntü, korku, öfke gibi olumsuz duygular meridyenlerin tıkanmasına sebep olur.

Duygusal sorunu tespit edip, ona odaklanıp ve sonra da bu odaklanma sırasında vücudumuzdaki meridyen noktalara parmak uçlarımızla, belli sayılarda hafif hafif kısa vuruşlar yaparak kanallardaki aksamaları, kesilmeleri giderebiliriz. Bunu uygulamak sadece birkaç dakika alır. Her an her yerde, kendi kendine uygulanabilir.

EFT anlık sorunlardan, köklü ve derin problemlere kadar her konuda uygulanabilir, birçok eski ya da yeni duygusal sorun bir saatten az bir sürede tamamen iyileşebilir. dusun

tamam da nerelere vuracağımız kitapta belirtiliyor mu?ya da şöyle sorayım, duygusal sorunumuza göre nereye vuracağımızı kitabı okuduktan sonra öğrenebiliyor muyuz?

ben de buradan okuyup hemen kitabı sipariş ettim ve dün elime aldım. şimdilik sadece neyin ne olduğunu ve tekniğin ne şekilde işlediğini okudum. uygulamaya geçmeden önce buradaki yorumları tekrar okuyayım dedim.
ben de hayırlı haberler veririm inşallah actionsmile
bu arada son yazan arkadaşım. nerelere vurman gerektiği kitapta anlatılıyor.

Arkadaşlar daha önce verildi mi bilmiyorum ama Dr. Bülent Uran'ın sitesinde eft uygulamalarıyla ilgili çeşitli videolar mevcut.

http://www.eft-turk.com/

selam arkadaşlar söylediğiniz kitabı aldım kendimde uyguladım herşey çok güzel ancak benim 8 yaşında bir kızım var karanlıktan ve böceklerden korktugu için geceleri ışık yanık vaziyette uyumak istiyor.Ablasıyla aynı odayı paylaşmak zorunda olduğu için bu sorun oluyordu.(ablamız çok idare etti)Hipnozla karanlık korkusunu yenmeye çalıştık şimdi holün ışığı sabaha kadar açık böcek fobisinden hala sorunluyuz eft yöntemini öğrendikten sonra bunuda denedim yaklaşık 1 aydır gece yatmadan önce karanlık korkusuna ve böcek fobimize eft yapıyoruz ama halen sorun yaşıyoruz acaba yanlış mı yaoıyorum kitaptaki bilgileri uyguluyorum ama olmuyor sorunun kaynagı başka birşey mi acaba diyorum her 2 kızımıda aynı şekilde hiçbirşeyden korkutmadan büyüttüm hani çocuklar söz dinlesin diye korkuturlarya biz hiç korkutmadık kızlarımızı büyük kızım hiçbirşeyden korkmaz karanlığın içine dalar ama küçükle bu problemi halledemedim nerde yanlış yaptım bilemiyorum acaba eft için bir uzmandan mı yardım almalıyım 4897 lütfen bana yardım edin

Cevap: Ynt: EFT HAKKINDA

skorpy nasıl indirebilirim kitabı yardımcı olurmusun

Nikken Japonların ürettiği ve hebilife tarzı satışı yapılan saadet zincirivari bir sistem. Eleman ilanı ile topladıkları insanlara ürünleri sattıktan sonra işe başladınız, hadi sizde ilan verin, sizde eleman toplayın ürün paketi satıp kazanın bizi kazandırın diyenlerin oluşturduğu bir çalışma sistemi. yeşimcimcözün Networkeft ve ya eftnetwork isminde bir sitesi daha var. Orada Nikken hk.da anlattıklarından anladığım buydu..

cumartesi günü kitabı aldım. ayrıca yeşimcimcoz'un sitesinden kitabıda indirdim. ama daha bakamadım. bi de yeşimcımcoz'un sitesinden mail geldi.

