dikkat eksikliği

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

meraklıkelebek

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Dikkat dağınıklığı olan 16 yaşında bir oğlum var. Eğitim hayatı zorluklar içinde gidiyor. Onun başarılı olmasına katkıda bulunmak amacı ile araştırırken buraya rastladım. Ümitliyim.alk78

Dikkat dağınıklığı olan 16 yaşında bir oğlum var. Eğitim hayatı zorluklar içinde gidiyor. Onun başarılı olmasına katkıda bulunmak amacı ile araştırırken buraya rastladım. Ümitliyim.alk78
Benim büyük oğlumda ve hem bende de var. Biraz zor bir hayat doğrusu. Size bir kaç tavsiyem olabilir bu konuda. Öncelikle yeme içmesine dikkat etmelisiniz. Katkılı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çikolata, kola gibi. Ayrıca, odasında çok fazla eşya bulundurmamalısınız. Onlar pek oturarak masa başında ders çalışamazlar. Yani gezerek ders çalışırlar. Onu bir yerde oturması konusunda zorlamayın. Uzun cümleler kurduğunuzda bir müddet sonra sizi duymamaya başlar zira, dikkati dağılır. Boş boş bakmaya başlar :) Devamlı sözünüzü keser. Daha kesin cümleler kurun ama sakın eleştiren tarzda olmasın. Çünkü fazlasıyla alıngandırlar. Hemen savunmaya geçerler

Ayrıca, müzik dinleyerek ders çalışmak daha kolay oluyor. Zira müzik onun dikkatini toplaması konusunda yardım edebiliyor. Mümkünse bir enstrüman çalsın. Özellikle piyanoyu önermişti bize doktorumuz. Ata binmesini de tavsiye etmişti. Spor yapmasının özellikle yüzmesinin onun için faydalı olacağını da söylemişti. Şu an benim yavrum hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisi yani sizi şaşırtacaktır. Yeter ki desteğinizi esirgemeyin. Ayrıca yalnız ders çalışmayı sevmezler. Çünkü sıkılırlar. Onun yanında oturmanız bile ona katkı sağlar. Yapbozlar, fark bulma gibi oyunlarında faydası oluyor. Sevgimle Kolaylıklar dilerim

bol bol kitap okutun çocuğunuza sıkılsa bile okutun dikkat eksikliği zamanla kaybolucaktır

Buraya arkadaşlar uğruyorlar ve bir takım dertlerinden bahsedip, yardım istiyorlar. Sizde ciddiye alıyor. Zaman ve emek harcıyor, cevap yazıyorsunuz. Fakat o kişi buraya bir daha girmiyor. Buda insana gerçekten ızdırap veriyor. bu gerçekten can sıkıcı bir durumsadanim

Isigim bana destek olurmusun nasil astiniz bu sorunu bnm acil destege ihtiyacim var lutfen yardim et canim

Zaten çözümler sunmuşum ama dikkat eksikliği konusunda. Birde çok sıkıcı bulmazsanız Işık'ça başlığında pek çok konuda yazdım, orada pek çok konuda önerilerim var.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri