- Reaksiyon puanı
- 1
arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim ve sınavlarıma çalışıyorum.benim derdim daha önce bütünlemeye kaldığım ve çalışıpta geçemediğim bir sınavım var.kafamın içinde bir ses geçemezsin başaramazsın diyor.telkinleri dinliyorum ama sınav haftaları çalıştıklarımı hatırlamakta zorlandığım için dinlemeyi kesiyorum.özellikle suçluluk telkini anı yaşama hissi yapıyor ve geçmişi hatırlamak zor oluyor.ben içsel zekamı ve görsel zekamı kullanıyorum ve hafızam çalıştıklarımı biraz yaşadıklarımla ilişkilendirerek hatırlıyor.yani benim farkettiğim kadarıyla böyle.gelelim sınavı geçme konusuna sanki bir sorun varmış gibi beni kısır döngüye sokuyor.kendime inancımı törpülüyor.başarmak için her şeyi tam bilmek gerektiğini söylüyor.ama bölümüm buna pek müsait değil her şeye hakim olmak çok zor.hocamla konuştum 2.ye aldığımda bana sözlüde zor hocaların gelmesi şansızlık dedi ve tam sınırdan tekrar bütünlemeye bıraktı.benim bu kısır döngüde neyi öğrenipte bunu kırmam gerekiyor diye düşünüyorum.şimdi yine zor bir sınavım var ve bunu geçmek istiyorum.içimden bir ses benim şanslı olduğuma da inanmam gerektiğini söylüyor.ya da geçmeyi hakettiğimi.keşke suçluluk telkinini dinlerken hatırlamak sorun olmasa o zaman kendimi daha rahat hissedicem.bana bu döngüyü kırmamda yardımcı olabilir misiniz?