"Yeşim Cimcoz <yesim@cimcoz.com> bana adlı alıcılara
ayrıntıları görüntüle 11 Ağu (2 gün önce)

Bu e-posta 'Yeşim Cimcoz' tarafından gönderildi Mesaj: Herkese merhaba, Tatile çıkıyorum...Bodrumun güneşine, denizine, havasına teslim edeceğim kendimi...biraz dinlendikten sonra İzmir'de olacağım... İzmir'de yaşıyorsanız...Nikken hakkında bilgi almak istiyorsanız ben büyük bir olasılıkla 18 Ağustos Cumartesi günü İzmir'de olacağım. İlgilenen birkaç kişi ile buluşmaya geliyorum. Sizde bizi katılmak ve Nikken hakkında bilgi edinmek isterseniz lütfen beni 0533 715 09 33'ten arayın veya yesimcimcoz@gmail.com adresine yazın. Ön bilgi için aşağıdaki link'leri izleyebilirsiniz: www.yesimcimcoz.com/Sunum/Yasam.ppt www.yesimcimcoz.com/Sunum/Kaliteliyasam.ppt www.yesimcimcoz.com sitesinin ön sayfasının altında Wellness yazan yazıya tıklayın ...oradan İngilizce bir kısa film izleyebilirsiniz. Sevgiler Yeşim "

ndeir bu nikken. izmirde oturupta ilgilenen olabilir.

Sevgili Mustang, diz ağrından bahsetmişsin ya ," hayal mühendisliği" isimli kitabı okumanı tavsiye ederim,o kitapta bizlerin bazı olaylar karşısında , psikolojik yönden etkilenip, bunu fiziksel olarak yaşadığımız anlatılıyor , ben ilgi ve beğeniyle okudum, gerçekten güzel bir kitap, bizler içimizde neyi bastırırsak , ya da neye öfke duyup , kabullenemezsek, neye direnirsek , bu bize fiziksel rahatsızlık olarak geri dönebiliyor, sağlıklı, mutlu huzurlu günler geçirmen dileğiyle hismiley

Diz ve eklem ağrısı hayatımızda adım atmak istemediğimiz yönlere olan dirençlerimizi gösteriyor. Mesela sevmediğiniz bir işte çalışıyorsunuz ve ne yazıkki çalışmak zorunda olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu olumsu hislerinizi bilinçaltınız alıyor ve bunu alarm olarak vücudunuza gönderiyor. Hangi organla ilgili ise isteksizliğiniz ağrı ve sancı olaak size geri dönüyor. Geçmiş olsun..

ya bu semineri videoya falan alıp siteye verseni nasıl olur izmirsel değilde sitesel bir paylaşım olur y789 hiç olmadı ses kaydı yapın bari biz de istifade edelim yahu cilgin897

Aslında online internetten seminer yapan ve/veya o seminerleri CD ye kaydedip satışa sunan organizasyonlar var. Diğer illerdeki katılımcılar böylece o seminerlerden mahrum kalmamış oluyorlar..

İyi fikir aslında.. :D

izumi senin adına çok sevindim değişimleri göreceksin ve bana hak vereceksin
bu yöntem gerçekten çok etkili alıp okuduğunuzda bana hak vereceksiniz benim takıntılarım vardı
aslında saçmaydı ama ben sürekli düşüğnürdüm ve bu yanlış hatırlamıyorsam 5 veya 6 cı gün hala bir kere düşünmedim kara kara tabiki eft anıları asla
silmiyor bence kötü duyguları boşaltıyor ben bile bana olanlara hala inanamıyorum muhteşem ayrıca bende panik atak ta vardı ve yok oldu gitti o korkular sanki silindi gitti mutluluğumu tarif edemem size ve atakan beye tekrar teşekkürler bize böyle güzel bir sitede yazmayı nasip ettiği için ve bir ricam atakan bey bu eft hakkında sizde birşeyler yaparsanız sevinirim

gerçekten işe yarıyor mu skorpy,burdaki telkinli mp3'ler bile o kadar hemen işe yaramıyor çünkü eski düşünceleri kırmak ve yerine yenilerini eklemek zaman alır kişiden kişiye değişir tabi ama bu kadar kısa sürede değişmen belki inançla alakalı olabilir ne dersin?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri