dördüncü çağ

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
insan egemenliğinin başladığı çağ. bu çağda elflerin çoğu denizin ötesine geçmiş, insanlar dışında orta dünyada kalan diğer ırklar onlardan saklanarak gizli bir yaşam sürmeye başlamıştı ve zaman içinde unutulup gittiler. aynı zamanda yeni çağ, genç günler ve yeni günler diye de anılır.

barad-dur'un düşüşünün ikinci yılından itibaren olan zaman. tolkien en son 172 yılındaki kırmızı kitap'ın fingedil tarafından gondor'da tamamlanmasını betimlemiştir.

sonrası için tolkien dahi yorum yapmamıştır ancak

i imagine the gap [between the fall of barad-dûr and modern times] to be about 6000 years that is we are now at the end of the fifth age, if the ages were of about the same length as second age and third age. but they have, i think, quickened and i imagine we are actually at the end of the sixth age, or in the seventh

diye bir lafı vardır, ayrıca bakılınca her çağın birer savaşla bittiği görülür. böylece, dördüncü çağ ne zaman biter belli olmaz ama beşinci çağ büyük iskender'in pers'lerle olan savaşıyla ya da roma kartaca savaşları ile biter. altıncı çağın ise 1945 yılında ikinci dünya savaşı ile bittiği düşünülmektedir.

ayrıca dragonlance de de böyle bir çağ mevcuttur.

büyük ejderha savaşları olmuş, kahramanlar * * * * * * bu dönemde yaşamışlardır. bir ejderha savaşı ile başlamış kaos savaşı ile bitmiştir.

tracy hickmanın bu konuda, kitaplarının yanında bir de şiiri mecvuttur:





you've lost that fourth age feelin'



the clerics don't cast spells anymore

since the gods have quit.

and high sorcery ain't the same

since the moons have split!

though weis and hickman don't show it,

baby, we think they have blown it!



you've lost that fourth age feelin'

woah, that fourth age feelin'

you've lost that fourth age feelin'

and it's gone, gone, gone... woah!



the heros of the lance are too old

anymore to kiss.

and that raistlin mage

he's a sleep in the cold abyss.

that king gilthanis is too soft

and lord soth's retired to ravenloft!



you've lost that fourth age feelin'

woah, that fourth age feelin'

you've lost that fourth age feelin'

and it's gone, gone, gone... woah!

itü sözlüğün 4. nesil alımlarını başlattığı anda girdiği çağ...4.nesille gelen çağ için

**



Kaynak: İtüSözlük
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst