- Reaksiyon puanı
- 0
Doğum şeklinize bir an önce karar verin
Anne adayları 9 ay boyunca aynı sorunun yanıtını ararlar, ‘Doğumum nasıl olacak?’ İlk sezaryenin üzerinden tam 4 asır geçti
Tecrübeli annelere ‘Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kafanızı en fazla meşgul eden konu neydi?’ diye sorsam, çoğunluk ‘doğumun nasıl gerçekleşeceği konusuydu’ yanıtını verir
Artık doğum yapılacak hastaneyi ve doktoru belirlemek bile doğum şekline göre değişiyor
Ben de 8 ay boyunca hep aynı soruyla yattım, aynı soruyla kalktım:
‘Doğumum nasıl olmalı?’
35 yaşını aşmış çoğunluk olarak, evde bir ebe yardımıyla doğmuş olduğumuzu unuturuz
Bir gün normal doğumda çocuğun nefes alamadığını düşünerek evham yaparız, başka bir gün sezaryende narkoz nedeniyle bir daha uyanamayacağımıza kendimizi inandırırız
Şiir gibi doğum
Hamileliğimin ilk 6 ayında normal doğumu düşünüyordum
Bir kış günü, cuma sabahı doğum sancım başladı
Hele son iki saati yeniden düşünmek bile hala bana korkunç geliyor
Ben ölümü düşünürken, annemi gülme krizi tuttu
Doğumdan bir iki saat sonra ziyaretçileri karşıladım, oturabildim, bebeğimle ilgilendim
Bebeklerini kucaklarına almaları, emzirmeleri daha uzun bir zamanda gerçekleşiyordu
İlk sezeryan Amerika'da
Normal doğumda ağrıyı önce, sezaryende sonra yaşıyorsunuz
Diğerinde gece ya da gündüz doğum kesesinin yırtılmasıyla, doğumun sıcak nefesini ensenizde hissediyorsunuz
Hamileyseniz ve etrafınıza ‘hangi doğum şekli’ diye soruyorsanız, bu sorunun yanıtını yine kendiniz verebilirsiniz
Sezaryenle doğum yapan arkadaşlarım ise ‘Birkaç saatlik ağrıya dayanmayı, bebeğimi doğum anında görmeyi isterdim’ diyorlar
Canlı bir hastada ilk sezaryen 1610 yılında yapılmış
Bunun nedeni anne adaylarının normal doğumdan korkmaları
Sezaryen sayısının yüksek olmasında bu etkenin de rolü olduğunu düşünüyorum
Bir bebek bekliyorsanız şu cümleyi unutmayın; Doğum sancılarının belli bir amacı vardır
Kararı siz vermelisiniz
Etrafınızdan duyduklarınız gözünüzü korkutmasın
Anne adayları 9 ay boyunca aynı sorunun yanıtını ararlar, ‘Doğumum nasıl olacak?’ İlk sezaryenin üzerinden tam 4 asır geçti
Tecrübeli annelere ‘Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kafanızı en fazla meşgul eden konu neydi?’ diye sorsam, çoğunluk ‘doğumun nasıl gerçekleşeceği konusuydu’ yanıtını verir
Artık doğum yapılacak hastaneyi ve doktoru belirlemek bile doğum şekline göre değişiyor
‘Doğumum nasıl olmalı?’
35 yaşını aşmış çoğunluk olarak, evde bir ebe yardımıyla doğmuş olduğumuzu unuturuz
Bir gün normal doğumda çocuğun nefes alamadığını düşünerek evham yaparız, başka bir gün sezaryende narkoz nedeniyle bir daha uyanamayacağımıza kendimizi inandırırız
Şiir gibi doğum
Hamileliğimin ilk 6 ayında normal doğumu düşünüyordum
Bir kış günü, cuma sabahı doğum sancım başladı
Hele son iki saati yeniden düşünmek bile hala bana korkunç geliyor
Ben ölümü düşünürken, annemi gülme krizi tuttu
Doğumdan bir iki saat sonra ziyaretçileri karşıladım, oturabildim, bebeğimle ilgilendim
Bebeklerini kucaklarına almaları, emzirmeleri daha uzun bir zamanda gerçekleşiyordu
İlk sezeryan Amerika'da
Normal doğumda ağrıyı önce, sezaryende sonra yaşıyorsunuz
Diğerinde gece ya da gündüz doğum kesesinin yırtılmasıyla, doğumun sıcak nefesini ensenizde hissediyorsunuz
Hamileyseniz ve etrafınıza ‘hangi doğum şekli’ diye soruyorsanız, bu sorunun yanıtını yine kendiniz verebilirsiniz
Sezaryenle doğum yapan arkadaşlarım ise ‘Birkaç saatlik ağrıya dayanmayı, bebeğimi doğum anında görmeyi isterdim’ diyorlar
Canlı bir hastada ilk sezaryen 1610 yılında yapılmış
Bunun nedeni anne adaylarının normal doğumdan korkmaları
Sezaryen sayısının yüksek olmasında bu etkenin de rolü olduğunu düşünüyorum
Bir bebek bekliyorsanız şu cümleyi unutmayın; Doğum sancılarının belli bir amacı vardır
Kararı siz vermelisiniz
Etrafınızdan duyduklarınız gözünüzü korkutmasın