Doğum şeklinize bir an önce karar verin

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Doğum şeklinize bir an önce karar verin

Anne adayları 9 ay boyunca aynı sorunun yanıtını ararlar, ‘Doğumum nasıl olacak?’ İlk sezaryenin üzerinden tam 4 asır geçti
nokta.gif

Tecrübeli annelere ‘Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kafanızı en fazla meşgul eden konu neydi?’ diye sorsam, çoğunluk ‘doğumun nasıl gerçekleşeceği konusuydu’ yanıtını verir
nokta.gif

Artık doğum yapılacak hastaneyi ve doktoru belirlemek bile doğum şekline göre değişiyor
nokta.gif
Ben de 8 ay boyunca hep aynı soruyla yattım, aynı soruyla kalktım:

‘Doğumum nasıl olmalı?’

35 yaşını aşmış çoğunluk olarak, evde bir ebe yardımıyla doğmuş olduğumuzu unuturuz
nokta.gif

Bir gün normal doğumda çocuğun nefes alamadığını düşünerek evham yaparız, başka bir gün sezaryende narkoz nedeniyle bir daha uyanamayacağımıza kendimizi inandırırız
nokta.gif

Şiir gibi doğum

Hamileliğimin ilk 6 ayında normal doğumu düşünüyordum
nokta.gif

Bir kış günü, cuma sabahı doğum sancım başladı
nokta.gif

Hele son iki saati yeniden düşünmek bile hala bana korkunç geliyor
nokta.gif

Ben ölümü düşünürken, annemi gülme krizi tuttu
nokta.gif

Doğumdan bir iki saat sonra ziyaretçileri karşıladım, oturabildim, bebeğimle ilgilendim
nokta.gif

Bebeklerini kucaklarına almaları, emzirmeleri daha uzun bir zamanda gerçekleşiyordu
nokta.gif

İlk sezeryan Amerika'da

Normal doğumda ağrıyı önce, sezaryende sonra yaşıyorsunuz
nokta.gif

Diğerinde gece ya da gündüz doğum kesesinin yırtılmasıyla, doğumun sıcak nefesini ensenizde hissediyorsunuz
nokta.gif

Hamileyseniz ve etrafınıza ‘hangi doğum şekli’ diye soruyorsanız, bu sorunun yanıtını yine kendiniz verebilirsiniz
nokta.gif

Sezaryenle doğum yapan arkadaşlarım ise ‘Birkaç saatlik ağrıya dayanmayı, bebeğimi doğum anında görmeyi isterdim’ diyorlar
nokta.gif

Canlı bir hastada ilk sezaryen 1610 yılında yapılmış
nokta.gif

Bunun nedeni anne adaylarının normal doğumdan korkmaları
nokta.gif

Sezaryen sayısının yüksek olmasında bu etkenin de rolü olduğunu düşünüyorum
nokta.gif

Bir bebek bekliyorsanız şu cümleyi unutmayın; Doğum sancılarının belli bir amacı vardır
nokta.gif

Kararı siz vermelisiniz

Etrafınızdan duyduklarınız gözünüzü korkutmasın
nokta.gif

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri