Ben basaramiyorum galiba...

monange

New member
1
HD RANK
Katılım
1 Temmuz 2008
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
Selamlar herkese ben bu sitede yeniyim , devamli okuyup arastiriyorum.. Meditasyona oldukca ilgim var ve yaklasik 1,5 aydir kendimi bu konuda her gün gelistirmeye calisiyorum.. Ancak ne kadar vücudum konsantre olsa da beynimi tam konsantre edemiyorum.. Imgeleme yapamiyorum.. Hayal ablanin da bircok mp3 nü dinledim baska arkadaslarinda ama olmuyor... dusun

Bana önerileriniz nelerdir ? Ve ya imgeleme icin iyi bir meditasyon sekli nasil olmalidir ? Ben bu meditasyonu hem ic huzum hem de cekim yasasi icin kullanmak istiyorum.. Yardimci olursaniz sevinirim.. Simdiden ilgilenen arkadaslara tsk ler.
k8908
 
Ynt: Ben basaramiyorum galiba...

canım benim sana önereceğim tek şey sabır...meditasyon yapmak için oturmaya niyet et..otur ve sadece dinle..bir şeyi imgelemek için kendini zorlama, imgelediğini düşün..imgelemek istediğin şeyi gördüğünü düşün..zihnin buna uyum sağlayacaktır...dediğim gibi ilk başlarda otur ve dinle..bir şey yapma..acele etme..emi ablam
 
Ynt: Ben basaramiyorum galiba...

 Merhaba monange öncelikle yanımıza hoşgeldin.
 Hayatımız boyunca her zaman aslında farkında olmadan bir şeyler imgeler dururuz.Susadığımızda buz gibi bir su,acıktığımızda en sevdiğimiz yemek,işimiz,
eşimiz.Bunları düşünürüz ve duygu katarız.Şöyle olmalı,benim isteğim bu yönde gibi sözlerle süsleriz imgelemelerimizi.Ama iş bilinçe gelince yıllarca yaptığımız
imgelemeler örtü altına alınır 'ya ben hiç imgeleme yapmadım ki 'sözü çıkar bizden.Hayır sen hayatın boyunca bunu yaptın ama farkında değildin.

 Ben de dahil olmak üzere birçok arkadaşım ilk imgeleme başlangıçlarında olmuyor yapamıyorum diyerek çok yakındık.Düşünüyorum tamam ama gözüme getirmeye çalışıyorum ne renk var,ne şekil.Çoğumuz direndi,gerisi pes etti.İlginç metodlar bulduk.Meditasyona başlarken bilinç hemen duvarını örerdi.
İmgeleme yapıcaksın ya bilmiyorum.Yapmışsın yıllarca ama onlar hayal bunun adı imgeleme.Arada fark var mı yok.

 İmgelemeye başlarken gözüme gelmiyor dediğimde hemen en sevdiğim yemeği düşünürdüm ben gözler kapalı.Soslar dökerim yoğurt koyarım yanına,kaşığımı alırım,yemeği yerim benim gözlerim kapalı yemeğin hem kokusu burnumda,hem tadı damağımda.İşte sana imgeleme.Böyle basit adımlarla başlarsan yavaş yavaş eğlenceli hale getirirsen daha sonraki zamanlarda istediğin meditasyonu yaparken istediğin imgelemeyi de yapabilirsin.Bu ufak oyunları başlangıçlar olarak düşünebilirsin.Daha sonraki basamağa daha rahat geçmek adına.Bu tarz imgelemeler yeteneğini geliştirebilir.

Sevgiler.
 
Ynt: Ben basaramiyorum galiba...

monange ciğim redflowers çok güzel anlatmış..ee nede olsa yeni jenerasyon, kendini ve düşündüklerini daha kolay ve güzel ifade ediyor..biz eski topraklar, sabır et lafıyla büyüdük..bundan herhalde önce sabır diyoruz..ama soruna cevabı en güzel haliyle vermiş benim kuzum.. teşekkürler kuzucuk yüreğine sağlık.. kiss3
 
Ynt: Ben basaramiyorum galiba...

kiss3  kiss3 ablacım senin sayende öğrendik bizde bunları.Az mı çektin yakınmalarımızı.Önce sabır sonra niyet çok şükür geldik bu günlere.
 
Ynt: Ben basaramiyorum galiba...

Hayal Ablacim ve Redflowers bilgiler icin tsk ederim... Napalim denemeye ve sabira devam o zaman.. Ben de biran dusundum ki ben birseyleri yanlis yapiyorum veya nebiliyim ben beceremiyorum dedim..

Redflowers aslinda yazdiklarini dusundugumde evet haklisin imgeleme her zaman hayatimizda var.. Bu söyledigini meditasyon esnasinda düsünücem .. Hayal etmeye devam :) Ve bir günde bakmisim ki hayal ettigim sey gercekmiscesine karsimda ;)

Cok saolun..
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst